preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Važni dokumenti

Pričaonica srijedom - ljetni rastanak

Dragi čitatelji, u srijedu, 8. lipnja, održala se posljednja Pričaonica srijedom za učenike boravkaše. Učenice mlade knjižničarke čitale su nastavak slikovnice "Dalmatiner se vraća kući: Dogodovštine na Hvaru." Uz morsko raspoloženje koje vlada u knjizi, učenicima nije bilo teško zamisliti prizore plaže, mora, vrućeg pijeska, šarenih suncobrana, ležaljki i brodica te su maštajući i likovno se izražavajući otputovali na neka svoja željena mjesta... Ugodne praznike, dugo toplo ljeto i stvaranje novih ljetnih priča žele vam učenici mladi knjižničari  i knjižničarka! Do čitanja u jesen!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 9. 6. 2022. 11:51

Svibanjske i lipanjske knjižnične zgode

Dragi čitatelji, mjeseci svibanj i lipanj u našoj su knjižnici bili ispunjeni nekim uobičajenim aktivnostima, ali i ponekim drugačijim. Ugostili smo književnicu, obilježili Hugin pjesnički dan, "probudili" pjesničke, literarne i umjetničke duše naše škole, stvaralački se izražavali na Danu škole, imali završno samovrednovanje mladih knjižničara u snalaženju među policama prepunih knjiga, učili na satima lektire i medijske pismenosti, igrali se, ispunjavali knjižnični leksikon, čitali i istraživali. Pronađite nas u nastavku! Do mjeseca rujna šaljemo vam poznati knjižničarski pozdrav:"Do čitanja uvijek i svuda!"

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 1. 6. 2022. 10:40

Pričaonica srijedom - Izgubljen u Splitu

U srijedu, 18. svibnja, održala se još jedna Pričaonica srijedom za učenike prvašiće. Ovoga puta mlade su knjižničarke čitale knjigu "Izgubljen u Splitu", slikovnicu iz istoimenog serijala slikovnica o psiću dalmatineru Benu koji sa svojom “obitelji” po prvi puta stiže iz SAD-a u Hrvatsku, gdje se, već prvi dan, izgubi u Splitu. U srcu Dalmacije počinju njegove avanture... Ljeto nam je sve bliže, a ovaj serijal slikovnica idealan je uvod u ljetne avanture! Pronađite ih u svojoj školskoj knjižnici!

Do čitanja!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 19. 5. 2022. 11:06

Hugin literarni dan i susret s književnicom - širimo pjesmom mir

Hugini literarni susreti zamišljeni su kao spoj pjesničkih, glumačkih, kreativnih, knjižničnih, umjetničkih i voditeljskih snaga naše škole i održavaju se od 2013. godine. Tema ovih susreta bila je: "Sloboda je neprocjenjiva", u skladu s temom Noći knjige.
U četvrtak, 5. svibnja i danas, 11. svibnja održali su se po trinaesti put u našim školskim zgradama. Na 13. Huginim literarnim susretima sudjelovali su svi učenici razredne nastave te predstavnici razreda predmetne nastave koji su čitali svoje pjesničke uratke, glumili, svirali i recitirali. Posebnost ovog literarnog susreta je u tome što smo ugostili jednu posebnu i svestranu osobu. Naime, u goste nam je došla učiteljica, književnica, kreativna i velikodušna duša Antonija Wurzberg koja nam je predstavila glavne likove svojih slikovnica - psa Arona i djevojčicu Ritu.
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 11. 5. 2022. 08:08

Dani medijske pismenosti u školskoj knjižnici

Dani medijske pismenosti obilježavaju se i ove školske godine, i to po peti put. Moto ovogodišnjih dana je: "Misli svojom glavom u medijskom labirintu." Na web stranici www.medijska pismenost.hr  moguće je pronaći pregršt korisnih materijala o medijima, njihovoj primjeni i korisnim savjetima za njihovo uključivanje u odgojno - obrazovni proces. Naša školska knjižnica ove godine priključila se radionicom "In medi(ji)as res" za učenike predmetne nastave, po dogovoru. Cilj predavanja s elementima radionice jest osvijestiti učenike o važnosti poštivanja pravila ponašanja u medijskom prostoru, s naznakom kako se jednom nešto napisano i objavljeno u medijskom prostoru teško izbriše. Stoga, pazite što objavljujete i dijelite, koga i kako komentirate i komunicirate, jer u medijskom labirnitu lako se izgubiti... Pravila e-sigurnosti  pronađite u tekstu ispod....

