preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Važni dokumenti
Mi smo

vijesti

Iz povijesti naše škole…

18. rujna 2018. godine slavimo 167. obljetnicu rođenja Huge Badalića. 27. rujna 2018. godine naša škola proslavit će 63. rođendan. Osnovana je 27. rujna 1955. godine pod nazivom III osmogodišnja škola u Slavonskom Brodu. Za prvog upravitelja škole imenovana je učiteljica Terezija Kereković. Škola je nosila naziv III osmogodišnja škola u Slavonskom Brodu do 28. studenog 1959. godine kada je na prijedlog Nastavničkog zbora i školskog odbora dobila ime Osnovna škola „Mika Babić“.
Škola mijenja ime u ožujku 1991. godine te postaje Osnovna škola „Hugo Badalić“. Prisjetimo se kako smo prije tri godine počeli s obilježavanjem 60. rođendana naše škole...

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 18. 9. 2018. 15:46

Školski tamburaški sastav

Dragi učenici, želite li naučiti svirati tamburu u našoj školi i biti dio školskog tamburaškog sastava "Hugo" te sudjelovati na školskim priredbama, dođite sa svojim roditeljem u srijedu, 19.9.2018. u 19 sati u matičnu školu na Plavom Polju. Škola tambure je besplatna. Vidimo se!
 
  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 17. 9. 2018. 16:25

Foum Mirotvorna škola

Naša škola sudjelovala je na dvodnevnom (6. i 7. rujna) Forumu Mirotvorna škola kao dobitnik Priznanja MIROTVORNA ŠKOLA u Daruvaru. Forum okuplja i poziva na sudjelovanje škole koje njeguju mirotvorstvo kao jednu od najviših vrednota te sve druge organizacije, institucije i pojedince koji žele pružiti potporu mirotvornim procesima u školskim zajednicama. Na Forumu je sudjelovalo preko pedest učenika i nastavnika iz trinaest škola iz cijele Hrvatske su dvodnevno druženje učinili nezaboravnim. O temi „Nenasilje počinje sa mnom“ i „Nenasilje u mojoj školi“ naučili smo razmjenjujući iskustva kao i u radionicama: „Sukob kao prilika“, „Nenasilna komunikacija“ te „Moć dominacije i moć suradnje“. Našu školu predstavljao je Marin Jozić, učenik 6.c razreda s prezentacijom „Nenasilje u mojoj školi“. Sudjelovali smo na predstavljanju knjige Marijana Gubine „260 dana“. Mirotvorac Marijan nam je govorio da uvijek treba oprostiti i drugome činiti dobro unatoč svemu negativnom što nam se dogodi. Svojim primjerom nas je obvezao sijati mir oko sebe. U mirotvornom razredu/školi ima problema i sukoba – ali ne bojimo se rješavati ih, osjećamo se sigurno, uvaženo, kreativno i radosno! Vrijedi težiti tome!

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Zvirotić  datum: 17. 9. 2018. 08:43

Poštujte naše znakove!

U četvrtak, 13.9.2018. g. na vrata učionica 1.c, 1.d i 1.e razreda područne škole na Jelasu pokucali su zanimljivi gosti – prometni policajci. Prvašićima su udijelili korisne savjete kako bi kao pješaci bili sigurni sudionici u prometu. Navodeći razne situacije iz života, ohrabrili su ih i uputili  kako se ponašati i kome se obratiti ako se nađu u nevolji.  Mali đaci pokazali su veliko znanje i osim pohvala zadovoljnih policajaca dobili su i lijepe poklone, kišne kabanice. 12.9.2018. djelatnik Ministarstva unutarnjih poslova održao je predavanje roditeljima prvašića o važnosti poučavanja djece na siguran način sudjelovanja u prometu i o odgovornosti odraslih za vrijeme prijevoza djece u vozilima. Hvala djelatnicima MUP-a na suradnji, podršci, savjetima i poklonima za naše prvašiće!

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Džaferović  datum: 14. 9. 2018. 14:48

Hidrološka mjerenja na Poloju

I ove godine obilježili smo Olimpijski dan 11.9.2018. na izletištu Poloj. Naši GLOBE-ovci su izvršili hidrološka mjerenja na uzorku vode rijeke Save uzetom s područja kupališta. Hidrološka mjerenja prema GLOBE protokolima vrše se jedanput tjedno. Rezultati mjerenja su: prozirnost vode (66 cm), temperatura vode (21°C), pH vode (7), nitrati (25 mg/l), nitriti (5 mg/l), električna vodljivost ili konduktivitet (sposobnosti vode da provodi električnu struju, 370 µS/cm), alkalitet (sposobnosti vode da neutralizira dodanu kiselinu, 168 mmol/l) i otopljeni kisik u vodi (7,8 mg/l). Učenici koji su se ove školske godine prvi put uključili u GLOBE program u našoj školi sa zanimanjem su pratili mjerenja te i sami pokušali očitati izmjerene vrijednosti. Prilikom slijedećeg mjerenja na našoj mjernoj postaji na rijeci Savi usporedit ćemo dobivene vrijednosti tog mjerenja sa vrijednostima ovog mjerenja te utvrditi i obrazložiti razlike rezultata tih dvaju mjerenja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Matekalo Rade Kovačević Ivana Tunjić  datum: 13. 9. 2018. 08:44

