preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Važni dokumenti
Mi smo

vijesti

Male kreativne socijalizacijske skupine u aeroklubu „Brod“

Učenici trećih razreda Područne škole Jelas, koji pohađaju Male kreativne socijalizacijske skupine, posjetili su aeroklub „Brod“ koji se nalazi u blizini škole. Na njihovu veliku žalost nisu uspjeli poletjeti u jednoj od letjelica, ali su zato saznali sve o njima. Vidjeli su unutrašnjost jedrilica, upoznali se s tehničkim i upravljačkim funkcijama, naučili kako uzlijeće i kako se održava u zraku. Bio je to vrlo poučan i zanimljiv izlet. Nakon povratka u školu pravili su svoje aviončiće od papira i natjecali se čiji će odletjeti dalje.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Zvirotić  datum: 24. 5. 2018. 16:57

Igre na vodi u 4.a

Pješice smo od škole došli do bazena gdje su nas dočekali učitelji plivanja, naši stari znanci. Većina nas je naučila plivati, pa su organizirali zanimljive igre na vodi- od košarke, vaterpola do štafetnih igara natjecanja. Ovo nam je bio i zadnji odlazak sa razrednicom na bazene, koja nas je uvijek svagdje vodila. Rekla nam je da uživamo u igrama i da će nas isto tako voditi bi razrednik kojeg ćemo dobiti u petom razredu... Uživali smo u plivanju, igrama i natjecanju, ali se trebalo vratiti u školu, gdje su nas čekale nove obaveze. Pozdravlja vas 4.a i učiteljica!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Klajić  datum: 23. 5. 2018. 14:28

Webinar za učenike 24.5.2018.

Za učenike koji upisuju 1. razred srednje škole organiziran je webinar 24. svibnja 2018., od 13:00 do 14:30 sati. Isti će biti dostupan na poveznici https://www.youtube.com/channel/UC56wb5AjIa2kA1okBZX_csg/live. Snimka informativnog webinara bit će postavljena na mrežnim stranicama  CARNET-a i www.upisi.hr. Više na: www.upisi.hr
 
  :: opširnije :: 


objavio: Tajana Stepić  datum: 21. 5. 2018. 21:11

Šestaši prvaci naše Županije u odbojci

Sjajni šestaši naše škole ponovili su uspjeh osmaša prije 2 mjeseca koji su također bili prvaci naše županije i na kraju 4. u Slavoniji, a regionalno natjecanje je održano u Vinkovcima. Županijsko natjecanje u odbojci za 6.r. i mlađe održano je u petak 11.5.2018. u našoj dvorani na Jelasu. Ukupno su bile prijavljene 4 ekipe, no dvije su odustale iz opravdanih razloga te je uslijedilo samo finale između OŠ Blaž Tadijanović iz Podvinja i naših Hugića. Pobjedli smo ih glatko 2:0 u setovima i izborili regionalno natjecanje na kojem će sudjelovati 5 prvaka svojih županija. Naša škola je domaćin regionalnog natjecanja koje će se održati u ponedjeljak 21.5.2018. u dvorani na Jelasu s početkom u 10 sati. Čestitke našim zlatnim odbojkašima i sretno na poluzavršnici u ponedjeljak. Sastav: Željko Blažić, Ante Grgić, Mateo Janković, Luka Bošnjaković, Matej Bošnjaković, Antonio Olujević, Filip Vrhovac, Toni Tomas, Mihael Šokić, Marin Balić, Oliver Lukić i kapetan Gabriel Kovač.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 17. 5. 2018. 15:43

Utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta prije upisa u 1. razred – obavijest za roditelje

Utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta prije upisa u prvi razred u Osnovnoj školi Hugo Badalić je u tijeku. Roditeljima su pozivi za pregled djece poslani i velik broj djece već je bio na pregledu. Ukoliko ste na upisnom području Osnovne škole Hugo Badalić i vaše je dijete naš budući učenik, a poziv na pregled niste dobili i dijete još nije bilo na pregledu u školi, molimo vas da nas kontaktirate na brojeve telefona ili osobno u školi.

