preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Važni dokumenti
Dan škole

Učitelji pobijedili učenike u odbojci povodom Dana škole

Dan prije školskog sajma i proslave dana naše lijepe škole, igrala se odbojka. Mjesto događanja bila je naša nova dvorana na Jelasu. Sudionici su bili naše učenice i učenici, a njihovi protivnici preko puta mreže drage učiteljice i učitelji. Učitelji su glatko poveli 2:0 u setovima, ali su se opustili u trećem setu i izgubili ga. Učenici su mislili kako preokreću rezultat u svoju korist, no učitelji su smogli snage da ih pobjede još dva seta i tako su uvjerljivo slavili protiv učenika s rezultatom 4:1 u setovima. Čestitke i jednim i drugima na dobroj odbojci.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 10. 5. 2018. 09:49

Promatraj, izmjeri, izvedi pokus – upoznaj Zemlju!

U mnoštvu zanimljivih štandova na našem Danu škole našao se i jedan znanstveni štand pod nazivom „Promatraj, izmjeri, izvedi pokus – upoznaj Zemlju!“. Štand su zajednički pripremili naši GLOBE-ovci i petaši koji pohađaju dodatnu nastavu iz geografije. Na ovom štandu su se učenici, njihovi roditelji te gosti mogli upoznati sa nekim od aktivnosti GLOBE programa u našoj školi. Od mjerenja to su: mjerenje temperature vode, pH vrijednosti i električne vodljivosti vode rijeke Save te mjerenje temperature pomoću laserskog termometra, a od motrenja mogli su upoznati klasifikaciju oblaka. Pomoću jednostavnih pokusa učenici su demonstirali atmosferske pojave: kondenzaciju, maglu, rosu i mraz. Prikazali su i modele kišomjera, vjetrulje i anemometra (koji služi za mjerenje brzine vjetra). Na štandu se moglo vidjeti i kako proizvesti ugljikov dioksid i napraviti prirodni filtar za vodu, izvršiti sedimentaciju (taloženje) čestica različite veličine te kako od omiljenog predmeta napraviti fosilni otisak. Štand je privukao pozornost posjetitelja koji su imali priliku sami mjeriti ili izvesti pokus, a učenici organizatori štanda dijelili su i pisane upute kako ove pokuse i modele napraviti i izvesti. Najviše pozornosti privukao je model vulkana na kojem su se, uz pomoć sode bikarbone i octa, pojavljivale vulkanske erupcije.  Fotografije sa štanda pogledajte u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Matekalo Rade Kovačević Ivana Tunjić  datum: 10. 5. 2018. 09:33

Dan škole

Ove godine smo Dan škole iskoristili za pokazati što su sve naše vrijedne ruke uz pomoć učitelja i nastavnika napravile. Bio je organiziran prodajni sajam na kojem smo vježbali i poduzetnički duh. Mogle su se kupiti originalne rukotvorine, nakit, biljke, kozmetički proizvodi, torbe, fotografije, bilo je baš kao na sajmu, nema čega nije bilo. A kakav bi to sajam bio bez dobrog jela? Zato smo napravili i restorančić u kojemu su se mogle kupiti slavonske delicije, čvarci, pašteta od čvaraka, kobasice, sir, a ni kolača nije nedostajalo. Zabava je bila zagarantirana raznim igrama u dvorištu škole. Prolazili smo kroz labirint tražeći izlaz, igrali društvene igre, čak se i partija golfa zaigrala. Bez glazbe i plesa nema ni veselja. Za to se pobrinuo školski zbor, folklorna skupina i mladi tamburaši koji su prigodnim glazbenim programom otvorili sajam. Uvodni pozdrav su održali ravnateljica Irena Čugura Ćerić i dogradonačelnik Hrvoje Andrić. Sav prikupljeni novac iskoristit ćemo za kupovinu pametne ploče. Smijeha, veselja i dobrih vibracija nije nedostajalo. Zabavili smo se i uživali.

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Fajgl  datum: 6. 5. 2018. 08:20

Sportski Dan škole 2017.

