preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Važni dokumenti

Ja i moje potrebe

Vrlo je važno znati što trebamo, prihvatiti mišljenje i izražavanje potreba, osjećaja i želja. Naši petaši i šestaši izrekli su svoje potrebe i raspravili o važnosti osobnih potreba te naučili razliku između želja i potreba. Zahvajujemo našoj gđi Nini iu Indormativno pravnog centra na svojj pomoći koju nam je pružila u održavanju ovih radionica. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Tunjić  datum: 10. 4. 2022. 10:05

Pripreme za potres - Sigurno mjesto kada ste vani

Naši petaši su ovaj utorak pod satom razrednika pronalazili sigurno mjesto sklanjanja u slučaju opasnosti od potresa. Prvi zadatak nam je bio ponoviti kako ćemo se i na koji način sakriti u svojoj učionici ukoliko dođe do potresa. Nakon toga smo podjeljeni u grupe, dobili zadatak kako pomoći djeci na igralištu u slučaju potresa. Nakon završetka našeg zadatka (crteža) svoje znanje smo iskoristili i otišli u školsko dvorište te smo odabrali svoje najsigurnije mjesto. 

Ovim zadatkom učenici su prepoznali sigurna mjesta vanu u slučaju potresa i moguće prepreke na putu do tog mjesta. Pogledajte kako nam je bilo. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Tunjić  datum: 29. 3. 2022. 13:25

Pripreme za potres - "Ringe, ringe potres!"

Petaši su danas demonstrirali što napraviti u slučaju potresa. Nastavnica im nije rekla kad se moraju sakriti već je tijekom nastavnog sata samo povikala potres, a učenici su morali pokazati svoje znanje i vještinu sakrivanja. Nakon toga, slijedila je rasprava o sigurnom postupku: Što ste morali napraviti kada ste čuli riječ potres? Zašto mislite da ste trebali čučnuti kada ste čuli riješ "potres"? Što se može dogoditi kada je potres? Zašto ste morali prekriti lice rukom? i još mnogo korisnih pitanja i još boljih odgovora. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Tunjić  datum: 22. 3. 2022. 14:08

Broj žurnih službi

Danas su naši trečaši učili broj žurne službe. Osmišljavali su pjesmice, tražili skrivene brojeve i nakraju svoje radove ukrasili bojama. Pogledajte kako su se zabavili i zapamtili koji broj moraju zvati ukolio se nađu u nevolji.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Tunjić  datum: 10. 3. 2022. 17:21

Prva pomoć u predloženim problemskim situacijama - "Upoznajmo se s postupcima prve pomoći."

Danas smo u našoj školi imali puno ozljeđenih! Naša ekipa iz prve pomoći spremno je krenula u zbrinjavanje ozljeđenih, a kasnije pokazala ostalim sedmašima kako će pomoći jedni drugima.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Tunjić  datum: 8. 3. 2022. 15:21

Priprema za izvanredne situacije - ekstremni vremenski uvjeti (ovisno o vremenskim uvjetima)

Naši petaši su provjerili svoju spremnost pri izlaganju ekstremnim vremenskim uvjetima, ali ovaj put su morali paziti o kojem godišnjem dobu se radi. Zadatak im je bio riješiti radni listić, obojati ga i objasniti kako se treba obući ovisno o godišenjm dobu. Pogledajte kako je to izgledalo.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Tunjić  datum: 2. 3. 2022. 10:49

Priprema za izvanredne situacije - ekstremni vremenski uvjeti (niske temperature)

Jučer su na satu razrednika učenici petih razreda provjerili svoju spremnost na ekstremne vremenske uvjete. Možemo reći da se većina njih dobro pripremila za hladnije uvjete, a ostale smo morali podučiti kako se obući i krenuti u veliki duboki snijeg. Pogledajte neke od njihovih radova.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Tunjić  datum: 16. 2. 2022. 09:27

Solidarnost na djelu 2021.

Početkom listopada 2021. godine OŠ Hugo Badalić uključila se u akciju Gradskog društva Crvenog Križa Slavonski Brod “Solidarnost na djelu” prikupljanjem financijskih sredstava prodajom bonova. U akciju pod nazivom "Ne dvoji! Za drugog izdvoji!" su bili uključeni svi učenici, učitelji i ostali djelatnici naše škole u kojoj smo prikupili 809,00 kn.

Zahvaljujemo svima koji su pomogli u realizaciji akcije!

