preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Važni dokumenti
Dani kruha

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Dana 17. listopada obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Ravnateljica Irena Čugura Ćerić na početku je pozdravila sve učitelje, učenike te smo predvođeni župnikom Ivanom Petrovićem blagoslovili kruh i plodove zemlje. Zahvaljujemo vrijednim rukama roditelja, baka, učenika. Stolovi su bili prepuni ukusnih kolača, kiflica, malih kruhova čiji se miris širio cijelom školom. Zahvala svim učiteljicama posebno razredne nastave, vjeroučiteljicama, na izradi lijepih panoa, uređenju stolova krušnim proizvodima i plodovima zemlje koji su pridonijeli lijepom ugođaju u obilježavanju ovoga dana.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Vidaković  datum: 17. 10. 2018. 16:10

Dani kruha u 1.c, d, i e razredu

PEKAR
Ruke mijem, 
brašno sijem, 
kapica na glavi.
Mijesim tijesto,
tako vješto
kao pekar pravi.

  :: opširnije :: 


objavio: Karolina Morosavljević  datum: 24. 10. 2016. 10:47

Intergrirani dan Dani kruha u 1.d razredu

U 1.d razredu ručice su vrijedne
i suncokrete od kukuruza prave,
dok u početnici strip ih čeka
koka pomoć traži od miša i patka.
Pod glazbenim pjesmica se pjeva
mlin na vodi polako klopoče
o danima kruha nema više.

  :: opširnije :: 


objavio: Karolina Morosavljević  datum: 24. 10. 2016. 10:38

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u Područnoj školi

Od ponedjeljka se našom školom širi miris pečenih kiflica i  kolača. Naši  stariji učenici ponosno su iz učionice vjeronauka nosili u kuhinju tek pripremljene kiflice na pečenje. Njihove vješte ruke naslikale se prekrasne plakate najavljujući nam radosne Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Obilje plodova našeg lijepog zavičaja vjeroučiteljice i vjeroučitelj izložili su u holu škole: tikvice, pšenicu, kukuruz, jabuke, kruške, kestene… Najviše divljenja izazvali su maštovito ukrašeni kruhovi  izloženi na slavonskim peškirima. 19. listopada razrednim svečanostima i mi trećaši obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Panoi naših učionica, razredne izložbe kruha, peciva i radost u pripremanju kolača u razredu sve su učinile radosnima. Zahvalni smo našim vrijednim majkama i bakama na ukusnim slasticama od brašna koje su nas podsjetile kakvo bogatstvo imamo i trebamo zahvaljivati na svim tim predivnim darovima.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Džaferović  datum: 20. 10. 2016. 15:56

Dani kruha u Matičnoj školi

I ove godine smo u našoj školi obilježili Dane kruha prigodnom izložbom kruha, krušnih proizvoda, kolača i plodova zemlje. Učenici i njihovi roditelji su se potrudili napraviti ukusne poslastice i pokazati ih svojim prijateljima. Blagoslov kruha i plodova zemlje obavio je kapelan Krunoslav Čutura. Odmah je pronašao zajednički jezik s djecom i unio radost u školu. Učenici su nakon zajedničke molitve sa zadovoljstvom degustirali hranu. Dani kruha nas podsjećaju kako trebamo biti zahvalni na hrani i plodovima koje nam zemlja daje. Čuvajmo ju i budimo odgovorni!  

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Fajgl  datum: 20. 10. 2016. 08:28

Hugina pekarnica kućnog broja 60

Učenici 1.c razreda s veseljem su "pekli" slasna peciva i kolače. U našoj pekarnici možete pronaći zdrave kruščiće, šarene muffine, kiflice i perece. Požurite, navratite u Huginu pekarnicu, kućnog broja 60! I naše su mame vrijedne bile, pregršt finih slastica su napravile! Najljepše je jesti u društvu! Ovom prilikom proslavili smo i šezdesetu obljetnicu postojanja škole. Sretan ti rođendan, draga naša školo!

