preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Važni dokumenti
Vijesti

Brošura za lipanj

Dragi čitatelji, OVDJE pronađite, prolistajte i pročitajte brošuru za mjesec lipanj s nekim od brojnih aktivnosti iz naše škole. Ova brošura posljednja je ove školske godine, do sljedeće pozdravlja vas Tim za kvalitetu!

Brošuru su izradile učiteljice Marija Šaf i Dinka Novaković.

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 20. 6. 2022. 09:04

Brošura za svibanj

Dragi čitatelji, OVDJE pronađite brošuru s aktualnim svibanjskim aktivnostima i događanjima u našoj školi. Do lipnja i sljedeće brošure pozdravlja vas Tim za kvalitetu naše škole!

Brošuru izradila: učiteljica Ana Nikolić

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 1. 6. 2022. 08:04

Brošura za travanj

Dragi čitatelji, OVDJE pronađite brošuru s prikazom događanja i aktivnosti naših učenika i djelatnika tijekom mjeseca travnja. Do sljedeće brošure i novoga mjeseca pozdavljaju vas članovi Tima za kvalitetu!

Brošuru izradila: psihologinja Ana Zvirotić

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 6. 5. 2022. 13:18

Dani medijske pismenosti u školskoj knjižnici

Dani medijske pismenosti obilježavaju se i ove školske godine, i to po peti put. Moto ovogodišnjih dana je: "Misli svojom glavom u medijskom labirintu." Na web stranici www.medijska pismenost.hr  moguće je pronaći pregršt korisnih materijala o medijima, njihovoj primjeni i korisnim savjetima za njihovo uključivanje u odgojno - obrazovni proces. Naša školska knjižnica ove godine priključila se radionicom "In medi(ji)as res" za učenike predmetne nastave, po dogovoru. Cilj predavanja s elementima radionice jest osvijestiti učenike o važnosti poštivanja pravila ponašanja u medijskom prostoru, s naznakom kako se jednom nešto napisano i objavljeno u medijskom prostoru teško izbriše. Stoga, pazite što objavljujete i dijelite, koga i kako komentirate i komunicirate, jer u medijskom labirnitu lako se izgubiti... Pravila e-sigurnosti  pronađite u tekstu ispod....

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 4. 5. 2022. 11:59

Dan ružičastih majica

Dan ružičastih majica dio je obilježavanja kulturno - javne djelatnosti naše škole. Različitim aktivnostima ovaj smo dan obilježili tijekom proteklog tjedna, a u srijedu su naši učenici i djelatnici odjenuli ružičaste majice te na simboličan način poručili: "Stop nasilju", s naglaskom na problem vršnjačkog nasilja.
Učenici su i ove godine ostavljali poruke prijateljstva na prigodnim panoima u školskim zgradama, "širili su svoja krila dobrote", razgovarali tada, ali i tijekom školske godine o ovom problemu na nastavi te prigodnom i motivirajućim glazbom stvorili ugodno i pozitivno ozračje u školi tijekom velikoga odmora.
Budite hrabri i recite NE nasilju, jer prijateljstvo svima odlično stoji!
Kako je sve izgledalo pogledajte u nastavku i OVDJE!
  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 7. 3. 2022. 08:14

Brošura za prosinac

Dragi čitatelji, OVDJE pronađite brošuru za prosinac sa zanimljivim aktivnostima i događanjima iz naše škole tijekom prosinca. Očekujte novu za mjesec siječanj, a do tada vas pozdravlja Tim za kvalitetu!

Brošuru izradila: Lana Tolarić, socijalna pedagoginja

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 10. 1. 2022. 13:04

Brošura za studeni

Dragi čitatelji, OVDJE pronađite, pročitajte i istražite što se sve događalo u našoj školi u mjesecu studenom. Možda ste ovu brošuru pronašli i u svom poštanskom sandučiću!  Pozdrav od Tima za kvalitetu naše škole! Čitamo se i u novoj godini!

