preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Važni dokumenti
60-ti rođendan škole

Sajam u našoj školi

Proslava 60. rođendana naše škole završila je sajmom na kojem su posjetitelji mogli kupiti sve ono što su vrijedne učeničke ruke napravile zajedno sa svojim učiteljicama. Bilo je tu ogrlica, privjesaka, narukvica, slika, obojanih boca, lutkica, balzama, ljekovitog bilje, cvijeća i još mnogo toga. Pomogle su nam i mame, a i bake. koje su ispekle ukusne kolače. Da ne bi bilo samo slatkoga za jesti, pobrinuo se naš kuhar koji je zamirisao cijelu školu čobancem. Sajam je otvorila ravnateljica prigodnim govorom dobrodošlice. Pridružio joj se i dogradonačelnik Andrić koji je uz čestitke svi djelatnicima najavio i energetsku obnovu Područne škole te izgradnju sportske dvorane na Jelasu. Odlične vijesti za sve nas! 

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Fajgl  datum: 9. 5. 2016. 08:31

Noć astronomije

U dvorani naše škole u četvrtak 5. svibnja 2016 godine održana je prva brodska Noć astronomije. Pozdravom dobrodošlice program su otvorili učenici  škole. Goste je pozdravila ravnateljica Irena Čugura Ćerić, a predsjednik Astronomskog društva „Gea x“ Rade Kovačević upoznao je prisutne o radu društva u proteklih 25 godina.

  :: opširnije :: 


objavio: Rade Kovačević  datum: 8. 5. 2016. 08:56

Sportski Dan škole

Dragi učenici, roditelji i učitelji, povodom obilježavanja 60-og rođendana OŠ Hugo Badalić naši učenici sudjelovali su u raznim sportskim aktivnostima. Igrala se košarka, nogomet, potezalo se uže, igrala se odbojka. Sve te aktivnosti nazvali smo SPORTSKI DAN ŠKOLE koji se održao u srijedu 4.5.2016. na igralištu naše škole i u dvorani. U košarci i nogometu igrali su učenici s Jelasa protiv učenika s Plavog Polja. Zanimljivo, u oba sporta slavile su ekipe s Jelasa. Zatim je uslijedilo provjeravanje snage u prastarom sportu, a to je potezanje užeta. U Konkunerciji 6. razreda i mlađih najjači su bili učenici i učenice 6.d razreda, koji su pobijedili u finalu 6.e razred s 2:0. U konkurenciji 8. razreda i mlađih najjači je bio 8.a razred, koji je u finalu pobjedio 8.e razred s 2:1. Zadnje natjecanje na sportskom danu škole bilo je u odbojci. Učiteljice koje su marljivo trenirale pobijedile su učenice s rezultatom 2:0 u setovima. Ali su zato učenici uspjeli pobijediti učiteljice s rezultatom 2:1 u setovima. Bilo nam je jako lijepo na sportskom danu škole, a svi koji niste bili u mogućnosti doći pogledajte našu galeriju slika.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 7. 5. 2016. 09:11

Koncert za pamćenje

U četvrtak je u našoj škole održan koncert za pamćenje. Zbor OŠ Hugo Badalić pod vodstvom Alenke Martinović svojim je gledateljima priredio nezaboravan doživljaj. Repertoar je bio raznolik, od domoljubnih pjesama, preko pjesama o proljeću, ljubavi i prijateljstvu pa sve do svjetskih uspješnica. Uz zbor, istaknuli su se i solisti: Beatricia Barić (klavir), Karlo Đaković (flauta), Lea Pocintela (gitara), Ivan Horvat (harmonika), Luka Sadiković i Karlo Čondić (plesači) te Luka Sadiković i Antonio Olujević (pjevači). Kroz program su nas vodile Ella Lulić i Lea Gusak. Publika je istinski uživala što se vidjelo po gromoglasnom pljesku koji su izvođačii dobili. Nisu oni zaslužili samo to, već i naše divljenje i poštovanje jer su svojim glasovima, pokretima i sviranjem izmamili najljepše emocije iz nas. Bravo svima!

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Fajgl Alenka Martinović  datum: 7. 5. 2016. 08:43

Mreža škola bez nasilja

3. svibnja 2016. u našoj je školi održan 5. susret Mreže škola bez nasilja. Susretu su prisustvovali učenici i učitelji osam škola koje nastavljaju provedbu programa „Stop nasilju među djecom“. Učenici su kroz radionicu „Predmedijacijske vještine“ koju je vodila psihologinja Ana Zvirotić vježbali neke od komunikacijskih vještina koje su potrebne kako bi se krenulo u učenje procesa medijacije. Za to su vrijeme odrasli čuli nove informacije iz područja preventivnih programa kroz izvješće s međunarodne konferencije ”Stop nasilju među djecom: od inspirativnih praksi do škola i zajednica bez nasilja” psihologinje Željke Rubil iz Osnovne škole „Vladimir Nazor“. Koliko je važno istraživati korištenje elektroničkih medija i e-nasilje, pokazalo je istraživanje psihologinje Marije Hruške iz Osnovne škole fra Kaje Adžića iz Pleternice koja se ove godine bavila upravo tom problematikom. Što se sve u školama radi po pitanju prevencije nasilja mogli smo čuti i vidjeti kroz prezentacije učenika i učitelja škola: Osnovna škola „Dragalić“, Osnovna škola „Bogoslav Šulek“, Osnovna škola Ljudevita Gaja, Osnovna škola, „Mato Lovrak“, Osnovna škola „Ivan Goran Kovačić“, Osnovna škola fra Kaje Adžića Pleternica, Osnovna škola Hugo Badalić. Učenici naše škole i ovom su prilikom prikazali što su naučili kroz projekt vršnjačke medijacije „Bonaca 6“ koji smo u suradnji s Udrugom Novi svijet iz Siska ove školske godine provodili u našoj školi. Najprije smo vidjeli sukob, zatim sam proces medijacije iz kojeg su sukobljene strane izašle zadovoljne, a na kraju su nam učenici predstavili projekt putem plakata.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Mendek Ocelić  datum: 5. 5. 2016. 15:15

