preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Važni dokumenti

Biciklom u školu

Vrijedni biciklisti naše škole zabilježili su tijekom dvadeset dana natjecanja u travnju više od 400 dolazaka u školu biciklom! Tri prva mjesta na ljestvici poretka, prema evidenciji koju su pažljivo vodili naši šestaši iz projekta Bike2School, izgleda ovako:
 
7.b - 147 dolazaka u školu biciklom
6.a - 108 dolazaka u školu biciklom
6.b - 60 dolazaka u školu biciklom
Umjesto u učionici, pobjednički razred, 7.b, provest će svoj nagradni dan (petak, 17. lipnja) na biciklističkom izletu na Poloj. Čestitamo svim sudionicima!
 
  :: opširnije :: 


objavio: Marija Blagović  datum: 31. 5. 2022. 14:23

Pričaonica srijedom: Hrabrica

Dragi čitatelji, u srijedu, 9. ožujka, održala se još jedna pričaonica srijedom "Stariji za mlađe." Ovoga puta učenice - mlade knjižničarke s polica knjižnice odabrale su slikovnicu "Hrabrica", autorice Željke Horvat - Vukelja. Ovo je priča o dječaku Perici koji uči voziti bicikl, ali mu ne ide. Ima uspona i padova, sumnje, ali na kraju pobijedi njegova upornost, uz poticaj okoline. Prije  čitanja, mlade knjižničarke popričale su s našim prvašićima o važnosti vožnje bicikla i njegovoj ulozi prijevoznog sredstva. 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 10. 3. 2022. 09:23

Bicikliraj u školu!

Dragi učenici,
u sklopu projekta "Biciklom u školu", koji naša škola provodi uz potporu Europske komisije, želimo potaknuti korištenje bicikla kao zdravog i ekološki prihvatljivog oblika svakodnevnog prijevoza. Zato smo osmislili akciju koja počinje u ponedjeljak, 7. ožujka, i traje do 1. travnja. Brojat ćemo i evidentirati učenike koji dolaze biciklom u školu. Razred koji prikupi najviše dolazaka biciklom u školu tijekom tih 20 dana bit će nagrađen jednim danom izleta umjesto nastave. Učenike koji dolaze u školu biciklom evidentirat će učenici koje imenuje školski Erasmus+ tim. Sretno vam i zdravo bicikliranje!
Koordinatorica projekta: Marija Blagović
  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 7. 3. 2022. 10:45

Biciklom u školu - OŠ Hugo Badalić kao domaćin

Osnovna škola „Hugo Badalić“prošloga je tjedna bila jedna  od sudionika Erasmus projekta „Bike2school“ koji se održava od rujna prošle godine i trajat će sve do rujna 2022. godine. Cilj je ovog projekta potaknuti učenike na korištenje bicikla kao zdravog te ekološki prihvatljivog oblika svakodnevnog prijevoza, razvijati tjelesnu snagu, spretnost i samopouzdanje kod učenika kao i njihovu svjesnost te odgovornost za okoliš. Nadalje, u sklopu navedenog projekta učenici imaju priliku upoznati kulturu drugih naroda te naučiti praktičnu uporabu jezičnih te u ovo vrijeme izrazito važnih ICT vještina.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 4. 10. 2021. 10:44

Ljubav prema biciklizmu

Moje ime je Nikolina Buconjić. Rođena sam u Slavonskom Brodu gdje trenutno živim i radim kao učiteljica razredne nastave u produženom boravku. Ljubav prema bicikliranju prisutna je cijeli život, a u zadnje dvije godine postala je strast kad sam preko svoje prijateljice otkrila Liv bicikl.

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 30. 9. 2021. 09:36

Bike 2 school

Sa završetkom nastavne godine, završile su i aktivnosti u Erasmus+ projektu "Biciklom u školu", no samo do sljedeće školske godine!
Iako je ova nastavna godina bila izazovna i drugačija od uobičajenih, učenici i njihovi učitelji proveli su različite projektne aktivnosti, sudjelovali su na Županijskom natjecanju "Sigurno u prometu" , učenici 4. c razreda predvodili su ostale učenike i učitelje u bicikliranju, kada su to vremenski uvjeti dopuštali, te su tako otkrivali prirodne i kulturne znamenitosti našega grada.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 7. 7. 2021. 10:25

Biciklom do natjecanja

Učenici naše škole vrijedno se pripremaju za  natjecanje "Sigurno u prometu", pod mentorstvom učitelja Tehničke kulture Nenada Tonkovića, ujedno i člana projektnog tima Erasmus + projekta: "Bike2school." Ovo je još jedan dokaz kako je bicikliranje dobro i korisno za duh i tijelo, ali i motoričku spretnost, što naši učenici uspešnim rezultatima tijekom prošlogodišnjih natjecanja i dokazuju. Biciklom se zbilja dolazi do cilja, zar ne?!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 31. 3. 2021. 13:45

