preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Važni dokumenti

Me, myself and I

eTwinning projekt: „Me, myself and I“

CILJEVI :

-promoviranje važnosti kvalitete mentalnog zdravlja djece koju smo postigli kroz različite, dobi prilagođene aktivnosti.

-poticanje prepoznavanja svojih emocija i pravilna komunikacija o njima.

-učenici mogu prepoznati i koristiti zdrave uzorke ponašanja kroz različite aktivnosti, te učiti jedni od drugih.

 

REALIZAOTRICE :

Realizatorice projekta:  Ana Zvirotić, Sandra Sekulić, Tanja Štević i Marija Janković

Učenici sudionici projekta:učenici 4 i 5.a  razreda

Zemlje sudionici: Turska, Rumunjska, Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija, Srbija, Albanija, Italija, Slovenija, Finska i Hrvatska

NAČIN REALIZACIJE :

Projekt će početi  u rujnu 2020. godine i trajat će do lipnja 2021. godine.
Učenici se predstavljaju, svoju školu, mjesto u kojem žive.

Kroz ankete, razgovor i praktičan rad učenici su razvijali svijest o mentalnom zdravlju. Upoznavali različite web 2.0 alate s kojima su izrađivali kratke ankete i kvizove. Pomoću Twinspacea i materijala koje smo izmjenjivali između sudionika projekta učenici su razvijali vršnjačko učenje, međusobnu toleranciju i digitalnu pismenost.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 15. 9. 2020. 15:54

Deseminacija projekta

Na Školskom stručnom vijeću učitelja engleskog jezika 1. srpnja 2021. godine održano je predavanje u kojemu je prezentiran projekt i predstavljene sve aktivnosti projekta.

https://drive.google.com/file/d/1uPljHfI8Rr8D7yM5JRMjFScy4D3PiK4G/view?usp=sharing

Učiteljica Marija Janković

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 13. 7. 2021. 14:04

Evaluacija projekt Me,myself and I

Zadnji tjedan nastave proveli smo evaluaciju među učenicima koji su uglavnom iskazali pozitivno mišljenje i zadovoljstvo sudjelovanjem u projektu.

https://forms.office.com/Pages/AnalysisPage.aspx?id=FvJamzTGgEurAgyaPQKQkc1HbLmV_59JnDqDexR5oOpUOEUwUzVVRVZTWldSUUFWNFBBUUZKTUQwUC4u&AnalyzerToken=qzS2QsEyv8ho268WrJOUVlKbDiwzWEPb

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 30. 6. 2021. 19:48

Nagrađeni smo u projektu "Ispiši stranice koje pomiču granice"

U Godini čitanja i uoči kraja još jedne izazovne, uzbudljive i neobične nastavne godine završen je i treći, posljednji ciklus cjelogodišnjeg projekta Školske knjige „Otkrij tajnu za budućnost sjajnuˮ. Projektne teme potaknule su na sudjelovanje gotovo 400 osnovnih škola, pa i našu, koja se predstavila kroz aktivnosti školske knjižnice tijekom Godine čitanja. Možemo se pohvaliti da smo projektom Zvučne knjige i Ordinacija doktora Knjiškog Moljca među posebnim nagradama koje su iznimka zahvaljujući svojoj sveobuhvatnosti, inovacijama i regionalnom utjecaju. OVDJE pročitajte sve o projektu "Ispiši stranice koje pomiču granice" u kojemu smo sudjelovali! Čitanje nikada neće izaći iz mode, stoga čitajte!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 2. 6. 2021. 15:03

Zvonka radost riječi i(z) knjiga i 12. Hugine pjesničke večeri

Učenici razredne nastave su od veljače do svibnja 2021., uz stručnu podršku školske knjižničarke, izabrali knjige iz školske knjižnice koje su na čitalačkim probama u školskoj knjižnici vježbali izražajno čitati. Ovo druženje višestruko je plodilo. Svojim glasovima i interpretacijom knjigama su udahnuli novi život i predstavili ih svim knjigoljupcima, a učenicima s poteškoćama u čitanju su približili književni tekst. Tako je započela jedna nova priča bez kraja, početak stvaranja zvučnih knjiga učenika OŠ Hugo Badalić. Ovaj projekt zaslužio je biti i u Huginim pjesničkim večerima, dvanaestim po redu! Uskoro kreće DRUGA SEZONA ZVUČNIH KNJIGA! OVDJE (u virtualnoj školskoj knjižnici) pronađite sve zvučne knjige!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 25. 5. 2021. 09:35

