preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Važni dokumenti
Božić dolazi

Božićna priredba u PŠ na Jelasu „Hajdemo radosno Isusu“

Dana 19. 12. održana je božićna priredba u PŠ. Za radosno raspoloženje su se pobrinuli učenici i njihove učiteljice koje su ih marljivo pripremale za taj dan. Na samom početku zbor je, uz pratnju tamburaša, otpjevao pjesmu „Radujte se narodi“, a tamburaši su svirali pod vodstvom nastavnika Branimira Garića. Program je bio obogaćen lijepim igrokazima, recitacijama i pjesmama. Puna dvorana odzvanjala je smijehom i pljeskom našim učenicima.  Hvala svima koji su došli i prisustvovali  priredbi uz obilje Božjeg mira i blagoslova povodom nadolazećih blagdana. Pogledajte i nekoliko fotografija.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Vidaković Martina Trgovčević  datum: 21. 12. 2017. 11:10

Božićna bajka

Učenici naše matične škole sudjelovali su 19.12. u programu Božićne bajke grada Slavonskog Broda na Korzu. Igrokazom i pjesmom su predstavili našu školu kao i raznim kreativnim božićnim uradcima, koje su mogli izložiti na prodajnom sajmu. Tako su zajedno s drugim osnovnoškolcima mogli doživjeti i obilježiti ljepote Došašća i Božićnih blagdana.

  :: opširnije :: 


objavio: Katica Markić  datum: 21. 12. 2017. 08:33

Djed Božićnjak je spašen

Učenike i učiteljice 3. razreda OŠ Hugo Badalić posjetila je gospođa Vlasta Majcen sa svojim suradnicima. Skupa smo uživali u razgovoru, filmićima i vježbi na igralištu. Posebno nas je dojmio film o Djedu Božićnjaku pa donosimo jednu zajedničku učeničku priču o Djedu i što se dogodilo nakon spašavanja s drveta.

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Galić Dinka Novaković  datum: 18. 12. 2017. 18:12

Božić u 2.d razredu

Božić nam stiže i sve je bliže. Ovako se mi pripremamo za najljepši dio godine. Djeca i roditelji sa svojom učiteljicom Karolinom. 

  :: opširnije :: 


objavio: Karolina Morosavljević  datum: 18. 12. 2017. 08:43

Prosinac u 1.b

Dočekali smo i taj dugoočekivani i priželjkivani prosinac..... mjesec u kojem možemo mašti pustiti na volju. Učenici 1.b razreda uživaju u svakom obliku slobodnog i kreativnog izražavanja, a ogledalo je njihova učionica. Zima... Božić.... Nova godina..... darivanje..... uživajmo, i svima nam sretno i blagoslovljeno bilo! Sretnu i uspješnu novu 2018. godinu želi vam 1.b!

  :: opširnije :: 


objavio: Biljana Conjar  datum: 15. 12. 2017. 08:24

Božićni kreativci

Učenici 4.c razreda (Kreativna skupina) zajedno sa svojom učiteljicom Marijom Šaf izradili su božićni kamin koji "grije" I uljepšava njihovu učionicu na Jelasu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Šaf  datum: 7. 12. 2017. 17:36

Sveti Nikola u Matičnoj školi

Omiljeni dječji svetac i ove je godine posjetio našu školu. Djeca su ga s nestrpljenjem očekivala. Kucao je na vrata svih razreda. Sa sobom je vodio krampusa i anđela. Iako su se mnogi uplašili krampusa, on na kraju uopće nije bio tako strašan. Čak je na kraju dijelio darove sa svetim Nikolom. To je dokaz da i oni loši mogu uvidjeti svoje pogrješke i promijeniti se. Djeca su zahvalila svetom Nikoli na poklonima i darovala mu recitacije, ples, pjesmu i osmijehe. S nestrpljenjem iščekujemo ponovni susret s njim, a do tada ćemo nastojati biti još bolji prijatelji, učenici i ljudi.

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Fajgl  datum: 7. 12. 2017. 16:29

Doček svetog Nikole u 2.e razredu!

Konačno nam je stigao najljepši mjesec u godini kada na poseban način želimo biti dobri i tu dobrotu pokazati svojim djelima i da smo nešto naučili. Tako nam se bliži dolazak najdražeg svetca kojeg vole sva djeca, a to je sveti Nikola. Tako smo se i mi malo pripremili izrađujući čizmice kako bismo ukrasili svoju učionicu za njegov dolazak. U fotogaleriji pogledajte što smo to pripremili!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirna Lesičar  datum: 5. 12. 2017. 22:34

Božić u Matičnoj školi

Za Božić smo i ove godine u našoj školi zaželjeli čaroliju i ostvarili je. Čak i bez snijega, za koji smo se nadali da će nas iznenaditi, ugođaj je bio potpun. Već tradicionalnu božićnu priredbu upriličili smo u Matičnoj školi 21. prosinca u 17 sati. Školska dvorana je zasjala pravim božićnim sjajem i duhom. Nastupi su se nizali jedan za drugim, za svakoga je bilo ponešto. Anđeoski glasovi našeg zbora praćeni zvucima našeg flautista Karla Đakovića, violinistice i solistice Valentine Filipović i solista Antonia Olujevića ispunili su nam srca toplinom. Svojim veselim plesom su nas zagrijali mali anđeli, a recitacije su nas ispunile mirom i ljubavlju. Prisjetili smo se i tradicijskih božićnih pjesama i plesova, nismo mogli odoljeti i ne pružiti im podršku gromoglasnim pljeskom. Učenici su se istaknuli i glumom. Baka i Darguša su nam donijele poruku o veličini i vrijednosti skromnog čovjeka. Naša ravnateljica je na kraju svima zaželjela sretne blagdane, ispunjene mirom i ljubavlju.
Dragi učenici, nadamo se da ćete djelić ovoga ugođaja ponijeti sa sobom u svoje domove i podijeliti duh Božića sa svojim najmilijima. Svima vama i vašim obiteljima sretan i blagoslovljen Božić žele svi djelatnici škole. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Fajgl  datum: 22. 12. 2016. 08:15

