preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Važni dokumenti
Mi smo

vijesti

Srebrne svirale Dragutina Tadijanovića - terenska nastava 8. a i b razreda

Obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige u 8. a i b razredu započeli smo obradom zbirke poezije Dragutina Tadijanovića Srebrne svirale. 

Posebno je zadovoljstvo čitati poeziju pjesnika koji je duboko vezan za naš zavičaj i čija je pozija protkana čežnjom i nostalgijom za slavonskim oranicama i rodnim zavičajem. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 22. 10. 2021. 19:49

Dan jabuka

Dana 21.10.2021. učenici Ekoskupine 8.a razreda obilježili su Svjetski dan jabuka. Obilježili su ga educirajući mlađe suučenike 2.a i 2.b. Pripremili su prezentaciju o zanimljivosti jabuka i degustaciju jabuka. Jabuke su bile s medom, čokoladom, cimetom, rogačem, šećerom... Učenici 2.a i 2.b pozorno su slušali i rado kušali jabuke. Ekoskupina se zabavila pripremom jabuka za degustaciju kao i druženjem s 2.a i 2.b. Kako nam je bilo pogledajte u galeriji fotografija!

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Ostojčić  datum: 22. 10. 2021. 14:07

Dani kruha u Matičnoj školi

Ni ove godine nismo zaobišli tradiciju te smo u našoj školi obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Upriličena je i prigodna izložba pekarskih proizvoda koji nisu mamili samo izgledom, već i mirisom i okusom. Učenici nižih razreda su ispred svojih učionica prikazali sve ono najljepše što mamine, bakine i dječje ruke mogu napraviti. 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 21. 10. 2021. 12:41

Eu Code Week 2021. u osmim razredima

Učenici i učenice osmih razreda matične škole aktivnošću su programiranja u JavaScriptu obilježili Europski tjedan programiranja (EU Code Week 2021). Mijenjali su koordinate likova u igrici, mijenjali izglede likova, dodavali elemente i određivali pozicije (zlatnika koje je lik trebao prikupiti), dodatne igrače (jer je uvijek zanimljivije igrati s više igrača) elemente izbjegavanje, određivali kojim tipkama na tipkovnici će se igrica igrati, dodavali neprijatelje (bez njih ništa) koji će ometati likove, pozadinu igrice,... Još jedan vrlo zanimljiv način da učenici u online okruženju upoznaju nešto novo, u ovom slučaju osnove programiranja u JavaScriptu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 20. 10. 2021. 08:36

EU Code Week 2021. u sedmim razredima

Učenici sedmih razreda su neobičnim algoritamskim i problemskim zadacima u Robot Restaurant Puzzler pomagali robotu u restoranu da uredi restoran, dođe do stola i posluži goste (naravno, onom hranom koju su naručili) i na taj način obilježili EU Code Week (Europski tjedan programiranja).

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 20. 10. 2021. 08:28

EU Code Week 2021. u šestim razredima

Prošli je tjedan u šestim je razredima obilježen EU Code Week 2021. Europski tjedan programiranja je inicijativa koja slavi kreativnost, rješavanje problema i suradnju izraženu pomoću programirnja i računalnog razmišljanja. Učenje programiranja pomaže učenicima da shvate svijet oko sebe koji se brzo mijenja, prošire svoje razumijevanje o tome kako funkcionira tehnologija i razvijaju vještine i sposobnosti kako bi istraživali nove ideje i bili inovativni. Šestaši su zamijenili uloge: ovaj su put učenici postali računalo! Čitali su i tumači programe u online aplikaciji Compute it! kako bi pronašli pravi put do cilja i pobijedili u izazovima. Morali su se usredotočiti i koristiti svoje intuitivne sposobnosti da bi razumjeli neke temeljne koncepte programiranja. I bili su jako uspješni u tome.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 19. 10. 2021. 18:42

