preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Važni dokumenti
Mi smo

vijesti

Sjećanje na grad heroj - Vukovar u 3.e razredu

Došao je i taj, jedan od najtužnijih mjeseci u godini. Mjesec u kojem se 18. studenoga svake godine pa tako i ove, 2018. sjećamo i svatko na svoj način doprinosi da se ne zaboravi stradanje grada Vukovara, svih njegovih stanovnika, hrvatskih branitelja i svih nedužnih ljudi i djece i svih onih koji su dali svoje u Domovinskom ratu da bismo mi danas mogli samostalno i slobodno živjeti u svojoj domovini Hrvatskoj. Tako su i učenici 3. e razreda na satu likovne kulture svojim rukama od glinamola pokušali oblikovati dva simbola grada Vukovara - vukovarski vodotoranj i vučedolsku golubicu. Njihove radove možete pogledati u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirna Lesičar  datum: 19. 11. 2018. 16:48

Djevojčice u futsalu najbolje, slijedi županijsko natjecanje

Gradsko natjecanje u futsalu za djevojčice održano je u utorak 13.11.2018. Naša škola na Jelasu bila je domaćin skupine A, a u goste su nam došle nogometašice iz Davora i Sibinja. U obje utakmice smo zasluženo pobijedili (7:3 i 3:1) i izborili županijsku završnicu koja će se održati u II. polugodištu. Ukupno je sudjelovalo 15 Osnovnih škola, a 4 najbolje idu na županijsko natjecanje. Čestitke našim sjajnim nogometašicama. Sastav: Erin Švaganović, Ivana Grubišić, Ivona Rašić, Ivona Gostinčar, Marija Arbanas, Ines Seili, Michaela Tolić, Gabrijela Barić, Gabriela Zirdum i kapetanica Antonela Blažević.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 19. 11. 2018. 09:45

e-Twinning projekt "Šetnja kroz godišnja doba“

Šetnja kroz godišnja doba je jednogodišnji eTwinning projekt u kojem sudjeluju škole iz 8 država: Rumunjska, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Srbija, Mađarska, Poljska, Slovenija i Hrvatska. Projekt uključuje razmjenu različitih ideja, oblika i metoda rada te razvijanja svijesti o očuvanju okoliša. U projekt su uključeni učitelji Ivana Tunjić, Ivana Markeljević sa svojim razredima (6.d i 7.c) te učitelj Antun Vukasović.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Tunjić  datum: 19. 11. 2018. 09:35

Posjet astronomske skupine Zagrebačkoj zvjezdarnici i Muzeju grada Zagreba

Dana 17.11.2018. u organizaciji Astronomskog društva „Gea x“ učenici astronomi i učenici koji su uključeni u GLOBE program bili su na terenskoj nastavi u Zagrebu. Učenici su u pratnji svog mentora prvo posjetili Muzej grada Zagreba. Muzej grada Zagreba osnovan je odlukom Gradskog poglavarstva 1907. godine. Inicijator osnivanja muzeja i arhiva bila je Družba "Braća Hrvatskoga Zmaja". Smješten je u obnovljenom spomeničkom kompleksu  bivšeg samostana  Klarisa iz 1650. godine, na zagrebačkom Gornjem gradu. Muzej obrađuje teme iz kulturne, umjetničke, ekonomske i političke povijesti grada u kontinuitetu od rimskih nalaza pa sve do modernog doba. 

  :: opširnije :: 


objavio: Rade Kovačević  datum: 19. 11. 2018. 09:22

Dabar - međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja

Već treću godinu sudjelujemo na međunarodnoj inicijativi Dabar (Bebras) koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućio jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka koje su napisali stručnjaci iz pedesetak zemalja. Iako se rješavanje zadataka temelji na informatici, možete ih rješavati i bez informatičkog predznanja. Učenici matične škole sudjelovali su na natjecanju Dabar u kategorijama KiloDabar i MegaDabar (kategorijama za osnovne škole). Čestitamo svim našim učenicima koji su sudjelovali na natjecanju i nestrpljivo iščekujemo rezultate!

