preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Važni dokumenti
Školska natjecanja

Županijsko natjecanje iz informatike

U petak, 15. veljače, u Tehničkoj školi u Slavonskom Brodu održano je Županijsko natjecanje iz informatike. U kategoriji Digitalne kompetencije 6 sudjelovali su učenici Teo Funarić, 6.b i Ivan Kolomejac, 6.b, te u kategoriji Algoritmi 5 Jona Janković, 5.b (mentorica Slavica Danilović). Jona Janković je osvojio prvo mjesto, Teo Funarić drugo i Ivan Kolomejac treće mjesto. Čestitamo svim sudionicima natjecanja!

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 16. 2. 2019. 10:24

Županijsko natjecanje iz astronomije

Županijsko natjecanje iz astronomije održano je u četvrtak, 14. veljače 2019. godine u OŠ „Hugo Badalić“ Slavonski Brod. Kao i svake godine, pripremili smo zanimljiv program otvaranja u kojemu su učenici kroz recitacije, pjesmu i ples povezali astronomiju i Valentinovo – ljubav prema zvijezdama i osjećaje koje posebno ističemo na Dan zaljubljenih, koji je ove godine za zaljubljenike u astronomiju bio i dan županijske razine natjecanja. U uvodnoj riječi ravnateljica škole prof. Irena Čugura Ćerić pozdravila je prisutne mentore i natjecatelje, pohvalila predanost u bavljenju astronomijom kroz godine i svima zaželjela puno sreće u natjecanju kao i vedro nebo za astronomska opažanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Rade Kovačević  datum: 15. 2. 2019. 16:40

Košarkaši sudjelovali na gradskom natjecanju

Gradsko natjecanje za košarkaše 8.r i mlađe održano je u našoj školskoj dvorani na Jelasu 6.2.2019. U našoj skupini A sudjelovale su 4 ekipe: OŠ Blaž Tadijanović, OŠ Antun Mihanović, OŠ Ljudevita Gaja iz Nove Gradiške i naša škola kao domaćin. U tri utakmice dečki su uspjeli upisati jednu pobjedu iako je većina naših košarkaša tek 6. razred. Čestitke. U konačnom poretku zauzeli smo 3. mjesto u skupini. Uskoro kreće natjecanje za 6. razrede i mlađe gdje imamo više šanse za županijsko natjecanje. Sastav: F. Safundžić, Ž. Blažić, L. Orešković, A. Olujević, A. Kruljac, J. Špehar, E. Šimičić i M. Đukovski.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 14. 2. 2019. 15:50

Odbojkašice sudjelovale na gradskom natjecanju

Gradsko natjecanje za odbojkašice 8.r i mlađe održano je u OŠ Đuro Pilar u srijedu 13.2.2019. U našoj skupini B sudjelovale su 4 ekipe: OŠ Antun Mihanović, OŠ Antun Matija Reljković iz Bebrine, OŠ Hugo Badalić i domaćin OŠ Đuro Pilar. U tri utakmice cure su upisale sva tri poraza, ali su dvije utakmice mogle završiti i u našu korist. Nedostajalo je malo sreće i malo više truda u završnici utakmice. No sljedeće godine su velike osmašice i biti će koja pobjeda. OŠ Đuro Pilar je definitivno bila najbolja ekipa. Čestitke.Sastav: I. Grubišić, I. Rašić, J. Jelavić, D. Mitrović, A. Stojaković, A. Didović, L. Birač, M. Arbanas, P. Jurić i kapetanica M. Majstorić.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 14. 2. 2019. 15:38

Nogometašice idu na državno prvenstvo u Poreč

Županijsko natjecanje u futsalu za djevojčice 8r. i mlađe održano je u ponedjeljak, 4.2.2019. u Starom Petrovom Selu. Sudjelovale su 4 ekipe koje su ranije bile najbolje u svojim skupinama na gradskom natjecanju. Prva utakmica protiv odlične ekipe iz Velike Kopanice je bila finale prije finala. Neizvjesna utakmica do samog kraja. Na poluvremenu smo gubili 1:0, ali smo do kraja bili uporni i borbeni što nam je donijelo pobjedu od 2:1. Uh! U finalnom meču i opuštenoj atmosferi protiv OŠ IGK iz Sl. Broda, tehnika, taktika i kondicija je bila daleko na našoj strani. Slavili smo s čak 8:3. Nagrada je odlazak na državno prvenstvo u Poreč od 28. travnja do 30. travnja. Čestitke našim sjajnim nogometašicama koje je kapetanski vodila naša Antonela Blažević. Sastav: G. Zirdum, I. Gostinčar, I. Rašić, I. Grubišić, D. Mitrović, M. Arbanas, G. Barić, M. Tolić, I. Seili i kapetanica A. Blažević.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 6. 2. 2019. 20:10

Naši plivači na državnom prvenstvu u Rijeci

Sjajni plivači naše škole i županijski pobjednici dočekali su svoju nagradu, put u Rijeku i državno natjecanje koje se održalo 28. i 29. siječnja 2019. na bazenima Kantride. Ukupno je sudjelovalo čak 19 Osnovnih škola, a u svakoj disciplini natjecalo se po 38 učenika. Veliko natjecanje sa sobom nosi i veliku konkurenciju. Naša škola je u ukupnom poretku završila na 17. mjestu, a najbolje individualne rezultate postigli su Antonio Olujević i Željko Blažić u disciplini 50m leptir.  Antonio je bio 11. a Željko 13. od 38 plivača. Čestitke. Ovo je još jedno veliko iskustvo za našu školu i naše Slavonce koji su se sretno, puni zanimljivih dojmova, vratili kući.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 1. 2. 2019. 11:02

Školsko natjecanje iz informatike

Danas je u našoj školi održano školsko natjecanje iz informatike. Nestrpljivo iščekujemo rezultateNakon sastanka Županijskog povjerenstva saznat ćemo tko je pozvan na Županijsko natjecanje (održat će se u Tehničkoj školi u Slavonskom Brodu 15. veljače 2019. godine). 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 25. 1. 2019. 16:36

Županijsko natjecanje u gimnastici

Županijsko natjecanje u gimnastici za djevojčice održano je u četvrtak, 13.12.2018. u sportskoj dvorani Vijuš. Ukupno je sudjelovalo 4 ekipe. U vrlo izjednačenoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je OŠ Bogoslav Šulek s 308 bodova, drugo mjesto OŠ Velika Kopanica s 299 bodova, treće mjesto OŠ Dragutin Tadijanović s 297 bodova i četvrto mjesto naša OŠ Hugo Badalić s 282 boda. Bravo svi! Za našu školu nastupile su: Karla Buhač, Mila Mikić, Ela Čondić i Jana Pavošević.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 17. 12. 2018. 16:44

Županijsko natjecanje u stolnom tenisu

Županijsko natjecanje u stolnom tenisu održano je u petak, 14.12.2018. u OŠ Vladimir Nazor. Naša škola nastupila je u muškoj konkurenciji. Ukupno je prijavljeno 12 OŠ, podjeljenih u 3 skupine po 4 škole. Naši dečki pobjedili su dečke iz OŠ Vrpolje i OŠ Donji Andrijevci, a u borbi za prvo mjesto u skupini izgubili tijesno 3:2 od dječaka iz OŠ IGK. Prvaci skupina su razigravali za pobjednika, a naša škola je zauzela 2. mjesto u skupini A. Čestitke. Sastav: Luka Bošnjaković, Matej Bošanjaković, Filip Nužda i Luka Seili.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 17. 12. 2018. 16:39

Plivači najbolji a plivačice druge u županiji

Županijsko natjecanje u plivanju za dječake i djevojčice osnovnih škola održano je u Slavonskom Brodu na gradskim bazenima u utorak, 27.11.2018. Sudjelovale su tri osnovne škole, OŠ Dragutin Tadijanović, OŠ Antun Mihanović i naša škola OŠ Hugo Badalić koja je ostvarila odlične rezultate u obje konkurencije. Djevojčice su osvojile 2. mjesto i za nagradu dobile srebrne medalje, a dječaci su bili najbolji te će predstavljati našu županiju na Državnom natjecanju koje će se održati u siječnju 2019. u Rijeci. Bravo. Plivačice: Gabriela Zirdum, Ema Rajković, Marta Janković, Tea Bikčević, Lucija Čabraja i Karla Buhač. Plivači: Ivan Samardžić, Antonio Olujević, Željko Blažić, Filip Nužda, Mihael Glavaš, Matej Bošnjaković i Ante Tunjić.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 3. 12. 2018. 15:20

Županijsko natjecanje u šahu - srebro

Županijsko natjecanje u šahu za osmaše i mlađe održano je u prošli četvrtak 22.11.2018. u OŠ Dragutin Tadijanović na Hebrangu. Dječaci su imali puno težu konkurenciju od djevojčica i na kraju zauzeli 8. mjesto od 10 prijavljenih škola. Djevojčice su osvojile sjajno 2. mjesto i okitili se srebrnim medaljama. Čestitike našim šahisticama i šahistima. Sastav: Dražen Podgorić, Filip Nužda, Ante Grgić, Josip Šokčević, Andrej Kalanj, Hanna Kikić, Marina Nikolić, Tea Krnić, Matilda Lučić i Lucija Čabraja.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 28. 11. 2018. 18:24

6. sportsko natjecanje učenika s teškoćama u razvoju

U nedjelju, 25. studenog 2018., učenici posebnog odjela sudjelovali su na 6. sportskom natjecanju učenika s teškoćama u razvoju u organizaciji Centra za edukaciju i savjetovanje „Sunce“. Natjecanje se održalo u Centru za odgoj, obrazovanje i osposobljavanje djece i mladeži „Dubrava“ u Zagrebu, a učenike su bili u pratnji gđe Verice Grgić, asistentice Ivane Kunac i razrednice Marijane Marić. Naši učenici ostvarili su zapažen rezultat, a posebno se istaknula Tea Odobašić koja je u svojoj kategoriji osvojila medalje iz svih pet disciplina. Marko Opačak postao je bogatiji za još dvije medalje, Senka Mihajlović također za dvije, a Sanela Gušani dodala je još jednu medalju svojoj kolekciji. Marija Filipović, Danijel Grgić i Sandra Jovanović dobili su jednako sjajne medalje za sudjelovanje.

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Marić  datum: 26. 11. 2018. 16:12

Djevojčice u futsalu najbolje, slijedi županijsko natjecanje

Gradsko natjecanje u futsalu za djevojčice održano je u utorak 13.11.2018. Naša škola na Jelasu bila je domaćin skupine A, a u goste su nam došle nogometašice iz Davora i Sibinja. U obje utakmice smo zasluženo pobijedili (7:3 i 3:1) i izborili županijsku završnicu koja će se održati u II. polugodištu. Ukupno je sudjelovalo 15 Osnovnih škola, a 4 najbolje idu na županijsko natjecanje. Čestitke našim sjajnim nogometašicama. Sastav: Erin Švaganović, Ivana Grubišić, Ivona Rašić, Ivona Gostinčar, Marija Arbanas, Ines Seili, Michaela Tolić, Gabrijela Barić, Gabriela Zirdum i kapetanica Antonela Blažević.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 19. 11. 2018. 09:45

Gradsko natjecanje u futsalu za dječake

Prošli petak, 9.11.2018., održano je gradsko natjecanje u futsalu za dječake. Naša škola igrala je u skupini A zajedno sa OŠ Ivana Brlić Mažuranić i OŠ Đuro Pilar. Jednu utakmicu smo izgubili a drugu igrali neriješeno. Na kraju smo zauzeli 2. mjesto a pobjednik, OŠ IBM, ide u drugi krug gradskog natjecanja. Čestitke našim dečkima na borbenosti i pobjednicima. Sastav: Marko Drinić, Josip Bišof, Dominik Klopan, Luka Tomljanović, Marin Marić, Luka Bošnjaković, Mateo Marić, Antonio Olujević i Marin Marić.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 14. 11. 2018. 10:04

Županijsko natjecanje u cross trčanju

U četvrtak, 18.10.2018., održano je županijsko natjecanje u krosu. Ovo natjecanje je prvo sportsko natjecanje u ovoj šk. god. Natjecanje je održano na livadi Ekonomsko-birotehničke škole, a sudjelovalo je 19 ekipa u konkurenciji djevojčica i 21 ekipa u konkurenciji dječaka. Naša škola sudjelova je u tri kategorije. U kategoriji osmaša zauzeli smo 14. mjesto, u kategoriji šestašica 15. mjesto, a sjajni su bili šestaši i petaši koji su osvojili 3. mjesto i brončane medalje. Čestitke. Sastav: Matej Bošnjaković, Antonio Olujević, Noa Marić, Marin Marić, Antonio Lačen, Roko Tomas, Leon Šošić, Anto Čalušić, Nikolina Barunica, Gabriela Tunjić, Josipa Blažević, Enola Delić i Ines Seili.
  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 19. 10. 2018. 13:55

Šestaši prvaci naše Županije u odbojci

Sjajni šestaši naše škole ponovili su uspjeh osmaša prije 2 mjeseca koji su također bili prvaci naše županije i na kraju 4. u Slavoniji, a regionalno natjecanje je održano u Vinkovcima. Županijsko natjecanje u odbojci za 6.r. i mlađe održano je u petak 11.5.2018. u našoj dvorani na Jelasu. Ukupno su bile prijavljene 4 ekipe, no dvije su odustale iz opravdanih razloga te je uslijedilo samo finale između OŠ Blaž Tadijanović iz Podvinja i naših Hugića. Pobjedli smo ih glatko 2:0 u setovima i izborili regionalno natjecanje na kojem će sudjelovati 5 prvaka svojih županija. Naša škola je domaćin regionalnog natjecanja koje će se održati u ponedjeljak 21.5.2018. u dvorani na Jelasu s početkom u 10 sati. Čestitke našim zlatnim odbojkašima i sretno na poluzavršnici u ponedjeljak. Sastav: Željko Blažić, Ante Grgić, Mateo Janković, Luka Bošnjaković, Matej Bošnjaković, Antonio Olujević, Filip Vrhovac, Toni Tomas, Mihael Šokić, Marin Balić, Oliver Lukić i kapetan Gabriel Kovač.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 17. 5. 2018. 15:43

Mladi košarkaši drugi u Županiji!

Županijsko natjecanje za košarkaše šestih razreda i mlađe održano je u OŠ Ivan Goran Kovačić u ponedjeljak 7.5.2018. Sudjelovalo je ukupno 5 ekipa, odnosno 5 osnovnih škola. Naši mali košarkaši su odlično igrali i pobjedili sve do finala. U finalu je zasluženo bila bolja ekipa iz OŠ Antun Mihanović koja ide dalje na regionalno natjecanje Slavonije. Čestitke našim odličnim košarkašima na osvojenom 2. mjestu u županiji i lijepim srebrnim medaljama. Sastav: Antonio Olujević, Željko Blažić, Mihael Šokić, David Mandić, Jakov Špehar, Lovro Orešković, Antonio Kruljac, Lukas Matanić, Tomislav Cicvarić i kapetan Filip Nužda.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 11. 5. 2018. 13:46

Atletičari brončani na županijskom natjecanju

Županijsko natjecanje u atletici je uglavnom zadnje sportsko natjecanje u školskoj godini za osmaše i osmašice. Ove godine natjecanje je održano u prošli četvrtak 26.4.2018. na atletskom stadionu Stanko Vlajnić - Dida. Sudjelovalo je ukupno 8 muških i 8 ženskih ekipa. Nakon natjecanja cure su ekipno osvojlie 6. mjesto, a dečki brončano 3. mjesto. Čestitamo. Od individualnih rezulata kod cura najbolji je bio rezultat Ree Sudar - 2. mjesto u skoku udalj i Nike Bikčević - 3. mjesto u bacanju vortexa. Kod dečki sjani su bili: Tomas Mitrović - 1. mjesto u trčanju 300m, Luka Lozert - 1. mjesto u skoku uvis i Nenad Jovanović - 1. mjesto u bacanju kugle 4kg. Sastav (djevojčice): Ana Katarina Babić, Antonela Blažević, Iris Ivančić, Rea Sudar, Ana Stojkaović, Nika Bikčević, Anita Nikolić, Gabriela Lovrić, Mia Prgomet i Marija Arbanas. Sastav (dječaci): Ivan Golemović, Tomas Mitrović, Veldin Gušani, Luka Lozert, Karlo Ivančić, Mateo Kotolas, Nenad Jovanović, Luka Matković, Marko Tomas i Ivan Didović.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 2. 5. 2018. 19:44

Državno prvenstvo učenika s teškoćama - Sanela prva!