Dragi učenici, roditelji i profesori. U prošli četvrtak, 11.5.2017., obilježili smo sportski dan škole kao uvodni dio rođendana naše škole, koja je svoj vrhunac proslavila sljedeći dan glazbeno-scenskim programom pod nazivom "Tražim sreću" u KK dvorani Ivana Brlić Mažuranić.  Prvi su na teren izašli nogometaši naše škole i priredili nam sjajan nogomet. Ekipu "Jelas" vodio je učitelj TZK Ivan Krajina s kapetanom Leonom Špoljarom. Ekipu "Plavo Polje" vodio je učitelj fizike Antun Đamić s kapetanom Dinom Grozdanićem. Sjajna utakmica završila je u regularnom vremenu 2:2, pa su pobjednika odlučili penali. Raspucavanje penala bilo je još dramatičnije, a na kraju je slavila ekipa "Jelas" s rezultatom 6:5.  

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 18. 5. 2017. 09:17

Pronašli smo sreću!

U petak, 12. svibnja, Osnovna škola "Hugo Badalić" obilježila je svoj Dan škole. Ove godine škola je proslavila svoj rođendan glazbeno – scenskim programom pod nazivom „Tražim sreću“, koji se održao u Kazališno - koncertnoj dvorani „Ivana Brlić – Mažuranić“ s početkom u 17:30 sati. Uvod u program bila je himna te govor ravnateljice škole profesorice Irene Čugure Čerić te zamjenika gradonačelnika gospodina Hrvoja Andrića. Uz, do posljednjeg mjesta ispunjenu dvoranu dragim gostima, umirovljenicima, roditeljima, učenicima i djelatnicima škole, program je mogao početi.

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Fajgl Tanja Štević  datum: 13. 5. 2017. 15:50

60. obljetnica i Dan škole

OŠ „Hugo Badalić“ tijekom cijele školske godine obilježava 60. obljetnicu svoga postojanja. Različitim aktivnostima u kojima sudjeluju učenici i  njezini djelatnici daje se obol školi koja je 27. rujna 2015. godine proslavila svoj šezdeseti rođendan. Vrhunac obljetnice bit će tijekom Dana otvorenih vrata od 2. do 5. svibnja kada ćemo raznolikim programom otvoriti svoja vrata bivšim, sadašnjim i budućim učenicima, roditeljima, umirovljenicima i prijateljima. Krilatica koja se proteže tijekom svih planiranih sadržaja i aktivnosti glasi Zagrli školu – zagrli znanje. Događanja se nastavljaju u petak, 6. svibnja kada ćemo izložbeno – prodajnim sajmom proslaviti svoj dan.  Sadržaj  programa pogledajte ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 1. 5. 2016. 16:00

Zavirimo u bakine škrinje i reciklirajmo!

Kako je ovogodišnji Dan škole organiziran kao prodajni sajam, svi sudionici provodili su radionice u kojima su stvarali radove kojima su predstavljali različite hrvatske regije. Tako su učenici 3.a i 3.b razreda zajedno sa svojim učiteljicama te roditeljima proveli radionicu pod nazivom Zavirimo u bakine škrinje i reciklirajmo. Ova radionica bila je vezana uz regiju Slavoniju te su se ukrašavale staklene bočice bojama i čipkom, izrađivali broševi te razni nakit od tkanine i ukrasnih perli. Jedinstveni i prekrasni radovi koji su nastali u ovoj radionici prodavali su se na prodajnom sajmu, a kako su izgledali pogledajte u galeriji fotografija.

  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Buconjić  datum: 15. 5. 2015. 09:50

Sportski Dan škole!