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 15. 11. 2018. 11:25

Skype-a-Thon maraton

Danas su osmaši sudjelovali u Skype-a-Thon maratonu. U Mystery Skypeu smo otkrili da su naši sugovornici iz Tunisa. Upoznali su nas sa svojom kulturom, običajima i kako provode slobodno vrijeme. Mi smo im uz pomoć prezentacija predstavili svoju državu, grad i školu. Svi poznaju Rakitića i uspjeh naših nogometaša. Svima je ovo bilo jedno divno iskustvo koje jedva čekamo ponoviti.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 15. 11. 2018. 08:30

Gradsko natjecanje u futsalu za dječake

Prošli petak, 9.11.2018., održano je gradsko natjecanje u futsalu za dječake. Naša škola igrala je u skupini A zajedno sa OŠ Ivana Brlić Mažuranić i OŠ Đuro Pilar. Jednu utakmicu smo izgubili a drugu igrali neriješeno. Na kraju smo zauzeli 2. mjesto a pobjednik, OŠ IBM, ide u drugi krug gradskog natjecanja. Čestitke našim dečkima na borbenosti i pobjednicima. Sastav: Marko Drinić, Josip Bišof, Dominik Klopan, Luka Tomljanović, Marin Marić, Luka Bošnjaković, Mateo Marić, Antonio Olujević i Marin Marić.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 14. 11. 2018. 10:04

Obavijest!

Sastanak povjerenstva za ponude pristigle na javni poziv za organizaciju višednevne terenske nastave odgađa se za 15.11.2018. U 17h zbog službenog odsustva ravnateljice.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 13. 11. 2018. 15:43

Interliber 2018.

U utorak, 13. studenog počinje 41. Interliber, međunarodni sajam knjiga i učila na kojemu će se predstaviti 300 izlagača iz 13 zemalja. Učenici naše škole koji idu na Interliber trebaju doći u petak u 7:30 ispred ŽELJEZNIČKOG KOLODVORA. Ponesite si hranu i tekućinu za okrjepu. Prije Interlibera posjetit ćemo Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu, riznicu znanja i kulturne baštine Republike Hrvatske, gdje ćemo razgledati izložbu „Slovimo glagoljicu“. U vašoj pratnji bit će stručna suradnica školska knjižničarka i učiteljice škole. Vidimo se!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 12. 11. 2018. 16:17

Pobjednici Kviza

U petak 9.11.2018. godine održan je u našoj školi Književno-zabavni kviz o životu i djelu Dragutina Tadijanovića.
Na Kvizu je pobijedio tim iz OŠ Augusta Šenoe iz Gundinaca. Čestitamo im na pobjedi i osvojenim nagradama.
Drugo mjesto je osvojila OŠ „Đuro Pilar“ iz Slavonskoga Broda, a treće mjesto OŠ Dragutina Tadijanovića iz Vukovara.
Zahvaljujemo se svima koji su doprinijeli realizaciji kviza, a posebno natjecateljima koji su došli iz svih krajeva Lijepe Naše kako bismo zajedno proslavili 113. rođendan Dragutina Tadijanovića.

  :: opširnije :: 