GLOBE-ovci obilježili 60. obljetnicu škole Vijest ima dokument u privitku

U utorak, 3. svibnja 2016. učenici i mentori GLOBE programa sudjelovali su u obilježavanju 60. obljetnice naše škole. Učenici 8. razreda Kristina Perko, Klaudija Lekaj i Marko Kuhač  predstavili su ovogodišnji rad GLOBE programa naše škole. Uspješno su sudjelovali na Međužupanijskoj smotri GLOBE škola u Belišću i plasirali se na Državno natjecanje. Učenici 6. razreda Dominik Hess i Marin Zavor pokazali su prisutnima kako se obavlja kemijska analiza vode rijeke Save prema GLOBE protokolima. I naši gosti su se aktivno uključili u prezentaciju GLOBE programa pa je profesor Ivan Ilišević objasnio kako učenici OŠ Hugo Badalić zajedno s učenicima osnovne škole “Đuro Pilar“ obavljaju biološka mjerenja. Profesorica Marina Gojković govorila je kako se u GLOBE programu određuje pixel (prostor mjerenja i istraživanja). Upoznali smo naše goste učitelje i učenike iz nekoliko slavonskobrodskih osnovnih i srednjih škola i s radom GLOBE programa u našoj školi u proteklih 15 godina. O GLOBE programu i uspjesima naše škole u njemu pročitajte u nastavku, a fotografije s obilježavanja 60. obljetnice naše škole pogledajte u fotogaleriji.  

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić Jasmina Matekalo Rade Kovačević  datum: 5. 5. 2016. 14:04

Šeste Hugine pjesničke večeri

Dragi stihoklepci, knjigoljupci i oni koji će to tek postati! Jučer, 3. svibnja, u sklopu Dana otvorenih vrata održane su šeste Hugine pjesničke večeri. Prostor  ispred školske knjižnice u Matičnoj školi bio je ispunjen do posljednjeg mjesta. Ugođaj je bio još ljepši uz učenike Ivana Horvata i njegovu harmoniku te Karla Đakovića i flautu, koji su ovaj kulturni događaj učinili raznolikijim i svečanijim. Pod voditeljskom palicom našega Huge kojeg je utjelovio učenik sedmog razreda Hrvoje Birtić i njegove majke Huge Badalić koju je odglumila sedmašica Claudia Panella, završene su šeste Hugine pjesničke večeri posvećene našoj školi za rođendan.

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 4. 5. 2016. 16:28

U svijetu priča s Tomislavom Baranom i Školskom knjigom

Dragi naši čitatelji, jučer, 3. svibnja, u sklopu Dana otvorenih vrata, naše obje školske zgrade posjetio je gospodin Tomislav Baran, svestran, kreativan i nadasve optimističan umjetnik, stvaratelj, poznati spiker - mentor s više od 800 dokumentaraca, voditelj i glumac, izvrstan jezikoslovac, fonetičar, govorni edukator, interpretator, tekstopisac, ugodan glas i identitet hrvatskih zvučnih i dalekovidnih medija, pisac četiri zbirke i četiri slikovnice s 24 priče i pjesme, pisac knjiga i slikovnica „Šumaste priče“ i „Šumaste pjesme“, „Zabundane“ i „Radosne priče“, rođeni Šibenčanin sa zagrebačkom adresom. Uz ugodan glas našega gosta i njegove kćeri Ane te izvrsne učenike – voditelje Ivonu Rašić i Antonija Olujevića iz 4.a razreda, bilo je zadovoljstvo prisustovati ovom kulturnom događanju upriličenom u čast obilježavanja 60. obljetnice naše škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 4. 5. 2016. 16:11

Hugino kino

U ponedjeljak, 2. svibnja, učenici, učitelji, roditelji i svi prijatelji naše škole imali su priliku posjetiti Hugino kino. Na vrlo zabavan, kreativan i originalan način, trima filmskim projekcijama, Hugino kino u Matičnoj školi otvorilo je svoja vrata svim ljubiteljima filma. Zavirite u galeriju slika jer slike govore više od riječi! 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 4. 5. 2016. 15:38

Kino u školi?

Na vratima KINO DVORANE 1 - učionice biologije i kemije, naše male učenike dočekala je učiteljica Andrijana Modrić pripremivši za njih zanimljivi crtani film Izvrnuto obrnuto. Miris tek pečenih kokica širio se učionicom, stolci i jastučići spremni za početak i radoznali posjetitelj koje ni hladna proljetna kiše nije spriječila u odlasku u kino. Pozorno su pratili na koje probleme je naišla djevojčica Rajka vođena emocijama Srećom, Tugom, Strahom, Ljutnjom i Gadljivošću preselivši se s roditeljima u drugi grad. Kako to u kinu obično biva - šuškanje vrećica, miris kokica, grickanje, tiho šaputanje i veseli smijeh učinili su lijepim ovaj ponedjeljak.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Džaferović  datum: 3. 5. 2016. 20:46

Dani otvorenih vrata

Danas su počeli dani otvorenih vrata u našoj školi. Ovoga tjedna svi učenici, učitelji, roditelji, umirovljenici i svi ostali zainteresirani moći će posjetiti našu školu i uživati u brojnim umjetničkim i zabavnim sadržajima. Danas smo svečano započeli dan, dizanjem školske zastave i himnom. Ravnateljica je prigodnim govorom pozvala sve učenike na aktivno sudjelovanje u ovotjednim aktivnostima. Ponosni smo što nam ova škola toliko daje i što ćemo ovaj tjedan dostojno proslaviti njezin 60. rođendan. Pridružite nam se! 