Povodom proslave dana naše lijepe škole održane su i sportske aktivnosti naših učenika. Sportski dio dana trajao je od 11 do 13 sati na ŠRC Klasijama. Igrao se graničar, mali nogomet i košarka. A kao uvertira u sportski dan snage su se odmerjile u odbojci, dan ranije u našoj školskoj dvorani. Učenice naše škole izazvale su učiteljice na meč koji je glatko pripao u korist učiteljica pobjedom od 3:0 u setovima. Čestitke učiteljicama!
U graničara su sudjelovali svi peti i šesti razredi naše škole, ukupno 10 ekipa. Najbolji su bili učenice i učenici iz 6.a i 5.a razreda, te su oni igrali finale. Iskustvo je presudilo i 6.a razred s kapetanom Lukom Matačićem postao je prvak u graničaru za ovu šk.god.
U nogometu je sudjelovalo 9 ekipa. Nakon dva tjedna borbe u finale su se plasirali 8.b i 7.e razred. Također je i u nogometu iskustvo presudilo i prvak je postao 8.b razred s kapetanom Fabijanom Križanovićem pobjedivši 7.e razred s rezultatom 2:0.
Na kraju sportskog dana odigrana je i prijateljska utakmica iz košarke u kojoj su sudjelovali košarkaši osvajači brončane medalje na županijskom natjecanju. Bilo je neizvjesno do samog kraja, a malu pobjedu od 2 koša razlike upisala je ekipa Luke Špehara. Čestitke svim natjecateljima i njihovim razrednicima! 

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 13. 5. 2015. 18:16

Dan škole!

Ovogodišnji Dan škole odlučili smo obilježiti prodajnim sajmom. Izložili smo svoje radove kojima smo predstavili sve hrvatske regije, od Slavonije do Dalmacije. Posjetitelji su mogli kupiti različite suvenire, ukrase, fotografije, knjige s receptima hrvatskih regija, sadnice i još puno toga. Kupovina traži i okrjepu, i na to smo mislili. Prodavao se ukusni čobanac i grah te kolači, a moglo se kupiti i prirodnog soka. Da bi ugođaj bio potpun, pobrinuo se zbor koji je otpjevao pjesme različitih hrvatskih krajeva, a sajam završio pjesmom To je tvoja zemlja. I zaista, to je naša zemlja, bogata, raznolika, prelijepa. Ovim sajmom smo spojili ugodno s korisnim. Svi smo uživali i dobro se zabavili. Novac koji smo skupili potrošit ćemo za unaprjeđenje radnih uvjeta u školi. Zahvaljujemo se svim sudionicima i posjetiteljima. Dođite nam opet sljedeće godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Fajgl  datum: 9. 5. 2015. 09:33

Obračun kod OK Huge

U predvečerje sparnog dana, 7. svibnja 2015. u sportskoj dvorani OŠ Hugo Badalić snage su odmjerile učiteljice i učenice. Naravno, povod je bio dugo najavljivani odbojkaški dvoboj. Nervoza se osjetila na svakom koraku, ruke i lica su se znojila, noge tresle, dogovarale taktike. Prvi zvižduk i sve je počelo – pucalo se na sve strane, rukama, nogama, čak i glavama (naravno, loptom). Prvi set za učiteljice, drugi, treći… Iskustvo je bilo premoćnije od mladosti, dogodine možda bude obrnuto.

Ekipa učenica: Marija Marijić, Anamarija Opačak, Ana Berezovski, Leona Šarić, Dalija Pranjić, Elma Mašić, Antonia Marković, Ana Marija Bralić
Ekipa učiteljica: Kristina Krtalić, Alenka Martinović, Ana Cicvarić, Nikolina Buconjić, Josipa Grubišić, Karolina Morosavljević, Irena Čugura Ćerić

  :: opširnije :: 


objavio: Alenka Martinović  datum: 8. 5. 2015. 09:45

Svijet je lopta šarena

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Fajgl  datum: 9. 5. 2014. 11:25

Web redakcija

Sudionici radionice Web redakcija, novinari, fotografi, snimatelji: Mateo Zeba (5.a), Donatel Čikulin (5.a), Ivan Seili (6.d), Luka Rupčić (6.d), Luka Družijanić (7.a), Bono Mešnjak (7.a), Dominik Čančar (7.a), Alen Beraković (7.b), omogućili su nam saznamo u riječi, fotografiji i pokretu što se događalo danas u našoj školi.

