Intervju tjedna - Aneta Grgić
Već smo pisali da je u talijanskom gradu Sassariju od 2. do 7. listopada 2013. godine održan 4. susret Comenius projekta "Kruh - štruca Europe" u koji je uključena naša škola. U ovotjednom intervjuu tjedna pročitajte dogodovštine Anete Grgić, sudionice tog susreta.
Novinar: Bok, Aneta!
Aneta: Bok!
Novinar: Kao što znamo išla si u Italiju kao član ekipe Comenius projekta ''Kruh - štruca Europe''. Gdje ste zapravo bili?
Aneta: Bili smo na otoku Sardiniji u gradu Sassariju.
Novinar: Kako ste putovali u Italiju?
Aneta: Do Italije smo putovali autobusom i zrakoplovom.
Novinar: Kako ste započeli put?
Aneta: Prvo smo autobusom doputovali do Beograda, iz Beograda zrakoplovom do Rima i ponovno zrakoplovom od Rima do Alghera.
Novinar: Kako ti je bilo u zrakoplovu?
Aneta: Pa, bio je to dobar doživljaj i novo iskustvo, najuzbudljivije je bilo kad je zrakoplov polijetao. Tijekom slijetanja znale su boljeti uši, ali sve u svemu bilo je super.
Novinar: Koliko ste dugo bili u Italiji?
Aneta: Bili smo četiri dana, s putovanjem šest.
Novinar: Kako ste se sporazumijevali?
Aneta: Sporazumjevali smo se na engleskom jeziku, dok su se oni učenici koji nisu baš znali engleski sporazumijevali rukama i raznim pokretima, ha,ha.
Novinar: Kakva je hrana u Italiji?
Aneta: Talijani većinom jedu razne tjestenine, povrće i plodove mora.
Novinar: Je li hrana bolja u Italiji ili kod kuće?
Aneta: Pa, većinom kod kuće.
Novinar: Kakvi su gradovi i kuće u Italiji?
Aneta: Gradovi su većinom jako veliki, a kuće su većinom građene od kamena.
Novinar: Jeste li naučili nove jezike?
Aneta: Najviše talijanski, a i poneke riječi iz poljskog i francuskog.
Novinar: Kakvi su ljudi u Italiji?
Aneta: Ljudi su jako dragi i gostoljubivi prema turistima.
Novinari: Kakvo je bilo vrijeme u Italiji?
Aneta: Dosta je toplo, bilo je oko 30 do 32 stupnja, čak smo se i kupali na plaži Stintino.
Novinar: Jeste li ostali u kontaktu s učenicima i obiteljima kod kojih ste bili smješteni?
Aneta: Naravno, često se čujemo preko telefona ili e-mailom.
Novinar: Hoće li biti još takvih prilika za putovanje, ako bude hoćeš li ti ići?
Aneta: Da, bit će. Sljedeći put se ide u Poljsku, ali od učenika nitko ne ide, idu samo nastavnici. Poslije toga se ide u Francusku gdje će se održati zadnji sastanak Comenius projekta, ali ja ne idem. Ići će učenici koji sad nisu bili u Italiji, a zajedno s nama više rade na projektnim zadacima.
Novinar: I na kraju, koji je cilj projekta?
Aneta: Cilj projekta je pokazati koliko nam je kruh važan u životu i utjecati na poboljšanje naših prehrambenih navika. Kroz projekt se učimo raditi zajedno, vježbamo engleski jezik, proširujemo svoje znanje o Europi i stječemo nove prijatelje.
Novinar: Aneta, lijepo je bilo slušati o tvojim doživljajima u Italiji, hvala i ugodan dan. Doviđenja!
Aneta: Hvala vama, doviđenja!
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |