preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Važni dokumenti
Mi smo

Međunarodno natjecanje STEM Discovery Campaign 2022.

Dragi čitatelji, kao što smo već pisali, ove smo godine s aktivnosti "Nije svaka voda H2O" međunarodnog eTwinning projekta "Full STEAM ahead" sudjelovali na međunarodnom natjecanju STEM Discovery Campaign 2022. u kategoriji STEM aktivnosti s aktivnostima o vodi i svojsvima vode (prilagođene uzrastu učenika). STEM Discovery Campaign 2022. je međunarodna inicijativa koja poziva projekte, organizacije, knjižnice, škole, sveučilišta i klubove mladih širom Europe i širom svijeta da proslave karijere i studije na poljima znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM). 
Danas smo saznali da smo jedan od pobjednika u kategoriji Scientix Competiton 1: STEM Activities. Posebna zahvala svim učenicima (sad već) 5.a, koji su aktivno sudjelovali u svim pripremljenim aktivnostima. Bravo!

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 25. 7. 2022. 12:25

Udžbenici 2022./2023. Vijest ima dokument u privitku

Dragi roditelji i učenici,

u nastavku ove obavijesti možete pročitati sve informacije vezane uz nabavu udžbenika i radnih materijala za šk. god. 2022./2023.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Kožul  datum: 13. 7. 2022. 08:49

Oznaka kvalitete za eTwinning projekt "Uz čitanje riječi rastu 2"

Naša se školska knjižnica sa školskom knjižničarkom i učenicima Mladim knjižničarima ove školske godine prvi put uključila u eTwinning projekt poticanja čitalačke pismenosti pod nazivom "Uz čitanje riječi rastu 2"  te su za ovaj projekt nagrađeni Oznakom za kvalitetu. Čitanje oplemenjuje, potiče na razmišljanje, jača koncetraciju, smiruje i motivira kada je nužno, nudi odgovore...   Čitajte uvijek i svuda, isplati se!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 12. 7. 2022. 13:11

Svečani ispraćaj osmaša i podjela nagrada najuspješnijima

Još jedna generacija oprostila se od osnovnoškolskog obrazovanja i krenula u novu životnu avanturu.

U Matičnoj i Područnoj školi 6. srpnja 2022. održan je prigodni program prilikom kojega je ravnateljica Irena Čugura Ćerić najuspješnijim učenicima dodijelila nagrade za izvrstan uspjeh kroz svih osam godina i sudjelovanje i uspjeh na brojnim natjecanjima.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 7. 7. 2022. 10:29

Početak ispisa prijavnica za učenike 8. razreda

Razrednici 8. razreda (a, b, c, d, e) ispisivat će prijavnice za upis u srednju školu i zaprimati potpisane prijavnice u zgradi Matične škole (Borovska 3) u sljedećim terminima:

  • 7. srpnja 2022. u 18.00 sati
  • 8. srpnja 2022. u 8.30 sati
  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 5. 7. 2022. 10:52

Biljke u Bibliji

Učenici osmih razreda PŠ Jelas koji pohađaju izvannastavnu aktivnost Ekošola su bili jako vrijedni tijekom nastavne godine. Postavljali su temelje za školski vrt koji od milja zovu "Rajski vrt" u sklopu etwininnga "Biljke u Bibliji.". Sadili su sadnice koje je donirao otac učenika Branisalv Kolomejac. Hrast lužnjak, jasen, divlja trešnja, japanski javor, borovica, smokva, brijest, katalpa... Gradili stazicu. Učenici su bili jako vrijedni i marljivi. Pogledajte kako uživali radeći za bolje sutra!

Učiteljica:Marijana Ostojčić

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 5. 7. 2022. 10:51

Podjela svjedodžbi!

Poštovani roditelji i učenici,

podjela svjedodžbi planirana je za 6. i 7. srpnja 2022. godine prema sljedećem rasporedu.