Svake godine HŠŠS organizira državno prvenstvo za učenike s teškoćama u razvoju u lijepom Poreču. Ove godine prvenstvo je trajalo od 19. do 21. travnja 2018. I ove godine Naša škola je sudjelovala na državnom natjecanju i vratila se kući s medaljama i osmjehom na licu. Veliki uspjeh je ponovila naša učenica Sanela Gušani jer je bila prva u disciplini trčanje 80m za djevojke. Sjajno, bravo Sanela. I ostali učenici iako puno mlađi od svoje konkurencije upisali su dobre rezultate. Marko Opačak je bio 11 u trčanju, Tea Odobašić je bila 5 u bacanju loptice u dalj, a Senka Mihajlović je bila 5 u trčanju na 80m. Čestitke našim sjajnim učenicima. Sastav: Sanela Jovanović, Marko Opačak, Tea Odobašić, Senka Mihajlović i Sanela Gušani.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 2. 5. 2018. 19:27

Mlađi rukometaši drugi u županiji!

Županijsko natjecanje u rukometu za dječake šestih razreda i mlađe održano je u SD Vijuš u petak, 27. 4. 2018. Sudjelovalo je ukupno 6 osnovnih škola. Naši rukometaši su pobjedili obje utakmice u skupini i izborili finale. U finalu su sjajno igrali i rezultat je na krjau bio 8:8. Slijedili su dramatični penali. Od 5 šuteva naši su zabili 3, a protivnik, OŠ IBM, isto tako. Zatim su se izvodili penali ali jedan po jedan. Na kraju je ukupan rezultat bio 14:13 za OŠ Ivana Brlić Mažuranić. Manjak sreće, ali opet zasluženo 2. mjesto u županiji. Bravo dječaci! Sastav: Noa Marić, Ante Grgić, Stjepan Gerčko, Gabrijel Mitrović, Antonio Olujević, Mihael Šokić, Petar Krizmanić, Mateo Lačen, Filip Vrhovac i kapetan Marin Marić.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 2. 5. 2018. 19:11

Mlađi nogometaši sudjelovali na gradskom natjecanju

Prednatjecanje u futsalu za šestaše i mlađe uzraste održano je 16.4.2018. Ukupno je sudjelovalo 24 osnovne škole. Naši nogometaši igrali su u skupini F u OŠ Dragutin Tadijanović. Upisali su jednu pobjedu, jedan poraz i nerješeno te završili na drugoj poziciji u skupini. Nogometaši OŠ Vladimir Nazor pobjedili su sve tri utakmice i kao prvi izborili županijsko natjecanje. Čestitke pobjednicima i našim naogometašima na vrlo dobroj igri. Sastav: Antonio Olujević, Luka Bošnjaković, Ante Grgić, Karlo Čondić, Noa Marić, Stjepan Ignjatić, Gabrijel Mitrović, Marin Marić, Petar Krizmanić, Toni Tomas i kapetan Mateo Lačen.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 25. 4. 2018. 16:33

Mlađe košarkašice odlične druge u županiji

Županijsko natjecanje u košarci za djevojčice šestih razreda i mlađe održano je u prošli petak 20.4.20218. u SD Vijuš. Ukupno je sudjelovalo 6 ekipa. Naše su košarkašice odlično igrale sve do finala i u finalu pružile dobar otpor ekipi iz OŠ IGK, koja je bila bolja i pobjedlia. Čestitke košarkašicama na zasluženim srebrnim medaljama. Sastav: Nikolina Vlk, Sara, Bukvić, Anamarija Grlić, Enola Delić, Marina Nikolić, Hana Bukvić, Vedrana Pandža Brnić, Marija Klenjak, Leonarda Ćirić, Lara Marjanović, Iva Rugle i kapetanica Ana Aračić.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 25. 4. 2018. 15:48

Županijsko natjecanje u krosu

Županijsko natjecanje u krosu održano je u prošli petak, 13.4.2018. na livadi ispred Ekonomsko-birotehničke škole. Ukupno je sudjelovalo 15 osnovnih škola u svakoj konkurenciji trčanja. Odlične rezultate postigle su osmašice i šestaši naše škole. I jedni i drugi osvojili su 6 mjesto od 15 ekipa. Osmaši su zakazali jer su bili predzadnji 14-i. Čestitke svim učenicima na sudjelovanju. Osmašice: Nika Bikčević, Rea Sudar, Ana Katarina Babić i Gabriela Lovrić. Osmaši: Nenad Jovanović, Tomas Mitrović, Karlo Nužda, Karlo Ivančić i Ivan Golemović. Šestaši: Marin Marić, Antonio Olujević, Luka Bošnjaković, Matej Bošnjaković i Mateo Lačen.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 17. 4. 2018. 17:06

Mlađe odbojkašice druge u županiji

Županijsko natjecanje u odbojci za djevojčice 6. razreda i mlađe održano je u našoj novoj sportskoj dvorani na Jelasu 28.3.2017. To je prvo natjecanje u kojem je naša škola bila domaćin. Ukupno je sudjelovalo 6 osnovnih škola. Naše odbojkašice su upisale dvije pobjede u skupini i izborile finale. U finalu je atmosfera bila sjajna jer su tribine bile pune naših učenika i učitelja koji su navijali: Hugo, Hugo! Ali, OŠ Ivan Goran Kovačić je uvjerljivo bila bolja od nas, pobjedli su 2:0 u setovima i čestitamo im. Čestitke i našim odbojkašicama na ostvarenom rezultatu i hvala navijačima na podršci. Naša škola bit će opet domaćin 11.5. kada je na rasporedu županijsko natjecanje u odbojci za dečke. Sastav: Ivona Gostinčar, Anja Didović, Darija Mitrović, Ana Stojaković, Leonarda Birač, Lana Lozert, Ivona Rašić, Marija Arbanas, Jelena Jelavić i kapetanica Magdalena Majstorić.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 11. 4. 2018. 13:50

Rukometaši sudjelovali na gradskom natjecanju

Gradsko natjecanje u rukometu za dječake 8. razreda i mlađe, održano je 19.3.2018. u sportskoj dvorani Vijuš. Sudjelovalo je 11 ekipa. Naša škola bila je u skupini A zajedno s OŠ Dragutin Tadijanović, OŠ Bogoslav Šulek i OŠ Ivan Goran Kovačić. Izgubili smo od sve tri škole i tako ostali posljednji u skupini A. OŠ Bogoslav Šulek je bila najbolja i izborila županijsko natjecanje. Sastav: K. Nužda, T. Mitrović, N. Jovanović, T. Mitrović, P. Marić, E. Bošnjaković, I. Golemović, M. Marić, K. Ključević, G. Mitrović, A. Vukojević i kapetan L. Lozert.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 28. 3. 2018. 19:47

Županijsko natjecanje iz astronomije

Uz svečani program kojeg su, zajedno sa učiteljicom geografije i svojim učiteljicama razredne nastave, pripremili učenici drugih i trećih te petog razreda, u ponedjeljak, 19. ožujka 2018. godine otvoreno je još jedno natjecanje u poznavanju svemirskih prostranstava. Tajnik Županijskog natjecanja učitelj Rade Kovačević otvorio je, sada već tradicionalno natjecanje riječima dobrodošlice. Na natjecanju je sudjelovalo 26 učenika koji su pokazali najbolje rezultate u testovima znanja na školskom natjecanju.

  :: opširnije :: 


objavio: Rade Kovačević  datum: 23. 3. 2018. 08:58

Odbojkaši igrali u Vinkovcima na regionalnom natjecanju

Regionalno natjecanje za odbojkaše 8. razreda i mlađe održano je u OŠ Antun Gustav Matoš u Vinkovcima 15.3.2018. (četvrtak). Na regionalnom natjecanju sudjelovale su škole koje su prvaci svojih županija. Naši odbojkaši su u polufinalu tijesno izgubili od Požege 2:1 u setovima, a zatim u utakmici za treće mjesto od Vinkovaca 2:0 u setovima. OŠ iz Osjeka je u finalu pobjedila OŠ iz Požege i oni će predstavljati našu regiju na državnom natjecanju u Poreču ove godine. Naši su odbojkaši ponovili lanjski uspjeh, 4. mjesto u Slavoniji. Čestitke. Sasatav: Ante Vukojević, Mateo Kotolas, Toni Mitrović, Mateo Janković, Mihael Šokić, Gabriel Kovač, Oliver Lukić, Antonio Lukić, Karlo Nužda, Marin Balić i kapetan Elvir Bošnjaković.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 20. 3. 2018. 17:31

Košarkaši sudjelovali na gradskom natjecanju

Prednatjecanje u košarci za dječake održano je prošli petak, 9.3.20218. u OŠ Blaž Tadijanović u Podvinju. Sudjelovalo je ukupno 8 ekipa. Naši košarkaši su bili u skupini A. Pobjedili su OŠ Ivan Meštrović iz Vrpolja i izgubili od domaćina i OŠ Vladimir Nazor samo za pola koša. Šteta, obje utakmice su bile neizvjesne do samo kraja, nedostajalo je malo sreće. Tako su naši košarkaši ostali treći u skupini A i završili natjecanje. Više sreće drugi put. Sastav: Filip Safundžić, Filip Nužda, Jakov Špehar, Karlo Ivančić, Karlo Nužda, Luka Lozert, Marko Tomas, Robert Djibedji i Krešimir Ključević-

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 16. 3. 2018. 11:10

14. međužupanijska GLOBE smotra

U petak 9. ožujka 2018. u OŠ „Antun i Stjepan Radić“ u Gunji održana je 14. međužupanijska GLOBE smotra. Gunja je selo i istoimena općina u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Smještena je u zapadnom Srijemu na lijevoj obali rijeke Save na granici s Bosnom. Gunju i okolna sela sredinom svibnja 2014. pogodila je katastrofalna poplava koja je načinila ogromnu materijalnu štetu. Iako je većina objekata obnovljena, oporavak od posljedica poplave još traje. Smotra je otvorena prigodnim programom u kojem je prikazana i multikulturalnost Gunje. Većina stanovništva Gunje su katolici, a 30% stanovništva Gunje je bošnjačko stanovništvo koje čini jednu od najstarijih islamskih zajednica u Hrvatskoj. Džamija u Gunji je najstarija džamija u Hrvatskoj. Nakon prigodnog programa, učenici jedanaest GLOBE škola našeg međužupanijskog GLOBE centra prezentirali su rad GLOBE skupine svoje škole u protekloj godini. Najstariji sudionici smotre bili su gimnazijalci iz Slavonskog Broda i Nove Gradiške, a najmlađi učenice nižih razreda razredne nastave iz Gunje. Naši osmaši Dominik Hess i Marin Zavor te šestašica Petra Zavor uspješno su prezentirali rad naše GLOBE skupine te se nadamo pozivu na Državnu smotru i natjecanje hrvatskih GLOBE škola.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Matekalo Rade Kovačević Ivana Tunjić  datum: 13. 3. 2018. 19:35

Ova subota je za sve nas bila dobitna!

Dana 10.ožujka 2018. godine naša ekipa podmatka Crvenog križa: Filip Safundžić (vođa ekipe), Natalie Balić, Rea Barišić, Andrea Heđeš, Doroteja Korinčić uz vjernu potporu Sare Banić (rezervni član), zajedno sa svojom mentoricom Ivanom Tunjić uputili su se na Gradsko natjecanje iz prve pomoći. Natjecanje se odvijalo u Tehničkoj školi uz konkurenciju od 7 osnovnih škola u kategoriji podmlatka. Ekipa se pripremala od početka školske godine i uložila jako puno truda, što se na kraju i isplatilo. Osvojili su prvo mjesto na ovogodišnjem natjecanju mladih HCK i pozvani su na Županijsko natjecanje koje će se održati 14. travnja 2018. Ekipi sve čestitke i držimo im palčeve za sljedeće Županijsko natjecanje da se vrate sa dobrim rezultatima u našu školu i budu još bolji.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Tunjić  datum: 13. 3. 2018. 08:56

Sjajni odbojkaši prvaci županije!

Županijsko natjecanje u odbojci za dječake osmih razreda i mlađe održano je u SD Vijuš u četvrtak 1.3.2018. Sudjelovalo je ukupno 6 ekipa. Naši odbojkaši su pobjedili obje utakmice po skupinama s rezultatom 2:0 u setovima, te su u finalu pobjedili OŠ Đuro Pilar 2:1 u setovima. Isti scenarij je bio i prošle školske godine. Čestitke našim odbojkašima na prvom mjestu i plasmanu na poluzavršnicu koja će se održati 15.3.2018. u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Sastav: Ante Vukojević, Mateo Kotolas, Toni Mitrović, Mateo Janković, Mihael Šokić, Gabriel Kovač, Oliver Lukić i kapetan Elvir Bošnjaković.
  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 5. 3. 2018. 16:11

Županijsko natjecanje iz geografije

Na Županijskom natjecanju iz geografije održanom 1. ožujka 2018. godine u Osnovnoj školi “Bogoslav Šulek“ u Slavonskom Brodu naša učenica Marina Nikolić je u kategoriji učenika petih razreda zauzela treće mjesto. Čestitamo Marini na marljivom radu i ostvarenom rezultatu! I želimo joj još puno geografskih znanja jer geografija proširuje vidike! Fotografije s natjecanja  pogledajte u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Matekalo  datum: 5. 3. 2018. 09:25

Odbojkašice sudjelovale na gradskom natjecanju

Gradsko natjecanje u odbojka za djevijčice 8.r. i mlađe održano je u četvrtak 22.2.2018. u OŠ Ivan Goran Kovačić. Sudjelovalo je ukupno 10 ekipa. Naše su odbojkašice bile u skupini A s domaćinom OŠ IGK i Oriovcem. U obje utakmice protivnici su bili bolji i zasluženo pobjedili. Ali, čestitke našim odbojkašicama na trudu i volji, tko je bolji, bolji je. Sastav: Marija Margić, Leona Žutić, Barbara Markić, Ursula Katinić, Dorotea Grubešić, Kristina Grubešić, Anja Didović, Leonarda Birač, Lana Lozert, Marija Arbanas i kapetanica Magdalena Majstorić.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 2. 3. 2018. 10:17

Nogometašice sudjelovale na gradskom natjecanju

Prednatjecanje za nogometašice osnovnih škola održano je u petak 16.2.2018. u OŠ Dragutin Tadijanović. Natjecanje je podjeljeno u 4 skupine po 3 ekipe, a prvaci skupina idu na županijsko natjecanje. Naše nogometašice su nažalost izgubile od domaćina i od OŠ Blaž Tadijanović, te je za nas natjecanje završilo. Više sreće dugi put. Sastav: Gabriela Zirdum, Darija Mitrović, Ivana Grubišić, Sara Fujs, Petra Marić, Ema Kafedžić, Ivona Gostinčar, Ivona Rašić i kapetanica Nika Bikčević.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 27. 2. 2018. 08:58

Košarkašice druge u županiji!

Županijsko natjecanje u košarci za djevojčice 8.r i mlađe održano je u prošli petak, 9.2.2018. u OŠ na Hebrangu. Naše košarkašice su pobjedile u polufinalnoj utakmici OŠ Antun Mihanović, a izgubile u finalu od domaćina i tako osvojile sjajno drugo mjesto u našoj županiji. Bravo cure. Sastav: Ana Katarina Babić, Rea Sudar, Anita Nikolić, Nika Bikčević, Ana Aračić, Nikolina Vlk, Sara Bukvić, Hana Bukvić,  Anamarija Grlić, Enola Delić i Marina Nikolić.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 16. 2. 2018. 15:24

Županijsko natjecanje iz informatike

U petak, 9. veljače, u Tehničkoj školi u Slavonskom Brodu održano je Županijsko natjecanje iz informatike. U kategoriji Algoritmi – programski jezik FMS Logo sudjelovali su učenici petog razreda Marina Nikolić i Bruno Vučić. Marina i Bruno dijele treće mjesto. Nakon reevaluacije rezultata, do 20. veljače, bit će poznata imena učenika/ca pozvanih na Državno natjecanje (koje će se održati od 13.-16. ožujka). Čestitke Marini i Bruni!