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Bitunjac  datum: 19. 10. 2015. 10:34

Dani kruha

U mjesecu listopadu obilježavaju se Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Vrijeme je to kada pokazujemo da je kruh čovjekova potreba, simbol života, izvor životne i duhovne snage, simbol zajedništva jer ujedinjuje rad mnogih pekara, ratara, mlinara. Obilježavanjem Dana kruha i zahvalnosti pokazujemo i ostvarujemo zajedništvo roditelja učenika i učitelja u školama. Tako je i ove školske godine OŠ Hugo Badalić područna škola Jelas obilježila Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje uz sudjelovanje roditelja, učenika i njihovih roditelja. U obilježavanju Dana kruha i zahvalnosti sudjelovali su svi učenici i učiteljice razredne nastave (učiteljice Marina Bitunjac, Sandra Sekulić, Lidija Franić, Luca Drinić, Anita Đuras, Josipa Grubišić, Ljubica Džaferović, Andrijana Modrić, Ivana Stjepanović, Nataša Leović, Karolina Morosavljević, Mirna Lučić) te vjeroučiteljice Martina Trgovčević i Marija Vidaković s učenicima 5. i 7. razreda. Učenici su uz pomoć i podršku kako roditelja tako i učitelja te našeg kuhara Stanka izrađivali različite krušne proizvode, kolače, oblike od tijesta i plodova jeseni te na taj način obilježili i proslavu šezdesete obljetnice naše škole.  Izradili su i prigodne panoe koji su bili izloženi kako u učionicama tako i u holu škole. 

  :: opširnije :: 


objavio: Sandra Sekulić  datum: 18. 10. 2015. 16:49

Hugina pekarnica

Darežljiva jesen pokucala je na vrata 1.e razreda. Ušla je u veselu Huginu pekarnicu u kojoj se zabavljalo, plesalo, pjevalo i kušalo fine mirisne pekarske proizvode. Osjećaj je bio još ljepši jer su se učenici družili sa svojim roditeljima, a kao proizvod zajedničkog rada nastao je pano okupan šarolikom paletom jesenskih boja, okusa i mirisa koji je na romskom i hrvatskom jeziku slao poruku poštovanja prema svetom kruhu.

  :: opširnije :: 


objavio: Luca Drinić  datum: 16. 10. 2015. 15:06

Dani kruha u MŠ

Danas smo u našoj školi obilježili Dane kruha. Svake godine u listopadu pružamo svoju zahvalnost za plodove zemlje i tako se podsjetimo koliko nam ona pruža i kako bismo joj mi trebali vratiti. Učenici od 1. do 4. razreda sudjelovali su u različitim likovnim i pekarskim radionicama. Opojni mirisi, smijeh i radost širili su se hodnicima naše škole. Na kraju smo napravili i izložbu svega što smo napravili. Nije izostao ni blagoslov župnika. Ovom prilikom se zahvaljujemo svim našim učiteljicama koje su motivirale učenike i potrudile se napraviti savršeni ugođaj. Zahvaljujemo se i roditeljima koji su nas počastili ukusnim kolačima, kiflicama i kruhom. Pročitajte i kratki intevju koji smo napravili s učenicama Anom Aračić iz 4.b i Ivonom Rašić iz 4.a razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Đaković Ema Rajković Ina Sudar  datum: 14. 10. 2015. 21:41

Dani kruha u 4. razredima PŠ Jelas

Danas smo svi bili složni
i za plodove zemlje zahvalni.
Vrijedne ruke su radile cijeli dan
kako bi pokazali koliko je kruh važan.
Uz to smo obilježili 60 godina naše škole
i uz pjesmu Vinograd prisjetili se 
pjesnika Huge Badalića.

  :: opširnije :: 


objavio: Karolina Morosavljević  datum: 14. 10. 2015. 21:11

Kreativne ruke

Pripreme za obilježavanje Dana kruha i zahvalnosti počele su na satu vjeronauka. Učenici četvrtih razreda bili su maštoviti i vrijedni, a svoje umjetničke radove izložili su u holu škole u srijedu, 14. listopada na obilježavanju Dana kruha i zahvalnosti. 

