preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Važni dokumenti
Mi smo

vijesti

Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu

Dragi učenici i roditelji, na ovoj se poveznici nalaze nove upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu, objavljene danas na stranicama Škole za život.

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Alfeldi  datum: 3. 4. 2020. 11:18

Dijete

Na satu Prirode i društva imali smo temu DIJETE. Naučili smo dosta, ali mene je jedna rečenica sjetila na našu prijateljicu Anamariju: Danas je Svjetski dan svjesnosti o autizmu. Ona je i dalje sa nama na satu Glazbene i Likovne kulture. Učiteljica nam je poslala zadatak da joj nešto nacrtamo ili napišemo pjesmicu. Odlučila sam ju iznenaditi, jer znam da voli računalo Ova prezentacija je posvećena njoj, a plavo srce je nacrtano umjesto plavog balona kojeg joj ne mogu danas darivati, jer svi radimo od kuće, dok nam ovaj opasni virus ne prođe. Pozdravljam svu djecu! I drugačija djeca su djeca! Volimo ih, pomažimo i ohrabrujmo na njhovom životnom putu! Maja Mikić, 2.a

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Klajić  datum: 3. 4. 2020. 10:56

2. travnja Međunarodni dan dječje knjige

Što je za mene knjiga?
U današnje digitalno doba kada smo okruženi suvremenim medijima i alatima, knjiga je ostala vjerodostojan i provjeren izvor znanja. Proces nastanka knjige je složen i upravo zato ona je ta koja će vam u slučaju nedoumica dati pravi odgovor. 
POVIJESNO ZNAČENJE
"Svake godine na rođendan Hansa Christiana Andersena, 2. travnja, sjetimo se koliko su knjige za djecu važne u njihovu odrastanju, a kako ljubav prema čitanju treba razvijati od najranije dobi. Upravo iz tog razloga, datum rođenja ovoga velikog književnika, autora nekih od najljepših svjetskih bajka, proglašen je Međunarodnim danom dječje knjige, koji se obilježava na različite načine u mnogim zemljama svijeta."

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 2. 4. 2020. 17:05

Odluka o obavljanju rada kod kuće radnika Vijest ima dokument u privitku

Na temelju članka 7. stavka 2. Zakona o radu (Narodne novine, broj 93/14., 127/17. i 98/19.), članka 69. Statuta Osnovne škole Hugo Badalić i Upute Ministarstva znanosti i obrazovanja KLASA: 602-01/20-01/00178, URBROJ: 533-01-20-0002 od 19. ožujka 2020. godine, ravnatelj Osnovne škole Hugo Badalić donosi ODLUKU o obavljanju rada kod kuće radnika

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Čugura Ćerić  datum: 30. 3. 2020. 12:58

Obavijest roditeljima! Vijest ima dokument u privitku

Dragi roditelji, Ministarstvo znanosti i obrazovanja je objavilo Preporuke o organizaciji radnog dana učenika tijekom održavanja nastave na daljinu koje vam donosimo na poveznici.

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Alfeldi  datum: 27. 3. 2020. 10:46

Obavijest roditeljima i učenicima!

Danas smo aktivirali krizne timove za psihološku podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja koji su spremni pružati telefonsku i online podršku svim učenicima, učiteljima i njihovim roditeljima koji trebaju pomoć. Također, objavili smo savjete za učenike i odrasle Društva za psihološku pomoć koje možete pronaći na poveznici. Apeliram na sve vas da poštujete mjere Stožera civilne zaštite RH, držite razmak, jer samo zajedno i disciplinirano možemo izaći iz ove situacije! Krizni tim, kao i savjete stručnjaka Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, možete dobiti putem e-maila kurikulum@mzo.hr te telefona
gospođa Ivana Sadaić
kontakt mobitel: 098 18 75 641
Brodsko-posavska županija

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Čugura Ćerić  datum: 23. 3. 2020. 17:55

Virtualna knjižnica

Dragi čitatelji, na poveznici možete pronaći vašu školsku knjižnicu u virtualnom okruženju. Ova virtualna knjižnica zamišljena je kao izvor različitih materijala, korisnih stranica  i savjeta za učenike, roditelje i učitelje. Obuhvaća različite sadržaje i područja. Njezin sadržaj mijenjat će se i nadopunjavati svakodnevno. Istražujte, klikajte i uživajte! Do čitanja! Vaša školska knjižničarka

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 23. 3. 2020. 15:19

Obavijest roditeljima i učenicima!

