preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Važni dokumenti
Mi smo

vijesti

EU Code Week u šestim razredima

I u šestim je razredima obilježen EU Code Week 2020. Europski tjedan programiranja je inicijativa koja slavi kreativnost, rješavanje problema i suradnju izraženu pomoću programirnja i računalnog razmišljanja. Učenje programiranja pomaže učenicima da shvate svijet oko sebe koji se brzo mijenja, prošire svoje razumijevanje o tome kako funkcionira tehnologija i razvijaju vještine i sposobnosti kako bi istraživali nove ideje i bili inovativni. Šestaši su zamijenili uloge: ovaj su put učenici postali računalo! Čitali su i tumači programe u online aplikaciji Compute it! kako bi pronašli pravi put do cilja i pobijedili u izazovima. Morali su se usredotočiti i koristiti svoje intuitivne sposobnosti da bi razumjeli neke temeljne koncepte programiranja. I bili su jako uspješni u tome.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 27. 10. 2020. 22:30

Obavijest svim roditeljima i učenicima!

U ponedjeljak i utorak, 2. i 3. studenog 2020. učenici imaju dva dana jesenskih praznika. Na nastavu se vraćamo u srijedu, 4. studenog 2020. po redovnom rasporedu. Iskoristite ove dane za odmor i obitelj!

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Čugura Ćerić  datum: 26. 10. 2020. 11:45

Na putu dobrote 2

U teškim vremenima otkriva se tko je kakav čovjek.

Učenici Osnovne škole Hugo Badalić uz vodstvo svojih učitelja i podršku roditelja pokazali su još jednom da su na dobrome putu da izrastu u dobre, vrijedne i humane osobe.

Dani kruha postali su vrijeme dijeljenja i razmišljanja o onima kojima je teže nego nama, o potrebitima.

Akcija prikupljanja suhih namirnica za Pučku kuhinju u Slavonskome Brodu Caritasa Biskupije đakovačko osječke postala je već tradicija jer je već četvrtu godinu za redom provodimo u listopadu, a sve u sklopu obilježavanja Dana kruha s ciljem razvijanja solidarnosti, volonterstva i humanosti kod naših učenika.

Akciju je prije četiri godine započela učiteljica Katarina Brkić Čabraja sa svojim tadašnjim razredom. Pridružila joj se vjeroučiteljica Katica Markić sa svojim razredom, a već sljedeće godine pridružila se cijela Matična škola. Ove godine akciji se pridružila i Područna škola pa je količina prikupljenih namirnica veća nego ikada.

Akcija se ove godine provodi u sklopu eTwininng projekta Na putu dobrote 2.

Prikupljanje namirnica se provodilo od 12. do 16. listopada u tjednu kada obilježavamo Dane kruha uz pojačane mjere opreza kako bi se poštivale mjere za sprečavanje širenja pandemije .

Nositelji ove akcije su učenici 8. b i 7. b razreda te njihove razrednice Katica Markić i Katarina Brkić Čabraja, a u Područnoj školi učiteljica Ivana Markeljević. Oni su se pobrinuli da se namirnice pokupe po učionicama, razvrstaju i pomogli utovariti sve namirnice u automobile i istovariti ih u Pučkoj kuhinji.

  :: opširnije :: 


objavio: Katarina Brkić Čabraja  datum: 26. 10. 2020. 08:24

20. listopada - Dan jabuka i eTwinning projekt

"Jedna jabuka na dan tjera doktora iz kuće van!”
Učenici Posebnog odjela su vrlo zanimljivo i kreativno obilježili Dan jabuka te su na taj način sudjelovali u eTwinning projektu istoga naziva. Pogledajte ovdje kako je to izgledalo!
Pridružili su im se i učenici 4.c razreda koji su Dan jabuka obilježili nizom aktivnosti vezanih uz eTwinning projekte "Dan jabuka 2020", "Živimo zdravo" te "U svijetu likovnih umjetnika 3".
Istraživali su informacije o utjecaju korištenja jabuka za zdravlje kao i načinu upotrebe jabuka, čitali su prigodne priče, pisali su poslovice te su konzumirali zdravu grickalicu-čips od jabuka. Likovno stvaralaštvo nastalo je po uzoru na belgijskog umjetnika Rene Magrittea i njegovo djelo “Sin čovjeka”. Na domišljat način učenici su izradili radove u kojima su na svoj način prikazali jabuku, a i kravatu.
Kroz sve provedene i naučene aktivnosti učenici su zaključili kako jabuka s razlogom nosi titulu “kraljice voća”. Pogledajte!
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sandra Sekulić Mirjam Ćorluka  datum: 21. 10. 2020. 13:46

