preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Važni dokumenti
Mi smo

vijesti

Vidi i klikni!

Učenici prvih razreda Područne škole Jelas 15.2.2019. sudjelovali su na zanimljivim i poučnim radionicama koje su održale djelatnice HAK-a čija je ideja učenje kroz činjenje. Usvojili su praktične informacije i znanja o sigurnom ponašanju u prometu u svojstvu pješaka ili suputnika u automobilu. Prepoznali su karakteristične opasnosti kojima su djeca izložena u prometu. Poučeni su pravilu korištenja nogostupa, sigurnom prelasku ceste (propisnom i pravilnom prelaženju korištenjem pješačkih prijelaza, rizicima prelaska ceste između parkiranih automobila), prelasku raskrižja, prepoznavanju znakova koje u prometu daju vozači automobila – pokazivač smjera, uspostavi vizualnog kontakta tj. komunikacije pješaka i vozača, propisnom, pravilnom i sigurnom ulasku u vozilo te sjedenjem i korištenjem sigurnosnih pojaseva u automobilu, rizicima zbog nepropisnog i nepravilnog sjedenja i nekorištenja sigurnosnih pojaseva. Radionice su učinile zanimljivima vožnja u automobilu s nestašnim lutkom Hakijem, vježbe prelaženja ceste preko pješačkog prijelaza i između parkiranih automobila uz pomoć djelatnica HAK-a. Kao nagradu za marljivo sudjelovanje na radionicama svi učenici su dobili edukativnu bojanku-slikovnicu Vidi i klikni.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Džaferović  datum: 17. 2. 2019. 20:32

Županijsko natjecanje iz informatike

U petak, 15. veljače, u Tehničkoj školi u Slavonskom Brodu održano je Županijsko natjecanje iz informatike. U kategoriji Digitalne kompetencije 6 sudjelovali su učenici Teo Funarić, 6.b i Ivan Kolomejac, 6.b, te u kategoriji Algoritmi 5 Jona Janković, 5.b (mentorica Slavica Danilović). Jona Janković je osvojio prvo mjesto, Teo Funarić drugo i Ivan Kolomejac treće mjesto. Čestitamo svim sudionicima natjecanja!

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 16. 2. 2019. 10:24

Županijsko natjecanje iz astronomije

Županijsko natjecanje iz astronomije održano je u četvrtak, 14. veljače 2019. godine u OŠ „Hugo Badalić“ Slavonski Brod. Kao i svake godine, pripremili smo zanimljiv program otvaranja u kojemu su učenici kroz recitacije, pjesmu i ples povezali astronomiju i Valentinovo – ljubav prema zvijezdama i osjećaje koje posebno ističemo na Dan zaljubljenih, koji je ove godine za zaljubljenike u astronomiju bio i dan županijske razine natjecanja. U uvodnoj riječi ravnateljica škole prof. Irena Čugura Ćerić pozdravila je prisutne mentore i natjecatelje, pohvalila predanost u bavljenju astronomijom kroz godine i svima zaželjela puno sreće u natjecanju kao i vedro nebo za astronomska opažanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Rade Kovačević  datum: 15. 2. 2019. 16:40

Ucenici drugih a, c, d i e i treceg a razreda pos

Ucenici drugih a, c, d i e i treceg a razreda posjetili su gradsku knjiznicu povodom Valentinova i poslusali bajku o zaljubljenom medvjedu Arturu i medvjedici Milki. Nakon toga su pisali pisma Milki i poslali ih po postaru morzu.

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Taborski  datum: 14. 2. 2019. 18:25

Košarkaši sudjelovali na gradskom natjecanju

Gradsko natjecanje za košarkaše 8.r i mlađe održano je u našoj školskoj dvorani na Jelasu 6.2.2019. U našoj skupini A sudjelovale su 4 ekipe: OŠ Blaž Tadijanović, OŠ Antun Mihanović, OŠ Ljudevita Gaja iz Nove Gradiške i naša škola kao domaćin. U tri utakmice dečki su uspjeli upisati jednu pobjedu iako je većina naših košarkaša tek 6. razred. Čestitke. U konačnom poretku zauzeli smo 3. mjesto u skupini. Uskoro kreće natjecanje za 6. razrede i mlađe gdje imamo više šanse za županijsko natjecanje. Sastav: F. Safundžić, Ž. Blažić, L. Orešković, A. Olujević, A. Kruljac, J. Špehar, E. Šimičić i M. Đukovski.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 14. 2. 2019. 15:50