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 4. 5. 2022. 11:59

Knjižnica u društvu gospodina Travnja

Dragi knjigoljupci i oni koji će to tek postati!

U sljedećim rečenicama vodimo vas knjižničarskim putevima jednoga gospodina Travnja. Naime, u nastavku pogledajte kako se  gospodin Travanj proveo u knjižnici,  s kim se družio, učio, igrao, istraživao i čitao. Možda pronađete i sebe! Do čitanja u svibnju!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 2. 5. 2022. 10:26

Pričaonica srijedom: Vuk koji je zalutao u zemlju bajki

Zbirka slikovnica o jednome vuku, autorica Orianne Lallemand i Eleonore Thuillier, puna je nježnih i duhovitih priča za pripovijedanje, slušanje, darivanje, uz koje možete doživjeti lijepe zajedničke trenutke, izraziti osjećaje, maštati, voljeti i sanjariti. U srijedu, 27. travnja na našoj se pričaonici čitala slikovnica o jednome vuku koji je zalutao u zemlju bajki. Je li dobro zalutati u zemlju bajki, koga tamo možete susreti i kakve sve događaje možete doživjeti, provjerite čitajući baš ovu slikovnicu. Naši prvašići rado su je poslušali te potom nacrtali vlastitu naslovnicu, davši joj naslov po želji. Pronađite ih u nastavku. Do čitanja!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 28. 4. 2022. 12:59

Knjiga u središtu Zemlje

Dragi čitatelji, mjesec travanj bogat je događanjima i manifestacijama koje veličaju ulogu i značenje knjige. Jedna od njih svakako je Noć knjige te Svjetski dan knjige i autorskih prava koji se obilježavaju 22. i 23. travnja te Svijet bajki I.B.Mažuranić. Tih dana u svim vrstama knjižnica, knjižarama, muzejima, arhivima i svima onima kojima je djelatnost knjiga i njezina promidžba, različitim se aktivnostima upozorava na važnost čitanja i gajenja ljubavi prema istome kao temelju ljudskoga znanja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 22. 4. 2022. 10:13

Međunarodni dan dječje knjige i Pričaonica srijedom: Juha od bundeve

U srijedu, 6. travnja, održala se još jedna Pričaonica srijedom u kojoj su mlade knjižničarke našim prvašićima čitale knjigu "Juha od bundeve", autorice Helen Cooper. Ova pričaonica posebna je jer smo se dotaknuli Međunarodnog dana dječje knjige i to vrlo zanimljivom i nadasve dječjom knjigom. Naime, Juha od bundeve je istovremeno edukativna i zabavna slikovnica različitoj dobi čitača. Tomu prodonosi pitak i poučan tekst te bogate ilustracije koji zajedno  dočaravaju radnju priče. U nastavku pročitajte kratak sadržaj i posudite ovu zanimljivu, bogato ilustriranu i poučnu knjigu u našoj školskoj knjižnici! Do čitanja!
"Duboko u šumi nalazi se stara, bijela koliba s vrtom u kojem rastu bundeve. Troje prijatelja, Patak, Mačak i Vjeverica, svaki dan kuhaju juhu od bundeve i svatko ima svoja zaduženja. Navečer Mačak svira gajde, Vjeverica bendžo, a mali Patak pjeva. Jednoga dana Patak odluči promijeniti uobičajenu podjelu posla – na njega je red da miješa juhu. Počinje svađa, koja ipak završava sretno, dokazujući da pravo prijateljstvo pobjeđuje sve nedaće i nesuglasice."