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Fajgl  datum: 2. 5. 2016. 22:36

Hugina radionica sreće

Što učenike čini sretnima? Odgovor na to pitanje pokušali smo pronaći kroz Huginu radionicu sreće. Učenici 4.a i 4.b razreda zajedno sa svojim učiteljicama te roditeljima izrazili su svoju kreativnost. Izrađivali su neobične ogrlice od tkanine koje će prodavati na prodajnom sajmu povodom 60. obljetnice naše škole. Posjetite naš prodajni sajam 6. svibnja i pridružite se proslavi Huginog rođendana!

  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Buconjić  datum: 2. 5. 2016. 20:03

Školski sat – Jezik roda moga

Pozivamo Vas na školski sat – Jezik roda moga koji će se održati u srijedu, 4. svibnja 2016. u Područnoj školi u 17:00 sati. Budimo glasni, jasni, izražajni i poslušajmo jezični izraz i moj i tvoj. Radujemo se Vašem dolasku. 

  :: opširnije :: 


objavio: Josipa Citerbat  datum: 2. 5. 2016. 07:53

Koncert nota i riječi

Dragi učenici, roditelji, učitelji, umirovljenici, bake i djedovi, pozivamo vas na koncert naših učenika u četvrtak, 5. svibnja, u 17,00 sati. Koncert će se održati u Matičnoj školi. Imat ćete priliku uživati u glazbi i pjesmi koje će biti obogaćene vizualnim doživljajem našeg zavičaja i domovine. Dobar provod je zajamčen! 

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Fajgl Alenka Martinović  datum: 2. 5. 2016. 07:23

Slikarska radionica

Dragi učenici, pozivamo vas na slikarsku radionicu u srijedu, 4. svibnja u 17 sati. Radionica će se održati u Matičnoj školi. Ne zaboravite ponijeti flomastere, drvene ili masne bojice! Pokažite svoja slikarska umijeća i naslikajmo zajedno najveću čestitku našoj školi.

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 2. 5. 2016. 07:11

60. obljetnica i Dan škole

OŠ „Hugo Badalić“ tijekom cijele školske godine obilježava 60. obljetnicu svoga postojanja. Različitim aktivnostima u kojima sudjeluju učenici i  njezini djelatnici daje se obol školi koja je 27. rujna 2015. godine proslavila svoj šezdeseti rođendan. Vrhunac obljetnice bit će tijekom Dana otvorenih vrata od 2. do 5. svibnja kada ćemo raznolikim programom otvoriti svoja vrata bivšim, sadašnjim i budućim učenicima, roditeljima, umirovljenicima i prijateljima. Krilatica koja se proteže tijekom svih planiranih sadržaja i aktivnosti glasi Zagrli školu – zagrli znanje. Događanja se nastavljaju u petak, 6. svibnja kada ćemo izložbeno – prodajnim sajmom proslaviti svoj dan.  Sadržaj  programa pogledajte ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 1. 5. 2016. 16:00

Hugino kino

Dragi učenici, pozivamo vas da zajedno proslavimo 60. rođendan naše škole u Huginom kinu. Pridružite nam se u ponedjeljak 2.5.2016. 16.30-18.30 h u ugodnom druženju uz nekoliko kino projekcija. Ne zaboravite ponijeti grickalice, slatkiše, sokove i dekice! Svi ste pozvani!

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 27. 4. 2016. 16:39

Četvrt stoljeća vjeronauka u našoj školi

U obilježavanje 60. obljetnice naše škole uključili su se i vjeroučitelji koji će prigodnim panoima i različitim aktivnostima u obje školske zgrade ukazati na povijest i važnost vjeronauka u našoj školi. Vjeronauk je kao izborni predmet uveden školske godine  1991./1992. godine, po dva sata tjedno u  svim odjeljenjima. Prvi vjeroučitelji u OŠ Hugo Badalić bili su: s. Ruža Filipović (puno radno vrijeme), s. Matija Čurčić (puno radno vrijeme), Katica Đaković (kasnije Markić, puno radno vrijeme) i vlč. Ilija Jokić (16 sati). Kasnije je bilo i drugih predavača: vlč Jakov Kainić (svećenik iz Bosanskog Broda), vlč Adam Bernatović (župnik župe sv. Nikole Tavelića), Blanka Markotić,... Danas kao vjeroučitelji u našoj školi djeluju: Katica Markić, Vinko Zrno, Svjetlana Šokčević, Marija Vidaković i Martina Trgovčević (zamjena za Svjetlanu Šokčević).

  :: opširnije :: 


objavio: Katica Markić  datum: 6. 4. 2016. 20:00

Naših prvih 60 slavuja

Povodom 60.rođendana naše škole 1.d razred skupio je svojih prvih 60 kn u kovanicama po 1 kn. Kovanice smo upotrijebili u edukativne svrhe tijekom sata razrednog odjela 23.2.2016. za nastavnu jedinicu građanskog odgoja: Svjetski dan materinskog jezika, kada je svaki par učenika na svojem materinskom rekao koliko novaca ima sam i zajedno s parom. Upotrijebili smo ih i tijekom sata matematike 25.2. ponavljajući pojmove pribrojnik i zbroj te zamjenu mjesta pribrojnika. U budućnosti s naših prvih 60kn počastit ćemo se prema željama. Svi zajedno želimo sretan 60. rođendan našoj OŠ Hugo Badalić.