- matična škola, Borovska 3, psihologinja Željka Mendek Ocelić 035/446-015
- područna škola, Franje Kuhača 23, psihologinja Ana Zvirotić 035/251-329

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Mendek Ocelić  datum: 15. 5. 2018. 18:16

Priča o Domovinskom ratu

Dana 10. svibnja 2018. godine u Područnoj školi Jelas održano je predavanje bivšeg umirovljenog satnika HV-e Boška Ramljaka koji je svim prisutnima pokušao približiti temu Domovinskog rata. Boško Ramljak, rodom iz Sinja, sudjelovao je u Operaciji Maslenica u siječnju 1993. godine. U ljeto 1991. godine priključio se sastavu MUP-a, 126. brigadi te 72. bojnoj Vojnoj policiji, kao i Službi sigurnosti MORH-a u kojoj je ostao do "sječe ratnih kadrova" kada je umirovljen 2002. godine. U ratu je zamalo izgubio ruku, operiran je u splitskoj bolnici, no zbog komplikacija prebačen je u Sjedinjene Američke Države na daljnje  liječenje, gdje je operiran još nekoliko puta. Danas drži predavanja u školama na temu Domovinskog rata, jer smatra da ga učenici imaju nedovoljno u školskim satnicama, a iz njegova iskustva tijekom brojnih gostovanja, jasno je da ih tematika iznimno zanima. Zanimljiva je i činjenica iz njegova života da je ove godine postao novi alkarski vojvoda!

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Čugura Ćerić Marija Tomičić  datum: 15. 5. 2018. 17:48

Državno GLOBE natjecanje, Omiš, 7.-9. svibnja 2018.

Milenijska fotografija za hrvatski GLOBE program snimljena je na plaži u Omišu, gdje je održano 21. po redu državno natjecanje. Među 39 pozvanih škola, prema rezultatima kontinuiranih mjerenja prema GLOBE protokolima u Omišu su bile i četiri GLOBE škole iz našeg grada. Tročlane učeničke ekipe uz svoje mentore sudjelovale su na orijentacijskom natjecanju koje povezuje snalaženje u prirodi s poznavanjem svih sastavnica GLOBE programa u interdisciplinarnom pristupu i korelaciji biologije, kemije, fizike, matematike, geografije i informatike.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Matekalo Rade Kovačević Ivana Tunjić  datum: 15. 5. 2018. 17:32

Sretan majčin dan

Njena ljubav mene grije,
njeno srce za me bije 
znam, nada mnom uvijek bdije
majka - biće najmilije.
Sretan dan majki žele učenici 2.d i njihova učiteljica Karolina. 

 
  :: opširnije :: 


objavio: Karolina Morosavljević  datum: 11. 5. 2018. 14:12

Bili smo online s Melitom Rundek

Dragi ljubitelji knjige i oni koji će to tek postati. Jučer je našu školu posjetila Melita Rundek, Zagrepčanka, urednica, recenzentica, kulturna animatorica, knjižničarka - informatorica te prije svega književnica. Zavirivši u životopis drage nam gošće, saznali smo kako ništa u životu nije slučajno pa tako niti činjenica da naša književnica više od dvadeset godina vrlo uspješno piše.

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 11. 5. 2018. 13:51

Mladi košarkaši drugi u Županiji!

