preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Važni dokumenti
vijesti

Čestitka iz školske knjižnice

Dragi ljubitelji knjige, i oni koji će to tek postati, neka Vam godina nova donese još više želje, motivacije, inspiracije i znatiželje za znanjem! Knjiga je čovjekov najbolji prijatelj. Ona ga tješi, savjetuje, daje mu nadu, rješava njegove probleme, nedoumice, pokazuje mu pravi put…
Čitajte, istražujte i putujte uz knjige i knjižnice u neistražena područja znanja i dohvatite najviše vrhove svojih mogućnosti i sreće! Sretan Božić, sretnu i načitanu 2020. godinu žele Vam Mladi knjižničari i vaša školska knjižničarka!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 23. 12. 2019. 10:49

U ritmu Mjeseca hrvatske knjige i Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica

U utorak, 15. listopada, počinje Mjesec hrvatske knjige u kojemu se različitim aktivnostima i događanjima u svim vrstama knjižnica Republike Hrvatske ukazuje na važnost čitanja i doživljavanja knjiga kao neiscrpnih izvora znanja. Također, obilježava se i Međunarodni mjesec školskih knjižnica uz krilaticu „Maštajmo!“, a njime se ukazuje na važnost uloge školskih knjižnica u odgoju i obrazovanju kompetentnih mladih snaga. Ovogodišnja tema Mjeseca hrvatske knjige nosi naziv „U ritmu čitanja“. U našoj školskoj knjižnici ovaj mjesec obilježit će se u ritmu učenja, prenošenja znanja, kulturnog djelovanja, kritičkog zaključivanja i kreativnog razmišljanja. Uz već tradicionalnu „pričaonicu glazbaonicu“ za učenike „boravkaše“, naša škola i njezini učenici, učitelji i svi djelatnici prigodno će obilježiti Dan kravate, simbol hrvatske tradicije i kulturne baštine, a uz knjižnično - informacijsko - medijsku naobrazbu učenika viših razreda, obradu lektire na drugačiji način za učenike nižih razreda te odlazak na Interliber – međunarodni sajam knjiga, školska će knjižnica nastaviti uobičajenim ritmom i tempom rada. Citirajući Jorgea Luisa Borgesa i njegovu poznatu rečenicu: „Raj sam oduvijek zamišljao kao neku vrstu knjižnice!“, pridružujemo se slavlju o knjizi i s knjigom, uz misao kako u knjižnici i nemoguće postaje moguće, jer knjiga je znanje!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 14. 10. 2019. 16:00

Twist u našoj školi

Danas je našu školu posjetio pisac Jadranko Bitenc. Ovaj svestrani umjetnik, profesor, scenarist, član Društva hrvatskih književnika i nekadašnji voditelj Centra za kulturu Pučkog otvorenog učilišta u Ivanić Gradu, napisao je djela koja su svojom tematikom vrlo zanimljiva učenicima, iako su neka od njih pisana i prije 30 godina. Stoga su naši šestaši sa zadovoljstvom pročitali knjigu “Twist na bazenu”, koja je i bila poticaj ovom susretu s književnikom koji je održan u blagovaonici Matične škole za učenike petih, šestih i sedmih razreda. Uz prigodnu dobrodošlicu, plesanje twista i upoznavanje, susret je mogao početi! “Pyjama Blues”, “Statist”, “Lana-godina mačke”, “Ljeto na koljenima”, “Osmijeh nepopravljivog optimista”, “Meko okidanje” i “Apsolutni početnici” naslovi su knjiga ovoga vrlo zanimljivog književnika koji je u njih ugradio i autobiografske crtice te ih tako učinio zanimljivijim i intrigantnijim za svoje čitatelje. Inspiraciju pronalazi u susretima s ljudima, svakodnevnim situacijama, razgovorima, sretnim i nesretnim ljubavima, putovanjima, a možda mu i današnji susret s učenicima naše škole bude motivacija prema krajnjem cilju-novom romanu.

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 13. 5. 2019. 20:52

Obilježili smo Dane medijske pismenosti

Dragi čitatelji, tijekom ovoga i prošloga tjedna u našoj školi obilježili smo Dane medijske pismenosti. Različitim radionicama za učenike razredne i predmetne nastave upozorilo se na problem postojanja „šume“ tema i aktualnosti koje nas svakodnevno okružuju te činjenice kako samo jedan klik miša ili tipkovnice učenike dijeli od neprimjerenih sadržaja s različitih medija. Stoga je školska knjižničarka Tanja Štević održala radionice pod nazivom „Pametno s pametnim tehnologijama“ s učenicima trećih i četvrtih razreda PŠ Jelas te učenicima drugih razreda Matične škole. Učenici su prepoznali i razlikovali medije i medijska sredstva koja ih okružuju (televizija, Internet, radio, igrače konzole, mobiteli, knjige, novine, časopisi) te su na video primjerima raspravljali o njihovim prednostima, nedostacima i potencijalnim opasnostima koje mogu loše utjecati na njihov rast i emocionalni razvoj. Kroz izradu piramida zdravog razmišljanja i ponašanja, učenici su zaključili da mediji nisu zamjena za igru, prijatelje, boravak u prirodi i razgovor s roditeljima

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 17. 4. 2019. 15:44
» Arhiva naših vijesti    
 Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Misao tjedna

"Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet."

                      Nelson Mandela


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 5. 2010.

Ukupno: 1308657
Danas: 228

 


Anketa (mala)
Kako iskorištavate svoje slobodno vrijeme?: 


preskoči na navigaciju