Poštovani roditelji, dragi učenici.
U svakodnevnom školskom životu, navikli ste pokucati na vrata stručnih suradnika kako biste dobili podršku, riješili nedoumice ili potražili informaciju. U ovim zahtjevnim vremenima, stalo nam je očuvati ovaj odnos te vam i dalje biti dostupni za individualno savjetovanje, podršku ili informiranje. Zato smo oformili mail adresu strucnisuradnicihb@gmail.com na koju nam se možete obratiti. Molimo, u mailu navedite kojoj stručnoj suradnici upućujete upit i želite da vam odgovori.
Stručne suradnice:
Pedagoginja Gordana Alfeldi
Knjižničarka Tanja Štević
Defektologinja Lana Tolarić
Psihologinja u područnoj školi Ana Zvirotić
Psihologinja u matičnoj školi Željka Mendek Ocelić

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Mendek Ocelić  datum: 23. 3. 2020. 11:08

Dani hrvatskoga jezika

Prije početka online nastave i nekih novih izazova, u petak (13. ožujka), obilježili smo Dane hrvatskoga jezika. Učenici 5.d PŠ Jelas okušali su se u rješavanju rebusa, bili su lektori, borili se s anglizmima, tragali za jezičnim blagom na otocima, “prevodili” s glagoljice… Natjecali su se tko će bolje i brže riješiti ponuđene zadatke. U galeriji slika možete vidjeti kako je to izgledalo. Zahvala profesorici Aniti Šojat na odličnom materijalu.

  :: opširnije :: 


objavio: Finka Hrkač  datum: 23. 3. 2020. 08:37

Ostani doma i budi sretan!

Pogledajte što je naša učenica 8.b razreda Petra Zavor poručila svima nama, posebno svojim vršnjacima, i onima mlađima, te pročitajte zašto je dobro ostati doma.  Savjeti iz školske knjižnice:
- Ispuni svoje vrijeme i pročitaj knjigu koja godinama stoji na polici ili potraži besplatno dostupne elektroničke knjige
- Započni neki novi hobi ili se bavi starim.
- Pomozi ukućanima! Tvoji su ukućani sigurno zabrinuti. Svojevoljno pomozi u nekom kućanskom poslu i olakšaj im trenutnu situaciju.
- Osmisli aktivnosti za sve! Zaigrajte društvene igre jer na televiziji su ionako samo vijesti.
- Slušaj priče na You Tube kanalu "Mali čitači
- Čitaj online verzije dječjih ČASOPISA - BESPLATNO
Istražujte, čitajte, uživajte i ostanite doma!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 20. 3. 2020. 08:54

Savjeti iz školske knjižnice

Nisam posudio/la knjigu za ožujak!!! Ne brini, tu su e-lektire! S obzirom na trenutnu situaciju i činjenicu da je, stoga, vaša školska knjižnica prekinula s redovitim knjižničnim, odgojno-obrazovnim i kulturno-javnim poslovima, prelazimo na virtualni rad. Možda se nekome od vas dogodilo da je ostao/la bez svoje lektirne knjige. Ne brinite, sada nam više nego ikada u pomoć stižu elektroničke knjige. Na stranici https://lektire.skole.hr/ možete besplatno sa svojim AAI identitetom pristupiti e-lektirama te odabrati one koje želite pročitati, poslušati i naučiti nešto novo o piscima s kojima ste se svakodnevno susretali tijekom nastavnog procesa ili ćete se tek susresti. Istražujte, čitajte, uživajte i ostanite doma! Čitamo se!
 
