preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Važni dokumenti

Brošura za svibanj

Dragi čitatelji, OVDJE pronađite brošuru s aktualnim svibanjskim aktivnostima i događanjima u našoj školi. Do lipnja i sljedeće brošure pozdravlja vas Tim za kvalitetu naše škole!

Brošuru izradila: učiteljica Ana Nikolić

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 1. 6. 2022. 08:04

Hugin literarni dan i susret s književnicom - širimo pjesmom mir

Hugini literarni susreti zamišljeni su kao spoj pjesničkih, glumačkih, kreativnih, knjižničnih, umjetničkih i voditeljskih snaga naše škole i održavaju se od 2013. godine. Tema ovih susreta bila je: "Sloboda je neprocjenjiva", u skladu s temom Noći knjige.
U četvrtak, 5. svibnja i danas, 11. svibnja održali su se po trinaesti put u našim školskim zgradama. Na 13. Huginim literarnim susretima sudjelovali su svi učenici razredne nastave te predstavnici razreda predmetne nastave koji su čitali svoje pjesničke uratke, glumili, svirali i recitirali. Posebnost ovog literarnog susreta je u tome što smo ugostili jednu posebnu i svestranu osobu. Naime, u goste nam je došla učiteljica, književnica, kreativna i velikodušna duša Antonija Wurzberg koja nam je predstavila glavne likove svojih slikovnica - psa Arona i djevojčicu Ritu.
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 11. 5. 2022. 08:08

Brošura za travanj

Dragi čitatelji, OVDJE pronađite brošuru s prikazom događanja i aktivnosti naših učenika i djelatnika tijekom mjeseca travnja. Do sljedeće brošure i novoga mjeseca pozdavljaju vas članovi Tima za kvalitetu!

Brošuru izradila: psihologinja Ana Zvirotić

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 6. 5. 2022. 13:18

Svjetski dan Roma

ŽIVIMO RAZLIČITOSTI
Od 4. do 8. travnja u našoj školi, kroz različite aktivnosti, bavili smo se poticanjem uvažavanja različitosti kroz radionice za različite uzraste učenika naše škole i njihove interese. Naglašavali smo u čemu su sličnosti, a u čemu različitosti između pojedinih naroda, s naglaskom na Rome. Puno toga smo naučili. 8. travnja se obilježava Svjetski dan Roma. Toga dana je prije 51 godinu u Londonu održan prvi Svjetski kongres Roma. Na tome su kongresu usvojene odluke o romskoj zastavi i službenoj himni, ali i službenoj uporabi riječi Rom što znači čovjek. Donji zeleni dio romske zastave predstavlja zemlju, a gornji plavi dio nebo dok crveni kotač predstavlja putovanje Roma. Romska se službena himna temelji na pjesmi "Đelem,đelem".
Učenici su izrađivali različite plakate, zastave, rječnike, slušali himne Kroz niz aktivnosti i informacija zaključak je da nas različitosti obogaćuju. Ovdje nas pronađite!Sretan dan Roma!
  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 8. 4. 2022. 13:02

Brošura za ožujak

Dragi čitatelji, OVDJE pronađite aktivnosti iz naše škole tijekom mjeseca ožujka. Pozdravlja vas Tim za kvalitetu naše škole!

Brošuru izradile: Ivana Markeljević i Marija Tomičić

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 8. 4. 2022. 12:33

Večer matematike i Dan broja Pi

Mjesec ožujak u OŠ Hugo Badalić prošao je u znaku matematike. Naš mjesec matematike, kako ćemo ga zvati u ovome tekstu, započeo je s obilježavanjem dana broja Pi. Upravo taj dan - 14. ožujka vrlo je bitan za matematičare i sve ljubitelje matematike, a učenici i učitelji naše škole su tim povodom ukrasili stubišta matične i područne škole znamenkama broja Pi, a zidove plakatima o važnosti ovoga broja u matematici.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 1. 4. 2022. 12:50

Dan ružičastih majica

Dan ružičastih majica dio je obilježavanja kulturno - javne djelatnosti naše škole. Različitim aktivnostima ovaj smo dan obilježili tijekom proteklog tjedna, a u srijedu su naši učenici i djelatnici odjenuli ružičaste majice te na simboličan način poručili: "Stop nasilju", s naglaskom na problem vršnjačkog nasilja.
Učenici su i ove godine ostavljali poruke prijateljstva na prigodnim panoima u školskim zgradama, "širili su svoja krila dobrote", razgovarali tada, ali i tijekom školske godine o ovom problemu na nastavi te prigodnom i motivirajućim glazbom stvorili ugodno i pozitivno ozračje u školi tijekom velikoga odmora.
Budite hrabri i recite NE nasilju, jer prijateljstvo svima odlično stoji!
Kako je sve izgledalo pogledajte u nastavku i OVDJE!
  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 7. 3. 2022. 08:14

