preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Važni dokumenti
Mi smo

vijesti

Stolnotenisači srebrni na županijskom natjecanju!

Županijsko natjecanje u stolnom tenisu u ovoj školskoj godini, održano je dana 7.12.2017. u OŠ Vladimir Nazor. Sudjelovalo je ukupno 12 muških ekipa u četiri skupine. Naši dečki su odigrali cijeli turnir odlično i osvojili sjajno 2. mjesto u županiji. U skupini su ostvarili obje pobjede, u polufinalu su pobjedili OŠ IGK iz Starog Petrovog Sela, dok je u finalu za nijansu bila bolja ekipa iz OŠ Dragutin Tadijanović. Bravo dečki! Sastav: Matej Bošnjaković, Luka Bošnjaković, Karlo Nužda i Filip Nužda.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 15. 12. 2017. 16:18

Prikazan film o zagađenju zraka u našem gradu

U sklopu aktivnosti GLOBE programa učenicima naše škole u srijedu je prikazan polusatni dokumentarni film pod nazivom „Brod šalje poziv u pomoć“ koji govori o zagađenju zraka u Slavonskom Brodu. Film su učenicima prikazali naši prošlogodišnji osmaši Hrvoje, Leon i Luka koji su i autori filma. Snimili su ga proljetos, a na snimanje filma ih je potaknula spoznaja o štetnosti utjecaja otrovnih plinova iz prekosavske rafinerije i povećan broj oboljelih od karcinoma u našem gradu. Cilj im je bio približiti drugim učenicima i široj javnosti problem zagađenja zraka u našem gradu. S filmom su upoznali i predsjednicu Republike gospođu Kolindu Grabar – Kitarović. Intervjuirali su sugrađane i tražili njihovo mišljenje o zagađenju. Ističu da mnogi naši sugrađani nisu dovoljno upoznati s ovim gorućim problemom koji naš grad muči već osam godina. Njihovi sugovornici su bile i osobe iz javnog života našeg grada te članovi inicijative „Građani za Brod“. U filmu iznose i konkretne podatke o razini zagađenja zraka. Problem je velika količina lebdećih čestica koje ispušta rafinerija, a opasne su jer se zabijaju u pluća. Od opreme su imali samo mobitel, stalak i mikrofon. Najvažnija je, ipak, bila njihova jaka volja i ustrajnost u snimanju ovoga filma. Njihov primjer pokazuje kako i mladi mogu doprinositi rješavanju problema svoje lokalne zajednice. Nadamo se da će Hrvoje, Leon i Luka snimiti još zanimljivih filmova te da će se problem zagađenja zraka u našem gradu što prije riješiti. Fotografije s prikazivanja film pogledajte u našoj fotogaleriji

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Matekalo Rade Kovačević Ivana Tunjić  datum: 15. 12. 2017. 16:04

Prosinac u 1.b

Dočekali smo i taj dugoočekivani i priželjkivani prosinac..... mjesec u kojem možemo mašti pustiti na volju. Učenici 1.b razreda uživaju u svakom obliku slobodnog i kreativnog izražavanja, a ogledalo je njihova učionica. Zima... Božić.... Nova godina..... darivanje..... uživajmo, i svima nam sretno i blagoslovljeno bilo! Sretnu i uspješnu novu 2018. godinu želi vam 1.b!

  :: opširnije :: 


objavio: Biljana Conjar  datum: 15. 12. 2017. 08:24

8. Hugine pjesničke večeri

Dragi čitatelji, jučer su se u školskoj knjižnici Matične škole održale 8. Hugine pjesničke večeri s temom „Dugo u noć…“ Ugodno druženje počelo je u 16:30, a u uz naše mlade buduće pjesnike, glazbenike, plesače i voditelje, službeni dio pjesničkih večeri završio je u 17:45 sati. Druženje sa svim sudionicima, učiteljicama i roditeljima nastavilo se uz kolačiće i čaj. Na početku programa učenica Marta Šokčević, uz prigodnu glazbenu podlogu i prigušena svjetla, uvela nas je u temu pjesničkih večeri i odvela nas je u dugu zimsku noć. No, u zbilju su nas vratili Hugini pjesnici, točnije njih trideset i četvero: Jelena Jelavić, Ivana Grubišić, Antonio Olujević, Ana Stojaković, Karlo Čondić, Sara Bukvić, Katarina Bukovac, Lana Nađ, Mihaela Zelihić, Petra Zavor, Josipa Barunica, Ela Ereš, Katja Živković, Nikolina Ciprić, Anđela Radošević, Lucija Antolović, Klara Jelavić, Noa Miđić, Josipa Blažević, Sara Fujs, Lea Pocintela, Anea Popović Hlišić, Lea Pocintela, Korina Barišić, Karmela Bošnjak, Karlo Čondić, Beatricija Barić, Bruno Gajger, Lucija Čabraja, Karmela Bošnjak, Ana Marija Grlić, Matej Bošnjaković, Ella Lulić i Noa Miđić.