  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 20. 3. 2020. 08:28

Obavijest učenicima predmetne nastave!

Drage učenice i učenici, sutra, 18. ožujka, kreće nastava na daljinu. Vaše su razrednice i razrednici pripremili virtualnu učionicu za vaš razred. Desno od ove vijesti nalazi se poveznica na vaše učionice s uputama kako im pristupiti, osnovnim uputama za rad u Teams-u te pravilima ponašanja u virtualnim učionicama naše pedagoginje.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 17. 3. 2020. 20:10

Obavijest učenicima predmetne nastave!

Učenici/ce koji/e se nikad do sada nisu prijavljivali na platformu Office365, moraju isto pod hitno učiniti da bi ih razrednici mogli dodati u virtualne učionice. Čim nam sustav dozvoli, na mrežnom ćemo mjestu škole objaviti poveznice na virtualne učionice (od 5.a do 8.e).

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 16. 3. 2020. 08:57

Obavijest učenicima predmetne nastave

Slijedom upute Ministarstva znanosti i obrazovanja od dana 13.3.2020. za učenike predmetne nastave svaki dan će biti definiran raspored i pripremljeni sadržaji za online nastavu za osnovni paket predmeta od 4 – 5 sati na dan.
Sadržaji će uključivati videosnimku predavanja, kao i dodatne radne materijale.
Sportska televizija će emitirati nastavne sadržaje za predmetnu nastavu  u razdoblju od 8 do 14 h.
Nastava će se održavati od tri do 5 školskih sati prema rasporedu koji će se objavljivati na stranicama MZO, Škole za život i stranicama Carnet-a.
Za sve učenike nastava počinje u ponedjeljak, 16.3.2020. prema rasporedu i smjenama koje će odrediti MZO i objaviti na mrežnim stranicama.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Čugura Ćerić  datum: 13. 3. 2020. 16:48

Obavijest učenicima razredne nastave

Slijedom upute Ministarstva znanosti i obrazovanja od dana 13.3.2020. nastava će se za razrednu nastavu  organizirati na 3. programu Hrvatske radiotelevizije a prema kurikulumima i nastavnim programima prema slijedećim terminima:

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Čugura Ćerić  datum: 13. 3. 2020. 16:35

Obavijest roditeljima učenik razredne nastave koji nisu u mogućnosti ostaviti djecu pod nadzorom kod kuće

Obavještavamo roditelje učenika razredne nastave koji nisu u mogućnosti ostaviti djecu pod nadzorom kod kuće, da će u školi biti organiziran prihvat učenika. Učenici će nastavu pratiti na programu HRT3. Dakle, za učenike neće biti organizirana nastava, nego će pratiti obrazovni program na televiziji.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Čugura Ćerić  datum: 13. 3. 2020. 16:19

Bike2school ili dođite biciklom u školu

U ponedjeljak, 2. ožujka 2020. pred našom se školom nalazilo tek pet bicikala. Danas, 12. ožujka 2020. vidimo ih dvanaest. Nastavi li se ovakav trend do kraja školske godine mogli bismo svi dolaziti u školu biciklima, zar ne? Pratit ćemo broj bicikala pred školom u tjednima koji dolaze. Lijepo je vrijeme, dođi u školu biciklom! Bike2school!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 12. 3. 2020. 20:16

Nogometaši osvojili srebro na županijskom natjecanju

Županijsko natjecanje u futsalu za dečke 8. razreda održano je 18.2.2020. u dvorani Vijuš. Sudjelovale su 4 ekipe koje su prošle već dva kruga kvalifikacija kroz gradska natjecanja. U polufinalnoj utakmici OŠ Hugo Badalić igrala je protiv OŠ Antun Mihanović iz Nove Kapele. U neizvjesnoj utakmici naši su dečki na kraju pobijedli 1:0 i ušli u finale. U drugom polufinalu OŠ M. A. Relković iz Davora pobijedila je 3:1 OŠ Vladimir Nazor. U utakmici za 3. mjesto slavili su nogometaši iz Nove Kapele a u finalnoj utakmici Nogometaši iz Davora. Nažalost jednu utakmicu smo loše odigrali na cijelom turniru i to je bila najvažnija. Čestitke ekipi iz Davora na plasmanu na Državno natjecanje i čestitke našim nogometašima na srebru. Sastav: M. Marić, A. Olujević, G. Mitrović, A. Kruljac, A. Grgić, A. Čalušić, P. Krizmanić, M. Šokić, M. Gusak, M. Trošeljac i kapetan J. Nikolić.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 2. 3. 2020. 18:43

