preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Važni dokumenti

Deseminacija projekta

Na Školskom stručnom vijeću učitelja društvene skupine predmeta 6. srpnja 2021. godine održano je predavanje u kojemu je prezentiran projekt i predstavljene sve aktivnosti projekta.

https://carnet-my.sharepoint.com/:p:/g/personal/marija_jankovic2_skole_hr/EcT2VFuhZyJAu380i0R5KTkB2ZW9NE82uj2ON7Ty9_fMyQ?e=VKwE5l 

https://www.facebook.com/Osnovna-%C5%A1kola-Hugo-Badali%C4%87-Slavonski-Brod-550397712086994

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 13. 7. 2021. 14:07

Evaluacija projekta

Tijekom zadnjeg tjedna nastave proveli smo evaluaciju projekta, a njene rezultate možete vidjeti na slijedećoj poveznici. 

https://forms.office.com/Pages/AnalysisPage.aspx?id=FvJamzTGgEurAgyaPQKQkc1HbLmV_59JnDqDexR5oOpUNlVPT0NIREFZQjZFNTlVUkFBMVVHQjJPWS4u&AnalyzerToken=cAn8wsDB0U430oW1eZHrJAoELcqwXjGe 

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 28. 6. 2021. 18:44

Igrom do znanja i zabave- Majčin dan

Povodom Majčinog dana učenici 5.a razreda razgovarali su o svojim osjećajima i kako ih izražavaju svojim najmilijima. Također smo svim majkama napravili čestitke u koje smo napisali kako se osjećamo, zašto poštujemo i volimo majke i za što smo im zahvalni.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 14. 5. 2021. 12:01

Igrom do znanja i zabave- Svjetski dan šale

Povodom Dana šale 1. travnja učenici 5.a razreda pripremali su se za dolazak doktora za stopala. pripremali su se čisteći vlažnim maramicama stopala,a kada su shvatili da je sve velika šala od srca smo se ismijali. Kako smo se pripremali pogledajte u galeriji slika..dokazali smo da smijeh liječi!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 2. 4. 2021. 11:51

Igrom do znanja i zabave- Međunarodni dan sreće

Na satu engleskog jezika razgovarali smo o osjećajima, kako se katkada osjećamo..podsjetili smo se na one ugodne ali i one malo manje ugodne osjećaje. Podjelili smo međusobna iskustva o tome kako se oraspoložimo kada smo tužni ili uplašeni, što nam pomaže kada nismo "svoji". Posebno smo se posvetili osjećeju sreće "happiness" i jedni srugima pokazali što nas usrećuje. Malo smijeha, malo zabave i puuuuno sreće bilo je u našem razredu, pogledajte što nas usrećuje!

 
  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 19. 3. 2021. 11:55

Čestitke

Čestitke

Kako nam je na engleskom jeziku teško igrati matematičke igre, samo smo se prisjetili starih igara i odlučili se za izradi i slanje čestitki povodom nadolazećih blagdana. Čestitke smo izrađivali u školi i pri tome se dobro zabavili. Podsjetili smo se kako smo prije tehnologije koja nas okružuje slali sreću i dobre želje prijateljima i rodbini.

  :: opširnije :: 


objavio: External Marija Janković  datum: 17. 12. 2020. 18:04

Adventski kalendar 5a

Krenulo je!!! Najljepše doba u godini je pred nama. Zavirite u naš kalendar, naučite nešto novo i zabavite se s nama. Osmislili smo kalendar pun iznenađenja. Svaki dan vas očekuje nešto zanimljivo u našem Adventskom kalendaru...pogledajte što se krije iza broja 1.🌲❄☃️

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 2. 12. 2020. 12:15

We remember

Učenici 5a razreda OŠ Hugo Badalić iz Slavonskog Broda zabavili su se bojajući, režući i slažući dijelove svoje slike. Razgovarali smo o svim divnim stvarima koje naše tijelo može, naše ruke, koje pomažu i vole. Zaključili smo kako je najbitnije da budemo ljubazni, prema sebi, a tako i prema našim vršnjacima. Povezali smo također i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara te napravili cvjetove kojima smo poručili kako se sjećamo i nećemo zaboraviti njihovu žrtvu.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 20. 11. 2020. 14:01

Happy Halloween

U sklopu eTwinning projekta Igrom do znanja i zabave učenici 5.a razreda obilježili su engleski blagdan Halloween kroz zabavu,a ujedno i naučili mnogo toga novoga o tome kako djeca u zemljama engleskog govornog područja provode ovaj dan 🦇🍁
Sat smo započeli igrom asocijacija,nastavili sa šarenim bonbonima koji nisu bili samo za uživanje nego smo ovisno o boji/liku govorili rečenice na engleskom jeziku.
Pogledali smo prezentaciju o običajima i podrijetlu Halloweena i naučili nove riječi. Naučeno smo provjerili kroz nekoliko kvizova u wordwallu- radili smo na školskim tabletima i križaljkama uz koje smo crtali,pisali i bojali... 🥰
 