Dan bijelog štapa

15. listopada u našoj smo školi obilježili Dan bijelog štapa kroz radionicu s petašima. Učenici su uvježbavali prilazak i obraćanje slijepoj osobi tako da je lagano dotaknu kako bi slijepa osoba znala da se obraćamo upravo njoj. Zatim smo uvježbavali prelazak preko pješačkog prijelaza i kretanje među preprekama. Stepenice su poseban izazov i bilo je važno naučiti vrijednost upozorenja riječima kada prilazimo stepenicama jer nije isto penjemo li se uz stepenice ili se spuštamo niz stepenice. Pomoć pri sjedanju pružamo tako da stavljamo ruku kojom vodimo slijepu osobu na naslon stolca te će slijepa osoba tako znati na koji je način stolac položen i moći će sama sjesti. Ulazak u autobus vježbali smo pomoću modela autobusa i naučili kako je važno slijepu osobu uvesti na prednja vrata kako bi bila blizu vozača da bi mu mogla reći gdje želi izaći, a vozač povesti računa da upozori osobu kada stigne na željeno stajalište.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Mendek Ocelić  datum: 19. 10. 2021. 18:04

Značajni nadnevci - Dan kravate 18.10.

U ponedjeljak, 18. listopada, različitim aktivnostima, poput crtanja i bojanja velike kravate, ukrašavanja učionica i hodnika kravatama, nošenjem kravate oko vrata, igranjem tradicionalne igre školice na malo drugačiji način  te fotografiranja s neobičnim likovima, obilježili smo Dan kravate. Kravata je dio hrvatske povijesti, kulture, baštine i prepoznatljivosti u svijetu te kao takva zaslužuje svoj dan, a učenici, učitelji i ostali djelatnici aktivno i voljno sudjelovali su u njemu. "Kravata - ponos Hrvata!"
Zaigrajte igu, pronađite nas u galeriji i budite i vi dio ovoga dana! Zavirite i na Facebook stranicu naše škole!
ZAVIRI, OSJETI I DOŽIVI!
 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 19. 10. 2021. 14:28

Dani kruha u 4.a

U 4.a na Satu razrednika učenica Erin Balažić prezentirala je svoj uradak, a tema je bila Žetva i vršenje pšenice nekad i sada. Ostali učenici svoj doprinos su dali izradom plakata na istu temu.
Domaća zadaća za Dane kruha je igrokaz koji su izveli  svi učenici, podijeljenji u skupine, izvrsno intepretirajući svoje uloge! Ovdje ih pronađite!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 18. 10. 2021. 10:07

Humanitarna akcija - Na putu dobrote

Povodom Dana kruha, koje ćemo obilježavati ovaj tjedan, pozivam vas da se uključite u našu tradicionalnu humanitarnu akciju prikupljanja namirnica za Caritasovu pučku kuhinju u našemu gradu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 17. 10. 2021. 10:50

Erasmusdays 2021

Dane Erasmus+ programa obilježavamo 14., 15. i 16. listopada.  Pogledajte što smo radili i kako smo se zabavljali ostvarujući aktivnosti našega projekta "Jestivi laboratorij: prevodimo recepte na jezik kemije", i radujte se s nama što nam 18. listopada u Slavonski Brod dolaze prijatelji i projektni partneri da, nakon duge stanke zbog pandemije, dovršimo zajedničke transnacionalne projektne aktivnosti!
Ako zapravo ne znate što je točno Erasmus+, to možete saznati u ovoj izvrsnoj i jednostavno napisanoj početnici koju su pripremile kolege iz Osnovne škole Drenje.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Blagović  datum: 16. 10. 2021. 15:28

Ajmo HRVATI se s knjigom u novoj knjižnici!

U Mjesecu hrvatske knjige u Godini čitanja, školska knjižnica PŠ Jelas otvorila je vrata novog prostora. Knjižnica je mjesto znanja, učenja, informacija, kulture, ali i mjesto ugode, zabave i istraživanja. Stoga su u novom ruhu nekadašnje svlačionice svoj dom pronašle knjige za najmlađe, djecu, omladinu, knjige referentne zbirke, stručna literatura za nastavnike, periodika, didaktički kutak za najmlađe, igraonica, knjižnični senzorni vrt, kutak za opuštanje, informatički kutak i knjižnično - informacijski pult. Kako je tekao preobražaj školske knjižnice pronađite OVDJE. Čekamo vas! Čit(AJMO) Školo u Godini čitanja, uvijek i svuda!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 14. 10. 2021. 09:58

Kad kažem Hrvatska, mislim na…

Kad kažem Hrvatska, mislim na…

Na što vi pomislite, dragi čitatelji?

Na satu Hrvatskoga jezika u osmim razredima Područne škole Jelas 8. listopada prisjetili smo se se povijesti hrvatskoga naroda te obilježili Dan Hrvatskoga sabora, dan kada je Hrvatska postala neovisna. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 12. 10. 2021. 17:47

Mjesec hrvatske knjige 2021.

