U sklopu Dana zahvalnosti za plodove zemlje
U sklopu Dana zahvalnosti za plodove zemlje, dana 17. listopada 2013. godine, učenici 1.a i 1.b razreda sa svojim učiteljicama Slavicom Kikić i Biljanom Conjar posjetili su pekarnicu“ Plavo polje“. Pekar gospodin Gjoni Lekaj dočekao nas je na ulazu prodavaonice i uveo nas u prostor pekarnice. Objasnio je djeci postupak pravljenja pekarskih proizvoda, uz pomoć modernih strojeva. Dok se oko nas širio prekrasan miris pečenog kruha, učenici su sa zanimanjem sve pratili. Na kraju posjeta postavljali su pekaru pitanja! Pitali su ga kako se postaje pekar, je li to jako težak posao, kada pekar spava, je li mu dosadno raditi stalno isti posao, kuša li pekar sve proizvode koje peče, kako se priprema za posao, postoje li žene pekarnice koje rade taj posao, što radi sa pekarskim proizvodima koje ne proda…. Bio je to jedan jako lijep i sretan dan!
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |