preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Važni dokumenti

Ptičji izazov

Učenici drugih razreda napravili su plakat i predstavili svoju omiljenu pticu te o njoj rekli nekoliko rečenica na engleskom jeziku. Na plakatu se nalazi i lijep crtež ptice, a svi smo se dobro zabavili prezentirajući svoje radove i usput naučili nešto novo.

Učenici sedmih razreda u izazovu su imali zadatak napraviti Power point prezentaciju sa mitskih pernatim bićem, te nam opisati njegov izgled, moći i značenje. Kako su se snašli u izazovu pogledajte u galeriji slika.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 16. 5. 2022. 12:05

Uskrsni humanitarni sajam

Tijekom korizme dali smo si zadatak izraditi što više rukotvorina kako bismo ih prodali na sajmu i prikupili novac za socijalnu samoposlugu koja djeluje u našemu gradu.

Važno je napomenuti kako smo naglasak stavili na reciklirane materijale.

Odaziv je bio iznad svih očekivanja, a na sajmu je prikupljeno 4.628,85 kn.

Najljepši trenutak sajma je bio kada je učenik prvoga razreda kupio sitnicu za 2,00 kn i kada smo mu htjeli vratiti ostatak nije ga htio uzeti uz riječi: 

"Ne želim ostatak, ostavite ga za siromašne!"

Ovo nam je dokaz da smo sajmom uz pomoć siromašnima, pomogli i sebi razvijajući empatiju kod svojih učenika!

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 11. 4. 2022. 12:19

Tvrđava Brod

Učenici šestog razreda, prošetali su do obližnjeg spomenika kulture u Slavonskom Brodu, do Tvrđave Brod. Tamo smo nakon kratke šetnje zamijetili kako je puna papirića, smeća, te smo odlučili napraviti nešto u vezi s  tim. Odlučili smo da nećemo biti ti koji zagađuju, nego baš suprotno. Educirali smo se na mnogim satovima kako treba čuvati naš okoliš, što mi kao pojedinci možemo učiniti i odlučili da ćemo biti dobar primjer našoj okolini. Čistili smo Tvrđavu Brod. a nakon toga se poigrali na obližnjem igralištu. Zaključili smo da je sve ljepše kada je oko nas okoliš čist i zdrav!

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 8. 4. 2022. 11:46

Svjetski Dan Zdravlja i Earth Day

Travanj 7.4.2022. Svjetski Dan Zdravlja i Earth Day

U sklopu Svjetskog Dana zdravlja učenici šestog razreda naše škole proveli su nekoliko aktivnosti tijekom više nastavnih sati. Kombinirali smo aktivnosti na otvorenome, kao i u učionici, a predavanja smo održali kako na hrvatskom, tako i na engleskom jeziku. 

Učenici su poslušali i pogleedali prigodnu prezentaciju o Svjetskom Danu zdravlja iz koje smo naučili mnogo o važnosti kretanja, pravilne prehrane i odmora. 

Pomoću igara kao što su Make pairs (Spoji parove) ponovili smo važnost recikliranja, pravilne prehrane i važnost kretanja. A također smo se iskušali u izvođenju jednostavnijih vježbi u učionici, završilo je bez ozljeda, sa puno smijeha. 

Nakon što nam je vrijeme to dopustilo, na školskom smo se dvorištu okušali u jednoj zanimljivoj potrazi. Dobili smo popis stvari, biljaka i životinja koje trebamo pronaći u školskom dvorištu, mali je izazov bio jer su zadatci bili na engleskom jeziku, ali pomagali smo jedni drugima. Najbrži je bio pobjednik, ali svi smo na poslijetku uspjeli zajedničkim snagama pronaći sve zadane stvari.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 7. 4. 2022. 11:39

Mozgalice

Ne samo da trebamo vježbati svoje tijelo kako bi bilo zdravo, trebamo vježbati i svoj mozak! A kako je najbolje vježbati, nego kroz igru! Cijeli smo sat posvetili Mozgalicama- u obliku Križić-kružić, dublo, stvori priču, a sve to na engleskom jeziku. Istrenirali smo i pri tome se dobro zabavili!