S knjigom pod ruku u Godini čitanja

Dragi knjigoljupci i oni koji će to tek postati! Svi znamo kako je 2021. godina proglašena Godinom čitanja. Koliko je čitanje zdravo i korisno za duh i tijelo znaju već i vrapci na grani, kao i to da s eTwinning projektom "Me, Myself & I" i školskim projektom "PrevenciJA I proMJENA" ukazujemo i na važnost čitanja koje pridonosi zrelijem, zdravijem i učinkovitijem razmišljanju, razmišljanju s razumijevanjem, s elementima vrednovanja. Čitanje je ljekovito! OVDJE pogledajte djelić druženja s knjigom i školskom knjižnicom tijekom travnja i svibnja.

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 24. 5. 2021. 12:38

Me, myself and I

Povodom Majčinog dana učenici 5.a razreda razgovarali su o svojim osjećajima i kako ih izražavaju svojim najmilijima. Također smo svim majkama napravili čestitke u koje smo napisali kako se osjećamo, zašto poštujemo i volimo majke i za što smo im zahvalni.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 14. 5. 2021. 13:13

Majčin dan u 4. c razredu

Majke su posebna bića, često s posebnim moćima, neustrašive, jake, pobjednice. OVDJE pogledajte kako su učenici 4. c razreda u skopu Etwinning projekta "Me, myself & I", povodom Međunarodnog dana obitelji, svojim majkama, ali i svima ostalima pokazali ljubav...

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 11. 5. 2021. 10:05

Kad si sretan, i sunce za tobom žuri!

"Kad si sretan, i sunce za tobom žuri!"
I. B. Mažuranić
Na današnji dan kada slavimo Sunce i njegovu dobrobit za planetu Zemlju, ali i čovjeka, čestitamo učenicima 4. c razreda čiji su likovni radovi na temu najpopularnijeg Ivaninog citata pronašli zasluženo mjesto na izložbi u Galeriji Ružić, povodom manifestacije "U svijetu bajki I. B. Mažuranić." Bravo za Nou Nađa i Anteu Anić!
P.S. Ova aktivnost rađena je i u sklopu eTwinning projetka "Me, Myself & I" povodom Međunarodnog Dan sreće.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 3. 5. 2021. 09:17

Svjetski Dan plesa u 4. b razredu

Ples oplemenjuje, razveseljava, spaja, motivira, nadahnjuje, ljekovit je za duh i tijelo! Pogledajte kako su učenice 4. b razreda plesale na svima poznatu melodiju povodom Svjetskog dana plesa 24. travnja, koji se obilježava u eTwinning projektu "Me, Myself & I " te u sklopu školskog projakta PrevenciJA I proMJENA, kojemu je cilj različitim aktivnostima jačati mentalni duh pjedinca,  a u koje se ples itekako ubraja! KLIKNITE i zaplešite s nama!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 29. 4. 2021. 10:19

S knjigom u glavu! Trostruko!

KNJIGE SU LJEKOVITE! Za razliku od lijekova, knjigama ne može proći rok trajanja, s njima ne možemo pogriješiti u doziranju i konzumiranju, loše kotraindikacije ne postoje, jer ne možemo ih upotrijebiti na pogrešan način! Knjige utječu na naše mentalno zdravlje koje je glavna okosnica eTwinning projekta "Me, Myself & I" i preventivnog programa PrevenciJA i PROMJENA u koje je uključena i školska knjižničarka.
Ovaj tjedan knjiga ima trostruko slavlje. Slavimo njezino postojanje i 500. obljetnicu izdanja Marulićeve Judite kroz Svjetski dan knjige, poštivanje intelektualnog vlasništva kroz Svjetski dan autorskih prava te ljekovitost knjige i njezin utjecaj na duh i tijelo kroz Noć knjige, koja je ujedno i najpoznatija manifestacija u kojoj sudjeluju različite vrste knjižnica u Republici Hrvatskoj.
  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 27. 4. 2021. 12:15

