preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Važni dokumenti
Projekt Comenius
Comenius - predškolski odgoj, osnovno i srednje obrazovanje

Potprogram Comenius obuhvaća predškolski odgoj, osnovno i srednje obrazovanje. Ciljevi potprograma Comenius jesu promicanje svijesti o raznolikosti europskih kultura suradnjom škola i vrtića država koje sudjeluju u Programu za cjeloživotno učenje, poticanje osobnog razvoja sudionika, razvoj i usavršavanje vještina i kompetencija te njegovanje ideje o europskom građanstvu.

Sudjelovanjem u potprogramu Comenius utječe se na poboljšanje kvalitete školskog obrazovanja, ističe se njegova europska dimenzija, potiču se mobilnost i učenje jezika, kao i veća uključenost u europsko društvo.

vijesti

Zdrava prehrana

Iako je nastava završila projektne aktivnosti  u sklopu Comenius projekta “Kruh – štruca Europe“ i dalje traju. Jedan od glavnih ciljeva projekta je istraživati zdrave prehrambene navike te poduprijeti učenike u provođenju zdrave  prehrane. Pročitajte kako nastavnica hrvatskog jezika Katarina Brkić Čabraja provodi zdravu prehranu u svojoj obitelji.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Matekalo  datum: 18. 6. 2014. 08:53

Mladi Brođani na Festivalu kruha u Francuskoj

U francuskom gradiću Yssingeauxu je od 15. do 21. svibnja 2014. godine održan 6. (završni) susret Comenius projekta "Kruh - štruca Europe". Pročitajte članak o susretu  pod naslovom "Mladi Brođani na Festivalu kruha u Francuskoj" objavljen u glasilu Posavska Hrvatska (u petak 30. svibnja 2014. godine).

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Matekalo  datum: 31. 5. 2014. 08:42

6. susret Comenius projekta

U francuskom gradiću Yssingeauxu od 15. od 21. svibnja 2014. održan je 6. (završni) susret Comenius projekta “Kruh – štruca Europe“. Na susretu je sudjelovalo petero učenika i tri učiteljice naše škole. 

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Matekalo  datum: 30. 5. 2014. 09:48

Festival kruha u Francuskoj Vijest ima dokument u privitku

Središnji događaj 6. (završnog ) susreta Comenius projekta „Kruh – štruca Europe“ koji je održan od 15. do 21. svibnja 2014. godine u francuskom gradiću Yssingeaux bio je Festival kruha. Uvodna aktivnost u Festival bile su kreativne radionice održane 16. svibnja. Popodne se svaka država predstavila radionicama koje su pripremili i vodili učenici. Na našoj radionici učenici iz partnerskih država učili su pisati glagoljicu i izrađivati pletena srca s motivom šahovnice. Na ostalim radionicama učenici su imali priliku plesti narukvice s  “očima protiv uroka“, izrađivati tjesteninu i šarene kolačiće  te, naravno,  peći kruh. Učenici su se okušali i u znanju igrajući Eurokviz.  Osim službene računalne verzije kviza,  francuski učenik Quentin Januel osmislio je Eurokviz u formi igre Supermario. Njegova verzija kviza privukla je veliku pažnju učenika. 

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Matekalo  datum: 27. 5. 2014. 15:48

Zaigrajmo novu verziju Eurokviza!

Osim što smo 9. svibnja proslavili Dan naše škole slavili smo i Dan Europe. Učenici su na Comenius radionici igrali Eurokviz. To je zanimljiv i poučan kviz nastao u sklopu Comenius projekta “Kruh – štruca Europe“. Igrajući kviz učenici su imali priliku naučiti i dosta toga novoga posebice o običajima i tradiciji u drugim europskim državama, te njihovim specifičnostima vezanim uz kruh koji je i tema našeg projekta. Malo je bilo pitanja na koja nitko od učenika nije znao odgovoriti. Atmosfera je bila vesela i živa, natjecateljskog duha nije nedostajalo. Na kraju svi su bili pobjednici, zasladili se slatkišima, slikali sa maskotom našeg projekta Bakyjem.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Matekalo  datum: 26. 5. 2014. 08:58

Comenius Eurokviz

Na radionici “Comenius“ igrao Eurokviz koji je nastao u sklopu Comenius projekta “Kruh – štruca Europe“ u kojem sudjeluje naša škola. Kviz je imao četiri teme: “O Europi“, “Običaji i tradicija“, “Prehrambene navike “ i “Kruh“, a sastojao se od pitanja koja su sastavili sudionici u projektu. Za točan odgovor moglo se dobiti 100, 200 ili 300 bodova ovisno o težini pitanja. Kviz je na engleskom jeziku te su se učenici igrajući kviz osim u znanju okušali i u engleskom jeziku. 

  :: opširnije :: 


objavio: Donatel Čikulin Dominik Čančar  datum: 9. 5. 2014. 11:08

Zdrava prehrana

Učenici koji su sudjelovali na radionici zdrave prehrane izrađivali su plakat Piramida zdrave prehrane. Pripremili su primjer zdravog obroka, voćnu salatu i degustirali je nakon pripreme. Cilj radionice bio je shvatiti važnost redovite i pravilne prehrane te razvijati kod učenika zdrave prehrambene navike.

  :: opširnije :: 


objavio: Bono Mešnjak Ivan Seili  datum: 9. 5. 2014. 10:27

Zaigrajmo Eurokviz! Vijest ima dokument u privitku

Eurokviz je zanimljiv i poučan kviz nastao u sklopu Comenius projekta “Kruh – štruca Europe“ u kojem sudjeluje naša škola. Kviz ima četiri teme: “O Europi“, “Običaji i tradicija“, “Prehrambene navike “ i “Kruh“, a sastoji se od pitanja koja su sastavili sudionici u projektu. Za točan odgovor može se dobiti 100, 200 ili 300 bodova ovisno o težini pitanja. Kviz će igrati učenici sudionici završnog susreta Comenius projekta koji će se od 15. do 21. svibnja 2014. godine održati u gradiću Yssingeaux u Francuskoj. U našoj školi učenici će kviz igrati na Danu škole u petak, 9. svibnja 2014. godine, u sklopu radionice “Comenius“. Kviz je na engleskom jeziku te će se učenici igrajući kviz osim u znanju okušati i u engleskom jeziku. 