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 1. 3. 2022. 11:36

Biram zdravlje- kviz

Učenici OŠ Hugo Badalić upoznali su i ponovili svoje znanje o životinjama. To smo uspjeli uz pomoć zabavnog kviza. Učenici su igrali društvenu igru (Board game), odgovarali na pitanja gledajući kratak edukativan video, slušali zvukove (glasanje)životinja i trebali dati svoj kratak opis dobivene životinje, i sve to na engleskom jeziku! Dobro smo se zabavili i ponešto i naučili!

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 1. 2. 2022. 11:21

Naša dobra djela

U mjesecu studenom i prosincu smo sudjelovali čak u tri akcije u kojima smo skupljali novce, hranu i igračke za naše najugroženije članove zajednice.

1. U sklopu Crvenoga Križa priključili smo se akciji u kojoj smo skupljali po 1 kn (a često i više) za naše najpotrebitije.

2. Sudjelovali smo u akciji prikupljanja nekvarljivih namirnica kao što su ulje, šećer, sol, tjestenina i ostalo za Pučku kuhinju u našem gradu- Slavonski Brod.

3. Jedna od nama dražih akcija je svakako i akcija skupljanja igračaka za djecu Opće bolnice dr. Josip Benčević- Slavonski Brod. Prisjetili smo se dana kada se i sami nismo dobro osjećali, kada smo bili odvojeni od svojih roditelja i shvatili kako nam je plišana igračka uvijek pomogla u tim trenutcima. Vrijedno smo skupili igračke koje su potpune, čiste i poklonili ih onima koji će ih trebati.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 16. 12. 2021. 15:52

Plogging

Učenici šestih razreda iskoristili su hladan ali sunčani jesenski dan kako bi odradili veoma zanimljiv izazov Plogging. Prvo smo objasnili što on znači, zašto ga radimo, te se složili kako će nam školsko dvorište izgledati ljepše kada ga uz trčanje/zagrijavanje i očistimo. Nekoliko učenika je imalo "pametni sat" kako bi mjerili pređene kilometre (bilo nas je 20 pa smo pomnožili sa brojem učenika rezultate). Rukavice na ruke i trk po školskom dvorištu. Ukupno smo zajedno prešli 12.7 kilometara i skupili punu vreću papirića i plastike (tete spremačice su nam bile jako zahvalne i donijele su nam sok na završetku sata). Sviđaju nam se ovakvi izazovi na otvorenom!

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 19. 10. 2021. 20:59

Životinjski izazov

Učenici šestih razreda su pomoću plakata na engleskom jeziku predstavljali životinju koja je ugrožena u Republici Hrvatskoj, po svom izboru. Naučili smo o njenom staništu, načinu života i hranjenja. Također smo naučili u kojoj je mjeri ta životinja ugrožena. Prezentirali smo naučeno pred razredom. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 19. 10. 2021. 20:40

Želim znati

U sklopu zadatka za Želim znati odlučili smo se za predstavljanje životinje i slikovnice tako da odglumimo priču. Odabrali smo priču o Gladnoj gusjenici, na engleskom jeziku! Prvo smo uz pomoć velikih slikovnica priču pročitali, razgovarali o njoj i izradili likove od  kartona. Bilo nam je jako zabavno izrađivati gusjenicu u svim bojama, a posebno jer je boje mijenjala kako je pojela drugačiju hranu. Kada smo naučili igrokaz i pokrete u školskom smo dvorištu odglumili cijelu priču. Video možete pogledati na slijedećoj poveznici.https://youtu.be/hnwGXet5D7A 

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 19. 10. 2021. 20:13
 Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Misao tjedna

"Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet."

                      Nelson Mandela


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 5. 2010.

Ukupno: 1569648
Danas: 1

 


Anketa (mala)
Kako iskorištavate svoje slobodno vrijeme?: 


preskoči na navigaciju