 

Brošuru izradila: Željka Mendek Ocelić - psihologinja

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 14. 12. 2021. 11:48

ČITANJEM DO ZVIJEZDA - VJEŠTICE

Ovoga ponedjeljka, točnije 15. studenog 2021. završio je Mjesec hrvatske knjige. Između ostaloga, mi smo ga proveli u kinu pogledavši projekciju filma "Vještice" po istoimenoj knjizi autora Roalda Dahla. Bilo je vrlo zanimljivo pogledati ovaj neobičan i zanimljiv film, a nakon projekcije učenici su odmah primijetili razlike između filma i knjige. Preostaje nam još samo jedan film za pogledati, a to je "Dom gospođice Peregrine" i tada krećemo s ispitivanjem znanja u kvizu poticanja čitalačke pismenosti i razvijanja kulture čitanja pod nazivom" Čitanjem do zvijezda." Čitamo se! Pronađite nas OVDJE!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 15. 11. 2021. 12:12

Listopad u našoj školi - brošura

Dragi čitatelji, Tim za kvalitetu naše škole od ove školske godine u svrhu prezentacije i promidžbe škole, uz uređenje web stranice i Facebook stranice škole, predstavlja školu, značajne mjesečne događaje i uspjehe kroz  brošure. Možda ćete ih i vi pronaći u svom poštanskom sandučiću, stoga ih pročitajte i očekujte novu već sljedećeg mjeseca.  Pogledajte što se nalazi u brošuri za listopad.

Brošuru izradila: Tanja Štević - knjižničarka

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 1. 11. 2021. 13:17

Čitanjem do zvijezda: "Tajni vrt"

Počelo je, počelo! Naime, 15. listopada 2021. godine učenici i njihovi mentori su u Cinestaru Slavonski Brod pogledali filmsku projekciju snimljenu po knjizi "Tajni vrt", autorice Frances Hodgson Burnett. Bilo je zanimljivo uspoređivati film s knjigom. Puno toga smo uočili, ali o tome ćemo detaljnije na kvizu u prosincu. Sada se veselimo novoj filmskoj projekciji "Vještica" koju očekujemo 15. studenog. Pogledajte OVDJE kako nam je bilo. 

Do čitanja!

#godinačitanja

#čitajmodaneostanemobezriječi

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 15. 10. 2021. 11:02

Ajmo HRVATI se s knjigom u novoj knjižnici!

U Mjesecu hrvatske knjige u Godini čitanja, školska knjižnica PŠ Jelas otvorila je vrata novog prostora. Knjižnica je mjesto znanja, učenja, informacija, kulture, ali i mjesto ugode, zabave i istraživanja. Stoga su u novom ruhu nekadašnje svlačionice svoj dom pronašle knjige za najmlađe, djecu, omladinu, knjige referentne zbirke, stručna literatura za nastavnike, periodika, didaktički kutak za najmlađe, igraonica, knjižnični senzorni vrt, kutak za opuštanje, informatički kutak i knjižnično - informacijski pult. Kako je tekao preobražaj školske knjižnice pronađite OVDJE. Čekamo vas! Čit(AJMO) Školo u Godini čitanja, uvijek i svuda!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 14. 10. 2021. 09:58

Mjesec hrvatske knjige 2021.

Programski odbor Mjeseca hrvatske knjige 2021. na 1. sjednici, održanoj 14. travnja 2021. godine, usvojio je prijedlog da svečano otvorenje manifestacije bude u Požegi 15. listopada 2021. godine. I naša školska knjižnica tradicionalno se uključila u program Mjeseca hrvatske knjige. Uz eTwinning projekte poticanja čitalačke pismenosti u koje je školska knjižnica uključena te uz Nacionalni projekt  za poticanje čitanja i kulture čitanja "Čitanjem do zvijezda", nastavljamo i s Pričaonicama srijedom s učenicima prvih razreda u kojima će učenici Mladi knjižničari birajući knjige s polica školske knjižnice upoznavati najmlađe učenike s hrvatskim autorima bajki, priča, pjesama i pripovijetki.

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 12. 10. 2021. 17:32

ZNAČAJNI NADNEVCI: Obljetnica rođenja Huge Badalića 18. 9. 2021.

