preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Važni dokumenti
Vijesti

Dani medijske pismenosti

Medijska pismenost jedna je od ključnih vještina za život u 21. stoljeću, potrebna jednako i djeci i odraslima, da bi znali medije koristiti za svoje i opće dobro. Da bi što više djece dobilo priliku upoznati se s osnovama medijske pismenosti, Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja, u suradnji s brojnim partnerima i medijskim kućama pokreću Dane medijske pismenosti. Od 19. do 21. travnja 2018., ali i tijekom cijele druge polovice travnja pa i početkom svibnja odvijat će se brojne aktivnosti i događanja kojima je cilj informirati i educirati djecu, roditelje, nastavnike i odgojitelje o toj važnoj temi i vještini.


Odgojiteljima i nastavnicima dostupni su obrazovni materijali pomoću kojih mogu održati sat medijske pismenosti s djecom i mladima u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama. Grupe učenika posjetit će medijske kuće i upoznati njihov način rada te se i sami okušati u proizvodnji medijskih sadržaja, a bit će organizirane i razne radionice i predavanja za djecu i odrasle u knjižnicama i organizacijama koje se bave medijskom pismenošću. Roditeljima je također na raspolaganju kratki vodič za korištenje medija u obitelji. (Izvor: http://www.medijskapismenost.hr/dani-medijske-pismenosti/)

I naša se škola kroz školsku knjižnicu uključila u ovoj projekt te će se u knjižnici tijekom ovoga i sljedećega tjedna, kroz predavanja i debate s učenicima, obilježiti Dani medijske pismenosti (v. http://www.medijskapismenost.hr/raspored-dogadanja-povodom-dana-medijske-pismenosti/9 ). Cilj je ukazati učenicima na važnost medijske i informacijske pismenosti kroz učenje i stjecanje znanja, ali i na neizostavno vrednovanje pronađenih informacija na različitim medijima te razvijanje vlastitog kritičkog mišljenja. Ključno je usmjeriti učenike prema novom načinu učenja, pokazati im koje su to pismenosti opstanka 21. stoljeća te ih "naučiti učiti" i lakše se snalaziti u "moru" informacija koje nas svakodnevno okružuje i kreira našu svakodnevicu. „Stop gnjavaži, jednostavno i sigurno pretraži!“.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Tanja Štević   datum: 17. 4. 2018.


Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Misao tjedna

"Knjiga nije hrana, ali je poslastica."

                            Tin Ujević


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 5. 2010.

Ukupno: 1231777

 


Anketa (mala)
Kako iskorištavate svoje slobodno vrijeme?: 


preskoči na navigaciju