Božićna priredba u PŠ Jelas

Danas je u PŠ Jelas održana božićna priredba. Nakon uvodnih riječi program je otvorio školski zbor otpjevavši pjesmu Sad sretan budi, čovječe. Nakon zbora članice Recitatorske skupine Sara Fujs i Mia Prgomet krasnoslovile su pjesme Noćas čekamo ljubav i Polnoćka. Učenici drugih razreda oduševili su publiku izvedbom pjesme Jingle bells rock. Nakon plesa uslijedio je igrokaz Siromašni i bogati koji su učenici uvježbali s vjeroučiteljicom Marijom Vidaković. Zbor je otpjevao pjesmu Božićna zvona, a učenici 4.e razreda recitirali su pjesmu Boje, mirisi i okusi. Veliki pljesak zaslužili su učenici iz produženog boravka koji su izveli pjesmu Hey, baby. Učiteljica Sandra Sekulić uvježbala je sa svojim 4.c razredom zanimljiv igrokaz Božićna priča. Čuli smo i tradicionalnu Tihu noć te recitaciju Isus se rodio. 1.d razred predstavio se recitacijama Božićna noć i Snjegović, kratkim igrokazom Okićeni bor i pjesmom Snjegović. Učiteljica Josipa Grubišić odlično je uvježbala svoje plesače koji su otplesali Božićni ples. Igrokaz s važnom porukom kako se Svjetlo nade ne smije ugasiti izveli su učenici petih i sedmih razreda. Na kraju priredbe čuli smo još četiri kratke recitacije učenika 1.c razreda - Kako su lijepe, Četiri anđela, Betlehemski pastiri. Zbor je otpjevao Radujete se, narodi. Priredba je završila Pričom o prvom Božiću, igrokazom 3.c razreda. Učenici i njihove učiteljice uvježbali su točke te su se potrudili da božićna priredba bude zanimljiva. Svima želimo čestit i blagoslovljen Božić i sretnu novu godinu!

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Knežević  datum: 21. 12. 2016. 15:24

Sveti Nikola u 1.d

Sveti Nikola u 1.d stiže sve nam je bliže. 
Pjesama i recitacijama ga pozdravljaju dobra djeca. 

  :: opširnije :: 


objavio: Karolina Morosavljević  datum: 12. 12. 2016. 08:04

Sveti Nikola u Matičnoj školi

I ove godine učenici su s nestrpljenjem čekali dolazak svetog Nikole. Neki su se vjerojatno i pribojavali da će dobiti samo šibu. I stigao je taj čas! Na vratima razreda se pojavio dječji omiljeni svetac u pratnji anđela i ne baš toliko omiljenog krampusa. Nikola je donio darove za svu djecu, sreći nije bilo kraja. Djeca su mu zahvalila molitvom, pjesmom, recitacijama, plesom te obećanjem da će ostati tako dobra. Krampus nije imao posla. Uzalud je prijetio i bockao djecu. Sveti Nikola ih je branio znajući da dobrota i lijepo ponašanje uvijek moraju biti nagrađeni. Na kraju je čak i krampusova zloća nestala te je i on zajedno sa svetim Nikolom, anđelom i djecom zapjevao i zaplesao. Dobrota uvijek pobjeđuje! Svetog Nikolu ćemo s radošću čekati i sljedeće godine!

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Fajgl  datum: 7. 12. 2016. 16:07

Stiže sveti Nikola

Kao što svi znamo ušli smo u mjesec prosinac koji je svima nama najljepši mjesec. U mjesecu prosincu slavimo najljepše blagdane u kojima dijelimo radost jedni s drugima. U mjesecu prosincu posebno se vesele djeca jer nam tada dolazi najdraži svetac, a to je Nikola. Tako smo se i mi u 1.e razredu kroz likovnu kulturu bar malo pripremili za dolazak svetog Nikole i nadamo se da će mu se naši radovi svidjeti. A što smo mi to radili pogledajte u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirna Lesičar  datum: 6. 12. 2016. 15:29

Sveti Nikola u 1.d

Sveti Nikola nam dare nosi,
a Krampus neka šibe spremi,
jer smo dobri bili
i našem Sv. Nikoli svašta pripremili.

  :: opširnije :: 


objavio: Karolina Morosavljević  datum: 5. 12. 2016. 08:43

Izrada adventskog kalendara u produženom boravku

Advent ili došašće razdoblje je pripreme za božićne blagdane. Počinje četiri nedjelje prije Božica, a završava na Badnjak, 24. prosinca. Kako je to vrijeme posebne pripreme za Božić te u tom vremenu kao znak iščekivanja Kristova rođenja posebno nastojimo činiti dobra djela, učenici u produženom boravku sami su izrađivali adventski kalendar kako bi se što bolje upoznali s Došašćem i iščekivanjem Božića. Naš adventski kalendar u boravku izradili smo od 24 polja, počevši od 1. prosinca. Svako polje predstavlja jedna origami vrećica koju je pojedini učenik za određeni datum sam napravio i ukrasio. U svakoj origami vrećici nalazi se po jedna poruka koju će učenici izvlačiti dan po dan. Poruke su vezane za dobra djela te lijepo ponašanje i odnos prema drugima. Kako su učenici izrađivali kalendar te završni izgled našeg jedinstvenog adventskog kalendara pogledajte u galeriji slika.