Županijsko natjecanje za košarkaše šestih razreda i mlađe održano je u OŠ Ivan Goran Kovačić u ponedjeljak 7.5.2018. Sudjelovalo je ukupno 5 ekipa, odnosno 5 osnovnih škola. Naši mali košarkaši su odlično igrali i pobjedili sve do finala. U finalu je zasluženo bila bolja ekipa iz OŠ Antun Mihanović koja ide dalje na regionalno natjecanje Slavonije. Čestitke našim odličnim košarkašima na osvojenom 2. mjestu u županiji i lijepim srebrnim medaljama. Sastav: Antonio Olujević, Željko Blažić, Mihael Šokić, David Mandić, Jakov Špehar, Lovro Orešković, Antonio Kruljac, Lukas Matanić, Tomislav Cicvarić i kapetan Filip Nužda.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 11. 5. 2018. 13:46

Učitelji pobijedili učenike u odbojci povodom Dana škole

Dan prije školskog sajma i proslave dana naše lijepe škole, igrala se odbojka. Mjesto događanja bila je naša nova dvorana na Jelasu. Sudionici su bili naše učenice i učenici, a njihovi protivnici preko puta mreže drage učiteljice i učitelji. Učitelji su glatko poveli 2:0 u setovima, ali su se opustili u trećem setu i izgubili ga. Učenici su mislili kako preokreću rezultat u svoju korist, no učitelji su smogli snage da ih pobjede još dva seta i tako su uvjerljivo slavili protiv učenika s rezultatom 4:1 u setovima. Čestitke i jednim i drugima na dobroj odbojci.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 10. 5. 2018. 09:49

Promatraj, izmjeri, izvedi pokus – upoznaj Zemlju!

U mnoštvu zanimljivih štandova na našem Danu škole našao se i jedan znanstveni štand pod nazivom „Promatraj, izmjeri, izvedi pokus – upoznaj Zemlju!“. Štand su zajednički pripremili naši GLOBE-ovci i petaši koji pohađaju dodatnu nastavu iz geografije. Na ovom štandu su se učenici, njihovi roditelji te gosti mogli upoznati sa nekim od aktivnosti GLOBE programa u našoj školi. Od mjerenja to su: mjerenje temperature vode, pH vrijednosti i električne vodljivosti vode rijeke Save te mjerenje temperature pomoću laserskog termometra, a od motrenja mogli su upoznati klasifikaciju oblaka. Pomoću jednostavnih pokusa učenici su demonstirali atmosferske pojave: kondenzaciju, maglu, rosu i mraz. Prikazali su i modele kišomjera, vjetrulje i anemometra (koji služi za mjerenje brzine vjetra). Na štandu se moglo vidjeti i kako proizvesti ugljikov dioksid i napraviti prirodni filtar za vodu, izvršiti sedimentaciju (taloženje) čestica različite veličine te kako od omiljenog predmeta napraviti fosilni otisak. Štand je privukao pozornost posjetitelja koji su imali priliku sami mjeriti ili izvesti pokus, a učenici organizatori štanda dijelili su i pisane upute kako ove pokuse i modele napraviti i izvesti. Najviše pozornosti privukao je model vulkana na kojem su se, uz pomoć sode bikarbone i octa, pojavljivale vulkanske erupcije.  Fotografije sa štanda pogledajte u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Matekalo Rade Kovačević Ivana Tunjić  datum: 10. 5. 2018. 09:33

Dan škole

Ove godine smo Dan škole iskoristili za pokazati što su sve naše vrijedne ruke uz pomoć učitelja i nastavnika napravile. Bio je organiziran prodajni sajam na kojem smo vježbali i poduzetnički duh. Mogle su se kupiti originalne rukotvorine, nakit, biljke, kozmetički proizvodi, torbe, fotografije, bilo je baš kao na sajmu, nema čega nije bilo. A kakav bi to sajam bio bez dobrog jela? Zato smo napravili i restorančić u kojemu su se mogle kupiti slavonske delicije, čvarci, pašteta od čvaraka, kobasice, sir, a ni kolača nije nedostajalo. Zabava je bila zagarantirana raznim igrama u dvorištu škole. Prolazili smo kroz labirint tražeći izlaz, igrali društvene igre, čak se i partija golfa zaigrala. Bez glazbe i plesa nema ni veselja. Za to se pobrinuo školski zbor, folklorna skupina i mladi tamburaši koji su prigodnim glazbenim programom otvorili sajam. Uvodni pozdrav su održali ravnateljica Irena Čugura Ćerić i dogradonačelnik Hrvoje Andrić. Sav prikupljeni novac iskoristit ćemo za kupovinu pametne ploče. Smijeha, veselja i dobrih vibracija nije nedostajalo. Zabavili smo se i uživali.