Programski odbor Mjeseca hrvatske knjige 2021. na 1. sjednici, održanoj 14. travnja 2021. godine, usvojio je prijedlog da svečano otvorenje manifestacije bude u Požegi 15. listopada 2021. godine. I naša školska knjižnica tradicionalno se uključila u program Mjeseca hrvatske knjige. Uz eTwinning projekte poticanja čitalačke pismenosti u koje je školska knjižnica uključena te uz Nacionalni projekt  za poticanje čitanja i kulture čitanja "Čitanjem do zvijezda", nastavljamo i s Pričaonicama srijedom s učenicima prvih razreda u kojima će učenici Mladi knjižničari birajući knjige s polica školske knjižnice upoznavati najmlađe učenike s hrvatskim autorima bajki, priča, pjesama i pripovijetki.

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 12. 10. 2021. 17:32

Oznaka kvalitete za eTwinning projekt Na putu dobrote Vijest ima dokument u privitku

U lipnju smo završili aktivnosti projekta Na putu dobrote 2 / On the path if kindness 2 evaluacijom projekta i prijavom za oznaku kvalitete. 

Tijekom projekta proveli smo razne dobrotvorne akcije, volontirali, sudjelovali u raznim akcijama kojima smo pokazali da uvažavamo drugačije i slabije u svojoj okolini te smo osvijestili da svakodnevnim malim djelima dobrote možemo puno učiniti za svoju zajednicu.

8. listopada 2021. stigla je i oznaka kvalitete za ovaj projekt, a mi nastavljamo i dalje na putu dobrote.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 9. 10. 2021. 13:10

Oznaka kvalitete za projekt "Code an AI"

Naš je jednogodišnji međunarodni eTwinning projekt Code an AI završio. Stigla je potvrda da je projekt nagrađen oznakom kvalitete (eTwinning Quality Label). Autorice projekta su naša učiteljica informatike Kristina Krtalić i učiteljica iz Turske Figen Eğin. U projektu su sudjelovale škole iz  Turske, Italije, Grčke, Rumunjske, Portugala, Njemačke, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Učenici su realizacijom aktivnosti u ovom projektu razvijali računalne vještine razmišljanja kao što su logika, kreativnost, algoritamsko razmišljanje, komunikacija, suradnja, rješavanje problema te učinkovito i sigurno korištenje informacijskim i komunikacijskim tehnologijama. 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 8. 10. 2021. 13:51

e-Potvrde za učenike

Potvrde o školovanju/pohađanju škole roditelji/učenici mogu preuzeti i elektroničkim putem preko sustava za izdavanje potvrda na poveznici https://potvrde.skole.hr/login

U nastavku detaljnije upute.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Kožul  datum: 8. 10. 2021. 11:38

Natječaji za radna mjesta

Objavljene natječaje možete pogledati klikom na jednu od sljedećih poveznica:

1. Natječaj - učitelj/ica razredne nastave 

2. Natječaj - učitelj/ica tjelesne i zdravstvene kulture

3. Natječaj - spremač/ica 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Kožul  datum: 5. 10. 2021. 13:48

Za Dan učitelja nagrađene su i učiteljice naše škole

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Svjetski dan učitelja nagradilo je najbolje odgojno-obrazovne djelatnike. Povjerenstvo za nagrađivanje odabralo je 511 najuspješnijih u školskoj godini 2020./2021. godini, među kojima je i naše učiteljice Ivana Tunjić, učiteljica mentorica biologije i kemije i učiteljica Kristina Krtalić, učiteljica savjetnica informatike. Obzirom na epidemiološku situaciju, održana je online dodjela na kojoj se nagrađenima obratio ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs čestitavši im na trudu i profesionalnosti u radu s učenicima.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Čugura Ćerić  datum: 5. 10. 2021. 11:28

Biciklom u školu - OŠ Hugo Badalić kao domaćin

Osnovna škola „Hugo Badalić“prošloga je tjedna bila jedna  od sudionika Erasmus projekta „Bike2school“ koji se održava od rujna prošle godine i trajat će sve do rujna 2022. godine. Cilj je ovog projekta potaknuti učenike na korištenje bicikla kao zdravog te ekološki prihvatljivog oblika svakodnevnog prijevoza, razvijati tjelesnu snagu, spretnost i samopouzdanje kod učenika kao i njihovu svjesnost te odgovornost za okoliš. Nadalje, u sklopu navedenog projekta učenici imaju priliku upoznati kulturu drugih naroda te naučiti praktičnu uporabu jezičnih te u ovo vrijeme izrazito važnih ICT vještina.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 4. 10. 2021. 10:44

Ljubav prema biciklizmu

Moje ime je Nikolina Buconjić. Rođena sam u Slavonskom Brodu gdje trenutno živim i radim kao učiteljica razredne nastave u produženom boravku. Ljubav prema bicikliranju prisutna je cijeli život, a u zadnje dvije godine postala je strast kad sam preko svoje prijateljice otkrila Liv bicikl.

