2013-10-28 10:54:00

Intervju tjedna - Aneta Grgić

Već smo pisali da je u talijanskom gradu Sassariju od 2. do 7. listopada 2013. godine održan 4. susret Comenius projekta "Kruh - štruca Europe" u koji je uključena naša škola. U ovotjednom intervjuu tjedna pročitajte dogodovštine Anete Grgić, sudionice tog susreta.

Novinar: Bok, Aneta!

Aneta: Bok!

Novinar: Kao što znamo išla si u Italiju kao član ekipe Comenius projekta ''Kruh - štruca Europe''. Gdje ste zapravo bili?

Aneta: Bili smo na otoku Sardiniji u gradu Sassariju.

Novinar: Kako ste putovali u Italiju?

Aneta: Do Italije smo putovali autobusom i zrakoplovom.

Novinar: Kako ste započeli put?

Aneta: Prvo smo autobusom doputovali do Beograda, iz Beograda zrakoplovom do Rima i ponovno zrakoplovom od Rima do Alghera.

Novinar: Kako ti je bilo u zrakoplovu?

Aneta: Pa, bio je to dobar doživljaj i novo iskustvo, najuzbudljivije je bilo kad je zrakoplov polijetao. Tijekom slijetanja znale su boljeti uši, ali sve u svemu bilo je super.

Novinar: Koliko ste dugo bili u Italiji?

Aneta:  Bili smo četiri dana, s putovanjem šest.

Novinar: Kako ste se sporazumijevali?

Aneta: Sporazumjevali smo se na engleskom jeziku, dok su se oni učenici koji nisu baš znali engleski sporazumijevali rukama i raznim pokretima, ha,ha.

Novinar: Kakva je hrana u Italiji?

Aneta: Talijani većinom jedu razne tjestenine, povrće i plodove mora.

Novinar: Je li  hrana bolja u Italiji ili kod kuće?

Aneta: Pa, većinom kod kuće.

Novinar: Kakvi su gradovi i kuće u Italiji?

Aneta: Gradovi su većinom jako veliki, a kuće su većinom građene od kamena.

Novinar: Jeste li naučili nove jezike?

Aneta:  Najviše talijanski, a i poneke riječi iz poljskog i francuskog.

Novinar: Kakvi su ljudi u Italiji?

Aneta: Ljudi su jako dragi i gostoljubivi prema turistima.

Novinari: Kakvo je bilo vrijeme u Italiji?

Aneta: Dosta je toplo, bilo je oko 30 do 32 stupnja, čak smo se i kupali na plaži Stintino.

Novinar: Jeste li ostali u kontaktu s učenicima i obiteljima kod kojih ste bili smješteni?

Aneta: Naravno, često se čujemo preko telefona ili e-mailom.

Novinar: Hoće li biti još takvih prilika za putovanje, ako bude hoćeš li ti ići?

Aneta: Da, bit će. Sljedeći put se ide u Poljsku, ali od učenika nitko ne ide, idu samo nastavnici. Poslije toga se ide u Francusku gdje će se održati zadnji sastanak Comenius projekta, ali ja ne idem. Ići će učenici koji sad nisu bili u Italiji, a zajedno s nama više rade na projektnim zadacima.

Novinar: I na kraju, koji je cilj projekta?

Aneta:  Cilj projekta je pokazati koliko nam je kruh važan u životu i utjecati na poboljšanje naših prehrambenih navika. Kroz projekt se učimo raditi zajedno, vježbamo engleski jezik, proširujemo svoje znanje o Europi i stječemo nove prijatelje.

Novinar: Aneta, lijepo je bilo slušati o tvojim doživljajima u Italiji, hvala i ugodan dan. Doviđenja!

Aneta: Hvala vama, doviđenja! 

 

 


Osnovna škola Hugo Badalić Slavonski Brod