  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Buconjić  datum: 29. 11. 2016. 19:31

Božić u Matičnoj školi

Božićni ugođaj ni ove godine nije mimoišao našu školu. Okićena i  u iščekivanju najveselijeg kršćanskog blagdana, otvorila je vrata učenicima, roditeljima, bakama, djedovima i svim ljudima dobre volje kako bi vidjeli našu božićnu priredbu. Pjesmom, plesom i recitacijama učenici su dočarali svečani ugođaj predstojećih božićnih blagdana i svojim nastupom obradovali brojne posjetitelje. Milozvučni glasovi pjevačkog zbora i solista ispunili su cijeli prostor škole i dodirnuli svako srce. Nitko nije mogao ostati ravnodušan ni pred prikazivanjem naše tradicije i malih folkloraša. Najmlađi su svima izmamili osmijehe svojom razigranošću i plesom. Na kraju ovog festivala radosti naša je ravnateljica svima zaželjela sretan Božić i Novu godinu. Tim čestitkama i željama se priključuju i svi učitelji i djelatnici Osnovne škole Hugo Badalić. Dragi učenici, želimo vam sretan i blagoslovljen Božić te uspješnu novu 2016. godinu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Fajgl  datum: 23. 12. 2015. 14:50

Božićna radionica u 4.d

Mi smo svi vrijedni bili
i kroz radionice
za Božić se pripremali.
Zajedno sa roditeljima
stvarali i sve ukrašavali.
Sretan Božić svima želi 4.d razred sa učiteljicom Karolinom Morosavljević!

  :: opširnije :: 


objavio: Karolina Morosavljević  datum: 21. 12. 2015. 11:17

Čestitka

Svim zaposlenicima Škole, učenicima i njihovim obiteljima čestit i blagoslovljen Božić te sretnu i uspješnu Novu godinu žele učenici 4.c razreda i njihova učiteljica.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Leović  datum: 21. 12. 2015. 09:15

Njam, njam radionica

U 3.e razredu u četvrtak je bilo jako veselo i mirisno! Naime, učenici su sa svojom učiteljicom i vrijednim majkama mijesili i pekli ukusne božićne kolačiće. Tako su spojili ugodno s korisnim te su naučili koji su sastojci potrebni za kolačiće koje su poslije i pojeli! U slast! 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Lalić  datum: 18. 12. 2015. 18:04

Božićna školska bajka

Dragi naši čitatelji, kako smo vas već ranije obavijestili, naša se škola presvukla u blagdansko ruho i spremna je za najljepše doba u godini. Njezini hodnici i učionice blistaju i sve odiše svečanim raspoloženjem. Male i vrijedne ručice učenika i njihovih učiteljica učinile su školske prostorije neodoljivim! Osvrnite se na ukrašene panoe, jaslice i bor postavljen u prizemlju škole, kamin, bor od knjiga i ukrašene prozore svih učionica. Učinite nešto lijepo za sebe jer sreća se nalazi u sitnicama oko nas. Nije dovoljno gledati, potrebno je vidjeti i doživjeti!  

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 18. 12. 2015. 16:12

Božićna radionica u 2.a razredu

Radosno iščekujući najljepši blagdan, blagdan Božića, roditelji 2.a i njihova učiteljica imali su radionicu. Uz prigodnu glazbu i veselo druženje izradili su prigodne ukrase za učionicu. Što smo napravili pogledajte u galeriji slika. Želimo svima čestit Božić i blagdane koji nam dolaze! Vaš 2.a!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Klajić  datum: 13. 12. 2015. 16:13

Božićna čarolija ne poznaje granice

Daleko, daleko, na sjeveru Škotske, živi jedan desetogodišnji dječak. Na svom malom otoku nema niti jednog prijatelja jer su svi stanovnici, njih 70, odrasli ljudi. Jedini je učenik u svojoj školi, a vrijeme provodi sa svojim psom, ovcama i patkama…Jeste li pomislili da je ovo početak neke priče? E pa ovo nije priča, a još manje bajka. Dječak je stvaran, zove se Aron i zaista je jedino dijete na izoliranom škotskom otoku. Želite li napraviti nešto dobro za Božić? Razveseliti jedno usamljeno dječje srce? Učenici 7.a razreda već su to učinili. Pokrenuta je akcija u kojoj mogu sudjelovati svi ljudi dobre volje. 7.a je dječaku Aronu poslao svoju fotografiju s porukom da nije sam te da mislimo na njega. Poslali smo mu i malo licitarsko srce s natpisom našeg grada te knjižicu o Hrvatskoj na engleskom jeziku. I vi možete učiniti nešto lijepo, poslati mu čestitku, sliku našega grada ili nešto slično i tako mu pokazati da fizička blizina nije uvjet za prijateljstvo i slanje pozitivne energije i misli. Pokažimo sebi i drugima da božićna čarolija ne poznaje granice! Više informacija možete pronaći ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Fajgl  datum: 9. 12. 2015. 07:55

I like winter because...