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 30. 9. 2021. 09:36

eTwinning projekt „LJEPOTE MOJE DOMOVINE / The beauties of my homeland" nagrađen oznakom kvalitete Vijest ima dokument u privitku

Za provedbu jednogodišnjeg eTwinning projekta „LJEPOTE MOJE DOMOVINE / The beauties of my homeland“ u 2020./2021. prošlogodišnji 7. b razred OŠ Hugo Badalić i učiteljica Katarina Brkić Čabraja dobili su oznaku kvalitete. 

Kroz ovaj projekt učenici su proširili znanja o različitim krajevima naše domovine te upoznali različite kulture iz drugih država. 

Kroz druženje s učenicima iz različitih škola iz različitih krajeva RH i drugih država učenici su upoznali prirodno-zemljopisne uvjete, gospodarstvo, naselja i kulturno povijesne znamenitosti tih krajeva.

Kroz razna područja saznali su o sličnostima i razlikama krajeva RH, razvijali odgovorno ponašanje prema nasljeđu naših predaka i razvijali ljubav prema domovini. 

Osim Hrvatske u projektu su sudjelovali i učenici iz Turske, Rumunjske, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Srbije, Mađarske, Albanije, Poljske, Latvije i Grčka. 

Bilo nam je zadovoljstvo sudjelovati u ovome projektu. Radujemo se novim projektima i izazovima koji su pred nama!

Katarina Brkić Čabraja

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 29. 9. 2021. 16:23

Oznaka kvalitete za projekt "Micro circuits for Mega solutions"

Naš je jednogodišnji međunarodni eTwinning projekt Micro circuits for Mega solutions završio. Stigla je potvrda da je projekt nagrađen oznakom kvalitete (eTwinning Quality Label). U projektu Micro circuits for Mega solutions sudjelovale su škole iz Španjolske, Grčke, Turske, Latvije, Litve, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. U ovom su projektu učenici ne samo razvijali digitalne mogućnosti (DigComp 2.0), već i osnovne vještine programiranja, računalnog razmišljanja, kritičkog mišljenja, kreativnosti i socijalne/emocionalne inteligencije.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 29. 9. 2021. 15:17

Sportske zvijezde 4. a razreda

Učenica naše škole Maja Mikić (4.a), inače članica kluba Duatlon Mazator, Slavonski Brod nastavlja s pobjedama. Osvojila je 2. mjesto u svojoj kategoriji U/11 na Državnom prvenstvu u Duatlonu koje se održavalo u Slavonskom Brodu u subotu 25. 9. 2021.  Bravo, Majo! Svi ti želimo i dalje puno uspjeha na sportskim natjecanjima!
Mirjana Klajić
 
  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 27. 9. 2021. 16:22

Brodtech 2021

Ovaj vikend, petak 24.rujna i subota 25.rujna, 8 učenika naše škole 2.-8. razreda sudjelovalo je na Prvoj konferenciji novih tehnologija BrodTech 2021., u organizaciji Connrct-IT. Učenici su se natjecali u robotici (nanobit) u 2.kategorije 2.-6.razredi, te 7. i 8. razredi. U drugi krug natjecanja u subotu, pozvani su Lucija Vidović, 6.a, Martin Tekić, 7.b i Marta Janković, 7.b razred. Možemo se pohvaliti odličnim rezultatima naših Hugića! Marta Janković je osvojila 1. mjesto, a Martin Tekić 2. mjesto u napetom natjecanju. Dio ove napete atmosfere pogledajte na slikama!