Odbojkašice sudjelovale na gradskom natjecanju

Gradsko natjecanje za odbojkašice 8.r i mlađe održano je u OŠ Đuro Pilar u srijedu 13.2.2019. U našoj skupini B sudjelovale su 4 ekipe: OŠ Antun Mihanović, OŠ Antun Matija Reljković iz Bebrine, OŠ Hugo Badalić i domaćin OŠ Đuro Pilar. U tri utakmice cure su upisale sva tri poraza, ali su dvije utakmice mogle završiti i u našu korist. Nedostajalo je malo sreće i malo više truda u završnici utakmice. No sljedeće godine su velike osmašice i biti će koja pobjeda. OŠ Đuro Pilar je definitivno bila najbolja ekipa. Čestitke.Sastav: I. Grubišić, I. Rašić, J. Jelavić, D. Mitrović, A. Stojaković, A. Didović, L. Birač, M. Arbanas, P. Jurić i kapetanica M. Majstorić.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 14. 2. 2019. 15:38

Ususret valentinovu

Ususret valentinovu, na satu engleskog jezika smo igrali igre asocijacija i tražili poznate parove. Naučili smo ljubavne izreke iz raznih zemalja i uz pomoć osmosmjerke saznali kako se VOLIM TE kaže na 10 različitih jezika..u 7.a razredu smo se i međusobno darivali slatkim poklonom... u našu školu najljepši blagdan za zaljubljene je već stigao!

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 13. 2. 2019. 16:26

U susret Svjetskom danu kazališta

Danas su našu školu posjetili glumci, točnije kazališni studio iz Rijeke. Učenici predmetne nastave Matične škole imali su priliku vidjeti utjelovljenje Ribara Palunka i njegove žene, naše Ivane Brlić Mažuranić, a potom su i učenici Područne škole prisustvovali interaktivnoj predstavi o životu i djelu W. Shekespearea. Tijekom predstava neki od učenika okušali su se u glumi i zaslužili su pohvale za trud i snalažljivost. Ove predstave bile su uvertite u susret obilježavanju Svjetskog dana kazališta u ožujku.

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 12. 2. 2019. 17:04

Koračajući prošlim vremenima...

Učenici sedmog razreda su primijenili znanje iz Hrvatskog jezika na satu Engleskoga prepričavajući slavenske legende koje su popratili slikama. Našli su se i zaljubljenici u druge mitologije.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjam Ćorluka  datum: 10. 2. 2019. 08:33

Dan sigurnijeg Interneta 2019.

Svake godine drugog dana drugog tjedna drugog mjeseca u godini, uz potporu Europske Komisije, organizira se Dan sigurnijeg Interneta (ove godine pod motom "Zajedno za bolji Internet") čiji je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije, posebice među djecom i mladima. I u nastavi informatike u našoj smo školi obilježili Dan sigurnijeg Interneta. Petaši su na uvodu odradili anketu o njihovoj sigurnosti na Internetu, upoznali se s osnovama sigurnosti na Internetu, odigrali igrice potrage za blagom odgovarajući na pitanja vezana za sigurnost na Internetu, te im je svima podijeljena HAKOM-ova brošura "Kako se zaštititi u svijetu Interneta i mobilnih telefona". Učenici šestih razreda su se upoznali s digitalnim tragovima na Internetu, tražili svoje digitalne tragove te u online alatu Wordart izradili digitalni trag s pojmovima vezanim za sigurnost na Internetu. Sedmaši pri ponavljanju nastavnih sadržaja izrade i oblikovanja HTML datoteka izrađuju web stranicu koja sadrži poruke vršnjacima, video-isječke i fotografije o sigurnosti na Internetu. Učenici osmih razreda su izrađivali zajednički digitalni sadržaj (kviz) o elektroničkom nasilju na platformi Office 365 u aplikaciji Forms. Svi su razredi pogledali edukativne kratke video-isječke o elektroničkom nasilju. Pridružili smo se i eTwinning događaju SID 2019 (Safer Internet Day 2019.).