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Matekalo  datum: 3. 5. 2014. 09:44

Comenius - proljetne palačinke

U kuhinji naše područne škole održana je Comenius radionica pod nazivom proljetne palačinke. Sudjelovali su učitelji, naš vjerni kuhar i čak 17 učenika. Bio je to pravi timski rad. Sjeckao se špinat, pravila se smjesa za palačinke, a najmlađi su čistili mladi luk. Zatim je svatko pokušao ispeći palačinku. Moramo se pohvaliti da nam je to jako dobro išlo kao što se vidi i na slikama. Nakon običnih palačinki uslijedilo je pravljenje našeg specijaliteta. Jedni su pravili smjesu za proljetne palačinke i pekli ih na štednjaku, drugi su punili palačinke sa sirom i prelijevali ih vrhnjem, dok je jedan dio društva već prao nepotrebno posuđe što je za pohvalit. Na kraju su naše proljetne palačinke završile u pećnici i za par minuta bile su spremne za jelo. Dobar tek!

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 2. 5. 2014. 11:24

Comenius - posjet tržnici

Jednog lijepog proljetnog dana učenici OŠ Hugo Badalić sa svojim učiteljima, u sklopu Comenius projekta Kruh - štruca Europe, posjetili su slavonskobrodsku tržnicu. Nakon dolaska odmah se krenulo u obilazak i mudro pronalaženje najboljeg špinata na tržnici. I tko će drugi nego učiteljica biologije pronaći najzdarviji špinat za naše proljetne palačinke. Teta prodavačica je bila vrlo ljubazna i brzo smo krenuli dalje. Krešimir je kasnije probirao krumpire, a Antonia i Marina izabrale i kupile svježi mladi luk. Jel imamo sve? Imamo! Krenuli smo punih vrećica natrag u školu gdje ćemo pripremiti i kušati naš specijalitet: proljetne palačinke.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 2. 5. 2014. 10:45

Uskrs nam dolazi

Učenici od 1. do 4. razreda u Područnoj školi na Jelasu zajedno sa svojim učiteljicama sudjelovali su na Uskrsnom sajmu koji je održan 6. travnja. Sajam se održavao u dvorištu crkava Sv. Nikola Tavelića i Sv. Josipa Radnika. Zahvaljujem se župniku vlč. Mati Matasoviću što nam je omogućio prostor, vrijeme, ali i donirao jaja koja su učenici sa svojim učiteljicama iskoristili u svojim kreativnim radionica. Još jednom smo dokazali kako vrijedi puno toga kreativnog raditi sa djecom. Rezultati su bili odlični jer je i odaziv ljudi bio velik. Povezanost župe i škole je bio uspješan. Hvala svima i sretan Vam Uskrs! Poručuju vam učiteljice Područne škole Hugo Badalić!

  :: opširnije :: 


objavio: Karolina Morosavljević  datum: 14. 4. 2014. 11:23

Izrada licitarskih srca

U mjesecu ožujku provedena je radionica izrade licitarskih srca. Radionicu je provela učiteljica Karolina Morosavljević sa učenicima 2.d razreda (7) i 4.c (9) učiteljice Marije Šaf. Prisutna je bila i studentica 5. godine Učiteljskog studija Antea Bogetić. Cilj radionice bilo je naučiti djecu tradicijskim načinom izrade licitarskih srca, povijesti izrade, očuvanje te iste tradicije, te kako je taj proizvod uvršten na UNESCO-v popis nematerijalne baštine Europe kao proizvod naše države. 

  :: opširnije :: 


objavio: Karolina Morosavljević  datum: 2. 4. 2014. 10:51

3, 2, 1 – kuhaj uz Comenius! Vijest ima dokument u privitku

Slavni američki chef Thomas Keller jednom je rekao „ Recept nema dušu. Dušu mu daje kuhar koji ga pravi.“ Proljeće nam stiže i Comenius tim pripremio vam je novu aktivnost. Budite naši kuhari i pomozite nam da udahnemo dušu receptima iz pet partnerskih zemalja. Uključite svoje roditelje, bake, djedove. Sigurni smo da će svatko pronaći nešto što mu se sviđa. Svi koji fotografije i kratak opis svojih kulinarskih pustolovina pošalju na adresu hugo.comenius@gmail.com bit će uključeni u kuharicu koju ćemo sastaviti krajem projekta. Nestrpljivo iščekujemo vaše  mailove! Dobar tek! Dobry tek! Bon appetit! Buon appetito! Hyvää ruokahalua! Afiyet olsun!

  :: opširnije :: 


objavio: Teuta Bilić  datum: 31. 3. 2014. 15:56

Šahovnica i pleter

U ožujku su održane dvije radionice na kojima su učenici izrađivali pločice sa motivima hrvatskog pletera i papirnata srca sa motivom šahovnice. Radovi će biti podijeljeni kao pokloni posjetiteljima našeg štanda na Festivalu kruha. Festival kruha održat  će se 17. svibnja 2014. u sklopu završnog susreta Comenius projekta u Francuskoj. I na taj način predstavit ćemo hrvatsku tradiciju, a učenici koji budu sudjelovali na susretu u Francuskoj vodit će i radionicu izrade srca sa motivom šahovnice.  

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Matekalo  datum: 31. 3. 2014. 08:56

Izrada gombica i ukrašavanje kuhača – radionice u sklopu projekta Comenius

Dana 25. veljače 2014. godine u MŠ učiteljice Slavica Kikić i Nikolina Buconjić održale su dvije radionice u sklopu projekta Comenius u kojem naša škola djeluje već drugu godinu. Učiteljica Slavica vodila je radionicu pod nazivom Izrada gombica, a učiteljica Nikolina ukrašavala je male kuhinjske kuhače koje su se na kraju preobrazile u male lutke. U radionicama su sudjelovali učenici 1.a i 5.a razreda sa svojim roditeljima, koji su uz suradnju učiteljica, uložili mnogo truda i napravili odlične radove. Ovim radionicama promicali smo suradnju, kreativnost, međusobnu komunikaciju i svjesnost o vlastitoj aktivnosti u društvu. Gotovi radovi poslužit će kao pokloni na završnom susretu Comenius projekta u Francuskoj.

