preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Važni dokumenti
Mi smo

vijesti

Obavijest učenicima i roditeljima za razrednu nastavu

Na temelju Odluke Ministarstva znanosti i obrazovanja i Zaključka Stožera civilne zaštite Brodsko posavske županije u održavanje nastave u Osnovnoj školi Hugo Badalić za sve razredne odjele razredne nastave (1. do 4. razred) od 18. siječnja 2021. godine do 31. siječnja 2021. godine odvijat će se po MODELU A – nastava u učionicama.

Nastava će se odvijati po redovnom rasporedu i na isti način kao od početka školske godine 7.9.2020.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Čugura Ćerić  datum: 15. 1. 2021. 12:41

Obavijest učenicima i roditeljima za predmetnu nastavu

Na temelju Odluke Ministarstva znanosti i obrazovanja i Zaključka Stožera  civilne zaštite Brodsko posavske županije, održavanje nastave u Osnovnoj školi Hugo Badalić za sve razredne odjele predmetne nastave (5. do 8. razred) od 18. siječnja 2021. godine do 31. siječnja 2021. godine odvijat će se po MODELU C-nastava na daljinu.

- Nastava će se odvijati od 8,00 do 10,00 sati na način da će se materijali objavljivati prema rasporedu sati za taj dan

- Video lekcije i nastava u živo – online, odvijati će se od 10,00 sati u dogovoru sa učiteljima

- Ukoliko učenici imaju problem sa internetom, roditelj je dužan prijaviti razredniku poteškoće razrednicima

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Čugura Ćerić  datum: 15. 1. 2021. 12:27

Obavijest roditeljima i učenicima! Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici i roditelji, u privitku ove vijesti nalazi se odluka o organizaciji nastave na početku drugog polugodišta za razredne odjele razredne i predmetne nastave.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Čugura Ćerić  datum: 14. 1. 2021. 13:08

Obavijest za roditelje i učenike!

Dragi učenici i roditelji, na samom smo kraju prvog obrazovnog razdoblja. Pred nama su zimski praznici za učenike koji počinju 24. prosinca 2020. godine,a završavaju 15. siječnja 2021. godine. S nastavom počinjemo u ponedjeljak 18. siječnja 2021. godine prema redovnom rasporedu. Želimo vam da se u narednom periodu odmorite i opustite i da ovo vrijeme provedete u krugu dragih osoba.

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Alfeldi  datum: 23. 12. 2020. 11:24

Čestitka iz školske knjižnice

Dragi ljubitelji knjiga i oni koji će to tek postati, ova kalendarska godina donijela nam je puno izaziva koje smo uspješno i spretno savladali. Čitanje e-knjiga je poraslo, a druženja u školskoj knjižnici nakratko su se preselila u virtualan svijet školske knjižnice. Posudba i povrat posuđenih knjiga također su drugačiji no što ste navikli, no u konačnici, knjige se i dalje čitaju, u tiskanom ili online izdanju, a učenje i druženje sa školskom knjižnicom nastavlja se po nekim novim pravilima. Uspokos svemu, ova je godina bila posebna i zbog toga ćemo je i pamtiti, a pamtit ćemo je i po knjigama koje smo pročitali, iz kojih smo nešto novo naučili, putovali u neke nepoznate krajeve mašte i zbilje. ... jer knjige su najpovoljnije i najbrže prijevozno sredstvo za koje ne trebate kartu i kofere da biste otputavali daleko, daleko... Sretan vam Božić, ugodni, zdravi i veseli zimski praznici, a nadolazeća godina neka nam je svima najčitanija! Do čitanja iz školske knjižnice!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 21. 12. 2020. 11:24

Reciklirani ukrasi

Trećaši su na kraju ove izazovne godine imali neobičan sat informatike. Učiteljica je svim učenicima 3.a i 3.b priredila malo drugačiju čestitku. Naime, morali su sami dešifrirati što u čestitki piše. Prije sljedeće aktivnosti pokazali su zavidno znanje o recikliranju. Zašto recikliranju? Jer su izrađivali božićni ukras od starih CD-ova. Koliko su uspješni bili u tome, pogledajte u našoj galeriji slika ili na panou pored naše učionice.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 18. 12. 2020. 16:11

Misija - KnjižniČARANJE

Dragi čitatelji, knjigoljupci i oni koji će to tek postati!
Ovoga tjedna učenici 1.b, 2.a, 2.b i 2.c  razreda knjižniČARALI su po knjigama, putovali su svijetom s jednom kućom na kotačima, teleportirali se u Dansku gdje su upoznali Palea, spašavali su Knjigoljupca Velikoga od Knjigomrsca Strašnog, naučili razliku između časopisa, novina i knjiga... Bilo je vro zanimljivo i napeto. Pogledajte OVDJE i putujte s njima. Do čitanja!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 18. 12. 2020. 10:45

Pjesnici su čuđenje u svijetu!

