preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Važni dokumenti

Pričaonica srijedom - ljetni rastanak

Dragi čitatelji, u srijedu, 8. lipnja, održala se posljednja Pričaonica srijedom za učenike boravkaše. Učenice mlade knjižničarke čitale su nastavak slikovnice "Dalmatiner se vraća kući: Dogodovštine na Hvaru." Uz morsko raspoloženje koje vlada u knjizi, učenicima nije bilo teško zamisliti prizore plaže, mora, vrućeg pijeska, šarenih suncobrana, ležaljki i brodica te su maštajući i likovno se izražavajući otputovali na neka svoja željena mjesta... Ugodne praznike, dugo toplo ljeto i stvaranje novih ljetnih priča žele vam učenici mladi knjižničari  i knjižničarka! Do čitanja u jesen!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 9. 6. 2022. 11:51

Svibanjske i lipanjske knjižnične zgode

Dragi čitatelji, mjeseci svibanj i lipanj u našoj su knjižnici bili ispunjeni nekim uobičajenim aktivnostima, ali i ponekim drugačijim. Ugostili smo književnicu, obilježili Hugin pjesnički dan, "probudili" pjesničke, literarne i umjetničke duše naše škole, stvaralački se izražavali na Danu škole, imali završno samovrednovanje mladih knjižničara u snalaženju među policama prepunih knjiga, učili na satima lektire i medijske pismenosti, igrali se, ispunjavali knjižnični leksikon, čitali i istraživali. Pronađite nas u nastavku! Do mjeseca rujna šaljemo vam poznati knjižničarski pozdrav:"Do čitanja uvijek i svuda!"

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 1. 6. 2022. 10:40

Ususret lipnju

Ususret ljetu i ljetnim praznicima naša sedmašica Lucija šalje nam stihove posvećene glazbi i brizi o okolišu i oceanima. Uživajte u glazbi, ljetu i moru – ali uvijek budite odgovorni! Uživajte i u prekrasnim stihovima koji su napisani u ovom projektu! Ali, pokušajte i sami napisati pjesmu. Možda otkrijete pjesnika skrivenog u vama? I doživite novu dimenziju ljepote.

Jer kad pjesme pišemo, kroz stihove dišemo!

KLIK OVDJE!

Jasmina Matekalo

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 31. 5. 2022. 13:14

Svibanjske aktivnosti

Pročitajte kako su u vrućem svibnju naše sedmašice Paula i Lucija stihovima opisale  Sunce, sport, ples, vatrogasce te Majčin dan i Dan obitelji.

KLIK OVDJE!

Jasmina Matekalo

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 31. 5. 2022. 13:10

Pričaonica srijedom - Izgubljen u Splitu

U srijedu, 18. svibnja, održala se još jedna Pričaonica srijedom za učenike prvašiće. Ovoga puta mlade su knjižničarke čitale knjigu "Izgubljen u Splitu", slikovnicu iz istoimenog serijala slikovnica o psiću dalmatineru Benu koji sa svojom “obitelji” po prvi puta stiže iz SAD-a u Hrvatsku, gdje se, već prvi dan, izgubi u Splitu. U srcu Dalmacije počinju njegove avanture... Ljeto nam je sve bliže, a ovaj serijal slikovnica idealan je uvod u ljetne avanture! Pronađite ih u svojoj školskoj knjižnici!

Do čitanja!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 19. 5. 2022. 11:06

Hugin literarni dan i susret s književnicom - širimo pjesmom mir

Hugini literarni susreti zamišljeni su kao spoj pjesničkih, glumačkih, kreativnih, knjižničnih, umjetničkih i voditeljskih snaga naše škole i održavaju se od 2013. godine. Tema ovih susreta bila je: "Sloboda je neprocjenjiva", u skladu s temom Noći knjige.
U četvrtak, 5. svibnja i danas, 11. svibnja održali su se po trinaesti put u našim školskim zgradama. Na 13. Huginim literarnim susretima sudjelovali su svi učenici razredne nastave te predstavnici razreda predmetne nastave koji su čitali svoje pjesničke uratke, glumili, svirali i recitirali. Posebnost ovog literarnog susreta je u tome što smo ugostili jednu posebnu i svestranu osobu. Naime, u goste nam je došla učiteljica, književnica, kreativna i velikodušna duša Antonija Wurzberg koja nam je predstavila glavne likove svojih slikovnica - psa Arona i djevojčicu Ritu.
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 11. 5. 2022. 08:08

