preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Važni dokumenti
Preporuka petkom

Pričaonica srijedom - ljetni rastanak

Dragi čitatelji, u srijedu, 8. lipnja, održala se posljednja Pričaonica srijedom za učenike boravkaše. Učenice mlade knjižničarke čitale su nastavak slikovnice "Dalmatiner se vraća kući: Dogodovštine na Hvaru." Uz morsko raspoloženje koje vlada u knjizi, učenicima nije bilo teško zamisliti prizore plaže, mora, vrućeg pijeska, šarenih suncobrana, ležaljki i brodica te su maštajući i likovno se izražavajući otputovali na neka svoja željena mjesta... Ugodne praznike, dugo toplo ljeto i stvaranje novih ljetnih priča žele vam učenici mladi knjižničari  i knjižničarka! Do čitanja u jesen!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 9. 6. 2022. 11:51

Pričaonica srijedom - Izgubljen u Splitu

U srijedu, 18. svibnja, održala se još jedna Pričaonica srijedom za učenike prvašiće. Ovoga puta mlade su knjižničarke čitale knjigu "Izgubljen u Splitu", slikovnicu iz istoimenog serijala slikovnica o psiću dalmatineru Benu koji sa svojom “obitelji” po prvi puta stiže iz SAD-a u Hrvatsku, gdje se, već prvi dan, izgubi u Splitu. U srcu Dalmacije počinju njegove avanture... Ljeto nam je sve bliže, a ovaj serijal slikovnica idealan je uvod u ljetne avanture! Pronađite ih u svojoj školskoj knjižnici!

Do čitanja!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 19. 5. 2022. 11:06

Pričaonica srijedom: Vuk koji je zalutao u zemlju bajki

Zbirka slikovnica o jednome vuku, autorica Orianne Lallemand i Eleonore Thuillier, puna je nježnih i duhovitih priča za pripovijedanje, slušanje, darivanje, uz koje možete doživjeti lijepe zajedničke trenutke, izraziti osjećaje, maštati, voljeti i sanjariti. U srijedu, 27. travnja na našoj se pričaonici čitala slikovnica o jednome vuku koji je zalutao u zemlju bajki. Je li dobro zalutati u zemlju bajki, koga tamo možete susreti i kakve sve događaje možete doživjeti, provjerite čitajući baš ovu slikovnicu. Naši prvašići rado su je poslušali te potom nacrtali vlastitu naslovnicu, davši joj naslov po želji. Pronađite ih u nastavku. Do čitanja!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 28. 4. 2022. 12:59

Međunarodni dan dječje knjige i Pričaonica srijedom: Juha od bundeve

U srijedu, 6. travnja, održala se još jedna Pričaonica srijedom u kojoj su mlade knjižničarke našim prvašićima čitale knjigu "Juha od bundeve", autorice Helen Cooper. Ova pričaonica posebna je jer smo se dotaknuli Međunarodnog dana dječje knjige i to vrlo zanimljivom i nadasve dječjom knjigom. Naime, Juha od bundeve je istovremeno edukativna i zabavna slikovnica različitoj dobi čitača. Tomu prodonosi pitak i poučan tekst te bogate ilustracije koji zajedno  dočaravaju radnju priče. U nastavku pročitajte kratak sadržaj i posudite ovu zanimljivu, bogato ilustriranu i poučnu knjigu u našoj školskoj knjižnici! Do čitanja!
"Duboko u šumi nalazi se stara, bijela koliba s vrtom u kojem rastu bundeve. Troje prijatelja, Patak, Mačak i Vjeverica, svaki dan kuhaju juhu od bundeve i svatko ima svoja zaduženja. Navečer Mačak svira gajde, Vjeverica bendžo, a mali Patak pjeva. Jednoga dana Patak odluči promijeniti uobičajenu podjelu posla – na njega je red da miješa juhu. Počinje svađa, koja ipak završava sretno, dokazujući da pravo prijateljstvo pobjeđuje sve nedaće i nesuglasice."

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 7. 4. 2022. 09:10

Svjetski dan pripovijedanja i Pričaonica srijedom: Fantastične leteće knjige gospodina Morrisa Lessmorea

U srijedu, 23. ožujka održala se još jedna Pričaonica srijedom, obilježena Svjetskim danom pripovijedanja koji se održava 20. ožujka. Ovoga puta mlade knjižničarke čitale su knjigu "Fantastične leteće knjige gospodina Morrisa Lessmorea", autora Williama Edwarda Joycea. "Slikovnica je to koja uvodi čitatelje u čaroban svijet knjiga i upoznaje ih s ljudima koji su im posvetili cijeli svoj život. Nadahnuvši istoimeni kratki animirani film koji je ovjenčan prestižnom nagradom Oscar, ova je slikovnica u kratko vrijeme zasjela na prvo mjesto New York Timesove ljestvice prodavanosti i na dobrom je putu da postane klasikom suvremene dječje književnosti." (Izvor: Moderna vremena)