Na satu engleskog jezika razgovarali smo o zimi i nadolazećim blagdanima. Učenici su napisali zašto vole zimu... Neke od njihovih odgovora i našu učionicu pogledajte na slijedećim slikama.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 8. 12. 2015. 18:13

Blagdanska čarolija u našoj školi

Dragi učenici, učitelji, prijatelji, poznanici, susjedi i rodbino! Počela je vladavina najtoplijeg mjeseca u našim srcima, a s njime i vladavina blještavila, ukrasa, Nikolinih čizmica, božićnih jelki, mirisa cimeta i vanilije, toplog čaja i ukusnih kolačića. Naša škola odiše upravo ovakvim raspoloženjem jer se preobukla u svečano blagdansko ruho! 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 8. 12. 2015. 17:56

Sveti Nikola u Matičnoj školi

I ove godine učenici su s nestrpljenjem čekali dolazak svetog Nikole. Neki su se vjerojatno i pribojavali da će dobiti samo šibu. I stigao je taj čas! Na vratima razreda se pojavio dječji omiljeni svetac u pratnji anđela i ne baš toliko omiljenog krampusa. Nikola je donio darove za svu djecu, sreći nije bilo kraja. Djeca su mu zahvalila molitvom, pjesmom, recitacijama, plesom te obećanjem da će ostati tako dobra. Krampus nije imao posla. Uzalud je prijetio i bockao djecu. Sveti Nikola ih je branio znajući da dobrota i lijepo ponašanje uvijek moraju biti nagrađeni. Svetog Nikolu ćemo s radošću čekati i iduće godine!

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Fajgl  datum: 7. 12. 2015. 09:01

Čizmice za sv. Nikolu - radionica u produženom boravku

Učenici 2. i 4. razreda produženog boravka zajedno s učiteljicom Nikolinom Buconjić izrađivali su čizmice povodom blagdana sv. Nikole. Čizmice su izrađivali od papira te ih ukrašavali bojama i flomasterima. Ostavili smo ih na prozoru u nadi kako će ih sveti Nikola ispuniti malim darovima. Veselimo se ponedjeljku da vidimo što nas u njima čeka! Kako je izgledala izrada prigodnih čizmica pogledajte u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Buconjić  datum: 5. 12. 2015. 10:47

Radost Božića

Tiho i polako u naš kraj došla je zima. Badnjak je i svi u radosti i veselju išćekujemo Isusovo rođenje. U toplome domu ja i moja obitelj uz pjesme kitimo lijepi bor. Ponoć se bliži a ja i moja obitelj prema crkvi koraćamo sve bliže i bliže. Uz pjesmu i veselje dočekali smo Isusovo rođenje. Pri povratku kući bijele pahulje prekrivale su ceste, a to mi je još više popravilo raspoloženje. Uz malo grudanja i smijeha i veselja poželjeli smo jedni drugima sretan i blagoslovljen Božić!

Marija Arbanas, 3. e

  :: opširnije :: 


objavio: Mirna Lesičar  datum: 22. 12. 2014. 08:19

U iščekivanju Božića...

Najbolji način za dovođenje božićnog duha u prostor u kojem boravimo jest da pretvorimo učionicu u mali božićni dom radosti i veselja. Vođeni tom idejom, učenici 3.a razreda te učenici produženog boravka ukrasili su svoju učionicu kako bi stvorili božićni ugođaj i spremili se za doček Božića.

  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Tandarić Nikolina Buconjić  datum: 20. 12. 2014. 13:35

Božić u Područnoj školi

Rođenje se Isusovo slavi sada širom svijeta, raduju se obitelji, posebno su sretna djeca…. Radosno iščekivanje moglo se doživjeti i 18. prosinca u našoj Područnoj školi na Jelasu. Odjekivale su školom lijepe božićne pjesme malih i velikih pjevača, zanimljivi igrokazi, recitacije na hrvatskom i engleskom jeziku i predivni zvuci obogaćeni plesnim pokretima  naših učenika.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Džaferović  datum: 19. 12. 2014. 16:55

Božić u Matičnoj školi

Božićna čarolija je dosegnula svoj vrhunac na današnjoj priredbi. Duh Božića uvukao se u svaki kutak škole, među sve učenike, izvođače, nastavnike, roditelje, bake i djedove. Prvašići su pjesmom, plesom i recitacijama dokazali da su već postali pravi učenici, bez treme i stida vladali su pozornicom. Čuli smo flautu, harmonike, piano, gitaru, a dvoranom su plesali anđeoski glasovi našeg pjevačkog zbora. Tražili smo mir, sreću, prijateljstvo. Našli smo nadu koja nikada ne smije nestati iz naših života. Zaplesali smo u veselom ritmu pjesme Sretan Božić, a toplina najveselijeg blagdana ozarila nam je srca i lica. Naša ravnateljica je na kraju svima zaželjela sretne blagdane, ispunjene mirom i ljubavlju. Dragi naši čitatelji, svima vama i vašim obiteljima sretan i blagoslovljen Božić žele svi djelatnici škole. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Fajgl  datum: 19. 12. 2014. 16:17

Iz pera mladih literaraca

Dragi naši čitatelji, u sljedećim literarnim testovima pročitajte kao se učenici naše škole pripremaju za Božić i nadolazeće blagdane te što za njih znači Božić. 