Dani medijske pismenosti u školskoj knjižnici

Dani medijske pismenosti obilježavaju se i ove školske godine, i to po peti put. Moto ovogodišnjih dana je: "Misli svojom glavom u medijskom labirintu." Na web stranici www.medijska pismenost.hr  moguće je pronaći pregršt korisnih materijala o medijima, njihovoj primjeni i korisnim savjetima za njihovo uključivanje u odgojno - obrazovni proces. Naša školska knjižnica ove godine priključila se radionicom "In medi(ji)as res" za učenike predmetne nastave, po dogovoru. Cilj predavanja s elementima radionice jest osvijestiti učenike o važnosti poštivanja pravila ponašanja u medijskom prostoru, s naznakom kako se jednom nešto napisano i objavljeno u medijskom prostoru teško izbriše. Stoga, pazite što objavljujete i dijelite, koga i kako komentirate i komunicirate, jer u medijskom labirnitu lako se izgubiti... Pravila e-sigurnosti  pronađite u tekstu ispod....

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 4. 5. 2022. 11:59

Knjižnica u društvu gospodina Travnja

Dragi knjigoljupci i oni koji će to tek postati!

U sljedećim rečenicama vodimo vas knjižničarskim putevima jednoga gospodina Travnja. Naime, u nastavku pogledajte kako se  gospodin Travanj proveo u knjižnici,  s kim se družio, učio, igrao, istraživao i čitao. Možda pronađete i sebe! Do čitanja u svibnju!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 2. 5. 2022. 10:26

Pričaonica srijedom: Vuk koji je zalutao u zemlju bajki

Zbirka slikovnica o jednome vuku, autorica Orianne Lallemand i Eleonore Thuillier, puna je nježnih i duhovitih priča za pripovijedanje, slušanje, darivanje, uz koje možete doživjeti lijepe zajedničke trenutke, izraziti osjećaje, maštati, voljeti i sanjariti. U srijedu, 27. travnja na našoj se pričaonici čitala slikovnica o jednome vuku koji je zalutao u zemlju bajki. Je li dobro zalutati u zemlju bajki, koga tamo možete susreti i kakve sve događaje možete doživjeti, provjerite čitajući baš ovu slikovnicu. Naši prvašići rado su je poslušali te potom nacrtali vlastitu naslovnicu, davši joj naslov po želji. Pronađite ih u nastavku. Do čitanja!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 28. 4. 2022. 12:59

Aktivnosti u travnju

U travnju je bilo pregršt raznih tema, a Paula i Gabrijela pjesme su o njima napisale  bez problema. Tu se našlo proljeće što šareno dolijeće, Uskrs sa svojim Zekom i Zemlja sa travom mekom. Moć društvenih igara i čovjek što otpad stvara. Ni s našim GLOBE-ovcima nema šale - oni su o GLOBE-u napisali pjesme male.

KLIK OVDJE!

Jasmina Matekalo

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 28. 4. 2022. 12:58

Knjiga u središtu Zemlje

Dragi čitatelji, mjesec travanj bogat je događanjima i manifestacijama koje veličaju ulogu i značenje knjige. Jedna od njih svakako je Noć knjige te Svjetski dan knjige i autorskih prava koji se obilježavaju 22. i 23. travnja te Svijet bajki I.B.Mažuranić. Tih dana u svim vrstama knjižnica, knjižarama, muzejima, arhivima i svima onima kojima je djelatnost knjiga i njezina promidžba, različitim se aktivnostima upozorava na važnost čitanja i gajenja ljubavi prema istome kao temelju ljudskoga znanja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 22. 4. 2022. 10:13

