preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Važni dokumenti

eTwinning projekt: Živimo zeleno/ Living Greenly

CILJEVI :

- ovim projektom ćemo poticati volonterski, društveni, praktični i kreativno stvaralački rad, te i aktivnu participaciju djece u ekološkim aktivnostima škole, lokalne zajednice i šire kroz koje će učenici stjecati navike odgovornog ponašanja prema okolišu i održivom razvoju.

- poticati učenike na istraživanje i promišljanje time i stjecanje spoznaja o uzrocima i posljedicama utjecaja na prirodu koje pridonose razvoju svih oblika mišljenja, osobito kreativnog razmišljanja i rješavanja problema.

- poticati druge udruge, organizacije i širu javnost na odgovorno i održivo ponašanje.

- omogućiti učenicima stjecanje i razvoj kompetencija potrebnih u 21. stoljeću kroz suradničko i istraživačko učenje te stvaralački element učenja kroz rad.

- razvijati trajne navike aktivnog participiranja i volontiranja u ekološkim aktivnostima u svojoj okolini.

- poboljšati stanje okoliša škole pa i šire.

 

NOSITELJI PROJEKTA:

Ivana Tunjić, učiteljica mentorica, prof. biologije i kemije

Jasmina Matekalo, učiteljica savjetnica, prof. geografije i povijesti

Marija Janković, učiteljica mentorica, prof.engleskog jezika

Učenici sudionici projekta: 5.a, 8.c, 8.d i učenici 8.razreda uključeni u GLOBE

Zemlje sudionici: Turska, Rumunjska, Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija, Srbija, Slovenija, Albanija, Slovačka, Češka i Hrvatska.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković Jasmina Matekalo Ivana Tunjić  datum: 14. 9. 2020. 13:13

Zazeleni grad

U sklopu eTwinning projekta "Živim zeleno" učenici Posebnog odjela su se pridružili akciji "Kad bi drveće govorilo" te su poslali snažne poruke. I vama poručuju #zazelenigrad!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjam Ćorluka  datum: 1. 4. 2021. 09:33

Aktivnosti u mjesecu prosincu Vijest ima dokument u privitku

U mjesecu prosincu okrećemo se recikliranju. U rukama su nam se našle plastične boce, plastični čepovi, limenke, staklenke pa čak i učeničke stolice. Naravno kakav bi to bio prosinac  bez adventa. Svega je bilo, a najviše zabave. Unutar ovog projekta održan je natječaj nazvan NAJBOLJA KREATIVNA RECIKLAŽA. Mi smo svoje kreacije fotografirali i napravili plakat.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Matekalo Ivana Tunjić  datum: 22. 12. 2020. 14:25

Čistimo školsko dvorište

Učenici 5a razreda su u sklopu eTwinning projekta Living greenly svoj sat razrednika iskoristili kako bi uljepšali školsko dvorište svima. U gumenim rukavicama skupljali smo papiriće i drugi otpad kako bi se ostali mogli nesmetano igrati i provoditi vrijeme na otvorenom. Zabavili smo se prilikom korisnog rada i nikome nije bilo teško. Uz to naučili smo i da ne smijemo bacati smeće nigdje osim za to predviđena mjesta.Šaljemo pozdrave iz čistog Slavonskog Broda.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 17. 12. 2020. 18:20

Adventski kalendar 5a

Krenulo je!!! Najljepše doba u godini je pred nama. Zavirite u naš kalendar, naučite nešto novo i zabavite se s nama. Osmislili smo kalendar pun iznenađenja. Svaki dan vas očekuje nešto zanimljivo u našem Adventskom kalendaru...pogledajte što se krije iza broja 1.🌲❄☃️

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 2. 12. 2020. 12:15

Aktivnosti u mjesecu studenom Vijest ima dokument u privitku

U mjesecu studenom sakupljamo plastične čepove i odvajamo prazne baterije.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Matekalo Ivana Tunjić  datum: 26. 11. 2020. 14:40