Rekreacije lektirnih naslova

Maškare su i ludi su dani, a učenici predmetne nastave okušali su se ove godine u novom izazovu. Rekreirali su naslovnice svojih omiljenih knjiga za lektiru, ali i onih drugih... Za dobru rekreaciju potrebno je obratiti pozornost na boje, osvjetljenje, poziciju tijela, kut slikanja i još mnogo sitnica s kojima će postizanje prave atmosfere biti moguće. Da imamo prave stručnjake, pogledajte u galeriji slika!

 
  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 1. 3. 2022. 17:29

Karneval u našoj školi

Karnevalske igrarije u našoj školi nisu izostale niti ove godine! Učenici razredne nastave naše škole uživali su maskirajući se u omiljene likove i igrajući karnevalske igre!  Pronađite ih u galeriji i neka vam fotografije naših učenika budu podsjetnik na to kako je najljepše biti dijete!
 
  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 1. 3. 2022. 17:08

Brošura za siječanj Vijest ima dokument u privitku

Kao i svaki mjesec do sada Tim za kvalitetu naše škole izradio je novu brošuru. U prilogu proučite što se sve može raditi u našoj školi i kako naši učenici na kreativan i zanimljiv način mogu steći nove vještine i kompetencije.

Brošuru su izradile učiteljice Marija Janković i Katarina Brkić Čabraja.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 15. 2. 2022. 09:26

Brošura za prosinac

Dragi čitatelji, OVDJE pronađite brošuru za prosinac sa zanimljivim aktivnostima i događanjima iz naše škole tijekom prosinca. Očekujte novu za mjesec siječanj, a do tada vas pozdravlja Tim za kvalitetu!

Brošuru izradila: Lana Tolarić, socijalna pedagoginja

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 10. 1. 2022. 13:04

Važni nadnevci: I u našoj školi živi VUKOVAR!

U četvrtak, 18. studenog, obilježava se Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Naša škola, svi njezini učenici i djelatnici i ove školske godine na dostojanstven način odali su počast gradu heroju – Vukovaru. Uz prigodnu recitaciju učenika Dramske skupine škole i Mladih knjižničara, upisivanje u Knjigu sjećanja u Matičnoj školi, ostavljanja poruka na Panou ljubavi u oboje školske zgrade, odavanje počasti kod improviziranog Spomenika poginulim braniteljima i civilima u Područnoj školi, paljenjem lampiona u Vukovarskoj ulici - zavirite OVDJE -  i ukrašavanje panoa likovnim radovima, učenici i djelatnici i ove su godine pokazali veliko srce i suosjećanje. Ovdje pogledajte videozapis učenika - Mladih knjižničara pod nazivom „I u našoj školi živi Vukovar“ u kojemu su sudjelovali svi razredi naše škole te videozapis Dramske skupine Matične škole pod nazivom „Sjećanje na Vukovar.“ 

  Zavirite i na Facebook stranicu škole!                           

                                   NE ZABORAVIMO VUKOVAR!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 17. 11. 2021. 11:12

Listopad u našoj školi - brošura

Dragi čitatelji, Tim za kvalitetu naše škole od ove školske godine u svrhu prezentacije i promidžbe škole, uz uređenje web stranice i Facebook stranice škole, predstavlja školu, značajne mjesečne događaje i uspjehe kroz  brošure. Možda ćete ih i vi pronaći u svom poštanskom sandučiću, stoga ih pročitajte i očekujte novu već sljedećeg mjeseca.  Pogledajte što se nalazi u brošuri za listopad.

Brošuru izradila: Tanja Štević - knjižničarka

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 1. 11. 2021. 13:17

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje i Dan jabuka u našoj školi

Miris kruha, peciva, kolačića, svježih jabuka i jesenskih plodova proteklog tjedna proširio se hodnicima naše škole. Teško je opisati taj sklad boja, okusa, dobrog raspoloženja i pozitivne energije, stoga vas pozvamo da kliknete OVDJE i krenete mirisnim putevima Dana kruha!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 25. 10. 2021. 13:33

Dani kruha u Matičnoj školi

Ni ove godine nismo zaobišli tradiciju te smo u našoj školi obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Upriličena je i prigodna izložba pekarskih proizvoda koji nisu mamili samo izgledom, već i mirisom i okusom. Učenici nižih razreda su ispred svojih učionica prikazali sve ono najljepše što mamine, bakine i dječje ruke mogu napraviti. 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 21. 10. 2021. 12:41

Značajni nadnevci - Dan kravate 18.10.

