preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Važni dokumenti

Srebrne svirale Dragutina Tadijanovića - terenska nastava 8. a i b razreda

Obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige u 8. a i b razredu započeli smo obradom zbirke poezije Dragutina Tadijanovića Srebrne svirale. 

Posebno je zadovoljstvo čitati poeziju pjesnika koji je duboko vezan za naš zavičaj i čija je pozija protkana čežnjom i nostalgijom za slavonskim oranicama i rodnim zavičajem. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 22. 10. 2021. 19:49

Značajni nadnevci - Dan kravate 18.10.

U ponedjeljak, 18. listopada, različitim aktivnostima, poput crtanja i bojanja velike kravate, ukrašavanja učionica i hodnika kravatama, nošenjem kravate oko vrata, igranjem tradicionalne igre školice na malo drugačiji način  te fotografiranja s neobičnim likovima, obilježili smo Dan kravate. Kravata je dio hrvatske povijesti, kulture, baštine i prepoznatljivosti u svijetu te kao takva zaslužuje svoj dan, a učenici, učitelji i ostali djelatnici aktivno i voljno sudjelovali su u njemu. "Kravata - ponos Hrvata!"
Zaigrajte igu, pronađite nas u galeriji i budite i vi dio ovoga dana! Zavirite i na Facebook stranicu naše škole!
ZAVIRI, OSJETI I DOŽIVI!
 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 19. 10. 2021. 14:28

Mladi knjižničari u akciji

Izvannaastavna akttivnost Mladi knjižničari održava se ponedjeljkom, srijedom i petkom u Matičnoj te četvrtkom u Područnoj školi. U nju su uključeni učenici petih, šestih, sedmih i osmih razreda, a cilj je družiti se i učiti s knjigom, knjižnicom, časopisima, referentnom zbirkm, upoznati i svladati tehničku obradu knjiga, naučiti UDK klasifikaciju i knjižničarske pojmove, znati točan raspored knjižničnog fonda, razumijeti put koji knjiga treba prijeći da bi od nakladnika došla u ruke korisnika, kreativno se izraziti, sudjelovati u kulturno - javnoj djelatnosti te tako vježbati vještine potrebne za cjeloživotno učenje i život. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 14. 10. 2021. 16:02

Pričaonice srijedom: Oprostite, jeste li vi vještica?!

Počela je Pričaonica srijedom za prvašiće boravkaše. Mladi knjižničari objasnili su prvašićima zašto i kada obilježavamo Mjesec hrvatske knjige i zašto je važno svaki dan pomalo čitati. Mlade knjižničarke su im potom pročitale, odglumile i predstavile knjigu "Oprostite, jeste li vi vještica?!" Pričaonice će se održavati dva puta mjesečno, od 13:10 do 14:00. Namijenjene su učenicima koji svoje slobodno vrijeme nakon nastave provode u boravku - prvašićima, a sve zbog jednog razloga. Potaknuti najmlađu školsku generaciju na čitanje iz užitka zabave, razonode dobre navike i istraživanja, a ne obveze. Zavirite ovdje i pogledajte kako je bilo...

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 14. 10. 2021. 15:29

Ajmo HRVATI se s knjigom u novoj knjižnici!

U Mjesecu hrvatske knjige u Godini čitanja, školska knjižnica PŠ Jelas otvorila je vrata novog prostora. Knjižnica je mjesto znanja, učenja, informacija, kulture, ali i mjesto ugode, zabave i istraživanja. Stoga su u novom ruhu nekadašnje svlačionice svoj dom pronašle knjige za najmlađe, djecu, omladinu, knjige referentne zbirke, stručna literatura za nastavnike, periodika, didaktički kutak za najmlađe, igraonica, knjižnični senzorni vrt, kutak za opuštanje, informatički kutak i knjižnično - informacijski pult. Kako je tekao preobražaj školske knjižnice pronađite OVDJE. Čekamo vas! Čit(AJMO) Školo u Godini čitanja, uvijek i svuda!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 14. 10. 2021. 09:58

Lektira koja ne živcira

U Mjesecu hrvatske knjige počinjemo s novim projektom koji potiče na čitanje i njegovanje čitalačke pismenosti, kao ključne i temeljne pismenosti svim pismenostima 21. stoljeća. Uz školsku knjižnicu, učenike 3. a i 3. b razreda, Kazališnu družinu I. B. Mažuranić i producenticu Ivu Srnec, započinjemo projekt  "Lektira koja ne živcira", kao jedina Osnovna škola u RH. Prvi susret s glumcima i projektom planiran je upravo u Mjesecu hrvatske knjige, i to s  knjigom Čudnovnate zgode šegrta Hlapića, legendarne I. B. Mažuranić. Bit će vrlo zanimljivo! U nastavku pročitajte detalje!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 12. 10. 2021. 18:10

Hoće li računalo zamijeniti knjigu?!