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 14. 12. 2017. 16:33

Održano 1. online kolo CM lige

U četvrtak, 14. prosinca, naši su učenici sudjelovali u prvom (online) kolu Croatian Makers lige u ovoj šk. godini. Zadatak je u prvom kolu Lige bio programirati robota da se kreće po stazi (naprijed, lijevo, desno) i na kraju parkira na određenom mjestu. Putem, dok se robot kreće, skupljaju se bodovi. Cilj je skupiti što više bodova u što kraćem vremenu. Kretanje robota smo snimili i video-isječke poslali na platformu Vimeo (kao i sve ostale škole sudionice). 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić Antun Vukasović  datum: 14. 12. 2017. 13:25

Hour of code u Master Coding-u

Danas nam je bilo jako zabavno u četvrtoj aktivnosti eTwinning projekta Master coding – obilježavanju sata programiranja za svakog učenika (Hour of Code). Zagrijavali smo se pomaganjem Djedu Božićnjaku da se uredi za selfi, zamatali smo poklone, igrali s robotom igru brzog skiciranja, plesali s vilenjacima i na kraju završili u laboratoriju za kodiranje Djeda Božićnjaka. Svi su učenici uspješno rješavali sve zadatke u laboratoriju za kodiranje te su na kraju dobili certifikate za sudjelovanje u aktivnosti Hour of Code.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 13. 12. 2017. 19:46

Želim stablo!

Dragi čitatelji, naša je škola prijavila istraživački projekt na natječaj "Želim stablo" izdavačke kuće Profil Klett. Projekt prijavljen na natječaj omogućuje primjenu informacijsko komunikacijske tehnologije (micro:bit-a) u različitim predmetima i razredima u nastavi te istovremeno razvija društvenu i ekološku svijest učenika. Svojim glasom na mrežnom mjestu natječaja "Želim stablo" podržite daljnju realizaciju našeg projekta.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 13. 12. 2017. 13:33

Dugo u noć...

Dragi naši čitatelji, pozivamo vas na osme Hugine pjesničke večeri koje će se održati u srijedu, 13. prosinca u 16:30 sati u školskoj knjižnici Matične škole. Dođite i budite dio veselja, druženja i učenja s riječima, rečenicama, stihovima, rimama, strofama, pjesničkim figurama, maštom i zbiljom, a sve obogaćeno ugodnim predblagdanskim ozračjem. Vidimo se!

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 12. 12. 2017. 17:00

Mjesec borbe protiv ovisnosti

U mjesecu borbe protiv ovisnosti od 15. studenog do 15. prosinca, učenici naše škole sudjelovali su u prezentaciji učeničkih radova pod organizacijom Gradskog društva Crvenog križa Slavonski Brod. S ciljem učenja pozitivnih životnih vrijednosti dana 1. prosinca 2017. godine pod motom „Budi neovisan“ učenici osnovnih i srednjih škola Brodsko-posavske županije, kao i predškolci svojim prezentacijama uljepšali su druženje koje se organiziralo u restoranu “Brod“. Učenici Luka Safundžić, Merlin Gušani (7.a) i Beatricija Barić (7.c) sa profesoricom Ivanom Tunjić sudjelovali su sa plakatom i pjesmom koju je samo za ovu priliku sama napisala i uglazbila naša Bea. Kako nam je bilo provjerite po fotografijama i poslušajte našu divu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Tunjić  datum: 11. 12. 2017. 08:20