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 10. 2. 2018. 10:22

Županijsko natjecanje u badmintonu - 3. mjesto

Županijsko natjecanje u badmintonu za osnovne škole održano je u prošli petak, 2.2. u Starom Petrovom Selu. Naši badmintonaši i badmintonašice osvojili su sjajno 3. mjesto i uzeli brončane medalje. Badmintonaši su tijesno izgubili 3:2 u setovima od domaćina u borbi za drugo mjesto, nedostajalo nam je malo sportske sreće. Ali, medalje i ove godine nisu nam izostale. Čestitke. Sastav: Anita Nikoić, Rea Sudar, Mia Prgomet, Nika Bikčević, Elvir Bošnjaković, Karlo Nužda, Matej Bošnjaković, Luka Bošnjaković.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 10. 2. 2018. 09:41

Školsko natjecanje iz informatike

Danas je u našoj školi održano školsko natjecanje iz informatike (kategorija Algoritmi - programski jezik FMS Logo). Naši su petaši vrijedno pisali naredbu po naredbu za zadane zadatke. Čestitke svim sudionicima! Privremene (neslužbene) rezultate uskoro ćete moći vidjeti ovdje. Nakon sastanka Županijskog povjerenstva saznat ćemo tko je pozvan na Županijsko natjecanje (održat će se u Tehničkoj školi u Slavonskom Brodu 9. veljače 2018. godine). 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 18. 1. 2018. 17:15

Šahistice srebrne na županijskom natjecanju

Županijsko natjecanje u šahu za učenice i učenike osnovnih škola održano je u četvrtak, 14.12.2017. u OŠ Dragutin Tadijanović. Ukupno je sudjelovalo 9 muških ekipa i 3 ženske ekipe. Dečki su na kraju zauzeli solidno šesto mjesto, što je do sada najbolji rezultat jer nitko od njih nije u nekom šahovskom klubu. Iako su medalje u ženskoj konkurenciji već bile osigurane, našim curama nije izostajalo motivacije da dobrim partijama osvojile sjajno drugo mjesto. Čestitke! Sastav: Marija Margić, Ursula Katinić, Anita Nikolić, Ana Katarina Babić, Ivona Rašić, Karlo Nužda, Elvir Bošnjaković, Matija Krušenicki, Toni Tomas i Ante Grgić.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 20. 12. 2017. 13:47

Stolnotenisači srebrni na županijskom natjecanju!

Županijsko natjecanje u stolnom tenisu u ovoj školskoj godini, održano je dana 7.12.2017. u OŠ Vladimir Nazor. Sudjelovalo je ukupno 12 muških ekipa u četiri skupine. Naši dečki su odigrali cijeli turnir odlično i osvojili sjajno 2. mjesto u županiji. U skupini su ostvarili obje pobjede, u polufinalu su pobjedili OŠ IGK iz Starog Petrovog Sela, dok je u finalu za nijansu bila bolja ekipa iz OŠ Dragutin Tadijanović. Bravo dečki! Sastav: Matej Bošnjaković, Luka Bošnjaković, Karlo Nužda i Filip Nužda.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 15. 12. 2017. 16:18

Za kraj mlađe košarkašice uzele broncu!

Zadnje sportsko natjecanje ove školske godine pripalo je mlađim košarkašicama, učenicama 6. razreda i mlađima. Županijsko natjecanje za košarkašice održano je 11.5.2017. u sportskoj dvorani Vijuš. Ukupno je sudjelovalo 5 škola, a naša škola je upisala dvije pobjede i jedan poraz te osvojila sjajno 3. mjesto na županisjkom natjecanju. Treba reći da su naše košarkašice učenice petog, četvrtog i trećeg razreda i da će tek sljedeće godine biti izlazna generacija. Bit će još medalja svakakvog sjaja... čestitke našim košarkašicama. Sastav: J. Matanović, L. Matanović, N. Vlk, P. Zavor, S. Bukvić, E. Delić, M. Nikolić, A. M. Grlić, H. Bukvić, S. Banjić, V. Pandža Brnić i kapetanica A. Aračić.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 24. 5. 2017. 16:01

Državno prvenstvo UITR - Poreč 2017.

I ove godine naši su učenici sudjelovali na Državnom prvenstvu koje se održalo od 7. do 9. svibnja 2017. u lijepom Poreču. Ukupno je sudjelovalo najviše škola odnosno centara do sada iz cijele Hrvatske, čak 40! Našu školu i ŠSD Plavi sokol predstavljala je fantastična četvorka: Sanela Gušani, Marko Opačak, Marija Filipović i Sandra Mitrović. Uz voditelje Suzanu i Branimira ekipa je ostvarila dobre rezultate i za trud dobila prigodne zlatne medalje. Čestitamo našoj fantastičnoj četvorki na uspjehu.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 12. 5. 2017. 15:07

Mlađe odbojkašice druge u županiji!

Županijsko natjecanje za djevojčice šestih razreda i mlađih održano je u SD Vijuš u prošli četvrtak, 4.5.2017. Sudjelovale su 4 ekipe. Naše su odbojkašice pobjedile u polufinalu ekipu iz OŠ Vladimir Nazor s rezultatom 2:0 u setovima, te izgubili istim rezultatom u finalu od ekipe iz OŠ Đuro Pilar. Treće je bila ekipa iz OŠ Ivan Goran Kovačić. Tako su naše Hugoline osvojile 2. mjesto u županiji i okitili se srebrnim medaljama. Bravo djevojčice! Sastav: I. Gostinčar, M. Arbanas, A. Didović, L. Žutić, K. Grubešić, J. Ozuška, M. Majstorić i kapetanica D. Grubešić.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 10. 5. 2017. 15:12

Mlađi nogometaši sudjelovali na gradskom natjecanju

Gradsko natjecanje u nogometu za dječake 6. razreda i mlađih održano je u prošli četvrtak, 27.4.2017. u dvorani Vijuš. Naši nogometaši su bili bolji od nogometaša iz OŠ Blaž Tadijanović, te su ih pobjedili 7:4. Ali je OŠ Ivana Brlić Mažuranić bila bolja od nas i pobjedila nas 4:1. Tako su naši mlađi nogometaši ostali drugi u skupini E na gradskom natjecanju. Čestitke na dobrom nogometu. Sastav: M. Marić, K. Stanković, I. Pezer, A. Grgić, F. Rašić, P. Marić, B. Pavelić, G. Jurčević, J. Nikolić, I. Jelavić, M. Lačen, I. Gavranić, K. Čondić i kapetan F. Sušić.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 4. 5. 2017. 16:10

Županijsko natjecanje u atletici - bronca

Kao i svake godine zadnje sportsko natjecanje za osmaše i mlađe učenike je natjecanje u atletici. Na županijskom natjecanju u atletici sudjelovalo je ukupno 9 muških i 9 ženskih ekipa. Naše cure zazuzele su 8. mjesto. Najbolja je bila Ana Katarina Babić osvojivši 3. mjesto u trčanju 600m od ukupno 9 trkačica, zatim Rea Divjanović osvojivši 4. mjesto u trčanju 300m i Nika Bikčević osvojivši 5. mjesto u bacanju vortexa. Dečki su bili puno bolji i osvojili 3. brončano mjesto. Najbolji su bili Dalibor Nikolić osvojivši 1. mjesto u trčanju 800m i Mateo Kotolas osvojivši 1. mjesto u bacanju vortexa. Odlični su još bili Leon Špoljar osvojivši 3. mjesto u trčanju 300m i Tomas Mitrović osvojivši 4. mjesto u trčanju 100m. Čestitke našim atletičarkama i atletičarima na vrlo dobrim rezultatima. Slijede natjecanja za 6. razrede i mlađe poslje proljetnih praznika. Sportski pozdrav. Sastav: B. Vovk, G. Lovric, A. K. Babić, L. Čabraja, R. Sudar, M. Prgomet, N. Bikčević, R. Divjanović, N. Gusak, L. Kozina, T. Bukovac, L. Špoljar, D. Nikolić, M. Ćosić, M. Antonić, M. Gangur, M. Kotolas, I. Didović, M. Zavor, T. Mitrović, L. Matković i I. Golemović.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 12. 4. 2017. 14:35

Odbojkaši četvrti u Slavoniji - mogle je bolje

Regionalno natjecanje za odbojkaše 8. razreda i mlađih održano je u Ivankovu, 4.4.2017. Sudjelovale četiri ekipe, prvaci svojih županija. U polufinalnom meču OŠ Hugo Badalić izgubila je od ekipe iz Bilja s rezultatom 2:1 u setovima. U utakmici za 3. mjesto protiv ekipe iz Požege također smo izgubili s rezultatom 2:1. Bilo je šansi za pobjede u oba meča, ali to je sport. Finale je također odigrano u maksimalnih tri seta, domaćini iz Ivankova pobjedili su ekipu iz Bilja 2:1. Bio je to jako izjednačen trurnir. Čestitke dečkima, ipak su prvaci naše županije. Sastav: D. Katavić, L. Špoljar, M. Smolčić, I. Gavrić, L. Matković, E. Bošnjaković, H. Vucić, A. Vukojević, A. Lukić, M. Šokić, G. Kovač, M. Janković i kapetan I. Jukičić.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 10. 4. 2017. 16:00

Županijsko natjecanje u krosu

Županijsko natjecanje u krosu za osnovne škole održano je u prošli petak, 31.1.2017. na livadi kod Ekonomsko-birotehničke škole. Sudjelovalo je ukupno 15 ekipa. Vrijeme je bilo ugodno, no naša škola nije bila u sustavu bodovanja jer svi natjecatelji nisu imali liječničku potvrdu, nažalost. Sljedeći put ćemo se bolje pripremiti. Hvala svakako našim učenicima što su došli na natjecanje i imali volju trčati. Sastav: I. Didović, L. Špoljar, K. Nužda, V. Gušani, G. Lovrić, R. Sudar, M. Margić.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 6. 4. 2017. 10:33

Županijsko natjecanje iz astronomije

Županijsko natjecanje iz astronomije održano je 28. ožujka 2017. u našoj školi. Na natjecanju je sudjelovalo trideset i četiri učenika koji su pokazali najbolje rezultate u testovima znanja na školskoj razini. Pripreme, opažačke aktivnosti i mjerenja sastavni su dio rada svih astronomskih skupina u Slavonskom Brodu tijekom cijele godine. Uzimajući u obzir da astronomija nije redovni ili izborni predmet u školama te uvažavajući činjenicu da učenici, uz znanje koje će pokazati na testu, jedino za natjecanje u astronomiji trebaju pripremiti, izraditi i predstaviti istraživački projekt, te je zato ovo natjecanje drugačije od ostalih županijskih natjecanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Rade Kovačević  datum: 29. 3. 2017. 16:04

Crveni križ

Dana 11.3.2017. godine učenici osmog b razreda: Lucija Plazanić, Ema Margić, Tea Bukovac, Lorena Čabraja, Nikolina Gusak i Luka Safundžić zajedno sa svojom profesoricom Ivanom Tunjić uputili su se na gradsko natjecanje prve pomoći koje se održavalo u Tehničkoj školi. Cure i dečki su se pripremale od početka godine i uložili su puno truda. Od četiri osnovne škole koje su se također natjecale našoj ekipi je pobjeda izmakla za svega 0,20 boda i osvojili su visoko drugo mjesto. Hvala vam na zajedničkom druženju tijekom proteklih mjeseci.  Također zahvala i Bianci Vovk, Lindi Kozine i Hrvoju Birtiću koji su bili manekeni/ranjenici na gradskom natjecanju. Zahvaljujući napornim treninzima, učenjem, voljom i  radom polučili ste izvrsne rezultate. Bilo je lijepo biti dio poučnog  i veselog subotnjeg druženja! Veliki pozdrav od  vaše mentorice!.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Tunjić  datum: 20. 3. 2017. 08:10

Sjajni rukometaši treći u Slavoniji

Regionalno natjecanje u rukometu za dječake osmih razreda i mlađih održano je u sportskoj dvorani Vijuš u prošli četvrtak, 9.3.2017. Sudjelovale su 4 najbolje ekipe svojih županija. Naša škola predstavljala je Brodsko-posavsku županiju. U polufinalnom meču naši rukometaši izgubili su od Našica s rezultatom 11:16. Za treće mjesto u napetoj utakmici pobjedili su Požegu s rezultatom 20:18. Sjajni rukometaši osvojili su treće mjesto u jakoj konkurenciji i donjeli pehar našoj školi, kao uspomena na jednu odličnu generaciju. Čestitke. Sastav: D. Katavić, M. Ćosić, M. Antonić, D. Grozdanić, M. Gangur, P. Švaganović, D. Čikulin, J. Lekaj, R. Srbalj, Z. Čop, I. Gavrić, M. Tonković, L. Jurišić i kapetan L. Matačić.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 13. 3. 2017. 16:08

13. međužupanijska GLOBE smotra

U petak, 10. ožujka, u OŠ „Dragutin Tadijanović“ u Slavonskom Brodu, održana je 13. međužupanijska GLOBE smotra. Nakon prigodnog programa, učenici GLOBE škola našeg međužupanijskog GLOBE centra prezentirali su rad GLOBE skupine svoje škole u protekloj godini. Naši su GLOBE učenici Leon Ferić, 8.b, Dominik Hess, 7.b i Marin Zavor, 7.b uspješno prezentirali rad GLOBE skupine, te se nadamo pozivu na Državnu smotru i natjecanje hrvatskih GLOBE škola. 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić Jasmina Matekalo Rade Kovačević  datum: 12. 3. 2017. 17:11

Nogometašice - gradsko natjecanje

Nogomet za djevojčice 8 razreda i mlađih, održan je u tri skupine: skupina grad, selo istok i selo zapad. Ukupno je sudjelovalo 9 osnovnih škola. Naše nogometašice borile su se za prvo mjesto u gradskoj skupini ali je višak sreće izostao. Pobjedili smo OŠ Vladimir Nazor srezultatom 7:0, ali smo izgubili od OŠ Blaž Tadijanović s rezultatom 3:1. Čestitke našim nogometašicama na vrlo dobroj igri, a više sreće će biti na godinu. Sastav: G. Zirdum, S. Fujs, N. Bikčević, I. Jozić, A. Blažević, I. Gostinčar, L. Birač, P. Marić i kapetanica I. Čretni.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 7. 3. 2017. 09:18

Županijsko natjecanje u gimnastici

Ove godine naše školsko sportsko društvo "PLAVI SOKOL" sudjelovalo je po prvi puta u jednom bazičnom sportu, gimnastici. Županijsko natjecanje u gimnastici održano je u prošli petak, dana 24.2.2017. u gimnastičkoj dvorani na Vijušu. Iskusnoj Karli Buhač koja pohađa 6. razred u našoj školi i isto toliko godina trenira gimnastiku, pridružile su se i mlade talentirane gimnastičarke iz 1. i 2. razreda. Sudjelovalo je ukupno 8 ženskih ekipa i 2 muške ekipe. Na kraju natjecanja prfesionalne gimnastičarke, državne prvakinje, izvele su nam gimnastičku točku za pamćenje. Sjajno nam je bilo. Čestitke našim hrabrim gimnastičarkama u sudjelovanju na županijskom natjecanju.  Sastav: Mila Mikić, Marta Janković, Lucija Vidović, Nikolina Ciprić i kapetanica Karla Buhač.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 2. 3. 2017. 20:20

Košarkaši - gradsko natjecanje

Gradsko natjecanje za košarkaše održano je u prošli četvrtak, 23.2.2017. u OŠ Dragutin Tadijanović na Hebrangu. Uz domaćina i našu školu u skupini C bila je još i OŠ Ivan Meštrović iz Vrpolja. Naši košarkaši upisali su pobjedu protiv Vrpovljana i poraz protiv domaćina, te završili natjecanje kao drugi u skupini. OŠ dragutin Tadijanović izborila je županijsku završnicu. Čestitke našim košarkašima kao i pobjednicima skupine C. Sastav: M. Zavor, L. Jurišić, M. Antonić, M. Ćosić, R. Srbalj, L. Matačić, F. Safundžić, L. Safundžić, L. Orešković, M. Gangur i kapetan K. Nužda.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 27. 2. 2017. 16:22

Županijsko natjecanje iz geografije

Znate li tko su mestici? A što je origami? Znate li da, osim filmske industrije Hollywood u Sjedinjenim Američkim Državama, postoji i filmska industrija Bollywood kojoj je sjedište indijski grad Mumbai (koji se do 1995. godine zvao Bombay)? Na kojem kontinentu postoje Viktorijino jezero i Viktorijini slapovi? A na kojem kontinentu je Velika Viktorijina pustinja? Odgovore na ova i mnoga druga geografska pitanja zna naša vrijedna učenica Ella Lulić. Na Županijskom natjecanju iz geografije održanom 23. veljače 2017. godine u Osnovnoj školi “Bogoslav Šulek“ u Slavonskom Brodu Ella je u kategoriji učenika šestih razreda zauzela treće mjesto. Čestitamo, Ella! I želimo ti još puno geografskih znanja jer – geografija proširuje vidike! Fotografije s natjecanja i odgovore na gore postavljena geografska pitanja pogledajte u fotogaleriji

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Matekalo  datum: 27. 2. 2017. 08:17

Odbojkašice - gradsko natjecanje

Odbojka za djevojčice 8. razreda i mlađih održana je u prošli petak, 17.2.2017. u OŠ Ivan Goran Kovačić. Ukupno je sudjelovalo 12 ekipa podjeljenih u 4 skupine, a prvaci svake skupine idu na županijsko natjecanje. Naše odbojkašice su u skupini C upisali jednu pobjedu (Gundinci) i jedan poraz (OŠ Đuro Pilar) i tako završile na drugom mjestu. Čestitke odbojkašicama na dobrim mečevima i čestitke OŠ Đuro Pilar koja se je plasirala na županijsko natjecanje. Sastav: B. Vovk, T. Bukovac, L. Čabraja, E. Margić, L. Kozina, N. Gusak, D. Grubešić, K. Grubešić, L. Žutić, A. Didović, J. Ozuška, M. Majstorić i kapetanica I. Grgić.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 22. 2. 2017. 17:03

Rukometaši također prvaci Županije!

