preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Važni dokumenti
vijesti

Virtualna knjižnica

Dragi čitatelji, na poveznici možete pronaći vašu školsku knjižnicu u virtualnom okruženju. Ova virtualna knjižnica zamišljena je kao izvor različitih materijala, korisnih stranica  i savjeta za učenike, roditelje i učitelje. Obuhvaća različite sadržaje i područja. Njezin sadržaj mijenjat će se i nadopunjavati svakodnevno. Istražujte, klikajte i uživajte! Do čitanja! Vaša školska knjižničarka

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 23. 3. 2020. 15:19

Ostani doma i budi sretan!

Pogledajte što je naša učenica 8.b razreda Petra Zavor poručila svima nama, posebno svojim vršnjacima, i onima mlađima, te pročitajte zašto je dobro ostati doma.  Savjeti iz školske knjižnice:
- Ispuni svoje vrijeme i pročitaj knjigu koja godinama stoji na polici ili potraži besplatno dostupne elektroničke knjige
- Započni neki novi hobi ili se bavi starim.
- Pomozi ukućanima! Tvoji su ukućani sigurno zabrinuti. Svojevoljno pomozi u nekom kućanskom poslu i olakšaj im trenutnu situaciju.
- Osmisli aktivnosti za sve! Zaigrajte društvene igre jer na televiziji su ionako samo vijesti.
- Slušaj priče na You Tube kanalu "Mali čitači
- Čitaj online verzije dječjih ČASOPISA - BESPLATNO
Istražujte, čitajte, uživajte i ostanite doma!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 20. 3. 2020. 08:54

Savjeti iz školske knjižnice

Nisam posudio/la knjigu za ožujak!!! Ne brini, tu su e-lektire! S obzirom na trenutnu situaciju i činjenicu da je, stoga, vaša školska knjižnica prekinula s redovitim knjižničnim, odgojno-obrazovnim i kulturno-javnim poslovima, prelazimo na virtualni rad. Možda se nekome od vas dogodilo da je ostao/la bez svoje lektirne knjige. Ne brinite, sada nam više nego ikada u pomoć stižu elektroničke knjige. Na stranici https://lektire.skole.hr/ možete besplatno sa svojim AAI identitetom pristupiti e-lektirama te odabrati one koje želite pročitati, poslušati i naučiti nešto novo o piscima s kojima ste se svakodnevno susretali tijekom nastavnog procesa ili ćete se tek susresti. Istražujte, čitajte, uživajte i ostanite doma! Čitamo se!
 
  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 20. 3. 2020. 08:28

Svoju knjigu daruj, tuđe srce obraduj!

Dragi čitatelji, mladi knjižničari naše škole pozivaju vas na obilježavanje Međunarodnog dana darivanja knjiga koje se tradicionalno obilježava 14. veljače. Naša škola veće je treću godinu uključena u ovu akciju. Stoga, pridružimo se i ove godine ovoj akciji i darujmo jedni drugima LJUBAV kroz knjigu!
Donesite u svoju školsku knjižnicu slikovnice ili knjige za djecu koje ste uzrastom prerasli i više ih ne čitate. Na ovaj način nekome ćete uljepšati svakodnevnicu i učiniti dobro djelo. Prikupljene knjige darovat će se potrebitima, o čemu ćete na vrijeme biti obaviješteni. Do sljedećeg čitanja, pozdrav iz školske knjižnice!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 5. 2. 2020. 15:31

Reciklirana priča

Dragi naši čitatelji, danas su učenici razredne nastave Matične škole imali priliku sudjelovati u jednoj vrlo zanimljivoj predstavi, točnije „Recikliranoj priči“, kazališne družine „Svarog“ iz Zagreba.  Priča je to čije je mjesto radnje jedan kontejner, i to ne običan kontejner, već onaj namijenjen staklenom otpadu. I ništa tu bi bilo čudno da jedna djevojka nije u njega ubacila plastičnu bočicu. I onda počinje zavrzlama! Unatoč djevojčinoj upornosti kontejner nije htio primiti plastičnu bočicu u svoj spremnik! Na kraju priče djevojka je, uz pomoć publike - naših učenika, shvatila u čemu je problem. Priča je vrlo maštovita i poučna i učenici su tijekom priče aktivno sudjelovali u svakoj zgodi i nezgodi glavnih likova. Naučili su kako i od čega staklo nastaje te su ponovili u koji ga spremnik odlažemo i kako ga recikliramo. Bilo je izvrsno! Reciklirajte, inspirirajte i živite u skladu s prirodom!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 4. 2. 2020. 16:22

Čestitka iz školske knjižnice

Dragi ljubitelji knjige, i oni koji će to tek postati, neka Vam godina nova donese još više želje, motivacije, inspiracije i znatiželje za znanjem! Knjiga je čovjekov najbolji prijatelj. Ona ga tješi, savjetuje, daje mu nadu, rješava njegove probleme, nedoumice, pokazuje mu pravi put…
Čitajte, istražujte i putujte uz knjige i knjižnice u neistražena područja znanja i dohvatite najviše vrhove svojih mogućnosti i sreće! Sretan Božić, sretnu i načitanu 2020. godinu žele Vam Mladi knjižničari i vaša školska knjižničarka!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 23. 12. 2019. 10:49