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Fajgl  datum: 6. 5. 2018. 08:20

STEM Discovery Week - posljednja aktivnost u eTwinning projektu Master Coding

Treću godinu zaredom provodi se međunarodna inicijativa za popularizaciju STEM područja pod nazivom STEM Discovery Week koja traje od 23. do 29. travnja 2018. Ove godine priključila se i naša škola te smo na mrežnom mjestu  http://www.scientix.eu prijavili aktivnosti koje ćemo provoditi. Učenici su u parovima na bockalicama izradili pixel art papige, izrađivali model kruženja vode u prirodi pomoću vrećica za hranu, istraživali što privlači magnet i zašto magnet privlači neke kovanice a neke ne, izrađivali grafikone za prikazane podatke i pronalazili odgovore na pitanja na gotovim grafikonima, slagali tetris od papira, dešifrirali poruke, ... Bila je to posljednja aktivnost u našem eTwinning projektu Master Coding. Još nam preostaje zatražiti oznaku kvalitete našeg projekta.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 2. 5. 2018. 20:10

Sportski susreti mladih

U četvrtak 26.4. 2018. učenici 2.c i d razreda pod vodstvom učiteljice Karoline natjecali su se u graničaru na Sportskim susretima mladih. 

  :: opširnije :: 


objavio: Karolina Morosavljević  datum: 2. 5. 2018. 19:58

Atletičari brončani na županijskom natjecanju

Županijsko natjecanje u atletici je uglavnom zadnje sportsko natjecanje u školskoj godini za osmaše i osmašice. Ove godine natjecanje je održano u prošli četvrtak 26.4.2018. na atletskom stadionu Stanko Vlajnić - Dida. Sudjelovalo je ukupno 8 muških i 8 ženskih ekipa. Nakon natjecanja cure su ekipno osvojlie 6. mjesto, a dečki brončano 3. mjesto. Čestitamo. Od individualnih rezulata kod cura najbolji je bio rezultat Ree Sudar - 2. mjesto u skoku udalj i Nike Bikčević - 3. mjesto u bacanju vortexa. Kod dečki sjani su bili: Tomas Mitrović - 1. mjesto u trčanju 300m, Luka Lozert - 1. mjesto u skoku uvis i Nenad Jovanović - 1. mjesto u bacanju kugle 4kg. Sastav (djevojčice): Ana Katarina Babić, Antonela Blažević, Iris Ivančić, Rea Sudar, Ana Stojkaović, Nika Bikčević, Anita Nikolić, Gabriela Lovrić, Mia Prgomet i Marija Arbanas. Sastav (dječaci): Ivan Golemović, Tomas Mitrović, Veldin Gušani, Luka Lozert, Karlo Ivančić, Mateo Kotolas, Nenad Jovanović, Luka Matković, Marko Tomas i Ivan Didović.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 2. 5. 2018. 19:44

Državno prvenstvo učenika s teškoćama - Sanela prva!

Svake godine HŠŠS organizira državno prvenstvo za učenike s teškoćama u razvoju u lijepom Poreču. Ove godine prvenstvo je trajalo od 19. do 21. travnja 2018. I ove godine Naša škola je sudjelovala na državnom natjecanju i vratila se kući s medaljama i osmjehom na licu. Veliki uspjeh je ponovila naša učenica Sanela Gušani jer je bila prva u disciplini trčanje 80m za djevojke. Sjajno, bravo Sanela. I ostali učenici iako puno mlađi od svoje konkurencije upisali su dobre rezultate. Marko Opačak je bio 11 u trčanju, Tea Odobašić je bila 5 u bacanju loptice u dalj, a Senka Mihajlović je bila 5 u trčanju na 80m. Čestitke našim sjajnim učenicima. Sastav: Sanela Jovanović, Marko Opačak, Tea Odobašić, Senka Mihajlović i Sanela Gušani.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 2. 5. 2018. 19:27

Mlađi rukometaši drugi u županiji!