Danas, 18. rujna 2021. godine obilježavamo 170. obljetnicu rođenja Huge Badalića, književnika po kojemu naša škola nosi ime.
CRTICE IZ ŽIVOTA
Hugo Badalić rodio se 18. rujna 1851. godine u Slavonskom Brodu, gradu kojega je u svojim pjesmama nazivao zavičajnim mjestom. Pretpostavlja se da je Hugo s obitelji stanovao u jednoj od graničarsko - upravnih zgrada na Vijušu, u današnjoj Vrazovoj ulici. Odmalena je gajio ljubav prema pisanoj riječi. Najznačajnija pjesma s kojom je ušao u svijet književnosti je "Dragin stan", a s pjesmom "Tri grada" opjevao je svoje zavičajno mjesto – Slavonski Brod.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 18. 9. 2021. 14:50

Nagrađeni smo u projektu "Ispiši stranice koje pomiču granice"

U Godini čitanja i uoči kraja još jedne izazovne, uzbudljive i neobične nastavne godine završen je i treći, posljednji ciklus cjelogodišnjeg projekta Školske knjige „Otkrij tajnu za budućnost sjajnuˮ. Projektne teme potaknule su na sudjelovanje gotovo 400 osnovnih škola, pa i našu, koja se predstavila kroz aktivnosti školske knjižnice tijekom Godine čitanja. Možemo se pohvaliti da smo projektom Zvučne knjige i Ordinacija doktora Knjiškog Moljca među posebnim nagradama koje su iznimka zahvaljujući svojoj sveobuhvatnosti, inovacijama i regionalnom utjecaju. OVDJE pročitajte sve o projektu "Ispiši stranice koje pomiču granice" u kojemu smo sudjelovali! Čitanje nikada neće izaći iz mode, stoga čitajte!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 2. 6. 2021. 15:03

Zvonka radost riječi i(z) knjiga i 12. Hugine pjesničke večeri

Učenici razredne nastave su od veljače do svibnja 2021., uz stručnu podršku školske knjižničarke, izabrali knjige iz školske knjižnice koje su na čitalačkim probama u školskoj knjižnici vježbali izražajno čitati. Ovo druženje višestruko je plodilo. Svojim glasovima i interpretacijom knjigama su udahnuli novi život i predstavili ih svim knjigoljupcima, a učenicima s poteškoćama u čitanju su približili književni tekst. Tako je započela jedna nova priča bez kraja, početak stvaranja zvučnih knjiga učenika OŠ Hugo Badalić. Ovaj projekt zaslužio je biti i u Huginim pjesničkim večerima, dvanaestim po redu! Uskoro kreće DRUGA SEZONA ZVUČNIH KNJIGA! OVDJE (u virtualnoj školskoj knjižnici) pronađite sve zvučne knjige!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 25. 5. 2021. 09:35

S knjigom pod ruku u Godini čitanja

Dragi knjigoljupci i oni koji će to tek postati! Svi znamo kako je 2021. godina proglašena Godinom čitanja. Koliko je čitanje zdravo i korisno za duh i tijelo znaju već i vrapci na grani, kao i to da s eTwinning projektom "Me, Myself & I" i školskim projektom "PrevenciJA I proMJENA" ukazujemo i na važnost čitanja koje pridonosi zrelijem, zdravijem i učinkovitijem razmišljanju, razmišljanju s razumijevanjem, s elementima vrednovanja. Čitanje je ljekovito! OVDJE pogledajte djelić druženja s knjigom i školskom knjižnicom tijekom travnja i svibnja.

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 24. 5. 2021. 12:38

Jezični kalendar 2020.

Povodom Dan škole stručne suradnice i učiteljica Likovne kulture udružile su snage i u potpunosti osmislile, grafički uredile i realizirale Jezični kalendar 2022. Ovaj kalendar poseban je jer sadrži jezične igre koje su raspoređene tijekom dvanaest mjeseci i pružaju pomoć pri različitim jezičnim potoškoćama, uz zabavne i poticajne sadržaje te likovne ilustracije naših učenika. Ovo je još jedna aktivnost u sklopu školskog projekta PrevenciJA I proMJENA kojemu je cilj prevencija različitih teškoća i izazova s kojima se učenici tijekom svoga školovanja i odrastanja susreću. Ovi kalendari krasit će naše zbornice, učionice, kancelarije i knjižnicu sljedeće godine, no vi svakako sada kliknite i uvjerite se sami u njegovu posebnost!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 14. 5. 2021. 10:39

Svjetski Dan plesa u 4. b razredu

Ples oplemenjuje, razveseljava, spaja, motivira, nadahnjuje, ljekovit je za duh i tijelo! Pogledajte kako su učenice 4. b razreda plesale na svima poznatu melodiju povodom Svjetskog dana plesa 24. travnja, koji se obilježava u eTwinning projektu "Me, Myself & I " te u sklopu školskog projakta PrevenciJA I proMJENA, kojemu je cilj različitim aktivnostima jačati mentalni duh pjedinca,  a u koje se ples itekako ubraja! KLIKNITE i zaplešite s nama!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 29. 4. 2021. 10:19

S knjigom u glavu! Trostruko!

