preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Važni dokumenti
Jesen u mojoj školi

Jesenske zavjese u 3.c

Izradili smo jesenske zavjese za prozor.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Šaf  datum: 9. 11. 2016. 17:38

Jesen u produženom boravku

Što učiniti sa slagalicama koje nisu na broju? Izraditi umjetničko jesensko drvo s lišćem u bojama jeseni! Upravo smo to napravili jednog oblačnog jesenskog popodneva u produženom boravku. Sve što nam je bilo potrebno bile su akrilne boje, kistovi, stari papir, slagalice i malo dobre volje. Boravkaši su s veseljem bojali slagalice koje su predstavljale jesensko lišće. Nakon sušenja nalijepili smo ih na veliki hamer papir na kojem smo nacrtali drvo s granama. Kako je na kraju izgledalo naše jesensko drvo pogledajte u galeriji slika.

  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Buconjić  datum: 8. 11. 2016. 09:20

Jesen je zavladala školom…

Završio je listopad, a jesen je u svojoj punoj raskoši ušetala u školu vođena vještim i kreativnim rukama 5.a i b razreda. Unijeli su je na svojim šeširima za koje su cijeli mjesec skupljali ukrase po parkovima, livadama i okolnim šumama. Šeširi su nam ispričali svoje pustolovine i zaradili odlične ocjene, a onda su i prvašiće počastili nastupima u kojima su oni zaista uživali te natjerali i pokoju suzu u oko ponosnih učiteljica iz čijeg su okrilja otišli prošlo ljeto… Bogatstvo i ljepotu šešira možete vidjeti u holu Matične škole na prvome katu ili u našoj galeriji slika.

  :: opširnije :: 


objavio: Katarina Brkić Čabraja  datum: 3. 11. 2016. 18:00

Naš prvi plakat dodatna nastava 1.d

JESEN
Sve je puno boja 
stabla, grane, list,
svaku travku dirne
žarki njezin kis
t.

  :: opširnije :: 


objavio: Karolina Morosavljević  datum: 24. 10. 2016. 09:59

3.c zimnica od jesenskih plodova

Jesen smo pozdravili tako što smo pripremili zimnicu od jesenskih plodova... žireva, šipka, tikvica, kukuruza, lješnjaka.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Šaf  datum: 10. 10. 2016. 15:44

Jesen

Tiho je došla kroz vrata prirode i donijela tople boje i ukusne plodove. Pozdravili smo je na satu Likovne kulture i Hrvatskog jezika. Vaš 3.a i učiteljica Mirjana.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Klajić  datum: 7. 10. 2016. 17:42

Pozdrav jeseni

Ovoga tjedna jeseni su dobrodošlicu poželjeli 5.a i 5.b na poseban način. Učenici su ukrasili stare šešire jesenskim plodovima i lišćem, pretvorili se u jesenskog Šeširka i u razredu ispričali priču. Bio je to sat bajki. Pratili smo Šeširka na raznim pustolovinama, letjeli smo s njim, smijali se i tugovali. Učenik Karlo Đakovič nam je i zasvirao flautu, tako da je ugođaj bio potpun. Nije li to najbolji mogući pozdrav jeseni?

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Fajgl  datum: 29. 10. 2015. 23:13

Našoj školi za rođendan

Boje, jabuke, lišće, plodovi jeseni su se ušetali i u 4.e razred na sat likovne kulture. Marljivi i kreativni učenici su svojom maštom i kistovima pokušali dočarati duh jeseni tako da su plodove, lišće slagali u oblik broja 60 ili početna slova nositelja naše škole Huge Badalića. Pa kako je to izgledalo pogledajte u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirna Lesičar  datum: 29. 10. 2015. 22:42

Hrvatski jezik - mjesečni projekti učenika 5.d i 6.c razreda

Početkom listopada učenici 5.d razreda dobili su zadatak izraditi jesenski šešir. Trebali su uzeti stari šešir koji više nitko ne nosi ili samostalno izraditi šešir od kartona te načiniti od njega jesenski šešir. Učenici su načinili šešire od suhog lišća, kestena, bundevica, oraha, kukuruza, šipka i drugih jesenskih plodova. Nakon što su se potrudili izraditi prelijepe šešire, svome šeširu nadjenuli su ime. Našlo se tu zanimljivih imena poput: Šeširka, Šeširićka, Jesenka… Kada su u srijedu stigli u razred, šeširi su počeli pričati svoje jesenske priče. Učenici su smislili zanimljive i kreativne priče. Kako su izgledali jesenski šeširi 5.d razreda, možete pogledati na fotografijama.

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Knežević  datum: 29. 10. 2015. 16:43

Tajni život lišća

O čemu lišće razmišlja, kakav je život njihov, jesu li i oni, kao i ljudi, dobri, loši, tašti, simpatični... Učenici 5.a i 5.b razreda dali su mašti krila i evo rezultata.

