preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Važni dokumenti
Slovo po slovo

1.a: Naučili smo čitati i pisati tiskanim slovima!

Na kraju smo pripremnog razdoblja u 1.razredu i pred ove lijepe blagdane koji dolaze javljamo vam da smo naučili čitati i pisati sva tiskana slova. Kako smo se osjećali pročitat ćete u našim razmišljanjima!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Klajić  datum: 15. 12. 2014. 17:34

Monolog 3.b razreda

Dragi čitatelji, pročitajte i upoznajte se s učenicima 3.b razreda naše škole koji su na šaljiv način kroz literarne radove opisali svoje zgode i nezgode.

  :: opširnije :: 


objavio: Sandra Matković  datum: 1. 10. 2014. 16:45

Tko smo, što smo?

Često se pitamo gdje nam je mjesto u ovome svijetu, jesmo li prolazni, beznačajni, slabi ili možemo pobijediti sve ako to želimo. Pročitajte što Tea Primorac o tome misli, možda će vas navesti da više vjerujete u sebe. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Fajgl  datum: 26. 9. 2014. 14:01

Putopisi

„Svijet je knjiga, a oni koji ne putuju, čitaju tek stranicu.“ Pročitajte nekoliko putopisa naših osmašica. Neki su napisani na temelju stvarnog putovanja, a neke su učenice otputovale na krilima mašte i donijele nam dojmove koje bi jednoga dana zaista htjele doživjeti.

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Fajgl  datum: 26. 9. 2014. 13:56

Ljuta sam ko´ paprika!

Često puta nas u životu obuzme bijes, naljutimo se na druge zbog sitnice. Kako naučiti kontrolirati svoje emocije? Evo nekoliko razmišljanja naših šestašica o ovoj temi.

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Fajgl  datum: 26. 9. 2014. 12:52

Pismo predsjedniku

Ovo je jedna priča, slična mnogim pričama Brođana. Jedan vapaj za pomoć, za pravo na čist zrak i zdravlje. Učenici 5.a i 5.b razreda pisali su predsjedniku Ivi Josipoviću o ekološkom problemu u Slavonskom Brodu. Stvarnost viđena dječjim očima uvijek je realnije od kuta gledanja odraslih. Kada bi odrasli, barem ponekad htjeli poslušati djecu i njihove želje – svijet bi bio ljepši i bolji.

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Fajgl  datum: 7. 4. 2014. 08:49

Vesele činkvine

Danas su 7.a i 7.b razredi naučili pisati činkvine. Što su činkvine? To su pjesme od 5 stihova koje se pišu po točno određenim pravilima. Pravila su sljedeća:
prvi stih čini jedna riječ, najčešće imenica kojom opisujemo temu,
drugi stih se sastoji od dviju riječi i to pridjeva koji opisuju imenicu iz prvog stiha,
treći stih čine tri riječi, najčešće glagoli ili glagolske imenice, 
četvrti stih je sastavljen od četiri riječi koje izražavaju osjećaje vezane uz temu,
peti stih je jedna riječ, istoznačnica kojom opet sažimamo bit teme.
Učenici su isprva bili vrlo skeptični. Prvu pjesmu im je bilo najteže napisati, a nakon toga je krenula bujica riječi. Svi su uživali u spoznaji da se u svakome od njih krije mali pjesnik, samo mu treba poticaj da se pokaže. Pročitajte neke uratke te se i vi okušajte u pisanju činkvina.

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Fajgl  datum: 18. 10. 2013. 15:22

Šarena jesen

Jedno malo  jesensko drvo tužno stoji. Lagani  mu povjetarac kida zlatne listove bez milosti. List po list, suza po suza lagano kližu i padaju na zemlju. Drvo u čudu promatra nasmijana lica djece koja skaču po uvelom lišću i željno iščekuje proljeće da mu sunce obasja gole grane i vrati zelenu i bujnu krošnju.
Tako je Luka Marić, učenik 4.c razreda, doživio jesen. 

U nastavku pročitajte doživljaje jeseni učenika 4.c i 4.e razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Džaferović Marija Šaf  datum: 11. 10. 2013. 13:34

Moja staza

O budućnosti svi razmišljamo. Pitamo se što nam donosi sutra, hoće li nam životna staza biti trnovita ili ćemo s lakoćom kročiti njome. Pročitajte kako o svojoj budućnosti promišljaju učenice petih razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Fajgl  datum: 25. 9. 2013. 17:20

Dobrodošlica jeseni

23. rujna učenici 5.c razreda su proslavili dolazak jeseni. Slavlje su priredili u učionici Hrvatskoga jezika u područnoj školi. U proslavi su sudjelovali svi učenici i učiteljica Hrvatskoga jezika Katarina Brkić Čabraja. Za proslavu su  se pripremili tjedan dana ranije pročitavši pjesmu Vere Zemunić Rujanski krajolik, a zatim su učenici potaknuti ovom pjesmom, pisali svoje pjesme i sastave o rujnu i jeseni. Učiteljica je donijela košaru punu jesenskih plodova koje su učenici sa zadovoljstvom pojeli dok su uređivali pano svojim radovima i pjesmama velikih hrvatskih pjesnika.

  :: opširnije :: 


objavio: Katarina Brkić Čabraja  datum: 25. 9. 2013. 12:18

Dobrodošlica jeseni

Dragi čitatelji naše web stranice, kao sto znate, u našoj školi već dugi niz godina izlazi školski list "Zora". List koji svake godine prikazuje školski "život", kroz pero i kist naših učenika, učitelja i urednika... S obzirom kako se i tehnologija s godinama promijenila, tako smo i mi ove godine odlučili objaviti Zoru na web stranici naše škole! Dakle, i nas je zahvatila informacijska i informatička pismenost! Novost je i da će se "Zora" svakodnevno mijenjati, a njezini suradnici bit ćete upravo vi! Svojim literarnim i likovnim radovima, uspjesima na različitim poljima, obilježavanju značajnih nadnevaka, blagdana, različitim rubrikama namijenjenim vašem uzrastu, Zora će rasti i rasti i na kraju školske godine izrast će u veliko šareno stablo! Stoga, neka vam svaki dan započne sa "Zorom"!
 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 23. 9. 2013. 16:39
 Kalendar
« Kolovoz 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Misao tjedna

"Knjiga nije hrana, ali je poslastica."

                            Tin Ujević


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 5. 2010.

Ukupno: 1239921
Danas: 6

 


Anketa (mala)
Kako iskorištavate svoje slobodno vrijeme?: 


preskoči na navigaciju