  :: opširnije :: 


objavio: Lidija Franić  datum: 26. 2. 2016. 08:47

Hugini cilindri, frakovi i leptir mašne u pokladnoj povorci

U nedjelju, 7. veljače 2015. godine na Trgu Ivane Brlić Mažuranić održana je završna Dječja pokladna svečanost. Vesela dječja povorka s 1370 sudionika okupila se na uobičajenom mjestu, kod stadiona kraj Save. Povorka je ove godine originalnošću i brojem sudionika  nadmašila sva očekivanja. Prošla je gradskim ulicama gdje su je s oduševljenjem dočekali i pozdravili građani. Bilo je zaista lijepo vidjeti maštovite kostime! No, ipak, nama najdraži bili su Hugići, učenici četvrtih razreda naše škole koji su ponosno predstavljali našu školu! Naime, učenici, njihove učiteljice i roditelji proteklih mjeseci osmišljavali su modne dodatke uz pomoć kojih su se kostimirali u lik našega Huge Badalića. Odabirom Huginog lika za Dječje pokladne svečanosti, na još jedna način, obilježena je 60. obljetnica naše škole koju slavimo cijelu školsku godinu. Stoga, uđite u Hugin pokladni svijet, svijet cilindara, leptir mašni, frakova i lijepog ponašanja te pogledajte u galeriji slika kako su našega Hugu i školu doživjeli i predstavili četvrti razredi.   

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 9. 2. 2016. 19:59

Hugići i Hugoline na dječjim pokladnim svečanostima

U nedjelju, 7. veljače naš Grad Slavonski Brod i Folklorni ansambl Broda organizirali su dječje pokladne svečanosti u našem gradu za djecu vrtičke dobi i učenike razredne nastave brodskih osnovnih škola. Okupljanje je počelo u 13:30 kod stadiona Marsonia kraj rijeke Save, a potom je vesela maskirana povorka u 14 sati krenula ulicama grada do središnjeg gradskog trga, našega Korza. Tako su u dječjim pokladnim svečanostima sudjelovali i naši četvrtaši koji su se maskirali u skladu sa 60-tom obljetnicom naše škole. U povorci se moglo vidjeti mnoštvo veselih i maštovitih maski. Bilo je tu kokica, muffina, spužva bob skockani, Aboridžini, cvjetići, kuhari, domino kocke, lego kocke... Po dolasku na Korzo, djeca su dobila krofne i na kraju su jednoglasno donijela odluku da se PRINC KARNEVALA osudi i spali za sve probleme i poteškoće koje podnose naši građani. Uslijedila je pjesma, ples i veselje. A kako su izgledali naši četvrtaši pogledajte u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirna Lesičar  datum: 9. 2. 2016. 19:41

Hugin maskenbal

Dragi naši, danas je u našoj školi bilo veselo i šareno. Učenici razredne nastave maskirali su se u svoje omiljene kostime te su školom zavladale maškare! Princeze, vještice, Hugići, Snjeguljice, čarobnjaci, Pipi Duge Čarape, Elsice, Olafi, superjunaci, vojnici, policajci, mačkice, mađioničari, kauboji, Indijanci, vampiri i još puno drugih bića, izvirivali su danas iz svojih učionica! U pratnji svojih učiteljica, koje su samo za ovu priliku obukle omiljene kostime, krenuli su u grad u najšarenijoj Huginoj pokladnoj povorci!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 8. 2. 2016. 17:18

Maškare u 4.d razredu

U maškare idemo mi
pripremamo se i radimo svi.
Vrijedne ruke spretno masku rade
u Higiće da se pretvore. 
U povorci skupa sa sa ostalim četvrtašima koračamo
i ponosno našu školu predstavljamo.

  :: opširnije :: 


objavio: Karolina Morosavljević  datum: 8. 2. 2016. 08:42

Sportski pogled u retrovizor br. 2

Dragi učenici, roditelji i učitelji navratite do naše knjižnice u matičnoj školi ili ispred učionice povijesti na Jelasu. Pregledajte našu lentu vremena i pročitajte sve o razvoju tjelesnog odgoja u Hrvatskoj. Ne znate li tko je bio Ivan Ico Hitrec, ili ne znate koliko je izvrstan nogometaš bio? Dođite i uvjerite se. Pozdrav do sljedećih sportskih zanimljivosti.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 3. 2. 2016. 20:14

Hugina fotkaonica

Hugina fotkaonica uspješno je odradila svoj posao! U galeriji slika pogledajte kako je izgledalo fotografiranje u ugodnom okruženju kamina te u društvu našega Huge, jelke i snjegovića. Zavirite u Huginu fotkaonicu i pronađite sebe ili neko poznato lice! Zahvaljujemo svima koji su htjeli biti blagdanski raspoloženi i fotogenični jer su na taj način postali dio obilježavanja i slavlja Huginog rođendana i blagdanskog raspoloženja naše škole. Smijte se jer smijeh je ljekovit i besplatan! Sretan Božić i nezaboravne zimske praznike želi vam vaš Hugo! 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 23. 12. 2015. 10:58

Uspješan povratak u prošlost na petim Huginim pjesničkim večerima

Dragi naši čitatelji, u srijedu, 16. prosinca 2015. godine ispred školske knjižnice u Matičnoj školi upriličile su se pete Hugine pjesničke večeri. Tema večeri bila je “Priče i pjesme iz Huginog naslonjača.“ Sudjelovalo je 35 učenika četvrtih, petih, šestih i sedmih razreda naše škole. Na jedinstven način predstavili su svoje pjesme, literarne sastavke ili recitacije. Uz vješto koordiniranje voditelja - učenika Claudije Panella i Hrvoja Birtića, svi prisutni ukrcali su se u pjesnički vremeplov, povezali su pojaseve i krenuli su na put u prošlost, u 19. stoljeće kada se rodio Hugo Badalić. Vrativši se u prošlost, voditelji su se pomoću modnih detalja poput šešira, krzna i štapa „pretvorili“ u Hugu Badalića i njegovu majku Hugu, po kojoj je Hugo dobio ime. Obzirom da su se u 19. stoljeću često priređivale čajanke, balovi i druženja uz knjigu i glazbu, ove pjesničke večeri imale su vlastitog virtuoza na flauti. Naime, učenik Karlo Đaković sve je oduševio vještim sviranjem flaute koja se savršeno uklopila u toplo, ugodno, mirisno i blagdansko raspoloženje ovih pjesničkih večeri. Nakon sat vremena pete Hugine pjesničke večeri približile su se svome kraju. Učenici su i ovoga puta pokazali i dokazali svoju pristojnost, strpljivost i pozornost tijekom gledanja i slušanja školskih prijatelja. Bili su izvrsni te su zasluženo nagrađeni velikim pljeskom! Ugodno druženje budućih pjesnika, pisaca i glazbenika podržali su i njihovi učitelji, a zajedničko druženje nastavilo se uz kolačiće, čaj, božićne pjesme i fotografiranje u Huginoj fotkaonici. Zahvaljujemo svima koji su gostovali na petim Huginim pjesničkim večerima, a sve one koji nisu bili pozivamo na druženje s pjesmom i Hugom u veljači 2016. godine! Pišite, maštajte, stvarajte i živite čaroliju! Sretan Božić, ugodne zimske praznike i puno čarobnog praha žele vam školska knjižničarka i Mladi knjižničari! U galeriji slika pogledajte kako je bilo vratiti se u prošlost na jedan sat! 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 18. 12. 2015. 15:19