KNJIGE SU LJEKOVITE! Za razliku od lijekova, knjigama ne može proći rok trajanja, s njima ne možemo pogriješiti u doziranju i konzumiranju, loše kotraindikacije ne postoje, jer ne možemo ih upotrijebiti na pogrešan način! Knjige utječu na naše mentalno zdravlje koje je glavna okosnica eTwinning projekta "Me, Myself & I" i preventivnog programa PrevenciJA i PROMJENA u koje je uključena i školska knjižničarka.
Ovaj tjedan knjiga ima trostruko slavlje. Slavimo njezino postojanje i 500. obljetnicu izdanja Marulićeve Judite kroz Svjetski dan knjige, poštivanje intelektualnog vlasništva kroz Svjetski dan autorskih prava te ljekovitost knjige i njezin utjecaj na duh i tijelo kroz Noć knjige, koja je ujedno i najpoznatija manifestacija u kojoj sudjeluju različite vrste knjižnica u Republici Hrvatskoj.
  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 27. 4. 2021. 12:15

Dani medijske pismenosti, Svjetski dan knjige i Noć knjige

Dragi čitatelji, ovaj tjedan trostruko slavimo knjigu! Naime, od 19. do 25. travnja obilježavaju se Dani medijske pismenosti u koje je uključena i naša škola, njezini učenici i školska knjižnica. Ovo su četvrti Dani medijske pismenosti u kojima sudjelujemo, a obilježavaju se na državnoj razini s ciljem osvještavanja učenika, djece, mladih i  građana o utjecaju medija na njihov život. Ove godine fokus je na mentalnom zdravlju. Tijekom travnja i svibnja dio učenika razredne i predmetne nastave, sa školskom knjižničarkom, upoznat će se s prednostima i nedostacima medija, usporedit će tradicionalne medije sa suvremenim, a sve pod jednim nazivom: "Klikom i perom do znanja." Slavlje knjige nastavlja se i u petak, 24. travnja kada obilježavamo Svjetski dan knjige i Noć knjige. Tada će školsku knjižnicu posjetiti učenici Posebnog odjela koji će u Ordinaciji doktora Knjiškog Moljca liječiti bolesne, zaražene knjige, a potom će ih tako izliječene posuditi i pročitati. Tema Noći knjige je "Ljekovita lektira." "Zarazite se" i vi znanjetitisom zajedno s nama! Do čitanja iz školske knjižnice!

P.S. Ove aktivnosti provode se i u sklopu eTwinning projekta "Me, myself & I," i školskog projekta prevenciJA i PROMJENA.

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 20. 4. 2021. 10:52

Svjetski dan sreće

Dan sreće može biti svaki dan, no sreća ima i svoj službeni dan, a to je 20. ožujka. U sklopu eTwinning projekta "Me, Myself & I", učenici 4.c razreda, njihova učiteljica, psihologinja i knjižničarka pokušali su sitnicama uljepšati uobičajenu učiteljsku i đačku svakodnevicu.
Poručili su nam da se sreća može dohvatiti! Da, da, itekako! Sreća je posvuda oko nas, u svakodnevnim radnjama i aktivnostima, u prirodi i društvu, u nama i u drugima! Bitno je prepoznati je i zgrabiti! Zgrabite i vi svoju sreću svaki dan!
Pogledajte i OVDJE!
P.S. Ova aktivnost dio je preventivnog programa "PrevenciJA i PROMJENA" čiji je jedan od ciljeva ukazati na bitnost očuvanja menatlanog zdravlja djece i odraslih.
  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 22. 3. 2021. 09:37