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 7. 4. 2022. 09:10

Svjetski dan pripovijedanja i Pričaonica srijedom: Fantastične leteće knjige gospodina Morrisa Lessmorea

U srijedu, 23. ožujka održala se još jedna Pričaonica srijedom, obilježena Svjetskim danom pripovijedanja koji se održava 20. ožujka. Ovoga puta mlade knjižničarke čitale su knjigu "Fantastične leteće knjige gospodina Morrisa Lessmorea", autora Williama Edwarda Joycea. "Slikovnica je to koja uvodi čitatelje u čaroban svijet knjiga i upoznaje ih s ljudima koji su im posvetili cijeli svoj život. Nadahnuvši istoimeni kratki animirani film koji je ovjenčan prestižnom nagradom Oscar, ova je slikovnica u kratko vrijeme zasjela na prvo mjesto New York Timesove ljestvice prodavanosti i na dobrom je putu da postane klasikom suvremene dječje književnosti." (Izvor: Moderna vremena)

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 24. 3. 2022. 09:08

Pričaonica srijedom: Hrabrica

Dragi čitatelji, u srijedu, 9. ožujka, održala se još jedna pričaonica srijedom "Stariji za mlađe." Ovoga puta učenice - mlade knjižničarke s polica knjižnice odabrale su slikovnicu "Hrabrica", autorice Željke Horvat - Vukelja. Ovo je priča o dječaku Perici koji uči voziti bicikl, ali mu ne ide. Ima uspona i padova, sumnje, ali na kraju pobijedi njegova upornost, uz poticaj okoline. Prije  čitanja, mlade knjižničarke popričale su s našim prvašićima o važnosti vožnje bicikla i njegovoj ulozi prijevoznog sredstva. 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 10. 3. 2022. 09:23

Priznanja za čitače

U sklopu Nacionalnog projekta trećeg ciklusa "Otkrij tajnu za budućnost sjajnu" s projektnom temom "Ispiši stranice koje pomiču granice",  učenici naše škole nagrađeni su priznanjima. Naime, knjižnica naše škole, u suradnji s učiteljicama razredne nastave uključila se u ovaj projekt s radionicom "Ordinacija doktora knjiškog moljca" i projektom snimanja zvučnih knjiga "Čit(ajmo) naglas" i za ta dva projekta je nagrađena. U ovom knjižničnom projektu sudjelovalo je 45 učenika razredne nastave koji su od siječnja do travnja 2021. u školskoj knjižnici snimali zvučne knjige. OVDJE pronađite zvučne zapise, a OVDJE naša priznanja! Čitanje je uvijek u modi!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 7. 3. 2022. 08:53

Svjetski dan čitanja naglas i Valentinovska pričaonica - Vuk koji je tražio ljubav

U srijedu, 9. veljače, održala se posebna pričaonica. Sve su posebne, no ova je uhvaćena Amorovom stijelom jer nam stiže Valentinovo, a i obilježavamo Svjetski dan čitanja naglas pa imamo dvostruko slavlje. Da ljubav nije rezervirana samo za taj dan, to već svi znamo, pa su tako mlade knjižničarke osmislile pričaonicu u čast ljubavi. Čitali su knjigu "Vuk koji je tražio ljubav", francuskih autorica Orianne Lallemand i Eleonore Thuillier. Ova knjiga poučava nas kako će nas ljubav pronaći kada se budemo najmanje nadali, no i  kako je  važno ne zaboraviti voljeti sebe. Na kraju su prvašići u nacrtana srca zapisali koga ili što oni nose u svojima srdašcima. Puno je toga... U nastavku pronađite fotografije naših prvašića i mladih knjižničarki. Do čitanja!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 9. 2. 2022. 07:55

Knjige i šarolika veljača

Dragi čitatelji, mjesec veljača šarolika je po mnogočemu. Osim karnevala, veselih maski, vrućih pokladnica i ljubavi, veljača je mjesec kada knjige i knjižnice obilježavaju dva zanimljiva nadnevka, Svjetski dan čitanja naglas (2.2.) i Međunarodni dan darivanja knjiga (14.2.). Mladi knjižničari naše škole pozivaju vas na obilježavanje Međunarodnog dana darivanja knjiga koje se tradicionalno obilježava 14. veljače. Ako u svojoj kućnoj knjižnici posjedujete knjige koje ste pročitali i po nekoliko puta, a uzrastom ih prerasli, donesite ih u školsku knjižnicu te ih udomite! Naša škola već  je četvrtu godinu uključena u ovu akciju. Stoga, pridružimo se i ove godine ovoj akciji i darujmo jedni drugima LJUBAV kroz knjigu!
 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 4. 2. 2022. 11:52