Dani medijske pismenosti, Svjetski dan knjige i Noć knjige

Dragi čitatelji, ovaj tjedan trostruko slavimo knjigu! Naime, od 19. do 25. travnja obilježavaju se Dani medijske pismenosti u koje je uključena i naša škola, njezini učenici i školska knjižnica. Ovo su četvrti Dani medijske pismenosti u kojima sudjelujemo, a obilježavaju se na državnoj razini s ciljem osvještavanja učenika, djece, mladih i  građana o utjecaju medija na njihov život. Ove godine fokus je na mentalnom zdravlju. Tijekom travnja i svibnja dio učenika razredne i predmetne nastave, sa školskom knjižničarkom, upoznat će se s prednostima i nedostacima medija, usporedit će tradicionalne medije sa suvremenim, a sve pod jednim nazivom: "Klikom i perom do znanja." Slavlje knjige nastavlja se i u petak, 24. travnja kada obilježavamo Svjetski dan knjige i Noć knjige. Tada će školsku knjižnicu posjetiti učenici Posebnog odjela koji će u Ordinaciji doktora Knjiškog Moljca liječiti bolesne, zaražene knjige, a potom će ih tako izliječene posuditi i pročitati. Tema Noći knjige je "Ljekovita lektira." "Zarazite se" i vi znanjetitisom zajedno s nama! Do čitanja iz školske knjižnice!

P.S. Ove aktivnosti provode se i u sklopu eTwinning projekta "Me, myself & I," i školskog projekta prevenciJA i PROMJENA.

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 20. 4. 2021. 10:52

Me, myself and I

Povodom Dana šale 1. travnja učenici 5.a razreda pripremali su se za dolazak doktora za stopala. pripremali su se čisteći vlažnim maramicama stopala,a kada su shvatili da je sve velika šala od srca smo se ismijali. Kako smo se pripremali pogledajte u galeriji slika..dokazali smo da smijeh liječi!

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 1. 4. 2021. 13:02

Me, myself and I

Povodom Međunarodnog dana sreće i Sv.Patrika učenici 5.a razreda su pratili dugu, tražili ćup sa zlatom i shvatili da je svaki dan sreća!

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 22. 3. 2021. 13:09

Svjetski dan sreće

Dan sreće može biti svaki dan, no sreća ima i svoj službeni dan, a to je 20. ožujka. U sklopu eTwinning projekta "Me, Myself & I", učenici 4.c razreda, njihova učiteljica, psihologinja i knjižničarka pokušali su sitnicama uljepšati uobičajenu učiteljsku i đačku svakodnevicu.
Poručili su nam da se sreća može dohvatiti! Da, da, itekako! Sreća je posvuda oko nas, u svakodnevnim radnjama i aktivnostima, u prirodi i društvu, u nama i u drugima! Bitno je prepoznati je i zgrabiti! Zgrabite i vi svoju sreću svaki dan!
Pogledajte i OVDJE!
P.S. Ova aktivnost dio je preventivnog programa "PrevenciJA i PROMJENA" čiji je jedan od ciljeva ukazati na bitnost očuvanja menatlanog zdravlja djece i odraslih.
  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 22. 3. 2021. 09:37

Dan ružičastih majica

Svatko može sudjelovati u Danu ružičastih majica! Ne morate donirati novac, zvati telefonske brojeve i slično! U galeriji slika pogledajte kako su naši učenici i djelatnici škole različitim aktivnostima, u sklopu eTwining projekta "Me, Myself & I" te školskog preventivnog progama "PrevenciJA i PROMJENA", ostavljali poruke prijateljstva na prigodnim panoima u školskim zgradama i kako su volonterskom akcijom "kažnjavanja" lažnim uplatnicama ostavljenim na prednjim staklima automobila na parkiralištima te snimanjem video zapisa s porukama prijateljstva, poslali glas ljubavi protiv nasilja, daleko, daleko… Budite hrabri i recite NE nasilju!
 
U galeriji slika pogledajte kako je to izgledalo, a ovdje poslušajte i pogledajte video uratke!
 
  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 26. 2. 2021. 09:51

Me, myself and I

Učenici 5.a razreda obilježili su Dan ružićastih majica i pisali poruke o nenasilju, te lijepe poruke svojim prijateljima iz razreda. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 25. 2. 2021. 12:59

Čestitke 4.c razreda

U sklopu projekta Me, Myself & I i učenici 4.c razreda sudjelovali su izradi i slanju čestitki sudionicima iz drugog mjesta i škole. Čestitke su izradili i poslali 4.a razredu OŠ Stjepana Radića,Brestovec Orehovički. Učenici su s veseljem izrađivali čestitke novim prijateljima te su s nestrpljenjem čekali da i njima stignu čestitke. Danas su ih primili i jako se razveselili.