  :: opširnije :: 


objavio: Slavica Kikić Nikolina Buconjić  datum: 28. 3. 2014. 13:45

Povrće

Mjesto radnje: učionica Biologije u područnoj školi Hugo Badalić
Vrijeme radnje: 1 školski sat, 12:25-13:10, 19. ožujka 2014.
Sudjelovali: Pedagoginja, učiteljica razredne nastave, učitelj TZK, učiteljica Biologije i učiteljica Geografije, te 18 učenika OŠ Hugo Badalić od 4. do 8. razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 20. 3. 2014. 20:03

Sveti Patrik

Sveti Patrik zaštitnik je Irske i slavi se na današnji dan, 17. ožujka. Zelena boja koja se uz njega veže najvjerojatnije potječe iz legende prema kojoj je sv. Patrik pomoću trolisne djeteline objašnjavao Sveto Trojstvo poganima u Irskoj. Danas je običaj na dan sv. Patrika "uzeleniti se" na svaki mogući način, a mi smo vam odlučili dati ideju za izvrsni zeleni napitak. Budući da je napravljen od svježeg voća i povrća,  njime možemo poželjeti dobrodošlicu i proljeću koje već kuca na vrata.

  :: opširnije :: 


objavio: Teuta Bilić  datum: 17. 3. 2014. 07:44

Ljubav je u zraku!!! Vijest ima dokument u privitku

Prošle su druge Hugine pjesničke večeri! Jučer, 13. 3. 2014. godine  u školskoj knjižnici u PŠ Jelas ljubav se širila cijelom školom. Pjesničke večeri s temom ljubavi počele su u 17 sati. Na njima je prisustvovalo 45 učenika. Većinu učenika brojili su mladi literarci, a društvo su im pravili voditelji pjesničkih večeri  Ivana Grgić i Hrvoje Birtić, mladi knjižničari – novinari koji su se pobrinuli za smještaj svih gostiju, školski kuhar te  mlada glazbenica naše škole Matea Savić, koja je sve uljepšala zvucima harmonike. Ove večeri bile su posebne i po tome što smo s njima povezali Comenius projekt Kruh – štruca Europe. Naime, službena maskota projekta pekar Baky objasnio nam je ciljeve i zadaće projekta, a mlade knjižničarke  - novinarke pročitale su nam kakve su prehrambene navike zemalja članica ovog projekta: Italije, Francuske, Finske, Turske, Poljske i Hrvatske. Također, u sklopu večeri  prezentirana su i slova od tijesta koja su izradili učenici 4.c, 6.c, 6.d i 8.c razreda te su predstavljeni i poneki tradicionalni recepti zemalja članica projekta. Na kraju smo svi zaplesali uz pjesmu Love is intheair. Pozdravljamo vas do sljedećih Huginih pjesničkih večeri i želimo vam puno inspiracije za pisanje lijepih stihova.

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 14. 3. 2014. 14:32

Pekarska radionica ususret drugim Huginim pjesničkim večerima

U utorak, 11. ožujka 2014. godine u holu PŠ Jelas održala se mala pekarska radionica. Kao motivacija za ovu radionicu poslužile su druge Hugine pjesničke večeri koje se održavaju u četvrtak, također u PŠ Jelas u školskoj knjižnici. Učenici 4.c, 6.c, 6.d i 8.c razreda od tijesta su pravili slova. Nakon što su tijesto zamijesili, izmijesili i oblikovali u željeno slovo, kuhar Stanko ih je ispekao i tako je od brašna, vode i soli nastao naslov “Comenius projekt - Pjesničke večeri.“ Vesela slova od tijesta bit će izložena u školskoj knjižnici u  četvrtak,  na već  spomenutim drugim Huginim večerima.

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 12. 3. 2014. 11:45

Druge Hugine pjesničke večeri

Dragi naši ljubitelji knjige i lijepe riječi, u četvrtak, 13. ožujka u školskoj knjižnici PŠ Jelas održavaju se druge Hugine pjesničke večeri. Tema ovih večeri je LJUBAV. Zašto ljubav? Ljubav je osjećaj koji pokreće svijet, čini ga smislenijim, boljim, ljepšim, lepršavijim, zagonetnijim. Ako niste čuli za zagonetnu ljubav, slijepu, ružičastu, zabranjenu, rasplesanu ili ljubav na prvi pogled, ne brinite se. Odgovore će vam dati učenici naše škole – mladi literarci koji će vam svojim stihovima zaželjeti dobrodošlicu. Vidimo se!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 11. 3. 2014. 19:30

Baky na natjecanju iz astronomije

Sudionicima natjecanja iz astronomije pekar Baky predstavio je naš Comenius projekt kojem je glavna tema kruh. A kako nastaje kruh? On je plod našeg planeta Zemlje i naše zvijezde Sunca. Saznali smo i nekoliko zanimljivosti iz područja astronomije, a vezano za države partnerice u našem projektu.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Matekalo  datum: 11. 3. 2014. 08:51

Županijsko natjecanje iz astronomije

Dragi naši, kao što znate u petak, 7. ožujka 2014. godine u našoj se školi održalo Županijsko natjecanje iz astronomije. I ove godine, kao i svake, program otvaranja natjecanja bio je prekrasan. Spoj zvijezda, sunca, mjeseca i rakete s maskotom Comenius projekta pekarom Bakyem bio je uistinu jedinstven. Tako smo saznali da pekar noću, kada pravi  kruh, gleda u zvijezde i nebo, a učenici 2.b, 3.a i 3.b razreda uvjerili su sve prisutne kako su izmijesili sunce, mjesec i zvijezdu. Kroz program vodili su nas učenici petog razreda te smo se raketom uspješno spustili na planetu Zemlju i natjecanje je moglo početi!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 10. 3. 2014. 12:31

5. susret Comenius projekta u Poljskoj

U jugozapadnom dijelu Poljske, u Vojvodini Opole, od 10. do 14. veljače 2014. godine održan je 5. susret Comenius projekta "Kruh-štruca Europe". Na susretu su sudjelovali Comenius timovi iz Turske, Finske, Francuske, Italije, Hrvatske te poljski tim, domaćini susreta. O detaljima susreta pročitajte u nastavku, a izbor fotografija sa susreta pogledajte u galeriji fotografija.

  :: opširnije :: 


objavio: Teuta Bilić Ivana Kozmar  datum: 24. 2. 2014. 15:29

Grickajte zdravo!