Međunarodni dan dječje knjige i Pričaonica srijedom: Juha od bundeve

U srijedu, 6. travnja, održala se još jedna Pričaonica srijedom u kojoj su mlade knjižničarke našim prvašićima čitale knjigu "Juha od bundeve", autorice Helen Cooper. Ova pričaonica posebna je jer smo se dotaknuli Međunarodnog dana dječje knjige i to vrlo zanimljivom i nadasve dječjom knjigom. Naime, Juha od bundeve je istovremeno edukativna i zabavna slikovnica različitoj dobi čitača. Tomu prodonosi pitak i poučan tekst te bogate ilustracije koji zajedno  dočaravaju radnju priče. U nastavku pročitajte kratak sadržaj i posudite ovu zanimljivu, bogato ilustriranu i poučnu knjigu u našoj školskoj knjižnici! Do čitanja!
"Duboko u šumi nalazi se stara, bijela koliba s vrtom u kojem rastu bundeve. Troje prijatelja, Patak, Mačak i Vjeverica, svaki dan kuhaju juhu od bundeve i svatko ima svoja zaduženja. Navečer Mačak svira gajde, Vjeverica bendžo, a mali Patak pjeva. Jednoga dana Patak odluči promijeniti uobičajenu podjelu posla – na njega je red da miješa juhu. Počinje svađa, koja ipak završava sretno, dokazujući da pravo prijateljstvo pobjeđuje sve nedaće i nesuglasice."

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 7. 4. 2022. 09:10

Aktivnosti u ožujku

Ožujak smo prepustili pjesništvu naše sedmašice Antonele. Ona kaže da je “Poezija pjev ljubavi koji nas zanese i negdje daleko odnese”. Uživajte u njezinim pjesmama i u pjesmi kojom su Mladi geografi opisali štetnost ovisnosti.

KLIK OVDJE!

Jasmina Matekalo

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 31. 3. 2022. 12:56

S ožujkom pod ruku

Dragi čitatelji i ljubitelji knjiga! 

U nastavku pogledajte kako je izgledao mjesec ožujak u školskoj knjižnici. Pronaći ćete poznata lica svojih prijatelja, a možda i sebe! Ožujak je brzo prošao, a tome su pridonijele lektire koje smo obrađivali na knjižničarkin način, sati medijske pismenosti, radionice recikliranja otpisanih knjiga iz knjižnog fonda kojima smo udahnuli novi život i ulogu, pričaonice za prvašiće te aktivno i poučno provođenje vremena u knjižnici tijekom slobodnih nastavnih sati i nakon redovne nastave. Veselimo se travnju  i novim knjižničarskim zavrzlama i igrarijama! Do čitanja!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 31. 3. 2022. 10:11

Svjetski dan pripovijedanja i Pričaonica srijedom: Fantastične leteće knjige gospodina Morrisa Lessmorea

U srijedu, 23. ožujka održala se još jedna Pričaonica srijedom, obilježena Svjetskim danom pripovijedanja koji se održava 20. ožujka. Ovoga puta mlade knjižničarke čitale su knjigu "Fantastične leteće knjige gospodina Morrisa Lessmorea", autora Williama Edwarda Joycea. "Slikovnica je to koja uvodi čitatelje u čaroban svijet knjiga i upoznaje ih s ljudima koji su im posvetili cijeli svoj život. Nadahnuvši istoimeni kratki animirani film koji je ovjenčan prestižnom nagradom Oscar, ova je slikovnica u kratko vrijeme zasjela na prvo mjesto New York Timesove ljestvice prodavanosti i na dobrom je putu da postane klasikom suvremene dječje književnosti." (Izvor: Moderna vremena)

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 24. 3. 2022. 09:08

Priznanja za čitače

U sklopu Nacionalnog projekta trećeg ciklusa "Otkrij tajnu za budućnost sjajnu" s projektnom temom "Ispiši stranice koje pomiču granice",  učenici naše škole nagrađeni su priznanjima. Naime, knjižnica naše škole, u suradnji s učiteljicama razredne nastave uključila se u ovaj projekt s radionicom "Ordinacija doktora knjiškog moljca" i projektom snimanja zvučnih knjiga "Čit(ajmo) naglas" i za ta dva projekta je nagrađena. U ovom knjižničnom projektu sudjelovalo je 45 učenika razredne nastave koji su od siječnja do travnja 2021. u školskoj knjižnici snimali zvučne knjige. OVDJE pronađite zvučne zapise, a OVDJE naša priznanja! Čitanje je uvijek u modi!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 7. 3. 2022. 08:53