Različiti, a jednaki

U sklopu akcije Različiti, a jednaki udruge Loco Moto i eTwininng projekta Na putu dobrote 2 učenici 7.b razreda su s razrednicom izradili bonton o ponašanju u blizini osoba s invaliditetom. Sigurni smo da ćete svi nešto naučiti iz ovoga, mi jesmo!

  :: opširnije :: 


objavio: Katarina Brkić Čabraja  datum: 21. 10. 2020. 12:50

I petaši su obilježili Europski tjedan programiranja

Učenici 5.a i 5.b razreda danas su obilježili Europski tjedan programiranjaEuropski tjedan programiranja društvena je inicijativa čiji je cilj na zabavan i angažirajući način svima približiti programiranje i digitalnu pismenost. Učenje programiranja pomaže nam da shvatimo svijet oko sebe koji se brzo mijenja, proširimo svoje razumijevanje o tome kako funkcionira tehnologija te da razvijemo vještine i sposobnosti kako bismo istraživali nove ideje i bili inovativni. Iako će se s programiranjem upoznati tek u drugom polugodištu, petaši su na web lokaciji Lightbot programirali robota da stigne do plavog kvadratića na kojem su trebali uključiti lampicu. Iako su se neki zadaci činili nerješivi, učenici nisu odustajali.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 19. 10. 2020. 17:37

18. listopada - Dan kravate

Spoznaja da je kravata hrvatski izum izaziva ponos u Hrvata na svim kontinentima, a kod pripadnika drugih naroda osjećaj uvažavanja. S druge strane, priznavanjem dostojne uloge u povijesti kravate, ponajprije zaslugom francuskog naroda koji je ovaj ures prepoznao na grudima hrvatskih vojnika u Tridesetogodišnjem ratu (1618.-1648.), a potom razvio i unaprijedio, te svima ostalima koji su kravatu zavoljeli i doživljavaju, Hrvatski sabor donio je odluku kojom se 18. listopada proglašava Danom kravate u Republici Hrvatskoj.
Pogledajte kako smo mi obilježili ovaj dan!
  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 18. 10. 2020. 13:18

EU Code Week u 3.a i 3.b

Učenici i učenice 3.a i 3.b razreda matične škole unplugged su aktivnostima obilježili Europski tjedan programiranja (EU Code Week 2020). Europski tjedan programiranja je inicijativa koja slavi kreativnost, rješavanje problema i suradnju izraženu pomoću kodiranja i računalnog razmišljanja. Nakon što su učenici saznali što je algoritam (niz preciznih uputa koje pomažu u rješavanju nekog problema), te nabrajali primjere algoritama iz svakodnevnog života (recepti za kolače, pranje ruku, priprema za školu, put do škole,...), učenici su na računalu uspješno redali korake u tri aktivnosti (posadi biljku, radni dan dječaka, pečemo kolače). U drugoj su aktivnosti prvo izradili korake za algoritam izrade neobičnog lika, a zatim po tim koracima nacrtali, obojali i imenovali neobični lik. U sljedećoj su aktivnosti naziva Pingvin algoritam brrr morali odrediti kojim putem žele ići od starta do cilja. Kad su odredili put, na kartu su stavili pripremljene strelice u svaki prostor duž njihove staze. Strelice su trebali usmjeriti u smjeru u kojem treba ići da bi stigli od jednog do drugog kvadrata. A posljednji je zadatak bio najzanimljiviji. Učenici su po unaprijed postavljenim uputama morali što brže i bez greške prijeći poligon sa zadanim uputama (koju ruku/e i nogu/e koristiti u pojednim dijelu poligona). Kako su izgledale aktivnosti i koliko su uspješno učenici sudjelovali u zadatcima, pogledajte u našoj galeriji slika.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 16. 10. 2020. 18:22