Rukometaši se kvalificirali na županijsko natjecanje

Gradsko natjecanje u rukometu za dečke 8. razreda održano je u 4 skupine po tri ekipe. Naša škola je igrala u skupini C zajedno s OŠ Dragutin Tadijanović i OŠ Ivan Goran Kovačić. Natjecanje je održano 25.2.2020. u dvorani Vijuš. Prva utakmica završila je neriješeno (10:10) između OŠ Hugo Badalić i OŠ IGK te je svakom pripao jedan bod. u sljedeće dvije utakmice i OŠ IGK i mi pobijedili smo OŠ Dragutin Tadijanović, ali je naša škola pobijedila s većom gol razlikom i tako zauzela 1. mjesto u skupini C koje vodi na Županijsko natjecanje. OŠ IGK pobijedila je 12:10, a OŠ Hugo Badalić 13:7. Čestitke našim rukometašima na sjajnoj borbi, odličnom rukometu i plasmanu na Županijsko natjecanje. Sastav: A. Grgić, G. Mitrović, S. Ignjatić, N. Marić, A. Kruljac, M. Bošnjaković, L. Bošnjaković, M. Lačen, P. Krizmanić, M. Šokić, F. Vrhovac, B. Pavelić i kapetan M. Marić.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 2. 3. 2020. 18:29

U svijetu bajki i čokolade

Učenici 5.c i 5.d razreda  sa svojom nastavnicom hrvatskoga jezika upriličili su još jedan prekrasan sat lektire. Čitali su Bajku o ribaru i ribici i roman Charlie i tvornica čokolade. Bilo je tu svega… od čokolade, zlatnih ulaznica pa do starca s mrežom i zlatnom ribicom. Učenici 5.c izradili su odlične štapne lutke i odglumili dijelove Bajke o ribaru i ribici kao veliki. Sat je završio osmjehom od uha do uha i pitanjem „Hoćemo li tako i sljedeći put?“

  :: opširnije :: 


objavio: Finka Hrkač  datum: 2. 3. 2020. 18:10

Utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta prije upisa u 1. razred – obavijest za roditelje

Utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta prije upisa u prvi razred u Osnovnoj školi Hugo Badalić je u tijeku. Roditeljima su pozivi za pregled djece poslani te će prije uskršnjih praznika veći dio djece biti pregledan. Ukoliko ste na upisnom području Osnovne škole Hugo Badalić i vaše je dijete naš budući učenik, a poziv na pregled niste dobili i dijete još nije bilo na pregledu u školi, molimo vas da nas kontaktirate na brojeve telefona ili osobno u školi.
- matična škola, Borovska 3, telefon: 035/446-015 - psihologinja Željka Mendek Ocelić, pedagoginja Gordana Alfeldi
- područna škola, Franje Kuhača 23, telefon: 035/251-329 - psihologinja Ana Zvirotić, pedagoginja Gordana Alfeldi

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Mendek Ocelić  datum: 2. 3. 2020. 16:04

