preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Važni dokumenti

Tvrđava Brod

Učenici šestog razreda, prošetali su do obližnjeg spomenika kulture u Slavonskom Brodu, do Tvrđave Brod. Tamo smo nakon kratke šetnje zamijetili kako je puna papirića, smeća, te smo odlučili napraviti nešto u vezi s  tim. Odlučili smo da nećemo biti ti koji zagađuju, nego baš suprotno. Educirali smo se na mnogim satovima kako treba čuvati naš okoliš, što mi kao pojedinci možemo učiniti i odlučili da ćemo biti dobar primjer našoj okolini. Čistili smo Tvrđavu Brod. a nakon toga se poigrali na obližnjem igralištu. Zaključili smo da je sve ljepše kada je oko nas okoliš čist i zdrav!

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 8. 4. 2022. 11:46

Svjetski Dan Zdravlja i Earth Day

Travanj 7.4.2022. Svjetski Dan Zdravlja i Earth Day

U sklopu Svjetskog Dana zdravlja učenici šestog razreda naše škole proveli su nekoliko aktivnosti tijekom više nastavnih sati. Kombinirali smo aktivnosti na otvorenome, kao i u učionici, a predavanja smo održali kako na hrvatskom, tako i na engleskom jeziku. 

Učenici su poslušali i pogleedali prigodnu prezentaciju o Svjetskom Danu zdravlja iz koje smo naučili mnogo o važnosti kretanja, pravilne prehrane i odmora. 

Pomoću igara kao što su Make pairs (Spoji parove) ponovili smo važnost recikliranja, pravilne prehrane i važnost kretanja. A također smo se iskušali u izvođenju jednostavnijih vježbi u učionici, završilo je bez ozljeda, sa puno smijeha. 

Nakon što nam je vrijeme to dopustilo, na školskom smo se dvorištu okušali u jednoj zanimljivoj potrazi. Dobili smo popis stvari, biljaka i životinja koje trebamo pronaći u školskom dvorištu, mali je izazov bio jer su zadatci bili na engleskom jeziku, ali pomagali smo jedni drugima. Najbrži je bio pobjednik, ali svi smo na poslijetku uspjeli zajedničkim snagama pronaći sve zadane stvari.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 7. 4. 2022. 11:39

Dan ružičastih majica

Dan ružičastih majica dio je obilježavanja kulturno - javne djelatnosti naše škole. Različitim aktivnostima ovaj smo dan obilježili tijekom proteklog tjedna, a u srijedu su naši učenici i djelatnici odjenuli ružičaste majice te na simboličan način poručili: "Stop nasilju", s naglaskom na problem vršnjačkog nasilja.

Učenici su i ove godine ostavljali poruke prijateljstva na prigodnim panoima u školskim zgradama, "širili su svoja krila dobrote", razgovarali tada, ali i tijekom školske godine o ovom problemu na nastavi te prigodnom i motivirajućim glazbom stvorili ugodno i pozitivno ozračje u školi tijekom velikoga odmora.

Budite hrabri i recite NE nasilju, jer prijateljstvo svima odlično stoji!

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 2. 3. 2022. 11:32

Mozgalice

Ne samo da trebamo vježbati svoje tijelo kako bi bilo zdravo, trebamo vježbati i svoj mozak! A kako je najbolje vježbati, nego kroz igru! Cijeli smo sat posvetili Mozgalicama- u obliku Križić-kružić, dublo, stvori priču, a sve to na engleskom jeziku. Istrenirali smo i pri tome se dobro zabavili!

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 1. 3. 2022. 11:36

Cancer day

Učenici šestog razreda naučili su o ovoj teškoj bolesti slušajući kratko predavanje. Naučili smo što možemo učiniti kako bi ju spriječili, a i kako se odnositi prema osobama koji boluju od ove teške bolesti. Također smo, nažalost saznali kako i članovi naših obitelji boluju upravo od ove bolesti, ali sada znamo kako im pomoći.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 1. 2. 2022. 11:28

Biram zdravlje- kviz

Učenici OŠ Hugo Badalić upoznali su i ponovili svoje znanje o životinjama. To smo uspjeli uz pomoć zabavnog kviza. Učenici su igrali društvenu igru (Board game), odgovarali na pitanja gledajući kratak edukativan video, slušali zvukove (glasanje)životinja i trebali dati svoj kratak opis dobivene životinje, i sve to na engleskom jeziku! Dobro smo se zabavili i ponešto i naučili!