Pjesnici su čuđenje u svijetu! Ovih su dana stigla na adresu Škole priznanja za dvije mlade pjesničke nade Luciju Funarić (5.a) i Milu Mikić (5.b) jer su njihove pjesme objavljene u zborniku pjesama Zvjezdani šapat stihova koji svake godine izdaje OŠ „Matija Gubec“ Cernik nakon Literarnog natječaja Mladi pjesnici Slavonije i Baranje. Pjesme su nastale tijekom izvannastavne aktivnosti Kreativno pisanje koju vodi učiteljica Katarina Brkić Čabraja i u sklopu e-Twinning projekta Ljepote moje domovine i bogate su riječima našeg lokalnog slavonskog govora.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 17. 12. 2020. 13:16

Božićna čarolija

Za sreću je potrebno tako malo! Ako je tražite, tada ćete je sigurno naći OVDJE, u kreativnim uratcima naših učenika i njihovih učiteljica i u čaroliji Božića iz naše škole! Dobro došli!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 16. 12. 2020. 13:09

Tradicija dobrih želja

Dragi čitatelji, volite li primati čestitke ili razglednice? Sjećate li se kada ste zadnju primili ili nekome poslali? Probudite ovu tradiciju darivanja vastitih misli i dobrih želja i pošaljite ih u ovo predbožićno vrijeme dragim ljudima, obitelji, prijateljima... Sigurno ćete ih razveseliti! Kliknite i krenite u ovu postolovinu buđenje tradicije uz Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu!
#tradicijadobrihželja

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 16. 12. 2020. 12:49

Mjesec borbe protiv ovisnosti

U Mjesecu borbe protiv ovisnosti od 15. studeng do 15. prosinca ističe se važnost prevencije i prepoznavanja problema zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti. U našoj školi Mjesec borbe protiv ovisnosti obilježava se u sklopu Školskog preventivnog programa i projekta PrevenciJA i proMJENA. Različitim radionicama stručne su suradnice psihologinje, pedagoginja, defektologinja i knjižničarka, svaka u svom stručnim području, učenike različitih dobnih skupina upoznale i poučile o aktivnostima potrebnima za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice. U radionicama: „Tko sam ja?“, „Mediji - sredstva ovisnosti“, „Sukobi“, „Zdrav za pet“, “Što da radim bez YouTu(ber)a?” i Vršnjačko nasilje“, učenici su sa zadovoljstvom aktivno sudjelovali. Navedene aktivnosti poduzimaju se kako bi se podigla razina svijesti javnosti o ovom problemu te kako bi se zajedničkim naporima pridonijelo ostvarivanju zajedničkog cilja - borbi protiv svih oblika ovisnosti te posebice suzbijanju njihove zlouporabe. Opširnije pročitajte u nastavku.

  :: opširnije :: 


Naš je logo proglašen najboljim!

Dragi čitatelji, ponosni smo što su projektni partneri iz deset zemalja odabrali naš prijedlog za službeni logo eTwinning projekta A safety net for internet safety. Aktivnosti projekta počinjemo u veljači, kad obilježavamo Dan sigurnijeg Interneta.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 14. 12. 2020. 17:58

Obavijest roditeljima i učenicima - zimski odmor učenika! Vijest ima dokument u privitku

Obavještavamo sve učenike i roditelje da Zimski odmor za učenike počinje 24. prosinca 2020. godine i traje do 15. siječnja 2021. godine.
Učenici se na nastavu vraćaju u ponedjeljak, 18. siječnja 2021. godine.
Odmora u veljači neće biti.
U prilogu Obavijesti nalazi se i Odluka o izmjeni odluke o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2020./2021.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Čugura Ćerić  datum: 14. 12. 2020. 17:47

Ostvari svoj cilj

Naš Adrian Matković, učenik 3.a razreda, obećao je donijeti instrument koji je počeo učiti ove školske godine u Glazbenoj školi. Obećao je sebi, obitelji, prijateljima i učiteljici da će cilj ostvariti. Adrian nam je objasnio obilježja tamburice i zaključio da će biti uporan. Na kraju godine će nas počastiti svojim malim koncertom. Uljepšao nam je blagdane svojim primjerom i zamolio i ostale da se uključe, sretno mu!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Klajić  datum: 14. 12. 2020. 10:06