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 27. 9. 2021. 13:26

Oznaka kvalitete za projekte Me, myself and I, te Igrom do znanja i zabave

Vrijednim učenicima naše škole, koji su sudjelovali u jednogodišnjim projektima Me, myself and I, te Igrom do znanja i zabave stigla je potvrda da su projekti nagrađen oznakom kvalitete (eTwinning Quality Label).U projektu Igrom do znanja i zabave učenici su kroz igru razvijali socijalne vještine, prihvatljivo ponašanje, samopouzdanje i pozitivnu sliku o sebi. U projektu Me, myself and I radili smo na važnosti kvalitetnog mentalnog zdravlja, poticali učenike da prepoznaju emocije, traže pomoć i podršku, te kvalitetno komuniciraju sa ljudima u svojoj okolini. Projekti su uključivali poboljšanje jezičnih i IKT vještina učenika. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 24. 9. 2021. 16:23

Međunarodno natjecanje STEM Discovery Campaign 2021.

Dragi čitatelji, kao što smo već pisali, ove smo godine s aktivnosti Spring STEM activities međunarodnog projekta "Let`s code together" sudjelovali na međunarodnom natjecanju STEM Discovery Campaign 2021. u kategoriji ICT i programiranje s unplugged aktivnostima. STEM Discovery Campaign 2021. je međunarodna inicijativa koja poziva projekte, organizacije, knjižnice, škole, sveučilišta i klubove mladih širom Europe i širom svijeta da proslave karijere i studije na poljima znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM). 
Danas smo saznali da smo jedan od pobjednika u kategoriji ICT i programiranje. Posebna zahvala svim učenicima (sad već) 4.a, koji su aktivno sudjelovali u svim pripremljenim aktivnostima. Bravo!

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 23. 9. 2021. 16:17

1,2,3 potres!

U sklopu projekta "Sigurnija djeca" 5.d razred odradio je aktivnost Demonstriranje sigurnog položaja u slučaju potresa - "1,2,3, potres!" i Označavanje sigurnih zona

Svatko od učenika dobio je dva listića; crveni listić s oznakom X (nesiguran položaj) i zeleni listić s kvačicom (siguran položaj). Zadatak je bio pronaći odgovarajuće mjesto za zaštitu od potresa i označiti ga zelenim listićem te pronaći neodgovarajući položaj i označiti ga crvenim listićem. Mjesto označavanje je bila područna škola Jelas. Evo kako je to izgledalo. Čak je i naš autobus iz učionice engleskog jezika dobio zeleni karton.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Tunjić  datum: 23. 9. 2021. 15:59

Oznaka kvalitete za projekt "Natural Wonders of My Country"

Naš je jednogodišnji međunarodni eTwinning projekt Natural Wonders of My Country završio. Stigla je potvrda da je projekt nagrađen oznakom kvalitete (eTwinning Quality Label). "Natural Wonders of My Country" jednogodišnji je eTwinning međunarodni projekt u kojem su sudjelovale škole iz Turske, Rumunjska, Gruzija, Armenija, Španjolska, Italija, Poljska i Hrvatska. Projekt je uključivao poboljšanje jezičnih i IKT vještina učenika. Podizanje svijesti učenika o prirodnim čudima u različitim zemljama. Podizanje svijesti učenika o europskoj kulturnoj baštini i njezinim vrijednostima te povećao znatiželju učenika o drugim zemljama.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Tunjić  datum: 23. 9. 2021. 15:37

Oznaka kvalitete za projekt "Let`s code together"

Naš je jednogodišnji međunarodni eTwinning projekt Let`s code together završio. Stigla je potvrda da je projekt nagrađen oznakom kvalitete (eTwinning Quality Label). "Let`s code together" jednogodišnji je eTwinning međunarodni projekt u kojem su sudjelovale škole iz Turske, Italije, Gruzije, Rumunjske, Tunisa i Hrvatske. Projekt je uključivao razvijanje vještina računalnog razmišljanja učenika te sigurnu i aktivnu uporabu informacijskih i komunikacijskih tehnologija. Kroz aktivnosti projekta razvijali smo vještine 21. stoljeća kao što su logičko izvršavanje, kreativnost, algoritamsko razmišljanje, komunikacija, suradnja, opismenjavanje informacijskih i komunikacijskih tehnologija u rješavanju problema.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 23. 9. 2021. 13:14
» Arhiva naših vijesti    
 Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Misao tjedna

"Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet."

                      Nelson Mandela


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 5. 2010.

Ukupno: 1504994
Danas: 11

 


Anketa (mala)
Kako iskorištavate svoje slobodno vrijeme?: 


preskoči na navigaciju