preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Važni dokumenti
Dobro iz naftalina

Dobro iz „naftalina“

Pronađite u Vašoj školskoj knjižnici!

Beletristika:

Pavao Pavličić: Melem, Zagreb, Mozaik knjiga; 2003.

Dvadesetosmogodišnji nesvršeni student medicine Srećko Vidak u noći će punog mjeseca učiniti pravu glupost, ukrast će automobil i s njim pojuriti u nepoznato. Nakon prevrtanja automobila i gubitka svijesti probudit će se u neobičnoj klinici u Gorskom kotaru u kojoj će se početi događati čudni događaji i zagonetne smrti...

 

Dan Brown; Da Vincijev kod, Zagreb: V.B.Z. ; 2003.

Za vrijeme svog službenog posjeta Parizu harvardski stručnjak za simbiologiju, Robert Langdon, saznaje da je u Louvreu ubijen vremešni kustos, a pokraj njegova leša pronađen zagonetni kod. Pokušavajući riješiti bizarnu zagonetku, Langdon i sposobna francuska kriptologinjaSophieNeveu polako shvaćaju da su tragovi rješenja skriveni u djelima Leonarda da Vincija...

 

Dobro iz „naftalina“

Pronađite u Vašoj školskoj knjižnici!

Psihološka literatura

Lj.Uvodić – Vranić: Avantura osobne promjene, Zagreb: Profil; 2010.

Pozivamo vas na avanturu osobne promjene i nagovaramo da ne sabotirate vlastiti život zbog straha, srama ili nesigurnosti. Odakle početi? Od prvog poglavlja... – savjetuje ugledna psihologinja Ljubica Uvodić Vranić u svojoj novoj knjizi za koju je, kako kaže, sigurna da će pomoći svakom čitatelju da bolje upozna sebe.

 

D. Miljković, M. Rijavec:  Razgovori sa zrcalom - psihologija samopouzdanja, IEP: Zagreb;1997.

Razgovori sa zrcalom' možda ne govori mnogo, no tko pročita knjigu o psihologiji samopouzdanja, otkrit će da samopouzdanje nije osobina koju posjeduje netko drugi. Do njega se, istina, ne dolazi lako, kao uostalom niti do knjige...

Irena Jukić Pranjić, Jelana Bračun Filipović: Avantura u muzejima, Školska knjiga, Zagreb, 2012.

Pokušavši obuhvatiti veće i manje muzeje te zastupiti sve dijelove Hrvatske, autorice u knjizi daju pregled najzanimljivijih 38 muzeja, poredavši ih abecednim redom. O svakom je muzeju napisan kratki povijesni pregled, koje zbirke čuva i na koji način. Vodič je bogato fotografski opremljen, pri čemu je uz svaku fotografiju označeno pripada li arheološkoj, umjetničkoj, tehničkoj, povijesnoj, etnografskoj, prirodoslovnoj ili regionalnoj zbirci. Na kraju je i rječnik stranih i manje poznatih riječi.

Jen Green: TUTANKAMONOVA GROBNICA
 

OTKRIJTE TAJNE I BLAGA STAROG EGIPTA!
Krenite na nevjerojatno trodimenzionalno putovanje kroz Tutankamonovu grobnicu i saznajte sve o tajnama i blagu starog Egipta.
Razmotajte Tutankamonovu mumiju, dešifrirajte hijeroglife, pronađite mnoštvo svjetlucavog blaga staroegipatske civilizacije.
Zapanjujuće fotografije drevnih nalazišta, predmeta i blaga. 
Carterov arheološki dnevnik daje uvid u uzbudljivu potragu za Tutankamonovom grobnicom.
Otvori na stranicama stvaraju poveznice između informacija i tema. Domišljati reljefni prikazi, presjeci i dodatci za istinski interaktivno iskustvo u tri dimenzije. 

 

Dougal Dixon: DINOSAURI
 

UZBUDLJIVO INTERAKTIVNO PUTOVANJE KROZ PRETPOVIJESNA VREMENA 
Krenite na uzbudljivo trodimenzionalno putovanje kroz razdoblje dinosaura i upoznajte najmoćnija stvorenja koja su ikad živjela na Zemlji. 
Otkrijte kako su se razvijali, kako su izgledali i zašto su tajanstveno nestali s planeta.
Upoznajte i ostale zapanjujuće životinje koje su živjele u svijetu dinosaura i iskopajte najsjajnije fosile ikad pronađene. Tekstovi nagrađivanog autora i stručnjaka za paleontologiju.


Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Misao tjedna

"Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet."

                      Nelson Mandela


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 5. 2010.

Ukupno: 1569980
Danas: 20

 


Anketa (mala)
Kako iskorištavate svoje slobodno vrijeme?: 


preskoči na navigaciju