  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 31. 10. 2020. 18:10

Dan bijelog štapa

U sklopu eTwinnoing projekta Igrom do znanja i zabave smo kroz igru i glumu obilježili Dan bijelog štapa u našoj školi. Naučili i ponovili smo kako ispravno pristupiti slijepoj osobi, kako ponuditi pomoć, prevesti slijepu osobu preko ceste ili pomoći zaobići prepreke, a to je i ove godine bilo zanimljivo i praktično iskustvo. Učenici 5.a razreda su se sa psihologinjom Željkom M. Ocelić i razrednicom također okušali kao vođe slijepe osobe po stepenicama, kao prijatelj ili konobar u restoranu te kao pomagač pri ulasku u vozilo javnog prijevoza. Zabavno, a poučno, kao što se vidi na fotografijama! Ove smo godine uz poveze za oči koristili i maske za lice te vodili računa o higijeni ruku.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 19. 10. 2020. 13:01

Neobična priča

5. a razred ispričat će vam priču o jednoj neobičnoj pasti za zube. Bila je puna ružnih riječi koje su jedva čekale da izađu van. Svakim svojim izlaskom te su riječi vrijeđale učenike oko sebe...
Nismo se lijepo osjećali "slušajući" sadržaj ove paste za zube.
Pokušali smo izgladili, ublažiti i popraviti naše povrijeđene osjećaje tako što smo govorili OPROSTI, ŽAO MI JE, NISAM TAKO MISLIO/LA...
Pokušali smo pastu i izgovorene riječi vratiti u njihovo pakiranje, ali nismo uspjeli, koliko god se trudili..
Naučili smo da izgovorenu riječ ne možeš poništiti, vratiti, možeš ju pokušati ublažiti, i zato razmisli idući puta prije nego nekoga povrijediš!
Učenici 5.a znaju da je nemoguće vratiti pastu u njezino pakiranje i znaju da trebaju biti prijatelji jedni drugima. Sve smo to naučili kroz igru i glumu u sklopu eTwinning projekta Igrom do znanja i zabave u kojem sudjelujemo. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 6. 10. 2020. 13:45

Razredni Boggle

Kako smo zbog trenutne epidemiološke situacije primorani ostati cijelo vrijeme nastave u svojoj učionici, odlučili smo ukrasiti je i napraviti zabavan kutak za male odmore. Kako smo mi peti razred sa razrednicom koja predaje engleski jezik, prva igra koju smo napravili je Boggle. Zadatak je u jednoj minuti pronaći što više riječi (po mogućnosti što dužih) od slova koje se nalaze na plakatu. Ovisno koliko riječ ima slova toliko bodova učenik dobiva. Mogućnosti su beskrajne jer možemo dodavati različita slova i tako igra traje i kada počne sat engleskog jezika. Pobjednik je Karlo koji je uspio pronaći cijelu rečenicu! Odmori su nam prekratki, a početni dio sata još zanimljiviji. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 5. 10. 2020. 19:59

Igrom do znanja i zabave

PROJEKT: E-TWINNING „Igrom do znanja i zabave“

 

eTwinning projekt „Igrom do znanja i zabave“ provodi se tijekom školske godine 2020./2021. Uključeno je 21 učenika iz 5.a razreda. Učenici su upoznati sa sudionicima ovog projekta, a sudjeluju 10 država: 

Turska, Rumunjska, Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija, Srbija, Italija, Grčka, Sjeverna Makedonija, Bugarska i Hrvatska kroz postavljanje materijala na Twinspace navedenog projekta.

Projekt uključuje:

-motiviranje učenika za aktivno sudjelovanje u nastavnom procesu, razvijanje dječje znatiželje, poboljšanje koncentracije i pažnje.

- potiče kreativnost, istraživanje, razmišljanje i rješavanje problema u učenika.

- kroz igru učenici ostvaruju svoje osobne potencijale.

-učenici će svoje igre, igre svoga zavičaja kroz povijest, sve do danas prezentirati ostalim učenicima, kako unutar naše države tako i učenicima izvan naše zemlje.

-učenici će razvijati digitalne kompetencije, suradnju i poduzetnost.

 

Kroz ankete, razgovor  i praktičan rad učenici će implementirali igru u nastavu. Upoznati različite web 2.0 alate s kojima će izrađivati kratke ankete i kvizove, razmjenjivati ideje i stvarati nova prijateljstva s učenicima iz partnerskih škola. Pomoću Twinspacea učenici će razvijati vršnjačko učenje, međusobnu toleranciju i digitalnu pismenost. Učenici će komunicirati na vlastitom jeziku, kao i na stranom (engleski jezik), razvijati i matematičku kompetenciju, građansku kompetenciju, kulturnu svijest i izražavanje.

Učiteljica: Marija Janković

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 17. 9. 2020. 11:48
 Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Misao tjedna

"Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet."

                      Nelson Mandela


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 5. 2010.

Ukupno: 1569648
Danas: 1

 


Anketa (mala)
Kako iskorištavate svoje slobodno vrijeme?: 


preskoči na navigaciju