Dan bijelog štapa

Dan bijelog štapa 15. smo listopada tradicionalno obilježili u našoj školi. Naučiti i ponoviti kako ispravno pristupiti slijepoj osobi, kako ponuditi pomoć, prevesti slijepu osobu preko ceste ili pomoći zaobići prepreke i ove je godine bilo zanimljivo i praktično iskustvo. Učenici 5.a razreda također su se okušali kao vođe slijepe osobe po stepenicama, kao prijatelj ili konobar u restoranu te kao pomagač pri ulasku u vozilo javnog prijevoza. Zabavno, a poučno, kao što se vidi na fotografijama! Ove smo godine uz poveze za oči koristili i maske za lice te  vodili računa o higijeni ruku.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Mendek Ocelić  datum: 16. 10. 2020. 14:11

Dani kruha u MŠ

I ove godine u našoj školi su obilježeni Dani kruha i zahvale za plodove zemlje. Upriličena je i prigodna izložba pekarskih proizvoda koji nisu mamili samo izgledom, već i mirisom i okusom. Učenici nižih razreda su ispred svojih učionica prikazali sve ono najljepše što mamine, bakine i dječje ruke mogu napraviti. Bilo je tu kruha, kiflica, kolača, pogača, radova od plastelina i glinemola te jesenski plodovi zemlje. Zahvaljujemo se učiteljicama, mamama, bakama i svima ostalima koji su nas danas podsjetili koliko smo sretni što možemo svakodnevno blagovati ukusnu hranu.

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Fajgl  datum: 15. 10. 2020. 10:24

Mali glagoljaši Vijest ima dokument u privitku

Glagoljica je staroslavensko pismo nastalo sredinom 9. st., koje se u hrvatskimkrajevima zadržalo sve do 19. st. Već početkom 16. st. sve je više potiskuje latinica. Autorima ovog pisma smatraju se braća Ćiril i Metod, bizantski redovnici iz Soluna. Ćiril (pravim imenom Konstantin) na osnovi jezika makedonskih Slavena iz okolice Soluna sastavio je prilagođeno pismo te prevodio crkvene knjige.. me pisma dolazi od staroslavenske riječi glagolati  što znači “govoriti“. Na obredima je tekstove čitao svećenik glagoljaš, a sam termin glagoljski poznat je još iz 16. stoljeća, premda je ime za glagoljicu iskovano tek u 19. stoljeću. Glagoljička slova mogla su biti obla i uglata. Danas se pretpostavlja, da je proces tekao od oble preko poluoble do uglate, no pitanje prvenstva vrste glagoljice još nije utvrđeno. Na našim je prostorima obla glagoljica postala uglatom, stoga se često naziva i hrvatskom glagoljicom.
I učenici 6.a i 6.b su se okušali u pisanju glagoljice. Napravili su ploče s natpisima i porukama. Neki su se okušali i u pravljenju nakita. Pogledajte njihove uratke i pokušajte odgonetnuti što su napisali.Kao pomoć može vam poslužiti azbuka koju možete pronaći u galeriji. Sretno!

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Fajgl  datum: 15. 10. 2020. 10:10

Na satovima Engleskog jezika učili smo o Maorima

Sedmaši na satovima Engleskog jezika uče, između ostalog, o Novom Zelandu, a ovo su impresije učenika 7.a i 7.b na Maore, starosjedilački narod toga otočja, i njihove tradicionalne tetovaže i ratnički ples po imenu Haka.  Enjoy our art!