Sjajni rukometaši naše škole nakon gradskog natjecanja pokazali su da su najbolji i u cijeloj županiji. U polufinalu pobjedili su OŠ Mato Lovrak iz Nove Gradiške, a u finalu OŠ Ivan Goran Kovačić iz Starog Petrovog Sela. Županijsko natjecanje se održalo u ponedjeljak, 13.2.2017. u sportskoj dvorani Vijuš. Čestitke našim rukometašima. Slijedi regionalno natjecanje 9.3.2017., također u Slavonskom Brodu. Sastav: D. Katavić, M. Ćosić, M. Antonić, D. Grozdanić, M. Gangur, P. Švaganović, D. Čikulin, J. Lekaj, R. Srbalj, Z. Čop, I. Gavrić, M. Tonković, L. Jurišić i kapetan L. Matačić.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 16. 2. 2017. 11:16

Badmintonaši treći u županiji

Županijsko natjecanje u badmintonu za dječake i djevojčice održano je u utorak 31.1.2017. u Starom Petrovom Selu. Sudjelovalo je 5 muških i 6 ženskih ekipa. Naše djevojčice osvojile su 4. mjesto, a dječaci su se kao i prošle godine vratili s brončanom medaljom. Čestitke! Za našu školu nastupili su: Linda Kozina, Lorena Čabraja, Bianca Vovk, Marija Margić, Matko Tonković, Patrik Švaganović, Ivan Gavrić i Karlo Nužda.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 3. 2. 2017. 16:22

Odbojkaši prvi u županiji!

Županijsko natjecanje u odbojci za dječake održano je u petak 27.1.2017. u sportskoj dvorani Vijuš. Sudjelovalo je 6 ekipa (škola) iz naše županije. Naši odbojkaši su glatko ostvarili prvo mjesto u skupini B, pobjedivši Cernik i D. Andrijevce s rezultatom 2:0 u setovima. U finalu igrali smo protiv OŠ Đuro Pilar. Sjajnom igrom u prvom setu poveli smo 1:0 u setovima. U drugom setu je bilo puno teže, protivnici su imali čak 3 set lopte (21:24). Borbenost i želja naši odbojkaša presudila je u drugom setu, te su dečki prvu meč loptu iskoristili i postali prvaci županije (26:24). Čestitke našem Plavom odbojkaškom sokolu i sretno na poluzavršnici, koja će se igrati u 3. mjesecu. Sastav: D. Katavić, L. Špoljar, M. Smolčić,I. Gavrić, L. Matković, E. Bošnjaković, H. Vucić, A. Vukojević, A. Lukić, M. Šokić, G. Kovač i kapetan I. Jukičić

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 30. 1. 2017. 15:33

Županijsko natjecanje u šahu

Županijsko natjecanje u šahu za dječake i djevojčice osnovnih škola održano je u prošli ponedjeljak, 12.12.2016. u OŠ Dragutin Tadijanović. Sudjelovalo je ukupno 4 ženske ekipe i 8 muških ekipa. Naša škola zazuzela je posljednje mjesto u obje konkurencije, ali važno je sudjelovati. Čestitke našim učenicama i učenicima na sudjelovanju i pojedinačnim pobjedama. Za našu školu igrali su: Anita Nikolić, Ursula Katinić, Marija Margić, Ivona Rašić, Elvir Bošnjaković, Karlo Nužda, Matija Krušenicki, Toni Tomas, Ante Grgić i Mihael Matanović.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 19. 12. 2016. 09:11

Stolnotenisači nisu imali sreće...

Županijsko natjecanje u stolnom tenisu održano je u prošlu srijedu, 7.12.2016. Bilo je ukupno 10 muških ekipa, podjeljenih u tri skupine. Prvaci skupina kasnije su razigravali za prva tri mjesta i medalje. Naši stolnotenisači nisu imali sreće u ždrijebu. U skupini C igrali smo s OŠ IGK iz Starog Petrovog Sela i OŠ Dragutin Tadijanović. Dječake iz Starog Petrovog sela pobjedili smo 3:0, a izgubili od OŠ Dragutin Tadijanović 3:1 u setovima i tako ostali drugi u skupini C. OŠ Dragutin Tadijanović je na kraju i bila prva, te izborila regionalno natjecanje. Čestitke. Da smo imali više sreće u ždrijebu vjerojatno bi osvojili jednu od medalja. Ali to je sport. Čestitke i našim stolnotenisačima na dobroj igri. Sastav: Karlo Nužda, Matej Bošnjaković, Luka Bošnjaković i kapetan Mateo Zeba.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 12. 12. 2016. 17:07

Rukometaši uvjerljivo prvi... slijedi županijsko

Gradsko natjecanje u rukometu za osmaše i mlađe učenike održano je 1.12. u SD Vijuš. Naši rukometaši su upisali sve tri pobjede u skupini i to uvjerljivo. Kao prvaci skupine B igrat će protiv drugoplasirane ekipe iz skupine A na županijskoj završnici. Čestitke našim dečkima.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 8. 12. 2016. 18:11

Nogometaši osvojili 2. mjesto u skupini

Dragi učenici, roditelji i profesori. Počela su školska sportska natjecanja u ovoj šk.god. Naša škola i naše ŠSD Plavi Sokol sudjelovat će i ove godine na 20-ak natjecanja. Kako to biva, nogomet za dječake 8. razreda i mlađih prvi je održan u utorak, 8.11.2016. Naši su nogometaši upisali dvije pobjede, prvu protiv OŠ Dragutin Tadijanović i drugu protiv OŠ Blaž Tadijanović. U finalu smo izgubili od bolje ekipe, OŠ Vladimir Nazor i tako zazuzeli vrlo dobro 2. mjesto u skupini C. Sastav: A. Čelebija, I. Rakić, I. Sedlić, M. Jurčević, L. Špoljar, I. Didović, L. Matković, I. Golemović, T. Mitrović, G. Mitrović, N. Jovanović i kapetan D. Grozdanić.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 11. 11. 2016. 15:56

Mlađi atletičari prvaci Županije, atletičarke brončane

Natjecanje u atletici za dječake i djevojčice 6. razreda i mlađih održano je na stadionu Stanko Vlajnić-Dida 6.5.2016. U ženskoj konkurenciji sudjelovale su četiri škole a naše atletičarke izborili su treće mjesto. U muškoj konkurenciju sudjelovale su tri škole a naši atletičari osvojili su prvo mjesto i postali prvaci županije. Ujedno su izborili i plasman na regionalno natjecanje koje će se održati 18.5.2016. na stadionu Cibalie u Vinkovcima. Čestitamo našim učenicama i učenicima na odličnim sportskim rezultatima. Za našu školu sudjelovali su: Lea Pocintela, Ivona Čubrilo, Izabela Jozić, Blaženka Jozić, Rea Sudar, Mia Prgomet, Nika Bikčević, Gabriela Lovrić, Ina Sudar, Dorotea Grubešić, Tomas Mitrović, Ivan Golemović, Karlo Nužda, Antonijo Mraz, Toni Mitrović, Luka Matković, Ivan Didović, Mateo Kotolas, Vid Nikolić, Elvis Bošnjaković i Rikardo Mitrović.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 19. 5. 2016. 17:06

XIX. Državna smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola

U Zadru i turističkom naselju Zaton je od 10.-12. svibnja održana 19. Državna smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola na kojoj su sudjelovali i naši učenici (Marko Kuhač, 8.a, Klaudia Lekaj, 8.a i Kristina Perko, 8.a). Učenici su uspješno s učenicama OŠ "Đuro Pilar" predstavili istraživački projekt (Na kakvim tlima rastu naše šume), te sudjelovali u orijentacijskom natjecanju na kojem su osvojili izvrsno sedmo mjesto. Čestitamo!

  :: opširnije :: 


Državno prvenstvo učenika s intelektualnim teškoćama

I ove godine su naši hrabri učenici sudjelovali na Državnom prvenstvu koje se održalo od 1. do 3. svibnja u toplom Poreču. Ukupno je sudjelovalo 35 škola iz cijele Hrvatske, a natjecatelji su se družili, sklapali prijateljstva, ali i natjecali. Našu školu i ŠSD Plavi sokol predstavljala je izabrana trojka: Sanela Gušani, Mario Ćosić i kapetan Marko Opačak. Uz voditeljicu Marijanu Brtan te vrhunskog trenera Branimira Garića učenica Sanela Gušani bila je najbolja u trčanju na 80 m te bacanju loptice te je osvojila dvije zlatne medalje. Momci naše ekipe ostvarili su dobre rezultate te zasluženo dobili prigodne medalje za sudjelovanje. Divni Poreč mamio nas je da ostanemo još koji dan, ali ipak su se medalje trebale ponijeti kući i pokazati obitelji i prijateljima. Čestitamo našim učenicima na odličnim rezultatima!

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić Marijana Marić  datum: 5. 5. 2016. 15:02

Gradsko natjecanje mlađih nogometaša

OŠ Hugo Badalić nastupila je u futsalu u konkurenciji dječaka za 6. razerede i mlađe. Natjecanje se održalo u OŠ Đuro Pilar 27.4.2016. Uz domaćine i nas sudjelovala je i OŠ Antun Mihanović. Naši nogometaši upisali su poraz 2:3 od OŠ Antun Mihanović i odigrali nerješeno 3:3 s OŠ Đuro Pilar. Više sreće drugi put. U ovaj petak slijedi zadnje natjecanje ove godine a to je atletika za 6. razrede i mlađe. Naša škola sudjeluje i u konkurenciji dječaka i djevojčica. Do tada...sportski pozdrav! Sastav: Robert Djibedji, Luka Matković, Ivan Golemović, Filip Sušić, Gabrijel Dubravčić, Gabrijel Mitrović, Toni Mitrović, Nenad Jovanović i kapetan Ivan Didović.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 5. 5. 2016. 14:44

Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

U subotu, 16. travnja 2016. godine u OŠ "Mato Lovrak" u Novoj Gradiški održano je VIII. Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa. Natjecanju je prisustvovalo 15 ekipa osnovnih i srednjih škola, podmlatka i mladeži iz tri Slavonske županije: Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Vukovarsko-srijemske. Naša ekipa podmlatka, koju čine učenici 7.b razreda, Bianca Vovk, Hrvoje Birtić, Leon Ferić, Luka Orešković, Linda Kozina i Lucija Plazanić, pokazavši svoje znanje iz pokreta Crvenog križa, međunarodnog humanitarnog prava, ljudskih prava i pružanju prve pomoći, ponosno su se okrunili petim mjestom. Hvala vam na zajedničkom druženju tijekom proteklih tjedana. Zahvaljujući napornim treninzima, učenjem, voljom i  radom polučili ste izvrsne rezultate. Bilo je lijepo biti dio poučnog i veselog subotnjeg druženja! Veliki pozdrav od vaše mentorice!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Tunjić  datum: 21. 4. 2016. 15:57

Županijsko natjecanje u atletici

Zadnje natjecanje za učenike i učenice osmih razreda i mlađe je tzv. kraljica sportova ili atletika. Županijsko natjecanje u atletici održano je 14.4.2016. na već tradicionalnom stadionu Stanko Vlajnić-Dida. Sudjelovalo je ukupno 9 škola u obje konkurencije. U konkurenciji djevojčica naša škola zauzela je čvrsto posljednje mjesto (važno je sudjelovati). Dok su dječaci bili puno bolji i malo nesretni jer im je medalja pobjegla za 1 bod. Osvojili su 5. mjesto s jednakim brojem bodova (50) kao i četvrtoplasirana ekipa. Najbolji pojedinačni rezultat kod djevojčica imale su Mateja Marijić - 5. mjesto u skoku udalj (342 cm) i Ema Margić - 5. mjesto u bacanju kugle 3kg (7.52 m). Kod dječaka najbolji su bili Antonio Prgomet - 2. mjesto u skoku uvis (162 cm), Danijel Mitrović - 3. mjesto u skoku udalj (490 cm) i Filip Gusak - 4. mjesto u bacanju vortexa (55.76 m). Za našu školu nastupili su: M. Marijić, P. Horvat, N. Gusak, I. Čretni, R. Sudar, E. Margić, N. Bikčević, A. Berezovski, M. Marijić, K. Perko, B. Vovk, I. Grgić, L. Čabraja, K. Lekaj, G. Veočić, J. Sušić, M. Sejdić, A. Prgomet, D. Mitrović, O. Mofardin, F. Gusak, D. Grozdanić, T. Matačić i M. Antonić.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 19. 4. 2016. 18:33

Nogometašice srebrne na Županijskom natjecanju!

Županijsko natjecanje u futsalu za djevojčice održano je 31.3.2016. u SD Vijuš. Naše su nogometašice u polufinalu nadigrale učenice iz OŠ Okučani s razultatom 3:0. U finalu smo igrali protiv OŠ Blaž Tadijanović iz Podvinja. Protivnik je bio bolji i zasluženo pobjedio s rezultatom 3:1. Ovo je prvi ženski futsal na kojem je nastupila naša škola, te se odmah okitila srebrom. Nije loše za početak! Čestitamo našim borbenim nogometašicama zna osvojenom 2. mjestu u županiji. Sastav: I. Čretni, A. Blažević, N. Bikčević, I. Jozić, G. Zirdum, P. Marić i kapetanica M. Katavić.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 5. 4. 2016. 17:22

Županijsko natjecanje iz astronomije

Dvadeset i šesto Županijsko natjecanje iz astronomije održano je 31. ožujka 2016. godine  u Osnovnoj školi "Hugo Badalić." Ovo je bilo dvadeset i prvo natjecanje u našoj školi,  koja je domaćin mladim astronomima od 1987. godine. Natjecanju je prethodio, već uobičajen, raznovrstan i maštovit program učenika  škole koji su i ove godine, zajedno sa svojim učiteljima i učiteljicama bili  na visini zadatka. Učenici - natjecatelji iz pet osnovnih škola i dvije  gimnazije i ovaj su put, nakon pozdrava i riječi podrške ravnateljice škole, uspješno obranili 20 istraživačkih radova.  Svoje znanje pokazali  su i na testovima iz različitih područja astronomije: astrognozije, planetarne i stelarne astronomije te nebeske i galaktičke astronomije. Našu školu predstavljali su učenici šestih i osmih razreda, a najbolje rezultate postigli su: Marin Zavor, 6. razred - 1. mjesto, Dominik Hess, 6. razred - 2. mjesto, Patricia Horvat, 8. razred - 1. mjesto, Tomislav Matačić, 8. razred - 2. mjesto i Alen Pecikozić, 8. razred - 3. mjesto. Čestitke učenicima na uspjehu i vidimo se sljedeće godine na dvadeset i sedmom Županijskom natjecanju iz astonomije u OŠ "Hugo Badalić".

  :: opširnije :: 


objavio: Rade Kovačević  datum: 4. 4. 2016. 08:08

12. međužupanijska GLOBE smotra

U srijedu, 30. ožujka, u OŠ Ivana Kukuljevića u Belišću, održana je 12. međužupanijska GLOBE smotra. Nakon prigodnog programa, učenici GLOBE škola našeg međužupanijskog GLOBE centra prezentirali su rad GLOBE skupine svoje škole u protekloj godini. Naše su GLOBE učenice Klaudija Lekaj, 8.a, Kristina Perko, 8.a i Patricia Horvat, 8.a uspješno prezentirale rad GLOBE skupine, te se nadamo pozivu na Državnu smotru i natjecanje hrvatskih GLOBE škola. Nakon prezentacija svih prijavljenih GLOBE škola, uslijedio je posjet Tvornici papira i kartonske ambalaže, DS Smith Belišće, koji nam je organizirala škola domaćin.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić Jasmina Matekalo Rade Kovačević  datum: 1. 4. 2016. 14:36

Sjajni nogometaši završili treći u regiji!

Regionalno natjecanje u nogometu za dječake održano je u Požegi 16.3.2016. Na svakom regionalnom natjecanju sastaju se najbolji. Sastaju se prvaci svojih županija, a naša škola predstavljala je Brodsko-posavsku županiju. Ždrijeb nas nije htio pa smo u polufinalu igrali protiv Lipika i izgubil 5:1. Drugo polufinale između Vodžinaca i Osijeka završilo je 1:1, pa 4:2 nakon penala u korist Vodžinaca. Za treće mjesto rasturili smo Osijek s rezultatom 6:0, a Lipik je u finalu pobjedio Vodžince s 4:2 i plasirao se na državno natjecanje u Poreču. Zaslužili smo finale, ali tako je to u sportu. Čestitke sjajnim nogometašima na osvojenom trećem mjestu. Sastav: F. Gusak, M. Čačija, D. Grozdanić, J. Sušić (kapetan), R. Duspara, I. Didović, A. Čelebija, G. Veočić i D. Mitrović.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 30. 3. 2016. 19:12

Košarkaši drugi u Županiji!