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 8. 2. 2019. 13:59

Očajavanje u drugom razredu

Dragi naši, ako niste znali,  i očajavanje može biti zabavno i poučno, a u to su nas uvjerili drugašići Matične škole koji su prošloga petka u svojim učionicama organizirali pravu čajanku uz, naravno neizostavni topli čaj, keksiće i film. Baš nam se svidjelo ovo očajavanje, a vama?

  :: opširnije :: 


objavio: Slavica Kikić Biljana Conjar  datum: 8. 2. 2019. 10:59

Juri, juri vlak!

Drugu razredi Matične škole posjetili su danas u hladno zimsko jutro željeznički i autobusni kolodvor. Unatoč hladnoći bilo im je prekrasno, jer sada znaju što su peroni, blagajna, dolazna i odlazna stanica. Ću, ću, ću, ću, juri, juri vlak!

  :: opširnije :: 


objavio: Slavica Kikić Biljana Conjar  datum: 8. 2. 2019. 10:46

Nogometašice idu na državno prvenstvo u Poreč

Županijsko natjecanje u futsalu za djevojčice 8r. i mlađe održano je u ponedjeljak, 4.2.2019. u Starom Petrovom Selu. Sudjelovale su 4 ekipe koje su ranije bile najbolje u svojim skupinama na gradskom natjecanju. Prva utakmica protiv odlične ekipe iz Velike Kopanice je bila finale prije finala. Neizvjesna utakmica do samog kraja. Na poluvremenu smo gubili 1:0, ali smo do kraja bili uporni i borbeni što nam je donijelo pobjedu od 2:1. Uh! U finalnom meču i opuštenoj atmosferi protiv OŠ IGK iz Sl. Broda, tehnika, taktika i kondicija je bila daleko na našoj strani. Slavili smo s čak 8:3. Nagrada je odlazak na državno prvenstvo u Poreč od 28. travnja do 30. travnja. Čestitke našim sjajnim nogometašicama koje je kapetanski vodila naša Antonela Blažević. Sastav: G. Zirdum, I. Gostinčar, I. Rašić, I. Grubišić, D. Mitrović, M. Arbanas, G. Barić, M. Tolić, I. Seili i kapetanica A. Blažević.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 6. 2. 2019. 20:10

Noviteti iz školske knjižnice

Dragi čitatelji, u školsku knjižnicu došli su novi stanari, točnije nove knjige. Neki od naslova već postoje u našoj knjižnici i dio su njezinoga fonda, a s nekima se prvi put susrećemo. Nove vas knjige čekaju, jer knjige vole kada ih se čita!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 4. 2. 2019. 16:40

Knjižničaranje

Dragi knjigoljupci, u školskoj se knjižnici proteklih tjedana „knjižničaralo sve u šesnaest!“ Obrađivale su se lektire na drugačiji način pa smo tako s trećašima i četvrtašima uplovili u svijet šegrta Hlapića, Eka Eka i Gričkog topa, a nastavili smo s obradom knjižnično – informacijskog obrazovanja u kojem su se učenici drugog razreda upoznati s dječjim časopisima. Sve smo začinili s trećašicama koje su vrlo uspješno izliječile bolesne/oštećene knjige u Ordinaciji doktora knjiškog moljca. Mladi knjižničari i likovnjaci su na temu Jestivog laboratorija/Food lab – a izrađivali prigodne straničnike te su uredili i kutak ispred školske knjižnice koji pokazuje da je naša škola od ove školske godine sudionica Erasmus + projekta. Na kraju prošloga tjedna pokrenuli smo i akciju „Svoju knjigu daruj, tuđe srce obraduj.“ Veselimo se sljedećim druženjima i učenju u školskoj knjižnici, a do tada vas pozdravljamo. Do čitanja!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 4. 2. 2019. 16:22

Naši plivači na državnom prvenstvu u Rijeci

Sjajni plivači naše škole i županijski pobjednici dočekali su svoju nagradu, put u Rijeku i državno natjecanje koje se održalo 28. i 29. siječnja 2019. na bazenima Kantride. Ukupno je sudjelovalo čak 19 Osnovnih škola, a u svakoj disciplini natjecalo se po 38 učenika. Veliko natjecanje sa sobom nosi i veliku konkurenciju. Naša škola je u ukupnom poretku završila na 17. mjestu, a najbolje individualne rezultate postigli su Antonio Olujević i Željko Blažić u disciplini 50m leptir.  Antonio je bio 11. a Željko 13. od 38 plivača. Čestitke. Ovo je još jedno veliko iskustvo za našu školu i naše Slavonce koji su se sretno, puni zanimljivih dojmova, vratili kući.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 1. 2. 2019. 11:02