Županijsko natjecanje u rukometu za dječake šestih razreda i mlađe održano je u SD Vijuš u petak, 27. 4. 2018. Sudjelovalo je ukupno 6 osnovnih škola. Naši rukometaši su pobjedili obje utakmice u skupini i izborili finale. U finalu su sjajno igrali i rezultat je na krjau bio 8:8. Slijedili su dramatični penali. Od 5 šuteva naši su zabili 3, a protivnik, OŠ IBM, isto tako. Zatim su se izvodili penali ali jedan po jedan. Na kraju je ukupan rezultat bio 14:13 za OŠ Ivana Brlić Mažuranić. Manjak sreće, ali opet zasluženo 2. mjesto u županiji. Bravo dječaci! Sastav: Noa Marić, Ante Grgić, Stjepan Gerčko, Gabrijel Mitrović, Antonio Olujević, Mihael Šokić, Petar Krizmanić, Mateo Lačen, Filip Vrhovac i kapetan Marin Marić.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 2. 5. 2018. 19:11

Naš svijet bajki

Željno iščekujući proljeće, iščekivali smo i početak Bajki. S nestrpljenjem smo se pripremali za radionice, čitali bajke, sanjarili o kazalištu jer smo prošlogodišnjim sudjelovanjem na dramskim radionicama manifestacije U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić okusili slast stvaranja predstave i kazališnog života. Sve je započelo u veljači audicijom na kojoj je redatelj Mario Kovač sa svojim suradnicima koreografom i profesionalnim plesačem Brankom Bankovićem kroz dramske igre odabrao glumce za predstavu. Na audiciju je došlo stotinjak učenika iz nekoliko gradskih škola od kojih je za predstavu ostalo tek tridesetak. Iz naše škole je odmah ulogu dobilo sedam učenika Anea Popović-Hlišić, Karlo Đaković, Ivona Rašić, Lucija i Josipa Matanović, Jelena Jelavić i Ana Stojaković. Osim njih u predstavi su sudjelovale i Petra Zavor i Klara Jelavić s plesnom skupinom Sinovi.

  :: opširnije :: 


objavio: Katarina Brkić Čabraja  datum: 27. 4. 2018. 11:24

Tamburaši spremni za proslavu Dana naše škole

Vrijedni tamburaši su u prošlu srijedu odradili zadnju radionicu i spremno će dočekati najvažniji dan u ovoj šk. godini, a to je dan naše lijepe OŠ Hugo Badalić. Jupiiii... veselimo se sljedećem petku, sviranju, tamburi i druženju. Čuvajmo našu kulturnu baštinu, tj. tradiciju. Vaši tamburaši: Lea, Mia, Marko, Antonio, Ema, Lara, Vedran i Andrea.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 26. 4. 2018. 21:35

I na kraju našeg malog istraživačkog projekta...

Dragi čitatelji, evo nas na samom kraju našeg malog istraživačkog projekta. Prikupili smo podatke, izradili grafikone, donijeli zaključke. I na kraju izradili prezentaciju o provedenim aktivnostima. Pozivamo vas da svojim glasom na mrežnom mjestu natječaja "Želim stablo" omogućite našoj školi osvajanje jedne od nagrada.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić Marija Šaf Ivana Tunjić  datum: 26. 4. 2018. 20:24

Medijska pismenost Kahoot!