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Blagović  datum: 14. 10. 2020. 21:22

Koliko znamo i kakve su nam navike korištenja bicikla

Polako se navikavamo na novo normalno i vrijeme je za povratak nekim aktivnostima od prije pandemije... a među njima su i naši Erasmus + projekti! Jedan od njih je Bike2School - Biciklom u školu.
Prije no što prionemo učenju o sigurnom i korisnom bicikliranju, pokušali smo ustanoviti koliko znamo i kakve su nam navike korištenja bicikla. Shvatili smo da ima mjesta za poboljšanje. Pogledajte kako i koliko često Hugići voze svoje bicikle i koliko znaju i ne znaju o sigurnosti biciklista u prometu!
Rezultati ankete

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Blagović  datum: 14. 10. 2020. 21:09

"Razlistaj se!"

Mjesec hrvatske knjige manifestacija je kojom se od 15. listopada do 15. studenoga, na državnoj, ali i na lokalnim razinama govori o knjizi, promiče čitanje te se na različitim organiziranim programima i aktivnostima  okupljaju zaljubljenici u knjigu (i oni koji će to tek postati) i pisanu riječ. Ovogodišnja manifestacija posvećena je planeti Zemlji, u povodu 50. godišnjice obilježavanja Dana planeta Zemlje, a moto je „Razlistaj se!“ Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske. Naša školska knjižnica i knjižničarka uključit će se u razlistavanje Mjeseca hrvatske knjige radionicom Doktora knjiškog moljca u kojoj će učenici razlistane knjige (uništene) pokušati izliječiti i popraviti, te radionicom izrade straničnika na zadanu temu. Neposredni odgojno - obrazovni rad nastavlja se i dalje, odnosno listamo i okrećemo nove stanice nekih novih svjetova! Do čitanja!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 13. 10. 2020. 11:28

Vijesti iz knjižnice

Dragi ljubitelji knjige i oni koji će to postati, nastavljamo s knjižniČARANJEM, učenjem, istraživanjem i zabavljanjem s knjižnicom. Tako su učenici 3.a razreda učili o miševima i mačkama naglavačke, iz istoimene zbirke pjesama, 1.e razred upoznao se s knjižničarkom, pravilima posudbe i ponašanja u knjižnici te su zajedno s Crvenkapicom, bakom i lovcem pobijedili zločestog vuka. U istoj pustolovini pridružili su im se i učenici 1.a razreda! Učenici 3.c razreda učili su povijesne činjenice o Zagrebu u 16. stoljeću, naučili su osnovne turske pozdrave i turcizme u hrvatskom standardnom jeziku. Nastavljamo i dalje, do čitanja!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 13. 10. 2020. 10:47

Stari zanati u našoj školi

U srijedu 7.listopada 2020. godine našu školu su posjetili predstavnici Udruženja obrtnika Slavonskog Broda. Događaj je održan u sklopu projekta predstavljanja starih zanata kroz interaktivne radionice. Učenici 3.a i b i 4.a i b razreda imali su priliku vidjeti što radi kovač, opančar, lončar i remenar i okušati se i sami u ovim zanatima. Ovakve aktivnosti obogaćuju školovanje učenika i uklapaju se u program kao međupredmetne teme.

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Alfeldi  datum: 13. 10. 2020. 09:34

Međunarodni dan mentalnog zdravlja

U sklopu eTwinning projekta Me, myself and I na satu razrednika razgovarali smo o našim pozitivnim stranama. Svaki učenik je trebao o prijatelju iz razreda reći neku njegovu pozitivnu osobinu. Zabavljali smo se i napravili zadatak još izazovniji jer smo osobine govorili na engleskom jeziku. Naučili smo nove riječi ali i nešto novo o sebi samima- kako nas vide drugi. Napravili smo svoje profile, te zalijepili one osobine koje su nam naši prijatelji dodijelili. Neke od gotovih radova pogledajte na slikama. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 12. 10. 2020. 15:48

Različiti, a jednaki

Bolje je činiti malo, a dobro, nego puno, a loše! Pod ovim motom 7.b razred je 9. listopada proveo sat razrednika na dvorištu u sklopu akcije Različiti, a jednaki udruge Loco-moto, a u sklopu eTwinning projekta na putu dobrote. Danas smo imali igre na otvorenome, skakanje u vreći, nošenje krumpira u žlici štafetnu utrku, a sve u skladu s preporukama i epidemiološkim mjerama. Bilo je veselo, puno smijeha i radosti. Uživali smo u toplom listopadskom danu zahvalni jer možemo trčati, hodati, skakati... Sljedeći sat izradit ćemo svoj mali bonton ponašanja prema osobama s invaliditetom.