Županijsko natjecanje u košarci za dječaka održano je 18.3.2016. u sportskoj dvorani Vijuš. Naši su košarkaši dobrom igrom pobjedili OŠ Ivana Brlić Mažuranić u polufinalu, a u finalu bili slabiji od OŠ Dragutin Tadijanović. Sjajne srebrne medalje i zasluženo drugo mjesto u županiji pripalo je našim hrabrim košarkašima. Čestitamo! Sastav: J. Sušić, M. Gangur, M. Ćosić, A. Pecikozić, T. Matačić, T. Jelavić, K. Marijić, R. Srbalj, L. Bašić, V. Blajer, M. Čačija, F. Gusak, K. Nužda, L. Jurišić, S. Konjetić, L. Orešković i F. Safundžić.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Krajina  datum: 30. 3. 2016. 18:41

Natjecanje iz Prve pomoći

Dana 12.3.2015. učenici sedmog b razreda: Bianca Vovk, Hrvoje Birtić, Leon Ferić, Luka Orešković, Linda Kozina i Lucija Plazanić zajedno sa svojom profesoricom Ivanom Tunjić uputili su se na gradsko natjecanje prve pomoći koje se održavalo u tehničkoj školi. Cure i dečki su se pripremale od početka godine i uložili su puno truda. Od tri osnovne škole koje su se također natjecale naša ekipa je osvojila prvo mjesto i time se plasirale na županijsko natjecanje koje će se održavati u Novoj Gradiški u travnju. Stoga, izgleda da se trud naše ekipe stvarno isplatio. Ekipi sve čestitke i držimo im palčeve za sljedeće županijsko natjecanje  da se vrate sa dobrim rezultatima u našu školu i da budu još bolji i da opet postignu ovakav rezultat!  

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Tunjić  datum: 17. 3. 2016. 17:03

Odbojkaši izborili Županijsko natjecanje

Prednatjecanje u odbojci za dječake održano je u prošlu srijedu, 9.3.2016. u Slavonskom Brodu. Ukupno je sudjelovalo 8 škola u dvije skupine. Naši odbojkaši u skupini A, koja se igrala u OŠ Đuro Pilar, upisali su dvije pobjede (2:0 protiv Nove Gradiške i 2:0 protiv Davora) i jedan poraz (0:2 protiv domaćina) te se plasirali na županijsku završnicu kao drugoplasirani u skupini. Čestitamo odbojkašima i sretno u osvajanju medalja.  Sastav: F. Gusak, J. Sušić, G. Veočić, V. Blajer, R. Duspara, I. Gavrić, D. Katavić, M. Smolčić, I. Jukičić, E. Bošnjaković, A. Lukić, O. Lukić, M. Janković i kapetan M. Čačija.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 15. 3. 2016. 18:37

I nogometašice idu na Županijsko natjecanje!

Prednatjecanje u futsalu za djevojčice održano je u utorak, 15.3.2016. u Donjim Andrijevcima. Ukupno je sudjelovalo 8 škola u dvije skupine. Naše nogometašice u skupini A pobjedile su sve tri utakmice (4:0 protiv OŠ Vladimir Nazor, 4:1 protiv Vrpolja i 2:1 protiv D. Andrijevaca) te se plasirale na županijsku završnicu s maksimalnih 9 bodova. Čestitamo šest hrabrim nogometašicama i sretno na županijskom natjecanju. Sastav: I. Čretni, A. Blažević, N. Bikčević, I. Jozić, G. Zirdum i kapetanica M. Katavić.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 15. 3. 2016. 18:27

Nogometaši prvaci naše Županije!

Županijsko natjecanje u nogometu za dječake održano je u utorak, 8.3.2016. u sportskoj dvorani Vijuš. Sudjelovale su četiri najbolje škole Brodsko-posavske županije od ukupno 30, a to su: OŠ Matija Antun Relković iz Davora, OŠ Antun Mihanović iz Bove Kapele, OŠ Stjepan Radić iz Oprisavaca i OŠ Hugo Badalić iz Slavonskog Broda. Naši nogometaši su bili sjajni i borbeni. U polifinalu su pobjedili dečke iz Nove Kapele s rezultatom 4:1, a u finalu nogometaše iz Davora s rezulatom 4:3.  Ovo je veliki uspjeh naše škole jer je zadnje županijsko natjecanje u nogometu i osvojeno 2. mjesto bilo davne 1999. godine pod vodstvom prof. A. Đamića. Odličnom igrom kapetana Josipa Sušića i ostalih igrača, te sjajnim obranama Filipa Guska naši su nogometaši osvojili zlato na županijskom natjecanju i naravno izborili poluzavršno natjecanje u Požegi, 16.3. Čestitke našim nogometašima i sretno u poluzavršnici! Sasatav: F. Gusak, M. Čačija, D. Grozdanić, J. Sušić, R. Duspara, I. Didović, A. Čelebija, G. Veočić i D. Mitrović.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 10. 3. 2016. 16:04

Županijsko natjecanje iz geografije

Na Županijskom natjecanju iz geografije održanom 29.2.2016. u Osnovnoj školi “Bogoslav Šulek“ u Slavonskom Brodu sudjelovale su i dvije učenice naše škole. U kategoriji učenika 5. razreda učenica Ella Lulić zauzela je 3. mjesto, a učenica Ina Sudar 4. mjesto. Čestitamo učenicama na marljivom radu i ostvarenim rezultatima!

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Matekalo  datum: 8. 3. 2016. 20:35

Košarkaši izborili županijsku završnicu!

Gradsko natjecanje u košarci za dječake održano je u četvrtak 3.3.2016. Sudjelovalo je 9 osnovnih škola koje su bile raspoređene u tri grupe. Prvaci svake grupe plasirali su se na županijsku završnicu. Naši košarkaši zajedno s OŠ Vladimir Nazor i OŠ IGK natjecali su se u skupini B. Pokazali su da su najbolji i pobjedili OŠ IGK s rezultatom 39:22, a OŠ Vladimir Nazor s rezultatom 31:28. Čestitke košarkašima i sretno na županijskom natjecanju koje je po rasporedu 18.3.2016. Za našu školu igrali su: J. Sušić, M. Gangur, M. Ćosić, A. Pecikozić, T. Matačić, T. Jelavić, K. Marijić, R. Srbalj, L. Bašić, V. Blajer, M. Čačija, F. Gusak, K. Nužda, L. Jurišić, S. Konjetić i L. Orešković.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Krajina  datum: 7. 3. 2016. 12:45

Odbojkašice sudjelovale na gradskom natjecanju

U prošlu srijedu, 24.2.2016. održano je gradsko natjecanje u odbojci za djevojčice. U skupini D, koja se igrala u OŠ IGK, natjecale su se sljedeće ekipe: OŠ Đuro Pilar, OŠ Ivan Goran Kovačić, OŠ Gundinci i OŠ Hugo Badalić. Naše odbojkašice upisale su sva tri poraza i tako zauzele posljednje mjesto u skupini. Prvakinje skupine, OŠ Đuro Pilar, izborile su županijsku završnicu. Čestitke pobjednicama. Za našu školu sudjelovale su: Klaudija Lekaj, Nikolina Gusak, Bianka Vovk, Tea Bukovac, Lorena Čabraja, Lucija Plazanić, Linda Kozina, Dorotea Grubešić, Kristina Grubešić, Julijana Ozuška, Anastazia Bobić, Leona Žutić, Laura Kajić i  kapetanica Ivana Grgić. U četvrtak je na rasporedu gradsko natjecanje iz košarke za dječake... sportski pozdrav!

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 29. 2. 2016. 11:51

Nogometaši izborili županijsku završnicu!

U petak, 19.2. odigran je drugi dio prednatjecanja u malom nogometu ili futsalu. Od ukupno 8 najboljih ekipa iz prvog dijela 4 ekipe izborile su županijsku završnicu, među njima i naši nogometaši s omjerom 2:1 u pobjedama. U našoj skupini A igrali su još: OŠ Vladimir Nazor, OŠ Gundinci i OŠ Oprisavci. Igrao se odličan i žestok nogomet. Prvi su bili nogometaši iz Oprisavaca. Čestitke našim nogometašima na osvojenom drugom mjestu i plasmanu na županijsku završnicu. Za našu školu igrali su: Filip Gusak, Marko Čačija, Gabrijel Veočić, Danijel Mitrović, Robert Duspara, Ivan Didiović, Dino Grozdanić, Antun Čelebija i kapetan Josip Sušić. Županijsko natjecanje na rasporedu je 7.3.2016.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 24. 2. 2016. 08:42

Rukometaši sudjelovali na gradskom natjecanju

Gradsko natjecanje za rukometaše održano je u 11.2. u Vijušu. Naši dječaci bili su u skupini B zajedno s OŠ Blaž Tadijanović, OŠ Dragutin Tadijanović i OŠ Ivan Meštrović-Vrpolje. Malo je sreće trebalo da naši rukometaši izbore županijsko natjecanje, a i suđenje je bilo nepravedno. Što je tu je, dalje idu Vrpovljanji i OŠ D. Tadijanović. Za našu školu nastupili su: Ivan Rakić, Matko Tonković, Luka Matačić, Marko Čačija, Patrik Švaganović, Josip Sušić, Jozef Lekaj, Kruno Marijić, Ivan Gavrić, Zvonimir Čop, Vilim Blajer, Donatel Čikulin, Filip Gusak, Robert Duspara, Antonio Prgomet, Mario Ćosić, Marin Antonić, Alen Pecikozić, Matej Gangur i Tomislav Matačić.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Krajina  datum: 18. 2. 2016. 15:57

Županijsko natjecanje iz badmintona

Kao što smo najavili u sportskom retrovizoru tako se je i održalo županijsko natjecanje u badmintonu za dječake i djevojčice, 5.2.2016. u Okučanima. Ovo nam je četvrti nastup na županijskom natjecanju u badmintonu i do sada smo se vraćali "praznih ruku". Bilo je odlično u Okučanima. Sudjelovale su 4 ženske i 5 muških ekipa. U borbi za brončanu medalju u zanimljivom i napetom meču, naše su badmintonašice pobjedile OŠ Ivan Meštrović iz Vrpolja s rezultatom 3:2 u setovima. Prvo mjesto pripalo je domaćinima, a drugo ekipi iz Starog Petrovog Sela.
Dječaci su se također osvojili broncu, čak im je izostalo malo sreće za srebro. U također napetoj utakmici istim rezultatom 3:2 pobjedila je OŠ IGK iz Starog P. Sela. Prije toga su razbili OŠ Dragutin Tadijanović i OŠ Ivan Meštrović iz Vrpolja 3:0, a napatili pobjednike domaćine izgubivši s rezultatom 3:1. Čestitke našim sportašima i sportašicama na osvojenim broncama. Za našu školu igrali su: Mirna Mirković, Mateja Marijić, Kristina Perko, Kristina Barukčić, Filip Gusak, Josip Sušić, Marko Čačija i Karlo Nužda. P.S. u četvrtak slijedi gradsko natjecanje iz rukometa...sportski pozdrav!

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 8. 2. 2016. 16:40

Stolnotenisači sudjelovali na Županijskom natjecanju

Ove godine županijsko natjecanje u stolnom tenisu za dječake i djevojčice održano je u četvrtak 10.12.2015. Ponovno su se najbolje ekipe naše županije okupili u srednjoj Obrtničkoj školi. Bilo je ukupno 8 muških i 5 ženskih ekipa. Naši dječaci su bili u skupini A zajedno sa OŠ August Šenoa iz Gundinaca, OŠ Ivan Filipović iz Velike Kopanice i OŠ Dragutin Tadijanović. Upisali smo jednu pobjedu i dva poraza te nismo izborili polufinale. Za našu školu nastupili su: Andrej Matanović, Filip Gusak, Josip Sušić i kapetan Karlo Nužda.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 14. 12. 2015. 10:13

Nogometaši prvi, slijedi Županijsko natjecanje!

U ponedjeljak, 7. prosinca, odigrano je prednatjecanje u nogometu za skupinu E. Naravno da je nogomet najpopularniji sport kod dječaka te je i ove godine sudjelovalo 30-ak ekipa, a prvaci skupina idu na županisjko natjecanje. U našoj skupini E sastale su se četiri gradske škole: OŠ Ivan Goran Kovačić, OŠ Dragutin Tadijanović, OŠ Hugo Badalić i domaćin OŠ Đuro Pilar. 

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 11. 12. 2015. 10:31

Županijsko natjecanje u šahu

Nakon županijskog natjecanja u krosu došlo je vrijeme i za županisjko natjecanje u šahu. Marko Čačija, Michael Žutić, Krešimir Mihael Rajković, Matija Krušenicki i Elvir Bošnjaković predstavljali su naš "Plavi Sokol" na natjecanju u šahu. Bilo je ukupno 7 muških ekipa a naši su šahisti, nakon 3 sata igre, zauzeli slabašno šesto mjesto. Bilo je jako teško pobjediti više partija jer je većina učenika iz šahovskh klubova. Ali je važno bilo sudjelovati, usvajati nova znanja i susretati nove prijatelje. Sve se ovo dogodilo u četvrtak, 26. studenog u OŠ Dragutin Tadijanović koja je bila domaćin županijskog natjecanja u šahu. Čestitamo šahistima na sudjelovanju.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 1. 12. 2015. 08:30

Županijsko natjecanje u krosu

Ekonomsko-birotehnička škola iz Slavonskog Broda bila je domaćin prvog ovogodišnjeg sportskog natjecanja u krosu za osnovne i srednje škole. Natjecanje je održano u utorak, 17. studenog, u krugu škole. Sudjelovalo je ukupno 35 ekipa školskih sportskih društava osnovnih i srednjih škola Brodsko-posavske županije (OŠ dječaci – 15 ekipa, OŠ djevojčice – 12 ekipa, SŠ djevojke – 4 ekipe, SŠ mladići – 4 ekipe). Dječaci naše škole postigli su vrlo dobar rezultata (najbolji do sada) i osvojili 5. mjesto od ukupno 15 ekipa. Djevojčice su bile rezultatski lošije, 10. mjesto od 12 ekipa, ali su se trudile. Čestitke našim trkačicama i trkačima na sudjelovanju u krosu i ostvarenim rezultatima.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 21. 11. 2015. 10:44

Mlađi atletičari peti u Slavoniji!

Odgođeno regionalno natjecanje iz atletike za uzrast 6. razreda i mlađih održano je u prošli četvrtak, 28. svibnja u Vinkovcima. Sudjelovalo je 5 škola koji su bili prvaci svojih županija. Naša škola Hugo Badalić i naši mlađi atletičari predstavljali su Brodsko-posavsku županiju. U dobroj konkurenciji naši su dječaci zauzeli posljednje mjesto s dva boda manje od četvrtoplasiranih. Valja istaknuti Dinu Grozdanića koji je bio prvi u trčanju 100m od ukupno 10 natjecatelja, Marina Antonića koji je bio treći u skoku udalj i Luku Matkovića koji je bio četvrti u bacanju loptice 250g. Čestitke svima na trudu i kao prvacima naše županije. Ekipa Plavog Sokola: Dino Grozdanić i Luka Lozert - 100m, Ivan Didović i Matej Jurčević - 200m, Veldin Gušani i Leon Špoljar - 600m, Luka Matković i Matej Gangur - loptica 250g, Mario Ćosić i Antun Čelebija - skok uvis, Ivan Rakić i Marin Antonić - skok udalj. David Aračić i Jozef Lekaj - rezerve.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 2. 6. 2015. 16:59

Mlađi atletičari prvi a atletičarke druge u Županiji!

Odličan rezultat ostvarili su sportaši naše škole, točnije atletičari i atletičarke iz 6. i 5. razreda. Na županijskom natjecanju iz atletike koje se održalo na stadionu Stanko Vlajnić-Dida u četvrtak 14.5. naši su sportaši pokazali da su najbolji. Djevojčice su osvojile 2. mjesto u županiji a dječaci su postali prvaci naše županije i tako izborili regionalno natjecanje koje će se održati u ponedjeljak 25.5.2015. Sve čestitke i pohvale našim učenicima za odličan rezultat, bravo! Za našu školu natjecali su se: Nika Bikčević, Ursula Katinić, Tea Bukovac, Ivana Grgić, Nikolina Gusak, Claudia Panella, Bianca Vovk, Rea Sudar, Gabriela Lovrić, Lorena Čabraja, Lea Pocintela, Korina Barišić, Rea Divijanović, Mia Prgomet, Luka Matković, Jozef Lekaj, Robert Djibedji, Ivan Didović, Veldin Gushani, Nikola Agatić, Luka Lozert, Mario Ćosić, Ivan Rakić, Antun Čelebija, Leon Špoljar, Marin Antonić i Matej Gangur!

