preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Važni dokumenti
Projekt Comenius
Comenius - predškolski odgoj, osnovno i srednje obrazovanje

Potprogram Comenius obuhvaća predškolski odgoj, osnovno i srednje obrazovanje. Ciljevi potprograma Comenius jesu promicanje svijesti o raznolikosti europskih kultura suradnjom škola i vrtića država koje sudjeluju u Programu za cjeloživotno učenje, poticanje osobnog razvoja sudionika, razvoj i usavršavanje vještina i kompetencija te njegovanje ideje o europskom građanstvu.

Sudjelovanjem u potprogramu Comenius utječe se na poboljšanje kvalitete školskog obrazovanja, ističe se njegova europska dimenzija, potiču se mobilnost i učenje jezika, kao i veća uključenost u europsko društvo.

Vijesti

Mladi Brođani u Italiji

U talijanskom gradu Sassariju je od 2. do 7. listopada 2013. godine održan 4. susret Comenius projekta "Kruh - štruca Europe". Pročitajte članak o susretu  pod naslovom "Mladi Brođani u Italiji" objavljen u glasilu Posavska Hrvatska (u petak 11. listopada 2013. godine).


Slavonskobrodska osnovna škola Huge Badalića drugu godinu zaredom sudjeluje u Comenius projektu “Kruh – štruca Europe“ u sklopu Programa za cjeloživotno učenje, a pod pokroviteljstvom Agencije za mobilnosti i programe EU. Nakon što u svibnju održan 3. susret projekta u Hrvatskoj, desetero učenika i troje učitelja OŠ Huge Badalića sudjelovalo je na 4. susretu projekta u Italiji, u gradu Sassariju. Učenici i učitelji su imali priliku upoznati zanimljivosti Sassarija, ali i mnogobrojne zanimljivosti sjeverozapadnog dijela Sardinije te se i okupati u moru. Učenici su predstavili našu domovinu prezentacijom “Zanimljivosti o Hrvatskoj“, a s talijanskim partnerima sudjelovali su na nastavi u školi Scuola Media Statale "P.Tola" n°3, koja je bila domaćin susreta. Naučili su da je u talijanskim školama najviša ocjena 10, nastavni sat traje 60 minuta, a učenici redovito idu u školu i subotom!

Komuniciralo se najviše na engleskom jeziku, a učenici i učitelji su imali priliku naučiti i mnoge talijanske riječi te poneku finsku, francusku, poljsku i tursku riječ. Bilo je i smiješnih situacija jer pojedine riječi imaju različita značenja u pojedinim jezicima. Zanimljivo je bilo kušati sardinijsku hranu, a najveće iznenađenje je svakako pizza s nutelom. Prijateljstva koja su započela na susretu u Hrvatskoj su produbljena, a započela su i nova prijateljstva. “Vidjeli smo i doživjeli puno  zanimljivih stvari i ovaj će nam susret ostati u lijepom sjećanju“ složili su se i učenici i učitelji iščekujući novi susret koji će se sredinom veljače slijedeće godine održati u Poljskoj.  


članak iz Posavske Hrvatske (petak 11. listopada 2013. godine) Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Jasmina Matekalo   datum: 16. 10. 2013.


Kalendar
« Veljača 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Misao tjedna

"Knjiga nije hrana, ali je poslastica."

                            Tin Ujević


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 5. 2010.

Ukupno: 1240575
Danas: 372

 


Anketa (mala)
Kako iskorištavate svoje slobodno vrijeme?: 


preskoči na navigaciju