preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Važni dokumenti

Svjetski dan sreće

Dan sreće može biti svaki dan, no sreća ima i svoj službeni dan, a to je 20. ožujka. U sklopu eTwinning projekta "Me, Myself & I", učenici 4.c razreda, njihova učiteljica, psihologinja i knjižničarka pokušali su sitnicama uljepšati uobičajenu učiteljsku i đačku svakodnevicu.
Poručili su nam da se sreća može dohvatiti! Da, da, itekako! Sreća je posvuda oko nas, u svakodnevnim radnjama i aktivnostima, u prirodi i društvu, u nama i u drugima! Bitno je prepoznati je i zgrabiti! Zgrabite i vi svoju sreću svaki dan!
Pogledajte i OVDJE!
  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 22. 3. 2021. 09:37

Čestitke 4.c razreda

U sklopu projekta Me, Myself & I i učenici 4.c razreda sudjelovali su izradi i slanju čestitki sudionicima iz drugog mjesta i škole. Čestitke su izradili i poslali 4.a razredu OŠ Stjepana Radića,Brestovec Orehovički. Učenici su s veseljem izrađivali čestitke novim prijateljima te su s nestrpljenjem čekali da i njima stignu čestitke. Danas su ih primili i jako se razveselili.

Učiteljica i učenici 4. c razreda

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 22. 12. 2020. 11:44

Happiness

Na satu engleskog jezika razgovarali smo o osjećajima, kako se katkada osjećamo..podsjetili smo se na one ugodne ali i one malo manje ugodne osjećaje. Podjelili smo međusobna iskustva o tome kako se oraspoložimo kada smo tužni ili uplašeni, što nam pomaže kada nismo "svoji". Posebno smo se posvetili osjećeju sreće "happiness" i jedni srugima pokazali što nas usrećuje. Malo smijeha, malo zabave i puuuuno sreće bilo je u našem razredu, pogledajte što nas usrećuje!

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 17. 12. 2020. 17:58

Adventski kalendar 5a

Krenulo je!!! Najljepše doba u godini je pred nama. Zavirite u naš kalendar, naučite nešto novo i zabavite se s nama. Osmislili smo kalendar pun iznenađenja. Svaki dan vas očekuje nešto zanimljivo u našem Adventskom kalendaru...pogledajte što se krije iza broja 1.🌲❄☃️

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 2. 12. 2020. 12:15

We remember

Povodom World Kindness Day - November 13, 2020 učenici 5.razreda OŠ Hugo Badalić razgovarali su na satu razrednika sa razrednicom o svojim osjećajima prema vršnjacima, dobrim i lošim postupcima koje neki čine, te kako prijateljstvo treba njegovati i čuvati. Povezali smo također i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara te napravili cvjetove kojima smo poručili kako se sjećamo i nećemo zaboraviti njihovu žrtvu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 16. 11. 2020. 13:25

Dan ljubaznosti - 13. studenog

Danas se obilježava Svjetski dan ljubaznosti. U sklopu eTwinning projekta Me, Myself & I obilježili smo ga u našoj školi i u 4. c razredu. Tijekom tjedna prikupljali smo citate, komplimente, lijepe riječi i geste, pričali o ljubaznosti, a danas smo svečano završili s izradom plakata, s čijim ćemo se sadržajem u sklopu vlastitih izazova baviti do kraja godine. Zapisivat ćemo i prikupljati svoja ljubazna djela i praviti vlastiti lanac ljubaznosti!
Neka ljubaznost postane navika. Budimo ljubazni svaki dan! Usrećujmo sebe i druge! Zavirite i OVDJE!
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sandra Sekulić  datum: 13. 11. 2020. 10:34

Maskota projekta Me, Myself & I

"Sva moja lica" ili "Me, Myself & I"- eTwinning je projekt u koji su uključeni učenici četvrtih razreda. U izazovu osmišljavanja maskote za istoimeni projekt pridružili su im se i učenici osmih razreda te su svi zajedno prionuli poslu. U galeriji slika pogledajte njihove ideje i izaberite svog favorita! Bit će teško!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 30. 10. 2020. 13:03

Sva moja lica

Učenici 4.a i 4.b razreda su na satu Likovne kulture i u sklopu eTwinning projekta "Me, Myself & I" na vrlo zanimljiv i kreativan način crtali svoje viđenje druge strane lica. Ovaj zadatak nimalo nije bio jednostavan jer je trebalo "uhvatiti pravi" pogled i crte lica. Bravo za sve!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 26. 10. 2020. 10:13

Međunarodni dan mentalnog zdravlja

U sklopu eTwinning projekta Me, myself and I na satu razrednika razgovarali smo o našim pozitivnim stranama. Svaki učenik je trebao o prijatelju iz razreda reći neku njegovu pozitivnu osobinu. Zabavljali smo se i napravili zadatak još izazovniji jer smo osobine govorili na engleskom jeziku. Naučili smo nove riječi ali i nešto novo o sebi samima- kako nas vide drugi. Napravili smo svoje profile, te zalijepili one osobine koje su nam naši prijatelji dodijelili. Neke od gotovih radova pogledajte na slikama. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 12. 10. 2020. 15:48

