preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Važni dokumenti
Bliži se Uskrs

Uskrsne radionice u 2.d

U našem razredu radujemo se Uskrsu. Evo što smo izradili i kako smo se pripremili za najveći kršćanski blagdan. 

  :: opširnije :: 


objavio: Karolina Morosavljević  datum: 27. 3. 2018. 08:28

Uskrsna radionica

Dana 5.4.2017. mali boravkaši s Jelasa na uskrsnoj radionici izrađivali su uskrsne zečiće, koke i piliće te ukrašavali uskrsna jaja. Što smo sve napravili možete pogledati u našoj učionici ili na slikama.

  :: opširnije :: 


objavio: Danica Mitrović Anita Đuras  datum: 7. 4. 2017. 08:09

Bliži se Uskrs!

Bliži se Uskrs, najveći katolički blagdan. Učenici razredne nastave svojim su likovnim radovima ukrasili hodnike i svoje učionice. Na slikama su šarene pisanice, raznobojni cvjetovi, rascvale voćke i zečići. Svojim kreacijama prisjetili smo se i 60. obljetnice naše škole. Sretan Uskrs svima!

  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Tandarić  datum: 14. 3. 2016. 18:45

Uskrsna radionica u produženom boravku

Bliži se blagdan Uskrsa te smo i mi u produženom boravku ostvarili jednu uskrsnu radionicu. Izrađivali smo zečiće od drvenih kvačica i štapića. Učenici su s užitkom sudjelovali u ovoj radionici te su dali sve od sebe. Rezultat njihovog predanog rada, zanimljive radove, možete pogledati u galeriji slika.

  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Buconjić  datum: 30. 3. 2015. 09:52

Dolazi nam Uskrs!

Dolazi nam veliki kršćanski blagdan - Uskrs. Na Satu razrednika imali smo radionicu na prigodnu temu. Izradili smo male piliće, leptire, narcise i pisanice i njima ukrasili našu učionicu i u nju unijeli dašak proljeća i uskrsnih blagdana. Želimo vam sretan Uskrs i proljetne blagdane, da nam bude što više Sunca i da ih provedemo u prirodi i uživamo u zasluženom odmoru i mi i naši učitelji. Pozdrav od 1.a!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Klajić  datum: 27. 3. 2015. 18:00

Uskrsni sajam Područne škole Jelas

U nedjelju, 22. ožujka 2015. godine, održan je Uskrsni sajam Osnovne škole Hugo Badalić, Područna škola Jelas. Učenici prvih, drugih, trećih i četvrtih c, d i e razreda pažljivo su izrađivali razne ukrase i predmete koje su prodali svojim sumještanima nakon Sv. Misa u Crkvi Svetog Nikole Tavelića i Crkvi Svetog Josipa Radnika, po simboličnoj cijeni. Učiteljice i učenici uspješno su prezentirali svoje uratke, a prikupljena sredstva planiraju se utrošiti na materijale potrebne za unaprijeđenje nastavnog procesa u našoj školi.

  :: opširnije :: 


objavio: Blaženka Lukić  datum: 24. 3. 2015. 23:16

Proljeće nam stiže

Proljeće nam stiže,
a Uskrs sve je bliže.
Vrijedne ruke 3.d razreda rade
za Uskrsni sajam da se prirede.

  :: opširnije :: 


objavio: Karolina Morosavljević  datum: 24. 3. 2015. 18:37

Podijelimo radost Uskrsa

Učenici 2.a i 2.b razreda 18. travnja sudjelovali su u humanitarnoj akciji „Podijelimo radost blagdana s obiteljima u potrebi“.  Djeca su na gradskoj tržnici sudjelovala u prodaji prigodnih uskrsnih ukrasa koje su napravili zajedno sa svojim učiteljicama. Drago nam je da smo pomogli onima kojima je to najpotrebnije. 

  :: opširnije :: 


objavio: Sandra Matković Jelena Tandarić  datum: 22. 4. 2014. 14:14

Uskrs nam dolazi

Učenici od 1. do 4. razreda u Područnoj školi na Jelasu zajedno sa svojim učiteljicama sudjelovali su na Uskrsnom sajmu koji je održan 6. travnja. Sajam se održavao u dvorištu crkava Sv. Nikola Tavelića i Sv. Josipa Radnika. Zahvaljujem se župniku vlč. Mati Matasoviću što nam je omogućio prostor, vrijeme, ali i donirao jaja koja su učenici sa svojim učiteljicama iskoristili u svojim kreativnim radionica. Još jednom smo dokazali kako vrijedi puno toga kreativnog raditi sa djecom. Rezultati su bili odlični jer je i odaziv ljudi bio velik. Povezanost župe i škole je bio uspješan. Hvala svima i sretan Vam Uskrs! Poručuju vam učiteljice Područne škole Hugo Badalić!