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 19. 5. 2015. 17:25

Državno prvenstvo učenika s intelektualnim teškoćama u razvoju!

Naša škola i naši hrabri i dobri učenici napravili su korak više i sudjelovali na Državnom prvenstvu koje se održalo od 3. do 5. svibnja u prekrasnom Poreču. Ukupno je sudjelovalo trideset i dvije škole i svi smo se upoznali, družili i natjecali zajedno. Našu školu i naše društvo u atletici predstavljala je prekrasna četvorka: Petar Brnić, Mario Ćosić, Sanela Gušani i kapetan Marko Opačak. Uz voditeljicu Marijanu Brtan i svog učitelja TZK-a ostvarili su dobre rezultate i osvojili prigodne zlatne medalje. Bilo je tako lijepo da smo htjeli ostati još koji dan. Čestitamo našim učenicima na odličnim rezultatima!

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 19. 5. 2015. 08:36

Državna smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola

U Daruvaru je od 11.-13. svibnja održano 18. natjecanje i smotra hrvatskih GLOBE škola na kojoj su sudjelovali i naši učenici (Alen Pecikozić, 7.a, Marko Kuhač, 7.a i Marin Zavor, 5.b). Učenici su uspješno s učenicama OŠ "Đuro Pilar" predstavili istraživački projekt (Rasprostranjenost širokolisne veprine (Ruscus hypoglossum L.) na području Brodsko-posavske županije), te sudjelovali u orijentacijskom natjecanju.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić Rade Kovačević  datum: 13. 5. 2015. 22:06

Mlađi rukometaši četvrti u Slavoniji!

7. svibnja 2015. u dvorani Vijuš održano je regionalno natjecanje za mlađe rukometaše. Na tom natjecanju nastupili su prvaci svojih županija iz Slavonije. Polufinale je bilo jako dramatično. Nakon niza sudačkih pogrešaka na našu štetu rezultat je ostao 11:11 na kraju utakmice te su uslijedili sedmerci. Protivnik je postigao jedan gol više i tako su naši rukometaši ostali u borbi za 3. mjesto. No i u toj utakmici naši rukometaši nisu uspjeli pobjediti, bila je bolja ekipa iz Našica s dva gola razlike. Nažalost da je suđenje bilo fer, naši bi igrali finale. Svakako čestitke dječacima na odličnim utakmicama i borbenosti, a možda ćemo mi imati više sreće s sucima nagodinu! Za našu školu igrali su: David Artačić, Donatel Čikulin, Robert Djibedji, Ivan Gavrić, Dino Grozdanić, Jozef Lekaj, Marin Marić, Pejo Marić, Ivan Rakić, Patrik Švaganović, Matko Tonković i kapetan Luka Matačić!

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 13. 5. 2015. 18:13

Mlađi nogometaši drugi u Županiji!

Županijsko natjecanje iz malog nogometa za šeste razrede i mlađe održano je u srijedu u Davoru. Uz domaćina sudjelovale su još četiri ekipe: Vrpolje, Oriovac, OŠ Vladomir Nazor i OŠ Hugo Badalić iz Sl. Broda. U prvoj utakmici protiv OŠ Ivan Meštrović iz Vrpolja naši su nogometaši briljirali pobjedivši s rezultatom 9:0. U drugoj utakmici su remizirali s OŠ Vladimir Nazor i tako se plasirali u finale kao prvi u skupini. Drugi finalist bila je OŠ Dr. Stjepan Ilijašević iz Oriovca koja je pobjedila domaćine iz Davora. U finalu se po umoru vidjelo da su naši nogometaši odigrali utakmicu više. Pobjedila je ekipa iz Oriovca rezultatom 2:0, a naši su nogometaši zasluženo okačili srebrne medalje! Bravo dječaci! Ekipa Plavog Sokola: Davor Duspara, Antun Čelebija, Leon Špoljar, Ivan Didović, Robert Djibedji, Matej Jurčević, Marko Tomas, Luka Matković, Krešimir Ključević, Ivan Golemović i kapetan Dino Grozdanić.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 13. 5. 2015. 18:09

Mlađi košarkaši sudjelovali na Županijskom natjecanju!

U prošli ponedjeljak održano je županijsko natjecanje iz košarke za dječake šestih razreda i mlađih. Domaćin je bila OŠ Dragutin Tadijanović, a naši su dječaci upisali dva poraza i zauzeli četvrto mjesto u županiji. Za našu školu nastupili su: Robert Djibedji, Jozef Lekaj, Mario Ćosić, Luka Orešković, Luka Safundžić, Lovro Orešković, Filip Safundžić, Antun Čelebija i kapetan Luka Matačić.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 13. 5. 2015. 18:06

Državno natjecanje iz astronomije

Ove godine Državno natjecanje iz astronomije održano je u Daruvaru od 5. do 7. svibnja 2015. Domaćin natjecanja bila je OŠ Vladimir Nazor. Našu školu predstavljali su: Marin Zavor, 5. razred, 4. mjesto, Dominik Božić, 5. razred, 6. mjesto  (tema istraživačkog rada: Šestar kao astronomski instrument). Patricia Horvat, 7. razred, 3. mjesto, Marko Kuhač, 7. razred, 6. mjesto (tema istraživačkog rada: Prolaz zvijezde kroz meridijan), Tomislav Matačić, 7. razred, 7. mjesto, Alen Pecikozić, 7. razred, 8. mjesto (tema istraživačkog rada: Perzejev luk). Mentor učenika je učitelj Rade Kovačević. Čestitamo učenicima na uspjehu!

  :: opširnije :: 


objavio: Rade Kovačević  datum: 10. 5. 2015. 08:24

Mlađi rukometaši prvi u Županiji!

29. travnja 2015. u Starom Petrovom Selu održano je županijsko natjecanje za mlađe rukometaše. Naši učenici su u polufinalu pobjedili domaćine lako, s deset golova razlike. U finalu bili su bolji od OŠ Bogoslav Šulek pobjedivši ih 9:7. Zlato je zasluženo, slijedi Regionalno natjecanje u četvrtak 7. svibnja u dvorani Vijuš s početkom natjecanja u 9:30 sati! Za našu školu igrali su: Ivan Rakić, Matko Tonković, Donatel Čikulin, Dino Grozdanić, Patrik Švaganović, Pejo Marić, Marin Marić, Jozef Lekaj, David Aračić, Ivan Gavrić, Robert Djibedji i kapetan Luka Matačić! Bravo dječaci!

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 30. 4. 2015. 16:26

Mlađi nogometaši izborili Županijsko natjecanje!

Počela su školska sportska natjecanja za dječake i djevojčice koji pohađaju 6. razred odnosno za 2002. godište i mlađe. Prvi sport na rasporedu je naravno mali nogomet. Od ukupno 20 prijavljenih ekipa na prednatjecanju naši su nogometaši bili u skupini E sa OŠ Đuro Pilar i OŠ Ivana Brlić Mažuranić. Natjecanje se održalo u utorak 21.4. u dvorani Vijuš. Od samog početka Plavi sokol je pokazao da je najbolji pobjedivši OŠ IBM 4:0, te na kraju i OŠ Đuro Pilar s rezultatom 9:4. Slijedi županijsko natjecanje u srijedu, 29.4. Bravo nogometaši! Za našu školu igrali su: Davor Duspara, Antun Čelebija, Ivan Sedlić, Ivan Didović, Robert Djibedji, Matej Jurčević, Marko Tomas, Luka Matković, Leon Špoljar, Krešimir Ključević, Ivan Golemović, Antonijo Mraz, Adrian Stanić, Ivan Gavrić i kapetan Dino Grozdanić!

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 22. 4. 2015. 17:28

Kros - županijsko natjecanje!

Kao i svake godine sportska natjecanja osmaša i mlađih učenika završavaju s izdržljivim trčanjem u prirodi tzv. kros trčanjem. I ove godine županijsko natjecanje iz krosa održano je na livadi Ekonomsko-birotehničke škole dana 15. travnja. Naša škola sudjelovala je u obje kategorije. Kod dječaka ukupno je sudjelovalo 12 škola. Prvo mjesto osvojili su trkači iz Starog petrovog Sela, a naši trkači bili su predzadnji. Za našu školu trčali su: Marin Sejdić, Ivan Matanović, Dominik Čančar i Alen Đekić. Pojedinačno je Marin bio najbolji osvojivši 15 mjesto od ukupno 48 trkača. Kod djevojčica ukupno je sudjelovalo 8 škola. Prvo mjesto osvojile su trkačice iz OŠ Dragutin Tadijanović. a naše trkačice zauzele su šesto mjesto. Za našu školu trčale su: Anita Jerković, Antonija Marković, Mateja Marijić i Martina Marijić. Pojedinačno je Anita bila odlična osvojivši drugo mjesto od ukupno 32 trkačice. Bravo Anita! 

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 16. 4. 2015. 21:14

Atletičari četvrti u Slavoniji!

U ponedjeljak, 13. travnja, održano je Regionalno prvenstvo iz atletike za dječake. Domaćin je bio grad Osijek. Kao i na svakom regionalnom prvenstvu tako i na ovom sudjelovale su četiri ekipe koje su bile prvaci svojih županija. Naši atletičari predstavljali su Brodsko-posavsku županiju i zauzeli posljednje 4. mjesto. Od pojedinačnih rezultata treba istaknuti Alena Đekića koji je bio drugi od osam trkača na 100m i Fabijana Križanovića koji je bio četvrti od osam skakača u dalj. Za našu školu sudjelovali su: Sandro Božić, Alen Đekić, Gabrijel Veočić, Ivan Matanović, Marin Sejdić, Robert Duspara, Fabijan Križanović, Bruno Čavala, Bono Mešnjak, Filip Gusak, Anto Jelić, Arben Gushani, Gabrijel Jozić i Dominik Čančar. Čestitke dječacima!

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 16. 4. 2015. 20:54

Atletičari prvi u Županiji, a atletičarke šeste!

U četvrtak 9. travnja održano je školsko atletsko prvenstvo na stadionu Stanko Vlajnić - Dida. U konkurenciji djevojčica sudjelovalo je 8 škola, a naše atletičarke osvojile su solidno 6. mjesto u žapaniji. U konkurenciji dječaka sudjelovalo je 11 ekipa, a naši atletičari su pokazali da su najbolji. Osvojili su prvo mjesto, uzeli zlatne medalje i izborili Poluzavršno Regionalno natjecanje koje se održava danas u Osijeku na stadionu Gradski Vrt. Za našu školu nastupili su: Anamarija Ćorić, Mateja Marijić, Patricia Horvat, Katarina Živković, Ana Marija Opačak, Antonela Majstorić, Martina Marijić, Aneta Kraljić, Monika Pleša, Leona Šarić, Anita Jerković, Marija Marijić, Ana Berezovski, Kristina Perko, Sandro Božić, Alen Đekić, Ivan Matanović, Marin Sejdić, Robert Duspara, Fabijan Križanović, Bruno Čavala, Bono Mešnjak, Filip Gusak, Anto Jelić, Arben Gushani, Gabrijel Veočić i Gabrijel Jozić. Bravo djevojčice i dječaci i sretno na Regionalnom prvenstvu!

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 13. 4. 2015. 08:39

11. međužupanijska GLOBE smotra

U srijedu, 25. ožujka, u OŠ "Đuro Pilar" u Slavonskom Brodu, održana je 11. međužupanijska GLOBE smotra. Nakon prigodnog programa, učenici GLOBE škola našeg međužupanijskog GLOBE centra prezentirali su rad GLOBE skupine svoje škole u protekloj godini. Naši su GLOBE učenici Klaudija Lekaj, 7.a, Marko Kuhač, 7.a, Alen Pecikozić, 7.a i Marin Zavor, 5.b uspješno prezentirali rad GLOBE skupine, te se nadamo pozivu na Državnu smotru i najtecanje hrvatskih GLOBE škola. Nakon prezentacija, uslijedila je radionica za učenike "Reciklirarni papir i njegova izrada", koju je vodila Mirta Malčić, prof. iz škole domaćina.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić Rade Kovačević  datum: 27. 3. 2015. 19:37

Županijsko natjecanje iz astronomije

Županijsko natjecanje iz astronomije održano je po dvadeset i peti put. Ove godine održano je 25. ožujka 2015. godine u OŠ Hugo Badalić u Slavonskom Brodu. Učenici su uspješno obranili 23 istraživačka projekta iz 4 osnovne škole i dvije gimnazije. Svoje znanje su pokazali na testovima iz različitih područja astronomije: astrognozije, planetarne i stelarne astronomije, nebeske mehanike i galaktičke astronomije. Županijsko natjecanje iz astronomije u kontinuitetu se održava od 1987. godine. Škola Hugo Badalić izvrstan je domaćin već 20 godina sa maštovitim i zanimljivim programom svečanog otvaranja.

  :: opširnije :: 


objavio: Rade Kovačević  datum: 26. 3. 2015. 21:03

Odbojkaši treći u Slavoniji!

Regionalno natjecanje za odbojkaše održano je u utorak, 24.3.2015. u Osijeku u sportskoj dvorani Jug. Na natjecanju su sudjelovale četiri najbolje ekipe iz Slavonije, odnosno prvaci svojih županija. Iz Osječko-baranjske županije OŠ Bijelo Brdo, iz Požeško-slavonske županije OŠ Dobriša Cesariš, iz Vukovarsko-srijemske županije OŠ Markušica i naravno naša škola kao prvaci Brodsko-posavske županije. U polufinalnim utakmicama bolji su bili domaćin i OŠ Markušica, te je u finalu domaćin pobjedio i zasluženo osvojio prvo mjesto na regionalnom natjecanju i izborio plasman na državno prvenstvo. U utakmici za treće mjesto naši su odbojkaši pobjedili protivnike iz Požege i tako se kući vratili s malim peharom i priznanjem za uspomenu. Za "Plavi Sokol" igrali su: Josip Sušić, Gabrijel Veočić, Patrik Vučković, Domagoj Stanković, Marko Čačija, Davor Katavić, Robert Duspara, Dominik Čančar, Ivan Jukičić, Filip Gusak, Vilim Blajer i kapetan Fabijan Križanović. Čestitke odbojkašima! 

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 25. 3. 2015. 19:29

Gradsko natjecanje iz rukometa

U ponedjeljak u dvorani na Vijušu održano je gradsko natjecanje osnovnih škola iz rukometa. Naša škola je bila svrstana u skupinu B, zajedno sa OŠ „Ivan Goran Kovačić“, OŠ Dr. Stjepan Ilijašević iz Oriovca i OŠ Ivan Mažuranić iz Sibinja. Sustav natjecanja je bio svatko sa svakim, a samo prva ekipa plasirala se na županijsko natjecanje. Naši su rukometaši tako upisali jednu pobjedu i dva poraza, te završili kao treći u skupini. Za našu školu igrali su: Luka Špehar, Parik Vučković, Josip Sušić, Dominik Čančar, Arben Gushani, Marko Čačija, Tomislav Matačić, Luka Matačić, Lovro Bašić, Alen Pecikozić, Robert Duspara, Mateo Arelić, Hrvoje Čuma, Matko Tonković i kapetan Fabijan Križanović.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 25. 3. 2015. 19:24

Odbojkaši prvi u Županiji!

Dragi naši učenici, roditelji, profesori i ostali vjerni čitatelji. Sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da su naši odbojkaši osvojili prvo mjesto u županiji i zasluženo stavili zlatne medalje oko vrata. Naravno, tim rezultatom osvojili su i plasman na regionalno prvenstvo koje će se održati u Osijeku u utorak, 24.3.2015. Što se tiče samog županijskog natjecanja, koje se održalo jučer u dvorani Vijuša, dječaci su ga odradili bez greške. U polufinalnom meču pobjedili smo ekipu iz Davora s rezultatom 2:0 u setovima, a u finalu je bilo jako napeto. Pobjedili smo OŠ "Ivan Goran Kovačić" s rezultatom 2:0 ali puno teže jer se u oba seta se išlo na razliku poena u našu korist (25:23, 25:23). Bilo je to pravo finale županijskog natjecanja koje je ponudilo odličnu odbojku. Za našu školu igrali su: Patrik Vučković, Dominik Čančar, Marko Čačija, Filip Gusak, Josip Sušić, Robert Duspara, Vilim Blajer, Davor Katavić, Ivan Jukičić, Domagoj Stanković, Ivan Gavrić i kapetan Fabijan Križanović! Bravo odbojkaši!

