preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Važni dokumenti
 

eTwinning projekt "A safety net for internet safety"

"A safety net for internet safety" jednogodišnji je eTwinning međunarodni projekt u kojem sudjeluju škole iz Jordana, Poljske, Turske, Njemačke, Italije, Češke, Albanije, Grčke, Litve i Hrvatske. Cilj projekta je upoznati učenike sa sigurnim korištenjem Interneta i podići svijest o pitanjima etike i sigurnosti. U tu svrhu učenici će biti izloženi raznim hipotetskim slučajevima kako bi uočili potencijalne opasnosti i razvili strategije za iskorištavanje utjecaja mogućih posljedica. Rezultat bi bio vođenje evidencije stavova improviziranih tijekom cijelog postupka i stvaranje skupa pravila kako bi se osigurala sigurna internetska navigacija.

CILJEVI
- izlaganje razvijajućih kontrolnih popisa kako bi se osigurala sigurnost tijekom navigacije Internetom, iskorištavanje negativnih učinaka upotrebe interneta
Jezični ciljevi: usvajanje specifičnog rječnika povezanog s raznim internetskim žargonima
Ciljevi komunikacije: poboljšanje komunikacijskih vještina na engleskom jeziku
Kulturni ciljevi: znanje drugih zemalja i njihov mentalitet prema pitanjima internetske sigurnosti
Uz to, želimo razviti sljedeće vještine:
1. vještina suradničkog učenja
2. sposobnost komunikacije s učenicima na njihovom jeziku, učenjem nekih ključnih fraza
3. samopouzdanje u korištenju stranog jezika u komunikaciji u stvarnom vremenu,
4. realizirati projekt u određenom roku, utvrđivanjem zadataka, prioriteta i vremenskih okvira
5. sposobnost slanja rezultata projekta kroz mnoge oblike komunikacije

RADNI POSTUPAK
Učenici će dobiti priliku da odaberu pregovarajući sa svojim vršnjacima na potencijalni slučaj na koji će se usredotočiti tijekom cijelog projekta.
Krajem listopada - studenog 2020: prve razmjene učenika: prezentacija sebe, razmjena informacija o svojoj školi i gradu
Prosinac 2020: učenici će istraživati ​​pitanja digitalne slave koja proizlaze iz korisničkih profila i postova
Siječanj 2021:
učenici će istraživati ​​utjecaj društvenih mreža na njihov život i potencijalne opasnosti s kojima su se susretali tijekom njihove upotrebe
Veljača 2021:
učenici će biti izloženi raznim člancima kako bi procijenili sadržaj i razvili popis pravila za provjeru valjanosti
Ožujak 2021:
učenici će biti izloženi raznim prodavaonicama kako bi uočili najjeftiniji proizvod i procijenili sigurnost načina plaćanja
Travanj 2021:
učenici će biti izloženi raznim internetskim izvorima kako bi procijenili stupanj objektivnosti koji se u njima nalazi

NOSITELJI
koordinator projekta: Kristina Krtalić

OČEKIVANI REZULTATI
Cilj projekta je upoznati učenike s načinima vrednovanja njihove povezanosti s internetom, tj. društveni mediji, stjecanje informacija, procjena i vrednovanje informacija. Kroz ovaj proces učenici će naučiti surađivati ​​kako bi proizveli određene rezultate. Štoviše, usporedit će rezultate svojih partnera. Kao rezultat, steći će znanje o raznim tehnikama vrednovanja koje koriste kolege studenti u njihovoj zemlji, kao i drugim europskim zemljama, te o širokom spektru iskustvenih i osobnih priča povezanih s njima. Uz to, učenici će naučiti biti izjednačeni sa svojim stranim vršnjacima i, unutar učionice, uspostaviti prva dragocjena pravila za zajednički život u harmoniji. Konačno, cilj nam je proizvesti materijale koje druge škole širom EU mogu koristiti kao izvore vodiča za sigurnost na internetu. To može obuhvaćati besplatne mrežne izvore, tj. Google Prezentacije, Google obrasci, Padlet, Thinglink, stripovi, plakati, oblaci s riječima, itd.

Primjer dobre prakse na Godišnjoj konferenciji eTwinning

Dragi čitatelji, po pozivu gđe Ane Pavlić, koordinatorice za eTwinning, s primjerom dobre prakse sudjelujemo u Godišnjoj konferenciji eTwinninga s temom Medijska pismenost i dezinformacije, koja je obilježena u našem eTwinning projektu "A safety net for Internet safety".