objavio: Katarina Brkić Čabraja  datum: 12. 11. 2018. 08:52

Književno-zabavni kviz o životu i djelu Dragutina Tadijanovića

Naša škola je ove godine bila domaćin  Književno-zabavnog kviza o životu i djelu Dragutina Tadijanovića. Dobro smo se pripremili i gostima iz cijele Hrvatske pokazali bogate slavonske običaje, plesove, nošnje te tradicionalne gastronomske specijalitete. Sudjelovalo je 27 ekipa, od Vukovara pa sve do Zadra. Natjecanje je otvoreno kratkim programom u kojem su folkloraši pokazali običaje i plesove našega kraja. Ravnateljica Irena Čugura Ćerić je otvorila kviz i poželjela svim natjecateljima dobar rezultat, a prije svega ugodan boravak i zabavu. U eliminacijskom dijelu kviza ekipe su pisale test u kojem su pokazale znanje o životu i djelu našeg Tadije. Nakon ovog zahtjevnijeg dijela, učenici su obišli Tadijanovićevu rodnu kuću, saznali koja su to polja, koje je to sunce i  koje su to vrbe inspirirale velikog Slavonca. Učenici i njihovi mentori su obišli i Spomen dom Dragutina Tadijanovića te Tvrđavu. Prošetali su uz Savu te posjetili i Franjevački samostan i Turističku zajednicu grada Broda. Dan je bio topao i sunčan pa je i raspoloženje bilo u tom duhu.

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Fajgl  datum: 12. 11. 2018. 08:39

Rezultati eliminacijskog testa Književno-zabavnog kviza o životu i djelu Dragutina Tadijanovića

Rezultate eliminacijskog testa Književno-zabavnog kviza o životu i djelu Dragutina Tadijanovića pogledajte pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Katarina Brkić Čabraja  datum: 9. 11. 2018. 15:18

Kviz o životu i djelu Dragutina Tadijanovića Vijest ima dokument u privitku

Poštovani, pozivamo Vas da prisustvujete programima organiziranima u našoj školi povodom 3. Kviza o životu i djelu Dragutina Tadijanovića 9.11.2018. kojemu smo ove godine domaćini.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 8. 11. 2018. 18:52

Prve aktivnosti u eTwinning projektu Code adventure

Započele su aktivnosti i na eTwinning projektu Code adventure. Na dodatnoj nastavi informatike, ulogu učitelja preuzeo je učenik 6.b razreda, Bruno Vučić, koji je kao vrsni poznavatelj programskog jezika, upoznao svoje vršnjake s osnovama programiranja u Scratch-u. 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 8. 11. 2018. 18:42

Jestivi laboratorij: prevodimo recepte na jezik kemije

Ponosno javljamo da smo započeli rad na novom Erasmus+ projektu!  Zove se: "Jestivi laboratorij: prevodimo recepte na jezik kemije." (Food lab: translate recipes into Chemistry language) Kuhanje i kemija? Možda isprva zvuči neobično, ali to je zapravo najlakši put do buđenja zanimanja za STEAM područje. (Pitate se što je STEAM? STEM području smo dodali umjetnost kako bismo lakše integrirali teme iz STEM predmeta u razna obrazovna područja.) U ovom projektu, u kojemu surađujemo sa školom iz gradića Kivioli u Estoniji, još jednom iz Ungurenija u Rumunjskoj, te još jednom iz grada Zonguldak u Turskoj, istraživat ćemo i razmjenjivati znanja o tradicionalnoj prehrani naših zavičaja i na tim spoznajama kroz praktičan rad učiti o kemijskim procesima. Sastojci naših narodnih jela su različiti, ali dovest će nas do istih znanstvenih činjenica. Znanost će biti jezik kojim razgovaramo a kemija će nam biti sredstvo spoznaje. Pridružite nam se u našem jestivom laboratoriju!

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Blagović  datum: 8. 11. 2018. 16:56

Jeopardy! kviz na nastavi informatike

Sjećate li se televizijskog kviza Jeopardy!? Specifičnost kviza je u tome da sudionici moraju formulirati ispravno pitanje na niz odgovora. Nakon početnih poteškoća (jer su najčešće u kvizovima postavljana pitanja na koja dajemo odgovore), učenici su s lakoćom postavljali pitanja na ponuđene odgovore. Pokušajte i vi riješiti kviz za 5. razred i 6. razred.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 8. 11. 2018. 15:42