Sat programiranja za svakog učenika u 3.a i 3.b

Učenici trećih razreda su aktivnošću CodeMonkey Jr. obilježiti sat programiranja za svakog učenika (Hour of Code) 2020. Umjesto pisanja naredbi, učenici su programirali malog majmunčića da dođe do škrinje s blagom slaganjem niza vizualnih uputa blokovima naredbi koji predstavljaju kôd. S napredovanjem izazova učenici CodeMonkey Jr. rano stječu razumijevanje temeljnih koncepata programiranja. Druga je aktivnost današnjeg obilježavanja sata programiranja bilo programirati micro:bit tako da prikazuje kuglicu i postaviti uključen micro:bit na bor izrađen od zelenog hamer papira te jedno slovo u micro:bit čestitki (Happy New Year 2021! i Merry Christmas!). Učenici su uživali i u aktivnosti The Big Dance Party! prateći kroz glazbu niz uputa (plesnih pokreta). 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 11. 12. 2020. 15:08

Sat programiranja za svakog učenika u sedmim i osmim razredima

Računalna znanost je mnogo više od programiranja! Učenici sedmih i osmih razreda su obilježili Sat programiranja za svakog učenika aktivnošću AI for ocean. Naučili su mnogo toga o umjetnoj inteligenciji (AI), strojnom učenju, podacima o obuci i kako se umjetna inteligencija može koristiti za rješavanje svjetskih problema. Učenici su učili robota da prepozna ribu od "ne ribe", a nakon toga su ga učili da prepozna točno određenu vrstu ribe (po boji ili obliku).

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 11. 12. 2020. 08:38

Hour of Code 2020. u šestim razredima

Sat programiranja počeo je kao jednosatni uvod u računalnu znanost, osmišljen kako bi demistificirao kôd, pokazao da svatko može naučiti osnove i proširio sudjelovanje na polju računalnih znanosti. Otada je postalo svjetski pokušaj proslave informatike, počevši od jednosatnih kodiranja. I šestaši su obilježili Hour of Code 2020. dvjema aktivnostima Little Dot Adventures i Dance partyCilj je aplikacije Little dot Adventure u svakom nivou dovesti točkicu do narančastog polja odabirom ponuđenih naredbi, što su šestaši vrlo vješto uspijevali. U aktivnosti Dance Party, birajući glazbu, pozadinu, likove i njihove pokrete, stvarali su prava mala remek djela.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 10. 12. 2020. 19:20

Natjecanja GLOBE programa

Odgođena Međužupanijska smotra hrvatskih GLOBE škola održana je 1. listopada 2020. godine. Rad GLOBE skupine naše škole u prethodnoj godini predstavili su osmaši Teo Funarić, Ivan Kolomejac i Adrian Majstorić putem PowerPoint prezentacije. Smotra je održana u online okruženju, a škola domaćin je bila OŠ Ivan Filipovića iz Osijeka. Naša tročlana ekipa plasirala se na Državno natjecanje hrvatskih GLOBE škola koje je održano 30. studenog 2020. godine. Natjecanje je održano online u sustavu Bioznalac. Na zahtjevnom ispitu koji se sastojao od čak 50 pitanja iz područja meteorologije, hidrologije, fenologije, pedologije i poznavanja biosfere učenici su trebali primijeniti znanja iz biologije, kemije, geografije, matematike i informatike. U konkurenciji 23 osnovne škole iz cijele države Teo, Ivan i Adrian su zauzeli 18. mjesto. Zahvaljujemo učenicima na uloženom trudu i ostvarenom uspjehu!

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Matekalo Ivana Tunjić  datum: 10. 12. 2020. 18:54

Blagdani kucaju na vrata

Iako je ova godina izazovna, teška, puna zabrana i ograničenja svakakvih, blagdana se nismo odrekli. Kucaju nam na vrata, proviruju kroz prozore, žele ući u naše domove i školu. Mi ćemo ih, kao i svake godine, prigrliti i tako pokazati da našu vjeru, toplinu srca i bliskost ne mogu ugroziti distanca i maske. Toplu riječ možemo dati i s dva metra udaljenosti, osmijeh možemo pokloniti uvijek i svima, ljubav možemo pokazati na razne načine. To je bit Božića, pokazati da smo jaki i kad nam je teško, promicati prave ljudske vrijednosti i pokazati svima da nisu sami. Čovjek nikad nije sam kada gleda srcem, tada će osjetiti da je vrijedan i voljen jer će i svoje srce davati drugme.
I ove godine nam je sveti Nikola svratio u školu i svima donio paketiće. Nismo ga vidjeli iz dobro poznatih razloga, ali pokazao je da misli na nas i da smo svi bili dobri jer Krampus ni za koga nije šibu donio. Nismo ni mi sjedili skrštenih ruku. U hodniku naše škole postavili smo izložbu u čast svetom Nikoli, a i nadolazećem Božiću. Četvrti razredi su na satu Vjeronauka izradili figurice svetog Nikole. Učenici 5. i 6. razreda su izrađivali jaslice, a glevne jaslice je izradila Kreativna vjeronaučna skupina. Sve s radošću u srcima jer Sveti Nikola i Božić su nam ipak najmiliji blagdani.
Blagdane dočekajte s mirom u srcima, uz svoje najbliže, pazeći na sebe i druge. Neka vam donesu nadu i veselje.