  :: opširnije :: 


objavio: Katarina Brkić Čabraja  datum: 9. 10. 2020. 20:14

10. listopada - Dan mentalnog zdravlja

"Kako si danas?" Odgovor na ovo pitanje često izgovorimo bez pretjeranog razmišljanja i uglavnom glasi: "Dobro." No, jeste li se ikada zapitali što se krije iza Vašeg odgovora, jer i kada nas boli, to trebamo reći. Upravo je 10. listopada, dan kada obilježavamo Dan mentalnog zdravlja, izvrstan za taj prvi korak. Svjetska zdravstvena organizacija je 10. listopada proglasila Svjetskim danom mentalnog zdravlja. Svrha obilježavanja ovoga dana je podizanje svijesti o problemima vezanima za mentalno zdravlje. Naša se škola aktivno uključila u međunarodni  eTwinning projekt "Me, Myself & I" ("Ja i sva moja lica"), kojemu je cilj ukazati na važnost brige o mentalnom zdravlju djece i mladih. U našoj školi projektne se aktivnosti provode s učenicima četvrtih i petih razreda. #WorldMentalHealthDay

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 9. 10. 2020. 15:43

Međunarodni dan mentalnog zdravlja

Učenici OŠ Hugo Badalić, Slavonski Brod obilježili su Dan mentalnog zdravlja povezujući sat razrednika i engleski jezik. Nakon što smo razgovarali o našim osjećajima u raznim situacijama u kojima se kao učenici 5.razreda svakodnevno možemo naći, razmjenjivali smo mišljenja i iskustva kako reagirati, kako ispravno postupiti. Također smo napravili malu radionicu riječi koje smo koristili i tako napravili naše posudice riječi o mentalnom zdravlju. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 9. 10. 2020. 15:26

Graditelji 3.c razreda

Vrijedni učenici 3.c iz prirode i društva imali su zadatak izraditi maketu najljepšeg grada na svijetu. Koristili smo različite materijale (stiropor, karton, drvo, papir...). Maštovito smo zadatak odradili.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Šaf  datum: 9. 10. 2020. 10:11

Zanimljiv sat iz PiD-a u 3.a!

Izradili smo MAKETE naselja u kojem živimo! Vrijedne ruke izradile su ove makete koje možete pogledati i s kojima smo ukrasili i našu učionicu!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Klajić  datum: 7. 10. 2020. 17:54

Autobus za Zemlju snova

Uoči Dana mentalnog zdravlja 10. listopada pitamo vas: "Želite li se provozati s nama u Zemlju snova?" Ako je odgovor pozitivan tada ste na pravom mjestu, jer u OŠ Hugo Badalić s ukrcajem učenika četvrtih i petih razreda krenuo je autobus Me, Myself & I. Kreće prema Zemlji snova, a prvo odredište koje posjećuje je neobično mjesto koje vas na ulazu pita: "Tko sam ja?" Ima još puno odredišta koje će obići, stoga, pratite nas i dalje. Vozni red mu je pretrpan pa požurite!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 6. 10. 2020. 11:58

Razredni Boggle

Kako smo zbog trenutne epidemiološke situacije primorani ostati cijelo vrijeme nastave u svojoj učionici, odlučili smo ukrasiti je i napraviti zabavan kutak za male odmore. Kako smo mi peti razred sa razrednicom koja predaje engleski jezik, prva igra koju smo napravili je Boggle. Zadatak je u jednoj minuti pronaći što više riječi (po mogućnosti što dužih) od slova koje se nalaze na plakatu. Ovisno koliko riječ ima slova toliko bodova učenik dobiva. Mogućnosti su beskrajne jer možemo dodavati različita slova i tako igra traje i kada počne sat engleskog jezika. Pobjednik je Karlo koji je uspio pronaći cijelu rečenicu! Odmori su nam prekratki, a početni dio sata još zanimljiviji. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 5. 10. 2020. 19:59

Žurite nekamo?

