preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Važni dokumenti
Božić dolazi

Iz pera mladih literaraca

Dragi naši čitatelji, u sljedećim literarnim testovima pročitajte kao se učenici naše škole pripremaju za Božić i nadolazeće blagdane te što za njih znači Božić. 


Moja priprava za Božić

Advent je vrijeme u kojemu se pripremamo za jedan od naših najvećih blagdana, za Božić. U tom vremenu moramo se, osim materijalno, i duhovno pripremati za Božić. U svome srcu moramo naći mjesta za Isusa, koji će doći i „pokucati“ na naša „vrata“. I ja se pripremam za Božić! Molim se svake noći, ujutro zaboravim ali to ću si posvijestiti i pokušati ispraviti u Adventu. Ispovijedam se, sve češće, kako bih svake nedjelje mogla primiti pričest. Najteže mi ide odricanje slatkiša i čokolade jer to najviše volim. Pokušavam biti manje sebična i manje misliti na sebe. Pomažem drugima koliko mogu, jer oni bi meni sigurno pomogli. Također, ispravljam svoje mane i pogreške. Pokušavam se više zauzimati za druge nego prije. Bože, pomozi mi da mami i tati za Božić poklonim svoje dobre ocjene, a sestra… Pa njoj je najviše potrebna pomoć oko matematike, pa molim Te pomozi i njoj!!!

Tea Bukovac , 6.b

Koje su moje odluke u Adventu?

Advent i Božić su vrijeme radosti i veselja. Božić uvijek proslavim u svojoj obitelji koja me uvijek čini sretnim. Moja obitelj svaki Božić mi podari sitnicu, to me jako razveseli. Ovog Božića i Adventa želim i ja nekoga razveseliti. U mamin razred ide učenica koja je odvojena od svoje obitelji i živi u Dječjem domu i jako želi gumice za izradu narukvica. Budući da ja imam jako puno gumica, odlučio sam ih podijeliti s njom. Kako bi ju još više razveselio podijelit ću s njom svoj poklon od Svetog Nikole. Jako ću biti sretan, a nadam se i ona.

Karlo Đaković, 4.b

Avantura Božića

Božić je, to je najbolji dan. Veselo je, svi se igramo i pjevamo. Idemo na misu. Jako nam je lijepo. Pričamo priče o Isusu. Jako je lijepo dobivati darove. Meni je Božić najdraži blagdan. Sretan Božić!

Marija Arbanas, 3.e

Dolazi nam Božić

Bile su tri božićne kuglice koje su se stalno svađale koja će prva doći na bor. Žena koja ih je stavljala na bor uzimala ih je  po redu, kako su bile stavljene u kutiju. No, tri kuglice su bile na dnu kutije i kada se žena okrenula, kuglice su se progurale na vrh. I žena ih je stavila na bor! Tako su sve tri kuglice bile zauvijek sretne!

Stjepan Gusak, 3.ePošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Katica Markić Mirna Lesičar   datum: 16. 12. 2014.


Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Misao tjedna

"Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet."

                      Nelson Mandela


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 5. 2010.

Ukupno: 1309894
Danas: 200

 


Anketa (mala)
Kako iskorištavate svoje slobodno vrijeme?: 


preskoči na navigaciju