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 3. 11. 2021. 12:43

European Quality Label

Danas smo primili još jedno priznanje za provedeni eTwinning projekt A safety net for internet safety - Europsku oznaku kvalitete (European Quality Label). Priznanje znači da je rad naših učenika i naše škole prepoznat na najvišoj europskoj razini. Čestitke svim učenicima koji su sudjelovali u projektu!

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 28. 10. 2021. 17:13

Oznaka kvalitete za projekt "A safety net for internet safety"

Naš je jednogodišnji međunarodni eTwinning projekt A safety net for internet safety završio. Stigla je potvrda da je projekt nagrađen oznakom kvalitete (eTwinning Quality Label). U projektu A safety net for internet safety sudjelovale su škole iz Jordana, Poljske, Turske, Njemačke, Italije, Češke, Albanije, Grčke, Litve i Hrvatske Škole partneri su obilježile Dan sigurnijeg Interneta različitim aktivnostima, izmjenjivale znanja i iskustva o e-sigurnosti pomoću različitih digitalnih alata, razvijali digitalne kompetencije, naučili kako primijeniti e-sigurnost svakodnevno u školi, razvijali vještine sigurnosti u digitalnom svijetu.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 15. 9. 2021. 16:54

Certifikat za sudjelovanje u eTwinning projektu

Autori jednogodišnjeg međunarodnog eTwinning projekta A safety net for internet safety dodijelili su svim aktivnim sudionicima projekta certifikat. Bilo je zadovoljstvo sudjelovati u ovom projektu. Veselimo se budućoj suradnji s projektnim partnerima.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 8. 6. 2021. 21:38

Posljednja aktivnost eTwinning projekta

Rezultat posljednje aktivnosti jednogodišnjeg međunarodnog eTwinning projekta A safety net for internet safety je izrada i objava videa koji sadrži stripove vezane za temu projekta.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 7. 6. 2021. 21:41

Clickbait

Danas su učenici osmih razreda učili o clickbait-u u sklopu kritičke procjene informacija na Internetu. Učenici su na primjerima saznali kako i zašto nastaju clickbait vijesti, te kako ih prepoznati. Učenici su dobili zadatke da na Padlet ploči pronađu na Internetu jednu Clickbait vijest, da smisle jednu Clikbait vijest i dovrše pet Clickbait naslova za članke.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 1. 6. 2021. 18:36

Međunarodna stručna konferencija "Prevencijom do kulture nenasilja"

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije i Centar za nestalu i zlostavljanu djecu 28. i 29. svibnja 2021. godine organizirao je međunarodnu stručnu konferenciju "Prevencijom do kulture nenasilja". Svrha konferencije bila je jačanje kapaciteta stručnjaka za kreiranje i provedbu preventivnih programa u zajednici usmjerenih na zaštitu djece i mladih od brojnih izazova i rizika u online okruženju. Konferencija je namijenjena stručnjacima iz sustava zdravstva, socijalne skrbi, odgoja i obrazovanja, pravosuđa te organizacija civilnog društva, a čije je djelovanje usmjereno na razvoj i provedbu preventivnih programa u zajednici usmjerenih na zaštitu djece i mladih u online okruženju.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 31. 5. 2021. 08:27

Lažne vijesti

Učenici osmih razreda učili su o lažnim vijestima u sklopu kritičke procjene informacija na Internetu. Učenici su na primjerima saznali kako i zašto nastaju lažne vijesti, kako prepoznati lažnu vijest. Učenici su dobili zadatke da u svom eportfoliu izrade primjer lažne vijesti.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 25. 5. 2021. 07:37

eTwinning projekti u nastavi informatike

Danas je naša učiteljica informatike predstavila učiteljima i nastavnicima informatike na županijskom stručnom vijeću Brodsko-posavske županije provedbu eTwinning projekata u nastavi informatike. Sudionici skupa su upoznati kako odabrati projekt te kako se prijaviti za sudjelovanje u projektu. Na primjeru prošlogodišnjeg međunarodnog projekta Design a World sudionici su saznali koje smo projektne aktinosti odradili u razredu na nastavi informatike, a koje u sklopu izvnannastavne aktivnosti, te su saznali kako provesti diseminaciju projekta i kako prijaviti projekt za oznaku kvalitete, nacionalnu i europsku. Sudionici su predavanje evaluirali kao izvrsno i, nadasve, korisno predavanje.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 20. 5. 2021. 21:53