Žurite nekamo? Zastanite na trenutak i posjetite naš jesenji kutak. Vrijedne ručice i zaigrana  mašta  mogu svašta. Šuškavi  pozdravi iz 1.a 

  :: opširnije :: 


objavio: Luca Drinić  datum: 5. 10. 2020. 19:51

Živimo zeleno

Povezujući sat razrednika i engleski jezik razgovarali smo o tome što mi kao učenici petog razreda možemo učiniti kako bi očuvali okoliš i prijateljski se ponašati prema prirodi. Razmjenjivali smo mišljenja i iskustva te kako ispravno postupiti u situacijama ako vidimo da se netko oko nas ne ponaša kako bi trebao. Također smo napravili malu radionicu riječi koje smo koristili i tako napravili naše posudice riječi u kojima smo naveli na engleskom jeziku riječi o ekologiji. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 5. 10. 2020. 19:39

Međunarodni dan zaštite životinja

Svjetski dan zaštite životinja obilježili smo na satu engleskog jezika tako što smo naučili kome se obratiti ako je životinja ozlijeđena,a sve u sklopu projekta koji provodimo -Living greenly. Vidjeli smo ljepotu u udomljavanju i pomaganju i naučili razne vrste ugroženih životinja. Spoznali smo izazove koje donose obveze o kućnim ljubimcima ali i sve dobre strane koje nam pružaju. Svakako smo se složili da je život ljepši uz četveronožne prijatelje 😺
  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 5. 10. 2020. 15:59

Za Dan učitelja nagrađena je i učiteljica naše škole

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Svjetski dan učitelja nagradilo je najbolje odgojno-obrazovne djelatnike. Povjerenstvo za nagrađivanje odabralo je 504 najuspješnijih u školskoj godini 2019./2020. godini, među kojima je i naša učiteljica Kristina Krtalić, učiteljica savjetnica informatike. Obzirom na epidemiološku situaciju, održana je online dodjela na kojoj se nagrađenima obratio ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs čestitavši im na trudu i profesionalnosti u radu s učenicima.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Čugura Ćerić  datum: 5. 10. 2020. 09:53

Ovotjedno knjižniČARANJE

Dragi čitatelji, ovoga tjedna nastavili smo učiti ili knjižniČARATI sa školskom knjižnicom i knjižničarkom. Prvo su učenici 1.c razreda upoznali knjižničarku, pravila posudbe i ponašanja u školskoj knjižnici te su  prvi put glumili knjige. Bilo je vrlo veselo. Kroz isto knjižniČARANJE, odnosno kroz put upoznavanja sa školskom knjižnicom uspješno su prošli i učenici 1.d razreda i zaradili su veliku peticu, a učenici 1.b razreda su uz sve navedeno obrađivali i lektiru Crvenkapicu. Bravo za sve! Zavirite u galeriju i knjižniČARAJTE s nama! Do čitanja!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 2. 10. 2020. 09:45

Pozdrav jeseni - 3.a

Znamo da Corona vlada, pravila se držati i poštivati treba sada, ali mi ne možemo odoljeti od jesenskog šarenila, plodova i slada. Odlučili posebno nam dragu jesen pozdraviti - pjesmom, glumom, slikom dobrodošlicu joj poželjeti! Šaljemo i vama da se radujete s nama, da vidite što smo radili ovog današnjeg dana! 3.a i učiteljica

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Klajić  datum: 1. 10. 2020. 12:57