  :: opširnije :: 


objavio: Karolina Morosavljević  datum: 14. 4. 2014. 11:23

Vjeronaučna kreativna skupina

Vjeronaučna kreativna skupina MŠ 4. i 5. razred kroz ožujak izrađivala je neobične pisanice na svojim radionicama. Jaja odjevena u vatu poprimila su izgled domaćih životinja i ptica. Služeći se temperama i kolaž papirom neka jaja su poprimila izgled kuća. Cilj je bio napraviti selo od pisanica; što nam je i uspjelo. Naši uratci izloženi su u holu škole u uskrsnom vremenu.

  :: opširnije :: 


objavio: Katica Markić  datum: 11. 4. 2014. 11:54

Uskrsna radionica u produženom boravku

Kako nam se bliži blagdan Uskrsa i svi izrađuju nešto tako smo i mi u produženom boravku ostvarili jednu uskrsnu radionicu. Izrađivali smo papirnate koke. Učenici su s užitkom sudjelovali u ovoj radionici te su dali sve od sebe. Rezultat njihovog predanog rada, zanimljive radove, možete pogledati u galeriji slika. Proizvodi radionice ujedno su i proizvodi za nadolazeći uskrsni sajam.

  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Buconjić  datum: 9. 4. 2014. 15:25

Veliko dinosaurovo jaje u školi?!

Danas je u holu naše škole osvanulo veliko uskrsno jaje. Prije nego što je jaje ukrašeno izgledalo je vrlo neobično. Neki od učenika pomislili su da nije možda dinosaurovo jaje zalutalo u našu školu?! No, kada su ga učenici  ukrasili cvjetićima, leptirićima i pisanicama na kojima su napisali lijepe i dobre želje za sve ljude, sumnja je ipak odbačena. "Budi dobar u životu", "Uživaj u životu", "Budimo jedni drugima prijatelji", "Činimo dobro", "Sretan Uskrs", "Širite ljubav i prijateljstvo svim dragim ljudima", "Čuvajte prirodu", "Ne činite drugima ono što ne biste željeli sebi", samo su neke od poruka na našoj velikoj pisanici. Ovo jaje ima i svoju ekološku ulogu jer je nastalo od stotinjak plastičnih bočica jogurta, gaze, gipsa, ljepljive trake, silikonskog ljepila…. Dakle, recikliranje je u modi! Naša likovnjakinja, profesorica Ivana Kozmar bila je njegova stvarateljica, a učenici naše škole s radošću su ga pretvorili u veliku pisanicu! 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 9. 4. 2014. 13:43

Dolazi nam Uskrs

2. c,d,e razredi sa svojim učiteljicama Natašom Leović, Karolinom Morosavljević i Mirnom Lučić održale su tijekom mjeseca ožujka kreativne radionice povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa. To su bili ujedno i proizvodi za Uskrsni sajam.

  :: opširnije :: 


objavio: Karolina Morosavljević  datum: 8. 4. 2014. 21:44

Uskrsna radionica

U posljednjem tjednu pred proljetne praznike učenici i roditelji 3.a razreda organizirali su uskrsnu radionicu, a potaknuti humanitarnim uskrsnim sajmom u  kojem svake godine sudjeluje naša škola. Mame i učenici izrađivali su uskrsne ukrase od stare ambalaže i na taj način smo osvijestili potrebu kako reciklirati "nepotrebne" materijale, te ih na kreativan način upotrijebiti stvarajući zanimljive predmete. Ukrasi će se prodavati na Gradskoj tržnici 17.4.2014. i ovom prilikom pozivamo sve koji su u prilici neka posjete naš štand.

  :: opširnije :: 


objavio: Dinka Novaković  datum: 7. 4. 2014. 22:45

Radionica ususret Uskrsnom sajmu

Danas je u školskoj knjižnici bilo vrlo veselo i šareno. Naime, povodom Uskrsnog sajma koji će se održati u nedjelju, 6. travnja ispred crkve sv. Nikole Tavelića na Jelasu, mladi likovnjaci i knjižničari salvetnom su tehnikom ukrašavali jaja od gipsa i gipsane pločice, koje mogu poslužiti kao unikatni podmetači za čaše, magnetići za hladnjak ili samo kao ukras. Jaja od gipsa nastala su ispuhavanjem svježih jaja te lijevanjem gipsa u njihovu ljusku. Kada se gips stvrdnuo ljuska je odstranjena i mogla su nastati vesela uskrsna gipsana jaja.

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević Ivana Kozmar  datum: 4. 4. 2014. 14:29

Bliži se Uskrs

Bliži nam se Uskrs i naša škola polako poprima novo proljetno ruho. Uskrsnom doživljaju pridonijeli su i učenici razredne nastave MŠ koji su zajedno sa svojim učiteljicama zaželjeli toplu dobrodošlicu uskrsnom zeki i veselim pisanicama. U galeriji slika pogledajte kako je uljepšana školska blagovaonica. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Tandarić  datum: 4. 4. 2014. 11:15
 Kalendar
« Ožujak 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Misao tjedna

"Knjiga nije hrana, ali je poslastica."

                            Tin Ujević


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 5. 2010.

Ukupno: 1240195
Danas: 180

 


Anketa (mala)
Kako iskorištavate svoje slobodno vrijeme?: 


preskoči na navigaciju