Rijetko tko voli ostajati petkom peti sat u školi i to još na dopunskoj nastavi, ali učenicima 5.a i 5.b razreda naše škole to uopće nije problem. Stoga smo im u sklopu Comenius projekta odlučili pripremiti zdrave grickalice da im pomognu u rješavanju zadataka i boljem učenju. Na meniju su bili lješnjaci, bademi, suhe marelice, šljive i brusnice te svježe voće. Poznato je da su orašasti plodovi bogat izvor minerala i zdravih masnoća, a da nam voće pruža obilje vitamina i vlakana. Čim smo izašli iz kuhinje u holu škole skupilo se nekoliko znatiželjnika koji su odmah i probali naše grickalice, a jednu zdjelicu čak smo odnijeli našoj tajnici i ravnateljici. Nakon degustiranja i fotografiranja učenici su prionuli vježbanju i svi su se složili - stvarno nam engleski bolje ide nakon zdravih grickalica! Složite si i vi užinu od suhog voća i orašastih plodova, barem dok ne dođe proljeće. Onda ćemo se javiti s novim zdravim i svježim voćnim zalogajima. Grickajte zdravo!

  :: opširnije :: 


objavio: Teuta Bilić  datum: 23. 2. 2014. 15:59

Izrada licitarskih srca

14.2.2014. povodom dana zaljubljenih VALENTINOVA učenici 2. d razreda imali su radionicu izrade licitarskih srca od papira. Učenici su se upoznali sa izradom pravih licitarskih srca, te njihovim značenjem u prošlosti i sada. Voditelj radionice bila je njihova učiteljica Karolina Morosavljević.

  :: opširnije :: 


objavio: Karolina Morosavljević  datum: 16. 2. 2014. 10:31

Comenius čestitka

Svim suradnicima u Comenius project sretne blagdane žele učitelji i učenici naše škole uz prigodnu čestitku 1.c razreda koji je s veseljem ukrašavao slova te naučio i nove riječi na engleskom jeziku. Sretan Božić i Nova 2014.godina!

  :: opširnije :: 


objavio: Sandra Sekulić  datum: 20. 12. 2013. 15:15

Završena akcija "Sretan dan"

Akcija „Sretan dan“ uspješno je provedena! Timovi Comenius projekta posjetili su različite ustanove, njihove djelatnike, djecu i štićenike te su ih darivali prigodnim darovima i kolačima. Ova je akcija i medijski popraćena člankom u glasilu Posavska Hrvatska u broju 51, od 20. prosinca 2013. godine. Poučeni dobrim iskustvom akcije „Sretan dan“, nastavljat ćemo i u budućnosti sa sličnim aktivnostima jer „dobro je činiti dobro“. U nastavku pročitajte navedeni članak.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Matekalo  datum: 20. 12. 2013. 15:13

Sretan dan

Božićni kolači, ukrasi za bor, čestitke te razne igračke rezultat su radionice koju je provela jedna od skupina projekta “Comenius: Kruh – Štruca Europe“. Dana 17. prosinca 2013. u sklopu akcije „Sretan dan“, zajedno s ravnateljicom Irenom Čugura Ćerić, posjetili smo Dom za djecu u Slavonskom Brodu. Djeca i njihova ravnateljica ugodno su nas dočekali. Naši učenici izveli su prigodnu recitaciju, a mi smo im uručili naše božićne darove. Nakon ugodnog druženja, djeca su nas provela kroz prostorije Doma koje su sami ukrasili u božićnom stilu. Kako je ovo zaista bilo divno druženje, pokazala su nasmiješena i zahvalna lica djece i ostalih suradnika.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Martić  datum: 19. 12. 2013. 20:48

Akcija "Sretan dan"

Povodom nadolazećih blagdana, u sklopu projekta 'Comenius: Kruh - Štruca Europe' i akcije 'Sretan Dan', dvije skupine od po 6 učenika s nekoliko roditelja učenika naše škole i pod vodstvom učitelja Karoline Morosavljević, Marije Šaf, Mladena Crljena, Marije Dasović i Marijane Ostojčić, posjetili su osnovnu školu 'Milan Amruš' i Dom za stare i nemoćne u Slavonskom Brodu.

  :: opširnije :: 


objavio: Antun Vukasović  datum: 16. 12. 2013. 20:31

Predbožićne aktivnosti Comenius projekta…

13.prosinca.2013., u sklopu Comenius projekta, posjetili smo i one najmanje, učenike 1c razreda, učiteljicu Sandru Sekulić i pripravnicu Mariju Hančić. Mališane smo upoznali s maskotom Baky-em, a oni su nam pokazali svoje znanje pisanja i slovkanja te su napisali i ukrasili ime našeg projekta: KRUH-ŠTRUCA EUROPE, COMENIUS. 
Također, 10. prosinca 2013. godine peti razred iznenadila je likovna radionica Comenius projekta. Posjetila nas je i kuharica Sandra Priseker koja nas je naučila raditi božićne ukrase od konca namotanog na balon i umočenog u štirku. Dobro smo se zabavili i ponešto naučili, a lijepi ce božićni ukrasi krasiti bor u holu naše škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Kozmar  datum: 16. 12. 2013. 19:57

Zajedno smo jači: Projekt: Djeci Afrike i Comenius projekt: Kruh - štruca Europe

Učenici 5.b razreda, Ivana Grgić i Hrvoje Birtić, ravnateljica naše škole profesorica Irena Čugura Ćerić i  knjižničarka Tanja Štević posjetili su danas, 16. prosinca Osnovnu školu Ivana  Mažuranića iz Sibinja. Cilj ovoga posjeta spajanje je dvaju projekata, njihovog pod nazivom Djeca Afrike te našega Comenius projekta: Kruh–štruca Europe. U suradnji s nastavnicom likovne kulture Ivanom Kozmar, Mladih knjižničara i Likovne skupine učenika, iz gipsanih pločica nastali su ukrasi za bor u decoupage tehnici.  U suradnji  sa školskom kreativnom kuharicom PŠ Jelas, a uz veliku pomoć učenika, od tankog konca i štirke oblikovane su kuglice, a "točka na I" bile  su vrlo maštovite božićne čestitke. Sve nabrojano odnijeli smo u sibinjsku školu gdje smo ih uručili ravnateljici škole profesorici Mireli Mršić-Pavičić. Ovi kreativni uradci imaju svoju dublju namjenu, naime prihod od njihove prodaje bit će proslijeđen djeci Afrike. Drago nam je što smo i mi pomogli afričkoj djeci i učinili im ovaj Božić ljepšim.