10. listopada - Dan mentalnog zdravlja

"Kako si danas?" Odgovor na ovo pitanje često izgovorimo bez pretjeranog razmišljanja i uglavnom glasi: "Dobro." No, jeste li se ikada zapitali što se krije iza Vašeg odgovora, jer i kada nas boli, to trebamo reći. Upravo je 10. listopada, dan kada obilježavamo Dan mentalnog zdravlja, izvrstan za taj prvi korak. Svjetska zdravstvena organizacija je 10. listopada proglasila Svjetskim danom mentalnog zdravlja. Svrha obilježavanja ovoga dana je podizanje svijesti o problemima vezanima za mentalno zdravlje. Naša se škola aktivno uključila u međunarodni  eTwinning projekt "Me, Myself & I" ("Ja i sva moja lica"), kojemu je cilj ukazati na važnost brige o mentalnom zdravlju djece i mladih. U našoj školi projektne se aktivnosti provode s učenicima četvrtih i petih razreda. #WorldMentalHealthDay

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 9. 10. 2020. 15:43

Međunarodni dan mentalnog zdravlja

Učenici OŠ Hugo Badalić, Slavonski Brod obilježili su Dan mentalnog zdravlja povezujući sat razrednika i engleski jezik. Nakon što smo razgovarali o našim osjećajima u raznim situacijama u kojima se kao učenici 5.razreda svakodnevno možemo naći, razmjenjivali smo mišljenja i iskustva kako reagirati, kako ispravno postupiti. Također smo napravili malu radionicu riječi koje smo koristili i tako napravili naše posudice riječi o mentalnom zdravlju. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 9. 10. 2020. 15:26

Autobus za Zemlju snova

Uoči Dana mentalnog zdravlja 10. listopada pitamo vas: "Želite li se provozati s nama u Zemlju snova?" Ako je odgovor pozitivan tada ste na pravom mjestu, jer u OŠ Hugo Badalić s ukrcajem učenika četvrtih i petih razreda krenuo je autobus Me, Myself & I. Kreće prema Zemlji snova, a prvo odredište koje posjećuje je neobično mjesto koje vas na ulazu pita: "Tko sam ja?" Ima još puno odredišta koje će obići, stoga, pratite nas i dalje. Vozni red mu je pretrpan pa požurite!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 6. 10. 2020. 11:58

Me, myself & I

 U novu školsku godinu ulazimo s novim međunarodnim eTwinning projektom "Me, Myself & I" ("Ja i sva moja lica"), a cilj mu je ukazati na važnost brige o mentalnom zdravlju djece i mladih. Projektne aktivnosti provodit će se s učenicima četvrtih i petih razreda. Nositeljice ovoga projekta u našoj školi su psihologinja Ana Zvirotić, učiteljica razredne nastave Sandra Sekulić, učiteljica engleskog jezika Marija Janković i knjižničarka Tanja Štević. Autori ovoga projekta su učitelj informatike Goran Podunavac iz OŠ Popovac i psihologinja Marija Jurić iz OŠ Drenje. 
Kroz projekt će se potaknuti učenike na prepoznavanje vlastitih emocionalnih stanja, kvalitetnu komunikaciju s bližnjima, suradnju i traženje podrške u vlastitoj zajednici. Učenici će učiti o mentalnom zdravlju kroz različite aktivnosti i primijeniti trenutno iskustvo. Također, imat će priliku surađivati s učenicima iz drugih škola, čuti primjere dobre prakse i prihvatljive obrasce ponašanja koji doprinose očuvanju mentalnog zdravlja.
Projektne aktivnosti bit će objavljene na TwinSpace stranici projekta "Me, Myself & I", a osim Hrvatske u projektu sudjeluju škole iz Bosne i Hercegovine, Finske, Italije, Slovačke, Srbije i Turske. Veselimo se suradnji! Projektne aktivnosti bit će objavljene na TwinSpace stranici projekta Me, Myself & I, mrežnoj stranici i Facebook stranici Škole. Veselimo se suradnji s drugim školama, učenicima, kolegicama i kolegama te učenju novih vještina i vježbanju mentalnog zdravlja!
 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 1. 10. 2020. 09:55

Međunarodni dan inteligencije

U četvrtak, 1. listopada, u 4. c razredu je zanimljivom radionicom i predavanjem obilježen Svjetski dan inteligencije, u sklopu eTwinning projekta Me, Myself & I te kao uvod u obilježavanje Dana mentalnog zdravlja koji se obilježava 10. listopada. Učenici su se upoznali s različitim vrstama inteligencije i poznatim osobama čija je inteligencija posebno istaknuta u određenom području. Bilo je vrlo inspirativno!
  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 1. 10. 2020. 09:32
 Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Misao tjedna

"Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet."

                      Nelson Mandela


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 5. 2010.

Ukupno: 1449778
Danas: 268

 


Anketa (mala)
Kako iskorištavate svoje slobodno vrijeme?: 


preskoči na navigaciju