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 24. 3. 2022. 09:08

Pričaonica srijedom: Hrabrica

Dragi čitatelji, u srijedu, 9. ožujka, održala se još jedna pričaonica srijedom "Stariji za mlađe." Ovoga puta učenice - mlade knjižničarke s polica knjižnice odabrale su slikovnicu "Hrabrica", autorice Željke Horvat - Vukelja. Ovo je priča o dječaku Perici koji uči voziti bicikl, ali mu ne ide. Ima uspona i padova, sumnje, ali na kraju pobijedi njegova upornost, uz poticaj okoline. Prije  čitanja, mlade knjižničarke popričale su s našim prvašićima o važnosti vožnje bicikla i njegovoj ulozi prijevoznog sredstva. 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 10. 3. 2022. 09:23

Svjetski dan čitanja naglas i Valentinovska pričaonica - Vuk koji je tražio ljubav

U srijedu, 9. veljače, održala se posebna pričaonica. Sve su posebne, no ova je uhvaćena Amorovom stijelom jer nam stiže Valentinovo, a i obilježavamo Svjetski dan čitanja naglas pa imamo dvostruko slavlje. Da ljubav nije rezervirana samo za taj dan, to već svi znamo, pa su tako mlade knjižničarke osmislile pričaonicu u čast ljubavi. Čitali su knjigu "Vuk koji je tražio ljubav", francuskih autorica Orianne Lallemand i Eleonore Thuillier. Ova knjiga poučava nas kako će nas ljubav pronaći kada se budemo najmanje nadali, no i  kako je  važno ne zaboraviti voljeti sebe. Na kraju su prvašići u nacrtana srca zapisali koga ili što oni nose u svojima srdašcima. Puno je toga... U nastavku pronađite fotografije naših prvašića i mladih knjižničarki. Do čitanja!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 9. 2. 2022. 07:55

Božićna pričaonica srijedom - Matovilka

Dragi čitatelji, u srijedu se održala posljednja pričaonica u ovoj kalendarskoj godini. Bila je po mnogo čemu posebna, najviše po čaroliji... Naime, učenice mlade knjižničarke presvukle su se u bajkovito ruho ušavši tako u svoje omiljene likove iz bajki i priča te su s lakoćom čitanja i dramatizacije predočile, našim najmlađim učenicima, bajku braće Grimm "Matovilka." Sretan Božić, načitanu novu 2022. godinu i još puno novih stranica i poglavlja u vašim životima žele Vam učenici-  mladi knjižničari i knjižničarka! OVDJE nas pronađite!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 22. 12. 2021. 12:58

Godina čitanja i Pričaonica srijedom: Vuk koji je želio biti superjunak

Dragi čitatelji i ljubitelji knjiga, 

u srijedu, 24. studenog održala se još jedna Pričanica srijedom, a Mladi knjižničari su ovoga puta našim prvašićima čitali knjigu "Vuk koji je želio biti superjunak."  OVDJE pogledajte kako je bilo. Ako želite sazati sve dogodovštine jednoga vuka, u knjižnici vas čekaju vuk koji nije volio čitati, vuk koji je htio biti druge boje, vuk koji je tražio ljubav, vuk koji je zalutao u svijet bajki... Pronađite VUKA i uživajte u čitanju uvijek i svuda!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 24. 11. 2021. 09:51

Godina čitanja i Pričaonica srijedom - Zdenko Slovojed

U srijedu, 17. studenog održala se još jedna pričaonica srijedom u kojoj učenici - mladi knjižničari našim prvašićima čitaju slikovnice s polica školske knjižnice. Ovoga puta to je bila knjiga Željke Horvat Vukelja: "Zdenko Slovojed". Učenici su ponovili svoje znanje o slovima, crtali su i bojali svoja omiljena slova te ih kreativno ukrašavali. Ovdje pogledajte kako nam je bilo. Do čitanja!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 19. 11. 2021. 11:43

Godina čitanja i Pričaonica srijedom: Pijanistica

Dragi čitatelji, ove srijede održala se druga Pričaonica srijedom, a mladi knjižničari čitali su knjigu Željke Horvat - Vukelje: Pijanistica, kao i priliči Mjesecu hrvatske knjige u Godini čitanja. Uz zanimljivu radnju i likove, učenici su se upoznali i s glazbenom abecedom te su pjevajući napustili pričaonicu! 

ČITAJMO DA NE OSTANEMO BEZ RIJEČI, ČITAJMO UVIJEK I SVUDA U GODINI ČITANJA!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 29. 10. 2021. 11:28

Godina čitanja i Pričaonica srijedom: Oprostite, jeste li vi vještica?!

Počela je Pričaonica srijedom za prvašiće boravkaše. Mladi knjižničari objasnili su prvašićima zašto i kada obilježavamo Mjesec hrvatske knjige i zašto je važno svaki dan pomalo čitati. Mlade knjižničarke su im potom pročitale, odglumile i predstavile knjigu "Oprostite, jeste li vi vještica?!" Pričaonice će se održavati dva puta mjesečno, od 13:10 do 14:00. Namijenjene su učenicima koji svoje slobodno vrijeme nakon nastave provode u boravku - prvašićima, a sve zbog jednog razloga. Potaknuti najmlađu školsku generaciju na čitanje iz užitka zabave, razonode dobre navike i istraživanja, a ne obveze. Zavirite ovdje i pogledajte kako je bilo...

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 14. 10. 2021. 15:29
 Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Misao tjedna

"Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet."

                      Nelson Mandela


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 5. 2010.

Ukupno: 1569331
Danas: 5

 


Anketa (mala)
Kako iskorištavate svoje slobodno vrijeme?: 


preskoči na navigaciju