Digital Literacy and Online Safety: How the Pandemic Tested Our Skills

Internet nudi brojne mogućnosti kao i mnoge rizike koje treba izbjegavati. Digitalna pismenost i svijest o takvim rizicima igraju presudnu ulogu u sigurnosti na mreži. Štoviše, važnost vještine digitalne pismenosti dodatno je naglašena 2020. godine kada se svijet suočio s pandemijom COVID-19. Nužnost isključivanja fizičke interakcije iz svakodnevnog života rezultirala je radom na daljinu, daljinskim obrazovanjem i povećanom potrošnjom digitalnih medija tijekom cijele godine. U tom kontekstu, ovaj je tečaj omogućio istraživanje mrežnih trendova i probleme u kontekstu nove stvarnosti COVID-19. Pružio je polaznicima tečaja osnovno znanje, savjete i alate za rješavanje širokog spektra pitanja kao što su dezinformacije, teorije zavjere, mrežne prevare (poput krađe identiteta, zlonamjerni softver i ransomware), sigurnost računa, privatnost na mreži, pogodnosti i rizici povezane s prijenosom uživo i zdravstvenim internetskim odnosima među ostalima. Tečaj je također omogućio sudionicima da bolje razumiju rizike i izazove s kojima se mladi susreću kada se povežu na mrežu. Razgovaralo se o strategijama podrške mladim ljudima te kako im pomoći da razviju sigurno i odgovorno ponašanje na mreži i izvan nje. 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 17. 5. 2021. 17:48

Izrada web stranica o govoru mržnje na Internetu i krađi identiteta

Na nastavi informatike u sedmim razredima izrađivali smo web stranice naredbama HTML jezika o govoru mržnje na Internetu i krađi identiteta. Koristili smo naredbe koje smo naučili - oblikovanje teksta, umetanje slike, oblikovanje pozadine web stranice, umetanje videozapisa i poveznica. Pogledajte primjere web stranica u nastavku.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 10. 5. 2021. 08:40

Primili smo priznanje - oznaku eTwinning škole!

Oznaku eTwinningove škole od danas ponosno nosi i naša škola. Uz Dječji vrtić Potjeh, jedina smo škola u našem gradu kojoj je to pošlo za rukom ove godine. 
Nakon dvodijelnog postupka prijave ukupno je 2935 škola dobilo oznaku eTwinningove škole za 2021. i 2022. godinu tj. 93 vrtića, osnovnih i srednjih škola iz Hrvatske.
Nagrađene su škole pioniri i prepoznati predvodnici u područjima kao što su digitalna praksa, praksa eSigurnosti, inovativni i kreativni pristupi pedagogiji, promicanje stalnog stručnog usavršavanja osoblja te promicanje praksi za suradnju u učenju među osobljem i učenicima. 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 22. 3. 2021. 18:33

Zajednička aktivnost sudionika projekta

Danas je održan vrlo zanimljiv sastanak uživo. Tema je bila: društveni mediji. Učenici su se zabavili kvizom o dokumentarnom filmu "socijalna dilema". Zatim su napravili suradnički oblak riječi s riječima koje su predstavljale ono što za njih znače društveni mediji. Nakon toga pridružili su se Twinspace Forumu gdje smo im pripremili Thread i dali svoje komentare u vezi s društvenim mrežama.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 21. 3. 2021. 11:13

Wakelet kolekcija

Izradili smo kolekciju u online alatu Wakelet koja sadrži sve provedene aktivnosti našeg eTwinning projekta "A safety net for internet safety". Kolekciju ćemo vremenom dopunjavati, jer nismo proveli sve planirane aktivnosti.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 18. 3. 2021. 14:23

Potvrda sudjelovanja u aktivnostima povodom DSI

Dragi čitatelji, danas nam je stigla potvrda sudjelovanja naše škole u aktivnostima Dana sigurnijeg Interneta.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 15. 3. 2021. 19:16

Mjesečni webinar našeg eTwinning projekta

Danas je održan treći po redu webinar međunarodnog eTwinning projekta "A safety net for internet safety". Voditelji projekta dogovarali su se o sljedećim projektnim aktivnostima.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 21. 2. 2021. 13:50