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 1. 2. 2022. 11:21

Studeni-mjesec pomoći potrebitima

 

U mjesecu studenom smo sudjelovali čak u tri akcije u kojima smo skupljali novce, hranu i igračke za naše najugroženije članove zajednice.

1. U sklopu Crvenoga Križa priključili smo se akciji u kojoj smo skupljali po 1 kn (a često i više) za naše njpotrebitije.

2. Sudjelovali smo u akciji prikupljanja nekvarljivih namirnica kao što su ulje, šećer, sol, tjestenina i ostalo za Pučku kuhinju u našem gradu- Slavonski Brod.

3. Jedna od nama dražih akcija je svakako i akcija skupljanja igračaka za djecu Opće bolnice dr. Josip Benčević- Slavonski Brod. Prisjetili smo se dana kada se i sami nismo dobro osjećali, kada smo bili odvojeni od svojih roditelja i shvatili kako nam je plišana igračka uvijek pomogla u tim trenutcima. Vrijedno smo skupili igračke koje su potpune, čiste i poklonili ih onima koji će ih trebati.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 23. 11. 2021. 16:27

Dani kruha

Zahvaljujući roditeljima i vrijednim učenicima, u sklopu sata razrednika obilježili smo Dane kruha u našoj školi. Odlično je što smo ih održaili nakon što smo naučili sve o Piramidi zdravlja, te smo znali kako trebamo biti umjereni u konzumiranju slatkih proizvoda i bilo nam je jako teško jer je sve bilo jako ukusno. Nauživali smo se kušajući domaće kiflice, muffine, pite i keksiće. Veselimo se i idućem obilježavanju nama jednom on najdražih datuma. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 23. 11. 2021. 16:16

Piramida zdravlja

Učenici 6.a razreda su u sklopu eTwinning projekta poslušali dvije prezentacije, o važnosti kretanja i o piramidi zdravlja. Porazgovarali smo kako bi vidjeli i iznjeli naša mišljenja te zajenički došli do zaključka koliko je važno kretati se i jesti uravnoteženo kako bi očuvali naše zdravlje. Nakon razgovora krenuli smo u izradu vlastite piramide zdravlja, izložili smo ju u našoj učionici kako bi nas uvijek podsjećala koiko je uravnotežena prehrana bitna.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 19. 10. 2021. 21:15

Prva pomoć

Prva pomoć

Na satu razrednika učenici 6.a razreda su slušali predavanje/prezentaciju o Prvoj pomoći. Naučili smo što mi kao učenici 6.razreda možemo učiniti kako bi pomogli unesrećenome. Možda smo mali, ali puno toga možemo. Naučili smo koje su sve informacije potrebne kada nazovete 112 ili 194. te kako osigurati mjesto nesreće. Također bitno je i da zapamtimo kako i na sebe moramo misliti prilikom pomaganja drugome, tako da sebe ne dovedemo u opasnost.  Nakon prezentacije učenici su razgovarali o svojim iskustvima kada su se našli u sličnim hitnim situacijama.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 19. 10. 2021. 21:14

Biram zdravlje

Biram zdravlje

Učenici 6. razreda su u ponedjeljak 13.9. pješačili do Poloja-izletište u blizini Slavonskog Broda na obali rijeke Save, a dio je biciklirao. Zaista je bio divan osjećaj napokon vratiti dio starog normalnog koje nam toliko nedostaje. Igrao se nogomet, tenis, badminton, a vrhunac dana je bila odbojkaška utakmica s nastavnicima. Znamo da je važno sudjelovati, ali ipak nam je ipak drago što smo nastavnike pobijedili.
Učenici su također različitim igrama i sportskim aktivnostima jačali svoj duh i tijelo, što je u skladu s Olimpijskim danom koji  promiče važnost bavljenja sportskim aktivnostima, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima. Svega toga je bilo u izobilju.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 19. 10. 2021. 21:13
 Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Misao tjedna

"Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet."

                      Nelson Mandela


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 5. 2010.

Ukupno: 1569648
Danas: 1

 


Anketa (mala)
Kako iskorištavate svoje slobodno vrijeme?: 


preskoči na navigaciju