Dan ružičastih majica

Svatko može sudjelovati u Danu ružičastih majica! Ne morate donirati novac, zvati telefonske brojeve i slično! U galeriji slika pogledajte kako su naši učenici i djelatnici škole različitim aktivnostima, u sklopu eTwining projekta "Me, Myself & I" te školskog preventivnog progama "PrevenciJA i PROMJENA", ostavljali poruke prijateljstva na prigodnim panoima u školskim zgradama i kako su volonterskom akcijom "kažnjavanja" lažnim uplatnicama ostavljenim na prednjim staklima automobila na parkiralištima te snimanjem video zapisa s porukama prijateljstva, poslali glas ljubavi protiv nasilja, daleko, daleko… Budite hrabri i recite NE nasilju!
 
U galeriji slika pogledajte kako je to izgledalo, a ovdje poslušajte i pogledajte video uratke!
 
  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 26. 2. 2021. 09:51

Prevencija ovisnosti

U Mjesecu borbe protiv ovisnosti od 15. studenog do 15. prosinca ističe se važnost prevencije i prepoznavanja problema zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti. U našoj školi Mjesec borbe protiv ovisnosti obilježava se u sklopu Školskog preventivnog programa i projekta PrevenciJA i proMJENA. Različitim radionicama stručne su suradnice psihologinje, pedagoginja, defektologinja i knjižničarka, svaka u svom stručnim području, učenike različitih dobnih skupina upoznale i poučile o aktivnostima potrebnima za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice. U radionicama: „Tko sam ja?“, „Mediji - sredstva ovisnosti“, „Sukobi“, „Zdrav za pet“, “Što da radim bez YouTu(ber)a?” i Vršnjačko nasilje“, učenici su sa zadovoljstvom aktivno sudjelovali. Navedene aktivnosti poduzimaju se kako bi se podigla razina svijesti javnosti o ovom problemu te kako bi se zajedničkim naporima pridonijelo ostvarivanju zajedničkog cilja - borbi protiv svih oblika ovisnosti te posebice suzbijanju njihove zlouporabe. Opširnije pročitajte u nastavku.

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 15. 12. 2020. 10:43

10. listopada - Dan mentalnog zdravlja

"Kako si danas?" Odgovor na ovo pitanje često izgovorimo bez pretjeranog razmišljanja i uglavnom glasi: "Dobro." No, jeste li se ikada zapitali što se krije iza Vašeg odgovora, jer i kada nas boli, to trebamo reći. Upravo je 10. listopada, dan kada obilježavamo Dan mentalnog zdravlja, izvrstan za taj prvi korak. Svjetska zdravstvena organizacija je 10. listopada proglasila Svjetskim danom mentalnog zdravlja. Svrha obilježavanja ovoga dana je podizanje svijesti o problemima vezanima za mentalno zdravlje. Naša se škola aktivno uključila u međunarodni eTwinning projekt "Me, Myself & I" ("Ja i sva moja lica"), kojemu je cilj ukazati na važnost brige o mentalnom zdravlju djece i mladih, a tim stručnih suradnica preventivnim programom PrevenciJA i PROMJENA ukazuje na važnost postojanja svjesnosti o različitim negativnim saadržajima (mediji, ovisnosti) koji nas okružuju i vrebaju. U našoj školi projektne se aktivnosti provode s učenicima četvrtih i petih razreda. #WorldMentalHealthDay

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 9. 10. 2020. 15:43

Međunarodni dan inteligencije

U četvrtak, 1. listopada, u 4. c razredu je zanimljivom radionicom i predavanjem obilježen Svjetski dan inteligencije, u sklopu eTwinning projekta Me, Myself & I te kao uvod u obilježavanje Dana mentalnog zdravlja koji se obilježava 10. listopada te jedna od aktivnosti prevnetivnog progrma "PrevenciJA i PROMJENA." Učenici su se upoznali s različitim vrstama inteligencije i poznatim osobama čija je inteligencija posebno istaknuta u određenom području. Bilo je vrlo inspirativno!
  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 1. 10. 2020. 09:32
 Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Misao tjedna

"Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet."

                      Nelson Mandela


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 5. 2010.

Ukupno: 1569649
Danas: 2

 


Anketa (mala)
Kako iskorištavate svoje slobodno vrijeme?: 


preskoči na navigaciju