  • 6. srpnja 2022. u 11.00 svečana podjela svjedodžbi za 8. a i b  razred u MŠ
  • 6. srpnja 2022. u 12.30 svečana podjela svjedodžbi za 8. c, d i e  razred u PŠ
  • 7. srpnja 2022. u 9.00 sati podjela svjedodžbi za učenike od 1. do 7. razreda (ili prema dogovoru s razrednikom/razrednicom).

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 4. 7. 2022. 14:13

Oznaka kvalitete za projekt "Priroda kroz eko datume"

Naš je jednogodišnji međunarodni eTwinning projekt Priroda kroz eko datume završio. Stigla je potvrda da je projekt nagrađen oznakom kvalitete (eTwinning Quality Label). Projekt je jednogodišnji eTwinning međunarodni projekt u kojem su sudjelovale škole iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Srbije. Projekt je uključivao razvijanje ljubavi prema prirodi i svijest o potrebi njene zaštite, razvijanje ekološke svijesti učenika te poticanje na odgovorniji odnos prema okolišu i živim bićima. Jačanje suradnje između različitih škola i razmjena iskustava, ideja i primjera dobre prakse.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Matekalo Ivana Tunjić  datum: 4. 7. 2022. 11:50

Oznake kvalitete za eTwinning projekte

Naši su jednogodišnji međunarodni eTwinning projekti završili. Stigle su nam potvrde da su projekti Full STEAM ahead, Click smart with dart, Code with AI i Let`s start coding nagrađeni oznakom kvalitete (eTwinning Quality Label). U navedenim su projektima sudjelovale škole iz velikog broja europskih zemalja. Posebno smo ponosni na projekt Code with AI čije su autorice projekta naša učiteljica informatike Kristina Krtalić i učiteljica Figen Eğin iz Turske. Učenici su realizacijom aktivnosti u nagrađenim eTwinning projektima razvijali računalne vještine razmišljanja kao što su logika, kreativnost, algoritamsko razmišljanje, komunikacija, suradnja, rješavanje problema te učinkovito i sigurno korištenje informacijskim i komunikacijskim tehnologijama.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 28. 6. 2022. 11:03

Dopunska nastava - obavijest!

Dopunska nastava odvijat će se u matičnoj školi (Borovska 3) prema sljedećem rasporedu:

PREDMET I RAZRED

UČITELJICA

SATNICA

ENGLESKI JEZIK – 4.A 

MARIJA BLAGOVIĆ

27.06.2022  9:00 SATI  DO 10.30 SATI

MATEMATIKA - 6.A I 6.B 

ANA CICVARIĆ

27.06.2022. 9:00 SATI DO 10.30 SATI

MATEMATIKA – 6.D 

ANA NIKOLIĆ

27.06.2022. 9:00 SATI DO 10:30 SATI

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Kožul  datum: 23. 6. 2022. 11:38

Sretno, dragi osmaši!

Danas smo ispratili još jednu generaciju učenika iz naše škole.

Ovakvi trenutci uvijek su emotivni i dirljivi jer zatvara se jedno poglavlje vašega života, a otvara novo nepoznato koje nosi neke nove ljude u vaše živote, avanture, ali i teškoće.

Koliko smo tužni i sjetni zbog rastanka s vama, sretni smo i zbog vašeg uspjeha. Prije 8 godina došli ste u našu školu kao mala uplašena dječica, a odlazite kao mladi izgrađeni ljudi.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 21. 6. 2022. 16:44

Brošura za lipanj

Dragi čitatelji, OVDJE pronađite, prolistajte i pročitajte brošuru za mjesec lipanj s nekim od brojnih aktivnosti iz naše škole. Ova brošura posljednja je ove školske godine, do sljedeće pozdravlja vas Tim za kvalitetu!

Brošuru su izradile učiteljice Marija Šaf i Dinka Novaković.