  :: opširnije :: 


objavio: Luka Družijanić Alen Beraković  datum: 9. 5. 2014. 11:22

GLOBE radionica

GLOBE učenici šestih razreda Alen, Klaudia, Kristina i Marko radionicu za Dan škole odradili su mnogo radnije na obali rijeke Save. Voditelji radionice učitelji Rade Kovačević i Kristina Krtalić upoznali su učenike s hidrološkim GLOBE protokolima: kako uzeti uzorak vode, izmjeriti temperaturu vode, pH vode, količinu kisika u vodi, nitrate i nitrite, alkalitet, tvrdoću vode te prozirnost vode rijeke Save. Dobivene podatke, kao i vodostaj rijeke Save, čiju smo vrijednost pročitali na mrežnim stranicama Hrvatskih voda, predstavili smo gostima Škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Bono Mešnjak Luka Rupčić  datum: 9. 5. 2014. 11:20

S loptom po svijetu

Tko kaže da učenici ne vole matematiku? Mnogi su se odlučili sudjelovati u matematičkoj radionici i za Dan škole. Učenici su u radionici izrađivali tetraedar, ponavljali pojmove krug i kugla kroz primjere iz svakodnevnog života, upoznali se sa zanimljivom matematikom primjenom kroz igru i zabavu te izrađivali plakat. Voditeljice radionice bile su Tajana Stepić i Ana Cicvarić.

  :: opširnije :: 


objavio: Bono Mešnjak Donatel Čikulin  datum: 9. 5. 2014. 11:15

Comenius Eurokviz

Na radionici “Comenius“ igrao Eurokviz koji je nastao u sklopu Comenius projekta “Kruh – štruca Europe“ u kojem sudjeluje naša škola. Kviz je imao četiri teme: “O Europi“, “Običaji i tradicija“, “Prehrambene navike “ i “Kruh“, a sastojao se od pitanja koja su sastavili sudionici u projektu. Za točan odgovor moglo se dobiti 100, 200 ili 300 bodova ovisno o težini pitanja. Kviz je na engleskom jeziku te su se učenici igrajući kviz osim u znanju okušali i u engleskom jeziku. 

  :: opširnije :: 


objavio: Donatel Čikulin Dominik Čančar  datum: 9. 5. 2014. 11:08

Svjetla pozornice

U radionici Svjetla pozornice sudjelovali su učenici 3.c, 3.d i 3.e razreda Dramsko-scenske i Kreativne skupine. Radionicu čine dramske igre: predstavljanje, osvještavanje prostora, igre pažnje, povjerenja, asocijacija, dramski prikaz lektirnog djela Čudnovate zgode šegrta Hlapića uvođenjem metode oživljavanja likova. Voditeljice radionice bile su učiteljice Luca Drinić i Lidija Franić.

  :: opširnije :: 


objavio: Luka Družijanić Mateo Zeba  datum: 9. 5. 2014. 10:54

Plesom do zvijezda

U radionici Plesom do zvijezda povezali su ples i glazbu na različite načine. Zagrijali su se uz igre s pokretom. Upoznali su neke elemente kreativnog plesa. Uz pjesmu Happy plesalo se diljem svijeta. Okušali su se i sudionici ove radionice. Naučili su nešto novo i dobro se zabavili. Radionicu je vodila učiteljica Marina Bitunjac. U drugoj plesnoj radionici igrom i plesom iz zavičaja došli su čak do Brazila i njima pokazali kako plešemo u našoj domovini. Zašto Brazil? Plesom bodrimo naše nogometaše na Svjetskom prvenstvu koje se održava baš u Brazilu! Voditeljice ove radionice bile su učiteljice Sandra Matković, Gordana Galić i Mirjana Klajić.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Seili Mateo Zeba  datum: 9. 5. 2014. 10:50

Ajd` na livo, ajd na desno

Učenici 1.e razreda s učiteljicom Jelenom Žubrinić sudjelovali su u glazbenoj radionici "Ajd` na livo, ajd na desno". Kroz druženje, razgovor, pjesmu i ples prisjetili su se kako su se igrali i zabavljali naši djedovi i bake. Naučili su glazbenu igru "Igra kolo u dvadeset i dva" i saznali kako su djeca, kroz igru, pjesmu i ples, iskazivala svoje simpatije.