Siječanjske knjižnične čarolije

Dragi čitatelji, OVDJE pronađite siječanjske knjižne čarolije iz školske knjižnice. Ako zavirite, pronaći ćete male i velike knjigoljupce koji su vrijedno i vješto istraživali, učili, čitali i pripovijedali uz obradu lektire na knjižničarkin način, pričaonice srijedom te knjižnično - infrmacijsko obazovanje, kada su se upoznali s priručnom zbirkom i medijima oko nas. Do veljače, šaljemo vam veliki pozdrav. Do čitanja!  Čitajmo uvijek i svuda!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 28. 1. 2022. 08:38

Božićna pričaonica srijedom - Matovilka

Dragi čitatelji, u srijedu se održala posljednja pričaonica u ovoj kalendarskoj godini. Bila je po mnogo čemu posebna, najviše po čaroliji... Naime, učenice mlade knjižničarke presvukle su se u bajkovito ruho ušavši tako u svoje omiljene likove iz bajki i priča te su s lakoćom čitanja i dramatizacije predočile, našim najmlađim učenicima, bajku braće Grimm "Matovilka." Sretan Božić, načitanu novu 2022. godinu i još puno novih stranica i poglavlja u vašim životima žele Vam učenici-  mladi knjižničari i knjižničarka! OVDJE nas pronađite!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 22. 12. 2021. 12:58

Bookflix?!

!

Dragi čitatelji, od prošloga tjedna na vratima knjižnice možete pronaći najnovije naslove iz školske knjižnice razvrstane u različite kategorije. Tako možete pronaći najpopularnije naslove, naslove po kojima su snimljeni filmovi te one koje preporučuje knjižničarka. Bookflix će se redovito ažurirati novim naslovima. Vjerujemo da ćete i vi pronaći nešto za sebe na školskom Bookflixu! Do čitanja!

P.S. Ova aktivnost dio je eTwinning projekta poticanja čitanja "Uz čitanje riječi rastu 2."

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 15. 12. 2021. 11:01

Godina čitanja i Pričaonica srijedom: Vuk koji je želio biti superjunak

Dragi čitatelji i ljubitelji knjiga, 

u srijedu, 24. studenog održala se još jedna Pričanica srijedom, a Mladi knjižničari su ovoga puta našim prvašićima čitali knjigu "Vuk koji je želio biti superjunak."  OVDJE pogledajte kako je bilo. Ako želite sazati sve dogodovštine jednoga vuka, u knjižnici vas čekaju vuk koji nije volio čitati, vuk koji je htio biti druge boje, vuk koji je tražio ljubav, vuk koji je zalutao u svijet bajki... Pronađite VUKA i uživajte u čitanju uvijek i svuda!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 24. 11. 2021. 09:51

Godina čitanja i Pričaonica srijedom - Zdenko Slovojed

U srijedu, 17. studenog održala se još jedna pričaonica srijedom u kojoj učenici - mladi knjižničari našim prvašićima čitaju slikovnice s polica školske knjižnice. Ovoga puta to je bila knjiga Željke Horvat Vukelja: "Zdenko Slovojed". Učenici su ponovili svoje znanje o slovima, crtali su i bojali svoja omiljena slova te ih kreativno ukrašavali. Ovdje pogledajte kako nam je bilo. Do čitanja!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 19. 11. 2021. 11:43

Lektira srca – I mi smo sudionici rata Vijest ima dokument u privitku

Danas, točno trideset godina poslije ništa pa ni gusta magla ne može zamagliti naše sjećanje… Sjećanje na Vukovar i Domovinski rat.

S tugom i zahvalnošću prisjećamo se najtežih dana borbe za neovisnost. Na prozorima i ulicama diljem zemlje gore svijeće, svjetla nade i ljubavi.