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 16. 12. 2013. 18:34

Comenius radionica

U sklopu Comenius projekta "Kruh: Štruca Europe", vjeroučenici petih razreda PŠ s vjeroučiteljicom Svjetlanom Šokčević, sudjelovali su u izradi anđela od slanog tijesta. Predblagdansko raspoloženje su izrazili u obliku čestitki, a radili su i božićne magnete od gipsa uz pomoć kalupa od adventskog kalendara. Svoje radove će pokloniti štićenicima Doma za nezbrinutu djecu.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 12. 12. 2013. 18:41

Comenius radionica

Učenici produženog boravka dana 10.12.2013. sudjelovali su u još jednoj radionici projekta Comenius u sklopu kojeg naša škola djeluje. Ovog puta izrađivali su origami vrećice za pšenicu od ukrasnog papira u boji. Nakon što su napravili vrećice u nekoliko jednostavnih koraka, učenici su vrećice ukrasili vrpcama s uzorkom i na pozadinu vrećice nalijepili sličice pšenice koju su također sami nacrtali. Ukrasne vrećice poslužit će za pšenicu i, između ostalih darova, poklonit će se štićenicima Doma za nezbrinutu djecu u sklopu darivanja u okviru ovog projekta.

  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Buconjić  datum: 12. 12. 2013. 11:03

Sretan dan

Mali dio tima Comenius projekta u sklopu „Sretnog dana“ danas je posjetio dječji vrtić Pčelica, a počelo je ovako... Krenuli smo u 9:55 sati iz škole i uputili smo se prema vrtiću. U povorci nas je bilo otprilike četrdesetak, a mnoštvo su činili učenici razredne i  predmetne nastave u pratnji učiteljica Slavice Kikić, Inje Čižmek i školske knjižničarke Tanje Štević.  

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 11. 12. 2013. 13:28

Vesela pekarska radionica

Dragi naši, jučer, 9. prosinca 2013. godine u Matičnoj školi širio se miris svježe pečenih božićnih kolača, slanih kiflica sa sirom, muffina… Naime, povodom odlaska Comenius tima u vrtić Pčelica u srijedu 11. prosinca, učiteljica Slavica Kikić u suradnji s ostalim učiteljicama i nekoliko roditelja organizirala je pekarsku predbožićnu radionicu koja je bila zaista posebna! Na radionici su naravno sudjelovali i učenici, najviše ih je bilo iz prvih razreda. Kao pravi profesionalci pokazali su se roditelji koji su zasukali rukave i pokazali učenicima i nama odraslima svoje vještine u izradi kolačića i pekarskih proizvoda u različitim oblicima i bojama. Tako su od slatkog tijesta nastajale zvjezdice, zvončići, anđeli, borovi, čizmice, medenjaci, muffini … Mame naših učenika pokazale su kako odlično vladaju rasukačem, modlicama za tijesto i ukrašavanjem iliti „cifranjem“ kolačića. No, sve prisutne oduševio je jedan tata koji je pravio slane kiflice… Njegova spretnost i lakoća izrade kiflica pamtit će se još dugo… Kako bismo vam barem malo dočarali ovu uistinu lijepu, ugodnu i uspješnu radionicu, pročitajte recept za kiflice tate Vučića.

  :: opširnije :: 


objavio: Slavica Kikić  datum: 10. 12. 2013. 11:02

Comenius radionica

U sklopu projekta Comenius roditelji 3.d i 3.e razreda naše škole sudjelovali su u izradi narukvica. Izrađene narukvice, uz ostale poklone čija je priprema u tijeku, poklanjati će se pred predstojeće blagdane štićenicima Doma za nezbrinutu djecu.

  :: opširnije :: 


objavio: Lidija Franić  datum: 9. 12. 2013. 20:58

Comenius radionica: Kad se male ruke slože…

Učenici 1.a, 2.a i 2.b razreda sa svojim učiteljicama Slavicom Kikić, Jelenom Tandarić i Sandrom Matković imali su danas, na blagdan sv. Nikole božićnu radionicu. Izrađivali su različite ukrase od glinamola, a darovat će ih djeci u vrtiću Pčelica kako bi im uljepšali blagdane i podijelili s njima božićnu radost i veselje. Uz zvuke poznatih božićnih melodija, ples i pjevanje bojali su zvjezdice, mjesece, borove, božićna zvona, zvijezde repatice i ostale oblike te su i na ovaj način sudjelovali u Comenius projektu Kruh – štruca Europe čija je zadaća druženje, kreativnost, učenje i razmjenjivanje iskustava djece i odraslih, suradnja s lokalnom zajednicom, što će se susretom učenika naše škole i vrtićke djece i ostvariti.

  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Tandarić Sandra Matković Slavica Kikić  datum: 6. 12. 2013. 14:36

Izrada ukrasnih kutijica, ukrasa za bor i čestitki

U sklopu Comenius prijekta "Kruh: Štruce Europe" 28. studenog u našoj školi je održana radionica izrade Božičnih ukrasa. Sudjelovalo 13 roditelja i 17 djece, te učitelji: Karolina Morosavljević, Ana Matijašević Katić, Marija šaf, Branimir Garić i kuharica Sandra Priseker.

  :: opširnije :: 


objavio: Antun Vukasović  datum: 4. 12. 2013. 10:38

Comenius radionica povodom božićnih blagdana

U petak, 29. studenog 2103. godine mi, Mladi knjižničari zajedno s nastavnicom likovne kulture Ivanom Kozmar i knjižničarkom Tanjom Štević izrađivali smo ukrase za bor. Radili smo dva različita tipa ukrasa, jedni su bili od gipsanih pločica, a drugi do slanog tijesta. Gipsane pločice ukrašavali smo salvetama s božićnim motivima, a lijepili smo ih Drvofixom. Slano tijesto bilo je u raznim bojama. Tako su borovi bili zeleni, srca crvena, zvijezde i mjeseci žuti, a anđeli bijeli. Htjeli smo rado zadržati ukrase, ali smo ih izradili povodom Comenius projekta.  Naime,  poklonit ćemo ih vrtićkoj djeci koje ćemo posjetiti povodom božićnih blagdana. Radujemo se što će naši ručni radovi krasiti bor u vrtiću. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Grgić  datum: 2. 12. 2013. 16:15

Anketa o postu

U sklopu projekta Commenius - Kruh štruca Europe učenici petih razreda PŠ Jelas anketirani su na temu posta. Pitanja su se odnosila na to kako post utječe na njihovo mentalno, duhovno, tjelesno zdravlje, rast i razvoj. Rezultate ankete pogledajte u nastavku.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Antun Vukasović  datum: 25. 11. 2013. 22:29