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Čančar Luka Rupčić  datum: 9. 5. 2014. 10:48

Bum, snap, clap Vijest ima dokument u privitku

"Sastale se jednog dana učiteljice i učenici s raznih strana..." i odlučili prirediti glazbenu radionicu - Bum, snap, clap. Tjeloglazbom, ritamskim udaraljkama i glasom ozvučili smo Zemljopisnu fugu, Životinjski zemljopis i posjetili Afriku. Učenici su uz glazbene sastavnice, naučili ponešto o zemljopisu, lijepoj riječi i uživali u skupnom muziciranju. Učiteljice koje su vodile radionice su Alenka Martinović, Nikolina Buconjić i Maja Martić.

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Čančar Mateo Zeba  datum: 9. 5. 2014. 10:44

Od stoljeća sedmog

Sudionici radionice "Od stoljeća sedmog" su prema priči "Hrvatska bajka" Dinke Juričić izrađivali lutke Hrvata i Hrvatica te hrvatskih šeširića s trobojnicom. Na radionici su naučili i neke hrvatske domoljubne pjesme koje su gostima Škole na kraju radionice otpjevali. Voditeljica radionice bila je učiteljica Dinka Novaković.

  :: opširnije :: 


objavio: Luka Družijanić Mateo Zeba  datum: 9. 5. 2014. 10:40

Ihtis

Među prvim kršćanima riba je simbol kršćanstva i znak raspoznavanja. Ona označuje Isusa Krista, Božjeg sina, Spasitelja. Temelj ovog simbola je u tome što početna grčka slova spomenutih riječi (IESOUS HRISTOS THEOU IOS SOTER) oblikuju riječ IHTIS, koja na grčkom znači riba. Naša skupina je odlučila izrađivati te prve simbole kršćanstva (ribe) na jedan moderniji način u origami 3D tehnici.

  :: opširnije :: 


objavio: Luka Družijanić Mateo Zeba  datum: 9. 5. 2014. 10:32

Zdrava prehrana

Učenici koji su sudjelovali na radionici zdrave prehrane izrađivali su plakat Piramida zdrave prehrane. Pripremili su primjer zdravog obroka, voćnu salatu i degustirali je nakon pripreme. Cilj radionice bio je shvatiti važnost redovite i pravilne prehrane te razvijati kod učenika zdrave prehrambene navike.

  :: opširnije :: 


objavio: Bono Mešnjak Ivan Seili  datum: 9. 5. 2014. 10:27

Maštam, stvaram

Dio sudionika radionice maštam, stvaram radili su loptu od plastičnih čaša na koje slijeću leptiri od papira noseći poruke prijateljstva i jednakosti među djecom. Ostali su izrađivali zelenu livadu prekrivenu cvijećem, bubamarama i leptirićima. Voditeljice radionice bile su učiteljice Jelena Tandarić, Slavica Kikić, Biljana Conjar, Nataša Leović i Ljubica Džaferović.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Seili Luka Rupčić  datum: 9. 5. 2014. 10:16

Cilindar za vrijeme – radionica

Zbog Zemljine rotacije dolazi do izmjene dana i noći. Zemljini dijelovi usmjeruju se prema Suncu u različito vrijeme. Zemlja je podijeljena u 24 glavne vremenske zone razdvojene za 1 sat. U svakoj vremenskoj zoni Sunce se najviše na nebu nalazi otprilike oko mjesnog (lokalnog) podneva. Jedna vremenska zona =15°, 1°=4 min.

  :: opširnije :: 


objavio: Luka Družijanić Luka Rupčić  datum: 9. 5. 2014. 09:56

U zemlji izlazećeg sunca

Cilj ove radionice bio je upoznati se s tradicijom i kulturom Japana s naglaskom na učenje pisanja tradicionalne japanske haiku poezije. Gost radionice bio je umirovljeni učitelj i pjesnik Antun Toni Bartek koji nam je pročitao neke od svojih haiku pjesama. Sudionici radionice su se na zabavan način okušali u pisanju poezije. Napisano ćemo naknadano prezentirati na našim mrežnim stranicama. Skupina učenika je za to vrijeme izrađivala likove od papira u origami tehnici koja je također karakteristična za Japan. 