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 20. 3. 2015. 15:38

Državno natjecanje iz informatike

Najbolji informatičar naše škole, Luka Družijanić iz 8.a razreda, sudjelovao je od 16. do 19. ožujka na državnom natjecanju iz informatike u Primoštenu i to u kategoriji OSNOVE INFORMATIKE. U jakoj konkurenciji osvojio je izvrsno peto mjesto. Bravo, Luka! Rezultate možete pogledati na portalu Infokupa.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 19. 3. 2015. 23:05

Košarkaši treći u Županiji!

Nakon gradskog natjecanja za dječake u košarci i drugog mjesta u skupini A, za naše košarkaše slijedilo je županijsko natjecanje koje se održalo u Vijušu u utorak 3.3.2014. U polufinalu smo pružili dobar otpor protiv favorita iz OŠ Antun Mihanović, koji su kasnije u finalnoj utakmici nadigrali 30 koševa razlike OŠ Ivan Goran Kovačić. U utakmici za treće mjesto i lijepu brončanu medalju čekali su nas košarkaši iz OŠ Dragutin Tadijanović. Realno smo bolji od njih, ali je bilo napeto do samog kraja. Bile su dvije minute do kraja pri izjednačenom rezultatu a onda je kapetan Špehar pokazao da je jedan od perspektivnih mladih košarkaša, zajedo uz presing obranu, ubacivši odlučujuće koševe. Čestitke brončanim košarkašima! Za našu školu igrali su: Fabijan Križanović, Dominik Čančar, Dominik Mutić, Tomislav Matačić, Alen Pecikozić, Tomislav Jelavić, Kruno Marijić, Daniel Majstorić, Lovro Bašić, Vilim Blajer, Marko Čačija, Filip Gusak, Karlo Nužda i kapetan Luka Špehar.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 8. 3. 2015. 14:48

Odbojkašice sudjelovale na gradskom natjecanju!

Prošli tjedan, točnije u srijedu, održano je gradsko natjecanje u odbojci za djevojčice. Naše su odbojkašice bile u skupini C zajedno s domaćinom OŠ Đuro Pilar, OŠ Gundinci i OŠ Dragutin Tadijanović. U sustavu svatko sa svakim naše su odbojkašice upisale jednu pobjedu i dva poraza te zauzele 3. mjesto u skupini. Za našu školu nastupile su: Marija Marijić, Lorena Cvitković, Dalija Pranjić, Ana Marija Bralić, Ana Marija Opačak, Ana Berezovski, Elma Mašić, Leona Šarić i Antonija Marković. Bravo djevojčice!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Klaričić  datum: 2. 3. 2015. 17:30

Košarkaši izborili Županijsko natjecanje!

U prošlu srijedu naši su košarkaši imali gradsko natjecanje. Domaćin je bila OŠ Ivan Goran Kovačić, a sudjelovale su još OŠ Dr. Stjepan Ilijašević iz Oriovca i OŠ Ljudevit Gaj iz Nove Gradiške. U sustavu natjecanja svatko sa svakim naši su košarkaši upisali dvije odlične pobjede i jedan poraz protiv domaćina. Tako su kao drugi u skupini izborili nastup na županijskom natjecanju koje će se održati 3.3.2015. u ŠD Vijuš-u! Za našu školu igrali su: Fabijan Križanović, Karlo Nužda, Filip Gusak, Marko Čačija, Vilim Blajer, Lovro Bašić, Danijel Majstorić, Kruno Marijić, Tomislav Jelavić, Tomislav Matačić, Alen Pecikozić, Dominik Mutić, Dominik Čančar i kapetan Luka Špehar. Bravo košarkaši! 

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 23. 2. 2015. 19:20

Županijsko natjecanje iz informatike

U petak, 20. veljače, u Tehničkoj školi u Slavonskom Brodu održano je Županijsko natjecanje iz informatike. U kategoriji OSNOVE INFORMATIKE sudjelovao je učenik osmog razreda, Luka Družijanić. Luka je osvojio odlično 2. mjesto. Nakon reevaluacije rezultata, do 4. ožujka, bit će poznata imena učenika/ca pozvanih na Državno natjecanje (koje će se održati od 16.-19. ožujka). Čestitke Luki!

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 21. 2. 2015. 10:10

Školsko natjecanje iz astronomije Vijest ima dokument u privitku

U utorak, 10. veljače 2015. održano je školsko natjecanje iz astronomije. Sudjelovali su učenici 5.b razreda Marin Zavor i Dominik Božić te učenici 7.a razreda: Tomislav Matačić, Alen Pecikozić, Patricija Horvat, Marko Kuhač, Ema Golub i Josipa Bilušić. Učenicu su uspješno riješili test i plasirali se na Županijsko natjecanju koje će se održati 25. ožujka 2015. Na županijskom natjecanju isti učenici će pokazati svoje znanje na pismenom ispitu i branit će svoj praktični rad kojega vrijedno pripremaju već tri  mjeseca.
Marin Zavor i Dominik Božić: Šestar kao astronomski instrument
Dominik Hess: Sunčeve ure
Tomislav Matačić i Alen Pecikozić: Perzejev luk
Marko Kuhač i Patricija Horvat: Prolaz zvijezde kroz meridijan
Ema Golub i Josipa Bilušić: Veličina galaktika
Puno uspjeha na Županijskom natjecanju, a najuspješnijima da uspješno prezentiraju svoj praktični rad na Državnom natjecanju!

  :: opširnije :: 


objavio: Rade Kovačević  datum: 12. 2. 2015. 18:59

Županijsko natjecanje iz badmintona!

Dana 5.2.2015. održano je županijsko natjecanje iz badmintona u Starom Petrovom Selu. Naša škola sudjelovala je u obje konkurencije, tj. imali smo i mušku i žensku ekipu. I dječaci i djevojčice ostvarili su dobro 4. mjesto na županijskom natjecanju. Realno, šanse za medalju nije bilo jer ostale tri ekipe imaju badminton klubove. Domaćin Staro Petrovo Selo, Okučani i Gradiška bili su prejaki i za nas i za Vrpolje. Ali su naši dječaci bez problema pobjedili Vrpolje s rezultatom 3:0 i zauzeli 4. mjesto. Djevojčice su u neizvjesnom dvoboju također pobjedile Vrpoljanke s rezultatom 3:2 i isto zauzele 4. mjesto, što je bojle nego prošle godine. Čestitke i dječacima i djevojčicama. Za našu školu igrali su: Fabijan Križanović, Patrik Vučković, Filip Gusak, Marko Čačija, Kristina Perko, Mateja Marijić, Mirna Mirković i Elma Mašić. 

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 6. 2. 2015. 14:47

Županijska smotra LiDraNo

I ove godine je naša Tea Bukovac (6.b) pozvana na Županijsku smotru lirskog, dramskog i novinarskog stvaralaštva. Našu školu je predstavljala sastavkom Moje mjesto pod suncem. Rad je poslan na državnu razinu pa sad čekamo hoćemo li biti izabrani predstavljati našu županiju na nacionalnoj razini.
Ono što govorimo, a posebno ono što pišemo, govori puno  o nama samima, koliko smo zreli, koliko shvaćamo svijet u kojem živimo, koliko cijenimo male stvari oko nas, koliko smo spremni prihvatiti sve ono što je dobro, a što nam nudi i obitelj i škola i naši prijatelji. Teine velike životne istine, izrečene jednostavnim i čistim stilom prepoznate su i nagrađene. Kad bi barem više učenika, ali i odraslih shvatilo da se budućnost ne gradi sutra, već sad i danas, kroz svaki pročitani redak u školskoj klupi, svaku riješenu jednadžbu, svaku otpjevanu pjesmu, kroz svaki osmijeh na školskom hodniku, kroz svaki zagrljaj, svijet bi bio puno bolji. Razmislite malo o tome i odgovorno govorite, pišite i razmišljajte. Samo tako ćete i vi naći svoje mjesto pod suncem.

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Fajgl  datum: 4. 2. 2015. 20:59

Školsko natjecanje iz informatike

Danas je u našoj školi održano školsko natjecanje iz informatike (kategorija osnove informatike). Naš je najbolji informatičar u školi, LUKA DRUŽIJANIĆ, i ove godine uspješan, 2. je po rezultatima u Županiji (od ukupno 75 prijavljenih učenika/ca), te 25. u cijeloj Hrvatskoj (od 1897 prijavljenih učenika/ca). Čestitamo! Nakon sastanka Županijskog povjerenstva saznat ćemo tko je pozvan na Županijsko natjecanje (održat će se u Tehničkoj školi u Slavonskom Brodu 20. veljače 2015. godine). Pogledajte privremene rezultate školskog natjecanja u našoj Županiji.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 21. 1. 2015. 16:54

Županijsko natjecanje u šahu

Prošli ponedjeljak održano je županijsko natjecanje u šahu, nigdje drugdje nego u našoj matičnoj školi. Kao pravi domaćini ugostili smo 8 muških ekipa i 3 ženske ekipe. Nakon 3 sata borbe dobili smo najbolje šahiste. Naša škola se pokazala kao pravi domaćin i zauzela posljednje mjesto. Najbolji su bili OŠ Okučani, zaim OŠ Augusta Šenoe iz Gundinaca, a treći su bili brođani iz OŠ Dragutin Tadijanović. Kod djevojčica najbolji rezultat ostvarila je OŠ Ivan Mažuranić iz Sibinja, zatim OŠ Ljudevita Gaja iz Nove Gradiške, a treća je bila ekipa OŠ Augusta Šenoe iz Gundinaca. Čestitke svim ekipama i posebno pobjednicima. Za našu školu igrali su: Domagoj Stanković, Marko Čačija, Gabrijel Veočić i Karlo Marić.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 17. 12. 2014. 08:36

Nogometaši sudjelovali na Gradskom natjecanju

I ove godine školska sportska natjecanja započela su  s nogometom, najpopularnijim sportom u Hrvatskoj. Ove godine prijavilo se 30 ekipa na području naše županije, a naši nogometaši igrali su u skupini E u prošli petak. Domaćin je bila OŠ Đuro Pilar. Svih šest utakmica bilo je odlično za gledat jer se igrao dobar nogomet i postiglo dosta golova. Naši su nogometaši na kraju zauzeli 3. mjesto, a najbolja je bila OŠ Ivana Brlić Mažuranić koja je pobjedila sve svoje utakmice. Imali smo i jednu vjernu navijačicu, majku Sejdić. Čestitke pobjednicima i našoj ekipi jer su prikazali dobar nogomet.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 8. 12. 2014. 17:20

Atletičari osvojili 4. mjesto u Slavoniji!

Na regionalnom natjecanju iz atletike za dječaka 2001. godište i mlađi, koje je održano na stadionu Gradski vrt u Osijeku, sudjelovali su naši atletičari kao prvaci Brodsko-Posavske županije. Od ukupno pet ekipa, nakon puno šprinteva, skokova u dalj i vis, bacanja loptice i štafete, naši su atletičari osvojili 4. mjesto na poluzavršnom natjecanju. Za našu školu borili su se: Gabrijel Veočić, Danijel Mitrović, Tomislav Matačić, Mateo Arelić, Filip Gusak, Josip Sušić, Dino Grozdanić, Marko Oreč, Arben Gushani, Donatel Čikulin, Marin Sejdić, Robert Duspara, Lovro Bašić, Luka Matačić, Robert Djibedji i Marko Čačija. Bravo dječaci!

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 3. 6. 2014. 11:24

Atletičarke treće a atletičari prvi u Županiji!

Županijsko natjecanje iz tzv. kraljice sportova atletike, za 2001. g. i mlađe, održano je 12. svibnja na stadionu ŠRC Stanko Vlainić - Dida. U konkureciji dječaka nastupilo je pet škola, a u konkurenciji djevojčica četiri škole. Djevojčice su bile dobre i uzele broncu, a dječaci odlični - zlatni. Od ukupno sedam disciplina u obje konkurencije valja istaknuti određene rezultate. 

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 15. 5. 2014. 10:38

Košarkaši treći u Županiji!

Županijsko natjecanje iz košarke za dječake 2001. g. i mlađe održano je 7. svibnja u dvorani OŠ Ivan Goran Kovačić. Naši su košarkaši u polufinalnom meču izgubili od OŠ Antun Mihanović s rezulatom 16:14, a u utakmici za treće mjesto uvjerljivo sa 20 koševa razlike pobjedili domaćine i tako uzeli broncu. Bravo dječaci. U finalu je OŠ Dragutin Tadijanović bio bolji s 10 koševa razlike od OŠ Antun Mihanović. Za našu školu igrali su: Luka Matačić, Alen Pecikozić, Filip Gusak, Marko Čačija, Kruno Marijić, Hrvoje Čuma, Daniel Majstorić, Luka Rupčić, Lovro Bašić, Josip Sušić, Luka Safundžić, Patrik Švaganović, Luka Orešković, Karlo Nužda i kapetan Tomislav Matačić.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 14. 5. 2014. 10:22

Rukometaši brončani na Županijskom natjecanju!

Županijsko natjecanje iz rukometa za dječake 2001. g. i mlađe održano je 8. svibnja u sportskoj dvorani Vijuš. Sudjelovalo je ukupno 5 ekipa. Naši su rukometaši imali peh jer su bili u skupini od 3 ekipe. Imali su ukupno dvije pobjede i jedan poraz te završili na trećem mjestu, dok je drugoplasirana ekipa imala omjer 1:1. Sportska nesreća, ali svejedno čestitke na osvojenoj brončanoj medalji. Za našu školu igrali su: Filip Rehlicki, Karlo Rehlicki, Patrik Švaganović, Zvonimir Čop, Matko Tonković, Marko Čačija, Robert Duspara, Hrvoje Čuma, Lovro Bašić, Filip Gusak, Arben Gushani, Alen Pecikozić, Daniel Majstorić, Tomislav Matačić, Mateo Arelić i kapetan Luka Matačić.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 13. 5. 2014. 10:30

Djevojčice treće u Županiji

Županijsko natjecanje iz odbojke za djevojčice 2001. godište i mlađe održano je u OŠ Đuro Pilar 29.4.2014. Naše su se Hugoline, nakon dvije odbojkaške utakmice, okitile brončanim medaljama. Za našu školu igrale su: Ana Berezovski, Leona Šarić, Patricia Horvat, Mateja Marijić, Martina Marijić, Klaudija Lekaj i Kristina Perko. Bravo djevojčice! 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Klaričić  datum: 7. 5. 2014. 17:58

Nogometaši odradili Gradsko natjecanje

Gradsko natjecanje iz malog nogometa za dječake 2001. godište i mlađi održano je u ponedjeljak 5.5.2014. u dvorani Vijuš. Naši su Hugići bili u skupini E sa nogometašima iz OŠ Đuro Pilar i OŠ IBM. Protiv OŠ Đuro Pilar upisali su pobjedu s rezultatom 3:1, a protiv OŠ IBM odigrali su nereješeno 1:1. OŠ IBM je pobjedila OŠ Đuro Pilar sa većom razlikom i tako izborili Županijsko natjecanje, a naši nogometaši bili drugi u skupini. Za našu školu igrali su: Filip Gusak, Mateo Arelić, Kruno Marijić, Robert Duspara, Marko Čačija, Antun Čelebija, Arben Gushani, Dino Grozdanić, Patrik Švaganović, Daniel Majstorić, Robert Djibedji i kapetan Josip Sušić. Bravo dječaci!

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 7. 5. 2014. 17:48

Državno prvenstvo iz stolnog tenisa

Ove godine Državno prvenstvo sportova za osnovnu školu održano je u Poreču od 27. do 29. travnja 2014. Našu školu i naše školsko sportsko društvo predstavljali su stolnotenisači u sastavu: David Popić, Hrvoje Leko, Antonio Krolo i Bruno Čavala. Naši su stolnotenisači od ukupno 6 ekipa osvojili odlično 4. mjesto. Mogla je pasti i brončana medalja uz malo više sreće. U svojoj skupini su bili bolji od ekipe iz Krka, a slabiji od ekipe iz Vela Luke i tako prošli u polufinale kao drugi u skupini. U polufinalu je bila bolja ekipa iz Zaboka, a u borbi za treće mjesto nešto sretnija ekipa iz Novog Marofa. Pobjedili su s rezultatom 3:1. Čestitke našim stolnotenisačima na 4. mjestu u državi! 

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 5. 5. 2014. 21:33

Državno natjecanje iz astronomije

Ove školske godine Državno natjecanje iz astronomije održano je u Opatiji  od 22. do 25. travnja 2014. Našu školu predstavljali su učenici: Tomislav Matačić, 6. razred, branio je rad na temu Fotometar s masnom mrljom i osvojio 4. mjesto, Patricia Horvat i Marko Kuhač, 6. razred, branili su rad na temu Kvadrant za SuncePatricija je osvojila 5. mjesto, a Marko 6. mjesto. Čestitke i zahvale učenicima na postignutim rezultatima. Mentor učenika je nastavnik Rade Kovačević.