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Fajgl  datum: 8. 12. 2020. 20:11

Sat programiranja za svakog učenika u petim razredima

Svaki učenik trebao bi imati priliku naučiti programirati. To pomaže njegovanju vještine rješavanja problema, logike i kreativnosti. Počevši rano, učenici će imati temelj za uspjeh u karijeri u 21. stoljeću. I ove se godine od 7. do 13. prosinca obilježavao Sat programiranja za svakog učenika. Milijuni djece, mladih, odraslih, roditelja, nastavnika, okupljaju se na događanjima i u učionicama diljem svijeta kako bi naučili stvarati programiranjem. I u našoj su školi učenici i učenice različitim aktivnostima obilježili Sat programiranja. Petaši su pomagali veselom dabru da sagradi branu, napravi sok za kupce majmuna, zeca,... i u tome su svi bili uspješni. Druga je aktivnost bila pomoći Marcu ili Sophiji da dođu do cilja. Učenici su u obje aktivnosti programirali slaganjem blokova i to slijedom naredbi i ponavljanjem tj. sadržajima s kojima će se učenici iz domene B. Računalno razmišljanje i programiranje upoznati ove školske godine. 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 7. 12. 2020. 16:46

Christmas pixel art

Učenici 3.a i 3.b razreda već se naveliko pripremaju za nadolazeće blagdane, ali na malo drugačiji način. Ovaj su tjedan uživali u aktivnostima Christmas pixel art i Slijedimo djeda Božićnjaka, obje iz domene B. računalno razmišljanje i programiranje. U aktivnosti Christmas pixel art učenici su zadanim uputama (dobili su samo boju i oznaku kvadratića, u kojem se retku i stupcu kvadratić nalazi) ispunjavali kvadratiće određenim bojama da bi dobili sliku. Saznali su od čega se sastoji slika na zaslonu računala te zaključili da, što su pixeli manji i što ih je više, slika je na zaslonu kvalitetnija. U aktivnosti Slijedimo djeda Božićnjaka pomagali su Djedu Božićnjaku da se uredi za selfi, zamatali smo poklone, igrali s robotom igru brzog skiciranja, plesali s vilenjacima, tražili djeda Božićnjaka, igrali se s kuglicama, da bi na kraju završili u laboratoriju za pisanje koda. Koliko su trećaši uživali, pogledajte u našoj galeriji fotografija.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 7. 12. 2020. 09:20

Vijesti iz 3.a razreda

Učenici 3. a razreda sa svojom su učiteljicom veselo i spremno dočekali  Advent i početak prosinca te su se prepustili kreativnosti i mašti. Na kreativnost i lijepe misli potaknuo ih je zanimljiv zadatak iz njihove Čitanke. U nadi da će za nadolazeće blagadane razvesliti dječicu iz Centra za rehabilitaciju "Fortica", svatko od njih napisao je poruku, izradio čestitku i napisao pismo. heart Osjećali su se jako lijepo, jer znaju da su učinili dobro te da će njihovo dobro djelo izmamiti osmjeh na lice onima najpotrebitijima, dječici.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Klajić  datum: 7. 12. 2020. 07:49

Očistili smo čizmice!

Učenici 1.e razreda bili su vrlo vrijedni te su dan uoči blagdana Svetoga Nikole očistili svoje čizmice. Sigurni smo da im je sveti Nikola zahvalio i razveselio ih slatkim darovima! Pogledajte OVDJE kako je to izgledalo!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirna Lesičar  datum: 6. 12. 2020. 10:57
» Arhiva naših vijesti    
 Kalendar
« Veljača 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Prikazani događaji


Misao tjedna

"Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet."

                      Nelson Mandela


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 5. 2010.

Ukupno: 1427054
Danas: 5

 


Anketa (mala)
Kako iskorištavate svoje slobodno vrijeme?: 


preskoči na navigaciju