Hugina pričaonica iz njegovog naslonjača

Dragi čitatelji, jeste li znali da je s radom počela Hugina pričaonica? Sve je počelo s jednim naslonjačem…. Naime, ispred školske knjižnice, u blagdanskom kutku naše škole smjestio se stari naslonjač. Crveni prekrivač udahnuo mu je živost, a topla dekica učinila ga je neodoljivim. No, Hugin naslonjač nije htio biti samo još jedan komad namještaja jer  on je imao i  ima svoju povijesnu priču i zadaću. Naime, bio je dugo zatvoren u  prostorijama naše škole, čak više od dvadeset godina. Tijekom tih godina upoznao je puno različitih ravnatelja, stručnih suradnika, učitelja i učiteljica te se naslušao njihovih zgoda i nezgoda. No, on zaista nikada nije bio istinski sretan jer je htio da mu se čita i da se iz njega čita! I tako je čekao i čekao svoj trenutak i on je napokon došao! Sada, kada je dobio zasluženo mjesto na katu naše škole, želja mu se i ostvarila! Hugin naslonjač postao je predmet divljenja i buđenja nostalgije za prošlim vremenima. Najsretniji je kada u njega sjednu učitelji, školska knjižničarka i učenici te mu pričaju priče i bajke iz naše školske knjižnice. Želite li ga i vi uveseliti i priču mu ispripovijedati, dođite do staroga, mudroga naslonjača, udobno se smjestite u njegovo toplo „naručje“ i vratite se u doba kada je čitanje bilo jedini izvor informacija, znanja i zabave. Budite dobri i pružite mu najljepše zadovoljstvo, čitajte mu! 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 10. 12. 2015. 16:59

Intervju povodom 60.god škole

U petak 4.12.2015. našu školu je posjetila naša bivša učenica, profesorica engleskog jezika i književnosti te apsolutna državna, višestruka europska i svjetska prvakinja u body-fitness-u Zrinka Fišer. Učenici petog razreda popričali su s njom o njezinim mnogobrojnim uspjesima i o tome kako je naša škola izgledala kada ju je ona pohađala. Ovo su neka od pitanja koja su učenici postavili i Zrinkini odgovori.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 10. 12. 2015. 08:12

Sportski pogled u retrovizor

Dragi učenici, roditelji i učitelji znate li tko je bio Franjo Bučar? Zašto je baš on dobio epitet - otac hrvatskog sporta? Što je sve učinio za hrvatski sport, razvoj tjelesne i zdravstvene kulture kod nas i kako je djelovao na području olimpizma? Tko su sve dobitnici državne nagrade za sport "FRANJO BUČAR"? Sve to možete pročitati na našoj lenti vremena pokraj knjižnice u matičnoj školi. Ali to nije sve! Možete saznati što se važno i zanimljivo dogodilo i u svjetskom sportu u vrijeme Huge Badalića. Jedan veliki sportski uspjeh i rekord, njegovo ime je Ray Ewry. Pozdrav do sljedećih sportskih zanimljivosti.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 8. 12. 2015. 19:47

Blagdanska čarolija u našoj školi

Dragi učenici, učitelji, prijatelji, poznanici, susjedi i rodbino! Počela je vladavina najtoplijeg mjeseca u našim srcima, a s njime i vladavina blještavila, ukrasa, Nikolinih čizmica, božićnih jelki, mirisa cimeta i vanilije, toplog čaja i ukusnih kolačića. Naša škola odiše upravo ovakvim raspoloženjem jer se preobukla u svečano blagdansko ruho! 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 8. 12. 2015. 17:56

Pogled u retrovizor

Dragi naši čitatelji, kao što znate, u ovoj školskoj godini obilježavamo 60. rođendan naše škole. Obilježavanje traje cijelu školsku godinu kroz kulturna, javna i sportska događanja u školi, izložbe i brojne aktivnosti u razredima, školskoj knjižnici i cijeloj školi. U obilježavanje rođendana uključeni su svi djelatnici škole koji svojim stručnim znanjem i vještinama oplemenjuju i bogate ovo rođendansko slavlje. Učitelji prirodoslovci izradili su povijesni pregled tehnološkog razvitka u Hrvatskoj i svijetu od 1955. godine kada je naša škola osnovana, a naša psihologinja i skupina potencijalno darovitih učenika Mali mozgovi su uz pomoć gipsa i kalupa u obliku malih mozgova napravili vrlo zanimljivu i poučnu znanstveno – geografsku kartu Hrvatske. Ako ste željni znanja i otkrivanja nepoznatih činjenica te vas  zanima kada se prvi puta pojavila lutka Barbie, kada su izumljene prve jednokratne pelene i mobitel, tko su bili naši poznati znanstvenici i izumitelji i iz kojih predjela Lijepe naše potječu, sve to i još puno toga pogledajte u galeriji slika i pronađite na lenti vremena Putevima Huge Badalića smještenoj na katu škole ispred školske knjižnice. Također, učenik 4.a razreda Željko Blažić intervjuirao je svoju mamu koja je išla u našu školu. Pročitajte njegov intervju i naučite još nešto o povijesti naše škole, ali i škole naših mama, tata, djedova, baka, stričeva, ujaka, susjeda, poznanika...  