Svoju knjigu daruj, tuđe srce obraduj

Dragi čitatelji, mladi knjižničari i Volonterski kub naše škole pozivaju vas na obilježavanje Međunarodnog dana darivanja knjiga koje se tradicionalno obilježava 14. veljače. Prošle školske godine učenici i učitelji naše škole vrlo uspješno su se uključili u spomenutu akciju te smo 125 prikupljenih knjiga donirali Dječjem vrtiću Pčelica i našim budućim učenicima. Stoga, pridružimo se i ove godine ovoj akciji i darujmo jedni drugima LJUBAV kroz knjigu! Donesite u svoju školsku knjižnicu slikovnice ili knjige za djecu koje ste uzrastom prerasli i više ih ne čitate. Na ovaj način nekome ćete uljepšati svakodnevnicu i učiniti dobro djelo. Prikupljene knjige darovat će se korisnicima Kuće sretnih ciglica Slavonski Brod. Do sljedećeg čitanja, pozdrav iz školske knjižnice!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 30. 1. 2019. 09:38

Maškare su maškare, a i ljubav je u zraku

Maškare su maškare, a i ljubav je u zraku.

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Taborski  datum: 30. 1. 2019. 09:14

Logo eTwinning projekta Coding adventure

Dragi čitatelji, ponosni smo što su projektni partneri iz šest zemalja odabrali jedan od naših prijedloga za službeni logo eTwinning projekta Coding adventure. Uskoro ćemo Vas izvijestiti i o dosadašnjim aktivnostima u projektu.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 29. 1. 2019. 08:30

Događajnica u veljači

Veljača je nježna sestrica
s jedanaestero braće,
veljača je zlatna škrinjica
za licitarske kolače,
veljača je blistava zvjezdica
s dna mora,
veljača je ravnateljica
                          uličnoga mačjeg zbora,
                          veljača je šarena vreća

                          veselih pokladnih kostima,
                          veljača je vaza puna cvijeća

                          od kojeg bježi zima.

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 28. 1. 2019. 17:04

Didaktički materijal

Oduševljenje i poticanje kreativnosti novim didaktičkim materijalima, 3.e razred, win win program, učitelj Nathalie Korparić.

  :: opširnije :: 


objavio: Nathalie Korparić  datum: 28. 1. 2019. 16:51

Školsko natjecanje iz informatike

Danas je u našoj školi održano školsko natjecanje iz informatike. Nestrpljivo iščekujemo rezultateNakon sastanka Županijskog povjerenstva saznat ćemo tko je pozvan na Županijsko natjecanje (održat će se u Tehničkoj školi u Slavonskom Brodu 15. veljače 2019. godine). 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 25. 1. 2019. 16:36

Prijateljstvo, a ne nasilje

U srijedu 16. siječnja učenicima 7.a i 7.b razreda struč.spec.crim Irena Held održala je predavanje Prijateljstvo, a ne nasilje. Učenici su saznali što je to cyber nasilje i što učiniti ako se oni ili netko od njihovih prijatelja susretne sa ovim oblikom nasilja. Na kraju predavanja pogledali smo potresan film baziran na istinitim događajima o tome kako cijele organizacije ljudi varaju mlade predstavljajući se lažno putem društvenih mreža.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 16. 1. 2019. 16:43

Pozdrav zimi!

Na satu Prirode i društva otišli smo našu hladnu, sunčanu zimu pozdraviti u parku na Klasijama. Obilježja zime uočili smo šetajući parkom koji je danas bio neobično tih...Tišinu su prekinuli veseli dječji glasovi, smijeh i pjesmu. Sunčan je dan, ali hladnoća i vjetar su nas brzo vratili u školu. Osjetili smo zimu: štipala nas je za obraze i pokazala hladnoću. Nadamo se da smo ju razveselili posjetom i pozdravom u našem parku!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Klajić  datum: 15. 1. 2019. 18:27
» Arhiva naših vijesti    
 Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Misao tjedna

"Knjiga nije hrana, ali je poslastica."

                            Tin Ujević


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 5. 2010.

Ukupno: 1240189
Danas: 174

 


Anketa (mala)
Kako iskorištavate svoje slobodno vrijeme?: 


preskoči na navigaciju