U ponedjeljak, 18. listopada, različitim aktivnostima, poput crtanja i bojanja velike kravate, ukrašavanja učionica i hodnika kravatama, nošenjem kravate oko vrata, igranjem tradicionalne igre školice na malo drugačiji način  te fotografiranja s neobičnim likovima, obilježili smo Dan kravate. Kravata je dio hrvatske povijesti, kulture, baštine i prepoznatljivosti u svijetu te kao takva zaslužuje svoj dan, a učenici, učitelji i ostali djelatnici aktivno i voljno sudjelovali su u njemu. "Kravata - ponos Hrvata!"
Zaigrajte igu, pronađite nas u galeriji i budite i vi dio ovoga dana! Zavirite i na Facebook stranicu naše škole!
ZAVIRI, OSJETI I DOŽIVI!
 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 19. 10. 2021. 14:28

Dani kruha u 4.a

U 4.a na Satu razrednika učenica Erin Balažić prezentirala je svoj uradak, a tema je bila Žetva i vršenje pšenice nekad i sada. Ostali učenici svoj doprinos su dali izradom plakata na istu temu.
Domaća zadaća za Dane kruha je igrokaz koji su izveli  svi učenici, podijeljenji u skupine, izvrsno intepretirajući svoje uloge! Ovdje ih pronađite!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 18. 10. 2021. 10:07

Mjesec hrvatske knjige 2021.

Programski odbor Mjeseca hrvatske knjige 2021. na 1. sjednici, održanoj 14. travnja 2021. godine, usvojio je prijedlog da svečano otvorenje manifestacije bude u Požegi 15. listopada 2021. godine. I naša školska knjižnica tradicionalno se uključila u program Mjeseca hrvatske knjige. Uz eTwinning projekte poticanja čitalačke pismenosti u koje je školska knjižnica uključena te uz Nacionalni projekt  za poticanje čitanja i kulture čitanja "Čitanjem do zvijezda", nastavljamo i s Pričaonicama srijedom s učenicima prvih razreda u kojima će učenici Mladi knjižničari birajući knjige s polica školske knjižnice upoznavati najmlađe učenike s hrvatskim autorima bajki, priča, pjesama i pripovijetki.

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 12. 10. 2021. 17:32

ZNAČAJNI NADNEVCI: Obljetnica rođenja Huge Badalića 18. 9. 2021.

Danas, 18. rujna 2021. godine obilježavamo 170. obljetnicu rođenja Huge Badalića, književnika po kojemu naša škola nosi ime.
CRTICE IZ ŽIVOTA
Hugo Badalić rodio se 18. rujna 1851. godine u Slavonskom Brodu, gradu kojega je u svojim pjesmama nazivao zavičajnim mjestom. Pretpostavlja se da je Hugo s obitelji stanovao u jednoj od graničarsko - upravnih zgrada na Vijušu, u današnjoj Vrazovoj ulici. Odmalena je gajio ljubav prema pisanoj riječi. Najznačajnija pjesma s kojom je ušao u svijet književnosti je "Dragin stan", a s pjesmom "Tri grada" opjevao je svoje zavičajno mjesto – Slavonski Brod.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 18. 9. 2021. 14:50

Dobro nam došli, prvašići!

Danas su našom školom vladali posebni osjećaji, pomalo pomiješani... Naime, jutros su prvi puta najmlađi Hugići službeno ušli u svoju školu! Isred ulaza čekala ih je trema, pratilo ju je uzbuđenje i strah od nepoznatog, no čim su ušli u školu sve ove osjećaje zamijenilo je neprocjenjivo veselje! Kako i ne bi kada su ih raširenih ruku, osmijeha i iskrenih srca dočekali učenici razrede nastave, njihove učiteljice i djalatnici škole! U galeriji provjerite kako im je bilo!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 6. 9. 2021. 18:38
 Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Misao tjedna

"Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet."

                      Nelson Mandela


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 5. 2010.

Ukupno: 1569730
Danas: 47

 


Anketa (mala)
Kako iskorištavate svoje slobodno vrijeme?: 


preskoči na navigaciju