preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Važni dokumenti
 

eTwinning projekt "Let´s celebrate Safe Internet Day together"

Učenici svakodnevno koriste ICT i društvene medije, to također znači da moraju biti svjesni internetskih problema i rizika te moramo promicati odgovarajuću i odgovornu upotrebu modernih tehnologija iz škola i kod kuće. Projekt želi učenike osvijestiti kako zlonamjerni softver, internetska zlostavljanja, nesigurnost mreže, pregledavanje web stranica... mogu utjecati na njih te potražiti alate koji će im pružiti sigurnu internetsku komunikaciju. Osim toga, surađivat će s učenicima iz drugih zemalja, tako da će razviti specifična znanja i vještine koristeći ICT, dok će istovremeno upoznati kulturu drugih učenika i sticati nova poznanstva. U projektu će koristiti engleski i španjolski jezik za razvoj njihovih jezičnih vještina. Želimo da se naši učenici usredotoče na projekt na pozitivan način, svjesni rizika internetske komunikacije, ali i sposobni surađivati ​​na idejama i rješenjima kako bi se borili s mogućim opasnostima. U projektu sudjeluju škole iz Njemačke, Grčke, Portugala, Turske, Španjolske i Hrvatske.

CILJEVI:
- razvijati kritičko mišljenje našeg učenika
- komunicirati i surađivati s učenicima sudionicima projekta
- razmjenjivati ​​ideje i informacije o e-sigurnosti pomoću različitih digitalnih alata
- razvijati suradnju, radeći kao dio tima sa sličnim ciljevima, otvoreni i u skladu s idejama drugih ljudi
- razviti komunikacijske i jezične vještine na stranom jeziku (engleski/španjolski)
- razvijati digitalne kompetencije
- primijeniti e-sigurnost svakodnevno u školi
- saznati što druge škole radi za sprečavanje digitalnih rizika 
- razvijati vještine sigurnosti u digitalnom svijetu

NOSITELJI:
koordinator projekta: Kristina Krtalić

VREMENIK:
- tijekom šk. godine 2019./2020.

NAČIN REALIZACIJE:
- prosinac 2019. - početni dogovori s partnerima početni rad na TwinSpace-u
- prosinac 2019. - predstavljanje projektnih partnera (njihov grad, škola, njihova zemlja)
- prosinac 2019. - uređivanje vremenske trake, procjena i okvira za komunikaciju, dijeljenje božićnih čestitki
- siječanj 2020. - predstavljamo teme projekta

- siječanj 2020. - izrada logotipa projekta i glasovanje za najbolje
- siječanj 2020. - izrada skupina učenika iz različith država sudionica projekta i odabir istraživačkih tema
- siječanj 2020. - učenici raspravljaju o različitim temama za razmjenu znanja i ideja
- 11. veljače 2020. - Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta na našem kalendaru
- veljača-ožujak 2020. - suradnja
skupina učenika iz različith država sudionica projekta stvaranjem videozapisa i infografike za dijeljenje s drugim tinejdžerima na njihovim školskim web stranicama, društvenim mrežama i Internetu
- ožujka-travanj - evaluacija projekta, publikacija stvorenih proizvoda (školske novine/časopisi, školske web stranice, lokalni tisak…) 

OČEKIVANI REZULTATI
- dijeliti aktivnosti na TwinSpace
- izraditi različite digitalne sadržaje (kratke videozapise, infografike,...) o eSafety

Dan sigurnijeg Interneta 2020. u sedmim razredima

Ove su godine sedmaši obilježili Dan sigurnijeg Interneta ishodima iz domene e-društvo D.7.1. učenik štiti svoj elektronički identitet i primjenjuje pravila za povećanje sigurnosti korisničkih računa te D.7.2. učenik argumentirano opisuje primjere dobrih strana dijeljenja informacija na Internetu i njihova brza širenja te primjenjuje pravila odgovornog ponašanja. Učenici su na, u našoj učionici nov način, tragali za ključem ulaznih vrata škole. Potragu za blagom je, za tu priliku, izradila učiteljica u Google Forms. U igrici su bili različiti tipovi zadataka vezani za ishode (pronaći šifru odabirući koje od izjava su prihvatljivo ili neprihvatljivo ponašanje, nadopunjavati rečenice vezane za temu,...). Za svaki sljedeći trag postoji uvjet (iz zadatka saznati zaporku za sljedeći trag, ime učenika koji je u zadatku pobijedio u igri vezanoj za sigurnost na Internetu, prvi znak svakog odgovora u nekom od tragova,...).