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 20. 6. 2022. 09:04

Erasmus putovanje u Tursku

Tri članice projektnoga tima OŠ Hugo Badalić posjetile su partnersku školu Osman Ali Cingöz Ortaokulu u Antaliji, u južnoj Turskoj, u sklopu predzadnje transnacionalne aktivnosti Erasmus+ projekta Biciklom u školu.
Domaćini su za posjetitelje iz Hrvatske, Mađarske i Sjeverne Irske organizirali brojne zanimljive radionice i posjete.  Nakon biciklističkih obilazaka gradskih znamenitosti, od osam kilometara duge plaže Konyaalti do Hadrijanovih vrata u antičkome gradu, te informiranja o biciklističkim navikama učenika i napretku postignutom u provedbi projekta, projektni partneri su posjetili mnoga mjesta značajna za različite aspekte života žitelja Antalije i regije.
  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 20. 6. 2022. 08:51

Obavijest za roditelje i učenike!

Dragi roditelji i učenici!

u četvrtak, 16. lipnja 2022., se slavi blagdan Tijelova i taj dan nema nastave u školi. Nastava se nastavlja prema uobičajenom rasporedu u petak, 17. lipnja 2022.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Kožul  datum: 15. 6. 2022. 11:06

Prvak u mentalnoj aritmetici

Matej Kolomejac, učenik 4.a razreda prošloga je tjedna osvojio 1. mjesto na Nacionalnom natjecanju ALOHA mentalne aritmetike u kategoriji kids3.  Čestitke!!!

Učiteljica: Mirjana Klajić

ŠTO JE MENTALNA ARITMETIKA?

Mentalna aritmetika je izvođenje numeričkih operacija u glavi – pomoću vizualizacije abakusa i istovremene aktivacije obje moždane polutke.

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 14. 6. 2022. 10:27

Pričaonica srijedom - ljetni rastanak

Dragi čitatelji, u srijedu, 8. lipnja, održala se posljednja Pričaonica srijedom za učenike boravkaše. Učenice mlade knjižničarke čitale su nastavak slikovnice "Dalmatiner se vraća kući: Dogodovštine na Hvaru." Uz morsko raspoloženje koje vlada u knjizi, učenicima nije bilo teško zamisliti prizore plaže, mora, vrućeg pijeska, šarenih suncobrana, ležaljki i brodica te su maštajući i likovno se izražavajući otputovali na neka svoja željena mjesta... Ugodne praznike, dugo toplo ljeto i stvaranje novih ljetnih priča žele vam učenici mladi knjižničari  i knjižničarka! Do čitanja u jesen!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 9. 6. 2022. 11:51

Javni poziv roditeljima – upis osnovnoškolaca u produženi boravak

 

Grad Slavonski Brod poziva sve zainteresirane roditelje za upis učenika u program produženog boravka u gradskim osnovnim školama za šk. god. 2022./2023.

Više pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Kožul  datum: 7. 6. 2022. 07:14

Lepe ti je, lepe ti je Zagorje zelene, Zagorje zelene - terenska nastava naših osmaša

Vrijeme je održavanje terenske nastave, a naši osmaši uputili su se u naše divno Hrvatsko zagorje. Posjetili su dvorac Trakošćan i Terme Tuhelj.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 6. 6. 2022. 17:54

Sportski uspjesi naših učenika

Ovoga vikenda razveselile su nas lijepe vijesti naših učenica Maje i Mile Mikić koje su se natjecale na 14. Rapskom triatlonu. Maja Mikić je u akvatlonu u kategoriji jedanaestogodišnjaka osvojila 1. mjesto, a sestra Mila 2. mjesto u kategoriji supersprint triatlon za kadetkinje. Čestitke i bravo!
  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Klajić  datum: 6. 6. 2022. 11:22

Svibanjske i lipanjske knjižnične zgode

Dragi čitatelji, mjeseci svibanj i lipanj u našoj su knjižnici bili ispunjeni nekim uobičajenim aktivnostima, ali i ponekim drugačijim. Ugostili smo književnicu, obilježili Hugin pjesnički dan, "probudili" pjesničke, literarne i umjetničke duše naše škole, stvaralački se izražavali na Danu škole, imali završno samovrednovanje mladih knjižničara u snalaženju među policama prepunih knjiga, učili na satima lektire i medijske pismenosti, igrali se, ispunjavali knjižnični leksikon, čitali i istraživali. Pronađite nas u nastavku! Do mjeseca rujna šaljemo vam poznati knjižničarski pozdrav:"Do čitanja uvijek i svuda!"