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 2. 12. 2015. 16:04

Sanja Pilić u našoj školi

Našu školu svojim dolaskom počastila je spisateljica Sanja Pilić, poznata i omiljena pjesnikinja i spisateljica za djecu i mlade. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada, a neke od poznatijih njenih uspješnica su Mrvice iz dnevnog boravka, O mamama sve najbolje, Sasvim sam popubertetio, Što mi se to događa?, Vidimo se na fejsu i druge. Sanji Pilić je pisanje u obitelji, njena baka je bila spisateljica, a majka joj je naša poznata književnica Sunčana Škrinjarić. Našu gošću smo iznenadili prigodnim programom. Učenici 5.b razreda Karlo Đaković, Ella Lulić i Lea Gusak naučili su tri njene kratke priče (Laž, Ljubav i Smijeh) i izveli ih, što je književnicu oduševilo.  Naša gošća nam je predstavila neke od svojih knjiga te ispričala kako su one nastale. Sve su joj drage. U neposrednom razgovoru učenici su dosta saznali o književnici. Inspiraciju za knjige pronalazi u svakodnevnom životu, a neke teme crpi i iz života svoje djece i unučadi. Voli svoj posao, vjerojatno je zato i tako čitana književnica. Knjige piše kad dobije inspiraciju. U slobodno vrijeme ide na aerobik, pilates, voli planinariti i putovati. Na kraju nam je dala poruku koje bismo se svi trebali držati. Bez čitanja nema uspjeha, sve što znamo, naučili smo čitajući. Čitanje je naš prozor u svijet, otvorimo ga i dozovimo svijet k sebi.   

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Fajgl  datum: 21. 11. 2015. 11:24

Dan sjećanja na Vukovar!

Svake godine, 18. studenog naša domovina obilježava sjećanje na stradanje hrvatskog naroda u domovinskom ratu, stradanje grada Vukovara i njegovih stanovnika. Na taj dan palimo svijeće i lampione kako bismo odali počast svim poginulim hrvatskim braniteljima, običnim ljudima, majkama, očevima, djeci i svima koji su dali svoje živote kako bismo mi danas slobodno hodali ulicama naših gradova i sela. Tako smo i mi, 4.e obilježili sjećanje na Vukovar na satu likovne kulture, a ujedno smo i obilježili rođendan naše škole, pa u galeriji slika pogledajte kako smo to sve obilježili.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirna Lesičar  datum: 16. 11. 2015. 21:53

Putovanje kroz vrijeme

Tijekom listopada učenici 6.a i 6.b otputovali su u prošlost, u vrijeme kad su njihove bake i djedovi grijali školske klupe, dobivali petice i jedinice, pisali zadaće, odgovarali, ali i igrali se lovice, skrivača, piriza i još nekih danas već zaboravljenih igara. Prikupljali su marljivo materijale za projekt Bake i djedovi u školskim klupama. Ovim projektom smo obilježili i šezdesetu godišnjicu naše škole. Šestaši su istražujući bake i djedove, njihove svjedodžbe, knjige, bilježnice… otkrili da su mnoge njihove bake i djedovi bili upravo učenici iste ove škole koju oni pohađaju. Saznali smo da u to vrijeme mnogi nisu imali niti bilježnice, nego su pisali na pločice, hodali su bosonogi i po nekoliko kilometara do škole, za kaznu klečali na kukuruzu ili dobivali packe (udarce šibom po dlanu) kad bi nešto skrivili… Odmore su provodili u igri, na zraku, a nisu imali, mobitele ni Internet, a ni društvene mreže. Neki učenici su se i dodatno potrudili pa su se uz plakat, koji su trebali izraditi, obukli kako su im se oblačile bake i djedovi kad su išli u školu… Rezultate ovoga projekta i istraživanja koje su proveli učenici  možete pogledati u holu matične škole ispred knjižnice gdje je postavljena izložba plakata. Dođite i pogledajte izložbu i zaputite se s nama u neko drugo vrijeme…

  :: opširnije :: 


objavio: Katarina Brkić Čabraja  datum: 10. 11. 2015. 08:37

Četvrtaši i reumatični kišobran

U četvrtak, 5. 11 2015. našu područnu školu je posjetila poznata spisateljica za djecu koja je ujedno i učiteljica razredna nastave Željka Horvat-Vukelja. Kao uvod u susret sa spisateljicom, naši četvrtaši, mala glumačka družina u sklopu dramske skupine vrlo vješto su prikazali poznati spisateljičin igrokaz Reumatični kišobran, pa u fotogaleriji pogledajte kako je izgledao igrokaz.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirna Lesičar  datum: 9. 11. 2015. 21:22