U ritmu Mjeseca hrvatske knjige i Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica

U utorak, 15. listopada, počinje Mjesec hrvatske knjige u kojemu se različitim aktivnostima i događanjima u svim vrstama knjižnica Republike Hrvatske ukazuje na važnost čitanja i doživljavanja knjiga kao neiscrpnih izvora znanja. Također, obilježava se i Međunarodni mjesec školskih knjižnica uz krilaticu „Maštajmo!“, a njime se ukazuje na važnost uloge školskih knjižnica u odgoju i obrazovanju kompetentnih mladih snaga. Ovogodišnja tema Mjeseca hrvatske knjige nosi naziv „U ritmu čitanja“. U našoj školskoj knjižnici ovaj mjesec obilježit će se u ritmu učenja, prenošenja znanja, kulturnog djelovanja, kritičkog zaključivanja i kreativnog razmišljanja. Uz već tradicionalnu „pričaonicu glazbaonicu“ za učenike „boravkaše“, naša škola i njezini učenici, učitelji i svi djelatnici prigodno će obilježiti Dan kravate, simbol hrvatske tradicije i kulturne baštine, a uz knjižnično - informacijsko - medijsku naobrazbu učenika viših razreda, obradu lektire na drugačiji način za učenike nižih razreda te odlazak na Interliber – međunarodni sajam knjiga, školska će knjižnica nastaviti uobičajenim ritmom i tempom rada. Citirajući Jorgea Luisa Borgesa i njegovu poznatu rečenicu: „Raj sam oduvijek zamišljao kao neku vrstu knjižnice!“, pridružujemo se slavlju o knjizi i s knjigom, uz misao kako u knjižnici i nemoguće postaje moguće, jer knjiga je znanje!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 14. 10. 2019. 16:00

Twist u našoj školi

Danas je našu školu posjetio pisac Jadranko Bitenc. Ovaj svestrani umjetnik, profesor, scenarist, član Društva hrvatskih književnika i nekadašnji voditelj Centra za kulturu Pučkog otvorenog učilišta u Ivanić Gradu, napisao je djela koja su svojom tematikom vrlo zanimljiva učenicima, iako su neka od njih pisana i prije 30 godina. Stoga su naši šestaši sa zadovoljstvom pročitali knjigu “Twist na bazenu”, koja je i bila poticaj ovom susretu s književnikom koji je održan u blagovaonici Matične škole za učenike petih, šestih i sedmih razreda. Uz prigodnu dobrodošlicu, plesanje twista i upoznavanje, susret je mogao početi! “Pyjama Blues”, “Statist”, “Lana-godina mačke”, “Ljeto na koljenima”, “Osmijeh nepopravljivog optimista”, “Meko okidanje” i “Apsolutni početnici” naslovi su knjiga ovoga vrlo zanimljivog književnika koji je u njih ugradio i autobiografske crtice te ih tako učinio zanimljivijim i intrigantnijim za svoje čitatelje. Inspiraciju pronalazi u susretima s ljudima, svakodnevnim situacijama, razgovorima, sretnim i nesretnim ljubavima, putovanjima, a možda mu i današnji susret s učenicima naše škole bude motivacija prema krajnjem cilju-novom romanu.

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 13. 5. 2019. 20:52

Obilježili smo Dane medijske pismenosti

Dragi čitatelji, tijekom ovoga i prošloga tjedna u našoj školi obilježili smo Dane medijske pismenosti. Različitim radionicama za učenike razredne i predmetne nastave upozorilo se na problem postojanja „šume“ tema i aktualnosti koje nas svakodnevno okružuju te činjenice kako samo jedan klik miša ili tipkovnice učenike dijeli od neprimjerenih sadržaja s različitih medija. Stoga je školska knjižničarka Tanja Štević održala radionice pod nazivom „Pametno s pametnim tehnologijama“ s učenicima trećih i četvrtih razreda PŠ Jelas te učenicima drugih razreda Matične škole. Učenici su prepoznali i razlikovali medije i medijska sredstva koja ih okružuju (televizija, Internet, radio, igrače konzole, mobiteli, knjige, novine, časopisi) te su na video primjerima raspravljali o njihovim prednostima, nedostacima i potencijalnim opasnostima koje mogu loše utjecati na njihov rast i emocionalni razvoj. Kroz izradu piramida zdravog razmišljanja i ponašanja, učenici su zaključili da mediji nisu zamjena za igru, prijatelje, boravak u prirodi i razgovor s roditeljima

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 17. 4. 2019. 15:44
» Arhiva naših vijesti    
 Kalendar
« Travanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Misao tjedna

"Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet."

                      Nelson Mandela


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 5. 2010.

Ukupno: 1335422
Danas: 14

 


Anketa (mala)
Kako iskorištavate svoje slobodno vrijeme?: 


preskoči na navigaciju