2014-11-19 14:48:02 Dunja na ormaru ili tanjuru? Dragi naši, u četvrtak 13. studenog u školskoj knjižnici PŠ, u ugodnim jesenskom ozračju protekle su treće Hugine pjesničke večeri. Zvijezde ovih večeri bile su jesen i jesensko voće dunja. Osim što dunju možemo pronaći na grani ili na ormaru, ona svoje mjesto ima i na tanjuru. Od dunje se mogu pripremiti različiti specijaliteti, a mi ćemo s vama podijeliti recept za sir od dunje kojeg smo imali priliku kušati na Huginim večerima. Dunja je vrlo nostalgično voće, puno romantike. Ona je poput škrinjice prekrivene paučinom, pune tajni, skrivene na nekom starom tavanu. Danas je kvaliteta i konzumacija dunje podcijenjena i upravo zato smo je odabrali za temu trećih Huginih pjesničkih večeri. Dragi stiholjupci, hvala vam na sudjelovanju na jesenskim Huginim večerima, na lijepim stihovima i druženju. Vidimo se uskoro! Pišite, čitajte, stvarajte. Sir od dunja (kitnkez ili kotonjata)
Sastojci:
Način pripreme:
Ostale fotografije pogledajte u galeriji slika. |
Osnovna škola Hugo Badalić Slavonski Brod |