  :: opširnije :: 


objavio: Katica Markić  datum: 14. 10. 2015. 15:08

Ruke malih likovnjaka

Ruke malih likovnjaka 
na rođendan škole stižu
i latice suncokreta 
za čestitku vješto nižu.
Ispekli su tortu slasnu
i  poruku šalju krasnu:
Rođendan je našoj školi
                            koju svaki đačić voli!

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Džaferović  datum: 13. 10. 2015. 19:44

Dani kruha u Matičnoj školi

Danas su u našoj školi održani su Dani kruha. Program su održali učenici razredne nastave uz mnoštvo recitacija i pjesmom Mlin na vodi. Školu je posjetio svećenik te ju blagoslovio. Zajedno smo otpjevali pjesmu Isuse volim te te izmolili Očenaš. Posebno nas je oduševio 1.a razred čije mame su se zaista potrudile te ispekle kolačiće i pekarske proizvode primamljivog okusa. Učenici su sa zadovoljstvom sudjelovali u radionicama na kojima su slikovito prikazivali kruh. Jako je bilo lijepo vidjeti osmijehe na licima učenika! Nadamo se da će sljedeće godine biti jednako dobro kao i ove.

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Pleša Patrik Vučković  datum: 16. 10. 2014. 14:45

U sklopu Dana zahvalnosti za plodove zemlje

U sklopu Dana zahvalnosti za plodove zemlje, dana 17. listopada 2013. godine, učenici 1.a i 1.b razreda sa svojim učiteljicama Slavicom Kikić i Biljanom Conjar  posjetili su pekarnicu“ Plavo polje“. Pekar gospodin Gjoni Lekaj dočekao nas je na ulazu prodavaonice i uveo nas u prostor pekarnice. Objasnio je djeci postupak pravljenja pekarskih proizvoda, uz pomoć modernih strojeva. Dok se oko nas širio prekrasan miris pečenog kruha, učenici su sa zanimanjem sve pratili. Na kraju posjeta postavljali su pekaru pitanja! Pitali su ga kako se postaje pekar, je li to jako težak posao, kada pekar spava, je li mu dosadno raditi stalno isti posao, kuša li pekar sve proizvode koje peče, kako se priprema za posao, postoje li žene pekarnice koje rade taj posao, što radi sa pekarskim proizvodima koje ne proda…. Bio je to jedan jako lijep i sretan dan!

  :: opširnije :: 


objavio: Slavica Kikić  datum: 29. 10. 2013. 10:47

Dani kruha u 4.a i 4.b razredu

Učenici 4.a i 4.b razreda Dane kruha su obilježili pečenjem kolača i ukusnih slastica. Cijelom školom su se širili mirisi. Evo kako su oni u iščekivanju dočekali taj dan.
Svjetski je Dan hrane! Toliko je očekivani dan došao i nestrpljivo smo čekali uključiti se u radionicu pečenja kolača. Osim naše učiteljice Mirjane pomogle su nam naše mame koje su se aktivno uključile u radionicu. Ne možemo vam opisati sreću kad smo osjetili i probali ukusne kolače koje smo sami oblikovali i pekli. Naravno, ponudili  smo naše kolače svima i uz pjesmu i ples završili ovaj lijepi dan!

  :: opširnije :: 


objavio: Mara Lebić Mirjana Klajić  datum: 17. 10. 2013. 15:41

Dani kruha u Matičnoj školi

Dana 16. listopada u Osnovnoj školi  Hugo Badalić na Plavom  polju  obilježeni su Dani kruha s početkom u 11 sati. Povodom toga održana je priredba koju su izvodili mlađi uzrasti. Na početku programa svi zajedno su otpjevali  pjesmu Mlin na vodi. Bilo je jako lijepo slušati dječje glasove kako složno pjevaju. Nakon toga slijedile su recitacije 2. razreda o pekarskim proizvodima i načinu pripreme kruha. Učenici 3. razreda izradili su pekarske proizvode od glinamola koji su služili kao ukras na stolovima. Na kraju programa svi su zajedno otpjevali su Kad si sretan, a nakon toga počastili smo se jako finim slasticama.