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 20. 2. 2020. 16:06

Dan sigurnijeg Interneta 2020. u petim razredima

Ove su godine petaši obilježili Dan sigurnijeg Interneta ishodom iz domene e-društvo D.5.1 učenik analizira etička pitanja koja proizlaze iz korištenja računalnom tehnologijom. Učenici su na početku sata odradili anketu o njihovoj sigurnosti na Internetu, upoznali se s osnovama sigurnosti na Internetu. Na kraju su odigrali Kahoot! kviz u kojem su pokazali zavidno znanje. Bravo, petaši! Svi su učenici petih razreda i ove godine dobili HAKOM-ovu brošuru "Kako se zaštititi u svijetu Interneta i mobilnih telefona". 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 18. 2. 2020. 14:09

Dan sigurnijeg Interneta 2020. u osmim razredima

Ove su godine osmaši obilježili Dan sigurnijeg Interneta ishodom iz domene e-društvo D.8.2. učenik kritički prosuđuje sve oblike elektroničkog nasilja i govora mržnje te sudjeluje u njihovu sprečavanju. Učenici su na, u našoj učionici nov način, tragali za blagom (ključ od informatičke učionice). Potragu za blagom je, za tu priliku, izradila učiteljica u Google Forms. U igrici su bili različiti tipovi zadataka vezani za temu elektroničkog nasilja i sigurnosti mladih na Internetu (pronaći šifru odabirući koje od izjava su prihvatljivo ili neprihvatljivo ponašanje, nadopunjavati rečenice vezane za temu,...). Za svaki sljedeći trag postoji uvjet (iz zadatka saznati zaporku za sljedeći trag, ime učenika koji je u zadatku pobijedio u igri vezanoj za sigurnost na Internetu, prvi znak svakog odgovora u nekom od tragova,...).

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 17. 2. 2020. 10:35

Dan sigurnijeg Interneta 2020. u šestim razredima

Ove su godine šestaši obilježili Dan sigurnijeg Interneta ishodom iz domene e-društvo D.6.1 učenik stvara svoje pozitivne digitalne tragove primjenjujući saznanja o važnosti i utjecaju digitalnih tragova na naš svakodnevni život. Raspravljali smo o tragovima (u pijesku, različite životinjske tragove, otisak prsta,...). Učenici su upoznali pojmove digitalni trag, pozitivni i negativni tragovi, aktivni i pasivni tragovi, digitalni ugled, te u tražilicu upisivali svoje ime da potraže i analiziraju svoje digitalne tragove. U online alatu Wordart su izrađivali "digitalni trag" riječima povezanim s današnjom aktivnošću. Kako u Wordart-u ne postoji oblik stopala, učenici su sliku/crtež stopala (lijevog ili desnog) dodali iz svoje mape u Wordart-u. Upisivali su pojmove koje smo danas saznali/ponovili a vezane za digitalne tragove na Internetu, dodjeljivati im broj (ovisno o tome koje riječi želi istaknuti veličinom), odrediti boje kojima će prikazati znak, vrstu fonta, pohraniti u svoj eportfolio kao .png datoteku.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 13. 2. 2020. 17:43

Najava obilježavanja Dana sigurnijeg Interneta 2020.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 7. 2. 2020. 15:32

Nove aktivnosti u eTwinning projektu Let´s celebrate Safe Internet Day together

Nastavljamo s aktivnostima u projektu Let´s celebrate Safe Internet Day together U online alatima LearningApps i PictraMap za početak upoznavanja škola partnera, izradili smo igricu spoji parove (nazive država partnera projekta s pripadajućim zastavama) i animaciju prikaza država partnera projekta. 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 21. 1. 2020. 15:25

Naša je škola dobila eSafety Label (oznaku esigurnosti)!

Našoj je školi dodijeljena brončana Oznaka eSigurnosti koja vrijedi idućih 18 mjeseci. Učiteljica informatike Kristina Krtalić uključila je školu u eSafety zajednicu. Da bi škola dobila eSafety Label potrebno je ispuniti više uvjeta. Najprije se treba registrirati, a zatim sudjelovati u zajednici dijeljenjem znanja, resursa, primjera i iskustva, ispuniti upitnik za procjenu... Uz oznaku esigurnosti dobili smo i akcijski plan kojim ćemo ne samo zadržati brončanu oznaku, nego se nadamo dobiti i srebrnu i zlatnu oznaku esigurnosti.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 2. 12. 2019. 12:45
 Kalendar
« Veljača 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Misao tjedna

"Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet."

                      Nelson Mandela


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 5. 2010.

Ukupno: 1320519
Danas: 71

 


Anketa (mala)
Kako iskorištavate svoje slobodno vrijeme?: 


preskoči na navigaciju