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Fajgl  datum: 31. 10. 2013. 15:26

Dan zahvalnosti za plodove jeseni

Vjeronaučna kreativno scenska skupina Matične škole pod vodstvom vjeroučiteljice Katice Markić je u sklopu Dana zahvalnosti za plodove jeseni predstavila plodove jeseni u neobičnom izdanju, U holu škole smo napravili malu izložbu. Bilo je tu dama, gospode, gusjenica, ježeva, kornjača i drugih neobičnih likova. Na svojim radionicama su ih kreirali i usput se dobro zabavili učenici od 4. do 6. razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Katica Markić  datum: 14. 10. 2013. 13:17

Reumatični kišobran

S jeseni nam stiže kišovito vrijeme kada nam je kišobran svakodnevni  pratitelj… U petak, 11. listopada u školskoj knjižnici jedan se kišobran, i to reumatični kišobran, pretvorio  u suncobran. Učenici 2. b razreda uprizorili su ovaj igrokaz svojom dobrom glumom, a sve je završilo bojanjem kišobrana u suncobran. Pronađite u svojoj školskoj knjižnici igrokaz Reumatični kišobran, autorice Željke Horvat Vukelje i pročitajte avanture jednog prehlađenog kišobrana! 

  :: opširnije :: 


objavio: Sandra Matković  datum: 11. 10. 2013. 14:43

Kreativna radionica: Plodovi jeseni – zanimljivosti

3. b razred je veoma uspješan. Dobri smo prijatelji, aktivni u školi, u sportu, Glazbenoj školi… Svašta nas zanima i spremni smo uvijek nešto novo naučiti. Na izvannastavnim aktivnostima, na kreativnoj skupini poigrali smo se jesenjim plodovima i evo što je nastalo….

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Galić  datum: 11. 10. 2013. 13:41

Šarena jesen

Jedno malo  jesensko drvo tužno stoji. Lagani  mu povjetarac kida zlatne listove bez milosti. List po list, suza po suza lagano kližu i padaju na zemlju. Drvo u čudu promatra nasmijana lica djece koja skaču po uvelom lišću i željno iščekuje proljeće da mu sunce obasja gole grane i vrati zelenu i bujnu krošnju.
Tako je Luka Marić, učenik 4.c razreda, doživio jesen. 

U nastavku pročitajte doživljaje jeseni učenika 4.c i 4.e razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Džaferović Marija Šaf  datum: 11. 10. 2013. 13:34

Početak jeseni

Učenici 4.a razreda sa svojom učiteljicom Mirjanom Klajić uveli su jesen u svoju učionicu. Dobrodošlicu su joj poželjeli pjesmama, likovnim radovima i jesenskim plodovima. Pročitajte i pogledajte kako ih je jesen nadahnula.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Klajić  datum: 25. 9. 2013. 18:47

Jesen

Jesen se nečujno ušuljala i u naš grad. Iz svoje torbe vadi darove: boje, mirise, plodove, snena jutra... Evo kako su jesen doživjeli učenici 5.a i 5.b razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Fajgl  datum: 25. 9. 2013. 17:04

Dobrodošlica jeseni

23. rujna učenici 5.c razreda su proslavili dolazak jeseni. Slavlje su priredili u učionici Hrvatskoga jezika u područnoj školi. U proslavi su sudjelovali svi učenici i učiteljica Hrvatskoga jezika Katarina Brkić Čabraja. Za proslavu su  se pripremili tjedan dana ranije pročitavši pjesmu Vere Zemunić Rujanski krajolik, a zatim su učenici potaknuti ovom pjesmom, pisali svoje pjesme i sastave o rujnu i jeseni. Učiteljica je donijela košaru punu jesenskih plodova koje su učenici sa zadovoljstvom pojeli dok su uređivali pano svojim radovima i pjesmama velikih hrvatskih pjesnika.

  :: opširnije :: 


objavio: Katarina Brkić Čabraja  datum: 25. 9. 2013. 12:18

Dobrodošlica jeseni

Dragi čitatelji naše web stranice, kao sto znate, u našoj školi već dugi niz godina izlazi školski list "Zora". List koji svake godine prikazuje školski "život", kroz pero i kist naših učenika, učitelja i urednika... S obzirom kako se i tehnologija s godinama promijenila, tako smo i mi ove godine odlučili objaviti Zoru na web stranici naše škole! Dakle, i nas je zahvatila informacijska i informatička pismenost! Novost je i da će se "Zora" svakodnevno mijenjati, a njezini suradnici bit ćete upravo vi! Svojim literarnim i likovnim radovima, uspjesima na različitim poljima, obilježavanju značajnih nadnevaka, blagdana, različitim rubrikama namijenjenim vašem uzrastu, Zora će rasti i rasti i na kraju školske godine izrast će u veliko šareno stablo! Stoga, neka vam svaki dan započne sa "Zorom"!
 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 23. 9. 2013. 16:39
» Arhiva naših vijesti    
 Kalendar
« Kolovoz 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Misao tjedna

"Knjiga nije hrana, ali je poslastica."

                            Tin Ujević


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 5. 2010.

Ukupno: 1239921
Danas: 6

 


Anketa (mala)
Kako iskorištavate svoje slobodno vrijeme?: 


preskoči na navigaciju