Comenius radionica - iskoristimo stari kruh

Naša škola djeluje već drugu godinu u sklopu Comenius projekta koji se temelji na temi kruha. Učenici produženog boravka sa svojom učiteljicom Nikolinom Buconjić uključili su se u sudjelovanje kroz radionicu Izrada krušnih mrvica od staroga kruha. Učenici su u boravak donijeli stari kruh koji smo narezali na manje komadiće i stavili u veliku posudu za pečenje. Odnijeli smo je u školsku kuhinju i tamo je stavili u prethodno zagrijanu pećnicu na desetak minuta, kako bi se komadići kruha stvrdnuli. Od gotovih stvrdnutih komadića kruha počeli smo praviti krušne mrvice na tri različita načina: pomoću sjeckalice, mlinca za orahe i valjka za tijesto. Učenici su bili vrlo entuzijastični i zainteresirani za rad pa su se u svim načinima pravljenja mrvica izmjenjivali, kako bi sve isprobali raditi. Samljeveni kruh, odnosno krušne mrvice istresli smo u staklene bočice kako bismo ih sačuvali i iskoristili. Ovom radionicom naučili smo jedan od mnogobrojnih načina kako iskoristiti stari kruh i za što sve možemo iskoristiti krušne mrvice.

  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Buconjić  datum: 11. 11. 2013. 10:26

U sklopu Dana zahvalnosti za plodove zemlje

U sklopu Dana zahvalnosti za plodove zemlje, dana 17. listopada 2013. godine, učenici 1.a i 1.b razreda sa svojim učiteljicama Slavicom Kikić i Biljanom Conjar  posjetili su pekarnicu“ Plavo polje“. Pekar gospodin Gjoni Lekaj dočekao nas je na ulazu prodavaonice i uveo nas u prostor pekarnice. Objasnio je djeci postupak pravljenja pekarskih proizvoda, uz pomoć modernih strojeva. Dok se oko nas širio prekrasan miris pečenog kruha, učenici su sa zanimanjem sve pratili. Na kraju posjeta postavljali su pekaru pitanja! Pitali su ga kako se postaje pekar, je li to jako težak posao, kada pekar spava, je li mu dosadno raditi stalno isti posao, kuša li pekar sve proizvode koje peče, kako se priprema za posao, postoje li žene pekarnice koje rade taj posao, što radi sa pekarskim proizvodima koje ne proda…. Bio je to jedan jako lijep i sretan dan!

  :: opširnije :: 


objavio: Slavica Kikić  datum: 29. 10. 2013. 10:47

Intervju tjedna - Aneta Grgić

Već smo pisali da je u talijanskom gradu Sassariju od 2. do 7. listopada 2013. godine održan 4. susret Comenius projekta "Kruh - štruca Europe" u koji je uključena naša škola. U ovotjednom intervjuu tjedna pročitajte dogodovštine Anete Grgić, sudionice tog susreta.

  :: opširnije :: 


objavio: Julija Lubina  datum: 28. 10. 2013. 10:54

Dani kruha u 4.a i 4.b razredu

Učenici 4.a i 4.b razreda Dane kruha su obilježili pečenjem kolača i ukusnih slastica. Cijelom školom su se širili mirisi. Evo kako su oni u iščekivanju dočekali taj dan.
Svjetski je Dan hrane! Toliko je očekivani dan došao i nestrpljivo smo čekali uključiti se u radionicu pečenja kolača. Osim naše učiteljice Mirjane pomogle su nam naše mame koje su se aktivno uključile u radionicu. Ne možemo vam opisati sreću kad smo osjetili i probali ukusne kolače koje smo sami oblikovali i pekli. Naravno, ponudili  smo naše kolače svima i uz pjesmu i ples završili ovaj lijepi dan!

  :: opširnije :: 


objavio: Mara Lebić Mirjana Klajić  datum: 17. 10. 2013. 15:41

Dani kruha u Matičnoj školi

Dana 16. listopada u Osnovnoj školi  Hugo Badalić na Plavom  polju  obilježeni su Dani kruha s početkom u 11 sati. Povodom toga održana je priredba koju su izvodili mlađi uzrasti. Na početku programa svi zajedno su otpjevali  pjesmu Mlin na vodi. Bilo je jako lijepo slušati dječje glasove kako složno pjevaju. Nakon toga slijedile su recitacije 2. razreda o pekarskim proizvodima i načinu pripreme kruha. Učenici 3. razreda izradili su pekarske proizvode od glinamola koji su služili kao ukras na stolovima. Na kraju programa svi su zajedno otpjevali su Kad si sretan, a nakon toga počastili smo se jako finim slasticama.

  :: opširnije :: 


objavio: Patrik Vučković Monika Pleša  datum: 17. 10. 2013. 15:33

Dani kruha

Dragi čitatelji, evo još jedne zanimljive vijesti iz novinarske redakcije!

Dana 15. listopada 2013. u PŠ Jelas održani su DANI KRUHA. Naš tim novinara donosi  vam najnovije i najuzbudljivije vijesti točno iz središta događanja!

Na Dane kruha u OŠ Hugo Badalić PŠ Jelas održano je veliko slavlje koje je započelo u 12:30 sati. Evo što smo imali prilike vidjeti i čuti! Prvo nas je svojom lijepom izvedbom u program uveo mali zbor pod vodstvom dirigentice Mirne Lučić. Otpjevali su nam dvije pjesme: Mali mlinar Miško i Poznaju me mnoga mjesta. Od plesa uživali smo u izvedbi krušaka, jabuka i šljiva te u plesu Welcome everybody učeničke plesne grupe Zumba. Tema središnje predstave bila je PEKARNICA u kojoj smo imali priliku vidjeti kako se pravi kruh, podijelili smo s pekarom njegovu sreću i raspravu, a mali su nam mravi pokazali kako im je život težak!  Na kraju programa počastili smo se s mnogim finim slasticama. To je sve za sada do sljedeće obavijesti. Pozdrav od novinarske ekipe!

  :: opširnije :: 


objavio: Richard Žutić  datum: 17. 10. 2013. 10:52

Mladi Brođani u Italiji

U talijanskom gradu Sassariju je od 2. do 7. listopada 2013. godine održan 4. susret Comenius projekta "Kruh - štruca Europe". Pročitajte članak o susretu  pod naslovom "Mladi Brođani u Italiji" objavljen u glasilu Posavska Hrvatska (u petak 11. listopada 2013. godine).