Osnovna škola Hugo Badalić dobila je priznanje „Mirotvorna škola“

Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek utemeljio je 2009. godine nagradu i priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava u čast jednog od svojih utemeljitelja Krunoslava Sukića. Priznanje Krunoslav Sukic dodjeluje se za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava u lokalnoj zajednici. Svečanoj dodjeli u foajeu Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku prisustvovale su psihologinje Željka Mendek Ocelić, prof., Ana Zvirotić, prof. i učenici Anea Popović-Hlišić, Mia Prgomet i Mateo Kotolas gdje im je uručeno priznanje „Mirotvorna škola“. Učiteljsko vijeće Osnovne škole Hugo Badalić nominiralo je Osnovnu školu Hugo Badalić za priznanje „Mirotvorna škola“ zbog dugogodišnjeg rada na prevenciji nasilja i promicanja mira i tolerancije kroz programe „Za sigurno i poticajno okruženje u školama“, „Krenimo zajedno“, Bonaca – program vršnjačke medijacije, a od ove godine i CAP program. Zahvaljujemo Pučkom otvorenom učilištu „Korak po korak“ i Policijskoj upravi Brodsko-posavskoj na preporukama za dodjelu priznanja našoj školi. Priznanjem „Mirotvorna škola“ podržan je predan rad na prevenciji nasilja i prihvaćanja razlika u Osnovnoj školi Hugo Badalić. Čujte o nama u Dnevniku Radio Osijeka te pročitajte na portalu Osijek031 i u Glasu Slavonije.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Mendek Ocelić  datum: 8. 12. 2017. 15:18

Božićni kreativci

Učenici 4.c razreda (Kreativna skupina) zajedno sa svojom učiteljicom Marijom Šaf izradili su božićni kamin koji "grije" I uljepšava njihovu učionicu na Jelasu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Šaf  datum: 7. 12. 2017. 17:36

Sveti Nikola u Matičnoj školi

Omiljeni dječji svetac i ove je godine posjetio našu školu. Djeca su ga s nestrpljenjem očekivala. Kucao je na vrata svih razreda. Sa sobom je vodio krampusa i anđela. Iako su se mnogi uplašili krampusa, on na kraju uopće nije bio tako strašan. Čak je na kraju dijelio darove sa svetim Nikolom. To je dokaz da i oni loši mogu uvidjeti svoje pogrješke i promijeniti se. Djeca su zahvalila svetom Nikoli na poklonima i darovala mu recitacije, ples, pjesmu i osmijehe. S nestrpljenjem iščekujemo ponovni susret s njim, a do tada ćemo nastojati biti još bolji prijatelji, učenici i ljudi.

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Fajgl  datum: 7. 12. 2017. 16:29

Doček svetog Nikole u 2.e razredu!

Konačno nam je stigao najljepši mjesec u godini kada na poseban način želimo biti dobri i tu dobrotu pokazati svojim djelima i da smo nešto naučili. Tako nam se bliži dolazak najdražeg svetca kojeg vole sva djeca, a to je sveti Nikola. Tako smo se i mi malo pripremili izrađujući čizmice kako bismo ukrasili svoju učionicu za njegov dolazak. U fotogaleriji pogledajte što smo to pripremili!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirna Lesičar  datum: 5. 12. 2017. 22:34

Sat programiranja za svakog učenika

Svaki učenik trebao bi imati priliku naučiti programirati. To pomaže njegovanju vještine rješavanja problema, logike i kreativnosti. Počevši rano, učenici će imati temelj za uspjeh u karijeri u 21. stoljeću. I ove se godine od 4. do 10. prosinca održava Sat programiranja za svakog učenika. Milijuni djece, mladih, odraslih, roditelja, nastavnika, okupljaju se na događanjima i u učionicama diljem svijeta kako bi naučili stvarati programiranjem. I u našoj su Matičnoj školi učenici i učenice 6.a i 6.b razreda danas obilježili Sat programiranja. Na web lokaciji Learn how to code kroz igricu Compute It izvršavali su zadane programe i pri tome  koristili slijed naredbi, naredbe grananja, ponavljanja jedne ili više naredbi i ponavljanje s uvjetom. Iako su se neki zadaci činili nerješivi, većina je učenika završila i uspješno odradila svih pedeset i dva zadatka.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Krtalić  datum: 5. 12. 2017. 17:42

Filmska recenzija - mjesečni projekt

Učenici 8.c razreda nakratko su postali filmski kritičari. Dobili su zadatak predstaviti svoj omiljeni film. Morali su ukratko prepričati sadržaj filma, navesti glumce i likove koje glume, obratiti pažnju na filmska izražajna sredstva i glazbu te na kraju dati svoju ocjenu za film. Jedan dio razreda izradio je prezentacije, a drugi dio odlučio se za plakate. Učenici su predstavili sljedeće filmove: Ja sam legenda, World War Z, Srednja škola – najgore razdoblje mog života, Zvijer, Majstori iluzije, Zamka za roditelje, Hulk… Predstavljeni su zanimljivi filmovi, stoga odlučite koje ćete pogledati u slobodno vrijeme.