„Škola hulahupkiranja“ i „Reumatični kišobran“ u našoj školi

Dragi naši, jučer je našu školu posjetila književnica Željka Horvat - Vukelja.  Svima nam je poznata kao autorica maštovitih slikovnica, pričokaza i knjiga za najmlađe. Poznajemo je i kao nekadašnju urednicu časopisa Modra lasta, a njezine slikopriče možete pronaći u Smibu na 12. stranici. Već više od dvadesetak godina ova književnica održava književne susrete, predavanja i kreativne radionice u školama i knjižnicama diljem Hrvatske. Njezine male, zanimljive priče zapravo su priče o životu. Kroz sudbinu čarapa, vezica, zidarskih metara, dugmića, zanimljivih likova poput plivačice Petre, Perice Hrabrice, Dore pijanistice, Letećeg glasovira i mnogih drugih zanimljivih likova, mi djeca doživljavamo život te na taj način rješavamo svoje svakodnevne male probleme. 
Na svojim književnim susretima naša gošća izaziva veliko oduševljenje učenika, a mi smo se u to jučer uvjerili. U matičnoj školi susret za sve učenike razredne nastave počeo je prigodnom dobrodošlicom učenika – voditelja iz 4.a razreda. Oni su svoj zadatak shvatili ozbiljno i odgovorno i pred njima je blistava voditeljska karijera! Učenici 4. b razreda toliko su nas razveselili i nasmijali  igrokazom „Škola hulahupkiranja“ da smo svi poželjeli pohađati ovu neobičnu školu. Nakon susreta u matičnoj, naša se gošća uputila prema područnoj školi gdje su je srdačno dočekali učenici razredne nastave zajedno sa svojim učiteljicama. Dobrodošlicu joj je poželio i jedan stari, crni kišobran koji je imao problema s reumom i prehladom te je poželio izaći na sunce osunčati svoje umorne i stare kosti. U pomoć su mu pristigli učenici 4.d razreda koji su mu podarili boje te je reumatični kišobran postao veseli i šareni suncobran! Književnica Željka Horvat – Vukelja je poučnim, originalnim, maštovitim i zanimljivim načinom pripovijedanja zgoda i nezgoda likova iz svojih pričokaza raspršila školom čarobni prah satkan od bogatstva riječi, mašte i pouka. Naša gošća sretno se vratila svojoj kući, a čarobni prah lebdjet će još dugo našom školom… 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 6. 11. 2015. 15:41

Našoj školi za rođendan

Boje, jabuke, lišće, plodovi jeseni su se ušetali i u 4.e razred na sat likovne kulture. Marljivi i kreativni učenici su svojom maštom i kistovima pokušali dočarati duh jeseni tako da su plodove, lišće slagali u oblik broja 60 ili početna slova nositelja naše škole Huge Badalića. Pa kako je to izgledalo pogledajte u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirna Lesičar  datum: 29. 10. 2015. 22:42

Elegantna škola

Dragi čitatelji, danas je našom školom vladala kravata! Učitelji i učenici naše škole povezali su kravate i tako su ovaj kišni, pomalo tužni dan učinili veselim i svečanim. Učenici predmetne nastave na satu povijesti naučili su vezati kravate na različite načine, poput čvora kneza Borne ili kralja Tomislava, a na satu razrednika prisjetili su se podrijetla kravate i rado se fotografirali. Učenici 4.a, 4.b i 3.b razreda na satu Likovne kulture izradili su najoriginalnije kravate s inicijalima Huge Badalića i brojem šezdeset te su i na ovaj način obilježili rođendan škole. Pohvale svim učenicima na lijepom i kulturnom ponašanju i velikom odazivu u obilježavanju ovoga elegantnog Dana kravate u OŠ Hugo Badalić.

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 19. 10. 2015. 18:39

Hugina pekarnica kućnog broja 60

Učenici 1.c razreda s veseljem su "pekli" slasna peciva i kolače. U našoj pekarnici možete pronaći zdrave kruščiće, šarene muffine, kiflice i perece. Požurite, navratite u Huginu pekarnicu, kućnog broja 60! I naše su mame vrijedne bile, pregršt finih slastica su napravile! Najljepše je jesti u društvu! Ovom prilikom proslavili smo i šezdesetu obljetnicu postojanja škole. Sretan ti rođendan, draga naša školo!

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Bitunjac  datum: 19. 10. 2015. 10:34

Dani kruha

U mjesecu listopadu obilježavaju se Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Vrijeme je to kada pokazujemo da je kruh čovjekova potreba, simbol života, izvor životne i duhovne snage, simbol zajedništva jer ujedinjuje rad mnogih pekara, ratara, mlinara. Obilježavanjem Dana kruha i zahvalnosti pokazujemo i ostvarujemo zajedništvo roditelja učenika i učitelja u školama. Tako je i ove školske godine OŠ Hugo Badalić područna škola Jelas obilježila Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje uz sudjelovanje roditelja, učenika i njihovih roditelja. U obilježavanju Dana kruha i zahvalnosti sudjelovali su svi učenici i učiteljice razredne nastave (učiteljice Marina Bitunjac, Sandra Sekulić, Lidija Franić, Luca Drinić, Anita Đuras, Josipa Grubišić, Ljubica Džaferović, Andrijana Modrić, Ivana Stjepanović, Nataša Leović, Karolina Morosavljević, Mirna Lučić) te vjeroučiteljice Martina Trgovčević i Marija Vidaković s učenicima 5. i 7. razreda. Učenici su uz pomoć i podršku kako roditelja tako i učitelja te našeg kuhara Stanka izrađivali različite krušne proizvode, kolače, oblike od tijesta i plodova jeseni te na taj način obilježili i proslavu šezdesete obljetnice naše škole.  Izradili su i prigodne panoe koji su bili izloženi kako u učionicama tako i u holu škole. 

  :: opširnije :: 


objavio: Sandra Sekulić  datum: 18. 10. 2015. 16:49

Kreativnost je u zraku!

Danas i jučer našom je školom vladao kreativni duh. Izvrsnom idejom i izvedbom naše psihologinje jedan školski pano, povodom Dana kravate 18. listopada, pretvoren je u sat koji umjesto brojeva ima kravate. I naš Hugo dobio je svoju kravatu! Danas je, također, prvi dan Mjeseca hrvatske knjige pa su knjige i slova poželjeli izaći iz školske knjižnice na hodnik kako bi pokazali svoju ljepotu i ukazali na važnost čitanja. Stare, dotrajale knjige i slova izrezana od starih učeničkih likovnih radova, pod dirigentskom palicom nastavnice Likovne kulture i školske knjižničarke dobile su moć letenja! 
Jučer je u PŠ Jelas došetao Hugo Badalić i smjestio se na jednom velikom praznom zidu u holu škole. On je važna osoba za našu školu i svi se prema njemu trebamo lijepo ponašati kako bi nam dugo krasio školski hol! U jednom od školskih hodnika pojavila se lenta vremena koja ukazuje na bitne nadnevke i događanja od 1851. godine, kada se Hugo rodio, do danas. Nastavnica povijesti Daliborka Knežević i njezini učenici uljepšali su školski hodnik i dali mu, osim estetke i edukativnu ulogu. Naše obje školske zgrade odišu veselim, ugodnim i svečanim raspoloženjem! 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 16. 10. 2015. 17:31

Povežimo svi kravatu!