Svaki plamen podsjeća na živote koji su se ugasili i postali temelj naše slobode.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 18. 11. 2021. 20:22

Riječi za Vukovar

Učenice - mlade knjižničarke iz 5. b razreda, Diva Herceg, Katja Čujak i Tena Leda Štević, prigodnim i dostojanstvenim tekstom uveličale su Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje. Ovdje možete poslušati njihove RIJEČI ZA VUKOVAR!

Neka svjetlo nade vječno tinja u našim srcima!  

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 17. 11. 2021. 12:05

ČITANJEM DO ZVIJEZDA - VJEŠTICE

Ovoga ponedjeljka, točnije 15. studenog 2021. završio je Mjesec hrvatske knjige. Između ostaloga, mi smo ga proveli u kinu pogledavši projekciju filma "Vještice" po istoimenoj knjizi autora Roalda Dahla. Bilo je vrlo zanimljivo pogledati ovaj neobičan i zanimljiv film, a nakon projekcije učenici su odmah primijetili razlike između filma i knjige. Preostaje nam još samo jedan film za pogledati, a to je "Dom gospođice Peregrine" i tada krećemo s ispitivanjem znanja u kvizu poticanja čitalačke pismenosti i razvijanja kulture čitanja pod nazivom" Čitanjem do zvijezda." Čitamo se! Pronađite nas OVDJE!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 15. 11. 2021. 12:12

Rastanak s Mjesecom hrvatske knjige

Kraj Mjeseca hrvatske knjige završit ćemo pjesmom učenice 7.b razreda, mlade knjižničarke koja pokazuje iznimnu lakoću pisanja i maštanja. Bravo Josipa Mendeš!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 15. 11. 2021. 11:45

Godina čitanja i Pričaonica srijedom: Pijanistica

Dragi čitatelji, ove srijede održala se druga Pričaonica srijedom, a mladi knjižničari čitali su knjigu Željke Horvat - Vukelje: Pijanistica, kao i priliči Mjesecu hrvatske knjige u Godini čitanja. Uz zanimljivu radnju i likove, učenici su se upoznali i s glazbenom abecedom te su pjevajući napustili pričaonicu! 

ČITAJMO DA NE OSTANEMO BEZ RIJEČI, ČITAJMO UVIJEK I SVUDA U GODINI ČITANJA!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 29. 10. 2021. 11:28

Lektira koja ne živcira

Od ove školske godine, kako smo ranije o tome ovdje i pisali, u sklopu Mjeseca hrvatske knjige, uključili smo se u projekt "Lektira koja je živcira." Kao ishod suradnje naše školske knjižnice, Darije Vlajnić, voditeljice Kazališne družine I. B. Mažuranić, režiserke Ive Srnec i dvoje sjajnih mladih glumaca, u srijedu 27. listopada, projekt je dobio svoj početak. Naime, glumci i režiserka su učenicima 3.a i 3. b razreda predstavili knjigu "Čudnovate zgode šegrta Hlapića." Uz sjajnu glumu, interperataciju likova, pomno osmišljene pokrete i zvukove, glumci su polako, ali sigurno "uvukli" naše učenike u radnju, davši im ulogu glumaca. Ovo zanimljivo iskustvo dokazuje kako lektira ne živcira, već motivira! OVDJE pogledajte lektiru koja ne živcira!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 28. 10. 2021. 12:10

Srebrne svirale Dragutina Tadijanovića - terenska nastava 8. a i b razreda

Obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige u 8. a i b razredu započeli smo obradom zbirke poezije Dragutina Tadijanovića Srebrne svirale. 

Posebno je zadovoljstvo čitati poeziju pjesnika koji je duboko vezan za naš zavičaj i čija je pozija protkana čežnjom i nostalgijom za slavonskim oranicama i rodnim zavičajem. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 22. 10. 2021. 19:49

Značajni nadnevci - Dan kravate 18.10.