Profesionalno usmjeravanje u školi

Od listopada ove školske godine započele su radionice profesionalnog usmjeravanja za učenika od petog do osmog razreda koje će kontinuirano provoditi pedagoginja Gordana Alfeldi. Osim radionica, učenicima će biti na raspolaganju i primjerena predavanja, posjeti srednjim školama i sudjelovanje u svim ostalim aktivnostima koje mogu doprinijeti donošenju odluke koja je najbolja za učenika. Uz ove skupne aktivnosti učenici i roditelji se mogu obratiti pedagoginji sa svim pitanjima vezanim uz izbor srednje škole te tako prikupiti sve informacije na vrijeme. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Alfeldi  datum: 5. 11. 2018. 16:42

eTwinning radionica

Na nenastavni dan, 2. studenog, nastavnica EJ Marija Blagović održala je kolegama kratku radionicu o platformi eTwinning, načinima pronalaženja partnera za eTwinning projekte, te korištenju nekoliko besplatnih online alata u nastavi.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Blagović  datum: 5. 11. 2018. 08:32

Sedmaši posjetili Galeriju Ružić

Učenici 7.a i 7.b razreda su sa svojim razrednicama posjetili Galeriju Ružić te se upoznali sa djelima ovog poznatog umjetnika.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 4. 11. 2018. 18:15

Novi eTwinning projekt Code adventure

Potaknuti uspjehom s prethodim projektima, odlučili smo se uključiti u novi eTwinningov projekt Code adventure. Code adventure je jednogodišnji eTwinning projekt u kojem sudjeluju škole iz Hrvatske, Italije, Turske, Rumunjske i Srbije. Autori projekta su naša učiteljica informatike Kristina Krtalić i učitelj iz Turske Cem  Moran. Projekt uključuje upoznavanje škola partnera i država iz kojih dolaze, razmjenu ideja i programiranja (priče, igrice,....) u Scratch-u. Škole partneri će tijekom projekta svoje uratke prikazati na twinspace-u.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 2. 11. 2018. 11:00

U tuđim cipelama

Staviti se u tuđe cipele tj. zamisliti kako je drugoj osobi često je težak zadatak opterećen našim vlastitim stavovima, iskustvima, pretpostavkama. Kako bismo gradili društvo puno razumijevanja i međusobnog pomaganja, važno je učiti naše učenike staviti se u tuđi položaj i razumjeti potrebe dugih ljudi. Ovo je osobito važno kad je riječ o ranjivim skupinama kao što su osobe s invaliditetom. To su razlozi zašto se svake godine iznova upućujemo u Udrugu gluhih i nagluhih Brodsko-posavske županije kako bi svaka nova generacija naučila ponešto o gluhim i nagluhim osobama, načinu na koji doživljavaju svijet oko sebe, teškoćama s kojima se susreću tijekom odrastanja i što svi mi možemo učiniti kako bismo im olakšali svakodnevnu komunikaciju. Posjetili smo Udrugu gluhih i nagluhih i u rujnu ove školske godine i naše je učenike opet posebno razveselila prilika da nauče nešto od njihovih članova. Znakovnu abecedu svladali su za tren, a naučiti znak za pokoju riječ bilo je posebno interesantno. Opet nam je bilo teško otići i dobili smo poziv da ih posjetimo opet

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Mendek Ocelić  datum: 29. 10. 2018. 15:55

Studena događajnica

Drage čitateljice i čitatelji pročitajte koje važne nadnevke obilježavamo u mjesecu studenom.

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 29. 10. 2018. 09:56

Let's Fight It Together

Osmaši su na satu engleskog jezika razgovarali o nasilju i kako regairati kada vidiš da je netko žrtva nasilja. Nakon odgledanog kratkog filma u kojem smo upoznali dječaka Joea koji je doživio nasilje u školi, uz pomoć računalne igre smo mu pokušali pomoći. Možete pokušati i vi! Koliko ste uspješni? Sretno!