Dan sigurnijeg Interneta 2021. u petim razredima

Ove su godine petaši različitim aktivnostima obilježili Dan sigurnijeg Interneta ishodom iz domene e-društvo D.5.1 učenik analizira etička pitanja koja proizlaze iz korištenja računalnom tehnologijom.
Svake se godine, drugog dana drugog tjedna u drugom mjesecu, obilježava Dan sigurnijeg Interneta (moto je Zajedno za bolji Internet). 
Petaši su danas naučili koji su osobni podaci i da ih ne treba dijeliti s drugima. Odigrali su kviz o prepoznavanju osobnih podataka. Za potrebe zaštite osobnih podataka, a jedan od njih je osobna fotografija, izradili su u online alatu Avatar Maker svoj avatar te ga pohranili i postavili na Padlet ploču. Naučili su prepoznati i razlikovati slabu zaporku od jake zaporke, te stvoriti jaku zaporku, te 
provjerili prepoznavanje slabih i jakih zaporki u online kvizu. Upoznali su se s generatorima zaporki i načinu provjere je li njihova zaporka jaka ili nije. Zaključili su da nije dovoljno samo stvoriti jaku zaporku, nego je treba i zapamtiti!
Svakako najzanimljiviji dio današnjeg dana učenicima bio je igranje avanturističke igrice Budi Internet genijalac koja stavlja ključne lekcije digitalne sigurnosti u praksu. Učenici petih razreda odigrali su dio nazvan Toranj s blagom - čuvaj svoje tajne te postali pravi Internet genijalci. U igrici su izbjegavali hakere da im ne ukradu poruke i identitet.
Na kraju su odigrali Kahoot! kviz u kojem su pokazali zavidno znanje. Svi su učenici petih razreda i ove godine dobili HAKOM-ovu brošuru "Kako se zaštititi u svijetu Interneta i mobilnih telefona". 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 15. 2. 2021. 15:50

Aktivnosti projekta A safety net for internet safety na portalu skole.hr

Dragi čitatelji, provedene aktivnosti u sklopu jednogodišnjeg međunarodnog eTwinning projekta A safety net for internet safety, a vezane za provedbu aktivnosti obilježavanja Dana sigurnijeg Interneta, prikazane su na online portalu skole.hr. Cijeli članak pročitajte na portalu.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 12. 2. 2021. 21:56

Dan sigurnijeg Interneta 2021. u trećim razredima

Svake se godine, drugog dana drugog tjedna u drugom mjesecu, obilježava Dan sigurnijeg Interneta (moto je Zajedno za bolji Internet). Ove su godine, po prvi put u informatičkoj učionici, učenici trećih razreda različitim aktivnostima obilježili Dan sigurnijeg Interneta ishodom iz domene e-društvo D.3.2 učenik primjereno reagira na svaku opasnost/neugodnost u digitalnome okruženju, štiti svoje i tuđe osobne podatke. Razgovarali su s učiteljicom u kojim se situacijama osjećaju (ne)sigurno, kako biti siguran i kako se štititi na Internetu, što su osobni podaci i treba li ih dijeliti na Internetu, koje su mrežne stranice sigurne, a koje nisu. Riješili su kviz o sigurnosti i osvojili štit sigurnosti. Na kraju su odigrali edukativnu igricu Dabrica Darka otkriva digitalni svijet. U igri, glavni lik je dabrica Darka, koja je razigrana i nestašna, znatiželjna i hrabra, rado se upušta u pustolovine i istražuje, pravi je pokretač i inicijator i nikad joj nije teško pokušati riješiti problem. U igri i rješavanju problema pomažu joj medo Marko i mudra sova. Oni su također i dobro društvo za vježbe rastezanja jer je uz igranje i učenje na računalu važno voditi i brigu o svom zdravlju. Igrica razvija svijest o primjeni digitalne tehnologije u osobnom i profesionalnom životu, posljedicama njezine primjene te pravima i odgovornostima digitalnog građanina. 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 12. 2. 2021. 12:46