U ponedjeljak, 18. listopada, različitim aktivnostima, poput crtanja i bojanja velike kravate, ukrašavanja učionica i hodnika kravatama, nošenjem kravate oko vrata, igranjem tradicionalne igre školice na malo drugačiji način  te fotografiranja s neobičnim likovima, obilježili smo Dan kravate. Kravata je dio hrvatske povijesti, kulture, baštine i prepoznatljivosti u svijetu te kao takva zaslužuje svoj dan, a učenici, učitelji i ostali djelatnici aktivno i voljno sudjelovali su u njemu. "Kravata - ponos Hrvata!"
Zaigrajte igu, pronađite nas u galeriji i budite i vi dio ovoga dana! Zavirite i na Facebook stranicu naše škole!
ZAVIRI, OSJETI I DOŽIVI!
 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 19. 10. 2021. 14:28

Mladi knjižničari u akciji

Izvannaastavna akttivnost Mladi knjižničari održava se ponedjeljkom, srijedom i petkom u Matičnoj te četvrtkom u Područnoj školi. U nju su uključeni učenici petih, šestih, sedmih i osmih razreda, a cilj je družiti se i učiti s knjigom, knjižnicom, časopisima, referentnom zbirkm, upoznati i svladati tehničku obradu knjiga, naučiti UDK klasifikaciju i knjižničarske pojmove, znati točan raspored knjižničnog fonda, razumijeti put koji knjiga treba prijeći da bi od nakladnika došla u ruke korisnika, kreativno se izraziti, sudjelovati u kulturno - javnoj djelatnosti te tako vježbati vještine potrebne za cjeloživotno učenje i život. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 14. 10. 2021. 16:02

Godina čitanja i Pričaonica srijedom: Oprostite, jeste li vi vještica?!

Počela je Pričaonica srijedom za prvašiće boravkaše. Mladi knjižničari objasnili su prvašićima zašto i kada obilježavamo Mjesec hrvatske knjige i zašto je važno svaki dan pomalo čitati. Mlade knjižničarke su im potom pročitale, odglumile i predstavile knjigu "Oprostite, jeste li vi vještica?!" Pričaonice će se održavati dva puta mjesečno, od 13:10 do 14:00. Namijenjene su učenicima koji svoje slobodno vrijeme nakon nastave provode u boravku - prvašićima, a sve zbog jednog razloga. Potaknuti najmlađu školsku generaciju na čitanje iz užitka zabave, razonode dobre navike i istraživanja, a ne obveze. Zavirite ovdje i pogledajte kako je bilo...

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 14. 10. 2021. 15:29

Ajmo HRVATI se s knjigom u novoj knjižnici!

U Mjesecu hrvatske knjige u Godini čitanja, školska knjižnica PŠ Jelas otvorila je vrata novog prostora. Knjižnica je mjesto znanja, učenja, informacija, kulture, ali i mjesto ugode, zabave i istraživanja. Stoga su u novom ruhu nekadašnje svlačionice svoj dom pronašle knjige za najmlađe, djecu, omladinu, knjige referentne zbirke, stručna literatura za nastavnike, periodika, didaktički kutak za najmlađe, igraonica, knjižnični senzorni vrt, kutak za opuštanje, informatički kutak i knjižnično - informacijski pult. Kako je tekao preobražaj školske knjižnice pronađite OVDJE. Čekamo vas! Čit(AJMO) Školo u Godini čitanja, uvijek i svuda!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 14. 10. 2021. 09:58

Lektira koja ne živcira

U Mjesecu hrvatske knjige počinjemo s novim projektom koji potiče na čitanje i njegovanje čitalačke pismenosti, kao ključne i temeljne pismenosti svim pismenostima 21. stoljeća. Uz školsku knjižnicu, učenike 3. a i 3. b razreda, Kazališnu družinu I. B. Mažuranić i producenticu Ivu Srnec, započinjemo projekt  "Lektira koja ne živcira", kao jedina Osnovna škola u RH. Prvi susret s glumcima i projektom planiran je upravo u Mjesecu hrvatske knjige, i to s  knjigom Čudnovnate zgode šegrta Hlapića, legendarne I. B. Mažuranić. Bit će vrlo zanimljivo! U nastavku pročitajte detalje!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 12. 10. 2021. 18:10

Hoće li računalo zamijeniti knjigu?!