S veljačom pod ruku

Dragi čitatelji, veljača je proletjela, a s njom i aktivnosti u školskoj knjižnici u tom mjesecu. Niti ovoga mjeseca nije izostalo učenje, čitanje, istraživanje i zabava u školskoj knjižnici. Obrada lektire na knjižničarkin način, referentna zbirka, pričaonice, kreativne radionice, knjižnična obrada novih knjiga, neke su od aktivnosti, a pronađite ih u nastavku teksta. Do čitanja!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 1. 3. 2022. 09:50

Aktivnosti u veljači

Učenica Satya Shanti je i u veljači nastavila sa stvaranjem lijepih pjesama. U njima ističe da je svaki dan života važan:

„Biti netko drugi

ponekad mi se traži

da pravilo ovog svijeta

za mene bar jedan dan

ne važi.“

„Meni su za ljubav

potrebni svi dani.

I svi su oni srcima

ama baš stalno iscrtani.“

 

KLIK OVDJE!

Jasmina Matekalo

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 28. 2. 2022. 12:53

Svjetski dan čitanja naglas i Valentinovska pričaonica - Vuk koji je tražio ljubav

U srijedu, 9. veljače, održala se posebna pričaonica. Sve su posebne, no ova je uhvaćena Amorovom stijelom jer nam stiže Valentinovo, a i obilježavamo Svjetski dan čitanja naglas pa imamo dvostruko slavlje. Da ljubav nije rezervirana samo za taj dan, to već svi znamo, pa su tako mlade knjižničarke osmislile pričaonicu u čast ljubavi. Čitali su knjigu "Vuk koji je tražio ljubav", francuskih autorica Orianne Lallemand i Eleonore Thuillier. Ova knjiga poučava nas kako će nas ljubav pronaći kada se budemo najmanje nadali, no i  kako je  važno ne zaboraviti voljeti sebe. Na kraju su prvašići u nacrtana srca zapisali koga ili što oni nose u svojima srdašcima. Puno je toga... U nastavku pronađite fotografije naših prvašića i mladih knjižničarki. Do čitanja!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 9. 2. 2022. 07:55

Knjige i šarolika veljača

Dragi čitatelji, mjesec veljača šarolika je po mnogočemu. Osim karnevala, veselih maski, vrućih pokladnica i ljubavi, veljača je mjesec kada knjige i knjižnice obilježavaju dva zanimljiva nadnevka, Svjetski dan čitanja naglas (2.2.) i Međunarodni dan darivanja knjiga (14.2.). Mladi knjižničari naše škole pozivaju vas na obilježavanje Međunarodnog dana darivanja knjiga koje se tradicionalno obilježava 14. veljače. Ako u svojoj kućnoj knjižnici posjedujete knjige koje ste pročitali i po nekoliko puta, a uzrastom ih prerasli, donesite ih u školsku knjižnicu te ih udomite! Naša škola već  je četvrtu godinu uključena u ovu akciju. Stoga, pridružimo se i ove godine ovoj akciji i darujmo jedni drugima LJUBAV kroz knjigu!
 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 4. 2. 2022. 11:52

Siječanjske aktivnosti

U siječnju smo više odmarali, a manje stvarali. Lakše smo disali i manje smo pisali. Počela je još jedna godina nova i u njoj si želimo ostvarenje snova. Da je smijeh lijek to svi znamo pa se cijelu godinu smijat planiramo! Za vrijeme praznika pjesme je napisala naša sedmašica Satya Shanti.

KLIK OVDJE!

Jasmina Matekalo

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 29. 1. 2022. 12:49

Prosinačke aktivnosti

„On pred zimu dolazi,

djeci dobroj i vrijednoj

darove donosi.“

Sigurno ste prepoznali Svetog Nikolu.

Ali, cijeli prosinac nas daruje:

volonteri nose poklone,

za Božić dobivamo poklone.