  :: opširnije :: 


objavio: Katica Markić Mirna Lesičar  datum: 16. 12. 2014. 19:51

Božićni program

Dolazi nam jedan od najljepših kršćanskih blagdana, Božić. Sve djelatnike škole, učenike, roditelje i prijatelje pozivamo na božićni program. Pridružite nam se u srijedu, 17. prosinca u Matičnoj školi s početkom u 17 sati te u četvrtak, 18. prosinca u PŠ u 17 sati. Radujemo se vašem dolasku!

  :: opširnije :: 


objavio: Katica Markić  datum: 15. 12. 2014. 18:18

U susret Božiću

Učenici 3.d razreda zajedno sa svojom učiteljicom završili su pripreme za Božić. Reciklirajući i s puno mašte i volje uspjeli su izraditi ukrase za Božić. Fotografije s radionice pogledajte u našoj galeriji slika

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Karolina Morosavljević  datum: 15. 12. 2014. 17:54

U susret Božiću

Dolazi nam najljepši dan, našeg Isusa rođendan. U školi smo na krugove upisivali svoje božićne želje. Krugovima smo okitili bor na panou. Matilda je donijela bor koji smo okitili pahuljicama, a na satu smo izrađivali i božićne čestitke. Njima ćemo obradovati naše najmilije. Nestrpljivo čekamo i božićnu priredbu na kojoj ćemo svi sudjelovati! Mnogo je aktivnosti u našoj učionici, a vama sretne i vesele blagdane želi 1.a razred, učiteljica Mirjana i naša pripravnica Klara! 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Klajić  datum: 15. 12. 2014. 17:42

Božićna čarolija u našoj školi

Naša škola je i ove godine zasjala u pravom božićnom sjaju. Njezini hodnici, holovi, blagovaonice, školska knjižnica i učionice obučeni su u zimsko i božićno ruho te su tako stvorili lijep blagdanski ugođaj. Zaista je lijepo prošetati školom i razgledati prekrasne panoe, božićna drvca, neobične borove od knjiga i mahovine, jaslice, božićne lampice, kuglice, svjećice i snježne pahuljice - balerine od papira. Svi ukrasi izrađeni su od materijala koje možete pronaći u svojoj okolini. Tako su ukrasi za bor nastali od starih tkanina koje su se rezale u željene oblike, poput borova, srca ili zvjezdica te su potom punjeni ostacima tkanina. Borovi od knjiga koji ukrašavaju hol Matične te knjižnicu Područne škole nastali su od dotrajalih otpisanih knjiga. Svi ovi ukrasi imaju posebno značenje jer su stvoreni uz trud i volju učenika i djelatnika naše škole. Sve što samostalno izradite draže je od kupovnih proizvoda, stoga dragi čitatelji, budite i vi ekološki osviješteni i izradite svoje čudesne božićne dekoracije koje će krasiti jedan kutak vašeg doma. 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 9. 12. 2014. 19:00

Sveti Nikola u 3. i 1. razredima

U Područnoj školi na Jelasu 
Nikola sveti je došao
i učenike 1. i  3. razreda iznenadio.
Učenici dobri bili 
pa Krampusa nisu vidjeli.
Prigodnim igrokazima i recitacijama 
svetog Nikolu iznenadili.

  :: opširnije :: 


objavio: Karolina Morosavljević  datum: 8. 12. 2014. 17:54

Sveti Niko školom šeta, traži male prvoškolce…. I pronašao nas je!

5. prosinca na vrata učionice 1.e razreda pokucao je dragi sveti Nikola. Obradovao nas je poklonima i lijepim riječima potaknuo da naša srca budu puna ljubavi, dobrote i iskrenosti kako bi nas opet posjetio sljedeće godine. Zahvalili  smo mu recitirajući i pjevajući njemu u čast.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Džaferović  datum: 8. 12. 2014. 08:28

Sveti Nikola u Matičnoj školi

Sveti Nikola je i ove godine posjetio našu školu na radost sve djece.  Nikola je jedan od najomiljenijih kršćanskih svetaca. On je svetac zaštitnik pomoraca, trgovaca, putnika, ribara, zaručnika i sva djeca radosno iščekuju njegov blagdan. Kao i uvijek, nije došao praznih ruku. Učenicima je podijelio slatkiše jabuke.  Nije bilo kraja dječjem oduševljenju. Krampus, koji ga je u stopu pratio, uspio je izmamiti koju suzicu na oči prvašića, ali većina ga se nije uplašila. Učenici su mu pripremili iznenađenje, kratki program u svakom razredu. Bilo je tu pjesme, plesa i neizmjerne radosti. Učenici su mu poručili da dođe i sljedeće godine, a oni će ostati dobri kakvi jesu.

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Fajgl  datum: 5. 12. 2014. 15:58

Stiže Sveti Nikola

Stiže Sveti Nikola, stiže Sveti Nikola,  dobroj djeci sve će dati, zločestu ni pogledat….

  :: opširnije :: 


objavio: Mirna Lesičar  datum: 4. 12. 2014. 17:45

Iščekujući Svetog Nikolu

Mi, učenici 3. e razreda naše područne škole i naša učiteljica Mirna Lučić smo vrijednim rukama, temperament u duginim bojama, ukrasnim trakama stvarali čizme različitih boja, oblika i boja. Na taj način smo željeli dočekati najdražeg nam svetog Nikolu  Nadamo se da će mu se naši radovi svidjeti i da će nam donijeti poneki poklonici.  U fotogaleriji pogledajte naše radove. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirna Lesičar  datum: 4. 12. 2014. 08:21

Božić dolazi

5. i 6. studenog učenici 6.b i 4.b razreda imali su kreativnu radionicu na kojoj su izrađivali božićne ukrase od starih tkanina. Uz pomoć vjeroučiteljice Katice Markić i učiteljice Gordane Galić izradili su ukrase koji će krasiti božićnu jelku u našoj školi.  

