preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Važni dokumenti
Projekt Comenius
Comenius - predškolski odgoj, osnovno i srednje obrazovanje

Potprogram Comenius obuhvaća predškolski odgoj, osnovno i srednje obrazovanje. Ciljevi potprograma Comenius jesu promicanje svijesti o raznolikosti europskih kultura suradnjom škola i vrtića država koje sudjeluju u Programu za cjeloživotno učenje, poticanje osobnog razvoja sudionika, razvoj i usavršavanje vještina i kompetencija te njegovanje ideje o europskom građanstvu.

Sudjelovanjem u potprogramu Comenius utječe se na poboljšanje kvalitete školskog obrazovanja, ističe se njegova europska dimenzija, potiču se mobilnost i učenje jezika, kao i veća uključenost u europsko društvo.

Vijesti

Mladi Brođani na Festivalu kruha u Francuskoj

U francuskom gradiću Yssingeauxu je od 15. do 21. svibnja 2014. godine održan 6. (završni) susret Comenius projekta "Kruh - štruca Europe". Pročitajte članak o susretu  pod naslovom "Mladi Brođani na Festivalu kruha u Francuskoj" objavljen u glasilu Posavska Hrvatska (u petak 30. svibnja 2014. godine).


Slavonskobrodska Osnovna škola Huge Badalića u zadnje dvije godine sudjeluje u Comenius projektu “Kruh – štruca Europe“ u sklopu Programa za cjeloživotno učenje, a pod pokroviteljstvom Agencije za mobilnosti i programe EU. Tijekom projekta učenici i nastavnici ove škole imali su priliku upoznati se s različitim kulturama te tradicijama  blagovanja i vrednovanja kruha u zemljama partnerima projekta. Završni susret održan je u Francuskoj, u gradiću Yssingeauxu, smještenom u prostoru Središnjeg masiva. Petero učenika Osnovne škole Huge Badalića u pratnji svojih nastavnica Jasmine Matekalo, koordinatorice projekta te Tanje Štević i Teute Bilić sudjelovalo je u završnim aktivnostima multilaterarnog partnerstva Francuske, Italije, Turske, Hrvatske, Finske i Poljske. Zadatak svake države sudionice projekta bilo je predstavljanje svoje domovine i običaja vezanih uz temu kruha. Učenici su sudjelovali u kreativnim radionicama te provjerili svoje znanje o temama projekta igrajući Eurokviz.. Na hrvatskoj kreativnoj radionici izrađivala su se srca s motivom šahovnice i učilo pisati glagoljicu. Središnji događaj susreta bio je Festival kruha tijekom kojeg su na štandovima predstavljene aktivnosti vođene tijekom projekta kao i spomenari o proteklim susretima Na hrvatskom štandu  predstavljeno je bogatstvo kruha Lijepe naše, a posjetitelji su mogli kušati slavonske specijalitete. Festival je medijski popraćen člankom u lokalnom glasilu La Tribune le progrės, u kojem je hrvatski štand opisan s “Le magnificent“. Osim upoznavanja Yssingeauxa i njegove okolice sudionici susreta uživali su i u ljepotama grada  Le Puy-en-Velaya,  koji je pod zaštitom UNESCO-a i ispred čije katedrale je polazišna točka za hodočašće u svetište Santiago de Compostela. Imali su i prigodu kušati specijalitete poznate francuske kuhinje, brojne vrste sireva te prisustvovati nastavi u školi domaćinu Collège Public Jean Monnet. Projekt se uspješno privodi kraju, ali prijateljstva započeta sudjelovanjem u projektu nastavit će se i u budućnosti. Kako ističu u OŠ Huge Badalića, sudjelovanje u ovom projektu još je jedna potvrda da smo važna  “kriška u štruci kruha Europe“.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Jasmina Matekalo   datum: 31. 5. 2014.


Kalendar
« Veljača 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Misao tjedna

"Knjiga nije hrana, ali je poslastica."

                            Tin Ujević


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 5. 2010.

Ukupno: 1241689
Danas: 20

 


Anketa (mala)
Kako iskorištavate svoje slobodno vrijeme?: 


preskoči na navigaciju