Prošli je tjedan u 8. razredima OŠ Hugo Badalić MŠ održana parlaonica na vrlo važnu temu:  Hoće li računalo zamijeniti knjigu? 

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 12. 10. 2021. 18:08

Kad kažem Hrvatska, mislim na…

Kad kažem Hrvatska, mislim na…

Na što vi pomislite, dragi čitatelji?

Na satu Hrvatskoga jezika u osmim razredima Područne škole Jelas 8. listopada prisjetili smo se se povijesti hrvatskoga naroda te obilježili Dan Hrvatskoga sabora, dan kada je Hrvatska postala neovisna. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 12. 10. 2021. 17:47

Mjesec hrvatske knjige 2021.

Programski odbor Mjeseca hrvatske knjige 2021. na 1. sjednici, održanoj 14. travnja 2021. godine, usvojio je prijedlog da svečano otvorenje manifestacije bude u Požegi 15. listopada 2021. godine. I naša školska knjižnica tradicionalno se uključila u program Mjeseca hrvatske knjige. Uz eTwinning projekte poticanja čitalačke pismenosti u koje je školska knjižnica uključena te uz Nacionalni projekt  za poticanje čitanja i kulture čitanja "Čitanjem do zvijezda", nastavljamo i s Pričaonicama srijedom s učenicima prvih razreda u kojima će učenici Mladi knjižničari birajući knjige s polica školske knjižnice upoznavati najmlađe učenike s hrvatskim autorima bajki, priča, pjesama i pripovijetki.

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 12. 10. 2021. 17:32

Uz čitanje riječi rastu 2

Ove školske godine uključili smo se u još jedan eTwinning projekt pod nazivom "Uz čitanje riječi rastu 2." Osnovne informacije o projektu, ciljevima, namjeni, ishodima te sudionicima pronađite u nastavku teksta. 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 6. 10. 2021. 13:42

Sretan Dan učitelja

Učitelji učenicima i obrnuto!

Dragi čitatelji, pozivamo vas da budete sudionici ove aktivnosti. Nije teško! Važno je da prije nastavka čitanja ove objave obavite sljedeće zadatke:

1. Nacrtajte cvijet!

2. Svoj crtež (cvijet) usporedite s našim čitajući nastavak objave!

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 5. 10. 2021. 13:19

Anketa o čitalačkim navikama učenika

Započeli smo još jednu avanturu, još jedan projekt, a kako su se odvijale naše prve aktivnosti pročitajte u nastavku!

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 27. 9. 2021. 16:56

Putevima Huge Badalića Vijest ima dokument u privitku

Tko je Hugo Badalić? pitaju me prijatelji, poznanici, rodbina.

Znam li ja, znamo li mi? postavljam i sebi isto pitanje.

Odgovor na ovo pitanje i kako smo proslavili rođendan pjesnika po kojemu se zove naša škola, potražite u nastavku!

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 24. 9. 2021. 17:17

ZNAČAJNI NADNEVCI: Obljetnica rođenja Huge Badalića 18. 9. 2021.

Danas, 18. rujna 2021. godine obilježavamo 170. obljetnicu rođenja Huge Badalića, književnika po kojemu naša škola nosi ime.
CRTICE IZ ŽIVOTA
Hugo Badalić rodio se 18. rujna 1851. godine u Slavonskom Brodu, gradu kojega je u svojim pjesmama nazivao zavičajnim mjestom. Pretpostavlja se da je Hugo s obitelji stanovao u jednoj od graničarsko - upravnih zgrada na Vijušu, u današnjoj Vrazovoj ulici. Odmalena je gajio ljubav prema pisanoj riječi. Najznačajnija pjesma s kojom je ušao u svijet književnosti je "Dragin stan", a s pjesmom "Tri grada" opjevao je svoje zavičajno mjesto – Slavonski Brod.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 18. 9. 2021. 14:50
 Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Misao tjedna

"Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet."

                      Nelson Mandela


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 5. 2010.

Ukupno: 1569649
Danas: 2

 


Anketa (mala)
Kako iskorištavate svoje slobodno vrijeme?: 


preskoči na navigaciju