Podmladak Crvenog križa OŠ Hugo Badalić

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Tunjić  datum: 27. 12. 2021. 08:16

Mjesec borbe protiv ovisnosti 15.11. - 15.12.2021.

Svake godine u Mjesecu borbe protiv ovisnosti Crveni križ Slavonskog Broda organizira skup mladih Crvenog križa osnovnih i srednjih škola, fakulteta i predškolskih ustanova s ciljem učenja mladih o štetnosti ovisničkih ponašanja i konzumiranja opojnih sredstava. Učenici naše škole su povodom ovog poziva osmislili i izradili videoprezentaciju pod ovogodišnjim motom: "Bolje prestati, nego nestati".  Pogledajete naš video OŠ Hugo Badalić – Bolje prestati, nego nestati

A sve radove možete pogledati na sljedećem linku: Crveni križ – Slavonski Brod

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Tunjić  datum: 2. 12. 2021. 11:03

Radionica prve pomoći za učitelje

Na današnjoj radionici prve pomoći koju su nam proveli djelatnici Gradskog Crvenog križa upoznali smo se sa pružanjem prve pomoći unesrečenog. Naučili smo kako unesrečenog postaviti u bočni položaj, imobilizirati ključnu kost, imobilizirati ostale dijelove tijela te pružiti oživljavanje.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Tunjić  datum: 28. 9. 2021. 11:06

Podizanje svijesti o komunikaciji u izvanrednim situacijama - Napravi plan

Napravi plan je način na koji se možemo dobro organizirati u izvanrednim situacijama. Vrlo je važno napraviti dogovor sa svojom obitelji kad i gdje se moramo sastati ukoliko dođe do iznenadnih i izvanrednih situacija. Naš 5.d je bio podjeljen u dvije grupe. Prvi pokušaj komunikacije oko dogovora je propao, ali u sljedećem pokušaju bili su brzi i jako složni. Zato, napravimo plan gdje i kad ćemo se pronaći i sastati.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Tunjić  datum: 28. 9. 2021. 11:03

1,2,3 potres!

U sklopu projekta "Sigurnija djeca" 5.d razred odradio je aktivnost Demonstriranje sigurnog položaja u slučaju potresa - "1,2,3, potres!" i Označavanje sigurnih zona

Svatko od učenika dobio je dva listića; crveni listić s oznakom X (nesiguran položaj) i zeleni listić s kvačicom (siguran položaj). Zadatak je bio pronaći odgovarajuće mjesto za zaštitu od potresa i označiti ga zelenim listićem te pronaći neodgovarajući položaj i označiti ga crvenim listićem. Mjesto označavanje je bila područna škola Jelas. Evo kako je to izgledalo. Čak je i naš autobus iz učionice engleskog jezika dobio zeleni karton.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Tunjić  datum: 23. 9. 2021. 15:59

Obilježili smo Svjetski dan prve pomoći! - edukacija iz prve pomoći

Svjetski dan prve pomoći obilježava se u subotu, 11. rujna 2021. godine, pod geslom „Budite heroj prve pomoći u školi i svojoj zajednici“. Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana prve pomoći odnosi se na niz preventivnih i spasilačkih vještina za siguran boravak u školi, stavljajući djecu u fokus ovog dana podizanjem svijesti o prvoj pomoći. Stoga je cilj da djeca mogu izbjeći opasnost u svom svakodnevnom životu i da znaju kako reagirati u takvom trenutku.

Naša draga i dugogodišnja gošća gđa Tatjana Kolobarić iz Crvenog križa Slavonski Brod posjetila je naš 5.d razred u područnoj školi i održala nam zanimljivo predavanje. Saznali smo i vidjeli puno toga. Draga Tajo, hvala!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Tunjić  datum: 9. 9. 2021. 16:46

Sigurnija škola - sigurnija djeca

Naša škola u suradnji s CK Hrvatske, ove godine je pristupila platformi  https://sigurnija-djeca.hck.hr s ciljem poboljšanja znanja i ojačavanja kompetencija učenika u osnovnim školama te njihovih učitelja i za teme pripreme za izvanredne situacije, prve pomoći, psihosocijalne podrške i sigurnosti u školama.

Sve aktivnosti naše škole možete pratiti pod odjeljkom Crveni križ na našoj školskoj web stranici.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Tunjić  datum: 7. 9. 2021. 15:50
 Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Misao tjedna

"Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet."

                      Nelson Mandela


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 5. 2010.

Ukupno: 1569648
Danas: 1

 


Anketa (mala)
Kako iskorištavate svoje slobodno vrijeme?: 


preskoči na navigaciju