Aktivnosti u mjesecu listopadu Vijest ima dokument u privitku

U mjesecu listopadu obilježili smo Svjetski dan hrane i Dane kruha. Zbog epidemioloških mjera sve veće aktivnosti su nam bile ograničene, ali smo se snašli. Za Svjetski dan hrane učenici su dobili zadatak da kod kuće istraže stare hrvatske recepte i naravno, naprave ih i slikaju. U učionici smo fotografije pregledali i napravili zajednički digitalni poster.
Naši prijatelji iz SŠ M.A.Reljković iz Slavonskog Broda poklonili su nam sadnicu Paulovnije. Naši "šumari" osmaši su svoj posao ozbiljno shvatili i svoju prvu sadnicu zasadili u školskom dvorištu područne škole. Kako smo se već naučili na digitalne alate, svoje fotografije smo spojili i napravili poster.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Matekalo Ivana Tunjić  datum: 29. 10. 2020. 14:35

Svjetski Dan hrane

Obilježili smo Svjetski dan hrane. Učenici 5.a razreda su donijeli razne ukusne domaće proizvode i razgovarali o zahvali za plodove Zemlje. Sudjelovali smo i u skupljanju namirnica za pučku kuhinju 😀 Hvala roditeljima na sudjelovanju!

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 16. 10. 2020. 09:26

Živimo zeleno

Povezujući sat razrednika i engleski jezik razgovarali smo o tome što mi kao učenici petog razreda možemo učiniti kako bi očuvali okoliš i prijateljski se ponašati prema prirodi. Razmjenjivali smo mišljenja i iskustva te kako ispravno postupiti u situacijama ako vidimo da se netko oko nas ne ponaša kako bi trebao. Također smo napravili malu radionicu riječi koje smo koristili i tako napravili naše posudice riječi u kojima smo naveli na engleskom jeziku riječi o ekologiji. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 5. 10. 2020. 19:39

Međunarodni dan zaštite životinja

Svjetski dan zaštite životinja obilježili smo na satu engleskog jezika tako što smo naučili kome se obratiti ako je životinja ozlijeđena,a sve u sklopu projekta koji provodimo -Living greenly. Vidjeli smo ljepotu u udomljavanju i pomaganju i naučili razne vrste ugroženih životinja. Spoznali smo izazove koje donose obveze o kućnim ljubimcima ali i sve dobre strane koje nam pružaju. Svakako smo se složili da je život ljepši uz četveronožne prijatelje 😺
  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 5. 10. 2020. 15:59

Aktivnosti u mjesecu rujnu Vijest ima dokument u privitku

U mjesecu rujnu u sklopu projekta Živimo zeleno/Living Greenly imali smo nekoliko zadataka za odraditi. Obilježavamo Svjetski dan čistih planina i sudjelujemo u Akciji sakupljanja starog papira. Učenici su svoje aktivnosti prikazali na digitalnom posteru.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Tunjić  datum: 25. 9. 2020. 14:32

Započeli smo s novim eTwinning projektom! Vijest ima dokument u privitku

I ove godine započeli smo s još jednim eTwinning projektom. Provjeren tim: nastavnica Jasmina Matekalo, nastavnica Ivana Tunjić te njihovi razredi 8.c i 8.d pokrenuli su još jedan eTwinning projekt Živimo zeleno/ Living Greenly. U naš tim su se priključili i GLOBE-ovci bez kojih ovaj projekt nije izvediv. Veselimo se novim zadacima i novim idejama. 

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Matekalo Ivana Tunjić  datum: 17. 9. 2020. 14:29
 Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Misao tjedna

"Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet."

                      Nelson Mandela


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 5. 2010.

Ukupno: 1449782
Danas: 271

 


Anketa (mala)
Kako iskorištavate svoje slobodno vrijeme?: 


preskoči na navigaciju