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Galić Katica Markić  datum: 14. 11. 2014. 14:27

Snježni srebrno-biserni dragulji

U Likovnom salonu „Vladimir Becić" jučer je otvorena 14. zimska izložba likovnih radova učenica i učenika osnovnih škola Brodsko–posavske županije pod nazivom „Snježni srebrno–biserni dragulji“. Izložba radova organizirana je u povodu obilježavanja 108. obljetnice rođenja pjesnika Dragutina Tadijanovića. U sklopu programa otvorenja proglašeni su i najbolji učenički radovi, među kojima je i rad našeg učenika Brune Čavala iz 7.a razreda. Na natječaju su sudjelovali još neki učenici od 5.-8. razreda te učenici 4.e i 1.c razreda, učiteljica Ljubice Džaferović i Sandre Sekulić. Neke od njihovih radova također možete pogledati na izložbi, a izložba je otvorena do 19. siječnja 2014. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Kozmar  datum: 20. 12. 2013. 09:15

Božićna priredba u Matičnoj školi

Božić, najveseliji kršćanski blagdan, kuca na naša vrata. Pjesma, pomirenje, mir i zajedništvo zasvijetlit će u našim domovima i podsjetiti nas koliko je život vrijedan i lijep. Božić ćemo još spremnije dočekati nakon današnje priredbe u Matičnoj školi. Pod stručnim i kreativnim vodstvom naše vjeroučiteljice Katice Markić i profesorice glazbene kulture Alenke Martinović božićna bajka je zasjala pred našim očima. Sveta obitelj, pastiri i pastirice, zvijezde i anđeli, tkali su ljepotu, a harmonični glasovi velikih i malih pjevača ispunjavali su svaki kut dvorane. Gledateljima je raslo srce. Vrhunac cijele priredbe je bio kad su se pojavile učenice Marija Magdalena Babić (8.b), Marina Matić (8.b), Kristina Perko (6.a) i Ana Katarina Babić (4.b) i svojim anđeoskim glasovima zapjevale odu Božiću. Nitko nije mogao ostati ravnodušan. Nadamo se da je ovaj program otvorio i vaša srca i da će vas upravo vaša srca uvesti u pravi smisao Božića, u mir, zajedništvo i dobrotu. Sretan Božić svima!

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Fajgl  datum: 20. 12. 2013. 07:41

Božićne kreativne radionice u produženom boravku

Budući da nam dolazi božićno vrijeme tako su i učenici u produženom boravku u tom božićnom duhu ostvarili dvije kreativne radionice: izrada sobova i snježnih pahuljica od toaletnog papira. Koliko su bili kreativni pogledajte na fotografijama.

  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Buconjić  datum: 19. 12. 2013. 20:56

Sretan dan

Božićni kolači, ukrasi za bor, čestitke te razne igračke rezultat su radionice koju je provela jedna od skupina projekta “Comenius: Kruh – Štruca Europe“. Dana 17. prosinca 2013. u sklopu akcije „Sretan dan“, zajedno s ravnateljicom Irenom Čugura Ćerić, posjetili smo Dom za djecu u Slavonskom Brodu. Djeca i njihova ravnateljica ugodno su nas dočekali. Naši učenici izveli su prigodnu recitaciju, a mi smo im uručili naše božićne darove. Nakon ugodnog druženja, djeca su nas provela kroz prostorije Doma koje su sami ukrasili u božićnom stilu. Kako je ovo zaista bilo divno druženje, pokazala su nasmiješena i zahvalna lica djece i ostalih suradnika.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Martić  datum: 19. 12. 2013. 20:48

Božićna priredba u Područnoj školi Jelas

Dragi naši,  u sljedećem tekstu donosimo vam vijesti s božićne priredbe u PŠ Jelas!  Jučer, 18. prosinca imali smo priliku uživati u dobroj glumi, recitiranju i pjevanju naših učenika. Bilo je jako lijepo vidjeti priredbu,  a neki od nas novinara sudjelovali su u njezinoj izvedbi. Osim učenika Dramske skupine pod vodstvom nastavnice hrvatskog jezika Katarine Brkić Čabraja, koji su vrlo odgovorno odglumili zanimljivu i poučnu priču o Isusovom rođenju, Mariji i Josipu, mudracima, pastirima, vilenjacima, anđelima i glavnom liku - jednoj djevojčici koja Svetoj obitelji pomaže tako što im daje svoj bicikl za bijeg iz Betlehema, u predstavi su glumili i petaši  te oni najmlađi, prvašići. Naravno, sve su  uljepšali svojim milim dječjim glasovima učenici zbora PŠ Jelas i njihova dirigentica nastavnica glazbene kulture Đurđica Spajić.

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 19. 12. 2013. 10:19

Božić dolazi u našu školu… Dođite!

Dolazi nam jedan od najljepših kršćanskih blagdana, Božić. Sve djelatnike škole, učenike, roditelje i prijatelje pozivamo na zajedničku proslavu ovog blagdana na našim božićnim programima. Stoga, pridružite nam se u srijedu, 18. prosinca  u PŠ Jelas s početkom u 12:30 sati te u četvrtak, 19. prosinca u 12:30 sati u MŠ u školskoj dvorani. Radujemo se vašem dolasku!

