preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Važni dokumenti
60-ti rođendan škole

Četvrt stoljeća vjeronauka u našoj školi

U obilježavanje 60. obljetnice naše škole uključili su se i vjeroučitelji koji će prigodnim panoima i različitim aktivnostima u obje školske zgrade ukazati na povijest i važnost vjeronauka u našoj školi. Vjeronauk je kao izborni predmet uveden školske godine  1991./1992. godine, po dva sata tjedno u  svim odjeljenjima. Prvi vjeroučitelji u OŠ Hugo Badalić bili su: s. Ruža Filipović (puno radno vrijeme), s. Matija Čurčić (puno radno vrijeme), Katica Đaković (kasnije Markić, puno radno vrijeme) i vlč. Ilija Jokić (16 sati). Kasnije je bilo i drugih predavača: vlč Jakov Kainić (svećenik iz Bosanskog Broda), vlč Adam Bernatović (župnik župe sv. Nikole Tavelića), Blanka Markotić,... Danas kao vjeroučitelji u našoj školi djeluju: Katica Markić, Vinko Zrno, Svjetlana Šokčević, Marija Vidaković i Martina Trgovčević (zamjena za Svjetlanu Šokčević).


Svojim radom vjeroučitelji su nastojali prenijeti kršćanske vrjednote na učenike.Osim redovne nastave vjeronauka, vjeroučenici su imali priliku sudjelovati  u kreativnim radionicama, pripremi programa za Dane kruha , sv. Nikolu, Božić...kao i pripremati izložbe za Dane kruha, blagdane Božić i Uskrs. Svake godine sudjelujemo u akciji Hrvatskog Caritasa Za 1000 radosti, akciji Caritasa  Slavonskobrodskog dekanata 100 kubika toplih iskrica i međunaronoj akciji Milijun djece moli zajedno za mir i jedinstvo. Sudjelovali smo prikupljanjem novčanih priloga u kumstvu župe Gospe Brze pomoći djeci u Beninu, sada smo aktivni u Unicefovom programu Škole za Afriku... Vrijedno je spomena da je 24. svibnja 1996. započeta  dogradnja škole na Jelasu, pri čemu treba istaknuti da je sredstva za dogradnju (više od polovice iznosa) osigurao Caritas Ambroziana iz Milana, zalaganjem tadašnjeg župnika Adama Bernatovića.
Učenici su na satu vjeronauka imali prigodu sudjelovati i u projektnoj nastavi:  Crkva u Hrvata – čuvarica identiteta i samosvijesti hrvatskog naroda (predstavljeno na biskupijskom aktivu vjeroučitelja u Đakovu) , Dr Josip Stadler ( poslano u Sarajevo postulaturi za proglašenje dr Josipa Stadlera blaženim i svetim), Velikani Crkve u Hrvata, Sveta zemlja… te terenskoj nastavi u Župi Gospe brze pomoći, brodskoj tvrđavi - kapela sv. Ane….  Pridonijeli smo i realizaciji  Comenius projekta Kruh štruca Europe, u kojem je naša škola sudjelovala.
Redovito sudjelujemo i na natjecanju iz vjeronauka Vjeronaučna olimpijada, na kojem su naši učenici postizali i značajnije rezultate.
Nadamo se da je vjeronauk kroz ovih 25 godina prisutnosti u školi obogatio našu školu i doprinio duhovnoj i moralnoj formaciji učenika, te izgradnji njihovog vjerskog i kulturnog identiteta.

Vjeroučitelji: Katica Markić, Vinko Zrno, Svjetlana Šokčević, Marija Vidaković i Martina Trgovčević

Ostale fotografije pogledajte u našoj galeriji slika.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Katica Markić   datum: 6. 4. 2016.


Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Misao tjedna

"Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet."

                      Nelson Mandela


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 5. 2010.

Ukupno: 1308635
Danas: 206

 


Anketa (mala)
Kako iskorištavate svoje slobodno vrijeme?: 


preskoči na navigaciju