  :: opširnije :: 


objavio: Rade Kovačević  datum: 28. 4. 2014. 14:43

Dječaci drugi u županiji iz atletike!

Na županijskom natjecanju iz Atletike sudjelovalo je 11 osnovnih škola u konkurenciji dječaka i 10 osnovnih škola u konkurenciji djevojčica. Natjecanje se održalo 4. travnja na atletskom stadionu Stanko Vlainić - Dida. Bilo je ukupno 7 atletskih disciplina kao i svakje godine: bacanje kugle, skok u vis, skok u dalj, sprint 100m, trčanje 300m, trčanje 600 i 1000m i štafeta 4x100m. Djevojčice su na kraju zauzele predzadnju poziciju, ali su zato dječaci bili odlični. Osvojili su odlično drugo mjesto i za nagradu dobili pohvale i srebrne medalje. I treba reći da je prvo mjesto izmaklo za malenih 5 bodova, od ukupno cca 150 koliko su prvaci iz OŠ Ivana Brlić Mažuranić imali. Bravo sjajni atletičari! Za našu školu nastupili su: Nora Maurer, Petra Špiranović, Nikolina Čalušić, Matea Savić, Melani Stanković, Marieta Arelić, Danijela Stanić, Marija Marijić, Ana Marija Opačak, Sara Čubrilo, Mateja Marijić, Martina Marijić, Leona Šarić, Mateo Rašić, Matej Banovac, Marin Babić, Luka Klaso, Filip Marić, Josip Šokić, Franjo Marinčić, Ivan Sušić, Tomislav Katušić, Gabrijel Jozić, Anto Jelić, Ersan Alija, Alen Đekić i Luka Sedlovski.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 10. 4. 2014. 18:11

Odbojkašice sudjelovale na gradskom natjecanju

7. ožujka održano je gradsko natjecanje iz odbojke za djevojčice. Naše su odbojkašice bile u skupini C koja se odigrala u OŠ Ivan Goran Kovačić. Uspjele su upisati jednu pobjedu u tri odigrane utakmice. Za našu školu nastupile su: Barbara Perković, Ana Marija Opačak, Dalija Pranjić, Marija Marijić, Marija Cvitković, Marieta Arelić, Nikolina Čalušić, Mateja Perčić, Andrea Ilić, Ana Marija Bralić, Šeila Žepčan, Ana Marija Brico.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 10. 4. 2014. 18:05

Odbojkaši osvojili srebro na županijskom natjecanju!

Na županijskon natjecanju iz odbojke za dječake bilo je vrlo uzbudljivo i igrala se lijepa odbojka. Prvo su domaćini OŠ Ivan Goran Kovačić u polufinalu tijesno 2:1 u setovima pobjedili OŠ Ljudevita Gaja iz Nove Gradiške. Zatim smo i mi u polufinalu istim rezultatom pobjedili OŠ Matija Antun Relković iz Davora. Slijedilo je veliko finale u kojem su domaćini, bodreni svojom publikom, pobjedili naše odbojkaše dobivši prvi set na razliku 26:24, a drugi 25:18. Iako su naši odbojkaši ranije pobjedili OŠ IGK u gradskom natjecanju i imali prilike u prvom setu, uz domaću publiku bilo je teško opet pobjediti. Za našu školu igrali su: Matej Banovac, David Popić, Hrvoje Leko, Luka Klaso, Domagoj Stanković, Ivan Sušić, Stjepan Gerčko, Ivan Jukičić, Gabrijel Veočić, Josip Sušić, Marko Čačija, Filip Gusak i kapetan Josip Jukičić. Čestitke na osvojenoj srebrnoj medalji!

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 1. 4. 2014. 21:28

Košarkašice brončane na županijskom natjecanju!

21.3. u sportskoj dvorani Vijuš održano je županijsko natjecanje iz košarke za djevojčice. Naše su košarkašice u polufinalu tijesno izgubile od OŠ Bogoslav Šulek, ali su zato u borbi za treće mjesto sjajno odigrale od početka do kraja utakmice i pobjedile OŠ Blaž Tadijanović i zasluženo primile brončane medalje. Za našu školu igrale su: Sara Primorac, Barbara Perković, Magdalena Brekalo, Petra Špiranović, Mateja Perčić, Marieta Arelić, Matea Savić, Kristina Perko, Klaudija Lekaj, Katarina Živković, Anita Jerković i kapetanica Danijela Stanić! Bravo košarkašice!

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 1. 4. 2014. 21:20

Kros - županijsko natjecanje

Naše školsko sportsko društvo "Plavi Sokol" sudjelovalo je na županijskom natjecanju iz krosa za dječake i djevojčice. Natjecanje se održalo 19.3. na stazi kod Ekonomsko-birotehničke škole. Dječaci su trčali 1200 m, a djevojčice 1000 m. Bilo je jako puno trkača i trkačica iz čak 15 osnovnih škola. Za našu školu trčali su: Anita Jerković, Marieta Arelić, Ana Marija Opačak, Luka Klaso i Alen Đekić. Za pohvalit je učenicu ANITU JERKOVIĆ iz 6.d razreda (inače perspektivnu mladu sportašicu - košarkašicu) koja je, u konkureciji 50 trkačica iz 8.r. i mlađih, istrčala prva 1000 m. Bravo Anita!

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 1. 4. 2014. 21:11

LiDraNo u Primoštenu

Kad sam saznala da sam pozvana na državnu smotru LiDraNa, bila sam jako uzbuđena. Nisam znala što me čeka i što očekivati. LiDraNo je smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika. Ove godine se održalo u Primoštenu, od 23. do 25. ožujka.

  :: opširnije :: 


objavio: Tea Bukovac  datum: 28. 3. 2014. 13:15

Državno natjecanje iz informatike

Najbolji informatičar naše škole, Luka Družijanić iz 7.a razreda, sudjelovao je od 17. do 20. ožujka na državnom natjecanju iz informatike u Primoštenu i to u kategoriji OSNOVE INFORMATIKE. U jakoj konkurenciji osvojio je izvrsno osmo mjesto (drugi sedmaš u cijeloj Hrvatskoj) i ostavio mnoge osmaše iza sebe. Bravo, Luka! Rezultate možete pogledati na portalu Infokupa, a fotografije na Facebook stranici Infokupa.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 21. 3. 2014. 07:57

Županijsko natjecanje iz badmintona

Prošli ponedjeljak u Starom Petrovom Selu održano je županijsko natjecanje iz badmintona za djevojčice i dječake. Sudjelovalo je ukupno 5 škola, a naša škola je bila jedini predstavnik našeg grada. No, konkurencija je bila vrlo jaka te smo se morali zadovoljiti posljednjim mjestom, iako su i djevojčice i dječaci u borbi za 4. mjesto izgubili od Vrpolja 3:2 i imali šansu pobjediti. Ostale 3 ekipe (domaćin, Okučani i Gradiška) glatko su sa 3:0 pobjedile i nas i Vrpolje. Za OŠ Hugo Badalić nasupili su: Filip Marić, Fabijan Križanović, David Popić, Marin Babić, Nora Maurer, Melani Stanković, Nikolina Čalušić i Petra Špiranović.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 21. 3. 2014. 07:34

Odbojkaši najbolji u gradu, slijedi županijsko!

U petak, u dvorani OŠ Đuro Pilar, održano je gradsko natjecanje iz odbojke za dječake. Od ukupno 4 ekipe i sustavom igre svatko sa svakim, naši su odbojkaši pobjedili sve tri utakmice i kao prvaci izborili županijsko natjecanje koje je planirano u idući ponedjeljak 24.3. U prvoj utakmici glatko su nadigrali OŠ iz Vrpolja s rezultatom 2:0 u setovima. Zatim je bilo prave neizvjesne borbe s OŠ Ivan Goran Kovačić. Ta utakmica je otišla u odlučujući set i naši su odbojkaši pobjedili 2:1. U zadnjoj utakmici, bez većih problema, pobjedili su domaćina OŠ Đuro Pilar s rezultatom 2:0 u setovima. Za OšHugo Badalić igrali su: Matej Banovac, David Popić, Hrvoje Leko, Luka Klaso, Domagoj Stanković, Ivan Sušić, Stjepan Gerčko, Ivan Jukičić, Gabrijel Veočić, Josip Sušić, Marko Čačija, Filip Gusak i kapetan Josip Jukičić. Bravo dječaci, idemo po medalju! 

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 18. 3. 2014. 09:41

Županijsko natjecanje iz astronomije

Županijsko natjecanje iz astronomije održano je 7. ožujka 2014. godine u Osnovnoj školi Hugo Badalić Slavonski Brod. Škola je dugogodišnji  i vrlo uspješan domaćin mladim brodskim astronomima, koji djeluju u okviru Astronomskog društva ''Gea x'' Slavonski Brod i pri Zajednici tehničke kulture Slavonski Brod. Na ovogodišnjem Županijskom natjecanje učenici, članovi astronomskih skupina iz pet brodskih osnovnih škola i Gimnazije „Matija Mesić“ obranili su ukupno 25 istraživačka projekata iz područja astrognozije, planetarne astronomije, stelarne i galaktičke astronomije i povijesti astronomije. 

  :: opširnije :: 


objavio: Rade Kovačević  datum: 7. 3. 2014. 18:30

Košarkaši sudjelovali na gradskom natjecanju

Košarkaši su bili na gradskom natjecanju koje se održalo 27.2. u Sportskoj dvorani Vijuš. Protivnici su im bili učenici OŠ Dragutin Tadijanović i OŠ Ivana Brlić Mažuranić. U prvoj utakmici protiv OŠ Dragutin Tadijanović bilo je napeto do samog kraja, te su gosti u završnici pobjedili 2 koša razlike. U drugoj utakmici je nastupio umor jer smo igrali dvije utakmice u nizu, i dječaci iz OŠ IBM pobjedili su s 5 koševa razlike. Za našu školu igrali su: Dominik Čančar, Luka Špehar, Dominik Mutić, Franjo Marinčić, Luka Klaso, Josip Bratanić, Tomislav Katušić, Stjepan Gerčko, Filip Marić, Mateo Vrdoljak, Antonio Lucić i Meris Melez.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 6. 3. 2014. 11:03

Županijsko natjecanje iz informatike

U petak, 21. veljače, u Tehničkoj školi u Slavonskom Brodu održano je Županijsko natjecanje iz informatike. U kategoriji OSNOVE INFORMATIKE sudjelovali su učenici Karolina Mirković, 8.b i Luka Družijanić, 7.a. Luka je osvojio 1. mjesto, koje dijeli s učenikom osmog razreda iz Cernika, a Karolina je osvojila 3. mjesto. Nakon revizije rezultata, do 7. ožujka, bit će poznata imena učenika/ca pozvanih na Državno natjecanje (koje će se održati od 17.-20. ožujka). Kako u toj kategoriji na Državno natjecanje pozivaju prvake iz svih Županija (ako imaju više od 50% bodova), nadamo se pozivu! Bravo za naše informatičare! 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 23. 2. 2014. 11:03

Školsko natjecanje iz geografije

U petak, 7. veljače 2014. održano je školsko natjecanje iz geografije. Sudjelovali su sljedeći učenici: Dino Grozdanić (5.a), Rea Divjanović (5.b), Ivana Grgić (5.b), Bianca Vovk, 5.b, Jozef Lekaj (5.a), Ruben Grozdanić (8.a), Marina Matić (8.b), Sara Primorac (8.a), Antonio Krolo (8.a). Učenici se od početka školske godine vrijedno pripremaju za natjecanje. Svoje znanje uspješno su pokazali  na pisanom ispitu. Županijsko natjecanje održat će se 6. ožujka 2014. u OŠ „Bogoslav Šulek“. Pozvanim učenicima želimo puno uspjeha!

  :: opširnije :: 


objavio: Rade Kovačević Jasmina Matekalo  datum: 12. 2. 2014. 17:28

Školsko natjecanje iz astronomije

U utorak, 4. veljače 2014. održano je školsko natjecanje iz astronomije. Sudjelovali su učenici 6.a razreda: Tomislav Matačić, Alen Pecikozić, Patricija Horvat, Marko Kuhač, Ema Golub i Josipa Bilušić. Učenicu su uspješno riješili test i plasirali se na Županijsko natjecanju koje će se održati 7. ožujka 2014. Na županijskom natjecanju isti učenici će pokazati svoje znanje na pisanom ispitu  i branit će svoj istraživački rad kojega vrijedno pripremaju već tri  mjeseca.

  :: opširnije :: 


objavio: Rade Kovačević  datum: 12. 2. 2014. 17:19

Rukometaši sudjelovali na gradskom a košarkašice izborile županijsko natjecanje!

Rukometaši naše škole pružili su otpor svojim protivnicima na gradskom natjecanju, no nisu uspjeli pobijediti. Bolja je bila ekipa iz Sibinja, Vrpolja i OŠ Blaž Tadijanović iz Slavonskog Broda. Natjecanje se održalo u sportskoj dvorani Vijuš 5.2.2014. U istoj dvorani 10.2. igralo se gradsko natjecanje iz košarke za djevojčice. A naše su košarkašice upisale obje pobjede u svojoj skupini i tako izborile županijsko natjecanje, koje će se igrati 21.3. Naše su košarkašice bez problema pobjedile ekipu iz Garčina, a s OŠ Blaž Tadijanović iz Sl. Broda ušle u produžetak, koji su odigrale fenomenalno predvođene talentiranom Anitom Jerković. Bravo djevojčice! Idemo po medalju na županijskom natjecanju!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 11. 2. 2014. 16:07

Stolnotenisači idu u Poreč na državno prvenstvo!

U srijedu su naši sportaši otišli na poluzavršnicu u Požegu s ciljem plasmana na DRŽAVNO PRVENSTVO, koje će se održati u Poreču tokom ljeta. I uspjeli su. Čak ih ni viroze nisu zaustavile da daju svoj maksimum na terenu i zasluženo ponesu pehar za 1. osvojeno mjesto, koji će krasiti prostorije naše škole. Plavi Sokoli, u sastavu DAVID POPIĆ, HRVOJE LEKO, ANTONIO KROLO i BRUNO ČAVALA, uspjeli su u sva 3. kola ostvariti pobjedu i maksimalni broj bodova. U 1. kolu pobjedili su dječake iz Iloka rezultatom 3:0. U 2. kolu pobjedili su dječake iz Donjeg Miholjca rezultatom 3:1, a u 3. kolu, također s rezultatom 3:1, pobjedili su domaćine iz Požege. Tako su pokazali da su najbolji i u Slavoniji. Bravo dječaci!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 24. 1. 2014. 13:12

Školsko natjecanje iz informatike

Danas je u  našoj školi održano školsko natjecanje iz informatike. Učenici i učenice sedmih i osmih razreda sudjelovali su u kategoriji OSNOVE INFORMATIKE. Nakon sastanka Županijskog povjerenstva saznat ćemo tko je od njih pozvan na Županijsko natjecanje koje će se održati u Tehničkoj školi u Slavonskom Brodu 21. veljače 2014. godine. Pogledajte privremene rezultate školskog natjecanja u našoj županiji.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 21. 1. 2014. 23:35

Stolnotenisači idu na poluzavršnicu!

Naši učenici bili su najbolji u našoj županiji u stolnom tenisu. Od ukupno 15 prijavljenih ekipa u konkurenciji dječaka ostvarili su prvo mjesto i zasluženo osvojili zlatne medalje. Ali i plasman na poluzavršnicu iliti ga korak do državnog prvenstva, koja će se održati u srijedu 22.1. u Požegi. Našim stolnotenisačima suprostavit će se ostali prvaci drugih županija regije ISTOK. Za našu školu, ako niste znali, natječu se David Popić, Hrvoje Leko, Antonio Krolo i Bruno Čavala. Bravo dječaci i sretno u srijedu!

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 20. 1. 2014. 14:25

Vjeronauk

Danas je u našoj je školi održano školsko natjecanje iz vjeronauka – Vjeronaučna olimpijada s temom Katolička Crkva i znanost. Od 11 učenika koji su sudjelovali na ovom natjecanju, najbolje rezultate postigli su: Ruben Grozdanić, 8.a, Marieta Arelić, 8.d, Karolina Mirković, 8.b, Sara Primorac, 8.a i Anđelka Antonić, 8.e. Oni će našu školu predstavljati na Županijskom natjecanju 24. siječnja 2014. godine u OŠ „Đuro Pilar“ u Slavonskom Brodu. Poželimo im dobar uspjeh!

  :: opširnije :: 


objavio: Katica Markić  datum: 11. 12. 2013. 16:51
 Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Misao tjedna

"Knjiga nije hrana, ali je poslastica."

                            Tin Ujević


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 5. 2010.

Ukupno: 1240620
Danas: 419

 


Anketa (mala)
Kako iskorištavate svoje slobodno vrijeme?: 


preskoči na navigaciju