Olimpijski dan na Poloju

I ove godine su učenici viših razreda naše škole prigodno obilježili Olimpijski dan izletom na Poloj. Većina je biciklirala, neki su pješačili, a neki rolali do tamo. Svi smo se odlično proveli. Olimpijski dan promiče važnost bavljenja sportskim aktivnostima, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima. Upravo smo u tom duhu i mi proveli današnji dan. Učenici su igrali nogomet, badminton, košarku i odbojku. Organizirana je i odbojkaška utakmica učitelja s učenicima. Malo su bolje igrali učitelji, a malo učenici pa možemo reći da  su snage bile izjednačene. Vrijeme smo proveli u ugodnom društvu, razgovoru i rekreaciji. U našoj galeriji pogledajte kako je sve to izgledalo.

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Fajgl  datum: 12. 9. 2018. 08:53

Kontakt seminar u Pragu

Naša učiteljica engleskog jezika i voditeljica projektnog tima, Marija Blagović, otputovala je 28. kolovoza u Prag kako bi sudjelovala na kontaktnom seminaru na temu korištenja platforme eTwinning u međuškolskim KA2 partnerstvima.  Provela je četiri dana učeći i razvijajući ideje i planove za projekte u društvu učitelja i članova školskih stručnih timova iz većine europskih zemalja.  Po njezinom povratku smo saznali da je u pripremi još jedan Erasmus+ projekt za našu školu!  Implementacija bi trebala započeti u školskoj godini 2019./2020., partneri će nam biti škole iz Slovenije, Češke, Bugarske, Italije i Finske, a za sada ćemo otkriti samo to da će u tom projektu učenici učiti o zdravijim životnim navikama i vježbati ih u praksi.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Blagović  datum: 10. 9. 2018. 08:51

Doček prvašića u Područnoj školi

3. rujna u 10 h učenici 2., 3. i 4. razreda Područne škole malene prvašiće dočekali su pjesmom, plesom i lijepim riječima dobrodošlice. Sretan početak školovanja toplim riječima ohrabrenja zaželjela im je ravnateljica Irena Čugura Ćerić. Ponosni prvašići upoznali su svoje učiteljice i radosnim druženjem u učionicama započeli novo razdoblje u svom životu. Škola je otvorila vrata, a mi svoja srca za malene prvašiće. Dobro nam došli!

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Džaferović  datum: 6. 9. 2018. 09:52

Doček prvašića u MŠ

I ove smo godine s veseljem dočekali najmlađe učenike naše škole. Prigodnim veselim i zabavnim programom koji su pripremili učenici  od 2. do 4. razeda sa svojim učiteljicama bio je kao stvoren da izbiše početnu zbunjenost, strah i pokoju suzu najmlađih. Ovo je bio veliki dan za njih, pun iščekivanja i radoznalosti, dan kada su zakoračili u najsretnije doba svog djetinjstva, u svijet slova, brojki i ostalih ozbiljnih i manje ozbiljnih tema. Srdačnu dobrodošlicu im je poželjela ravnateljica škole Irena Čugura Ćerić te im poželjela uspješan i sretan početak školovanja. Obratila im se i dogradonačelnica Tea Tomas koja je kroz neformalni i opušteni razgovor uspjela izmamiti osmijehe djece. Grad je i ove godine priredio poklone iznenađenja za djecu, likovne mape i pribor te slatkiše.  Učiteljice Mirjana Klajić i Mara Lebić pozvale su svoje učenike i povele ih u učionice. Danas su otvorili novu stranicu života. Uveseljavat će i obogaćivati našu školu sljedećih osam godina. Sretno vam bilo, dragi naši prvašići!

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Fajgl  datum: 4. 9. 2018. 16:40
» Arhiva naših vijesti    
 Kalendar
« Lipanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Misao tjedna

"Knjiga nije hrana, ali je poslastica."

                            Tin Ujević


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 5. 2010.

Ukupno: 1194051
Danas: 6

 


Anketa (mala)
Kako iskorištavate svoje slobodno vrijeme?: 


preskoči na navigaciju