Dan sigurnijeg Interneta 2021. u osmim razredima

Ove su godine osmaši obilježili Dan sigurnijeg Interneta ishodom iz domene e-društvo. Učenici su tragali za blagom (koju je priredila udruga Suradnici u učenju). U potrazi za blagom dvadeset je različitih (programskih i istraživačkih zadataka) vezanih za sigurnost na Internetu. U drugom dijelu nastave učenici su uživali u avanturističkoj igrici Budi Internet genijalac koja stavlja ključne lekcije digitalne sigurnosti u praksu. Uspjeli su odraditi izazove u sva četiri svijeta: Pažljiva planina - mjesto je na kojem se svi okupljaju i druže i u kojem su učenici morali paziti što ćeš dijeliti i s kime; Toranj s blagom - je srušen, a Internautova blaga poput brojeva, fotografija i privatnih poruka izložena su visokom riziku, učenici moraju pobjeći Hakeru i izgraditi toranj uz pomoć sigurnih lozinki; rijeka Java - koja prolazi kroz Interland puna je istina i laži… nije uvijek sve onako kakvim se čini, učenici su se morali osloniti na svoj razum da prijeđu rijeku i pri tome se paziti prevaranata i kradljivaca identiteta; U Kraljevstvu dobrote učenici su morali blokirati i prijavi Zlikovce, a prema ostalim Internautima budi ljubazan jer samo tako mogu vratiti mir i dobro u ovu zemlju.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 11. 2. 2021. 09:44

Dan sigurnijeg Interneta 2021. u sedmim razredima

Ove su godine sedmaši različitim aktivnostima obilježili Dan sigurnijeg Interneta ishodima iz domene e-društvo D.7.1. učenik štiti svoj elektronički identitet i primjenjuje pravila za povećanje sigurnosti korisničkih računa te D.7.2. učenik argumentirano opisuje primjere dobrih strana dijeljenja informacija na Internetu i njihova brza širenja te primjenjuje pravila odgovornog ponašanja. Učenici su kroz kratku vježbu saznali kako dijeljenje sadržaja može izmaknuti kontroli, rješavali problemske zadatake u potrazi za blagom vezane za sigurnost na Internetu,... Svakako najzanimljiviji dio današnjeg dana učenicima bio je igranje avanturističke igrice Budi Internet genijalac koja stavlja ključne lekcije digitalne sigurnosti u praksu. Učenici sedmih razreda sami su birali koji će dio igrice odigrati. Učenici 7.b su u sklopu sata razrednika sudjelovali na webinaru putem ZOOM platforme za djecu i mlade pod nazivom "Gdje si ti u digitalnoj džungli?" u kojem su brojni poznati Youtuberi govorili o svojim iskustvima na Internetu. Webinar je organizirao Centar za sigurniji Internet.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 10. 2. 2021. 12:30

Naša je škola dobila eSafety Label (oznaku esigurnosti)!

Našoj je školi dodijeljena brončana Oznaka eSigurnosti koja vrijedi idućih 18 mjeseci. Učiteljica informatike Kristina Krtalić uključila je školu u eSafety zajednicu. Da bi škola dobila eSafety Label potrebno je ispuniti više uvjeta. Najprije se treba registrirati, a zatim sudjelovati u zajednici dijeljenjem znanja, resursa, primjera i iskustva, ispuniti upitnik za procjenu... Uz oznaku esigurnosti dobili smo i akcijski plan kojim ćemo ne samo zadržati brončanu oznaku, nego se nadamo dobiti i srebrnu i zlatnu oznaku esigurnosti.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 10. 2. 2021. 09:07

Dan sigurnijeg Interneta 2021. u šestim razredima

Ove su godine šestaši obilježili Dan sigurnijeg Interneta ishodom iz domene e-društvo D.6.1 učenik stvara svoje pozitivne digitalne tragove primjenjujući saznanja o važnosti i utjecaju digitalnih tragova na naš svakodnevni život. Raspravljali smo o tragovima (u pijesku, različite životinjske tragove, otisak prsta,...). Učenici su upoznali pojmove digitalni trag, pozitivni i negativni tragovi, aktivni i pasivni tragovi, digitalni ugled, te u tražilicu upisivali svoje ime da potraže i analiziraju svoje digitalne tragove. Rješavali su kviz u kojem su određivali što od navedenog je pozitivan a što negativan trag. U online alatu Wordart su izrađivali "digitalni trag" riječima povezanim s današnjom aktivnošću te ga pohranili u svoj e-portfolio i prikazali na Padlet ploči. Kako u Wordart-u ne postoji oblik stopala, učenici su sliku/crtež stopala (lijevog ili desnog) dodali iz svoje mape u Wordart-u. Upisivali su pojmove koje smo danas saznali/ponovili a vezane za digitalne tragove na Internetu, dodjeljivati im broj (ovisno o tome koje riječi želi istaknuti veličinom), odrediti boje kojima će prikazati znak, vrstu fonta, pohraniti u svoj eportfolio kao .png datoteku. Učenici su u objavama tri osobe morali obasniti što su saznali iz njihvoh "digitalnih" tragova. Šestaši su odradili i aktivnost Obična bijela majica kojom su, na majicu koju su dobili, premještali emotikone (najviše tri) da bi se predstavili drugima. Svakako najzanimljiviji dio današnjeg dana učenicima bio je igranje avanturističke igrice Budi Internet genijalac koja stavlja ključne lekcije digitalne sigurnosti u praksu. Učenici šestih razreda odigrali su dio nazvan Pažljiva planina - dijeli pažljivo te postali pravi Internet genijalci. U igrici su trebali dobro paziti što i s kim dijele, jer se informacije šire brzinom svjetlosti, a među Internautima postoje Brbljavci koji sve dijele...