Prošli je tjedan u 8. razredima OŠ Hugo Badalić MŠ održana parlaonica na vrlo važnu temu:  Hoće li računalo zamijeniti knjigu? 

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 12. 10. 2021. 18:08

Kad kažem Hrvatska, mislim na…

Kad kažem Hrvatska, mislim na…

Na što vi pomislite, dragi čitatelji?

Na satu Hrvatskoga jezika u osmim razredima Područne škole Jelas 8. listopada prisjetili smo se se povijesti hrvatskoga naroda te obilježili Dan Hrvatskoga sabora, dan kada je Hrvatska postala neovisna. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 12. 10. 2021. 17:47

Mjesec hrvatske knjige 2021.

Programski odbor Mjeseca hrvatske knjige 2021. na 1. sjednici, održanoj 14. travnja 2021. godine, usvojio je prijedlog da svečano otvorenje manifestacije bude u Požegi 15. listopada 2021. godine. I naša školska knjižnica tradicionalno se uključila u program Mjeseca hrvatske knjige. Uz eTwinning projekte poticanja čitalačke pismenosti u koje je školska knjižnica uključena te uz Nacionalni projekt  za poticanje čitanja i kulture čitanja "Čitanjem do zvijezda", nastavljamo i s Pričaonicama srijedom s učenicima prvih razreda u kojima će učenici Mladi knjižničari birajući knjige s polica školske knjižnice upoznavati najmlađe učenike s hrvatskim autorima bajki, priča, pjesama i pripovijetki.

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 12. 10. 2021. 17:32

Uz čitanje riječi rastu 2

Ove školske godine uključili smo se u još jedan eTwinning projekt pod nazivom "Uz čitanje riječi rastu 2." Osnovne informacije o projektu, ciljevima, namjeni, ishodima te sudionicima pronađite u nastavku teksta. 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 6. 10. 2021. 13:42

Sretan Dan učitelja

Učitelji učenicima i obrnuto!

Dragi čitatelji, pozivamo vas da budete sudionici ove aktivnosti. Nije teško! Važno je da prije nastavka čitanja ove objave obavite sljedeće zadatke:

1. Nacrtajte cvijet!

2. Svoj crtež (cvijet) usporedite s našim čitajući nastavak objave!

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 5. 10. 2021. 13:19

Anketa o čitalačkim navikama učenika

Započeli smo još jednu avanturu, još jedan projekt, a kako su se odvijale naše prve aktivnosti pročitajte u nastavku!

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 27. 9. 2021. 16:56

Putevima Huge Badalića Vijest ima dokument u privitku

Tko je Hugo Badalić? pitaju me prijatelji, poznanici, rodbina.

Znam li ja, znamo li mi? postavljam i sebi isto pitanje.

Odgovor na ovo pitanje i kako smo proslavili rođendan pjesnika po kojemu se zove naša škola, potražite u nastavku!

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 24. 9. 2021. 17:17

ZNAČAJNI NADNEVCI: Obljetnica rođenja Huge Badalića 18. 9. 2021.

Danas, 18. rujna 2021. godine obilježavamo 170. obljetnicu rođenja Huge Badalića, književnika po kojemu naša škola nosi ime.
CRTICE IZ ŽIVOTA
Hugo Badalić rodio se 18. rujna 1851. godine u Slavonskom Brodu, gradu kojega je u svojim pjesmama nazivao zavičajnim mjestom. Pretpostavlja se da je Hugo s obitelji stanovao u jednoj od graničarsko - upravnih zgrada na Vijušu, u današnjoj Vrazovoj ulici. Odmalena je gajio ljubav prema pisanoj riječi. Najznačajnija pjesma s kojom je ušao u svijet književnosti je "Dragin stan", a s pjesmom "Tri grada" opjevao je svoje zavičajno mjesto – Slavonski Brod.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 18. 9. 2021. 14:50
 Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Misao tjedna

"Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet."

                      Nelson Mandela


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 5. 2010.

Ukupno: 1504993
Danas: 11

 


Anketa (mala)
Kako iskorištavate svoje slobodno vrijeme?: 


preskoči na navigaciju