  :: opširnije :: 


objavio: Patrik Vučković Monika Pleša  datum: 17. 10. 2013. 15:33

Dani kruha

Dragi čitatelji, evo još jedne zanimljive vijesti iz novinarske redakcije!

Dana 15. listopada 2013. u PŠ Jelas održani su DANI KRUHA. Naš tim novinara donosi  vam najnovije i najuzbudljivije vijesti točno iz središta događanja!

Na Dane kruha u OŠ Hugo Badalić PŠ Jelas održano je veliko slavlje koje je započelo u 12:30 sati. Evo što smo imali prilike vidjeti i čuti! Prvo nas je svojom lijepom izvedbom u program uveo mali zbor pod vodstvom dirigentice Mirne Lučić. Otpjevali su nam dvije pjesme: Mali mlinar Miško i Poznaju me mnoga mjesta. Od plesa uživali smo u izvedbi krušaka, jabuka i šljiva te u plesu Welcome everybody učeničke plesne grupe Zumba. Tema središnje predstave bila je PEKARNICA u kojoj smo imali priliku vidjeti kako se pravi kruh, podijelili smo s pekarom njegovu sreću i raspravu, a mali su nam mravi pokazali kako im je život težak!  Na kraju programa počastili smo se s mnogim finim slasticama. To je sve za sada do sljedeće obavijesti. Pozdrav od novinarske ekipe!

  :: opširnije :: 


objavio: Richard Žutić  datum: 17. 10. 2013. 10:52

Brašnasta družina

Brašnasta družina 3.b razreda posjetila je četiri pekarnice. Upoznali su se s radom pekara i prodavača u pekarnicama te su vidjeli različite proizvode… Odlučili su i oni nešto napraviti, pogledajte u fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Galić  datum: 11. 10. 2013. 15:04

Ususret Danima kruha

U suradnji s vjeroučiteljicom Svjetlanom Šokčević i vjeronaučnom skupinom,  u utorak 2. listopada 2013. godine školska knjižnica u PŠ Jelas pretvorila se u radionicu izrade različitih ukrasa od slanog tijesta. Učenici su mijesili, bojali i oblikovali tijesto u različite oblike: srca, borove, zvjezdice, gljive, a njihova namjena dobit će svoj vrhunac u vrijeme Božića, kada će uljepšavati božićnu jelku. Veselimo se Danima kruha i plodovima zemlje, a ova je radionica još jedan dokaz kako od svakodnevnih stvari i namirnica koje nas okružuju, uz malo mašte i volje, možemo stvarati lijepe i dekorativne predmete.

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 4. 10. 2013. 12:55

Od pšeničnog brašna do ukrasa

U petak, 13. rujna 2013. godine u školskoj knjižnici održala se radionica izrade ukrasnih predmeta: broševa, ukrasa za bor i bedževa. Povod je odlazak nekoliko učitelja i učenika naše škole u Italiju na četvrti susret Comenius projekta, a koji se održava početkom listopada ove godine. Ovu je radionicu svojim znanjem i vještinom oplemenila brodska kreativka Andrea Čaldarević koja je spretnim rukama i vještim potezima kista od slanog tijesta pravila anđjelčiće, koji će na kraju cijelog procesa sušenja tijesta i lakiranja postati unikatan nakit. 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 18. 9. 2013. 15:40
 Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Misao tjedna

"Knjiga nije hrana, ali je poslastica."

                            Tin Ujević


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 5. 2010.

Ukupno: 1240195
Danas: 180

 


Anketa (mala)
Kako iskorištavate svoje slobodno vrijeme?: 


preskoči na navigaciju