  :: opširnije :: 


objavio: Katica Markić  datum: 17. 12. 2013. 10:55

Vjeronaučna kreativna radionica

Članovi vjeronaučne kreativne skupine (5., 6. i 7 razred MŠ) izrađivali su na svojim susretima u 11. mjesecu figure za jaslice od šuške i ukrase za bor (zvjezdice) od slame. Njihovi uratci ukrašavaju hol naše matične škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Katica Markić  datum: 16. 12. 2013. 18:33

Intervju tjedna – Djed Božićnjak

Bliži nam se Božić i svi žure obaviti sve pripreme. Jedna osoba posebno je užurbana jer treba puno toga napraviti za Božić, i pored toga uspio je odvojiti malo vremena i popričati s našom novinarkom.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Grgić  datum: 16. 12. 2013. 12:51

Comenius radionica

U sklopu Comenius projekta "Kruh: Štruca Europe", vjeroučenici petih razreda PŠ s vjeroučiteljicom Svjetlanom Šokčević, sudjelovali su u izradi anđela od slanog tijesta. Predblagdansko raspoloženje su izrazili u obliku čestitki, a radili su i božićne magnete od gipsa uz pomoć kalupa od adventskog kalendara. Svoje radove će pokloniti štićenicima Doma za nezbrinutu djecu.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 12. 12. 2013. 18:41

Sveti Nikola u Područnoj školi

Pozdrav dragim čitateljima iz naše male redakcije. Usput, oprostite zbog toga što nismo bili u mogućnosti odmah objaviti ovaj članak. Evo kako je bilo na priredbi u čast sv. Nikoli. Bilo je jako zabavno, poučno, zanimljivo i šaljivo. Većinom su u svim predstavama i pjesmama sudjelovali učenici razredne nastave. Na kraju ovog članka ispisat ću neke pjesme i predstave. Nažalost (svih) ovog puta nije bilo slastica na priredbi, kao na Danima kruha, ali bilo ih je poslije kod kuće… Uskoro nam predstoji još jedna priredba, ovog puta božićna pa se i njoj radujemo! Još samo malo dana nam je preostalo do kraja prvog polugodišta pa ćemo svi na zasluženi odmor. Do tada, srdačno vas pozdravljamo! 

  :: opširnije :: 


objavio: Richard Žutić  datum: 12. 12. 2013. 17:58

Comenius radionica

Učenici produženog boravka dana 10.12.2013. sudjelovali su u još jednoj radionici projekta Comenius u sklopu kojeg naša škola djeluje. Ovog puta izrađivali su origami vrećice za pšenicu od ukrasnog papira u boji. Nakon što su napravili vrećice u nekoliko jednostavnih koraka, učenici su vrećice ukrasili vrpcama s uzorkom i na pozadinu vrećice nalijepili sličice pšenice koju su također sami nacrtali. Ukrasne vrećice poslužit će za pšenicu i, između ostalih darova, poklonit će se štićenicima Doma za nezbrinutu djecu u sklopu darivanja u okviru ovog projekta.

  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Buconjić  datum: 12. 12. 2013. 11:03

Sretan dan

Mali dio tima Comenius projekta u sklopu „Sretnog dana“ danas je posjetio dječji vrtić Pčelica, a počelo je ovako... Krenuli smo u 9:55 sati iz škole i uputili smo se prema vrtiću. U povorci nas je bilo otprilike četrdesetak, a mnoštvo su činili učenici razredne i  predmetne nastave u pratnji učiteljica Slavice Kikić, Inje Čižmek i školske knjižničarke Tanje Štević.  

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 11. 12. 2013. 13:28

Vesela pekarska radionica

Dragi naši, jučer, 9. prosinca 2013. godine u Matičnoj školi širio se miris svježe pečenih božićnih kolača, slanih kiflica sa sirom, muffina… Naime, povodom odlaska Comenius tima u vrtić Pčelica u srijedu 11. prosinca, učiteljica Slavica Kikić u suradnji s ostalim učiteljicama i nekoliko roditelja organizirala je pekarsku predbožićnu radionicu koja je bila zaista posebna! Na radionici su naravno sudjelovali i učenici, najviše ih je bilo iz prvih razreda. Kao pravi profesionalci pokazali su se roditelji koji su zasukali rukave i pokazali učenicima i nama odraslima svoje vještine u izradi kolačića i pekarskih proizvoda u različitim oblicima i bojama. Tako su od slatkog tijesta nastajale zvjezdice, zvončići, anđeli, borovi, čizmice, medenjaci, muffini … Mame naših učenika pokazale su kako odlično vladaju rasukačem, modlicama za tijesto i ukrašavanjem iliti „cifranjem“ kolačića. No, sve prisutne oduševio je jedan tata koji je pravio slane kiflice… Njegova spretnost i lakoća izrade kiflica pamtit će se još dugo… Kako bismo vam barem malo dočarali ovu uistinu lijepu, ugodnu i uspješnu radionicu, pročitajte recept za kiflice tate Vučića.

  :: opširnije :: 


objavio: Slavica Kikić  datum: 10. 12. 2013. 11:02

Božićna bajka

Pogledajte u galeriji slika kako su se uz malo čarobnog blagdanskog praha, volje i mašte školski panoi pretvorili u bajku...