Učiteljica i učenici 4. c razreda

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 22. 12. 2020. 11:44

Happiness

Na satu engleskog jezika razgovarali smo o osjećajima, kako se katkada osjećamo..podsjetili smo se na one ugodne ali i one malo manje ugodne osjećaje. Podjelili smo međusobna iskustva o tome kako se oraspoložimo kada smo tužni ili uplašeni, što nam pomaže kada nismo "svoji". Posebno smo se posvetili osjećeju sreće "happiness" i jedni srugima pokazali što nas usrećuje. Malo smijeha, malo zabave i puuuuno sreće bilo je u našem razredu, pogledajte što nas usrećuje!

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 17. 12. 2020. 17:58

Adventski kalendar 5a

Krenulo je!!! Najljepše doba u godini je pred nama. Zavirite u naš kalendar, naučite nešto novo i zabavite se s nama. Osmislili smo kalendar pun iznenađenja. Svaki dan vas očekuje nešto zanimljivo u našem Adventskom kalendaru...pogledajte što se krije iza broja 1.🌲❄☃️

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 2. 12. 2020. 12:15

We remember

Povodom World Kindness Day - November 13, 2020 učenici 5.razreda OŠ Hugo Badalić razgovarali su na satu razrednika sa razrednicom o svojim osjećajima prema vršnjacima, dobrim i lošim postupcima koje neki čine, te kako prijateljstvo treba njegovati i čuvati. Povezali smo također i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara te napravili cvjetove kojima smo poručili kako se sjećamo i nećemo zaboraviti njihovu žrtvu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 16. 11. 2020. 13:25

Dan ljubaznosti - 13. studenog

Danas se obilježava Svjetski dan ljubaznosti. U sklopu eTwinning projekta Me, Myself & I obilježili smo ga u našoj školi i u 4. c razredu. Tijekom tjedna prikupljali smo citate, komplimente, lijepe riječi i geste, pričali o ljubaznosti, a danas smo svečano završili s izradom plakata, s čijim ćemo se sadržajem u sklopu vlastitih izazova baviti do kraja godine. Zapisivat ćemo i prikupljati svoja ljubazna djela i praviti vlastiti lanac ljubaznosti!
Neka ljubaznost postane navika. Budimo ljubazni svaki dan! Usrećujmo sebe i druge! Zavirite i OVDJE!
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sandra Sekulić  datum: 13. 11. 2020. 10:34

Maskota projekta Me, Myself & I

"Sva moja lica" ili "Me, Myself & I"- eTwinning je projekt u koji su uključeni učenici četvrtih razreda. U izazovu osmišljavanja maskote za istoimeni projekt pridružili su im se i učenici osmih razreda te su svi zajedno prionuli poslu. U galeriji slika pogledajte njihove ideje i izaberite svog favorita! Bit će teško!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 30. 10. 2020. 13:03

Sva moja lica

Učenici 4.a i 4.b razreda su na satu Likovne kulture i u sklopu eTwinning projekta "Me, Myself & I" na vrlo zanimljiv i kreativan način crtali svoje viđenje druge strane lica. Ovaj zadatak nimalo nije bio jednostavan jer je trebalo "uhvatiti pravi" pogled i crte lica. Bravo za sve!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 26. 10. 2020. 10:13

Međunarodni dan mentalnog zdravlja

U sklopu eTwinning projekta Me, myself and I na satu razrednika razgovarali smo o našim pozitivnim stranama. Svaki učenik je trebao o prijatelju iz razreda reći neku njegovu pozitivnu osobinu. Zabavljali smo se i napravili zadatak još izazovniji jer smo osobine govorili na engleskom jeziku. Naučili smo nove riječi ali i nešto novo o sebi samima- kako nas vide drugi. Napravili smo svoje profile, te zalijepili one osobine koje su nam naši prijatelji dodijelili. Neke od gotovih radova pogledajte na slikama. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 12. 10. 2020. 15:48

10. listopada - Dan mentalnog zdravlja

"Kako si danas?" Odgovor na ovo pitanje često izgovorimo bez pretjeranog razmišljanja i uglavnom glasi: "Dobro." No, jeste li se ikada zapitali što se krije iza Vašeg odgovora, jer i kada nas boli, to trebamo reći. Upravo je 10. listopada, dan kada obilježavamo Dan mentalnog zdravlja, izvrstan za taj prvi korak. Svjetska zdravstvena organizacija je 10. listopada proglasila Svjetskim danom mentalnog zdravlja. Svrha obilježavanja ovoga dana je podizanje svijesti o problemima vezanima za mentalno zdravlje. Naša se škola aktivno uključila u međunarodni eTwinning projekt "Me, Myself & I" ("Ja i sva moja lica"), kojemu je cilj ukazati na važnost brige o mentalnom zdravlju djece i mladih, a tim stručnih suradnica preventivnim programom PrevenciJA i PROMJENA ukazuje na važnost postojanja svjesnosti o različitim negativnim saadržajima (mediji, ovisnosti) koji nas okružuju i vrebaju. U našoj školi projektne se aktivnosti provode s učenicima četvrtih i petih razreda. #WorldMentalHealthDay