Korona virus - opće mjere zaštite

Neophodno je u organiziranom smještaju i boravku učenika, u svim odgojno-obrazovnim ustanovama, u svim prostorima gdje se odvija nastava i boravak djece, sanitarnim čvorovima te u prostorima gdje je organizirana prehrana, osigurati:
- mogućnost pranja ruku sa sapunom i tekućom vodom te sušenje ruku jednokratnim ručnicima ili sušilicama sa cirkulirajućim zrakom ili korištenje dezinficijensa na bazi alkohola,
- nedolazak u školu i predškolsku ustanovu osoblju, učenicima, djeci i osobama u pratnji koji imaju simptome infekcije dišnih putova, odnosno koji imaju najmanje jedan od sljedećih simptoma: povišena tjelesna temperatura, kašalj, grlobolja i kratak dah; sva ostala djeca i učenici uobičajeno pohađaju odgojno-obrazovne ustanove te sve školske i izvannastavne  aktivnosti.
Djecu i učenike kao i ostale građane neophodno je podsjećati na pridržavanje preporuka općih mjera zaštite

- redovito perite ruke sapunom i vodom ili koristite dezinficijent na bazi alkohola
- kada kašljete i kišete prekrijte usta i nos papirnatom maramicom i poslije ju odbacite u koš za otpad te operite ruke
- izbjegavajte bliski kontakt s osobama koji imaju simptome infekcije dišnih putova, odnosno koji imaju najmanje jedan od sljedećih simptoma: povišena tjelesna temperatura, kašalj, grlobolja i kratak dah.

Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Čugura Ćerić  datum: 28. 2. 2020. 15:33

Korona virus

Skrećemo pozornost da je lista zahvaćenih područja proširena i to na sljedeći način: Kina, Hong Kong, talijanske pokrajine Lombardija, Veneto, Emilia Romagna i Piedmont te Japan, Iran, Singapur i Južna Koreja.
Napominjemo da osobe, koje su unazad 14 dana boravile u gore navedenim zahvaćenim područjima te razvile respiratorne simptome, nikako ne smiju ići u odgojno-obrazovne ustanove te se odmah moraju javiti svom izabranom liječniku.
Sukladno svemu navedenome, u privitku objavljujemo nove upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a vezano uz postupanje odgojno-obrazovnih ustanova te provođenje specifičnih mjera zaštite vezano uz nCoV bolesti (COVID-19).  
No situacija se brzo može mijenjati s obzirom na epidemiološku situaciju, te se ove preporuke mogu promijeniti, stoga molim pratite web stranice HZJZ-a (www.hzjz.hr) i Ministarstva zdravstva na kojima se svakodnevno  objavljuju ažurirani podaci  vezano uz coronavirus, kao i mjere prevencije:
https://zdravstvo.gov.hr/koronavirus-i-mjere-prevencije/4952
https://www.hzjz.hr/medunarodna-istrazivanja/koronavirus-najnoviji-podatci/
https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/pitanja-i-odgovori-o-novom-koronavirusu-2019-ncov/

Ministarstvo znanosti i obrazovanja

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Čugura Ćerić  datum: 28. 2. 2020. 15:05

Putovanje malog vlaka

Drugašići sa Jelasa
na kolodvor hitro kreću
radost, pjesma, uzbuđenje
i ne kriju svoju sreću.
Karte spremne, vlak već stoji
otvorio vrata svoja
netko hrabro kroz njih prođe
a netko se malo boji.
Zviždaljka se glasno čuje
vlak već kreće i putuje
a u njemu družba mala
od veselja vrištat stala.
Donja Vrba, Zadubravlje
vlak se vozi, al' i staje.
U Garčinu gužva nije
i tamo će stići prije!
Topolje je brzo prošlo
pa Andrijevci i Perkovci…
Za izlazak i nama je
jako brzo vrijeme došlo.
I družba se naša mala
u Vrpolju poslagala.
Dok se čeka vlak do Broda

desilo se mnogo zgoda.
Nije prošlo pola sata
novi vlak i nova vrata.
U glavi nam zbrka prava
redoslijed nam sada stvara.
Je li Vrba il' Andrijevci
Strizivojna il' Perkovci?
Ali ni to važno nije
jer je izlaz ko' i prije.
Poznate se zgrade vide
kada vlak do Broda ide.
Hvala šefu kolodvora
koji male đake prima
blagajnici na blagajni
prometniku jer sve štima!
Hvala tati strojovođi
koji hrabro vlak taj vozi
savjet daje, ohrabruje
i poznaje sve postaje.
Jedino se hladan vjetra
zabavio našom kosom
zamrsio, raščupao
igrao se s našim nosom!