U sklopu radionica medijske pismenosti na satu engleskog jezika dana 18.4.2018., učenici 6. razreda u informatičkoj učionici ponovili su gradivo za pisanu provjeru znanja. Na satu smo se upoznali sa time kako smo svakodnevno okruženi mnoštvom informacija, te kako iz iz tog mnoštva pronaći ono što je nama korisno i za nas prihvatljivo. Također smo koristeći nove alate u nastavi uspjeli gradivo učiniti zanimljivijim i pristupačnijim učenicima. Danas smo koristili kviz Kahoot! kako bi na satu engleskog jezika ponovili glagolsko vrijeme Past Simple i nepravilne glagole. Odaziv i reakcija učenika na ovakav način rada je više nego pozitivan sa željom da bude što više ovakvih nastavnih sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 26. 4. 2018. 20:12

Proljetni festival

24.4. učenici 3. i 4. razreda, te učenici 6. i 7. razreda putovali su vlakom u Zagreb na Proljetni festival u pratnji učiteljica Mirjam Čorluka, Magdalene Halajko i Marije Janković. Što smo sve tamo radili i kako smo se proveli pogledajte na slijedećem videu.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 25. 4. 2018. 20:49

7.d razred posjetio CISOK

Dana 24. travnja 2018. 7.d razred sudjelovao je na CISOK radionici Moje zanimanje iz snova. Ovu zanimljivu radionicu vodila je gospođa Gordana Alfeldi. Učenici su poželjeli postati: frizeri, medicinske sestre, odvjetnici, vozači kamiona, sportski treneri, konobari… Za svako su zanimanje naveli koju bi srednju školu trebali upisati, koji su im školski predmeti potrebni kao uspješna podloga za školovanje, u kakvim će uvjetima raditi, koja su znanja, vještine i osobine poželjne za obavljanje određenog zanimanja te gdje će se moći zaposliti.

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Knežević  datum: 25. 4. 2018. 16:55

Mlađi nogometaši sudjelovali na gradskom natjecanju

Prednatjecanje u futsalu za šestaše i mlađe uzraste održano je 16.4.2018. Ukupno je sudjelovalo 24 osnovne škole. Naši nogometaši igrali su u skupini F u OŠ Dragutin Tadijanović. Upisali su jednu pobjedu, jedan poraz i nerješeno te završili na drugoj poziciji u skupini. Nogometaši OŠ Vladimir Nazor pobjedili su sve tri utakmice i kao prvi izborili županijsko natjecanje. Čestitke pobjednicima i našim naogometašima na vrlo dobroj igri. Sastav: Antonio Olujević, Luka Bošnjaković, Ante Grgić, Karlo Čondić, Noa Marić, Stjepan Ignjatić, Gabrijel Mitrović, Marin Marić, Petar Krizmanić, Toni Tomas i kapetan Mateo Lačen.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 25. 4. 2018. 16:33

Mlađe košarkašice odlične druge u županiji

Županijsko natjecanje u košarci za djevojčice šestih razreda i mlađe održano je u prošli petak 20.4.20218. u SD Vijuš. Ukupno je sudjelovalo 6 ekipa. Naše su košarkašice odlično igrale sve do finala i u finalu pružile dobar otpor ekipi iz OŠ IGK, koja je bila bolja i pobjedlia. Čestitke košarkašicama na zasluženim srebrnim medaljama. Sastav: Nikolina Vlk, Sara, Bukvić, Anamarija Grlić, Enola Delić, Marina Nikolić, Hana Bukvić, Vedrana Pandža Brnić, Marija Klenjak, Leonarda Ćirić, Lara Marjanović, Iva Rugle i kapetanica Ana Aračić.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 25. 4. 2018. 15:48