  :: opširnije :: 


objavio: Donatel Čikulin Mateo Zeba  datum: 9. 5. 2014. 09:55

Radionica “U zemlji Hobbita“

Radionica pod nazivom "U zemlji Hobbita“ bila je podijeljena na dva dijela. prvi dio radionice vodile su nastavnice engleskog jezika Teuta Bilić i Ivana Ilić zajedno s nastavnicom njemačkog jezika Anitom Tucić. U ovom su dijelu radionice polaznici mogli naučiti osnove vilenjačkog jezika te se upoznali s običajima, mitovima i praznovjerjem Irske, zemlje Hobbita i država Comenius projekta. U drugom dijelu radionice nastavnice Ivana Kozmar i Tanja Štević vodile su ekološku radionicu u kojoj su od otpadnih materijala gradili dvije zemaljske kugle, jednu zelenu, zdravu i ekološki osviještenu, a drugu suprotnu njoj, zagađenu smećem. 

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Čančar Ivan Seili  datum: 9. 5. 2014. 09:46

"Kad si u Rimu, ponašaj se kao Rimljanin"

Radionica iz povijesti u kojoj su sudjelovali učenici petih razreda. Učenici su izrađivali rimski kovani novac, lukove i druge građevine od glinamola, papirnate lutke rimskih vojnika, Rimljanki i sl. Na glavi su nosili papirnate lovorove vijence i bili su obučeni u rimske toge. Dan ranije pripremili su tradicionalna rimska jela, pa su imali i rimsku gozbu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Donatel Čikulin Mateo Zeba  datum: 9. 5. 2014. 09:46

Sportske igre

Danas su u Područnoj školi na Jelasu održani sportski susreti. Povodom Dana škole proveden je intergrirani dan čiji su sadržaji bili vezani za sport i natjecanje, zdravlje tijela, zdrava prehrana... Na igralištu škole učenici i učitelji od prvog do četvrtog razreda su se natjecali u različitim sportskim aktivnostima: štafetne igre s pomagalima (lopticama, štapićima, jaje u žlici, prenošenje loptica iz jednog obruča u drugi, trčanje preko prepreka, štapići) i graničar. Pobjedničkim razredima su uručene pohvale.

  :: opširnije :: 


objavio: Karolina Morosavljević  datum: 8. 5. 2014. 14:18

Sportske igre

U četvrtak, 8. svibnja, uoči Dana škole, održane su sportske igre učenika viših razreda. Igrao se nogomet, graničar, a učenici su se okušali i u povlačenju užeta. Uzbuđenja nije manjkalo.

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Fajgl  datum: 8. 5. 2014. 14:08

Najavljujemo Dan naše škole

I ove ćemo godine proslaviti Dan škole bogatim sportskim i kreativnim programom. U četvrtak, 8. svibnja održat će se sportska natjecanja u kojima će učenici odmjeriti svoje snage i sportski duh.
U petak, 9. svibnja održat će se brojne kreativne radionice. Bit će tu plesa, pjesme, glume, otputovat ćemo u znane i neznane zemlje, zasladiti se poslasticama koje ćemo sami spremiti, bavit ćemo se znanošću, pokusima, matematikom od koje ne boli glava, postat ćemo pjesnici, ekolozi, računalni stručnjaci, za svakog će biti ponešto. Pozivamo sve učenike, roditelje i bivše djelatnike da nam se pridruže.

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Fajgl  datum: 7. 5. 2014. 18:15
 Kalendar
« Lipanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Misao tjedna

"Knjiga nije hrana, ali je poslastica."

                            Tin Ujević


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 5. 2010.

Ukupno: 1240663
Danas: 20

 


Anketa (mala)
Kako iskorištavate svoje slobodno vrijeme?: 


preskoči na navigaciju