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Džaferović  datum: 28. 2. 2020. 14:52

Dan ružičastih majica

Dan ružičastih majica najpoznatiji je program prevencije vršnjačkog nasilja u Hrvatskoj u kojem sudjeluje više od dva milijuna sudionika. 2017. godine hrvatski Sabor proglasio ga je Nacionalnim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja, na prijedlog Centra za edukaciju i prevenciju nasilja. Sudjelovati u njemu može svatko. Ne morate donirati novac, zvati telefonske brojeve i slično. Obucite ružičasto! Sudjelovanje u obilježavanju Dana ružičastih majica mogu ostvariti i oni koji ne nose ružičastu majicu. Da, tako je!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 26. 2. 2020. 16:19

Ljubav u 8.a

Danas smo na satu razrednika pričali o ljubavi. Psihologinja Željka Mendek Ocelić održala je 8. razredu predavanje o najzanimljivijoj temi za osmaše. Saznali smo mnogo toga, neke tajne i otkrili. U galeriji slika pogledajte kako smo se zabavili.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 26. 2. 2020. 16:14

Maskenbal u MŠ

Svi mi ponekad poželimo hodati u tuđim cipelama, barem na kratko osjetiti kako je biti netko drugi, na jedan dan se pretvoriti u superjunaka, princezu, neku životinju. Danas u školi nam se pružila prilika, ne samo uživati iza maski, već i pokazati svoje talente. Otkrili smo da se među nama kriju mali plesači, glazbenici, sportaši, imitatori, recitatori i glumci. Baš smo uživali! Nakon veselja, čekali su nas slasni zalogajčići, fritule, vafli i medenjaci. Savršen dan!

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Fajgl  datum: 25. 2. 2020. 09:17

Priznanja za najbolje školsko športsko društvo u 2019. godini

Dva velika i važna priznanja pristigla su u našu školu ovih dana. Na svečanosti proglašenja najuspješnijih sportaša Brodsko-posavske županije u 2019.godini u prostorima HVIDR-e Školsko-športsko društvo "Plavi sokol" je dobilo priznanje za najbolji klub. Osim toga je našem Plavom sokolu u Kazališno koncertnoj dvorani "Ivana Brlić Mažuranić" dodjeljeno priznanje za najuspješniji školski sportski klub Grada Slavonskog Broda u 2019. godini. Ponosni smo na svoje vrijedne i uporne učenice i učenike te njihove trenere Branimira Garića i Tomislava Štivića. Samo tako dalje! 

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Alfeldi  datum: 21. 2. 2020. 14:48

Dan ružičastih majica

Učenici Posebnog razrednog odjela su odradili radionicu ususret Danu ružičastih majica. Pobrojali smo neke različitosti oko nas i u nama samima koje volimo, naučili da smo bogatiji kad smo različitiji te smo izradili interaktivne zidove gdje pozivamo naše suučenike na širenje ljubavi kao alternativa nasilju.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjam Ćorluka  datum: 20. 2. 2020. 17:12

Zajedno do zvijezda

U utorak, 18. veljače 2020. godine naša škola bila je domaćin Županijskog natjecanja iz astronomije. Tradicionalno, ovo natjecanje održava se u našoj školi već dugi niz godina, zahvaljujući ponajviše entuzijastima i zaljubljenicima u nebeska prostranstava i beskonačnost. Jedan od njih je učitelj Rade Kovačević, od ove školske godine umirovljenik, koji je godinama svoje znanje, volju i strpljenje ulagao u mlade astronome naše škole. Svečano otvaranje natjecanja započelo je himnom te veselim i uvijek zanimljivim i kreativnim program iz radionice učiteljice Jasmine Matekalo i zajedničkim radom učenika razredne nastave i učiteljica Gordane Galić, Dinke Novaković, Luce Drinić, Sandre Matković te učiteljica iz produženog boravka. Voditeljice programa bile su sedmašice Marta Šokčević i Valentina Filipović koje su zadatak odradile izvrsno. Na kraju programa, ravnateljica naše škole, profesorica Irena Čugura Čerić pozdravila je sve uzvanike, posebno natjecatelje iz osnovnih i srednjih škola te im je zaželjela sreću. Kakav je ugođaj vladao školom toga dana te tko je dohvatio mjesec,  a tko  je rekao „Velik je ovo korak za čovječanstvo, a malen za čovjeka!“ provjerite u galeriji slika!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 20. 2. 2020. 16:45

