preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Važni dokumenti
60-ti rođendan škole

Pogled u retrovizor

Dragi naši čitatelji, kao što znate, u ovoj školskoj godini obilježavamo 60. rođendan naše škole. Obilježavanje traje cijelu školsku godinu kroz kulturna, javna i sportska događanja u školi, izložbe i brojne aktivnosti u razredima, školskoj knjižnici i cijeloj školi. U obilježavanje rođendana uključeni su svi djelatnici škole koji svojim stručnim znanjem i vještinama oplemenjuju i bogate ovo rođendansko slavlje. Učitelji prirodoslovci izradili su povijesni pregled tehnološkog razvitka u Hrvatskoj i svijetu od 1955. godine kada je naša škola osnovana, a naša psihologinja i skupina potencijalno darovitih učenika Mali mozgovi su uz pomoć gipsa i kalupa u obliku malih mozgova napravili vrlo zanimljivu i poučnu znanstveno – geografsku kartu Hrvatske. Ako ste željni znanja i otkrivanja nepoznatih činjenica te vas  zanima kada se prvi puta pojavila lutka Barbie, kada su izumljene prve jednokratne pelene i mobitel, tko su bili naši poznati znanstvenici i izumitelji i iz kojih predjela Lijepe naše potječu, sve to i još puno toga pogledajte u galeriji slika i pronađite na lenti vremena Putevima Huge Badalića smještenoj na katu škole ispred školske knjižnice. Također, učenik 4.a razreda Željko Blažić intervjuirao je svoju mamu koja je išla u našu školu. Pročitajte njegov intervju i naučite još nešto o povijesti naše škole, ali i škole naših mama, tata, djedova, baka, stričeva, ujaka, susjeda, poznanika...  


Razgovor s mamom o našoj školi

Željko: Bok mama! Danas smo govorili o prošlosti naše škole. Znaš li sa postoji već 60 godina, samo se prije drugačije zvala?

Mama: Da, znam. I ja sam išla u istu školu. Prije se zvala OŠ „Mika Babić“, a ime je dobila po narodnom heroju iz Drugog svjetskog rata.

Željko: Kako je izgledala škola kada si ti išla u nju?

Mama: U školu sam krenula 1971. godine. Škola je bila nova. Bila je najmodernija i najljepša škola u našem gradu.

Željko: Kako je tada bilo ići u školu?

Mama: Bilo je lijepo. Svi smo u školu išli pješke. Neki su pješačili i pet kilometara do škole po svim vremenskim prilikama i neprilikama. Na putu smo se družili. U školu smo išli i subotom. Nosili smo plave kute. Išli smo u dvije smjene. Razredi su imali tri odjela, a, b i c odjel. U svakom razredu bilo je više od 30 učenika.  Školska godina počinjala je 15. rujna i trajala je do 15. lipnja. Imali smo zimski odmor od 15. siječnja do 1. veljače.

Željko: Kakvi su bili učitelji?

Mama: Moja učiteljica zvala se Katica Barbić. Bila je jako dobra. Ponekad stroga, ali pravedna. Od nje smo naučili puno toga i jako smo je voljeli.

Željko: Hvala mama. Sada o svojoj školi i njezinoj prošlosti znam puno više.

Željko Blažić, 4.a

Ostale fotografije pogledajte u našoj galeriji slika.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Tanja Štević   datum: 2. 12. 2015.


Kalendar
« Veljača 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Misao tjedna

"Knjiga nije hrana, ali je poslastica."

                            Tin Ujević


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 5. 2010.

Ukupno: 1240077
Danas: 61

 


Anketa (mala)
Kako iskorištavate svoje slobodno vrijeme?: 


preskoči na navigaciju