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 9. 2. 2021. 18:16

DSI konferencija 9. veljače 2021.

Naša je učiteljica informatike sudjelovala na cjelodnevnoj online konferenciji baš na sam Dan sigurnijeg interneta 9. veljače 2021. s izvrsnim primjerima iz prakse i korisnim predavanjima.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 9. 2. 2021. 10:01

Najava obilježavanja Dana sigurnijeg Interneta 2021.

Svakog veljače od 2004., Dan sigurnijeg interneta - koji organizira mreža Europskih centara za sigurniji internet (SIC) Insafe / INHOPE uz podršku Europske komisije - globalno je obilježavanje vođeno zajednicom koje svim zainteresiranim stranama pruža prostor za razmišljanje o tome kako zajedno možemo promovirati odgovornu, poštujuću, kritičku i kreativnu uporabu digitalnih tehnologija s krajnjim ciljem promicanja boljeg interneta za sve. Kako je s godinama narastao, Dan sigurnijeg interneta danas slave djeca, mladi, roditelji i njegovatelji, učitelji, odgajatelji i socijalni radnici, industrija, donositelji odluka i političari iz preko 170 zemalja.
Na Dan sigurnijeg interneta 2021. - u utorak, 9. veljače 2021. - milijuni ćemo širom svijeta, udružujući snage „Zajedno za bolji internet“ . Iako prepoznajemo da proslave ovog puta mogu izgledati malo drugačije dok se prilagođavamo ograničenjima COVID-19, nadamo se da će SID 2021 i dalje biti živo i privlačno slavlje, što će nam svima omogućiti da razmislimo o našoj povećanoj upotrebi digitalnih tehnologija kao rezultat pandemije.
I ove će godine naša škola, kao i do sada, različitim aktivnostima obilježiti Dan sigurnijeg Interneta.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 22. 1. 2021. 09:51

Mjesečni webinar našeg eTwinning projekta

Danas je održan drugi po redu webinar međunarodnog eTwinning projekta "A safety net for internet safety". Voditelji projekta dogovarali su se o sljedećim projektnim aktivnostima, tj. aktivnostima vezanim za obilježavanje Dana sigurnijeg Interneta.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 17. 1. 2021. 15:54

Naš je logo proglašen najboljim!

Dragi čitatelji, ponosni smo što su projektni partneri iz deset zemalja odabrali naš prijedlog za službeni logo eTwinning projekta A safety net for internet safety. 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 14. 12. 2020. 15:35

Online dogovor o sljedećim aktivnostima u projektu

U nedjelju, 6. prosinca, održan je još jedan online sastanak koordinatora međunarodnog eTwinning projekta "A safety net for internet safety". Na sastanku su dogovorene smjernice provedbe aktivnosti projekta.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 7. 12. 2020. 16:07

Prijedlog loga našeg novog eTwinning projekta

U sklopu eTwinning projekta predložili smo logo. Nadamo se da će se projektnim partnerima svidjeti da će baš naš prijedlog postati službeni logo projekta.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 19. 11. 2020. 16:19

Novi eTwinning projekt "A safety net for internet safety"

U ovoj se školskoj godini uključujemo u još jedan novi projekt. "A safety net for internet safety" jednogodišnji je eTwinning međunarodni projekt u kojem sudjeluju škole iz Turske, Jordana, Poljske, Njemačke, Italije, Litve, Češke, Albanije, Grčke i Hrvatske. Ovim će projektom učenici poboljšati svoje znanje o opasnostima na Internetu te podići svijest o pitanjima etike i sigurnosti.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 2. 10. 2020. 08:30
 Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Misao tjedna

"Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet."

                      Nelson Mandela


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 5. 2010.

Ukupno: 1569981
Danas: 21

 


Anketa (mala)
Kako iskorištavate svoje slobodno vrijeme?: 


preskoči na navigaciju