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Matekalo  datum: 16. 10. 2013. 19:05

4. susret Comenius projekta u Italiji

U talijanskom gradu Sassariju na otoku Sardiniji od 2. do 7. listopada 2013. godine održan je 4. susret Comenius projekta “Kruh – štruca Europe“. Na susretu je sudjelovalo troje učitelja i desetero učenika naše škole. O detaljima susreta pročitajte u nastavku, a izbor fotografija sa susreta pogledajte u galeriji. 

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Matekalo  datum: 15. 10. 2013. 14:33

Brašnasta družina

Brašnasta družina 3.b razreda posjetila je četiri pekarnice. Upoznali su se s radom pekara i prodavača u pekarnicama te su vidjeli različite proizvode… Odlučili su i oni nešto napraviti, pogledajte u fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Galić  datum: 11. 10. 2013. 15:04

Podsjetnik na 3. susret Comenius projekta u Hrvatskoj Vijest ima dokument u privitku

Prisjetimo se 3. susreta Comenius projekta “Kruh – štruca Europe“ koji je održan od 6. do 11. svibnja 2013. godine, a kojem je domaćin bila naša škola. U kratkom filmu zabilježili smo neke trenutke ovoga susreta kojim smo kroz pokazivanje dijela našeg zavičaja našim gostima željeli prikazati ljepotu naše domovine. O susretu u Hrvatskoj izrazili su se i naši gosti.  Poljaci su izdali list “Gimzetka“ u kojem su opisali Hrvatsku i susret u Hrvatskoj. Talijanski i finski učenici napravili su PowerPoint prezentacije o susretu i prezentirali ih na 4. susretu projekta održanom u Italiji. Gosti su otišli svojim kućama puni lijepih dojmova i uspomena, a susret su ocijenili odličnim. Ostavili su nam poruke na “drvu prijateljstva“ koje su nam će nam biti još jedna uspomena na ovaj lijepi susret i prijateljstva koja su iz njega proizašla. 

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Matekalo  datum: 10. 10. 2013. 16:51

Ususret Danima kruha

U suradnji s vjeroučiteljicom Svjetlanom Šokčević i vjeronaučnom skupinom,  u utorak 2. listopada 2013. godine školska knjižnica u PŠ Jelas pretvorila se u radionicu izrade različitih ukrasa od slanog tijesta. Učenici su mijesili, bojali i oblikovali tijesto u različite oblike: srca, borove, zvjezdice, gljive, a njihova namjena dobit će svoj vrhunac u vrijeme Božića, kada će uljepšavati božićnu jelku. Veselimo se Danima kruha i plodovima zemlje, a ova je radionica još jedan dokaz kako od svakodnevnih stvari i namirnica koje nas okružuju, uz malo mašte i volje, možemo stvarati lijepe i dekorativne predmete.

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 4. 10. 2013. 12:55

Comenius projekt - izrada finskih kolačića Vijest ima dokument u privitku

U ponedjeljak 23.9.2013. u suradnji sa školskim kuharom Stankom Rakitićem učiteljica Karolina Morosavljević provela je radionicu izrade LASKIAISPULLA - slatkog peciva za Pokladni utorak koji je tradicionalni finski kolač. Poseban sastojak je mljeveni kardamom koji ima okus citrusa. U radionici su sudjelovali učenici 2.d, 4.c i 8. razreda, učiteljica pripravnica Ana Matijašević Katić.

  :: opširnije :: 


objavio: Karolina Morosavljević  datum: 1. 10. 2013. 13:52

Izrada finskog slatkog peciva za Pokladni utorak

U školi smo isprobali recept za tradicionalni finski kolač.

  :: opširnije :: 


objavio: Antun Vukasović  datum: 26. 9. 2013. 11:29

Od pšeničnog brašna do ukrasa

U petak, 13. rujna 2013. godine u školskoj knjižnici održala se radionica izrade ukrasnih predmeta: broševa, ukrasa za bor i bedževa. Povod je odlazak nekoliko učitelja i učenika naše škole u Italiju na četvrti susret Comenius projekta, a koji se održava početkom listopada ove godine. Ovu je radionicu svojim znanjem i vještinom oplemenila brodska kreativka Andrea Čaldarević koja je spretnim rukama i vještim potezima kista od slanog tijesta pravila anđjelčiće, koji će na kraju cijelog procesa sušenja tijesta i lakiranja postati unikatan nakit. 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 18. 9. 2013. 15:40

Comenius sastanak u Hrvatskoj 6. do 11. svibnja 2013.

Naša škola je od 6. do 11. svibnja 2013. godine bila domaćin trećeg susreta Comenius projekta “Kruh – štruca Europe“. Susretu su prethodile brojne aktivnosti učitelja i učenika, pripreme i dogovori s ciljem organiziranja zanimljivog i sadržajnog programa. Ugostili smo 42 gostiju (17 učitelja i 25 učenika) iz Finske, Francuske, Italije, Poljske i Turske.

  :: opširnije :: 


objavio: Antun Vukasović  datum: 4. 7. 2013. 19:50

S nestrpljenjem očekujemo naše Comenius prijatelje

U našoj školi se od 6. do 11. svibnja 2013. godine održava treći susret Comenius projekta “Kruh – štruca Europe“. S nestrpljenjem očekujemo naše Comenius prijatelje učenike i učitelje iz Francuske, Finske, Italije, Poljske i Turske.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Antun Vukasović  datum: 5. 5. 2013. 10:30

Our favourite bakery shop

As a part of the project "Bread - a loaf of Europe", we visited our favourite bakery.
U sklopu projekta "Kruh - štruca Europe" posjetili smo i našu najdražu pekaru.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Antun Vukasović  datum: 1. 5. 2013. 21:29

We visited the mill and bakery

On 22 March, we visited the above object in Slavonski Brod. The owner of the bakery  showed us the facilities, equipment and explained the manufacturing process.
Dana 22. ožujka posjetili smo mlin i pekaru u Slavonskom Brodu. Vlasnik pekare pokazao nam je objekte, opremu te objasnio proces proizvodnje.

  :: opširnije :: 


objavio: Antun Vukasović  datum: 1. 5. 2013. 21:10

Izrada korpica za kruh od furnira

Na trećem školskom aktivu učitelja razredne nasteve održanom 9. travnja 2013. izrađivale su se korpice za kruh od furnira.