Imamo predsjednika! aktivnosti eTwinning projekta Memento prijateljstva 7

U Posebnom odjelu je na prošlom Satu razrednog odjela trajala predizborna kampanja pod geslom To sam ja! Svi su se učenici predstavili te izradili svoje plakate čime su uvježbane njihove komunikacijske vještine. Danas su se, nakon predizborne šutnje, odigrali pravi mali izbori. Učenici su se prisjetili tko je naš predsjednik te tko je to bio prije njega. Razgovarali smo kada će oni moći birati i biti birani, kako će znati gdje je njihovo biračko mjesto, koje su isprave potrebne te koja je njihova građanska dužnost i kako je pravilno odraditi. Dotaknuli smo se i poželjnih osobina koje naš predsjednik treba imati. Kako su izgledali naši mali izbori, pogledajte u nastavku! Čestitamo novoizabranom predsjedniku Davidu Šorondi na pobjedi te mu želimo uspješnu godinu!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjam Ćorluka  datum: 1. 10. 2020. 10:13

Me, myself & I

 U novu školsku godinu ulazimo s novim međunarodnim eTwinning projektom "Me, Myself & I" ("Ja i sva moja lica"), a cilj mu je ukazati na važnost brige o mentalnom zdravlju djece i mladih. Projektne aktivnosti provodit će se s učenicima četvrtih i petih razreda. Nositeljice ovoga projekta u našoj školi su psihologinja Ana Zvirotić, učiteljica razredne nastave Sandra Sekulić, učiteljica engleskog jezika Marija Janković i knjižničarka Tanja Štević. Autori ovoga projekta su učitelj informatike Goran Podunavac iz OŠ Popovac i psihologinja Marija Jurić iz OŠ Drenje. 
Kroz projekt će se potaknuti učenike na prepoznavanje vlastitih emocionalnih stanja, kvalitetnu komunikaciju s bližnjima, suradnju i traženje podrške u vlastitoj zajednici. Učenici će učiti o mentalnom zdravlju kroz različite aktivnosti i primijeniti trenutno iskustvo. Također, imat će priliku surađivati s učenicima iz drugih škola, čuti primjere dobre prakse i prihvatljive obrasce ponašanja koji doprinose očuvanju mentalnog zdravlja.
Projektne aktivnosti bit će objavljene na TwinSpace stranici projekta "Me, Myself & I", a osim Hrvatske u projektu sudjeluju škole iz Bosne i Hercegovine, Finske, Italije, Slovačke, Srbije i Turske. Veselimo se suradnji! Projektne aktivnosti bit će objavljene na TwinSpace stranici projekta Me, Myself & I, mrežnoj stranici i Facebook stranici Škole. Veselimo se suradnji s drugim školama, učenicima, kolegicama i kolegama te učenju novih vještina i vježbanju mentalnog zdravlja!
 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 1. 10. 2020. 09:55

Tjedni izvještaj iz knjižnice

Dragi čitatelji, ljubitelji knjige i oni koji će to tek postati, šaljem vam veliki čitalački pozdravi iz školske knjižnice. Ovaj tjedan su učenici 2.a i 2.b te 3.e razreda bili izuzetno vrijedni i svi su zaslužili peticu! Naime, drugaši su se podsjetili zašto je dobro biti drugačiji, jesu li oni međusobno drugačiji i po čemu se razlikuju te kakvo je to ružno ponašanje. Sve su povezali s pričom H. C. Andersena "Ružno pače" te su i zaplesali Pačji ples! Oni malo veći, četvrtaši, putovali su kroz prošlost te su se vratili u 16. stoljeće kada su Grički top i Zagrepčani, svojom lukavošću i uz malo sreće, pobijedili velikog turskog vojskovođu Hasan pašu Predojevića. Naučili su osnove pozdrave na turskom jeziku te su se iznenadili količini turcizama u hrvatskom standardnom hrvatskom jeziku. Školska knjižnica i knjižničarka tijekom pandemije COVID – 19 nastavit će s radom, po nekim novim pravilima, ali bitno je da ćemo i dalje svi zajedno učiti, otkrivati nove svjetove i maštati. Do čitanja!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 25. 9. 2020. 12:46
» Arhiva naših vijesti    
 Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Misao tjedna

"Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet."

                      Nelson Mandela


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 5. 2010.

Ukupno: 1406212
Danas: 62

 


Anketa (mala)
Kako iskorištavate svoje slobodno vrijeme?: 


preskoči na navigaciju