Dan sigurnijeg Interneta 2020. u sedmim razredima

Ove su godine sedmaši obilježili Dan sigurnijeg Interneta ishodima iz domene e-društvo D.7.1. učenik štiti svoj elektronički identitet i primjenjuje pravila za povećanje sigurnosti korisničkih računa te D.7.2. učenik argumentirano opisuje primjere dobrih strana dijeljenja informacija na Internetu i njihova brza širenja te primjenjuje pravila odgovornog ponašanja. Učenici su na, u našoj učionici nov način, tragali za ključem ulaznih vrata škole. Potragu za blagom je, za tu priliku, izradila učiteljica u Google Forms. U igrici su bili različiti tipovi zadataka vezani za ishode (pronaći šifru odabirući koje od izjava su prihvatljivo ili neprihvatljivo ponašanje, nadopunjavati rečenice vezane za temu,...). Za svaki sljedeći trag postoji uvjet (iz zadatka saznati zaporku za sljedeći trag, ime učenika koji je u zadatku pobijedio u igri vezanoj za sigurnost na Internetu, prvi znak svakog odgovora u nekom od tragova,...).

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 20. 2. 2020. 16:06

Dan ružičastih majica 2.a

Iako se Dan ružičastih majica obilježava 26.2., mi smo već krenuli sa radionicama. Taj Dan najpoznatiji je program prevencije vršnjačkog nasilja u Hrvatskoj.  Na satu Likovne kulture smo izradili ružičaste majice od papira. Na njima smo napisale odgovarajuće poruke na temu: Nasilje prestaje ovdje! Planiramo na satu Hrvatskog jezika napisati pjesmice na temu: Stop nasilju!. O toj temi nastavit ćemo i slijedeći tjedan na Satu razrednika i završiti u srijedu, 26.2., tako da svi budemo u ružičastim majicama! Sudjelovati može svatko i zato obucimo svi ružičasto!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Klajić  datum: 20. 2. 2020. 15:40

Košarkaši osvojili broncu na županijskom natjecanju

Županijsko natjecanje u košarci za dječake održano je u dvorani Vijuš 14.2.2020. U polufinalnoj utakmici naša škola igrala je protiv OŠ Ivana Brlić Mažuranić i izgubila malom razlikom. U utakmici za 3. mjesto pobijedili smo OŠ Blaž Tadijanović i osvojili brončane medalje. prvo mjesto pripalo je najboljoj ekipi, OŠ Antun Mihanović, koja se plasirala na državno natjecanje. Bolesti i ozljede su uzele svoj danak ove godine, ali svakako čestitke našim košarkašima jer su izvukli svoj maksimum. Sastav: A. Kruljac, L. Orešković, I. Kolomejac, T. Cicvarić, D. Mandić, L. Matanić, I. Opačak i kapetan F. Nužda.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 19. 2. 2020. 16:59

Odbojkašice sudjelovale na gradskom natjecanju

Gradsko natjecanje u odbojci za djevojčice održano je u 3 skupine po 4 ekipe. Naša škola bila je u skupini C s OŠ Bebrina, OŠ Đuro Pilar i OŠ Antun Mihanović. Natjecanje se održalo u OŠ Đuro Pilar 12.2.2020. Naše odbojkašice upisale su jednu pobjedu i dva poraza i tako završile na 3. mjestu u skupini C. Prvakinje skupine, OŠ Đuro Pilar, plasirao se na županijsku završnicu. Čestitke prvakinjama i čestitke našim Hugolinama na vrlo dobroj borbi. Sastav: A. Didović, I. Rašić, P. Jurić, M. Arbanas, E. Kafedžić, G. Barić, I. Grubišić, A. Stojaković, I. Gostinčar, N. Đukić i kapetanica M. Majstorić.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 19. 2. 2020. 16:45

Maskenbal u našoj školi 24. veljače 2020.