Dragi čitatelji, znate li da kravate ne moraju biti odjevni predmet  namijenjen samo ozbiljnim, starijim muškarcima? Kravate svojim dizajnom šalju različite poruke, tako postoje poslovne, svečane, svakodnevne, smiješne, vesele, dječje i neobične kravate. One, također, mogu biti vrlo zanimljiv modni dodatak za djevojčice, djevojke i žene. Spojem vještih ruku učenika 6.a razreda s idejama učiteljice Likovne kulture nastale su posebne rođendanske kravate za našu školu, vrlo jedinstvenog i prepoznatljivog dizajna, kravate s Huginim identitetom! Čestitajmo školi rođendan i na ovaj način i povežimo svi kravatu u ponedjeljak, 19. listopada u čast hrvatskoj tradiciji i našoj školi. 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 15. 10. 2015. 16:10

Dani kruha u 4. razredima PŠ Jelas

Danas smo svi bili složni
i za plodove zemlje zahvalni.
Vrijedne ruke su radile cijeli dan
kako bi pokazali koliko je kruh važan.
Uz to smo obilježili 60 godina naše škole
i uz pjesmu Vinograd prisjetili se 
pjesnika Huge Badalića.

  :: opširnije :: 


objavio: Karolina Morosavljević  datum: 14. 10. 2015. 21:11

Ruke malih likovnjaka

Ruke malih likovnjaka 
na rođendan škole stižu
i latice suncokreta 
za čestitku vješto nižu.
Ispekli su tortu slasnu
i  poruku šalju krasnu:
Rođendan je našoj školi
                            koju svaki đačić voli!

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Džaferović  datum: 13. 10. 2015. 19:44

Za 60-i rođendan naše škole

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 12. 10. 2015. 17:28

Recite cheese za milenijsku fotografiju!

Dragi čitatelji, mjesec listopad 2015. godine ući će u posebno poglavlje povijesti naše škole jer osim što slavimo njezin 60–i rođendan, svečano obilježavanje nastavljeno je snimanjem milenijske fotografije matične i područne škole, učenika i djelatnika. Naime, 5. i 6. listopada 2015. godine pod stručnim vodstvom gospodina Igora Lulića, licenciranog hobista modelarstva i fotografije te bivšeg učenika područne škole, bespilotnom letjelicom snimljene su jedinstvene fotografije iz zraka kojima su svi učenici i djelatnici škole poslali poruku ljubavi, jedinstva i veselja. Bilo je lijepo sudjelovati u stvaranju dobroga i posebnoga djela za našu školu! 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 6. 10. 2015. 20:56

Putevima Huge Badalića

Dragi čitatelji, kao što smo vas ranije izvijestili, naša škola 27. rujna slavi svoj šezdeseti rođendan. Rođendansko ozračje neće trajati samo jedan dan, već cijelu školsku godinu! Svi djelatnici naše škole svojim stručnim znanjem i vještinama na različite načine obilježit će 60–u obljetnicu škole. Kroz povijesne i literarno – likovne izložbe, ekološke i kreativne radionice, književne susrete, druženja s knjigom, pjesmom, dobrim raspoloženjem i veselim školskim okružjem te ponekim slatkim iznenađenjem odat ćemo poštovanje našoj, tek šezdesetogodišnjoj školi. Obilježavanje je krenulo s postavljanjem zagonetnog broja 60 na vratima svih učionica, kancelarija, knjižnice i zbornica škole te uređenjem panoa koji daju objašnjenje na pitanje. „Zašto broj 60“? Postavljena lenta vremena na panou u matičnoj školi dobit će svoju sestru blizanku u područnoj školi Jelas. Lenta je rezultat rada učenika - polaznika dodatne nastave i izvannastavnih aktivnosti pod vodstvom učiteljice povijesti Daliborke Knežević te školske knjižničarke. Na lenti možete pročitati zanimljive povijesne činjenice o našoj školi, pogledati stare fotografije i vratiti se vremeplovom u neka prošla vremena. Zavirite u galeriju slika i pridružite nam se u obilježavanju šezdesetog rođendana naše škole kojoj želimo dug, lijep i uspješan školski život!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 24. 9. 2015. 15:16

Iz povijesti naše škole….

18. rujna 2015. godine slavimo 164–tu obljetnicu rođenja Huge Badalića.
27. rujna naša će škola proslaviti 60–i rođendan. Osnovana je 27. rujna 1955. godine pod nazivom III osmogodišnja škola u Slavonskom Brodu. Za prvog upravitelja škole imenovana je učiteljica Terezija Kereković.
Škola je nosila naziv III osmogodišnja škola u Slavonskom Brodu do 28. studenog 1959. godine kada je na prijedlog Nastavničkog zbora i školskog odbora dobila ime Osnovna škola „Mika Babić“.
Škola mijenja ime u ožujku 1991. godine te postaje Osnovna škola „Hugo Badalić“.

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 16. 9. 2015. 13:08
 Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Misao tjedna

"Knjiga nije hrana, ali je poslastica."

                            Tin Ujević


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 5. 2010.

Ukupno: 1240189
Danas: 174

 


Anketa (mala)
Kako iskorištavate svoje slobodno vrijeme?: 


preskoči na navigaciju