preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Važni dokumenti

Uskrsni humanitarni sajam

Tijekom korizme dali smo si zadatak izraditi što više rukotvorina kako bismo ih prodali na sajmu i prikupili novac za socijalnu samoposlugu koja djeluje u našemu gradu.

Važno je napomenuti kako smo naglasak stavili na reciklirane materijale.

Odaziv je bio iznad svih očekivanja, a na sajmu je prikupljeno 4.628,85 kn.

Najljepši trenutak sajma je bio kada je učenik prvoga razreda kupio sitnicu za 2,00 kn i kada smo mu htjeli vratiti ostatak nije ga htio uzeti uz riječi: 

"Ne želim ostatak, ostavite ga za siromašne!"

Ovo nam je dokaz da smo sajmom uz pomoć siromašnima, pomogli i sebi razvijajući empatiju kod svojih učenika!

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 11. 4. 2022. 20:36

Mozgalice

Ne samo da trebamo vježbati svoje tijelo kako bi bilo zdravo, trebamo vježbati i svoj mozak! A kako je najbolje vježbati, nego kroz igru! Cijeli smo sat posvetili Mozgalicama- u obliku Križić-kružić, dublo, stvori priču, a sve to na engleskom jeziku. Istrenirali smo i pri tome se dobro zabavili!

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 1. 3. 2022. 11:36

Biram zdravlje- kviz

Učenici OŠ Hugo Badalić upoznali su i ponovili svoje znanje o životinjama. To smo uspjeli uz pomoć zabavnog kviza. Učenici su igrali društvenu igru (Board game), odgovarali na pitanja gledajući kratak edukativan video, slušali zvukove (glasanje)životinja i trebali dati svoj kratak opis dobivene životinje, i sve to na engleskom jeziku! Dobro smo se zabavili i ponešto i naučili!

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 1. 2. 2022. 11:21

Studeni-mjesec pomoći potrebitima Vijest ima dokument u privitku

U mjesecu studenom smo sudjelovali čak u tri akcije u kojima smo skupljali novce, hranu i igračke za naše najugroženije članove zajednice.

1. U sklopu Crvenoga Križa priključili smo se akciji u kojoj smo skupljali po 1 kn (a često i više) za naše njpotrebitije.

2. Sudjelovali smo u akciji prikupljanja nekvarljivih namirnica kao što su ulje, šećer, sol, tjestenina i ostalo za Pučku kuhinju u našem gradu- Slavonski Brod.

3. Jedna od nama dražih akcija je svakako i akcija skupljanja igračaka za djecu Opće bolnice dr. Josip Benčević- Slavonski Brod. Prisjetili smo se dana kada se i sami nismo dobro osjećali, kada smo bili odvojeni od svojih roditelja i shvatili kako nam je plišana igračka uvijek pomogla u tim trenutcima. Vrijedno smo skupili igračke koje su potpune, čiste i poklonili ih onima koji će ih trebati.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 23. 11. 2021. 16:35

Haiku poems

Učenici su se prisjetili što je to Haiku. Ponovili smo kako Haiku poezija potječe iz Japana i kako joj je tema većinom vezana za prirodu i osjećaje. Naša današnja tema bila je Zima i Božić. Vježbali smo slogove i brojali ih kako bi dobili pravu formu Haiku pjesme 5-7-5. 

Evo naših nekoliko uradaka...

Winter

It began to snow

Everybody was outside

We had so much fun.

Snow

Everything is white

Snow is soft, funny and cold

You can play on it.

Christmas day

Santa is coming

To give presents to children

And eat the cookies.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 23. 11. 2021. 15:43

Prijedlog za logo projekta

Jako smo zainteresirani za sve digitalne alate, tako smo za njima posegnuli i prilikom izrade prijedloga za logo projekta u kojem sudjelujemo. Uz mnoštvo zabave i izbora koji digitalni alati pružaju odličili smo se istražiti jedan. Izradili smo nekoliko različitih primjera i glasanjem izabrali pobjednički. Nadamo se da vam se sviđa. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 19. 10. 2021. 22:12

About me!

Učenici 2.razreda su se predstavljali uz pomoć plakata koji su sami nacrtali. Na njemu se našlo mnoštvo informacija o njima i njihovim obiteljima, onome što vole i pogotovo o školi. Tako smo pričali i o svojoj školskoj torbi, te koje mjesto u našim domovima ona zauzima. Koristili smo mnogo naučenih riječi poput boja, brojeva i školskih stvari. Dobro smo se zabavili upoznavajući se i sve to na engleskom jeziku. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 19. 10. 2021. 21:57

My schoolbag

Učenici OŠ Hugo Badalić, Slavonski Brod, predstavljali su sebe i svoju školsku torbu. Napisali su na nastavne listiće što se u njoj sve nalazi i što nam ona predstavlja. Kroz razgovor smo se dotakli svega onoga što i nismo mislili da nam je bitno kada govorimo o školskoj torbi. U svakom ćemo je slučaju sada više cijeniti i paziti. Sve ovo smo napravili na satu engleskog jezika, naravno na engleskom...i dobro se zabavili.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 19. 10. 2021. 21:54

Želim znati

U sklopu zadatka za Želim znati odlučili smo se za predstavljanje životinje i slikovnice tako da odglumimo priču. Odabrali smo priču o Gladnoj gusjenici, na engleskom jeziku! Prvo smo uz pomoć velikih slikovnica priču pročitali, razgovarali o njoj i izradili likove od  kartona. Bilo nam je jako zabavno izrađivati gusjenicu u svim bojama, a posebno jer je boje mijenjala kako je pojela drugačiju hranu. Kada smo naučili igrokaz i pokrete u školskom smo dvorištu odglumili cijelu priču. Video možete pogledati na slijedećoj poveznici.https://youtu.be/hnwGXet5D7A 

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 19. 10. 2021. 20:13

Nova školska godina

Prvi dan u OŠ Hugo Badalić

Danas su našom školom vladali posebni osjećaji, pomalo pomiješani. Prvi puta najmlađi Hugići službeno ušli u svoju školu! Isred ulaza čekala ih je trema, pratilo ju je uzbuđenje i strah od nepoznatog, no čim su ušli u školu sve ove osjećaje zamijenilo je neprocjenjivo veselje! Kako i ne bi kada su ih raširenih ruku, osmijeha i iskrenih srca dočekali učenici razrede nastave, njihove učiteljice i djalatnici škole! 

Zajedno smo pjevali, recitirali i glumili. Dobro došli svi u novu školsku godinu!

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 13. 9. 2021. 22:11
 Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Misao tjedna

"Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet."

                      Nelson Mandela


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 5. 2010.

Ukupno: 1569648
Danas: 1

 


Anketa (mala)
Kako iskorištavate svoje slobodno vrijeme?: 


preskoči na navigaciju