2013-10-28 10:54:00 Intervju tjedna - Aneta Grgić Već smo pisali da je u talijanskom gradu Sassariju od 2. do 7. listopada 2013. godine održan 4. susret Comenius projekta "Kruh - štruca Europe" u koji je uključena naša škola. U ovotjednom intervjuu tjedna pročitajte dogodovštine Anete Grgić, sudionice tog susreta. Novinar: Bok, Aneta! Aneta: Bok! Novinar: Kao što znamo išla si u Italiju kao član ekipe Comenius projekta ''Kruh - štruca Europe''. Gdje ste zapravo bili? Aneta: Bili smo na otoku Sardiniji u gradu Sassariju. Novinar: Kako ste putovali u Italiju? Aneta: Do Italije smo putovali autobusom i zrakoplovom. Novinar: Kako ste započeli put? Aneta: Prvo smo autobusom doputovali do Beograda, iz Beograda zrakoplovom do Rima i ponovno zrakoplovom od Rima do Alghera. Novinar: Kako ti je bilo u zrakoplovu? Aneta: Pa, bio je to dobar doživljaj i novo iskustvo, najuzbudljivije je bilo kad je zrakoplov polijetao. Tijekom slijetanja znale su boljeti uši, ali sve u svemu bilo je super. Novinar: Koliko ste dugo bili u Italiji? Aneta: Bili smo četiri dana, s putovanjem šest. Novinar: Kako ste se sporazumijevali? Aneta: Sporazumjevali smo se na engleskom jeziku, dok su se oni učenici koji nisu baš znali engleski sporazumijevali rukama i raznim pokretima, ha,ha. Novinar: Kakva je hrana u Italiji? Aneta: Talijani većinom jedu razne tjestenine, povrće i plodove mora. Novinar: Je li hrana bolja u Italiji ili kod kuće? Aneta: Pa, većinom kod kuće. Novinar: Kakvi su gradovi i kuće u Italiji? Aneta: Gradovi su većinom jako veliki, a kuće su većinom građene od kamena. Novinar: Jeste li naučili nove jezike? Aneta: Najviše talijanski, a i poneke riječi iz poljskog i francuskog. Novinar: Kakvi su ljudi u Italiji? Aneta: Ljudi su jako dragi i gostoljubivi prema turistima. Novinari: Kakvo je bilo vrijeme u Italiji? Aneta: Dosta je toplo, bilo je oko 30 do 32 stupnja, čak smo se i kupali na plaži Stintino. Novinar: Jeste li ostali u kontaktu s učenicima i obiteljima kod kojih ste bili smješteni? Aneta: Naravno, često se čujemo preko telefona ili e-mailom. Novinar: Hoće li biti još takvih prilika za putovanje, ako bude hoćeš li ti ići? Aneta: Da, bit će. Sljedeći put se ide u Poljsku, ali od učenika nitko ne ide, idu samo nastavnici. Poslije toga se ide u Francusku gdje će se održati zadnji sastanak Comenius projekta, ali ja ne idem. Ići će učenici koji sad nisu bili u Italiji, a zajedno s nama više rade na projektnim zadacima. Novinar: I na kraju, koji je cilj projekta? Aneta: Cilj projekta je pokazati koliko nam je kruh važan u životu i utjecati na poboljšanje naših prehrambenih navika. Kroz projekt se učimo raditi zajedno, vježbamo engleski jezik, proširujemo svoje znanje o Europi i stječemo nove prijatelje. Novinar: Aneta, lijepo je bilo slušati o tvojim doživljajima u Italiji, hvala i ugodan dan. Doviđenja! Aneta: Hvala vama, doviđenja! |
Osnovna škola Hugo Badalić Slavonski Brod |