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Knežević  datum: 5. 12. 2017. 08:21

Od klasike do jazza – koncert za pamćenje

Na najbolji smo način ušli u predbožićno vrijeme – glazbom. U petak su peti i sedmi razredi naše škole išli u Zagreb na koncert „Od klasike do jazza“. Veličanstvena Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog nas je zadivila. U holu smo mogli vidjeti glazbenike koji su svirali različite instrumente te smo se i sami okušali u sviranju. Neki od nas su dobili i priznanja za svoj pokušaj sviranja. Koncert je u nama pobudio radost i duh Božića, pjesme i mira. Srca su nam bila ispunjena. Simfonijski i Jazz orkestar HRT-a su nam na dopadljiv, zanimljiv i maštovit način približili klasičnu i jazz glazbu. Pošli smi na divno glazbeno putovanje uz glazbu Wolfganga Amadeusa Mozarta, Ludwiga van Beethovena, Petra Iljiča Čajkovskog, Miljenka Prohaske, Georga Gershwina, Larsa Möllera, Van Halena, Johanna Straussa ml., Irvinga Berlina... doživljaj su upotpunili Lucija Stanojević i Marko Tolja kao naratori, sopranistica Kristina Kolar, maestro Alan Bjelinski te ostali glazbenici i izvođači. Koncert je bio pun života i interakcije s publikom tako da je i većina djece zaplesala uz taktove glazbe. Uz želju da pogledamo još koji nastavak ove čarolije, zahvaljujemo se našoj voditeljici i organizatorici putovanja, profesorici Alenki Martinović.

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Fajgl  datum: 4. 12. 2017. 08:47

Reklama - mjesečni projekt 6.c razreda

Tijekom studenog učenici 6.c razreda dobili su zadatak osmisliti reklamu. Ono što su odlučili reklamirati moglo je biti stvarno ili izmišljeno. Trebali su istaknuti prednosti onoga što reklamiraju te dati jasne informacije tome. Bilo je zanimljivih i kreativnih ideja. Odlučili su reklamirati različite proizvode, humanitarne akcije, udruge i zdravu prehranu. Jedan dio razreda izradio je prezentacije, a drugi plakate. Na fotografijama možete pogledati kako izgledaju učenički radovi.

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Knežević  datum: 30. 11. 2017. 18:33

Kad se male ruke slože,…

Sat razrednika…četvrtak…6.sat…7.d razred… Vrijedne ruke učenika 7.d razreda danas su se udružile i započele s izradom ukrasa za učionicu hrvatskoga jezika. Na redu je bila izrada pahuljica. Učenici su radili u skupinama. Uživali su u kreativnom radu, razgovoru, međusobnom pomaganju i slušanju božićnih pjesama. Vrijeme je jako brzo prošlo te se vesele sljedećem satu i izradi ostalih božićnih ukrasa. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Knežević  datum: 30. 11. 2017. 18:10

Prvi nastup školskih tamburaša

Dragi učenici, roditelji i učitelji, zadovoljstvo nam je objaviti snimku pjesme: Ima jedna duga cesta, koju su naši tamburaši izveli na priredbi povodom sjećanja na žrtvu Vukovara. Školski tamburaški sastav Hugo sa svojim učiteljem posvetili su ovu pjesmu svima koji su dali svoj život za Vukovar. U školskom sastavu sviraju 4 male princeze i 3 sjajna mušketira: Ema Lukavski, Andrea Hajling, Mia Jelinić, Lara Vrlazić, Marko Lukavski, Vedran Hajling i Antonio Trepšić. Toplu boju pjesmi daje Lea Pocintela svojim ritmovima na gitari i pjevanjem. Lea je naša učenica 8e razreda i već sada sjajna glazbenica. Ako Vam se sviđa pjesma dođite na Božićnu priredbu jer sviramo i na njoj.

  :: opširnije :: 


objavio: Branimir Garić  datum: 28. 11. 2017. 07:59

Čarolija prosinca stiže…

Stiže nam najljepši mjesec! Stiže nam prosinac! Iako je posljednji u godini, hladan, maglovit, vjetrovit i snježan, poseban je na svoj jedinstven način… Ispunjen je vedrim i svečanim raspoloženjem, toplinom u srcu, darivanjem, druženjem s dragim osobama, svetim Nikolom i Djedom Božićnjakom, mjesec je to kada ispraćamo staru i dočekujemo Novu godinu te slavimo početak zime i naravno, zimskih praznika. Što nam još donosi prosinac pročitajte u njegovoj događajnici.

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Štević  datum: 27. 11. 2017. 20:34
» Arhiva naših vijesti    
 Kalendar
« Studeni 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Misao tjedna

"Najmoćnija prednost koju netko može imati u svojoj budućnosti je obrazovanje.”

Nelson Mandela


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 5. 2010.

Ukupno: 1124328
Danas: 240

 


Anketa (mala)
Kako iskorištavate svoje slobodno vrijeme?: 


preskoči na navigaciju