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 29. 10. 2018. 09:35

Interaktivna (pametna) ploča u nastavi geografije

Interaktivna ploča pretvara tradicionalnu školsku ploču u interaktivan uređaj za podučavanje i prezentaciju. Za potpunu funkcionalnost koristimo računalo i projektor. Pomoću elektroničke olovke kontroliramo i editiramo sliku na ploči. Olovka nam omogućuje pisanje po zaslonu, kontrolu miša na računalu te kontrolu samog računala i svih aplikacija. Projiciranu sliku kasnije možemopohraniti na računalo ili promijeniti pišući neke dodatne bilješke. - pisanjem po ploči upravljamo odgovarajućom aplikacijom, - pisanje, crtanje, editiranje slika, stvaranje animacija, - pohrana podataka, printanje, e - mail, uporaba raznih aplikacija. - rad sa jednostavnim i intuitivnim alatom i digitalnim materijalima Svojim karakteristikama ploča je unaprijedila nastavu geografije  što se posebno odnosi na učenika i lakše savladavanje težeg gradiva. Raznim animacijama i primjerima podiže se kvaliteta i raznolikost nastavnog predmeta ali i nastavnog procesa. Prikaz gradiva putem takve ploče znatno je poboljšan te se automatski povećava zainteresiranost i motivacija učenika za sadržaje geografije. Ploča nam daje mogućnost crtanja, pisanja, prezentacija što pogoduje interaktivnoj nastavi kakvoj težimo. Na nastavi je stvorena radna i interaktivna atmosfera. Pomoću pametne ploče potaknuli smo učenike da interaktivnim učenjem sudjeluju u nastavi. Učenici su  postali aktivniji slušatelji.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Matekalo Rade Kovačević  datum: 29. 10. 2018. 09:17

This is me...

This is me... je radionica koju su osmaši radili kako bi se još bolje upoznali, te kako bi lakše mogli opisati jedni druge. Pogledajte "This is me..." na YouTube-u. Možete li ih prepoznati?

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Janković  datum: 23. 10. 2018. 21:45

Europski tjedan programiranja

I ove smo godine obilježili Europski tjedan programiranja na izbornoj nastavi informatike u sedmim i osmim razredima područne i matične škole, te u matičnoj školi u sklopu redovnog predmeta informatike. Na web lokaciji Lightbot učenici su programirali robota da stigne do plavog kvadratića na kojem su trebali uključiti lampicu. Iako su se neki zadaci činili nerješivi, većina je učenika završila i uspješno odradila zadane zadatke. U sklopu EU Code Week-a, učenici 6.b su sudjelovali na radionici u Gimnaziji "Matija Mesić", a učenici 4.a razreda trčali su s Marcom i Sophijom. U hodniku matične škole uredili smo i pano povodom EU tjedna programiranja.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 23. 10. 2018. 16:06

European Quality Label

Danas smo primili još jedno priznanje za provedeni eTwinning projekt Master Coding - Europsku oznaku kvalitete (European Quality Label). Čestitke svim učenicima koji su sudjelovali u projektu!

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 22. 10. 2018. 20:58

Obilježili smo EU tjedan programiranja

Od 6. do 21. listopada održava se po šesti put Europski tjedan programiranja. Milijuni djece, mladih, odraslih, roditelja, nastavnika, okupljaju se na događanjima i u učionicama diljem Europe kako bi naučili stvarati programiranjem. I u našoj su matičnoj školi danas učenici 4.a razreda obilježili Europski tjedan programiranja. Za vrijeme sata razrednika posjetili su informatičku učionicu, raspitivali se što se uči u petom razredu na nastavi informatike, što se nalazi u učionici,... Nakon upoznavanja pokušali su samostalno izraditi svoje prve programe i za uspješnu su izradu dobili pohvalnice. Pokušajte i vi pomoći dječaku Marcu ili djevojčici Sophiji da dođu do cilja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 19. 10. 2018. 15:11
» Arhiva naših vijesti    
 Kalendar
« Prosinac 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Misao tjedna

"Knjiga nije hrana, ali je poslastica."

                            Tin Ujević


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 5. 2010.

Ukupno: 1214099
Danas: 296

 


Anketa (mala)
Kako iskorištavate svoje slobodno vrijeme?: 


preskoči na navigaciju