Biciklom u školu

Učenik 7.b razreda Antonio Lačen svakodnevno dolazi u školu biciklom. Kiša i hladnoća mu ne smetaju jer uz slojevitu i toplu odjeću i korisna pomagala poput kišobrana, vremenske prlike i neprilike ne predstavljaju mu prepreku. Bravo za Antonija i njegovu dobru naviku! Biciklirajući brine o svom zdravlju, ekološki je osvješten te je vrlo "IN" jer u državama Zapadne Europe uobičajeno je koristiti bicikl kao prijevozno sredstvo. Stoga, budimo kao Antonio i biciklirajmo što više!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević Željka Mendek Ocelić  datum: 12. 2. 2021. 09:34

Bike2school

Bike2school nastavlja biciklirati. Ovoga puta bicikli su se parkirali u holu Matične škole i čekaju prve bicikliste! Pogledajte u galeriju, možda i vas potaknu na neke dobre navike, zdrav i ekoomičan način života!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 4. 12. 2020. 15:54

Bike2school s učiteljem Mladenom Crljenom

U sklopu Erasmus+ projekta "Bike2school" učenici - mladi knjižničari intervjuirali su učitelja Engleskoga jezika Mladena Crljena, koji godinama na posao dolazi biciklom i kao takav izvrstan je primjer čovjeka koji biciklirajući jača svoje  tijelo i duh.
Intervju su vodili učenici - mladi knjižničari: Teo Funarić, 8.b i Marina Nikolić, 8.b

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 29. 10. 2020. 09:21

Koliko znamo i kakve su nam navike korištenja bicikla

Polako se navikavamo na novo normalno i vrijeme je za povratak nekim aktivnostima od prije pandemije... a među njima su i naši Erasmus + projekti! Jedan od njih je Bike2School - Biciklom u školu.
Prije no što prionemo učenju o sigurnom i korisnom bicikliranju, pokušali smo ustanoviti koliko znamo i kakve su nam navike korištenja bicikla. Shvatili smo da ima mjesta za poboljšanje. Pogledajte kako i koliko često Hugići voze svoje bicikle i koliko znaju i ne znaju o sigurnosti biciklista u prometu!
Rezultati ankete

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Blagović  datum: 14. 10. 2020. 21:09

Ukrasili smo školu

Učenici, knjižničarka i učitelji su ukrasili školu na temu projekta Bike2school

  :: opširnije :: 


objavio: Antun Vukasović  datum: 5. 3. 2020. 17:45

Erasmus+ „BIKE2SCHOOL“ sastanak u Danskoj

Članovi projektnog tima naše škole od 18. do 22. studenog 2019. godine posjetili su Dansku i grad Odense, gdje se održao prvi projektni sastanak ERASMUS+ KA 229 PROJEKTA „BIKE2SCHOOL“.

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 27. 11. 2019. 11:07

ERASMUS+ KA229 PROJEKT „BIKE2SCHOOL“ BICIKLIRA PREMA DANSKOJ

Članovi projektnog tima naše Škole će od 18. do 23. studenog 2019. godine posjetiti Dansku i grad Odense, gdje će se održati prvi projektni sastanak ERASMUS+ KA 229 PROJEKTA „BIKE2SCHOOL“ sa sljedećim školama partnerima:

  • Ejerslykkeskolen, Odense, Danska
  • Ban Zsigmond Presbyterian Primary School, Tiszafured, Mađarska
  • Osman Ali Cingoz Ortaokulu, Antalya, Turska
  • Glengormley Controlled Integrated Primary School, Glengormley, Sjeverna Irska, Velika Britanija
  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 13. 11. 2019. 16:09

Izložba "Od kotura do bicikla u Slavonskom Brodu"

Danas smo posjetili Državni arhiv u Slavonskom Brodu i pogledali izložbu "Od kotura do bicikla u Slavonskom Brodu". Saznali smo da su još Brođani 19. Stoljeća išli ukorak s vremenom i vozili bicikle, koje su tada nazivali "koturi".  Pogledali smo registracije bicikala od prije više desetljeća, tricikl kakav su vozile naše bake kad su bile male, čuli da su naši stari plaćali porez na bicikle, da je pored Korza nekada bilo čuvano parkiralište za bicikle... Bilo je zanimljivo saznati ponešto o biciklističkoj prošlosti našega grada!
 
  :: opširnije :: 


objavio: Antun Vukasović  datum: 23. 9. 2019. 20:40
 Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Misao tjedna

"Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet."

                      Nelson Mandela


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 5. 2010.

Ukupno: 1569649
Danas: 2

 


Anketa (mala)
Kako iskorištavate svoje slobodno vrijeme?: 


preskoči na navigaciju