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 1. 6. 2022. 10:40

Brošura za svibanj

Dragi čitatelji, OVDJE pronađite brošuru s aktualnim svibanjskim aktivnostima i događanjima u našoj školi. Do lipnja i sljedeće brošure pozdravlja vas Tim za kvalitetu naše škole!

Brošuru izradila: učiteljica Ana Nikolić

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 1. 6. 2022. 08:04

Biciklom u školu

Vrijedni biciklisti naše škole zabilježili su tijekom dvadeset dana natjecanja u travnju više od 400 dolazaka u školu biciklom! Tri prva mjesta na ljestvici poretka, prema evidenciji koju su pažljivo vodili naši šestaši iz projekta Bike2School, izgleda ovako:
 
7.b - 147 dolazaka u školu biciklom
6.a - 108 dolazaka u školu biciklom
6.b - 60 dolazaka u školu biciklom
Umjesto u učionici, pobjednički razred, 7.b, provest će svoj nagradni dan (petak, 17. lipnja) na biciklističkom izletu na Poloj. Čestitamo svim sudionicima!
 
  :: opširnije :: 


objavio: Marija Blagović  datum: 31. 5. 2022. 14:23

Terenska nastava 4.A i 4.B

Bila je to velika radost i uzbuđenje jer se konačno negdje putuje! Protekle dvije godine Covid nas je u tome zaustavljao... U srijedu, 25. svibnja, od 6:00 do 20:00 učenici okice nisu sklopili, nego su se lijepo zajedno družili u Zagrebu. Ponovili su ono što su saznali o Zagrebu nekada i danas, izvornoj stvarnosti, naučili još mnogo toga i doživjeli naš Zagreb šetajući, razgledavajući ga, slušajući pozorno, a imali su vremena i za igru u Muzeju iluzija koji je sve oduševio. Hrabro su podnijeli i vrućinu i sve sadržaje, upijajući svu neposrednu stvarnost... Pohvala za naše učenike i pozdrav svima! OVDJE nas pronađite!
 
  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Klajić  datum: 27. 5. 2022. 08:17

Upis u 1. razred 2022./2023.

 

Dragi roditelji i učenici,

obavještavamo Vas o nastavku aktivnosti i uputama za upis djece u 1. razred osnovne škole.

Detaljnije možete pročitati pod opširnije. 

 
 
 
 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Kožul  datum: 24. 5. 2022. 12:47

Državno natjecanje iz hrvatskog jezika

Državno natjecanje iz hrvatskog jezika održano je od 11. do 13. svibnja 2022. godine u Zadru u Osnovnoj školi Krune Krstića. 

Na natjecanju je sudjelovao učenik 8. b razreda naše škole Josip Krpan s mentoricom Katarinom Brkić Čabraja.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 20. 5. 2022. 10:28

Sat Likovne kulture u 4. A

Na satu Likovne kulture u Galeriji Ružić, pod vodstvom naše Romane Tekić, bilo je vrlo zanimljivo, inspirativno i veselo! Iako je ovo bio malo drugačiji sat od onoga u školi,  autoportreti u radu s glinom su nas oduševili te su svi dobili 5! Velika pohvala! Pronađite nas OVDJE!
Učiteljica: Mirjana Klajić
  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 19. 5. 2022. 13:06

Pričaonica srijedom - Izgubljen u Splitu

U srijedu, 18. svibnja, održala se još jedna Pričaonica srijedom za učenike prvašiće. Ovoga puta mlade su knjižničarke čitale knjigu "Izgubljen u Splitu", slikovnicu iz istoimenog serijala slikovnica o psiću dalmatineru Benu koji sa svojom “obitelji” po prvi puta stiže iz SAD-a u Hrvatsku, gdje se, već prvi dan, izgubi u Splitu. U srcu Dalmacije počinju njegove avanture... Ljeto nam je sve bliže, a ovaj serijal slikovnica idealan je uvod u ljetne avanture! Pronađite ih u svojoj školskoj knjižnici!