I volimo kad nam zima pokloni snježne pahulje.

Prosinačke pjesme napisale su sedmašice Katya i Satya Shanti te Mladi geografi.

KLIK OVDJE!

Jasmina Matekalo

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 30. 12. 2021. 12:38

Božićna pričaonica srijedom - Matovilka

Dragi čitatelji, u srijedu se održala posljednja pričaonica u ovoj kalendarskoj godini. Bila je po mnogo čemu posebna, najviše po čaroliji... Naime, učenice mlade knjižničarke presvukle su se u bajkovito ruho ušavši tako u svoje omiljene likove iz bajki i priča te su s lakoćom čitanja i dramatizacije predočile, našim najmlađim učenicima, bajku braće Grimm "Matovilka." Sretan Božić, načitanu novu 2022. godinu i još puno novih stranica i poglavlja u vašim životima žele Vam učenici-  mladi knjižničari i knjižničarka! OVDJE nas pronađite!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 22. 12. 2021. 12:58

Aktivnosti u studenom

Studeni nas uči da trebamo biti tolerantni, sjećati se svojih pokojnika i svojih velikana. Pjesme u studenom su pisale sedmašice Satya Shanti i Josipa. Mladi geografi su se okušali u pisanju bećarca. Bećarac su zbilja zgodne rime, baš se možeš nasmijati njime!  

KLIK OVDJE!

Jasmina Matekalo

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 29. 11. 2021. 12:35

Riječi za Vukovar

Učenice - mlade knjižničarke iz 5. b razreda, Diva Herceg, Katja Čujak i Tena Leda Štević, prigodnim i dostojanstvenim tekstom uveličale su Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje. Ovdje možete poslušati njihove RIJEČI ZA VUKOVAR!

Neka svjetlo nade vječno tinja u našim srcima!  

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 17. 11. 2021. 12:05

Rastanak s Mjesecom hrvatske knjige

Kraj Mjeseca hrvatske knjige završit ćemo pjesmom učenice 7.b razreda, mlade knjižničarke koja pokazuje iznimnu lakoću pisanja i maštanja. Bravo Josipa Mendeš!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 15. 11. 2021. 11:45

Listopadske aktivnosti

U listopadu nam naše sedmašice Josipa i Gabrijela kroz svoje pjesme poručuju da trebamo paziti što jedemo i pojesti svaki dan jednu jabuku, redovito pješačiti, štedjeti, voljeti životinje i biti ponosno nositi kravate!

KLIK OVDJE!

Jasmina Matekalo

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 29. 10. 2021. 12:30

Mladi knjižničari u akciji

Izvannaastavna akttivnost Mladi knjižničari održava se ponedjeljkom, srijedom i petkom u Matičnoj te četvrtkom u Područnoj školi. U nju su uključeni učenici petih, šestih, sedmih i osmih razreda, a cilj je družiti se i učiti s knjigom, knjižnicom, časopisima, referentnom zbirkm, upoznati i svladati tehničku obradu knjiga, naučiti UDK klasifikaciju i knjižničarske pojmove, znati točan raspored knjižničnog fonda, razumijeti put koji knjiga treba prijeći da bi od nakladnika došla u ruke korisnika, kreativno se izraziti, sudjelovati u kulturno - javnoj djelatnosti te tako vježbati vještine potrebne za cjeloživotno učenje i život. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 14. 10. 2021. 16:02

Ajmo HRVATI se s knjigom u novoj knjižnici!

U Mjesecu hrvatske knjige u Godini čitanja, školska knjižnica PŠ Jelas otvorila je vrata novog prostora. Knjižnica je mjesto znanja, učenja, informacija, kulture, ali i mjesto ugode, zabave i istraživanja. Stoga su u novom ruhu nekadašnje svlačionice svoj dom pronašle knjige za najmlađe, djecu, omladinu, knjige referentne zbirke, stručna literatura za nastavnike, periodika, didaktički kutak za najmlađe, igraonica, knjižnični senzorni vrt, kutak za opuštanje, informatički kutak i knjižnično - informacijski pult. Kako je tekao preobražaj školske knjižnice pronađite OVDJE. Čekamo vas! Čit(AJMO) Školo u Godini čitanja, uvijek i svuda!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 14. 10. 2021. 09:58

Mjesec hrvatske knjige 2021.