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 6. 12. 2013. 15:25

Comenius radionica: Kad se male ruke slože…

Učenici 1.a, 2.a i 2.b razreda sa svojim učiteljicama Slavicom Kikić, Jelenom Tandarić i Sandrom Matković imali su danas, na blagdan sv. Nikole božićnu radionicu. Izrađivali su različite ukrase od glinamola, a darovat će ih djeci u vrtiću Pčelica kako bi im uljepšali blagdane i podijelili s njima božićnu radost i veselje. Uz zvuke poznatih božićnih melodija, ples i pjevanje bojali su zvjezdice, mjesece, borove, božićna zvona, zvijezde repatice i ostale oblike te su i na ovaj način sudjelovali u Comenius projektu Kruh – štruca Europe čija je zadaća druženje, kreativnost, učenje i razmjenjivanje iskustava djece i odraslih, suradnja s lokalnom zajednicom, što će se susretom učenika naše škole i vrtićke djece i ostvariti.

  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Tandarić Sandra Matković Slavica Kikić  datum: 6. 12. 2013. 14:36

Blagdanske i zimske radosti u učionici 1.b razreda

Još uvijek razigrani i u svom malom svijetu najjači i nedodirljivi, učenici 1.b razreda svakoj svojoj zadaći pristupaju odgovorno i s vrlo puno ljubavi. Ovih blagdanskih dana otvorili su vrata mašti i kreativnosti, a samo mali dio njihovog umjetničkog opusa izložen je u učionici. Uživajte!

  :: opširnije :: 


objavio: Biljana Conjar  datum: 6. 12. 2013. 11:22

Sveti Nikola u Matičnoj školi

Sveti Nikola je sigurno najdraži dječji svetac. S nestrpljenjem se iščekuje, njemu se svi vesele i pripremaju svoje čizmice za darove. Danas je Nikola posjetio i našu školu. Učenici su mu priredili dobrodošlicu veselim programom, punim pjesme, plesa i recitacija. Sveti Nikola ih je nagradio lijepim željama i slatkišima. Zamislite, nitko nije dobio šibu! To znači da su svi bili dobri, a nadamo se da će takvi i ostati. Nakon posjeta školi, Nikola se uputio u obilazak domova dobre djece. Zato, ne zaboravite večeras očistiti svoje čizmice i staviti ih u prozor.

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Fajgl  datum: 5. 12. 2013. 16:10

Izrada ukrasnih kutijica, ukrasa za bor i čestitki

U sklopu Comenius prijekta "Kruh: Štruce Europe" 28. studenog u našoj školi je održana radionica izrade Božičnih ukrasa. Sudjelovalo 13 roditelja i 17 djece, te učitelji: Karolina Morosavljević, Ana Matijašević Katić, Marija Šaf, Branimir Garić i kuharica Sandra Priseker.

  :: opširnije :: 


objavio: Antun Vukasović  datum: 4. 12. 2013. 21:52

Comenius radionica povodom božićnih blagdana

U petak, 29. studenog 2103. godine mi, Mladi knjižničari zajedno s nastavnicom likovne kulture Ivanom Kozmar i knjižničarkom Tanjom Štević izrađivali smo ukrase za bor. Radili smo dva različita tipa ukrasa, jedni su bili od gipsanih pločica, a drugi do slanog tijesta. Gipsane pločice ukrašavali smo salvetama s božićnim motivima, a lijepili smo ih Drvofixom. Slano tijesto bilo je u raznim bojama. Tako su borovi bili zeleni, srca crvena, zvijezde i mjeseci žuti, a anđeli bijeli. Htjeli smo rado zadržati ukrase, ali smo ih izradili povodom Comenius projekta.  Naime,  poklonit ćemo ih vrtićkoj djeci koje ćemo posjetiti povodom božićnih blagdana. Radujemo se što će naši ručni radovi krasiti bor u vrtiću. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Grgić  datum: 2. 12. 2013. 16:15

Došašće

Brrrr, baš je zima! To je zato što se bliži blagdan na kojeg nikako ne smijemo  zaboraviti, Isusovo rođenje ili Božić. Taj blagdan obilježavamo odlaskom u crkvu s bližnjima i mišljenjem o Isusu. Povodom tog događaja u našoj školi učenice 7.d razreda uredile su školski pano s božićnim adventom koji je obasjao školsku blagovaonicu ljubičastom bojom. Uz veliku pomoć i podršku vjeroučiteljice  Marije Vidaković, koja nam je dozvolila urediti pano po našoj volji i mašti, zaželimo dobrodošlicu prvoj adventskoj nedjelji i trima koje slijede…

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Jeleč  datum: 28. 11. 2013. 11:25

Oduševljeni snijegom

Dragi čitatelji! Danas su učenici produženog boravka (PŠ Jelas) proveli sat na školskom dvorištu. Snježni prekrivač protezao se skoro cijelim igralištem, što je izazvalo veliko oduševljenje učenika. Uz mnogo smijeha i vješte ruke, zajedno smo napravili dva snjegovića. Nazvali smo ih Borka i Borko. Da su učenici bili zadovoljni i sretni, otkrivala su njihova rumena lica i pitanje: “Idemo li sutra opet van?“

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Martić  datum: 27. 11. 2013. 18:09
» Arhiva naših vijesti    
 Kalendar
« Kolovoz 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Misao tjedna

"Knjiga nije hrana, ali je poslastica."

                            Tin Ujević


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 5. 2010.

Ukupno: 1240592
Danas: 377

 


Anketa (mala)
Kako iskorištavate svoje slobodno vrijeme?: 


preskoči na navigaciju