Do čitanja!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 19. 5. 2022. 11:06

Državna smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola

Na ovogodišnjoj jubilarnoj 25. državnoj smotri i natjecanju hrvatskih GLOBE škola koja je održana od 10. do 12. svibnja u Čakovcu i Termama Sveti Martin sudjelovalo je 39 škola i 115 učenika iz cijele Hrvatske. Našu školu je predstavljala tročlana ekipa koju su činile učenice: Ela Ereš, Sara Zirdum i Katja Živković. One su predstavile učenički istraživački projekt pod nazivom „Što skriva pitka voda Brodsko-posavske županije?“. 

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Matekalo  datum: 16. 5. 2022. 10:00

Državno natjecanje iz geografije

Učenik 8.b razreda Josip Krpan pod mentorstvom učitelja Peje Jozića sudjelovao je na 29. državnom Natjecanju iz geografije koje se održalo od 12. do 14. travnja 2022. godine u Malinskoj Dubašnici na otoku Krku. Nakon što je osvojio prvo mjesto na županijskoj razini, Državno povjerenstvo ga je pozvalo na državnu razinu gdje je u jakoj konkurenciji ostvario 61% mogućih bodova.

Josipu ovim putem upućujemo iskrene čestitke i pohvale za izniman trud i promociju naše škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Pejo Jozić  datum: 15. 4. 2022. 08:23

Photovoice

Jučer je otvorena izložba Photovoice u sklopu projekta Učionica ljudskih prava II, financiranog od Ministarstvo Znanosti I Obrazovanja, s partnerima na projektu Osnovna škola Hugo Badalić Slavonski Brod i Gradska knjižnica Slavonski Brod. Izložene su fotografije učenika 5. i 6. razreda Područne osnovne škole Hugo Badalić na temu ljudskih prava i prizora iz njihovog svakodnevnog života. Zahvalili bi se svima koji su nam svojim dolaskom uljepšali ovaj događaj!!
  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Tunjić  datum: 14. 4. 2022. 19:38

IPC - radionice

U sklopu projekta „Učionica ljudskih prava II“ u partnerstvu Informativnog pravnog centra sa Osnovnom školom Hugo Badalić kroz cikluse radionica obradili smo sljedeće teme.

 

Kroz prvu radionicu pod nazivom „Ljudi i ljudska prava“ koju smo proveli u 5 i 6 razredima učenici su imali priliku poslušati kratku povijest ljudskih prava, 1. članak Opće deklaracije o ljudskim pravima gdje su pojašnjeni standardi o tome kako bi se ljudi trebali odnositi jedni prema drugima, poštujući svačije pravo i dostojanstvo. Razgovarali smo i o tome što znači biti ljudsko biće te o važnosti ljudskih prava koja imaju utjecaj na kvalitetu života svakog čovjeka.

Druga radionica pod nazivom „Oprezan let u cyber svijet“  koja je održana u 5 i 6 razredu odnosila se na cyber nasilje na internetu. Kroz radionicu učenici su naučili što je to cyber nasilje, što sam pojam predstavlja i dobili su praktične primjere kako bi im približili temu i važnost posljedica ovakve vrste nasilja. Predočili smo im načine na koje se mogu zaštiti i što mogu napraviti u slučaju da se to dogodi njima ili njihovim bližnjima.

 

Projekt je financiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Tunjić  datum: 4. 4. 2022. 19:55
» Arhiva naših vijesti    
 Kalendar
« Rujan 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Misao tjedna

"Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet."

                      Nelson Mandela


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 5. 2010.

Ukupno: 1569329
Danas: 3

 


Anketa (mala)
Kako iskorištavate svoje slobodno vrijeme?: 


preskoči na navigaciju