Školska knjižnica i mediji

Dragi čitatelji, u petak, 20. travanja počeli smo s obilježavanjem Dana medijske pismenosti kroz školsku knjižnicu. Obilježavanje je počelo radionicom s 3.b razredom. Učenici su se kroz prezentaciju upoznali s prednostima i nedostacima različitih medija koji ih okružuju, posebice interneta, koji im je najpristupačniji i najprivlačniji zbog različitih zabavnih sadržaja i platformi za razmjenu videozapisa koje nudi. Rad se nastavio zanimljivom debatom  u kojoj se raspravljalo o  četirima različitim tezama koje su učenici dobili ranije, kako bi se dobro pripremili i argumentirali svoje teze. Bilo je vrlo zanimljivo gledati učenike kako se uživljavaju u ulogu govornika i žustro brane svoje teze. U petak se, također, s učenicima „boravkašima“ održala i Škola knjižničaranja koju su vodile učenice - Mlade knjižničarke. Pokazale su našim najmlađim učenicima “put“ koji prolazi svaka knjiga prije nego stigne kući, odnosno u školsku knjižnicu. Svi smo se složili kako su knjige još uvijek vrlo važan medij, jer su informacije i znanje koje prenose pouzdane i provjerene, za razliku od ostalih medija – novine, časopisi, radio, televizija, internet, društvene mreže - koji mogu prenositi istinite, ali i lažne informacije i neprimjerene sadržaje za dječji uzrast. Mediji su dio svakodnevice današnje djece, stoga je ključno iskoristiti njihove prednosti, ali i ukazati na nedostatke i opasnosti. Obilježavane Dana medijske pismenosti nastavlja se tijekom ovoga i sljedećega tjedna u školskoj knjižnici Matične i Područne škole s učenicima petih i trećih razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 23. 4. 2018. 16:33

Dani Ivane Brlić Mažuranić

18.04 2018. učenici 2. i 4. razreda iz PS gledali su predstavu Bratac Jaglenac i sestrica Rutvica. Oduševljeni smo dinamikom predstave, glumaca, plesača. Obišli smo i uži centar grada te se počastili sladoledom.

  :: opširnije :: 


objavio: Karolina Morosavljević  datum: 19. 4. 2018. 14:53

Dani medijske pismenosti

Medijska pismenost jedna je od ključnih vještina za život u 21. stoljeću, potrebna jednako i djeci i odraslima, da bi znali medije koristiti za svoje i opće dobro. Da bi što više djece dobilo priliku upoznati se s osnovama medijske pismenosti, Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja, u suradnji s brojnim partnerima i medijskim kućama pokreću Dane medijske pismenosti. Od 19. do 21. travnja 2018., ali i tijekom cijele druge polovice travnja pa i početkom svibnja odvijat će se brojne aktivnosti i događanja kojima je cilj informirati i educirati djecu, roditelje, nastavnike i odgojitelje o toj važnoj temi i vještini.

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 17. 4. 2018. 22:12

Vegeto, posjeti tvornicu!

U gradu Slavonskom Brodu su se od 17. do 27.2. 2018.g. obilježavali dani plesa u čast poznate balerine Mije Čorak Slavenske. Jedna večer u kazalištu je bila odvojena za plesnu manifestaciju pod nazivom ,,Radost pokreta".  Dvadesetak škola je dobilo istu temu- hrvatska baština, na koju su voditelji Ritmike trebali skupa s plesačicama osmisliti koreografiju. Učenice 4.d i 4.c razreda OŠ Hugo Badalić odabrale su upravo Vegetu kao svoju inspiraciju, koja spada u hrvatsku gurmansku baštinu. Tvornica Podravka, koja proizvodi među ostalim proizvodima i Vegetu, odlučila je djevojčice pozvati sebi tvornicu. Organizirala im je prijevoz do Koprivnice, a djevojčice su na put krenule 17.4.2018.g. Pogledajte snimak nastupa u Kazališno-koncertnoj dvorani Ivana Brlić-Mažiranić dana 27.2.2018.g. Fotografije su preuzete sa Facebook stranice organizatora ,,Radosti pokreta" usklikne na dan nastupa 27.4.2018.g.

  :: opširnije :: 


objavio: Josipa Grubišić  datum: 17. 4. 2018. 17:20
» Arhiva naših vijesti    
 Kalendar
« Prosinac 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Misao tjedna

"Najmoćnija prednost koju netko može imati u svojoj budućnosti je obrazovanje.”

Nelson Mandela


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 5. 2010.

Ukupno: 1167490
Danas: 228

 


Anketa (mala)
Kako iskorištavate svoje slobodno vrijeme?: 


preskoči na navigaciju