Programski odbor Mjeseca hrvatske knjige 2021. na 1. sjednici, održanoj 14. travnja 2021. godine, usvojio je prijedlog da svečano otvorenje manifestacije bude u Požegi 15. listopada 2021. godine. I naša školska knjižnica tradicionalno se uključila u program Mjeseca hrvatske knjige. Uz eTwinning projekte poticanja čitalačke pismenosti u koje je školska knjižnica uključena te uz Nacionalni projekt  za poticanje čitanja i kulture čitanja "Čitanjem do zvijezda", nastavljamo i s Pričaonicama srijedom s učenicima prvih razreda u kojima će učenici Mladi knjižničari birajući knjige s polica školske knjižnice upoznavati najmlađe učenike s hrvatskim autorima bajki, priča, pjesama i pripovijetki.

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 12. 10. 2021. 17:32

Pjesme pišemo, kroz stihove dišemo

Osnovna škola Hugo Badalić sa zadovoljstvom se priključila novom eTwinning projektu! Učiteljica geografije i povijesti Jasmina Matekalo, stručna suradnica školska knjižničarka Tanja Štević, učenici 5. c razreda, učenici Mladi geografi i Mladi knjižničari čine veseli i vrijedni tim stihoklepaca naše škole. U mjesecu rujnu obilježili smo obljetnicu rođenja našega Huge Badalića, pjesnika i književnika po kojemu naša škola nosi ime. U nastavku pročitajte literarni uradak učenice 7. b razreda, Josipe Mendeš, Mlade knjižničarke na tu temu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 6. 10. 2021. 11:42

Rujanske aktivnosti

RUJAN

Naš ljetni odmor brzo je odnesen, krećemo u školu i čekamo jesen. Otvorenih vrata naš nas Hugo čeka, al’ opet nas muči ta epidemija neka. U našoj ćemo školi puno mi naučiti, sa stranim se jezicima nećemo namučiti. Upoznat ćemo naš svijet, svaku stopu, svaki vir. I poštivat svako biće - da na Zemlji bude mir! Rujanske pjesme napisale su sedmašice Katja, Josipa i Gabrijela, a u zajedničkom pisanju pjesme okušali su se učenici 5.c razreda.

Klik OVDJE!

Jasmina Matekalo

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 23. 9. 2021. 12:21

ZNAČAJNI NADNEVCI: Obljetnica rođenja Huge Badalića 18. 9. 2021.

Danas, 18. rujna 2021. godine obilježavamo 170. obljetnicu rođenja Huge Badalića, književnika po kojemu naša škola nosi ime.
CRTICE IZ ŽIVOTA
Hugo Badalić rodio se 18. rujna 1851. godine u Slavonskom Brodu, gradu kojega je u svojim pjesmama nazivao zavičajnim mjestom. Pretpostavlja se da je Hugo s obitelji stanovao u jednoj od graničarsko - upravnih zgrada na Vijušu, u današnjoj Vrazovoj ulici. Odmalena je gajio ljubav prema pisanoj riječi. Najznačajnija pjesma s kojom je ušao u svijet književnosti je "Dragin stan", a s pjesmom "Tri grada" opjevao je svoje zavičajno mjesto – Slavonski Brod.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 18. 9. 2021. 14:50

Novi eTwinning projekt: "Pjesme pišemo, kroz stihove dišemo"

Ove školske godine uključili smo se u još jedan eTwinning projekt pod nazivom "Pjesme pišemo, kroz stihove dišemo." Osnovne informacije pronađite u nastavku teksta.

Voditeljice projekta: Jasmina Matekalo i Tanja Štević

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 13. 9. 2021. 11:47
 Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Misao tjedna

"Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet."

                      Nelson Mandela


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 5. 2010.

Ukupno: 1569648
Danas: 1

 


Anketa (mala)
Kako iskorištavate svoje slobodno vrijeme?: 


preskoči na navigaciju