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 9. 10. 2020. 15:43

Međunarodni dan mentalnog zdravlja

Učenici OŠ Hugo Badalić, Slavonski Brod obilježili su Dan mentalnog zdravlja povezujući sat razrednika i engleski jezik. Nakon što smo razgovarali o našim osjećajima u raznim situacijama u kojima se kao učenici 5.razreda svakodnevno možemo naći, razmjenjivali smo mišljenja i iskustva kako reagirati, kako ispravno postupiti. Također smo napravili malu radionicu riječi koje smo koristili i tako napravili naše posudice riječi o mentalnom zdravlju. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 9. 10. 2020. 15:26

Autobus za Zemlju snova

Uoči Dana mentalnog zdravlja 10. listopada pitamo vas: "Želite li se provozati s nama u Zemlju snova?" Ako je odgovor pozitivan tada ste na pravom mjestu, jer u OŠ Hugo Badalić s ukrcajem učenika četvrtih i petih razreda krenuo je autobus Me, Myself & I. Kreće prema Zemlji snova, a prvo odredište koje posjećuje je neobično mjesto koje vas na ulazu pita: "Tko sam ja?" Ima još puno odredišta koje će obići, stoga, pratite nas i dalje. Vozni red mu je pretrpan pa požurite!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 6. 10. 2020. 11:58

Me, myself & I

 U novu školsku godinu ulazimo s novim međunarodnim eTwinning projektom "Me, Myself & I" ("Ja i sva moja lica"), a cilj mu je ukazati na važnost brige o mentalnom zdravlju djece i mladih. Projektne aktivnosti provodit će se s učenicima četvrtih i petih razreda. Nositeljice ovoga projekta u našoj školi su psihologinja Ana Zvirotić, učiteljica razredne nastave Sandra Sekulić, učiteljica engleskog jezika Marija Janković i knjižničarka Tanja Štević. Autori ovoga projekta su učitelj informatike Goran Podunavac iz OŠ Popovac i psihologinja Marija Jurić iz OŠ Drenje. 
Kroz projekt će se potaknuti učenike na prepoznavanje vlastitih emocionalnih stanja, kvalitetnu komunikaciju s bližnjima, suradnju i traženje podrške u vlastitoj zajednici. Učenici će učiti o mentalnom zdravlju kroz različite aktivnosti i primijeniti trenutno iskustvo. Također, imat će priliku surađivati s učenicima iz drugih škola, čuti primjere dobre prakse i prihvatljive obrasce ponašanja koji doprinose očuvanju mentalnog zdravlja.
Projektne aktivnosti bit će objavljene na TwinSpace stranici projekta "Me, Myself & I", a osim Hrvatske u projektu sudjeluju škole iz Bosne i Hercegovine, Finske, Italije, Slovačke, Srbije i Turske. Veselimo se suradnji! Projektne aktivnosti bit će objavljene na TwinSpace stranici projekta Me, Myself & I, mrežnoj stranici i Facebook stranici Škole. Veselimo se suradnji s drugim školama, učenicima, kolegicama i kolegama te učenju novih vještina i vježbanju mentalnog zdravlja!
 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 1. 10. 2020. 09:55

Međunarodni dan inteligencije

U četvrtak, 1. listopada, u 4. c razredu je zanimljivom radionicom i predavanjem obilježen Svjetski dan inteligencije, u sklopu eTwinning projekta Me, Myself & I te kao uvod u obilježavanje Dana mentalnog zdravlja koji se obilježava 10. listopada te jedna od aktivnosti prevnetivnog progrma "PrevenciJA i PROMJENA." Učenici su se upoznali s različitim vrstama inteligencije i poznatim osobama čija je inteligencija posebno istaknuta u određenom području. Bilo je vrlo inspirativno!
  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 1. 10. 2020. 09:32
 Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Misao tjedna

"Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet."

                      Nelson Mandela


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 5. 2010.

Ukupno: 1569648
Danas: 1

 


Anketa (mala)
Kako iskorištavate svoje slobodno vrijeme?: 


preskoči na navigaciju