Maskenbal u našoj školi 24. veljače 2020.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 19. 2. 2020. 16:22

Nešto drugačije Valentinovo u našoj školi

U petak 14. veljače 2020. smo na satu engleskog jezika učili o ovom blagdanu na zanimljiv način. Trebali su nam mobiteli i brzo razmišljanje. Po hodniku i holu škole bili su skriveni zadaci i odgovori na pitanja do kojih smo dolazili tako da smo očitali QR kodove.  Puno smo naučili i pri tome se zabavili.. Pokušajte i vi!

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 19. 2. 2020. 15:34

Dan sigurnijeg Interneta 2020. u petim razredima

Ove su godine petaši obilježili Dan sigurnijeg Interneta ishodom iz domene e-društvo D.5.1 učenik analizira etička pitanja koja proizlaze iz korištenja računalnom tehnologijom. Učenici su na početku sata odradili anketu o njihovoj sigurnosti na Internetu, upoznali se s osnovama sigurnosti na Internetu. Na kraju su odigrali Kahoot! kviz u kojem su pokazali zavidno znanje. Bravo, petaši! Svi su učenici petih razreda i ove godine dobili HAKOM-ovu brošuru "Kako se zaštititi u svijetu Interneta i mobilnih telefona". 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 18. 2. 2020. 14:09

Dan sigurnijeg Interneta 2020. u osmim razredima

Ove su godine osmaši obilježili Dan sigurnijeg Interneta ishodom iz domene e-društvo D.8.2. učenik kritički prosuđuje sve oblike elektroničkog nasilja i govora mržnje te sudjeluje u njihovu sprečavanju. Učenici su na, u našoj učionici nov način, tragali za blagom (ključ od informatičke učionice). Potragu za blagom je, za tu priliku, izradila učiteljica u Google Forms. U igrici su bili različiti tipovi zadataka vezani za temu elektroničkog nasilja i sigurnosti mladih na Internetu (pronaći šifru odabirući koje od izjava su prihvatljivo ili neprihvatljivo ponašanje, nadopunjavati rečenice vezane za temu,...). Za svaki sljedeći trag postoji uvjet (iz zadatka saznati zaporku za sljedeći trag, ime učenika koji je u zadatku pobijedio u igri vezanoj za sigurnost na Internetu, prvi znak svakog odgovora u nekom od tragova,...).

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 17. 2. 2020. 10:35

Županijsko natjecanje iz informatike

U petak, 14. veljače, u Tehničkoj školi u Slavonskom Brodu održano je Županijsko natjecanje iz informatike. U kategoriji Digitalne kompetencije 5 sudjelovali su učenici Katja Živković, 5.a, Ivan Cicvarić, 5.b, Dominik Štefančić, 5.b i Martin Tekić, 5.b, te u kategoriji Algoritmi 6 Jona Janković, 6.b (mentorica Slavica Danilović). Dominik Štefančić je osvojio prvo mjesto, Ivan Cicvarić drugo mjesto, Martin Tekić treće mjesto, Katja Živković peto mjesto, a Jona Janković u svojoj kategoriji odlično drugo mjesto. Čestitamo svim sudionicima natjecanja!

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 14. 2. 2020. 17:11
» Arhiva naših vijesti    
 Kalendar
« Veljača 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Misao tjedna

"Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet."

                      Nelson Mandela


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 5. 2010.

Ukupno: 1335423
Danas: 15

 


Anketa (mala)
Kako iskorištavate svoje slobodno vrijeme?: 


preskoči na navigaciju