  :: opširnije :: 


objavio: Antun Vukasović  datum: 22. 4. 2013. 17:12

Bakery work shop – Waiting for the Easter holidays

On the first day of spring our 1st, 2nd, 3rd, 5th and 7th grade students at our school at Jelas have taken part in a bakery work shop and baked some original products that are traditionally made for the Easter holidays in our country.
Na prvi dan proljeća učenici trećih, petih i sedmih razreda Područne škole Jelas proveli su jedan dio svog školskog dana u sudjelovanju i pripremanju slasnih pekarskih proizvoda koji se tradicionalno pripremaju za Uskrs.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Antun Vukasović  datum: 29. 3. 2013. 10:19

Pekarska radionica – Ususret Uskrsu

Na prvi dan proljeća učenici trećih, petih i sedmih razreda Područne škole Jelas proveli su jedan dio svog školskog dana u sudjelovanju i pripremanju slasnih pekarskih proizvoda koji se tradicionalno pripremaju za Uskrs.

  :: opširnije :: 


objavio: Antun Vukasović  datum: 29. 3. 2013. 10:01

Second Comenius project "Bread - a loaf of Europe" meeting in Finland

Click here for details obout meeting in Finland.

  :: opširnije :: 


objavio: Antun Vukasović  datum: 17. 2. 2013. 21:39

Anketa o prehrambenim navikama Vijest ima dokument u privitku

Budući je jedan od ciljeva našeg  Comenius projekta  “Kruh – štruca Europe“  utjecati na poboljšanje naših prehrambenih navika kao prvi korak u ostvarivanju tog cilja proveli smo anketno ispitivanje prehrambenih navika učenika i njihovih roditelja. Hrvatski Comenius tim (učenici i učitelji) sastavili su anketu s pitanjima o svakodnevnim prehrambenim navikama. Na anketu su odgovarali učenici i roditelji iz svih šest partnerskih država. Anketa se provodila od 15. studenog do 15. prosinca 2012. na način da su učenici i roditelji anketi pristupali putem Interneta. Nakon isteka roka za popunjavanje ankete objedinili smo sve rezultate i napravili analizu rezultata. Usporedili smo rezultate 272 učenika i 133 roditelja. Budući da je iz rezultata vidljivo da je potrebno raditi na poboljšanju prehrambenih navika  sastavili smo i prikaz rezultata te savjete što je potrebno učiniti kako bismo poboljšali svoje prehrambene navike. Rezultati i savjeti predstavljeni su partnerima na 2. susretu Comenius projekta u Finskoj koji je održan od 11. oo 17. siječnja 2013. godine. Pogledajte rezultate ankete te savjete za poboljšanje prehrambenih navika.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Matekalo  datum: 24. 1. 2013. 15:27

Izbor logotipa projekta

U našoj školi su se tijekom listopada, studenog i prosinca 2012. skupljali prijedlozi za izradu logotipa našeg Comenius projekta “Kruh – štruca Europe“. Učenici su na satu likovne kulture crtali svoje prijedloge te su nastali brojni radovi. Naravno, kod kreiranja logotipa važno je da se iz logotipa može iščitati na što se logotip odnosi. Tako je većina prijedloga za logotipe sadržavala kruh (kao glavnu temu našeg projekta), te zastave država partnera u projektu: Finske, Francuske, Hrvatske, Italije, Poljske i Turske. Najbolji radovi naših učenika prezentirani su na drugom susretu Comenius projekta koji je održan od 11. do 17. siječnja 2014. u finskom gradiću Tornio. Svaka država predložila je 6 radova svojih učenika. Za logo projekta zabran je rad učenice iz Francuske. Izabrani logotip upotrebljavati će se kao prepoznatljivi znak našeg projekta. U galeriji pogledajte radove naših učenika i pobjednički rad. 

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Matekalo  datum: 22. 1. 2013. 15:13

Christmas workshop

Cliks here to see details about our Christmas workshop.

  :: opširnije :: 


objavio: Antun Vukasović  datum: 20. 12. 2012. 21:28

Kruh - Božji dar za tijelo i dušu

Comenius projekt  "Kruh - Štruca Europe" s vjerskog stajališta nam donosi vjeroučiteljica Svjetlana Šokčević s učenicima iz vjeronaučne skupine. U nastavku pročitajte više.

  :: opširnije :: 


objavio: Antun Vukasović  datum: 3. 12. 2012. 19:32

Comenius projekt "Kruh - štruca Europe" sastanak u Turskoj

Četvero učitelja naše škole sudjelovalo je na prvom projektnom sastanku Comenius projekta "Kruh - štruca Europe" koji je održan u Turskoj. O pojedinostima sastanka više saznajte u nastavku.

  :: opširnije :: 


objavio: Antun Vukasović  datum: 29. 11. 2012. 17:22

We learn how to bake bread - workshop

Click for details

  :: opširnije :: 


objavio: Antun Vukasović  datum: 19. 11. 2012. 17:55

Radionica "Naučimo peći krh"

Radionica je održana dana 17. listopada 2012. povodom obilježevanja Dana kruha u našoj školi. Sudjelovali su 3. c razred, učiteljica Marija Šaf, učiteljica-pripravnica Rajna Ostojić i kuhar Stanko. U nastavku pogledajte kako se radinica odvijala.

  :: opširnije :: 


objavio: Antun Vukasović  datum: 25. 10. 2012. 17:49

Dani kruha u Područnoj školi Jelas

18. listopada u Područnoj školi Jelas održan je program povodom Dana kruha. U nastavku pogledajte kako je obilježena ova svečanost.

  :: opširnije :: 


objavio: Antun Vukasović  datum: 18. 10. 2012. 23:06

Dani kruha

Ruke mijem, brašno sijem,
kapica na glavi,
mijesim tijesto tako vješto,
ja sam pekar pravi!

  :: opširnije :: 


objavio: Antun Vukasović  datum: 15. 10. 2012. 21:05

Comenius projekt Bread: A loaf of Europe

Naša škola sudjeluje u Comenius projektu pod nazivom Bread: A loaf of Europe ili Kruh - štruca Europe.

  :: opširnije :: 


objavio: Antun Vukasović  datum: 3. 9. 2012. 10:07
 Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Misao tjedna

"Knjiga nije hrana, ali je poslastica."

                            Tin Ujević


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 5. 2010.

Ukupno: 1240195
Danas: 180

 


Anketa (mala)
Kako iskorištavate svoje slobodno vrijeme?: 


preskoči na navigaciju